Ляво злорадство, десен джоб-това е ефектът от Борисовото управление

Парадоксално, но когато крадецът вика „дръжте крадеца” може и да е прав. Това се случи тази сутрин с вопъла на яркия представител на енергийното лоби в червените среди Петър Курумбашев, който в студиото на Би ти Ви се скара на Би Ти Ви, че не са показали как демонстрант гори американското знаме в центъра на София по време на неделния протест срещу…

Срещу какво, всъщност е протестът- само за цените на тока ли? Това е големият въпрос, защото високите сметки за домашното потребление на електроенергия само подпалиха микса от тлеещия отдавна гняв, който като дълго трупан природен газ в канализацията на българските градове избухна от една електрическа искра.

Но да се върнем към парадокса за крадеца и неговото злорадство. Да, Курумбашев е прав в частта, че горенето на американското знаме е напълно нов символ и си заслужава анализа. За всичките 23 години на т.н. преход бяха горени какви ли не символи, най-вече комунистически, но американско знаме не си спомням някой да е горил по простата причина, че България не беше колония на САЩ, а на СССР, когато самият Съветски съюз реши да се оттегли организирано и да предаде властта в София на следващия ешелон надзиратели на съветското влияние. Те и в момента търкат и лъскат като своя бащиния стърчащата символика насред столицата ни, готвейки се за поредния жест на преклонение пред съветското наследство в окупираната, а после и контролирано „европеизирана” България, планиран за 23 февруари.

Да не припомням как се стигна дотук ( след две правителства на безпринципни коалиции), но е факт, че именно при управлението на Борисов, който (зло)употреби безцеремонно с „американската карта” за целите на едноличната си власт, стигнахме до положението реваншистите да злорадстват, че най-после и у нас пламна едно американско знаме. И ние станахме „като света”, където ислямисти, популисти, чегеваристи и др. подобни изразяват с подобен акт своя бунт към лидерството на една държава в ролята й на универсалното зло за възмутените от какви ли не бедствия и провали бунтари.

Браво на Борисов, който се репчи, че винаги побеждава! Победи и в това отношение. Той направи всичко, за да обърне тенденцията в полза на онези, които най-вероятно ще го свалят от власт на задаващите се избори (предсрочни или не).

Наскоро имах възможност да предрека бумеранговия ефект на антиамериканизма по заслуги на Борисов в разговор с американски държавни служители и те май не ме разбраха ( или поне не дадоха вид да се съгласяват). Е, сега ще ме разберат. И на тях да им е честит Борисов, след когото ще трябва върнем разговора за ценностите и ориентацията на България, както и за координатната система ляво-дясно в политиката на изходната точка от началото на въпросния преход, но този път защитниците на европейското, западното, американското ще бъдат в отбранителна позиция.

Да се готви за горене европейското знаме. То е още по-подходящо като изразно средство, способно с пламъците си да озари пътя назад през управлението на Гражданите за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България. Тогава, може би, гражданите от Европейската народна партия, които толкова конюнктурно прегърнаха туловището на българския автократизъм и с това го поощриха да доведе България до сегашния драматичен развой на събитията, ще проумеят също на кого и на какво са заложили в България.

Радост и облекчение, разбира се, цари в Москва. Там много добре знаят, че Борисов спекулира и е толкова „американски човек”, колкото е и десен политик. Но с удоволствие ще натоварят потъващите му гемии с още идеологически баласт в името на своята доктрина за проникване и укрепване на руското влияние в податливата почва на европейското мочурище България. И току-виж предложили да ни спасяват ( от себе си) отново: например с натиск за размразяване на АЕЦ „Белене” в името на работните места и „евтиния ток” в светлото бъдеще. На размразения продукт, от който намирисва отдалече на мечи капан, с адски ситни букви отдавна е написано „преди употреба прочети данните за страничния ефект от консумацията му”, но кой шаран чете изобщо, когато на кукичката има стръв за задоволяване на глада тук и сега!

25 мнения за “Ляво злорадство, десен джоб-това е ефектът от Борисовото управление”

 1. Пак ще се върна към алабализмите с прословутия микс.

  Като котка-самоубиец очаквам момента, в който знайни и незнайни родолюбци ще започнат да извеждат от протестите необходимостта от още ядрена електроенергия.

 2. Това правителство не е нито ляво,нито дясно.Действа на принципа проба-грешка.И всичките им проби са грешни.Толкова неуки хора събрани откъде ли не са много и за нещастната България.

 3. Според “Фокус”, Дянков е подал оставка!

 4. ГЕРБ се давят. Томислав Дончев министър на финансиите,Лили Павлова вице.Вадят рейтингови министри за сламки.

 5. Качествата на един анализатор е умението му да изгражда прогнозите си на основата на факти от миналото и настоящето.Безспорно,г-н Инджев е толкова успешен,защото притежава споменатите качества.И още:той съумява синтезирано и обосновано да напиша/каже/онова което мислят и чувстват хората,какъвто е моя случай.Поздравления за поредното попадение в ДЕСЯТКАТА!

 6. А най-странното е оставката на Дянков, няма начин да няма връзка с всичките случващи се напоследък събития. Още повече, че преди броени дни се кълнеше във вярност към Бащицата.

