Борисов заплаши с катастрофа вчера и днес я пожела с оставката си

След като се кри дни наред и „пропусна” да долети по обичайния за него начин с хеликоптер като Батман, но този път не да се перчи пред гръцки демонстранти на българската граница, а за да разтървава протестиращи и полицаи в центъра на София, премиерът Борисов се появи вчера пред публиката, за да заплаши, че ако подаде оставка това ще е катастрофа за България.

Днес Борисов подаде оставка и подчерта, че го прави доброволно, т.е. не под натиск, а защото той така иска. Излиза, че иска катастрофа и сега напук е готов да я предизвика, но само и само той да е добре (доколкото е възможно в тази ситуация).

Най-важното, което му се стори, че трябва да каже на тръгване пред микрофоните и камерите в Народното събрание, беше заръката към вътрешния министър Цветанов да благодари на полицаите. За какво? За окървавения ден на Апостола?

Няма що, страхотна епитафия е това на едноличния режим на един егоцентрик, доказал, че винаги е готов да принесе в жертва всеки и всички, но не и себе си. Защото той си отива, за да (запази някакъв шанс да) остане, преди да загубил изцяло симпатизантите си. Те му трябват, за да се опита да се върне.

67 мнения за “Борисов заплаши с катастрофа вчера и днес я пожела с оставката си”

 1. Каквото и да направи ББ, винаги е виновен. Очакваме да го обвините и за метеорита в Челябинск.

 2. Жалка картинка е той и всички които са около него. Сгромоляса се от собствената си тежест. Жалко е г-н Инджев, че в момента си точат зъбите другите престъпници – БСП и ДПС. Трябва да не им се даваме, а довършим започнатото, докато махнем цялата стара шлака от Парламента. Иначе ни чака не по-малко проблеми от тези до сега. Сега много хора ще се укротят, че сме постигнали свалянето на правителството и така сме си решили проблемите. А всъщност ние едва сега ще имаме сериозен проблем с избора на новите, защото такива на хоризонта аз лично не виждам. 🙁

 3. Знае ли човек докъде могат да го отведат раздумките с Путин.

  Имперска му работа.

 4. Г-н Инджев, според Вас има ли връзка между вчерашният разговор на Буда с Путин и днешното решение за оставка на правителството?

 5. Не, бе, хора, мачле му се е догледало довечера на човечеца, защо да се терзае с някакъв си народ. Стига му, баста, сигурно на стената с лентичките не е останало място за нови – и всичко това за един живот…
  Следва “неблагодарните” нему да сърбат попарата на станиша!

 6. Сега би трябвало да сте щастливи – на Борисов му писна от наглостта на Октопода (опозицията) и неблагодарността на Народа. А с дебелата тояга Бойко беше най-подходящият за този момент, при толкова прост народ и при толкова страхливи виртуални интернетски шушумиги. Жалко, че Костов не му подаде ръка и не даде път на младежта.
  Да ви са честити БСП, ДСП и псевдо”България на гражданите”.
  Оставам си с най-добри чувства и уважение към Иво.

 7. Това дебеловрато и дълбоко некомпетентно момче продължава да досажда с т/ъ/ипизмите си и опити за пропагандни “Фатки” на тепиха на бруталните факти. Хората би трябвало да поемат отговорността да мислят, колкото и да е “тегаво”.

 8. На другите престъпници да им покажем пътя.Да довършим това,което започнахме преди повече от 20 години.Можем да го направим.

 9. “Егоцентрик” е твърде леко обвинение. Нека директно и ясно бъде наречен проблема – опасен индвид с престъпен произход! Да се разследва, но от кой? Човека си е поставил хора навсякъде в системата. Де факто, България е заложник на политическата каста като цяло. Кризата е преди всичко морална, чак след това политическа. Време е да ги приемем и да потърсим истинските отговори, а не пролетарски призиви за национализация и тям подобни левичарски пролетарзими.

 10. С цялото ми уважение към Вас г-н Инджев, Ви питам: – Ами сега? Просто почна да ми писва от тези Ваши критики, защото колкото и да са верни са масло в огъня на опозицията и не дават никакви конкретни решения. Как в нито една Ваша статия не прочетох какви решения са полезни (ако има такава, моля да ме извините). Вие освен журналист сте и анализатор – дайте на мен “незнаещия” полезен ход. Орентирайте ме! Как да постъпим, какво да направим? Според мен когато нямаш възможност да избереш добро – разумно е да избереш най-малкото зло, в конкретния случай – Борисов. А сега?

