Кучкарят Борисов превърна България в село без кучета

Откакто ни управляват граждани с претенция да работят за европейско развитие на България тук са възможни всякакви азиатски номера ( в остарелия смисъл на думата,за да не кажа в руския- по съвременните стандарти на кремълските покровители на режимите в Дамаск и Техеран).
У нас, както се разбра, с имиджа на България пред света като европейска държава, членуваща даже в ЕС, може да се разпорежда някой си Мохд Абуаси, любим коментатор на официозната ТВ 7, който лично заведе екип на тази телевизия на приятелско посещение на гости  на Башар Асад в Сирия миналия юни и след това на подобна приятелска мисия в интерес на пропагандата на „Хизбулах” в Ливан.
В новините на БНТ тази вечер се чу, че неговият Център за близкоизточни изследвания е „неправителствена организация”. С чии пари издържа Абуаси тази организация ( и дали те са „неправителствени” или водят към едно определено правителство), който вече се легитимира и като говорител на иранския хомейнизъм и екстремизма на ливанската му проекция „Хизбулах”?
От репортаж на БНТ тази вечер се видя признанието на Абуаси, че той кани в България от негово име делегация от ХАМАС, която иначе е призната за терористична в ЕС.
Но защо ли се чудим? Тук поклонниците на съветската окупация и международно посочените терористи си правят каквото си щат за сметка на България в интерес на онези, които плащат. За което трябва да благодарим на добричкия др. Бойко Борисов. За него е важно всички да го обичат.
Уж е голям кучкар, но е превърнал България в село без кучета.

Ето още един пример.

“Освежават паметника на Съветската армия за Деня на Червената армия
Нели Чолашка
11 февруари 2013
Загражденията и освежителния ремонт на Паметника на Съветската армия се правят за Деня на Червената армия – 23 февруари.
На тази дата ще има поклонение пред монумента в Княжеската градина в София.
Това става ясно от писмото на Форум “България-Русия” до областния управител на София Данаил Кирилов, който стопанисва паметника.
След сигнал от OFFNews в петък вечерта кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати Столичният инспекторат да провери кой и с какво разрешение ремонтира около паметника.
За почистването от графити и освежителния ремонт не бяха уведомени нито дирекция “Зелени системи”, нито дирекция “Архитектура и градоустройство”.
Столичният инспекторат спря работата около паметника в петък и поиска допълнителни документи.
Председателката на Форум “България-Русия” Светлана Шаренкова лично е занесла днес в инспектората писмото до Кирилов и разрешението му да бъде допусната техника за почистване и ремонт на опасните плочи.
Инспекторатът е уведомил шефът на “Контрол по строителството” Влади Калинов и той е обявил, че не е необходим проект от общината за този освежителен ремонт, защото паметникът е изключителна държавна собственост.
Областният управител отново обясни, че е разрешил само почистване от графити и подмяна на опасни за хората плочи.
Форум “България-Русия” почисти за своя сметка паметника на Съветската армия през лятото на 2011 г., когато войниците бяха изрисувани като американски анимационни герои. OFFNews

Схванахте ли наглостта на господарското поведение? Първо действат, а ако случайно ги “хванат” на пъпа на българската столица, че бракониерстват без разрешение, тогава благоволяват да уведомяват!

20 мнения за “Кучкарят Борисов превърна България в село без кучета”

 1. Шарани като Шаренкова са позор за България!

 2. Господин Инджев, интересно е да се знае, дали модната дума
  “самосезирам” е валидна и за ДАНС за случая Мохд Абуаси. Или пък аз не съм прав и Мохд Абуаси вече е призован и разпитан от българските органи за сигурност и са предприети необходимите мерки.

