“Биткаджията” Борисов се уплаши от “Фейсбулах”

Като гледам т.н. публицистика в правителствената информационна телевизионна служба ТВ 7 и нейните спуснати от пресцентровете на властта теми и събеседници в съботно-неделните коментарни рубрики, направо „нямам коментар”- толкова е ясно положението!

Липсата на коментари по изключително злободневната тема със скандалите с ориенталски вкус и надписи „Хизбулах” и ХАМАС, е крещяща- световните медии крещят, а туземните у нас мълчат. Явно има забрана, спазвана от скъпо платените водещи на официозната телевизия.

Като заместител на публиката се предлага сълзливото каканижене на баналности от страна на негледаемата, но ненагледна за Бойко телевизионна стока Цецка Цачева, чиято киселост не може да бъде подсладена и от най-гумената усмивка на водещата Кулезич, придружаваща ласкателното й „откритие” за Цачева като човек „с вътрешна свобода”. На което пък Цачева скромно отвръща, че не е съвсем лично свободна, защото не можела да си налага еднолично мнението в парламента- сякаш някой изобщо се съмнява, че и тя е нещо повече от изпълнител на волята на Шефа в духа на унизителното му говорене за депутатите от ГЕРБ като за „моите депутати”.

Защо официалната пропаганда даде „заето”? Нима не можеше и този път да се опита да обърне с хастара нагоре истината, за да го угоди на голямото началство в държавата? Можеше, разбира се. За келнерите-многобой(ков)ци няма непревземаеми висоти на лицемерието- както се видя с досието „Буда”, за чието „анализиране” си оставиха една седмица за подготовка, докато самият Буда се окопити и даде указания за подигравки и задявки по темата.

В случая обаче се натъкваме на различен феномен. Очевидно е, че за първи път избухна кампания срещу важно правителствено решение, която е колкото подстрекавана от заинтересовани вътрешни и външни сили, толкова и плод на някакви изпуснати от погледа на управляващите процеси. Защото е явно, че посочването на „Хизбулах” като виновна за атентата в Бургас отприщи настроения, които най-общо могат да бъдат определени като антиамерикански и антиизраелски, провокирани от създалото се впечатление за сервилно поведение на София. Срещу тези изригнали настроения властите се оказаха в тъпото положение да се откажат дори от самоотбрана, за да не задълбават още повече и да не дават нова храна за обвинения, че са „проамерикански и произраелски” настроени- т.е. косвено се признаха се за виновни. Съответно, както се вижда от внезапно опадалите зъби на пропагандата, официозната публициста се скри също от проблема.

Иначе казано, твърденията по адрес на Борисов, че е страхлив, се потвърдиха. Ако беше смел, щеше да се изправи пред предизвикателството и да заяви на висок глас: да, ние сме точно такова управление на България, което е прозападно и няма нищо нередно да сме на едно мнение по въпросите на сигурността със САЩ, на които дължим членството си в НАТО, най-голямата гаранция за българската национална сигурност.

Вместо това Борисов и компания се уплашиха от …фейсбук. В мрежата преобладават псувните по адрес на Запада, Америка, Израел, „чифутите” и т.н. А където е мнозинството, там е и Борисов- или, ако няма как ( за първи път!) се изпарява, за да не се конфронтира.

В отсъствието на „биткаджията” Борисов в интернет направо се изви буря. Надделяват най-кресливите и „храбрият” Бойко беше навикан от анонимната вълна като пудел на Обама и Нетаняху, което си подви опашката.

Инстинктът на „политическото животно Борисов” да яха само печеливши каузи му подсказва да избяга от тепиха, на който самият той толкова много допринесе да се разкаля реномето на онези цивилизационни ценности, в името на които българите подкрепиха прозападната ориентация на България. И съответно Борисов предпочита да не се бие за тях, а да ги остави в калта на антиамериканизма и на антисемитизма. С други думи, Борисов застраши с лека ръка ресурса на съгласието по стратегическия въпрос за ориентацията на страната, натрупан през на предишните две десетилетия, върху който българското общество бездарно, но все пак относително солидарно градеше бъдещето си.

Много пъти съм казвал, но досега нямаше толкова ярко доказателство: след Борисов дълго ще се спекулира политически, идеологически и пропагандно с неговото преиграване в ролята на „американски” човек, който дрънка глупости от рода на „завиждат ми за ЦРУ”. Отворете левите сайтове и ще видите каква наслада предизвиква тази негова реплика сред левичарите, за които раздухването на антиамерикански нагласи е любим реванш за провала на комунизма, който няма как да обявят за победител (освен в севернокорейския вариант на окончателно победил в най-чистия му вид вид- над собствения народ, превърнат в маршируващо гладуващо стадо, държано в концлагерната кошара с ядрена тояга), но пък се опитват да „компенсират” комплекса си с раздухването на омраза срещу американските „маскари”. И Борисов, с неговото дебелашко интерпретиране на съюзническите ангажименти, им идва направо „дюшеш”.