 7. Планът в действие – Дянков си подаде оставката. Жалко, по мое скромно мнение беше най-кадърният в кабинета на агент Буда…

 8. Поредната проба:Неграмотникът сменя Дянков с Дончев,който отклони много пари към Габрово за сметка на Перник и др.

 9. Господин Инджев, оказа се, че Вашият редовен читател Бойко Борисов е изключително страхлив човек. Това показва уволнението на финансовия министър.

 10. Точно така е. Често съм си мислил, дали изцепките на ББ за “колегите от ФБР”, “колегите от ЦРУ” и пр., които не би си позволил никой премиер на цивилизована държава, не се пускат точно с цел да подхранват антиамериканизма. Така др. о.з. старшина Ботуш Каишев, буля Пена, внучето им “антиглобалистче”, дето се кипри в шърт с мутрата на Че Гевара, “патриотичните интелектуалци”, проруските “националисти” и т.н. могат да вият на истерясало, че сме американска колония, докато ние тихо и кротко си оставаме съветска такава.Отделна тема е принципът на американската външна политика – да се работи само със силния в момента, след което-шут, “ол дъ бест” и “гейм овър”.Който помни- като посланик в София Монтгомъри например през 94-96 не щеше и да чуе за СДС, а киснеше само при БСП и “кръга Монтерей”.

 11. Руската пета колона в настъпление.Жалко е че нито една българска медия не вижда или не иска или и е платено да не вижда.

 12. И Александър Каракачанов(Лидер на Зелената партия) гори американското знаме , преди посещението на Клинтън в България,мисля че беше 1999 година.

 13. Г-н Инджев, пророчеството Ви се сбъдна доста бързо:

  “Ритуално от Коалиция „Не на ЕС” изгориха европейското знаме пред представителството на ЕК и ЕП в София.

  Така, както изгоря знамето на ЕС, така и ЕС ще се разпадне, прогнозира независимият депутат Кирил Гумнеров.”

 14. Следващото знаме, което ще го горят е европейското. Перфектно измислено още преди 1989 г.Връщаме се в 1996 г. Нищо добро не ни чака! Единственият, който може да се справи с това положение е Иван Костов, но кукловодите на прехода взеха всички мерки, за да го ликвидират. Да ни е честита “новата” АЕЦ “Белене”.

 15. Единственият шанс да бъдат пресечени разточилите се лиги на Червената ламя за власт и ново обяздване на България, чрез предсрочни избори, е предложението на ДСБ/ЕДИНСТВО за незабавна оставка на Борисов и сформиране на експертно/програмно правителство! Само такава преграда може да спре комунистическият реваншизъм и неистов глад за доиздояване и доопоскване на каквото е останало!

 16. Протести до дупка , до служебно правителство , което да :
  1. приеме закон за лустрацията – всички в политиката до 18.02.13 да нямат право да се кандидатират
  2 референдум за свикване на Велико народно събрание , което да промени радикално съдебната система
  Всичко останало е следствие на двете

 17. Към NE NA BELENE: Да не би само Вие да притежавате информация, че заедно с падналият метеорит в Русия, са се изтърсили от Космоса и едни нови-новенички и съвършено идеални политиканчета, част от които да бъдат разпределени из изстрадалата ни татковина? Иначе не виждам как би могло да се изпълни първото Ви условие!

 18. към ne na Belene

  Да! Ако служебното правителство го състави Ангела Меркел;)))))

 19. А сега на къде?
  Не разбирам защо е тази радост?
  Нима някой тук очаква някакъв изборен успех за ДСБ и Нейнски?
  Не искам да съм лош пророк и няма да ви кажа какво си мисля.
  Боже, пази България.

 20. ДО “emo” – те вече го направиха още вчера. Не помня в “Дневник” или “Капитал”, първият, коментиращ протестите в тази светлина, беше с ник “боби 1945” . Та така…

 21. Г-н Инджев, както са отбелязали и преди мен те вече изгориха и знамето на ЕС.Да Ви е направи-
  ло впечатление на вас, че в коментариите на социолозите никой не споменава за Синята коалиция,
  е как да се оправим като всички медии работят против нея,за жалост поредния спасител пак ще
  бъде производното на БСП/БКП/-ДС,а именно България на Гражданите.Боже пази България!

 22. @Росица
  “Нима някой тук очаква някакъв изборен успех за ДСБ и Нейнски?”
  Не трябва да го очакваме, а да го подкрепим. Иначе – Беларус … изборът е наш!

 23. Haresvam opredelenieto “evropeiskoto mochurishte Balgarie”.
  Kakvo i na koto, poveche da bade kazano?

 24. Треска ги тресе Боковистите! Съчувствам и на нещастните Бокови платени хакери в Интернет, но за следващите няколко месеца пътят на Великия държавник вече е лесно предвидим. Той води единствено до политическото бунище, където Боко ще прави компания на своя болшевишки колега Жан Виденов!

 25. Под ник нейм NE NA BELENE, се е промъкнал инструктиран комуняга, дори и само защото се опитва да прокара идеята на БСП за служебно правителство, което се назначава от президента след разпускане на парламента, т.е. без да е взето решение по резултатите от референдума и предприети юридически стъпки по спирането на проекта (зашото той не е спрян с всичкипроизтичащи от това юридически последствия) и най-важното – прекратяване дейността на временната комисия по далаверите за АЕЦ-а! Така, че не му обръщайте внимание на комунягата NE NA BELENE!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.