Обесиха завета на Левски

Твърдението ми, че в България е еретично, направо забранено да се споменава завета на Левски „Тоз, който ни освободи, той ще ни и пороби”, се потвърди днес за пореден път днес в деня на обесването на Апостола.

В един от най-четените информационни сайтове н интернет се промъкна за кратко следното ( направо невероятно!) заглавие:

Левски: Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби
dnes.dir.bg

България отбелязва 140 г. от обесването на Васил Левски. В последните си мигове той се изповядва пред архиерейския наместник на София отец Тодор Митов с думите: “Каквото съм правил, в полза народу е”…

Направо не беше за вярване, че най-после от една българска медийна трибуна се престрашиха да цитират забранения завет на националния ни герой, над който тегне омертата на русофилството, доминиращо навсякъде в България и в днешно време. И се оказа, че дългата ръка на петата колона веднага е реагирала. Само часове по-късно същият материал се появи със сменено заглавие:

Васил Левски: Народната работа стои над всичко
Днес в цялата страна се провеждат тържествени церемонии в памет на Апостола на свободата
БГНЕС

България отбелязва 140 г. от обесването на Васил Левски. В последните си мигове той се изповядва пред архиерейския наместник на София отец Тодор Митов с думите: “Каквото съм правил, в полза народу е”. ..”

„Честито” на всепобеждаващото русолюбие, което тегне над българското родолюбие.

„Честито” и на „свободното слово” в несвободната ни Родина!

18 мнения за “Обесиха завета на Левски”

 1. Нищо хубаво не чака страна, която не уважава своите национални светини и с техните имена се кичат физкултурни отбори. Не бива да се учудваме от невежеството на учениците за нашите светини.

 2. Значи наистина нищо не се е променило от най-дивашките комунистически години…Тогава под портрета на Левски стоеше “Чиста и свята република…”, но без продължението. А то е “по образеца на Съединените американски държави или швейцарските кантони”. Това е разбирал Левски под “чиста и свята република”, а не комунистическите идиотщини.

 3. Левски е казал и други много верни неща. Едно от тях е следното:
  За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт

 4. Омертата, наложена от БГ русофили и тяхната Пета колона, върху всякаква информация, свързана с каквато и да било негативна оценка, становище или позиция, изразена срещу нещо руско, е наистина тотална, човек я усеща буквално като твърда стена, която по никакъв начин не може да се преодолее. Един от ярките й представители – журналистът “международник”, /както се титулуваха в недалечното минало подобни последноинстанционни говорители на Истината/ Велизар Енчев, в предаването си по тв СКАТ от вчера, 18.02., окачестви, омеси и оформи, кои са според него новите “поробители” на българина – разбира се обвинените във всички грехове гадни чуждестранни частници ЧЕЗ, ЕОН и ЕВН и разбира се НИТО ДУМА, НИ ВОПЪЛ, НИ СТОН за най-кръвожадния от всички тях ГАЗПРОМ! Разбира се той и тази ТВ не са сами в богоугодното дело за медийно охулване и оплюване на всичко западно,американско и т.н., както и същевременното удобно премълчаване за ролята и значението на един от най-големите монополисти в България, от чиято лека кихавица, се разболява цялата икономика на Задунайская.

 5. Междувременно, нежеланието за подаване на оставка от будьони, консултиран сутринта от днешното лице на “освободителите”-поробители путьони може да мине само под един знак – принудително смачкване на надигнатата глава на народа чрез старите изпитани милиционерски методи. По тези земи желанието за истински свободна от руско иго България минава през заплащане със живота си. Списъкът на жертвите е безкраен и отворен.
  Който ни е освободил, ни е поробил необратимо и до днес.