 11. Celiat tozi cirk e rezhisiran ot Moskva. Marionetkata borisov igrae po notite na “maestro” putin.

 12. Заръката към Цв.Цв. за благодарности към полицаите е повторение на случая в Перник, в който Борисов му поръча да почерпи кучето с няколко пържоли за откриване на убитото момиче.Това според Него са най-важните неща в държавата! Какво да се прави? Управленски приоритети.

 13. В ЕС се приказва, че България изнася вътрешните си проблеми със атаката срещу ЕРП-тата. БСП и ДСП стегнаха редиците си на проведените си конгреси и са готови за избори. В крайна сметка руските комунистически монополи в България ликуват. Народът да очаква тежки дни. По Коледа – глад! Когато един човек разсъждава като скот, той задължително живее като скот. Същото важи и за народа – живее като скот! Бойко Борисов е доказан комунист и мутра. Театрото с ГЕРБ свърши!

 14. Изведнъж ни стана много мъчно за бащицата Б.Б.Веднага забравихме всичките му издънки и глупости.Колко трогателно беше изказването му в парламента.Колко сълзливо се изказват граждани по радиото.Заприлича ми на Северна Корея.Какво ли е искал да каже Апостола с:”НАРОДЕ!!!”

 15. 1. Иска се от Иво Инджев да “даде решение”
  2. Най-малкото зло бил Буда
  Като искате други да мислят вместо вас, не се учудвайте че си избирате Царя, Станишев, Бойко. Не се учудвайте, че цената на тока/газта е висока, че се краде посевместно, че назначения от Бойко да пази интересите на държавата в ЧЕЗ Митко Каратиста е надзорник с 35 бона месечна заплата. Като искате дуриг да мислят вместо вас, други да ви оправят е така.

 16. Щом питате: ами сега какво, ще ви кажа – ДСБ Единство, това е което остава, за да не се върне БСП и ДПС. Излезте и го говорете на хората, като пророци на Исус Христос, защото положението е бедствено, хора се самозапалват в резултат на идиотското управление на ГЕРБ през последните 3 години. Сега е момента да започнете да говорите, сега или никога.

 17. Напълно съм съгласен с мнението на г-н Инджев, че в последните години ни управлява един егоцентричен нарцисист, с много малко умствен багаж “къпещ се в народната любов”, който решаваше всички проблеми по мутренски: “айде брато” и ако не стане си подвива опашката, както стори и сега. В продължение на цялото си управление той “управляваше” в името на народа и за негова сметка. Олигарсите си свършиха добре работата. Нека дойдат сега старите слуги (БСП, ДПС, РСВ, Атака, МВРО) и да запечатат постигнатото: бананова република.
  Ако имаше капка чувство за държавност, ББ следваше да свика политически съвет с участието на големите парти и представителство на “улицата” и да се вземе политическото решение: какво да се прави в най-близко време. Но “великия” не може да гласува със БСП и ДПС, а пък най-малко с ДСБ. Този път не го внесохме от Испания, сами си го натресохме. Да си го сърбаме!

 18. “едноличния режим”?

  Защо не разбирам за какво става дума?

 19. Да е честито на България новото “Управление” – БСП под ръка с ДПС.
  БСП, партията на олигарсите, на милионерите и мултимилионерите, на червената мафия, на ГРАБИТЕЛИТЕ на България, “компетентните професионалисти”, които след т.нар. „Промяна”, с вродения си инстинкт на крадци и пладнешки разбойници ограбиха държавата и доведоха народа до просешка тояга.
  ДПС, партията на ДС-гестаповците Ахмед Доган и Лютви Местан, проводници на турската доктрина в България за възвръщане на влиянието на Турция в рамките на бившата Османска империя.
  Ще ги видим отново на Бузлуджа, да празнуват “победата”, със “сияещи” лица, когато социалистът-милионер Сергей Станишев им заговори отново за “социална справедливост”.
  Една нация, която ражда толкова много примитивно мислещи хора, не заслужава да принадлежи към проспериращите нации на Европа и света.

 20. А сега накъде? Трябват политически решения, колкото и думата партия да е противна на “улицата”. Политическите решения могат да се вземат само от политиците организирани в партии. “Улицата” в момента е в състояние да настоява за политически консултации за съставянето на експертно правителство, като активно със свои елитни представители контролира и бъде страна в преговорите. Считам, че експертното правителство следва да подготви страна за избори, дори и да не са скоро, но членовете на такова правителство да се готови да понесат и отговорността и цялата тежест на закона за неправилни свои решения.