Не знам за страха от „Хизбулах”, но нашият управник определено се стресна от „Фейсбулах” и това само показва колко струва неговото перчене на голямата политическа сцена, за която действително е твърде малък- какъвто сам се определяше в интервютата си в периода на първоначалното натрупване на популярност в битността му на полицейски началник, устремил се към върха на нашата държавица. Вакуумът между претенциите и възможностите му няма как да остане незапълнен. Вече можете да видите резултатите на отсрещния политически бряг. Сергей Станишев, съперникът му за народната ( и западната !) любов , който също търси реванш, вчера застана в позата на Чърчил, който се бори с Хитлер. Така се изрази той. И не оприличаването на Борисов на Хитлер е шокиращото, а заявката на Станишев да се съизмерва с антикомуниста Чърчил, който обаче не е имал никакви задръжки в преследването на висшата цел да срази Хитлер и да се съюзи с тартора на комунистите в света Сталин или с един балкански комунист, като Тито.

Пиша всичко това, за де не каже утре някой, че критиците на Борисов са виновни за изборния му провал и за припознаването на Станишев ( отново) като предпочитаното не само от българските избиратели, но и от западните партньори „по-малко зло”. Ако има някой, който да носи главната вина, това е самият Борисов- човек, който проявява „характер” само, когато победата му е в кърпа вързана. Иначе се снишава, както правеше три години, превръщайки раната „АЕЦ Белене” в гангрена.

11 мнения за ““Биткаджията” Борисов се уплаши от “Фейсбулах””

 1. “В мрежата преобладават псувните по адрес на Запада, Америка, Израел, „чифутите” и т.н.”

  Твърдо не. Мисля, че не сте прав в този пасаж – обобщавате без някакви реални данни, според мен.
  Преобладава друго – необразованото и неаргументирано плюене срещу всичко и всеки. И в това плюене, по мое мнение, акцентът е срещу управлението и политиката на определена държава, а не толкова срещу народа й. Разбира се, в някой конкретен ден, в зависимост от някоя новина, може да се наблюдава това, което описвате, но не е тенденция.
  Поздрави!

 2. По този повод искам да отбележа, че във вчерашното предавана на Любен Дилов – син (“червен”)на “сервилната” ТВ 7, се подкрепяше категорично тезата, че върху “ФЕЙСБУК” трябва да има строг “контрол”(цензура)спрмо тези, които свободно изразяват мнението си и са неудобни (меко казано)за някои “персони”.

 3. Много добре му го казваш. Май само на мъжественост може да го докачиш, защото той само това разбира… Но дали ще има ефект, или човекът си е точно толкова страхлив, колкото изглежда в момента?

  За това дето Станишев се изживява като Чърчил през 1940, изправен като последна преграда пред Хитлер — ще си умра от смях. Бих казал, че ако трябва да се търси български пример за “последна преграда пред настъпващото зло”, най-подходящ е Никола Петков в последната му битка през 1947, но тази аналогия сигурно не му е по сърце на Станишев, като се има предвид КОЕ е било злото, което Петков безуспешно се е опитал да спре.

 4. На Вас г-н Инджев и на много от нас ни беше пределно ясно кой е Бойко Борисов.Не ми е ясно само защо беше така силно подкрепено камуфлажното дясно в лицето на ГЕРБ ,от ЕНП и главно от г-жа Меркел .

 5. Ако има някой, който да носи главната вина, това сме си всички ние.

  Няма кому да се сърдим, че сами осигурихме стабилна походка по нашите земи на Империята на злото. Има си и ляв, и десен крак, които крачат в завиден синхрон.

  Ако пък някой от крайниците вземе да се контузи по време на тангото, ред млади филизи чакат самоотвержено ( и националноотговорно дори) да бъдат отгледани като поредната руска патерица.

 6. Ей, дами и господа, България ври и кипи, стига се занимавайте с Хизбулла! Цветанов нарече протестиращите “боклуци”!!! Докога ще търпим тая сган?

 7. Емо е на прав път – Тиквата сам вкара Станишев (а.к.а. “Мислете първо за/с малкия (си)”) в кошарата. Но от друга страна Тиквата какво е виновен, че населението в БГ е масово дебилизирано?

  Всички сами сме си виновни! Макар и по различен начин!