 6. Г-н Инджев и колеги коментиращи, онзи ден предложих на всички да изгледат филма “1941” (а това е началото на масираното “освобождение”). В светкавичното темпо наложено от събитията в ИНОРОДНОТО ТЕЛО в ЕС – България не се получиха никакви отзиви. Все пак с риск да получа отново някой упрек че се изказвам не по темата, ми се иска да споделя с всички думите от ФИНАЛА НА ФИЛМА, които ме впечатлиха особено, още повече че в тях се съдържа и пророчество, изказано от действителен участник във войната и то на първа линия. Преведох го за да стане по-разбираемо за тези които не особено се справят с тънкостите на руския език. В него става дума не за оня “освободител” а за двойника му – повторния “освободител”.
  ……………………
  През лятото на 1945 маршал Жуков (ето го приемащ Парада на победата) простодушно обяснявал на ген. Айзенхауер:
  «Когато ние заставахме пред минираните полета, нашата пехота провеждаше атаките така, като че ли те не съществуваха – образува се проход, защото се взривяват само противопехотните мини, след което влизат сапьорите и обезвреждат противотанковите мини за да може да се пусне техниката».
  Айзенхауер бил поразен. На американския генерал му било трудно да възприеме, да осъзнае това ПЪЛНО ПРЕЗРЕНИЕ КЪМ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ, когато едните жертват собствения живот а другите с лекота се разпореждат с чуждия.
  Айзенхауер: «Американците измерват цената на войната в човешки жертви, а руснаците – с всеобщото пречистване на нацията».
  Пречистване на нацията ??!! В империята на Сталин това се наричаше другояче и не така неясно и загадъчно. Простата и страшна дума ЧИСТКА търдо беше влязла в употреба в страната. ЧИСТЕХА ВСИЧКИ И ОТ ВСЯКЪДЕ, РЕДОВНО И ПЛАНОМЕРНО.
  През същата 1941 започна новата и наистина НАЙ-СТРАШНА ЧИСТКА и остава единствено да се надяваме да не се сбъдне черното пророчество на бившия фронтовак, професор НИКОЛАЙ НИКУЛИН:
  «Тези които победиха – или загинаха на бойните полета, или се пропиха , смачкани от следвоенната жестока действителност. Останаха на власт и запазиха силите си другите – тези които натириха хората в лагерите, тези които хвърляха войниците в безсмислени кръвопролитни атаки. През войната особено отчетливо се прояви ПОДЛОСТТА НА БОЛШЕВИШКИЯ СТРОЙ. Така както в мирно време ИЗТРЕБВАХА най-честните, интелигентни и разумни хора, така и по фронтовете се вършеше същото, но по изключително явен и отвратителен начин.
  Загиваха най-честните, чувстващите своя дълг пред обществото хора.
  Трябва да се очаква, че тази селекция на народа е нещо като бомба със закъснител. Тя ще се взриви след няколко поколения, през 21-ви или 22-ри век, когато отбраната и откърмена от болшевиките МАСА ИЗРОДИ ще народи нови поколения себеподобни».
  ……………..
  Така че няма нищо чудно че е бил моментално обесен ЗАВЕТЪТ НА АПОСТОЛА.
  ЧИСТКАТА ПРОДЪЛЖАВА.

 7. в тази връзка един коментар който прочетох в facebook:

  “Добре де, ‘мръсните чужди’ собственици на ЕРП-тата ги гоним от страната, а най-големия монополист Газпром , който ни продава на най-жестоката цена газа, за някаква патриотична организация ли се приема ?”

 8. Рускта агентура се е активирала.Става ясно че несъмнено Атака на Волен Сидеров е един от руските агенти на влияние.

 9. Учудвам се, че изобщо се стягат да отбелязват гибелта на Левски.
  Да я “честват”, както се изразяват кухите глави.
  “Да ни е честито (чествано) обесването на Апостола!” вероятно си казват от БКП/ГРОБ. Че без обесването му България сега щеше да е като Швейцария.
  В тая ситуация в страната само спомена за делото на Левски липсва на БКП/ГРОБ – да напомня неговата вяра, че българите са способни да се освободят сами.

