Къщата гори, пожарникарят бяга

Къщата гори, пожарникарят бяга, за да се върне „целият в бяло” при разпределението на оцелялото имущество. Това е положението днес!
Това се вижда от инструкциите от името на парламентарната група на ГЕРБ да бъдат мобилизиран „всеки, който има възможност, да отиде пред Народното събрание в подкрепа на Б.Борисов”, разпространявани от телефон на телефон ( и разконспирирани в интернет).
На спонтанните протести, пожарникарят отговаря с помпане на личните си мускули, употребявайки партийно-държавната машина.
Този човек не е подал оставка от ролята на манипулатор и незаменим „вожд” с амбиции за реванш- опитва се да поиска оставката на свободното волеизявление на хората, пришпорвайки за тази цел целия ресурс на държавата и партията си.
Защото кое от двете е вярно: че Борисов си тръгва наистина от властта или, че властта му е по-мила от всичко и партията му на практика отрича акта на оставката, чрез агитация Б.Борисов да бъдел подкрепян?
Защото- вникнете в абсурда- да подкрепиш в този момент Борисов, означава до уважиш и подкрепиш решението му, т.е. оставката му. Обратното е, влюбените в него би трябвало да НЕ го подкрепят в желанието му абдикира и да го молят да продължи да управлява.
Такава подкрепа бих подкрепил и аз, но беглецът от отговорност не може да бъде накаран насила да си понесе докрай кръста, който захвърли като на Йордановден в мътните води на потеклите по улиците реки на протеста и пак той, най-видният ( в огледалото) юнак, ще се хвърля гол до кръста с бабаитски скок да вади кръста след Великден.
Бяга от Видовден.

27 мнения за “Къщата гори, пожарникарят бяга”

 1. Бойко и Цветанов трябва да бъдат разследвани за системно нарушаване на конституцията и законите.

 2. За мен абсурдът има две страни:

  Нищо от формалното устройство на след комунистическа България не е променено и всичко, което става в тази държава е в установените законови рамки.

  Пишат се подобни неща, чиито истинско име е, по Пламен Асенов, “ПЪЛЗЯЩИЯТ ПРЕВРАТ УСПЯ”

  Поне се надявам да не бъде финализиран.

 3. Мина мачлето снощи, сега дришльото може да си оттегли оставката – заради “подкрепящите” го, естествено!
  И от МВР не набили протестиращите на 19.2.2013, те сами си дръннали главите.

 4. Пожарникарят е използвал маркуч само при разгонването на турците при възродителния процес.Той бяга от страх присъщ на прости хора зали с със сложна материя.

 5. P.S. А “подкрепящите” дришльото са ясни: появилите се в кабинета му с искане за ВРЪЩАНЕ на погрешни ходове на това правителство, в замяна им се казва: “Добре, но ти ела, че ми трябваш!”
  ПРИМЕР: След взимане на властта от ГЕРБ, са уволнени като ненужни ВСИЧКИ суфльори в един музикален театър; появилите се с искане за връщане на суфльорите са привлечени насила да изпълняват работа дори в Секционни избирателни комисии на ГЕРБ през ноември 2011г., а предводителят им е сега заместник кмет, спуснат от ГЕРБ в луксозна община в Столицата.
  Така са им набрани поддръжниците-клакьори, които предават в момента волята на въстаналия народ.

 6. Заглавието – право в целта. Но чувате ли как всички: Костов, Станишев, Янето, Царя и останалата пасмина потриват ръце и се готвят да грабнат кокъла

 7. Г-н Инджев , както сте заговорили за огън , какво мислите за следната идея – 23 февруари (събота), шествие пред МОЧА, почитащо Деня на защитника на отечеството(им) , до шествието върви КОНТРАшествие, също дошло да “почете” ЧУЖДИЯ защитник, всеки от КОНТРАшествието носи СЪВЕТСКИ , по изключение руски флаг , флаговете в лявата ръка, а в дясната ….. огнепредизвикващо устройство!
  Дали е удачна такава форма на протест от страна на КОНТРАшествието, спрямо шествието??????

 8. Бягането от отговорност е обичайната практика на Борисов. Питам се кога е взел решение, което е в полза на държавата и в негов личен ущърб?

 9. Не,той не е избягал,предполагам,че в момента подготвя присъствието на своите симпатизанти,които в момента с автобуси от цялата страна се струпват пред парламента в негова подкрепа.Не напразно изявлението на прeзидента се отложи,все още се бави умишлено гласуването на оставката в парламента.Трябва да се съберат всички призовани.Струва ми се,че”Бойко,искаме те!” ще изиграе особена роля.

