Борисов падна за дузпа

Понеже гербаджиите явно не разбират шизофреничната ситуация на своя любим антикомунист-живковист Бойко, ще се опитам да им го обясня на тяхното ниво: Бойко падна за дузпа. Изпроси си от върховния суверен пощада чрез бягство от отговорност преди края на мача и в съблекалнята крои планове как да купи първенството отново.

Техният Бойко обича да се пъчи, че си има своя социология. Виждал народната любов да се отразява например в това, че се пълни спортната зала, която им построил ( на неговите си български граждани – останалите и на празна чиния могат да се пулят). Сега слугите му се опитват да си заслужат сребърниците на пропагандния фронт и са се запъхтели да му градят образа на мъченик, обичан от този същия народ, който той оприличаваше на куче, на което се полага да бъде държано здраво на каишка.

Кучетата на Бойко са отвързани повече от всякога. Джафкат здраво по форумите, включително и в този блог, опитвайки се да ме заклеймят като критик на вожда им. Лъжат, че съм искал оставката на Бойко, но сега съм се бил отметнал. Нима? Някой може ли да посочи една моя дума в тази посока- архивът е всеобщо достъпен за желаещите да ровят и да душат. Но ще им натрия муцуната- няма да намерят нищо подобно.

За разлика от протестиращите, които скандираха искания за оставката му, бях на обратното мнение. Той трябваше да си остане на поста до самите избори и да си понесе цялата непоносима за него тежест на разлюбването. Но малодушно избяга от бавното, но сигурно цялостно демаскиране на неговата т.н. харизма, заключаваща се в това да гъделичка със своята безпардонна простоватост себеподобните си, които никак не са малко. Най-преданите,благодарните или зависимите от тях бързат да се организират, прегрупират и да контраатакуват дори.

Право на всеки е да люби вожда си, но не и да го натрапва на околните, които му се наситиха, като се видя. Защото, както и да го извъртат сега, хората не скандираха по улиците през последните дни „да живее новият Тодор Живков, строител на магистрали”, а наистина му искаха оставката.

Само че един вътрешен министър, който вече докара бронетранспортьорите в центъра на столицата навръх честванията за Левски, няма право да плещи двусмислици ( най-меко казано), като обещанието му днес пред депутатите от ГЕРБ: „ще ги смажем”..!

Ами смазахте ги! Бихте и окървавихте снощи протестиращите в София и вместо да кажете едно „извинявай” поне, сега обещавате да „смажете” противниците си.

Цветанов теоретично се заканва „само” на политическите опоненти на изборите, но вече видяхме на какво са способни подопечните му. Ако някой си мисли, че е било грешка да бият до кръв, греши. Борисов днес го помоли на изпроводяк да благодари за кървавата служба на своите подчинени. Кой сега е подстрекателят- при това без маска?

Всъщност образът на провокатора много отива на Борисов като обобщение на неговия мандат. Той така го изконсумира, налитайки на думи срещу БСП и ДПС, че на дело БСП и ДПС „случайно” се оказаха в най-добри позиции за негови наследници. Уж щеше да ги „разкости”, обаче не пропуска да напада Костов, сякаш той е най-големият му враг.

Президентът Плевнелиев вече два пъти „намекна”, но нека да втвърдя малко посланието му: основният проблем в страната е липсата на справедливост. Колкото и общо да се изразява президентът, зад думите му прозира конкретната истината, че най-големият провал на Борисовото управление не е толкова икономически, макар че тъкмо той подпали искрата на бунта, а именно неизпълненото обещание да има възмездие за грабежите. Поради което те продължиха, а хората не са слепи като кутрета на каишка, за каквито се опита да ги таксува Борисов.

Падайки за дузпа нашият „футболист на годината” обаче се лъже, че фалшът му е тайна за зрителите. Бистришкият тигър в оставка тепърва ще изпитва законите на джунглата, която натори с управленското си наследство.

33 мнения за “Борисов падна за дузпа”

 1. Какво става сега с медиите, които обслужваха ББ? Парите не могат да спрат – кого ще обслужват медиите сега?

 2. идва четвъртият ешелон- ултрасите.българия- 4 млн!