 21. @BGFILES:”…Сега е момента да започнете да говорите…”

  Ами, че г-н Инджев от самото начало точно това прави – говори обаятелно и компетентно за нуждата от единство на мислещите и действащи българи срещу всякакви лъжеосвободители. И най-много – срещу неканените.:)

 22. Да – ДСБ Единство. Всичко останало е московски еничар, който има една цел – да ни отклони от Европа, и да останем руски сателит! Това ли искаме като народ?

 23. Ех, Боко, Боко! Имаше още цели 4 месеца и 7 дни за борба срещу БСП и ДПС. Щеше да ги довършиш окончателно, без майтап.
  И каква ирония, брАто! Тръгваш си огорчен и натъжен от матряла, дето ти даде властта на тепсия само заради арното ти име, добрите очи на просветен милицай и гениалния сценарий на Кукловода. А днес можеше щастлив и пречистен да си излезеш от затвора. И Цветелина щеше да те чака още по-убава и все така богата.

 24. Не искам хора които цял живот са козирували на червената мафия сега да ми правят демокрация ! аман бе ! да си ходят у село от където са ги повикали

 25. Господин Инджев,
  Искам да ви попитам, дали мислите, че сега има потенциал за създаване на нова Конституция. Дали е възможно изритване на посткомунистическите запартъци и създаване на наистина работещ основен закон, който да смени политическа управленска и измамна система?

 26. ‘Начи, следващото правителство, какъвто и тирлю-гювеч да се пръкне, трябва да бъде свалено след година-година и половина. С яйца и домати, може и с павета, ако се дърпа. Следващото също. И следващото. И така, след 10-15 години току-виж имаме наченки на нещо като граждани, които си отстояват правата и на нещо като политици, които се имат за смъртни.

 27. Като слушам какво се лее по всички канали, трудно ми е да повярвам, че
  времето е с нас.

 28. Ех, дядо, “дядо ви” (ни),

  Разбирам напълно опасенията ти за това, дето ни чака сега “зад ъгъла”. Малко по-надолу “kokotzarq” съветва във време на криза да се избира най-малкото зло и аз съм напълно съгласен с него. Лошото е, че сега не е 1997-а и алтернативата е отчайваща. Най-малкото зло в момента няма никакъв шанс. Говоря разбира се за Иван Костов. При всичките му кусури (а те хич не са малко), няма друг управленец (необходим е точно управленец, ръководител, а не “политик”), достатъчно смел и отговорен да понесе тежкото бреме на ситуацията и имащ качествата да изведе страната от поредния батак. Поне го е доказал в по-тежка ситуация, макар че сега би било много по-трудно, предвид 15-годишното му бясно сатанизиране. Така, че “незнаещ” kokotzarq – това е решението, това е най-малкото зло. И колкото повече други “незнаещи” и неориентирани разберат това, токлова по-голям е шансът ни. На всички.

 29. Един неграмотен индивид се самокатурна от пиедестала на властта,където го качиха неграмотните българи.Логично е и той да има участие в инспирирането на протестите,за да има повод да си подаде оставката.Т.е.един бандит не можел да гледа окървавени хора.Защо да не накаже полицаи и оставя държавата в небрано лозе.Риторично.А вчера разправяше наляво и надясно,че държавата му е мила.Той просто е изключително прост и првичен.

 30. хммм,добре де тук хленчат някои с коментара-връща се триглавата..хммм ами нали Бойко е добър държавник и се справя добре..хммм ЗАЩО тогава Ви е страх че ще земе друг власта АМИ нали е най-бие ги наред….закакво е този ревв,суверена тоест ние..НИЕ решаваме кой ,,това зашо никой не го казва,отива се на избори и НИЕ решаваме кой,,нали това е демокрация,,,или този тоталитар не е като оня??

 31. В какъв ли състав НС ще обсъжда въпроса на референдума?

  Камикадзе до камикадзе?