  Имат ли вина част от участниците в днешните протести, че се присъединиха в кампания, добре режисирана и финансирана от (черно)червени кръгове?
  Да, според мен онази част от хората, които днес излязоха да протестират против ГЕРБ, против “Буда”, против лъжата, недемократичността и корупцията на настоящите милиционери във властта, са си виновни, че обслужват всъщност продължението на “Будизма” като “Съселизъм”, защото не направиха и най-малко усилие да се замислят какви ще са последиците от тяхното съучастие в червеното хоро на бунта.

  Имаме ли вина всички ние, които още от началото на сегашното управление бяхме горе-долу наясно кой идва във властта и защо не трябва да се задържа дълго в нея? Да, имаме вина, че не се противопоставихме по всякакъв начин на това управление още в зародиша му.

  Има ли вина т.нар. “автентично дясно”, че влезе преди 4 години в колаборация с един мафиот (известен, че е такъв далеч преди 2001 г., когато за пръв път за него излязоха достатъчно факти за мутренското му минало)??? Да, според мен има, и то голяма – създаде за дълго време сериозно объркване у малкото останали читави хора у нас и разкол в политическите и организираните форми, в които се изразяваше неговата воля. (Спомням си един “умилителен”, а всъщност отвратителен репортаж по една от телевизиите в нощта на изборите, когато добре подбрани “граждани”, привърженици на Синята коалиция, в хор се надприказваха, колко хубаво се е случило сега, каква чудна дясна коалиция ще спретнем с ГЕРБ, какви светли бъднини ни чакат…)
  А после Прокопиев, Иван Кръстев и сие (идеолозите на “новата ЕНП дясна коалиция”), побегнаха извън БГ, за да си спасят битието (спомнете си закриването на РеТВ), а ние продължихме да пишем по форумите…

  Е, кой да ни е виновен? Ние сме си виновни, и ще си носим последиците. А именно – поне два мандата “национално – социалистическа коалиция” – днешното масово одобрение на лозунга “Национализация на чуждите грабители и колонизатори” не вещае нищо различно от националистическо – социалистически експеримент в БГ следващите 6-8 години. Условия за това – колкото искаш. Част от тях ние ги създадохме. И ще си носим последиците.

 8. Има една поговорка – “който го е страх от мечки, да не ходи в гората”. А който въпреки това отиде там, се насира, разбира се.

 9. (към бай Пешо) Така е, адаш, аз също мисля като теб! Но има нещо много по-срамно. Някои от коментиращите в този блог Бокови пиари (случайно или преднамерено) манипулират общественото мнение, че уж комунистите плащали на участниците в протестите, за да протестират, като по този начин се опитвали да овладеят народното недоволство за свои политически цели. Същата позорна лъжа използваше БСП в 1997-ма, когато ни обвиняваше, че СДС ни плащало, за да протестираме срещу антинародната политика на болшевика Жан Виденов. Нищо подобно! Това, което става днес в България е началото на края на Боко, на неговата (фашистка или неокомунистическа) диктатура и на зловещия му Боковизъм! Винаги съм вярвал, че народът ще се вдигне, за да свали Боко от власт, защото Боко е най-голямата опасност за България! Преди няколко дни в интервю пред телевизията Иво Инджев каза, че най-голямата лъжа е да се твърди, че България днес се управлява от автентична десница! Точно затова Боко е най-голямата опасност за България! Той заграби властта в името на тази лъжа и продължава да мами Запада с нея. В тези двадесет и три години след рухването на Стената политическите ми убеждения винаги са ме принуждавали да стоя твърдо зад Иван Костов. Критикувах го само за една единствена негова фатална грешка, а именно, когато допусна милиционерският кръжок ГЕРБ да стане член на Европейската народна партия и по този начин да стане негов съюзник. Дано Иван Костов никога да не повтори тази грешка!

 10. Лошото е, че страната загива, иначе случващото се в политиката е прекрасно! Бойко си заминава по начин, по който би трябвало да си замине всеки политически лилипут и некадърник, българският, така наречен народ си плаща съвсем заслужено, за кефа да има за управник “човек от народа”, “наше момче”, “аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме”, просто всичко си идва на мястото. А медиите? За медиите мисля, че г-н Инджев бърка. Те не пазят Бойко, те прокарват тънко линията на червените боклуци, като избягват да се конфронтират засега с него, само защото инстинкта им на лешояди им подсказва, че той все още не е плитически труп. Ха, ха, той ВЛАСТЕЛИНЪТ на медиите, вместо да бъде изпратен вовеки в медийния мавзолей, ще запълни по унизителен начин медийно-лешоядните им търбуси. Кеф. Тоя път г-жа Румяна нещо обърка плетката! Така му се полага, щом не посмя да извади истината чрез комисията за АЕЦ-а. Ако имаше малко мъжество у него, щеше да закара протестиращите на позитано 20 и пред офисите на Богомил Манчев и Залатой Валя, ама нали са му началници в реалния, за рзлика от формалния свят, няма как.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.