 3. На публичния дебат”Монументите и хората”,превърнал се накрая в говорилня,двама от основните участници-Диков и Попов,излязоха със следните тези:Арх.Диков-“Аз,като архитект, принципно съм против рушенето!”С тези думи той оцвети и предопредели насоките на дискусията.По-нататък малко от присъстващите се вслушваха в аргументите на И.Инджев и,че изобщо не става дума за рушене.Аз също например съм против дупченето на гладки и добре боядисани стени,но като някой ми подари хубава картина или пък жената купи такава-стената придобива и душа!Личните принципи не могат да надделяват над обществените,особено като си важен държавен служител и не си изпълнил надлежно взето решение.Другият пък-Попов,дълбокомъдро заяви,че ако трябвало да си купи кола,щял да се посъветва с монтьор!С което ни отсвири като хора,имащи някакви права дори да коментират монументите,оставяйки тази привилегия само на монументските монтьори-разбирай скулптори,каменоделци и архитекти.Не ми се иска да чуя този Попов как би напсувал монтьора си,ако онзи вземе да го агитира да си купи индийска или руска кола!А,междувпрочем,този паметник освен,че е брутална историческа лъжа,от край до край идеологическо внушение,нямащо нищо общо с военен мемориал,той е възмутително нереалистичен.В миналото,съсед на дядо ми е бил селският фотограф и внучката му пази купища от снимки.Сред тях има десетки на съветски войници от части преминаващи през селото.Одърпани,смачкани,в конски каруци,само по пилотките и пагоните им личи какви са.Никой от тях не е обут в ботуши-15-те милиона чифта подарени от американците,са били само за офицери и НКВД-ейци.Никой не носи картечен пистолет “Шпагин”-всички са с трилинейните пушки “Мосин”.И по спомените на хората наистина са ги освобождавали-от кокошките,яйцата,сеното,плодовете и ракията…А иначе,ако Унгария,Чехословакия,Австрия и самата Германия са наистина освобождавани от нацизма,то ние не сме били окупирани и самите ние сме сред освободителите на Македония,Сърбия,Хърватия, Словения,Унгария и Австрия.Да сте видяли на МОЧА да има български войник?Между другото,моето мнение е да се възстанови справедливостта,т.е. първоначалното положение и при двата монумента.Пред НДК да се възстановят в първоначалния си вид трите/не само едната/,плочи на 1-ви и 6-ти пехотни полкове-те са загинали за България!Княжевската градинка да се възстанови в първоначалния и вид, да има много пейки и една голяма чешма-неща до болка липсващи на съвременна София.

 4. Такива работи занимават Данаил Кирилов, а ние / както и стотици други репресирани от комунистическия режим, действал с помощта на съветската окупация/ чакаме вече година от него да се произнесе дали Радой Ралин е бил репресиран или не, като е бил уволняван за периоди от по 8 години без право на работа, а малкият му син – осъден заради антисъветски изказвания по време на “Полските събития”, но Областният управител не смее да се произнесе нито с “не”, както сам каза: “за да не гръмнат медиите”, нито с “да”, защото пък юристките му подметнаха, че няма кой да отпусне пари за обезщетение…
  Така молбите на преследваните висят в безвъздушното пространство, но пари за ПСА има!!!

 5. Мисля си, че единствено отсъствието на директиви от Кремъл, спира русоблюдците да издигнат до МОЧА още един червен паметник. Или да върнат истукана на Ленин в центъра на София. А може би дори да построят отново мавзолея и да върнат рубинената звезда над партийния им дом. Не виждам нито волята нито силата, която би ги спряла.
  Най-много синята опозиция да разиграе в Парламента “буря в чаша вода”. А на протест да излязат петдесетина софиянци и пет-шест човека от провинцията. Даже имам чувството, че половината протестиращи отсега бих могъл да посоча поименно. Както и участници от този блог, които със сигурност няма да бъдат сред протестиращите.
  Всеки народ заслужава съдбата си!
  🙁

 6. В края на краищата, г-н Инджев, ДАНС си свърши работата. Ситуацията е деликатна и няма смисъл да се пипа грубо. Важно е ситуацията да не е извън контрол на държавата. В такива моменти трябва да си припомняме, че бюджетът и кадрите на ДАНС са важно нещо за всички ни!

