Шоуто “Къртицата” абортира с риалити бунтовете, които я осветиха

На повърхността е жега, а отдолу някой се крие от светлината. Що е то?

Това е реалити шоуто „Къртицата”, което ни обещават от официозната телевизия ТВ 7, планирано в рамките на предизборната кампания, но започнало днес преждевременно. Защото се роди бунт, от който къртицата Бойко Борисов се крие.

Нали ни “дава” лично ( заплати, пенсии и т.н.)? Нали ни строи лично- магистрали, спортни зали, музеи? Къде е сега лично да се изправи срещу протестиращите, които негодуват срещу монополите в монополизираната от личното му мнение държава? Или както обикновено няма лична вина за проблемите, а само лични заслуги за откриването на обекти, строени с държавни пари и европейски подаяния?

„Бунт” на езика на почти обожествяваната от нашия премиер Ангела Меркел, т.е. на немски, означава „шарен”.Такъв е и миксът на участниците, аргументите и мотивацията им да се появят днес, 17 февруари 2013 г. на протести по улиците в десетки български градове.

Миксът в в бунтовната смес, плиснала по улиците, е като онзи, който формира сметките за ток от различни  производители и посредници- не можеш да му „хванеш края”. Опитах се да усетя атмосферата му, като се смесих с протестиращите в София и получих представа за шарените компоненти.

Един ехиден другар настоя да ми внуши мъката си по Тодор Живков. Трябва да скърбиш за него, каза той и направи красноречивия жест на вилицата върху гърлото, с което илюстрира злорадството си от нерадостната ситуация, извадила толкова хора на демонстрацията. Но беше интересно, че се опита да ме придърпа настрана, за да ми чете лекцията си, от което си извадих извода, че се притеснява да не бъде чут от гневните демонстранти. Злополучният агитатор се оттегли след като му припомних за режима на тока при Живков, като и за режима върху свободата на пътуване, върху свободата на протестите, върху свободата на говорене, на бърсане с вечно липсващата тоалетна хартия и други дефицити по времето на онзи режим, когато за несъгласие с всичко това биваха осъждани хора на затворнически режим.

Цигани ми стиснаха ръка. Други ми намекнаха, че циганите са виновни преди всичко, защото не си плащат тока.

Гражданин се поинтересува какво мисля аз, като „човек на символите и думите”, за символиката жандармерията да спре протестния поход тъкмо пред сградата на СДС на ул. „Раковски”, пред която видях най-острата конфронтация между униформените и разнородните (протестиращи). Беше ми на езика да му кажа, че тъкмо утайките от СДС в тази сграда съчиниха публичния компромат за солидарната вина за днешната електроскъпотия на своя някогашен премиер и партиен водач Иван Костов, но понеже не ги видях да тържествуват от прозорците и публично да приемат овациите от името на обслужената от тях ГЕРБ, в полза на която се опитаха да прехвърлят горещата отговорност другиму, реших, че и те се крият като Борисов зад кулисите на абортиралото шоу „Къртицата”.

За преобладаващите в този микс поздравления, ръкостискания и коментари няма да разказвам. Те не са интересни за споделяне, защото не ми се виждат „новина”. Но си помислих: би ли се осмелил в това множество от бунтовни страсти да се гмурне един Бареков, който се полива с шампанско за 300 евро бутилката в скъпи европейски курорти в компанията на синчета на олигарси и нагло се хвали с това в социалните мрежи?

Къде ли е се крие сега този трибун, барикадиран зад трибуната от пачки, която му изградиха, за да брани от народното недоволство властта? Ако изобщо снизходи да се „миксира” с протестиращите, вероятно ще му се наложи да си сложи перука и изибщо да се дегизира до неузнаваемост.

Идват трудни времена за къртиците, които ще бъдат осветени от високото напрежение на късото съединение, което прави силата.

Р.S. Ако искате вярвайте, но получих предложение да стана участник в шоуто „Къртицата” срещу някакви много големи пари, както ми беше казано авансово в разговора по телефона. Пробват ме. Ако бях налапал изкушението, нямаше да четете този текст. Предпочетох да си остана на светло.