 10. Той, Левски е обесен на 18 Февруари по новият календар. Това е по малкото значение на назначението ” стария-нов стройтел на АЕЦ Белене”. Съмнението за вярноста на скоро афиширания подсказ “- До 5 месеца ще сме свободни” от група радетели на въоръженият туризъм -” Наглите”, избелява на червеният фон на розите който в скоро време ще се появят на МОЧА.

 11. ПРОБЛЕМЪТ, КАКТО ВСИЧКИ ГРАМОТНИ ГРАЖДАНИ ЗНАЕМ, НЕ Е В БЪЛГАРИЯ И В БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, А В ГЛОБАЛНИЯ СВЕТОВЕН РЕД.
  КАКВА Е ПРИЧИНАТА ВЪНШНИ СИЛИ ДА СЕ СТРЕМЯТ КЪМ ОБЕЗЛЮДЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ- БИЛО ТО ОТ ВИСОКО ОБРАЗОВАНИТЕ НИ КАДРИ ИЛИ ОТ РАБОТЛИВИТЕ И РАБОЛЕПНИ, НЕОБРАЗОВАНИ БЪЛГАРИ, МОЖЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА КОМЕНТИРА.
  ПЪРВО, СМЕ МНОГО ТАЛАНТЛИВИ, ТРУДОЛЮБИВИ, КОМБИНАТИВНИ И АДАПТИВНИ-КОГАТО СМЕ В ЧУЖДА СТРАНА.
  ИЛИ СЕ СТРЕМЯТ ВСИЧКИ КАДЪРНИ И ТАЛАНТЛИВИ БЪЛГАРИ ДА РОБУВАТ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ФИРМИ, ИЛИ – ИСКАТ ДА ОБЕЗЛЮДЯТ НАШАТА ДЪРЖАВА, ЗА ДА СЕ НАСЕЛЯТ ТУК ДРУГИ НАРОДИ ( ВСЕКИ СРЕДНО ГРАМОТЕН ЗНАЕ КАКВО ИМАМ ПРЕДВИД).
  СПАСЕНИЕ ИМА ЕДИНСТВЕНО В ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД. НЕ Е НОРМАЛНО ДА РОБУВАМЕ НА БАНКНОТИ, КОИТО НЯМАТ НИКАКВО ПОКРИТИЕ ( И СА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ САЛФЕТКА ИЛИ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ). НЕ Е НОРМАЛНО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С ЕДНА НАПЪЛНО ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА – САЩ, ИЛИ РУСИЯ – КОЯТО Е БОГАТА НА РЕСУРСИ, НО ЕДИНСТВЕНИЯ Й ПОДХОД Е “УДАР С ПРЪЧКАТА” ПО ПРЪСТИТЕ, КАТО ПО-ГОЛЯМ БРАТ НАД ПО-МАЛЪК И БЕЗЗАЩИТЕН БРАТ.
  КРАЙНО ВРЕМЕ Е ИКОНОМИСТИТЕ И ФИНАНСИСТИТЕ ДА ПРЕДЛОЖАТ ИДЕИ ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД.
  СИСТЕМАТА В ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ГРЕШНА, АРХАИЧНА, ПОДЧИНЯВАЩА, БЕЗ НИКАКВО ОСНОВАНИЕ.( МЕЖДУ ВПРОЧЕМ, ОСНОВАНИЕТО НАПОМНЯ ЗА БИБЛИЯТА И ВСИЧКИ РЕЛИГИОЗНИ УЧЕНИЯ – ДРУГ ЗАРОБВАЩ ФАКТОР).
  ВСИЧКО Е ЕДИН ГОЛЯМ БЛЪФ.
  КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА БЪДЕ ПРЕДЛОЖЕНА НОВА СВЕТОВНА ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА.ИКОНОМИСТИТЕ ПРЕДИ НАС НЕ СА ГЕНИИ, ТЕ САМО СА ОТРАЗЯВАЛИ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ РЕАЛНОСТИ.
  СЪВРЕМЕННИ ИКОНОМИСТИ Е ВРЕМЕ ДА ПРЕДЛОЖАТ НОВИЯ СВЕТОВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ РЕД.