 32. Под друга статия в блога обясних защо не протестирам сега и за какво бих протестирал. Ще го кажа по друг начин – искам да протестирам срещу българската култура. Не “кОлтурата“ на Рашидов, не срещу българското изкуство, което кой знае защо по нашите географски ширини наричат култура. Срещу българската култура като система от ценности, като начин за възприемане на света около нас, като реакция спрямо случващото се. Ние сме родово-племенно общество, което се обединява единствено от омразата спрямо другия, различния от нас. Понятия като достойнство, самоуважение, толерантност са чужди на “българския модел“ (по Стратиев). Погледнете официозната журналистика. Погледнете “националните“ телевизии. Всички “култови“ водещи коленичили пред отворения дюкян на властта и разиграват бездарното си порно.
  Протести? Историята се повтаря като фарс. В авангарда – дрогирани футболни агитки, шпицкомандите на Сидеров и Каракачанов, сополиви тинейджъри и Андрей Слабаков, разбира се. В ариергарда – малцината смислени и интелигентни хора изправят съборените от авангарда кофи за боклук. И какво общо има това с януари 1997 година?
  Да BGFILES, ще гласувам за ДСБ и дано се намерят още 200000 като теб и мен, за да ги вкараме в парламента – като фон на Станишевци, Цветановци, Догановци, Куневци и кой знае какви още “ангели от седма степен с небесносиня аура“ (по Кулезич), които българското малоумие ще си избере да го мачка следващите четири години.

 33. В Германия имат една хубава поговорка “Lieber ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende” (По-добре един ужасен край, отколкото един безкраен ужас!)

  Наблюдавайте про-борисовите медии, за да разберете дали Ужасът си отива наистина или си подготвя завръщане, под формата на “ГЕРБСП”. Разбира се за да “спасява”(пак) България!

  Избор има! Стига да бъде пожелан.

 34. Не мисля, че ще се отървем толкова лесно от Борисов. Сещам се за един човек хванат в капан по който се стреляше с гранатомети.

 35. @bgfiles – хайде сега да бъдем реалисти – едва ли ще влезем и в другия парламент, камо ли за някакво управление.

 36. До:Дядо ви | февруари 20, 2013, 12:14
  Къде видя тоягата, бе дядо при Б.Б.?
  Така дойде на власт, с тези обещания, че ще раздаде справедливост. Аз никаква тояга не видях, а преразпределение на мръсните комунистически пари от едни олигарси към други близки на Б.Б. Какво стана с къщите и препраните пари на Любомир Павлов,неговата Дилянка и ченгето “фармацевт” Донев след като си “продадоха” дела във току що закупените вестници “Труд” и “24 часа”? Вместо да влязат в затвора, последва “ТИШИНА”. Нищо не стана, дядо. Какво стана с “Мишо Бирата”? Просто се спомина в хотела на един друг приятел на Б.Б. Примери много. Това, което направи е да ликвидира т.н. среден бизнес. Хора, които с малко пари се чувстват независими. Разходи се из София и виж състоянието на магазинчетата направени след 1997 г. Няма ги вече, дядо.Оставката днес е не само за съхранение на статуквото, а за времето след безтегловното падане и обедняване на народа ще се появят кукловодите на прехода и ще кажат “Йест такая партия”! Вчера гледам “Митьо Гестапото” бивш Н-к на 6-ти отдел на КДС, минал след това като Зам. Председател на “Мултигруп”, настоящ милионер и колекционер, както и т.н. Генерал Бриго Аспарухов, унищожил досието на ченгето Тилев, ограбил всички вложители на банката си, избягал с паричките и след това предложен от т.н. Цар за още по-висок пост. Днес, много от тях са по телевизиите. Искам на всичките тези новоназначени капиталисти за една нощ да им кажа: Внимавайте в картинката! Така са започнали все велики революции, от френската, до октомврийската. И всичките са изяждали децата си.Къде на гилотината, къде в мазетата на КГБ, къде в “Гулаг”, къде на Централните софийски гробища!!! И тук искам да отворя тефтерчето на великия Левски и за подигравката вчера от “достойни наследници”. Там пише: Народе????. Мисли народе, накъде те води цялата тази комунистическа сволочь!!!!

 37. Възможно ли е да се повтори развръзката от протестите през зимата на 1996/97?
  Възможно ли е българските политици и българските граждани да се замислят разумно и рационално и да си признаят, че единственият доказал се експерт в излизане от кризисни ситуации е г-н Иван Костов?? Съмнявам се, че ще се случи! Всички (дори и марксистите от ДПС) знаят, че е така, но няма да му гласуват доверие! Няма да го направят не защото са злопаметни, а защото не могат да простят високомерието на г-н Иван Костов. Той е експерт и се гордее с това. Той не се унижава да пада на низините на обикновените роби във феодалните владения на марксистката партия ДПС! Не намира за необходимо да обикаля из Делиормана, Кърджалийско, Неврокопско! Той просто ги подарява на марксистите! А, че България отива по дяволите…….няма значение – важното е, че той е експерт! Сигурен съм, че ако успее да се пребори с егото и гнусливостта си и реши да направи опит да поиска доверието на обитателите на т.нар. бастиони на Доган, ще намери много разбиране.