 3. Zashto vinagi se podminava POZITANO 20.
  TAM TRIABVA DA BADAT VSICHKI PROTESTI!!!!!!!!!!!!!

 4. Падането на Борисов (пък и на негово Величество преди това) трябва да е за урок не само са всички мераклии за власт но и за всички нас. И да си направим извода че когато не се гласува или гласуваш без мисъл че фактически гласуваш срещу себе си. Нямаме нужда повече от Jacquouille la Fripouille в управлението. Лошо е че няма други алтернативи освен една, но ако не изхвърлим боклуците и некадърниците (не само от властта но и от мислите си) няма как да се появи нещо ново и чисто.

 5. Едно послание не чувам от протестиращите: да се освободи България от мъртвата хватка и монополното положение на Русия на българския енергийния пазар – основните виновници за окаяното положение на народа ни!

 6. ББ поне ти осмисли живота.
  1000 теми – 999 за Бойко.

  Луда работа…
  Какъв живот, какво плам, какво перо…

 7. ДНЕВНИК: “Милан Генадиев, участник и пострадал на протеста във вторник, разказа пред “Нова телевизия”, че минавайки покрай задния вход на парламента на път за Орлов мост, видял група момчета “като онези от мачовете”, към които приближил полицейски офицер и им казал “Минаваме на втори вариант”, което дало основание на Генадиев да смята, че полицията е действала в комбинация с агресивните агитки.”

 8. Борисов проигра много шансове да направи нещо полезно за държавата, която управляваше. Икономическите провали, несъстоялата се справедливост и възмездието само на думи, незапочнатите реформи му изядоха главата. Но за мен най- лошото е,че той продължи да нагнетява омразата, която и без това е налице в обществото ни. Постоянното агресивно говорени срещу всеки, посмял да му опонира е не само грозно и безсмислено, но се оказва пагубно. Имахме нужда търсене на консенсуси и политики за бъдещето на България (с участието на гражданите, които ББ претендира да представлява и се вслушва в мнението им). А той с перченето си, че е велик и всичко добро е от него, а лошото от всички останали просто продължи да разцепва и без това озлобеното ни и измъчено общество.

 9. С оставката си Борисов показа какъв “голям мъж” е. Остави страната в най-големия хаос от 1997 г. насам. Поведението му е като на “ощипана мома”.
  Но огромна вина за всичко имат медиите в България. Лижейки зад..ка му не му дадоха възможност да види накъде отива. Нямаше как да не се случи всичко това.

 10. прекрасно изигран цирк от страна на Боко наистина!
  забравил е обаче нещо съществено, хората са гладни и не толкова прости като него
  тролчетата от герб по форумите не са чак толкова много и обикновено си личат като лайно на стената

 11. Борисов се оказа най-безпринципният министър-председател избран по демократичен път. Дойде на власт със закани за ревизия на управлението и съд за престъпленията на тройната коалиция а не направи нищо в тази насока. Управлението му беше едно непрекъснато шикалкавене,безпринципни решения,снишавания по примера на идола си Т.Живков и в крайна сметка изпълни задачата на тези, които го поставиха във властта-да спечели още четири години спокойствие за олигархията наследник на политбюро и създала монополният икономически модел на днешна България.

 12. Сбъдна се на комунистите – всички са маскари, няма значение за кого гласуваш все е от наш’те. Кой говори за интересите на Русия в България? Защо Бойко е говорил с Путин?
  Какъв избор да направим?

  Народе!!!

  И да перифразирам “Когато не можеш да спечелиш мача го прекратяваш и печелиш служебно”

 13. Борисов падна за дузпа и вкарва голллл,авто гол????Стигна се до там че преди няколко дни протестираха в банско сами …срещу себе си…а утре са опозиция пак на себе си….значи казват ние няма да сме изкупителна жертва,,ами кой да е ???Аз не разбирам -уж 3,6г управляваш и днес опааа сорка Аз нямам вина,,бреййй видите ли Аз “ще”,”Щях”…Аз разбрах от тая позиция на власт имащите днес само едно-“И с нас и без нас,все тая”..ами шом е така за какво ссте ни…Това какво трябва да става от утре е …друга бира..бъди здрав,Иво!!!!Чакаме “тези” :)))))

 14. Янев премиер,вече не е нелогично….за да е пълна картината днес…всичко се опростачи вече…..аз не виждам вече изход,ако някой има да казва,Будиста така девлвира партиите,че народа иска …Фюрер…:))