42 мнения за “Шоуто “Къртицата” абортира с риалити бунтовете, които я осветиха”

 1. Тоя Бойко се оказа пълен смешник. И преди съм го казвал. Винаги когато има брожения в страната той потъва. Когато няма такива той разбира се е на всяка манджа мирудия дори си позволява да се включва неканен в телевизионни предавания наживо за да издевателства над участниците. Изобщо един образ граден със измама в продължение на години се разпада пред очите ни. И обществото за пореден път разбира че е било измамено. Да се надявам че все пак е поумняло.

 2. Izpitvam neveroyatna Gordost,ot tova,4e v Rodinata oshte ima dostoyni li4nosti,koito mislyat i se boryat!!!

 3. Заедно с “Къртицата” тече и N-та серия на “Калинката” – този път нереализираната шефка на ДКЕВР.
  А ние все се надяваме да ни “оправят”…

 4. Искам да видя в микса М.Кунева , Р. Овч. , С.СтаниШЕФ, водачката на обществените симпатии Кр. Георгиева. Последната купените социопати упорито я натрапват на публиката , с цел резервен играч – премиер .

 5. Бунт на народните простаци срещу собственото им правителство на простаците.

 6. към gg2
  Абсолютен смешник!Актьoр!Кога в “кариерата” си не е бил “инсталиран”.
  Само човек може да погледне полит. програмата на ГЕРБ и реалните им действия.
  Докога компетентни хора ще работят за брутално некомпетентни хора????

 7. Обаче подмолните копачи доста ги е натегнало шубето – единствената реална заплаха за тях е масов бунт, срешу който открай време се оказват шепа хора, заедно с руснаците, фантомите, лумпените, памперсите и червените апаратчици – че чак от другия край на Земята спасените навремето “отрочета на ДС”/които опитаха да се изкарат политически емигранти, но безславно ги върнаха, после заминаха по друг параграф…/ се обадиха за първи път разтревожени да ме питат, не ставало ли революция у нас…

 8. Обаче подмолните копачи доста ги е натегнало шубето – единствената реална заплаха за тях е масов бунт, срешу който открай време се оказват шепа хора, заедно с руснаците, фантомите, лумпените, памперсите и червените апаратчици – че чак от другия край на Земята спасените навремето “отрочета на ДС”/които опитаха да се изкарат политически емигранти, но безславно ги върнаха, после заминаха по друг параграф…/ се обадиха за първи път разтревожени да ме питат, не ставало ли революция у нас…
  А будьоновеца най-после си скри самодоволната мутра.

 9. Борисов – “Буда” на “калинките”!
  Трайков му е най-големия провал!!??
  Има опит в ласкателството той!
  Но ще може ли да се справи със всички той? Къде е Р. Желева, например?

 10. Абе хора, като ви слушам, разбирам, че сте вярвали на Борисов и сте чакали от него…Направо не е за вярване… Аз трябва да съм някакъв гений, защото от самото начало (като го избрахте), знаех с кого си имаме работа…Хайде сега обикаляйте улиците да протестирате.И се оглеждайте за следващия месия-оправяч….

 11. Еми какво мога да кажа освен гордея се с вас господин Инджев, както и с всички, които бяха навън. Просълзихте ме, като ви гледах и слушах. Следващата неделя и аз ще бъда там, за първи път.

 12. И този път част от народа е въстанала да си търси нови и по изпечени екзекутори. Те последните вече потриват ръце предугаждайки голяма та плячка,която пак ще я споделят за по-голям апетит с другарите си от другия етност.

 13. У Бре Иво,
  Не съм против теб.
  Повече от 20 години си мислех,че всичко може да започне от нулата.Сега зная,че бъркам.Няма нула и никой не започва от нулата.Опровергай ме.

 14. Трезво сте видели нещата г-н Инджев!
  Те къртиците едни ще се объркат и ще излязат на светло,други ще се зарият още по дълбоко в калта(почвата), ама от къде ще дойде светлината?Нещата изглеждат здраво оплескани,то че ще изпъдим Е-рпетата е ясно ,но тока как да се намали дали чрез заплатите?Добре пак, че навреме се усети народа иначе как щяхме да плащаме тока произведен през ноща от фотоволтаичните централи?Малко беше останало и него да ни продадат, но явно не се разбраха за цената.

 15. Интересно е да се наблюдава, как се отразява този “електрически” бунт по телевизията:

  Преобладават панорамните кадри. В близък план са предимно доведени до истерия пенсионери, на които поредната сметка за ток изяжда цялата месечна пенсия. За тях изходът от кризата е в национализацията на ЕРП-тата. Революция на носталгията!