 38. Към Д.А.:

  Потенциал има, но трудно може да бъде мобилизиран за целта, която споменавате.Повечето истински демократи са и истински индивидуалисти и трудно се групират в “юмрук” като техните противници в ляво.

 39. Енергийната мафия постигна своето-да не се рови много-много. Борисов беше бушона. Сега ще спре да се шуми около цените, монополите… или няма да е така? От всички нас зависи. Оставката на “Вожда” трябва да бъде началото, а не края.

 40. Г-н Инджев, моля Ви, коментирайте защо в последно време Иван Костов стана основен враг на Борисов / според коментарите на последния/? Нали е пропаднал, незначителен, отхвърлен? Каква е тази злобна страст?

 41. Като чета тук, а и слушам хленченето на някои за падането на тиквата, си мисля да спретнем една подписка, с която да го помолим да остане на власт. Боже, какъв срам доживяхме! Да се повтарят байГаньовите истории след повече от сто години! Щом тоя неграмотник и некадърник ви е най-малкото зло, поздравявам ви за реалистичните критерии за оценка.

 42. Г-н Инджев, относно трудното групиране в юмрук на истинските демократи. Ако те са истински демократи би трябвало да са и истински патриоти виждайки разпада и би трябвало да имат силата и кураж да загърбят тази индивидуалистичност и да заработят за благото на племето си. В противен случай не трябва да са в политическата сфера тези “демократи”.

 43. @Петър Разпопов – хайде сега – враг на борисов – той е враг на цялото прогресивно човечество.

 44. До “KIROV”
  Да,избор има. Или плащаме на Москва или на Вашингтон. Поне умни масони да имахме…

 45. Българите ще поведат света в новата ера. Като птицата феникс ще възкръснат от пепелта. Но за целта, всичко трябва да стане на пепел, за да може да възкръсне феникс! Не е майтап. Или е майтап? Мъчи ме един въпрос още от времето на Косовската криза: Руснаците искаха коридор през българия, за да се стоварят някъде там. Костов им отказа. Та, питах се още тогава: Какво щяха да правят руснаците в Косово? Щяха да се бият с НАТО ли, що ли? Каква би им била далаверата? Аз лично стигам до извода, че нямат никаква далавера. А ако поискат от Костов коридор, а той им откаже?! Ами ако това е договорено?! Та се питам, кой го качи на белия кон? Може и сигурно не съм прав, ама така като нямам какво да правя, си мисля разни простотии. Само отчитам, че с действията си той върна въпроса за Белене в НС и както се очертава сега, БСП и ДПС ще подновят проекта. Борисов бил едноличен диктатор. Какво очаквате, украинчето ли да се изправи срещу олигарсите? Доган ли? Костов? Последния имаше възможност. Да де, ама трябва да приемем че една рафинерия е работела на загуба, нямало е купувачи и единствения купувач е бил Владо Златев?!?! Сетне Борисов играл карти с него. Всички, всички са играли карти с него и съзнателно за губили. Лошото е, че не губят свои пари и активи, а нашите пари и нашите активи. Всички са прави. Всички са праведни. Да сте живи и здрави. Които останат, разбира се.

 46. Уважаеми г-н Инджев,

  Ясно е, че няма безгрешни хора, включително и Бойко Борисов. Но в момента пред България стоят две алтернативи:

  1. Нов мандат на Бойко Борисов.
  2. Нов мандат на БСП/ДПС/Кунева.

  Надявам се, че сте достатъчно интелигентен, за да сте наясно, че чудеса тип “Исландия” изискват висока степен на култура и съзнателност и са неприложими в България поради местния манталитет.

  От горните две точки, Вие лично, коя предпочитате? Защото оставам с впечатлението, че с подобни статии предпочитате втората, а мислех, че сте върл анти-комунист, и започнах малко да се обърквам.

  Наясно ли сте, че в момента БСП/ДПС клатят (и събориха) правителството и всичко, написано против Бойко Борисов, какъвто и грешник да е той, реално е в подкрепа на БСП/ДПС?

  С уважение,
  Радослав Радев

 47. Много добре казано от Румен “комунистическа сволочь” !

