Медийните монополи не допускат лозунга НЕ НА МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИ

Хубаво е усещането за свобода и искам да го споделя- не толкова с читателите, колкото с „писателите”, т.е. с и срещу онези, които в момента насочват с микрофон и камера ръката на обществените страсти, и налагат почерка си в писането на историята. Те имат в момента най-голямата власт в България – властта да моделират бъдещето ни по свой вкус с избора на събеседници, теми, акценти и цели кампании с решаващо значение за каптирането на бликналата обществена енергия.

Властта тук и днес по ирония на съдбата, но не съвсем случайно и съвсем не случайно, попадна в ръцете на медиите. Тази власт медиите не са си я извоювали по заслуги- тя им е връчена от същите онези монополи, срещу които тръгнаха протестите и на които медиите (не)забележимо служат вярно.

Властта наистина се затъркаля по улиците, но президентът само формално е този, който щял да я връчи някому. Нищо подобно, медиите ще я връчат и ролята на МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИ е определящата величина в предопределянето на развоя на днешната криза и на начина, по който тя ще бъде употребена. Днес вече един водещ на телевизионно предаване с голяма аудитория, неговият невидим продуцент и още по-таен за публиката работодател имат повече реална власт в смутното време, отколкото който и да е администратор в държавата.

Да сте чули обаче някой да протестира срещу МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИ? Няма и да чуете, защото това зависи отново от медиите. А докато „улицата” се досети за лозунга, „НЕ НА МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИ”, те ще са канализирали уличната енергия в желаната от останалите монополи посока.

Връхната точка в защитата на тези монополи беше наглото подмятане на премира Борисов към журналистите в България, че ако искат независимост трябвало да си продадат апартаментите и да си ги създадат независимите медии със собствени средства. С което каза, че изисква послушание в рамките на далаверата с медийната собственост, над която властва. И го получи.

Не говоря само за МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИ като структуриране на медийната собственост. Говоря за обсебването на публичното говорене от монополисти с отдавна изтекъл срок на годност. Няма да предлагам списък с имена, но ще спомена само 3 за илюстрация.

-Вездесъщият Петьо Блъсков, когото телевизиите не могат да си поделят. Същият, който е възможно най-представителното лице за налагането на байганьовската философия ”всички са маскари”. Същият, който непрекъснато говори за журналистиката като „занаят”, каквато за него тя наистина е – „правене” и продаване на вестници заедно със заробените в тях журналисти. Същият, чиито цинизъм в отричането на самия факт за падението на журналистиката у нас е представителен за катастрофалното сгромолясване конкретно на вестникарския авторитет пред читателите. Същият реагира обаче на главоломното покачване на значимостта на свободното слово в интернет с погнуса срещу тази тенденция, наричайки я „най-отвратителното нещо”- непоносима е за този сръчен продавач „прекомерната свобода”. Ето този същият е превърнат от телевизиите в нещо като журналистически омбудсман, който раздава „справедливост” от занаятчийския си пиедестал на рушител на читателското доверие в нашенската журналистика.

– Валерия Велева, българската журналистка, която беше обвинена публично във взимане на пари от поръчител на статиите й, но понеже обвинителят й е още повече омазан, какъвто е Ахмед Доган, т.н. обществено мнение избра да се примири с нея като по-малкото зло в този кратък дуел на думи срещу думи, за да я гледа сега да раздава от екраните рецепти за излизане от кризата, започнала от мига на изборната победа на нейния Бойко, комуто тя слугински носеше на следващия ден лично опечена баница в Банкя.

-Николай Бареков, (уни)кален отвсякъде! Толкова (уни)кален, че днес вече крещи в ефир на подчинените му репортерки да не „замазват” внезапно обраслите с храброст негови въпроси към един от партийните му вождове от ГЕРБ. Толкова (уни)кален, че след дългото пълзене в нозете на Борисов сега се изправя в цял ръст и се зъби на…посочения от Борисов за президент Плевнелиев. „ Аз лично ще наложа мониторинг върху президента Плевнелиев”, ревна днес демократично от екрана същият Бареков, който призоваваше любимия си Борисов да въвежда едва ли не военно положение с подмазваческото искане за масова разправа без съд и присъда: „Генерале, товарете камионетките”. (Уни)кален и достатъчен както обобщаващ образ е Бареков за това, докъде могат да стигнат в наглостта си медийните монополисти, превърнати в такива от „генерала” по наследство от неговите предшественици от тройната коалиция.

И не ми казвайте, че говоря срещу колегите си. Защото байганьовците, баничарките и мазниците изобщо не са ми колеги. Говоря срещу МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИСТИ , които занаятчийски надуха, т.е. олекотиха цената на медийния продукт толкова необуздано, че той литна като балон над основната ценност, която би трябвало да защитават: свободата.

В България царува моделът на Путин. Както ми каза известният руски коментатор от в. „Комерсант” Константин фон Егерт, в Русия има само две партии: на свободните хора в интернет и на телевизиите, контролирани от Путин. И у нас в момента е така.

Да сте видели и чули досега някоя телевизия да се е „сетила” в тази криза да даде думата на някой от популярните в мрежата български коментатори, които сами, без никакво господарско заплащане, градят авторитета си пред публиката ( не ми приписвайте самопоканване, не бих и приел в повечето телевизии да споделя слугинския им позор, а камо ли съседството с някой от любимите им монополисти, претендиращи да са журналисти)?