 15. По данни от “сигурен източник” троловете на ГЕРБ са три пъти по-малко от тези на БСП. Изтекъл в мрежата документ показва, че троловете на БСП имат инструкция да се се представят като привърженици на други МАЛКИ партии. В много случаи това им е психологически трудно и вместо това те крият симпатиите си.:) Но се познават по антипатиите! Това е за сведение на четящите блога. 🙂
  ББ направи един ход познат в литературата.Имаше такъв филм -“Ричард ІІІ” с Лаоренс Оливие. И Иван Грозни го е правил. Абдикира и чака народа да го моли да се върне на власт да спаси уплашеното от липса на цар население. Исторически това е било успешно. Но … опозицията тогава не е разполагала с медии. А и не е имала такава добре организирана мрежа и бойки фенове/или наемници/. С други думи изхода е неясен. Но ясно е, че ако искаш да си десен, то трябва да действаш като десен. Ясно е, че всичките му беди са защото не действаше последователно като десен. Ако беше достатачно десен, нямаше да търси най-големите си противници в дясно. С такова убеждение останах от предпоследната му парламентарна изява, а и от изборите на ръководство на СДС. Не разбрах, защо влезе в тон с БСП/ДПС, че трябва процедурата по извънаредни избори да се съкрати максимално и те да се проведат в невероятно кратък срок? Това е в изгода най-вече на БСП /ДПС! Това не показва ли, че тезата на СК, за влизането му в сценария на БСП, има основание? Не мисля, че е влязъл в споразумение с тях. Причината е много по-тежка и по-лоша – замяна на политическа позиция за тактически изгоди. Или просто казано е грешка и то от най-тежките(тъпите). Дано това проясни главите на тези, които винаги търсеха и търсят поредния месия, юнак или “нов”, който да им реши проблемите. Понеже исканията са на разни нови “движения” с едни млади и “честни лица”, на които трябвало да дадем доверие!??… А то е все едно да се довериш на тия дето въртяха хазарт и ви приканват да играете на “тука има-тука нема”. Такива ще налитат винаги на “нема” и на високи цени и червени монополи.

 16. Г-н Инджев,
  Всички реагираме емоционално на последните събития. Мисля, че всички обикновени мислещи хора, които търсят правилния израз на тяхното мнение в изказванията на авторитетни личности, очакват да видят обективна и обоснована позиция както от ляво, така и от дясно. Вие имате добро име сред мислещите хора, не е нужно да изостряте полемиката. Ясно е, че Бойко е бита карта. Ясно е, че Вие никога няма да сте ляв (както и че аз никога няма да съм десен – макар че никога не бих си помислил да съпоставям себе си с Вас от гледна точка на заслугите пред обществото. Просто не възприемам десните възгледи и не разбирам, как те могат да виреят в общество с 95% бедни хора). Но, независимо от всички противоречия, няма спор, че сега е преломен момент за нашата България. Бих се радвал в други свои статии да изкажете мнението си по този въпрос.

 17. E dobre, padnal e vojda. I kakvo? Az iskam da znam koi shte zastane na negovo miasto. Kakvo ot tui, che e padnal?!?Miastoto e vakantno- koi shte go zaeme? Zashto nikoi ne si zadava vaprosa? Ama chestno, niakoi misli li che e sposoben da poviarva na koito i da e novodoshul…?Koi shte sa novite (stari) igrachi? Goliama rabota sme da kritikuvame, da pluem i da nazidavame. Mi tia bulgarska e pogovorkata- akul ne mi davai, pari mi dai. Shtoto nie VISCHKO si znaem, nali taka? I kakvo sega? Tova e vaprosa, ne koi bil padnal za duzpa. Macha svarshi.

 18. Не виждам никаква причина за радост. Точно когато Бойко беше притиснат да започне да проверява и санкционира монополите, някакви червени боклуци дискредитираха протеста на нормалните хора и изпочупиха с камъни главите на протестиращите. Като участник в повечето протести и очевидец на събитията на Орлов мост твърдя, че не полицията окървави митинга, а групи организирани пияни, дрогирани и олигофренясали лумпени. Това че някой отнесе някоя и друга палка беше най-малкото, което полицията трябваше да направи – съмнявам се че повечето от тези които се оказаха на земята не трябваше да им се случи – това бяха провокатори и кретени. Героизирането им от всички медии само показва, че в България няма обективна журналистика. И не вярвам че Бойко Борисов е организирал тази свинщина – той нямаше никакъв интерес от подобни сцени. Това беше от полза само на БСП, ДПС,и на техните слуги ВМРО, Расате и Атака – те са и организаторите й, ако има такива. Изключително много ме разочарова Костов – как може за два дни да си промени точно в обратен смисъл мнението. Вчера да иска оставката на правителството, днеска да обвинява Борисов, че е изпълнил тези искания. За разлика от вас не се радвам и от оставката на Дянков – един перфектен финансов министър, който не се боеше да говори истини – и за милионите на Гоце, и за феодалните старчета, и най-важното да държи на финансовата дисциплина независимо от наближаващите избори. Е сега да ви е честита очертаващата се нова Тройна коалиция – Сергей, Доган(Лютви) и Кунева.