 48. Четвъртата власт-вестниците,радията,телевизиите,жърналистите си свършиха мръсната работа след
  идването на власт 97 г. на ОДС.Доколкото си спомням медииен комфорт имаше само една година,и от
  тогава до сега агентите-жърналисти Т.Т,В.В,К.К да не ги изреждам нама да има място продалжават
  да пишат против “лошия” И.Коатов и управлението на ОДС много неистини.Не съм адвокат на Костов,
  имал е и грешни стъпки и решения,но той според мен може да извади България от бърдака в който
  я вкараха комънягите и некадърника б.б.От 1989 г съм гласъвал за СДС,а след учеридяването на ДСБ
  съм гласувал за сините коалиции.Бил съм участник в създаването и на СДС и на ДСБ.Бог да пази
  България.

 49. Мисля си, че е рано да Го отпращаме, защото все още оставката Му не е гласувана, а това може и да не се случи. Гербрите, заедно с резесета, независими, пропаднали атакисти при всички случаи събират повече от 1/2 от гласовете в НС. Дори и да не участват в гласуването, пак не се събират 1/2 гласуващи “за” оставката. Не ми се вярва този да се инати да си остане премиер, но от друга страна какво му пречи – ни акъл, ни багаж да му тегне…

 50. Аз мисля, че в момента нещата са много объркани и трябва да изчакаме след цялата тази бъркотия каво ще побадне в избирателните списъци. Ако десните демократи преодолеят индивидуализма си, за който споменава Г-н Инджев и усопеят да създадат доверие към някакъв политически субект, който да попадне в избирателните списъци, тогава ще има алтернатива за избиране. Това може и да е ДСБ и Единство или някоя нова партия, но за последното няма времи и щансът е малък. Във всеки случай най-после всички трябва да оставим всякакви тактически сметки и да решим по съвест има ли за кого да дадем гласа си! И ако не виждаме такъв субект най-доброто е прост да не гласуваме. Няма нужда, да докарваме сега БСП, “да чакаме година и половина и тогава да го гоним с камъни”, както някой коментира тук. Просто потапяме се в парламентарна криза, свикване на ново Велико Народно Събрание и предоговаряне на договора наречен България. Така ще дадем и достатъчно време без да го пилеем напразно на политическите сили да излъчат най-после истинска алтернатива или дори алтернативи. Поне така мисля в момента.

 51. Към Радослав Радев:

  Имате право да мълчите, щом смятате това за правилно. Аз съм избрал да говоря онова, което мисля. Или ми предлагате да лъжа ( себе си и околните)? Предлагате ми избор между лъжата и мълчанието!
  Използвам случая да кажа, че няма да се оставя да бъда вкаран в спиралата на оправдаването за критиките си. Не съм аз този, който свали Борисов. Той може да “благодари” за това само на собственото си управление,което напомпа лявата му алтернатива, доколко успя да излъже ( дори ЕНП), че е десен- още дълго ще го сочат с пръст обобщаващо и ще плашат внучетата си: “ето, това са десните, наричащи сънародниците си кучета, които трябва да бъдат държани здраво на каишка”. И какво да отвърна: “бау-бау” с подвита опашка?
  А за десните ББ довърши онова, което започна неговият ментор от Мадрид.

 52. @РАДОСЛАВ РАДЕВ
  Изхождате от грешната презумпция, че има разлика между 1. и 2.

  Просто няма такава…

 53. Патологичен лъжец! Щял да вдигне пенсиите с 50% ако не си бил подал оставката днес. Българи, до кога ще търпите да се подиграват с вас така? Няма ли зъбати журналисти в тая България които да го изядът с дрехите за такива безотговорни бръщолевици? Какъв срам само.

 54. “трябва да бъдат държани здраво на каишка”

  Е, ще пропусна кучетата, но мисля, една възможност за България да стане нормална държава е да мине през подходяща диктатура – да бъде държана “здраво”.
  Друга би била да се откаже от национален суверенитет и да бъде извън влиянието на руската империя.

  За осъществяване на други възможности може би ще са нужни няколко стотици години, ако тази държава се запази толкова време.

  Е, не съм пророк.

 55. Никога не съм харесвал Костов и СДС/ОДС/ДСБ. Мнението ми беше формирано благодарение на черния пиар в медиите през изминалите години. Не се интересувах много от политика допреди около година. Оттогава изчетох много информация, изгледах и изслушах доста записи, за да разбера какво се е случило наистина през изминалите години от 1989 досега. На предстоящите избори за пръв път ще гласувам за Иван Костов и ДСБ/Единство. Старая се в разговори с близки и познати да ги убедя също да гласуват като мен. Не виждам друга алтернатива. Не зная защо се плашите, че щели БСП/ДПС да дойдат на власт. На изборите ще видим, ако има повече хора като мен, дали пък няма да има изненади?