  Сякаш пенсионерската жалба по миналото е завладяла съзнанието на репортерите – не видях у тях стръв да изследват мотивите на най-младите, да покажат лицата им, да чуят гласовете им – а те бяха сред най-активните.

  Борисов разочарова най-благодатната си публика с която го сродява страстта към поп-фолка и футбола.
  Страхувам се, че един интелектуален хибрид от Бойко и Волен може да е следващият любимец на тази част от електората. Само обвързаността на продуцентите с персонажите от предварителния сценарий на предизборната фиеста засега ни спасява от този герой, но образът му се избистря от драстичния ход на събитията и вероятно много скоро той ще бъде представен на публиката.

  Интересно, коя от големите телевизии ще успее да купи правата му?

 16. Браво другарю Инджев и вие се отзовахте на повика на Москва.

 17. Може би трябва да им покажем пътя към дупките им?
  „Со кротце, со благо разбира се…

 18. Другарят Първи български будист е на път да се окъпе в същата народна любов, както бившия комунистически Първи, ама не българския, а румънския му събрат…

 19. До ЕДНА БЪЛГАРКА – Госпожо, аз гласувах и ще гласувам за ДСБ и Иван Костов. Не чакам нито на Бойко Борисов, нито на другите креатури на БКП и руската мафия. Също така, не обикалям улиците и не се смесвам с комунистическите простаци да протестирам. Когато аз и другите като мен протестират, комунистите се крият в миша дупка и правителствата им падат.

 20. България – чудната страна, в която премиера-тиква няма умствения капацитет да осъзнае значението на думата “диктатор”, а подопечните му медии (хламидийни партньори), не могат да осъзнаят смисъла и есенцията на думата “демокрация”.

 21. До Сотиров – Господине, и аз гласувам за ДСБ и Иван Костов. Ама не съм забелязала от моя протест комунистите да се крият. Понякога имам чувството, че много се смеят на моя протест. Което няма да ме накара да спра, разбира се. Във Фейсбук има една група с име “Не на национализацията, не на монополите”, погледнете я и се присъединете, ако ви хареса.Приятен ден желая 🙂

 22. ПРОТЕСТА НА СЪБУДИЛИТЕ СЕ ОТ СТУДА БЪЛГАРИ, ТРЯБВА ДА РАЗКРИЕ КЪРЛЕЖИТЕ СКРИЛИ СА НА ТОПЛО ПОД КОЖАТА НА НАРОДА !

 23. Очаквам тия дни сделката на ПРЕХОДА да се случи -документите за “Буда” срещу документите за далаверите в енергетиката! Първите ще спасят кожата на “Буда” от неговите “братО”, с ударение на “О”, вторите ще спасят кожите на Р.Овч. , П. Димитров, Сергей Дмитриевич Станишев и помощници оод. А стадото, макар и изпосталяло ше бъде дадено “в български ръце, държавни” да го поострижат и поиздоят каквото е останало, Болен Сидеров и други известни като наследници на най-опасната терористична организация на 19-ти и началото на 20-ти век. Да здраствует Болен, Краси и СерГей, а на всички нас честито.

 24. Гледам протестиращите и се питам съзнават ли ,че по-veчето от тях протестират срещу собствения си вот.

 25. До г-н Сотиров, браво на вас. И какво става като падат правителствата на комунистите и Командира дойде на власт. Ами това, че от стотици хиляди, може би милиони, за 4 год около Командира остават 7-8. Наистина голям успех. В това превърна той синята идея, в едно листенце повявано от вятъра. Или с други думи мечтата на другарите за разбита на пух и прах синя идея беше осъществена по-добре отколкото те можеха да мечтаят. Ето това става.

  Апропо, ако под “криенето на комунистите в миша дупка и падането на правителствата им”, визирате падането на Виденов и го броите и като ваша заслуга – не бих се гордял толкова. Отдавна се появиха данни, че всъщност Виденов е бил може би единственият комунист опитал да се възпротиви на руските интереси и цялата дандания с митингите е била активно мероприятие на неговите си другарчета. Пита се при такова евентуално положение, кой е бил по-страшен за тях при, комуниста Виденов или Костов за когото е било ясно, че ще се възкачи след падането на Виденов.