  А колкото до втората част от статията Ви, касаеща МОЧА – подкрепям горещо сарказмът Ви!
  Наглостта им е безпрекословна!
  Идват поредни избори – моля Ви опитайте пак по някакъв начин да натиснете Борисов, да го демонтират и преместят в музея на соца – срещу КАТ!Няма кой освен Вас да бъде чут по този въпрос…

 7. Допускам, че на някого може да се стори неуместна следната връзка между милитаристкия съветски паметник и метеоритът, който падна днес край руски град в Урал:

  На любителските клипове в интернет, заснети от обикновените руснаци, се чува ясно каква е обичайната реакция на тези хора – в един от клиповете, заснет с телефон от ученик, първото, след “ебати”, е “бомбардировка, Нато”, и две минути по-късно – момичешки глас казва “войната започна”. Нали си представяте как е формирано съзнанието на тези млади хора в 21 век, отдалечен на 70 години от края на последната голяма война! Първото, което им идва наум е за враг, война, Нато.
  Няма какво много да се коментира, освен че това масово съзнание се изгражда грижливо от училище, медии, пара-държавни и пара-неправителствени организации, и после се експлоатира от Кремълската върхушка постоянно. И така – до края на света. Пардон, до поредния метеорит. И после – пак. И то се използва и в такива случаи като ПСА. Като “чувствата на милиони руски хора, дали милиони свидни жертви във Великата отечествена, ще бъдат накърнени”, при поставяне на въпроса с демонтирането на този милитаристки и окупационен символ в центъра на столицата ни.
  Това очевидно е парадигма на мислене по онези краища и седем десетилетия по-късно…

 8. И една добавка – на всички клипове без изключение, първата реакция на взривната вълна е “ебати”, чува се много ясно. Сравнете това с една друга обичайна реакция на извънредно събитие “О, Боже!”.

  Цивилизационни различия, непреодолими…

 9. към: Павел Тинков
  “Страшно е майко и весело…”
  Горе главата г-н Тинков.Не забравяйте резултатите от референдума. С уважение!

 10. Ах,ПИЧАГА, мекере си ти. Защо ти не се гръмнеш?
  Защо всички вие ни подбутвате нас към Русия, а
  вие така бързате към Запада,че си уредихте заминаването много преди ние,обикновените хора,да
  разберем какво се случва. Поне за мен беше така.
  А за паметника на Съветската армия-къде са
  паметните плочи на загиналите от 1-ви и 6-ти пехотни
  полкове, за които родителите на моите родители
  ми разказваха и показваха, преди да ги махнат.
  А малко ли са българите, загинали през войните, в които България е участвала? Имам загинали и в моя род.Чичото на моя баща е загинал в Междусъюзническата война, бащата на моята майка -ранен в Балканската война боледува тежко до края на живота си, бащата на моя приятелка е бил убит в Унгария преди да се роди тя през 1945 г. Не искам да бъда сантиментална и не съм, но всички вие ПИЧАГА
  и сие вече много,ама много прекалихте.

  Чети,ПИЧАГА,чети…и мисли,ако можеш да мислиш.

 11. Към TERVEL:
  Тъжно е! И обидно!
  Реболшивизацията е в пълен ход. И ЕС и НАТО просто ни понасят (стига само да не прекаляваме с дивотиите). Мизерията на духа изпреварва мизерията на бита.Робите все по настоятелно си искат робството.Азиатщината, ориенталщината, чалгата притеглят с непреодолима сила.
  Забравиха 97-ма, забравиха за Жан, за Вальо-топлото. Вторачени в месечните сметки за тока отново търсят решението в СПолуката. Искат национализация, искат Вальо-енергото, Вальо-атомното.
  Имунната система е тотално рухнала. Да е страшно – не е страшно. И весело не е. Овчарят под Милин Камък отново иска от Ботьова разписка за изяденото от четниците шиле. Онзи овчар, еманация на народа, в името на който Ботьов стори курбан себе си.
  “Родените без любов вече превземат градовете, строени от влюбените!”
  Все пак, БЛАГОДАРЯ!
  Оставаме “на позиция” като онези “триста”.