 56. Оказва се, че ситият не само не вярва на гладния, а и не може да разбере какво гладният му казва.
  Във валутен борд сме. Като изчистим всички бла-бла, остава това – приели сме, че средната интензивност на инфлационните процеси у нас е равна на европейската. В действителност разликата е огромна, но това принудително приемане беше направено, за да се избегне хиперинфлацията. Но ние искаме да живеем като европейците, да потребяваме като европейците, да се образоваме, замогваме и т.н. както европейците. В обстановка на валутен борд това ще рече да имаме необходимия скок в продуцирането и реализацията, за да влезем реално в средното евро-темпо. Но ние нямаме нито технически, нито пазарен потенциал за това, даже непрекъснато губим от наличния, и реално си стоим, като производителни субекти, такива, каквито бяхме преди борда – няма вътрешна потребност, принуда или както искате го кажете, за да се постигне необходимия скок. С крайно съмнителни средства, на този фон, определени хора дори се извисяват над европейските жизнени стандарти, обогатявайки се от нищото, без да допринасят с абсолютно нищо за по-добрия утрешен ден на основната маса хора (което всъщност е обществено приемливата цена на натрупването на капитали). Държавата се отърва от бремето на производството и заряза всякакъв контрол върху по-нататъшната съдба на приватизираните обекти. Регистрираха се невероятен брой фирми и продължават да бъдат регистрирани, без да се държи сметка каква обществена ниша покриват, доколко следват дори декларираната пазарна цел на учредяването си впоследствие и т.н. В самите фирми властва робовладелски тип чорбаджилък и голяма част от обогатяването става за сметка на неплащане или орязване на доходи, брутални уволнения по конюнктурни прични. Всичко това, а и друго, за което не се сещам в момента, не само поддържа, а и увеличава в пъти мощността на инфлационните процеси. При липса на възможност да се печатат пари това със страшна сила се стоварва върху отделните граждани, които плащат за богатеещата войнстваща бездарност и неграмотност, късайки не само от залъка си, а и от собствената си тъкан. В тези процеси енергиойните монополи имат водеща роля – ако поне имаше някаква конкуренция, щеше да се реализира принципът на търсенето и предлагането и лесно щеше да се види голямата мизерия, разпределена вече като обща и на този фон – острата, болезнена нужда да се обнови и модернизира икономиката ни, за да не загинем всички. Но не – натоварването беше концентрирано върху безкрайно търпеливите хора, които, в по-благоприя случай станаха просто трансформатор на средства от фирмата си към монополите, а в нормалния случай стана невъзможно да си посрещнат разходите за едното оцеляване. Сега е вече късно, но въвеждането на борда задължително следваше да върви със защитни мерки за житейското осигуряване на отделния гражданин (горен праг на разходите за житейска сигурност, минимално допустими възнаграждения за различните нива на професионализъм и експертнот и т.н. Държавата съществува не заради стабилния лев, а заради по-високата житейска сигурност на гражданите – стабилната валута е не повече от едно от средствата за това. Така се набутахме, за кой ли път, като капак на всичко, в устата на най-лакомата ламя, която познава човечеството (братската ламя).
  Това е протестът – ако получаваш 600 лв./месец, а трябва да плащаш на монополистите сумарно 1000 лв. (в това темпо вече над 20 години!), и те ти изпращат биячески фирми да им събират дълговете (чието възнаграждение и то влиза в цената на енерго-стоката) – КАКВО ДА ПРАВИШ? На чия игра да играеш и за коя партия да лобираш?
  Не правете глупави ревизии на монополистите – тръгнете по следите на онези компоненти на цените им, предназначени за модернизация и обновление (напр. на преносната и разпределителна мрежа при ел. енергията). Там ще откриете къде е “зарито кучето” – там е недопустимото лапане в годините и не се вижда как да бъде компенсирано.

 57. @БАЧКОВ
  Интелигентните хора дори когато са били натровени проглеждат в един миг и тогава ги води разума и гнева.
  Дерзайте господине!

 58. Борисов: Днес щях да увелича пенсиите и заплатите с 50%, но подадох оставка. Това го казва днес Б.Б. на последното заседание на МС и се сетих за: “Крачка напред, две крачки назад” — Владимир Иличь Ленин 1904 г. Та сигурно ще има развитие с оставката, след като Манфред Вебер шеф на ЕНП Германия застана като Матросов на амбразурата пред Б.Б. днес.Преди два дни Павел Чернев, шофьорът на Волен Сидеров при инцидента на магистрала “Тракия” изгори знамето на Европа, както предполагах, след изгарянето на знамето на САЩ. Напред към Москва, ДРУГАРИ! Защо “РУЧАХМЕ ЖАБЕТАТА” 23 години?