 10. @SPAS
  “ПЪЛЗЯЩИЯТ ПРЕВРАТ “ може да се счита за успял едва след като БСП, ДПС и партията на Кунева се настанят във властта. Засега това не е гарантирано. Има и вариант, при който Борисов се завръща във властта с пълно мнозинство.
  “Волята на възстаналия народ” може да се излее и в тази посока – всичко зависи от това кой и накъде я направлява.

 11. Доколкото разбирам, сега Плевенелиев е длъжен да предложи нов мандат на двете най-големи групи в парламента (ГЕРБ и БСП), които предварително заявиха че ще откажат. След това Плевнелиев трябва да избере една от останалите групи, при което има само три възможности — ДПС, Атака и Синята коалиция. Според мен е изключено да предложи на Атака, дори само заради международния отзвук. Що се отнася до ДПС, вече имаме опит с две правителства с техен мандат (Беров и Тройната коалиция), и спомена за тях никак не е добър. А и отношението към ДПС в страната е такова, че предложение към тях би породило силно недоволство. Така че, според мен, на Плевнелиев просто не му остава друга възможност, освен да предложи мандат на Синята коалиция.

  В светлината на много точната алегория на Иво с горящата къща, може би сините трябва да покажат, че не бягат от отговорност, и да опитат да сформират свое правителство? Какво мислите за това? И как според вас ще реагират другите парламентарни групи, дали има шанс такова малцинствено правителство да получи достатъчно гласове? Ако е вярно, че властта в момента се въргаля на улицата, и никой не иска да я вземе (т.е. да поеме отговорност), не са ли точно сините тези, които трябва да постъпят принципно и отговорно? Освен всичко друго, такъв опит, даже да е неуспешен, според мен би вдигнал много рейтинга на Синята коалиция.

 12. До СТ ИВ:
  Костов не го чувам, за другите си прав.

 13. Някой може ли да ми обясни, защо борецът за свобода Иван Костов се е съсредоточил върху хляба на народа (работните места срещу ВНС), превръщайки се в римейк на плашилото “шокова терапия”?
  Защо ни говори приказки от рода
  “най-важно е в момента да се организира широк дебат за решаване на проблема, който изведе хората на улицата – борбата с монополите. “?
  Нима не е ясно, че монополите може да се спират само по следния начин:
  1. Възможност за много ЕРП, които да се конкурират.
  2. Премахване на ДКЕВР, законите за енергетика, и преминаване към стандартното ЗЗД.
  3. Активно действие на Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията, с цел санкции при злоупотреба с монополно положение.
  4. Разследване на предишните правителства и търсене на наказателна и имуществена отговорност.
  точки 1 и 2 може да се приемат в рамките на седмица.
  точка 3 може да доведе до реален ефект върху цените в рамките на месец
  точка 4 може да бъде осъществена и да донесе осъдителни присъди в рамките на 3 месеца.

  Защо се съмнява г-н Костов в успеха на една нова конституция?
  Когато някой не иска да свърши нещо, намира причини за това. Когато някой иска да свърши нещо, намира начин за да успее.
  Свободата, Костов, свободата е велико нещо!
  Може да се храня веднъж на 3 дни, но държа да съм свободен!

  И защо ПСА не беше преместен до 2001?

 14. Моето скромно мнение по отношение на ставащото през последните дни у нас-не токът/и всички други консумативи/са ни скъпи-ние сме евтини,а сме евтини и бедни,защото всички без изключение политици и партии през прехода ни ограбиха и ни ограбват непрекъснато по силата на Конституцията ни и игрите на мафиотите от всякакъв произход и цвят,обикновените хора бяха нужни само като гласоподаватели и данъкоплатци и бяха неми свидетели на безобразията/всеки е пострадал повече или по-малко/,натрупа се критична маса недоволни,най-вече млади хора,които имат да живеят още дълги години занапред контролирани от различни мафиоти и мафиотски кланове-за работа,за жилище,за детска градина,ток,вода,парно и т.н,но тези млади хора не са толкова страхливи и уплашени от всевъждащото око на БКП/ДС като техните родители и баби и дядовци,които бяха принудени чрез терор и пропаганда да чакат милостиня някой да им даде каквото и да е от баницата,която всъщност те са приготвили!Та тези млади хора се осъзнават сега като сила,която не иска нито един от досегашните политици на прехода/всъшност на служба на различни мафиотски кланове/ да продължава да определя живота им,нито крадливите им партии,нито олигарсите и монополите-те са наистина свободни и ако успеят/защо не и чрез референдум/да сменят сегашната Конституция и партийна система с всичките й недостатъци имаме шанс на европейско бъдеще!Вярно,едва ли ще пуснат кокала лесно старите мутри,добре са се окопали ,имат си добре платени политолози,социолози,юристи,журналисти,полицаи,прокурори ,съдии,но вече им падат зъбите,времето им неумолимо изтича,те са трупове-в младежта е надеждата ни,не в Борисов,Костов,Станишев или Доган!