 26. До ЕДНА БЪЛГАРКА – Госпожо, комунетата не ни смеят. Смеят ни се от овчия комунистически електорат. Комунистите и руската мафия изобщо не ни поценяват и се страхуват от хора като нас. Сигурен съм, че комунистите съжаляват много, че не са ни избили до крак в техните лагери на смъртта.

 27. Към СОТИРОВ, февруари 17, 2013, 23:40 – Казал сте всичко в едно изречение!

 28. Съгласен съм с вас, госпожо Попова.
  Опитът на национал-социалистическата коалиция БСП–ВМРО–АТАКА да оцвети идеологически протеста срещу ЕРП-тата (както и преди това, да си присвои референдума) е част от стратегията на “перестройчиците” на комунизма да направляват прикрито гражданската енергия.

  Създаването на фалшивто дясно – НДСВ и ГЕРБ – направи от реалното, клиентелистко и олигархическо дясно, в лицето на БСП, лява алтернатива.

  Транснационалните, корпоративни зависимости на олигарсите от енергийната мафия в БСП са основната пречка за ефективно работеща демокрация.

  Монополизирайки лявото и фалшифицирайки дясното, бившите комунисти лишават от политическо представителство реални, социални субекти и това води до бунтове.

  Засега ни се струва, че бунтуваме срещу самите нас. Но много скоро ще атакуваме политическата система, което е крайната цел. “Електрическата революция” и героите ѝ ни водят към реставрация на “съветската” власт (нека си спомним прочутата фраза на Ленин). Не бива да се самоуспокояваме, че това е пресилена метафора.

 29. До Бат Илия – Благодаря за поздравите! Колкото до глупостите който си натракал, показват само едно – редови глупак от овчето комунистическо стадо.

 30. Нищо чудно г-н Сотиров, че с умни хора като вас и Командира синята идея е там където е. Предполагам сте получили поздравления от червените другарчета за добре свършената работа, но се съмняавам да го признаете.

 31. Cotirov ne se drag kato zavarshen idiot zastoto ne si v parlamenta a v bloga na naai velikiy blogar.

 32. @Бат Илия
  “Синята идея” е точно на мястото си, независимо от аморфния, електорален баласт, гладен за розови, популистки измислици. Зад нея застава с лицето си само оня, на който му стиска.
  Това, че червените другарчета днес се избиват да строят капитализъм и да се гордеят от членството в НАТО е част от триумфа на тази идея. “Командирът” няма нужда от по-усърдни строители на капитализма от червените. И, ако само прокуратурата си беше на мястото, нямаше да има нужда дори и от и от ДСБ.
  Такава е силата на идеята. Останалото е фразеология.

 33. До Бат Илия – Абе как да ти кажа, има една народна поговорка – Кравата се тели, волът реве! Та и твойта е така. Ама реви си, де, всеки може да прави каквото иска, щом не пречи на другите. Щом ти се реве като вол, реви си на воля! Пък и да ти кажа, отива ти да ревеш както скопен скот, като се има пред вид към кой електорат си.

 34. Бат Илия, ашколсун бре! Мнозинството коментатори тук са интелигентни единомишленици, и понякога звучим леко еднакво и скучно. Затова свежа и дивна простотия като вашата ни релаксира и разнообразява пейзажа! Само така! Бой до посиняване и до пълна победа на синята Виденова идея!

 35. Много добро слово г-н Инджев , успех Ви желая в борбата

 36. Ех, добре, че е този блог та да се събирате и потупвате взаимно какви титани на интелектуалната мисъл сте. Г-н Сотиров съжалявам не разбирам животинските примери които ми дадохте, животинското не е в природата ми. С надеждите които пристъпих към Г-н инджевият форум някога 2008 или 2009 не вярвах, че ще стигна до там да го кажа – много хубаво се е получило, че сте так където сте и ще е хубаво там да си останете.

 37. Изписах Г-н Инджевият форум с малко “и”, моля за извинение.

 38. До Бат’ Илия – Благодаря за пожеланията! Колкото до животинскокото което уж се правиш, че не разбираш, не си прав. Това че, имаш манталитет на скопен скот се дължи на комунистическата ти природа. А това за, кой къде е и къде ще стои, ще остава или тръгва, да нямаш грижи. Ние се оправяме добре в живота. Все пак не сме скотове като електората на комунягите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.