 12. Pravilnata gradacia e ot iasna po-iasna: zalka teritoria (anti-durzhava), uzhasno zhalka teritoria (super anti-durzhava), BG…

 13. Слушах вчера сутринта интервюто с Абуаси (някакъв близкоизточен институт – НПО????) Изненада, не от позицията която той защитава, защото явно това е позицията на всички антиевропейци. Да, антиевропейци, а не евроскептици! а от начина и речника който той използва. Абуаси си позволи да квалифицира и да определя външната политика на България с език и определения, на които ревностни радетели за “евроазиатски съюз” като проф. Пантев и патриоти от Атака могат да завидят. Вбесяващо е, когато някаква си очевидно чужда резидентура може по БНР и бълг. медии да си води пропатгандата. Вбесяващо е такива хора да ти определят качествата на външния министър и политиката на държавата, в която са настанени. Извода? Тези хора имат финансов гръб – това е ясно иначе как се издържа цял “научен” институт на чужда територия? Те имат и политически чадър/или рамо/ за да могат да получават достъп до медии и правото да товорят с такъв тон, като че ли тук им е подмантатна територия. Те явно искат освен визи и да им се предоставя и държавно посрещане!? И най-неприятното, че държавата ни е лабава. ДАНС се намесил, но как такива “Институти”(НПОта) могат да развиват политическа дейност против страната на чиято територия се намират? Що за национална политика водят тези политически сили, които подкрепят такива.
  Левицата винаги е работила на принципа, че приятели са и били неприятелите на противниците им. От това винаги са произлизали най-неприятни за България последствия. … Впрочем в тази работа има и нещо добро. Сега поне ще чуем всички, които ще защитават тримата парламентаристи от НЕПРИЗНАТАТА международно власт в Газа и ще видим още веднъж имената на обслужващите ги български политици и “интелектуалци”. Имената на тези за които верността към интересите на Партията им е над достойнството на държавата, в която живеят.

 14. Паметници,статии,чествания по повод Руско турската война 1878г.Къде е българската роля-опълчение,санитарна подкрепа(над 100български лекари,някой да знае имената им?),логистична,разузнавателна.Нима без участието на българите тази война щеше да бъде успешна?След Освобождението в почти всеки български град има създадени Опълченски дружества,които описват,честват ролята на българите.След 1944 се говори само за братушките освободители,сякаш българите са чакали със скръстени ръце Освобождението?Аз не искам да сме неблагодарни,но да се игнорира ролята на нашите деди и то от български учени е отвратително.Наближава 3 ти март ще валят покани за чествания и коктейли ,никой няма да се сети за потомците на опълченците,никой няма да ги покани!Защо,след като канят руснаци,потомци на участници в тази война,да не поканят потомци на българи?Аз не знам друга страна ,която да пренебрегне своите и да няма мярка в поклоните към чуждите!

 15. Към Мария:

  На един митинг срещу проекта “Белене” в София казах от микрофона и ще повторя: Русия трябва да е благодарна на българите, че спасяват военната й кампания на връх Шипка. Ако това не се беше случило, военният разгром на Русия във войната, висящ на косъм при катастрофата поради некадърното руско командване край Плевен, заменено с румънско по настояване на румънския крал Карол, притекъл се на помощ в последния момент), щеше да е пълна и неминуема с довършващия удар на прииждащите през Балкана свежи турски подкрепления. Колко ли десетки хиляди руски ( не етнически, а всякакви руси поданици поданици) са спасени по този начин от българите от сигурна смърт!
  А на глава от населението българите със сигурност, ако говорим за пролятата кръв, дават много повече жертви в освободителната война.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.