 15. Г-н Инджев,
  само да ви кажа, че докато сте насочили цялата си енергия в осветяването на всичките недъзи на Борисов и ГЕРБ, първичното зло ( БСП ) остава на сянка и събира сили. Не омаловажавам нито вашия труд по темата, нито вината на ГЕРБ, но да не стане така че след 2-3месеца всички да съжаляваме. Аз лично желая всичките досегашни партии да се разпуснати да настъпи нов ред ( модел ) на управление, но ако това все пак не стане в момента – не желая повече да ме управляват БСП и ДПС! Да, всички знаем че ГЕРБ не могат да съберат един файтон с читави управници и сътворяват гаф след гаф, но бих предпочел отново тях пред сатанинската коалиция БСП-ДПС-Кунева.
  Към момента се избистриха някои ясни идеи и формулиривки за това на къде трябва да върви страната за напред, но докато нямаме реални изпълнители на тези цели, не бива нито за момент да оставим комунистите спокойно да кроят поредното цунами срещу нас.

 16. Питам се има ли връзка между оставката на Дянков и бягството на ББ? Според мен има и тя е в обещанието за увеличение на пенсиите от 1 април. Ами ако няма пари в хазната? Слушах доста обезпокоителни неща за нейното състояние в момента и лоши прогнози. Тази лъжа би съсипала ББ на предстоящите избори. Колко му е да спретне банда ултраси. Подобни банди сме ги виждали пред партийния дом и сред нас протестиращи зимата на 1997г. Престъпни банди са се използвали в миналото от болшевики и комунисти за различни цели, така че няма да се учудя, ако тоя медиен балон ги е използвал за да му създадат алиби за бягство.

 17. Бойко е с доста подпухнало лице от последните два дни. Определено не е лесно да се управлява държава особено когато не ти се кланят. Времената не са лесни но човек трябва да намери да се усмихне и в най-трудните моменти особено когато се виждаш със “симпатизантите” си.

 18. Аз пък мисля, че поведението на Борисов е напълно адекватно в средата на след-комунистическа България.
  А днес той ме спечели и в тази политическа среда аз ще го подкрепям.

 19. До Пенчо Питанката

  А също така, конкурентни пътни мрежи, няколко фирми, предлагащи водопроводни и канализационни услуги…

  Конкуренция в РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНАТА МРЕЖА няма и няма как да има. Може и трябва да има конкуренция в предлагащите снабдяване с енергия, но те всички ползват една мрежа, както всички доставчици на хляб ползват едни и същи пътища. И затова трябва да има контролирана цена за ползването и.

 20. Точно в целта г-н Инджев! Пожарникар-пироман…

 21. @Борис отговорника
  Драги ми Борисе, когато човек не жела е да свърши нещо си намира оправдания.
  В Германия може ли всеки да избира между няколко ЕРП? – МОЖЕ!
  Значи и тук може, стига да пожелаем.
  Къде пише, че собственика на мрежата трябва да доставя ток?
  Даже напротив – по закон трябва да е забранено, именно за да се предпазят потребителите от монополистите!
  И защо например ЕВН са аотсорснали събирането на парите през пощите, изипей и т.н. и НЯМАТ свои каси? Как така са аотсорснали без ние да знаем инкасаторите, като по този начин постигат 2 цели – прехвърлят работата върху под изпълнител за мизерни суми и същевременно прехвърлят отговорността от себе си на други, като по този начин затрудняват клиентите да си търсят правата?
  На практика са се превърнали в едни елементарни комисионери, които ни товарят с невъобразимо високи печалби, които са узаконени от ДКЕВР и законодателството прокарано от енергийната мафия!

  Помнете ми думите:
  Който неглежира промяната на правилата за сметка на хляба, си играе със страховете на хората в полза на олигархията!

 22. Целта на комедията “Оставка”, беше изказана ясно от физкултурника с мегафона.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.