 59. Да ви припомня също, че много десни избиратели на последните парламентарни избори бяха подведени и гласуваха за Герб. Как мислите, ще се излъжат ли пак да гласуват за фалшива дясна партия, която и да е тя?

 60. До Бачков и другите, които мислят като него. Г-н Бачков,явно сте по-млад човек, след като се налага да четете литература за Иван Костов. Аз, за съжаление, не съм чак толкова млада и идеално се спомням как той вдигна държавата на крака след Виденов. Мисля, че измислената в комунистическите катакомби стратегия за очернянето му, постигна своето. Трябва да си глух и сляп – всички комунисти от онова време имаха инструкции – говореха ЕДНО И СЪЩО, С ЕДНИ И СЪЩИ ДУМИ, ЕДНИ И СЪЩИ “АРГУМЕНТИ”. И…нищо ново, комунизъм+Гьобелс! Толкова се надявах разбираемия за народа Бойко да има до себе си човек като Иван Костов – наясно с проблемите и най-важното – наясно с изхода от тях. Не би. И сега каво …….?

 61. В края на пресконференцията, която даде вчера нашият премиер, открояващ се без аналог със своята “безпардонна простоватост”, той си изпусна нервите и на въпрос на журналист къде се е крил в последните два-три дни ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ и защо не е направил някакво изявление по повод гнева на хората, Борисов изтърси, че неделя е… почивен ден… и тогава ИГРАЛ ФУТБОЛ! Само заради това негово изпускане, което по степен на цинизъм и управленченско болестно самоопиянение по моему е почти равносилно на онова петърмладеновско “да дойдат танковете”, Борисов трябваше на мига да си подаде оставката. Недопустимо е да казваш на всеослушание, че си играл футбол в почивен ден, когато хиляди хора, гневни на нереалните си сметки за ток, гневни срещу политическата ти некадърност и немощно управление, са излезли на улицата. Това беше върхът на цинизма, който за съжаление остана някъде между редовете на безбройните коментари и критики. Премиерът заяви, че играл футбол в почивния си ден – неделя, а цялата страна се пукаше по шевовете от обществено напрежение и протестни вълни. Това изпуснато изказване граничеше с налудничавост и извънредна наглост.

 62. И защо г-н или г-жа TORSION ако нямаше разлика между 1 и 2 другарчетата щяха да организират цялата тдандания за да го свалят.

 63. @ Georgi Georgiv,
  Г-н Георгиев, след като държавата се е “освободила” от “бремето” да бъде ТОТАЛЕН монополист след 1997г., то КАКВО и пречеше , след такова ОГРОМНО облекчаване , да се заеме с основното МОНОПОЛНО “право” на ВСЯКА държава – да гарантира спазването на правовия ред , ПРАВАТА на ВСЕКИ гражданин според законите и Конституцията!
  Тогава нямаше да има нито “заменки”, нито “робски чорбаджии”, нито монополи, нито НАЙ-важното – ПОЛИТИЧЕСКО-ИКОНОМИЧЕСКИ монопол , който някои наричат – ОЛИГАРХИЯ , някои -МАФИЯ , някои …….. както си искат!!!
  Равнопоставеност на ПРАВАТА на всеки неин гражданин, това е МОНОПОЛНО “право” на всяка демократична и правова държава , а не да бъде МОНОПОЛЕН капиталист ,както в периода 1944-1997г., и не просто МОНОПОЛЕН капиталист , а и ТОТАЛЕН ПОЛИТИЧЕСКО-ИКОНОМИЧЕСКИ монополист!!!
  Който всеки може да нарече ,както си иска!!!
  А неговите “наследници” след 1997г. , всеки може да ги титулува ,също, както си иска!!!

 64. П.П. : И за да няма объркване за някои кандидат-монополистващи: МОНОПОЛНОТО “право” на всяка демократична и правова държава да гарантира РАВНОПОСТАВЕНОСТТА на ПРАВАТА на всеки неин гражданин , се дава само и единствено от гражданите й, за което си плаща ,чрез данъците си!
  САМО такъв “монопол” е приемлив! Само за ПРАВА , не за някакви производствени, или социални ,или т.н. “държавни” монополи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.