 12. Може да е от недостатъчно разбиране сложността на проблема, но ми се струва, че ако се тръгне от това “Който ни освободи, той ще ни пороби” по-лесно ще се разбере делото и саможертвата на Апостола (особено на фона на последвалите събития след 1878 г.), както и историята и мотивите на подлото предателство, свършило с неговата кончина. Т.е., ако в някаква степен съм прав, представяте ли си какво геройство за съвременния български журналист е да цитира баш тези думи на Апостола! И накъде води… То е по-голямо даже от това, да отидеш до една дупка в голото пусто поле и да извикаш три пъти: “Хизбулла са терористи”.

 13. Поредната вярна реакция, г-н Инджев! Когато се обръщам към нашия Апостол на свободата, най-напред ми изпъкват вижданията му за устройството на държавата ни и заветът “Тоз, който ни освободи, той ще ни и пороби”. Завет, който със своята мъдрост, важи и до днес, а може би и още дълги години ще трябва да го припомняме на сънародниците си с промити мозъци от съветско-руската пропаганда! Ако ми позволиш, г-н Инджев, само една малка помощ от моя страна за твоята осведоменост (която, признавам е рядка за български журналист). В репортаж на БНТ от В. Търново видях реализирана една чудесна идея. Хора на културата бяха направили алея с табла, на които художествено бяха изписани заветите на Левски. Страшно се зарадвах, когато камерата, проследявайки ги, показа и посочения завет.

 14. Евгени, именно заради значението на някои фигури от родната ни история основателите им (нормални, родолюбиви българи) са нарекли на тяхно име отборите. Както Барселона олицетворява нещо за каталунците. Виж, срам за България са комунистическите отбори, особено един, който е копие на московския си “брат”…..

 15. Да, за съжаление това е истината… Тази пролет ще заведа децата ми (на 3 и 5год.) в музея на Левски и в килийното училище в нашето село Голям Извор пък дано те ни отсрамят след време…

 16. Аз се чудя от две седмици – как така се случи, че по един и същи начин в геометрична прогресия за последните три месеца и по едно и също време и ТРИТЕ ЕРП-та ни вдигнаха сметките за ток??? Едни и същи хора ли стоят зад тях или много близки хора, които си синхронизират действията??? Чудя се нарочно ли предизвикаха този протест и дали някой не ни манипулира отдалече? Г-н Инджев, възможно ли е това да е дългата ръка на вечната ДС, на олигарсите от БСП или е нещо друго? За уточнение само – против правителствената политика съм.

 17. @Жея, може и да не е случайно. Но определено се вижда как се активираха българофобите (пък били те “официално” националисти). Стана ясно и от референдума чии интереси защитават (и почти сигурно финансирани от там). На Путин и компания май им стана неудобно да се разправят с нашия генерал и са решили да подготвят почвата за партията на вечната “дружба”. А пък той “горкия” (генерала) уж голям мъжага и хитрец послушно си играе сценария. Единственото хубаво е че на предстоящите избори все повече се откроява единствения разумен избор – ДСБ/ЕП.

 18. Уважаеми г-н Йорданов, това което видях и разбрах от филма е допълнение на книгите на Виктор Суворов. Просто нови факти.
  Има и една книга със спомени от Айзенхауер за войната.Там има за Жуков.За мен обаче, по ужасяващото е, че някак си това всичко е показано като плод на болшевизма и некадърността на водачите му и нямащо нишо общо с Русия изобщо. Самият сериал е интересен и добре направен от украинския режисьор, но и той както “Сибирският бръснар” или “12” е поредния добър филм, пропит под една или друга форма от великоруски шовинизъм. Бих препоръчал една книга за историята на Полша от Адам Замойски. Има я на български, но точното име не си спомням. Написани са много интересни неща и тъкувания за руската история и ролята на Русия в Европа.Ако сте любител на историята, ще ви хареса

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.