 19. Господин Инджев, ако трябваше да избирате между безскрупулен но компетентен и честен, умен, но не толкова компетентен, кой бихте избрали?

 20. Стефан, мисля че е кощунство да се ползват думите принцип и Борисов в едно изречение. Той е само един клоун, нарцис, долен лъжец и разбира се измамник. Невероятна комбинация и е невероятно че БГ народа го избра да ръководи държавата.

 21. плохо деньги кончились 😉
  повторюсь 96 🙁

 22. г-н Инджев,сега му е времето за вашата намеса не като блогър, а като експерт в правителството, имате ерудицията, събирайте екип , мсиля че много хора ще ви подкрепят…

 23. Най-добрият коментар за вчера. Благодарим, г-н Инджев.

  Само една молба, не се хабете да спорите с хейтъри. Загуба на време и енергия е. В интернет – хора всякакви, включително и болни.

 24. ??? Нищо не разбирам в целия този театър и мелодраматизъм Нямал да си подава оставката…, а след часове има оставка и причината уж била протестите – а те всъщност не са кой знае какви в сравнение с тези в други държави. Вече се съмнявам, че власттта в България някога е била в ръцете на парламент и правителство. Може би е някъде другаде – там, където са парите.

 25. Ще си позволя да перифразирам и подсиля думите на Иво (“основният проблем в страната е липсата на справедливост”)
  ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ е КРИМИНАЛНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА.
  Всичко останало е следствие на това.

 26. Да управляш една Държава и един Народ не стига само желанието. Това се учи.Днес за съжаление нито има приемственост, нито Магнаурска школа

 27. Непоносимата тежест на разлюбването – много готино.

  Някой да знае кърмено ли е било като мъничко Божеството Буда ББ?

 28. Г-н Инджев все още ви смятам за почтен човек и добър журналист. Аз Бойко уж го харесвам, макар да имам едно на ум. След като вие така го плюете, значи може би наистина има причина. Кажете, в тази ситуация, според вас, какъв е изхода; анархия, война, др. Защото Борисов лош, за останалите няма какво да говорим предполагам. Какво правим от тук нататък?

 29. Заглавието е прекрасно. Това си е чиста симулация. Ако продължа футболно: Дузпа ще бъде свирена. Само бързо да решим кой ще я бие. Не бива да е Бойко – Той няма да вкара.

 30. Г-н Инджев,
  Грешите с липсата на справедливост в България. Справедливостта е относително понятие, като например дали капитализма е по-сраведлив от социализма. Моят отговор е че не е по-справедлив капитализма от социализма, но е по- ефективен. Проблема в българския капитализъм и демокрация е липсата на върховенството на закона. И както социализма се провали в нас и тогава лозунга бе “Диктатура на пролетариата”, а на практика бе диктатура наД пролетариата, сега в България в тази фасадна демокрация и общоприетия принцит за Върховенство на закона има върховенство наД закона. Точно в наличието тази буквичка Д се крие провала и на социализЪМА и на каптализма и демокрацията в България. Още от преди 2000 години е записано в римското право, че ПРАВОСЪДИЕТО Е ОСНОВАТА НА ДЪРЖАВИТЕ. А правосъдието и справедливостта са нещо различно. По-нататък в римското право се изтъква, че “СПРАВЕДЛИВОСТТА Е ОСОБЕНО ВАЖНО ДА СЕ СПАЗВА В ПРАВОСЪДИЕТО”. Не може страната с най-слабо правосъдие в Европа да е най-богата, тя е най-бедната страна.Каквото правосъдието, такава и държавата. Сетете се коя страна е най-богата и помислете за правосъдието и. Справедливостта е относително понятие и е различна за различните гледни точки

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.