Ето затова казвам, че е хубаво да си свободен. Защото можеш да си позволиш лукса да пишеш срещу МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИ. Това не могат да направят и най-смелите, най-свободните по дух колеги в медиите, каквито има и там.

Свободата на словото в България, по признание не само на „Репортери без граница”, е прогонена в интернет и разширява територията си въпреки верните иначе констатации за рисковете хората да се информират от манипулирани и там ( анонимни) твърдения. И от интернет ще тръгне лозунга „НЕ НА МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИСТИ”.

Р.S. Ако някой пита от какви позиции давам оценки –повтарям: от позицията на журналист, който може да си позволи лукса да изрази позиция срещу МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИ. Макар и не толкова важно, има и друго, отговарям със статистиката от блога от вчерашния ден, привлякъл рекордните близо 35,000 посещения, които с това темпо до броени дни ще станат 12 милиона за период от 5 години.

Blog Stats Summary Tables
Total views: 11,936,198
Busiest day: 34,968 — Wednesday, February 20, 2013

36 мнения за “Медийните монополи не допускат лозунга НЕ НА МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИ”

 1. Господин Инджев, като видях, колко хора има пред парламента се замислих. Аз съм само на 22 години и мислех, че съм прав да не вярвам и да не харесвам Борисов. Сигурен ли сте, че всички или по-голямата си част са разпратени от различните държавни учреждения от страната, към Народното събрание?
  Отговорете ми моля Ви!

  П.С.
  Съжалявам, че коментара ми не е по темата, но съм объркан млад човек, който педантично търси навсякъде авторитет.

 2. “…да даде думата на някой от популярните в мрежата български коментатори”. Добре, ясно е че има хора като вас, популярни, информирани, хора с позиция. Защо не се обедините. Тогава ще бъдете чути. Не е нужно по всички въпроси да сте на едно мнение. Нужно е да се изразявате свободно и взаимно да се защитавате от външни вмешателства, дори и когато не сте на едно мнение. Въпросът е, че какъвто и да е, сам човек е слаб.
  Сам човек малко може да направи. Ако сте 10 човека, с един сайт, с едно име на сдружение, с обща цел дори и с различни гледни точки да сте, можете да направите повече отколкото 100 човека като вас поотделно.
  Мислите ли, че и тогава медиите няма да ви обръщат внимание?

  Горе на народното събрание пише един лозунг “Съединението прави силата”. За съжаление точно в България то си звучи като виц. Всеки иска да е сам герой за себе си. Ама от това ползата е малка. Силата идва от умението за екипна работа. От това да поставиш общата цел над себе си и егото си. Вие “популярните в мрежата български коментатори” способни ли сте да заработите като екип и да увеличите значително влиянието на позициите си. Въпросът ми не е реторичен – никак не е лесно да се съберат 10 умни и будни човека, хора със самочувствие и обществено положение и да заработят като едно. Станете ли сила при вас няма да идват само медиите – ще идват и партиите, и олигарсите, че и мутрите. За това не е за всеки това.
  Мислите ли Вие и тези които визирате да направите такова нещо? Ако да, наистина ще бъдете полезни и за себе си като обществени личности, и за цялата българска общественост.

 3. Поздравления г-н Инджев!
  Пожелавам Ви дълго време да продължавате да сте свободен и отстоявате принципите на свободното слово!
  Предполагам, че Ви е минавало през главата, но защо не организирате малкото останали Ваши свободни колеги и не направите ако не вестник, то поне един новинарски сайт? Със сигурност ще бъде че(с)тен!

 4. Какво да прави обикновения човек? Толкова лъжа и манипулации. Как да се ориентира, и ако все пак послуша сърцето си, кого би могъл да избере? Как мога аз да упражня правото си на гражданин? Как може и какво да се направи в страната ни, за да тръгнат нещата в правилна посока. Стига този червен лабиринт.

 5. изключително вярно, точно, аргументирано и с невероятен стил поднесено. Браво! Споделям всяка дума написана в статията. Толкова се надявам повече хора да мислят така и да спрат да гледат телевизия въобще, особено “мазната” Б/освор/ТВ. Още веднъж – адмирации! Но… – дали са достатъчни само те?!

 6. Браво Иво, съгласен съм. Крайно време е всички медии малко от малко да престанат със слугинажа. Апропо, да не забравяме не само конретни имена, а и конркетна телевизия БТВ, която съм намрзил от мноого време, точно заради неприятното и крайно лъжливо отразяване на събитията.

 7. Най-важната задача сега е, колкото може повече хора да осъзнаят опасността от икономическото ни и енергийно заробване от Русия, плюс упоритото насаждане на носталгия по “дружбата” и подмяната на историята. Срещу медийното единогушие не е неуместно да се създаде държавен регулатор, който да следи освен за подмяната на историята и представянето на престъпния комунистически режим за “рай”, така и за неявяване в ефир на криминални престъпници от БСП, началници и участници в комунистическия репресивен апарат, както и престъпници с черен печат за САЩ, като Румен Петков, които да изказват мнението си пред българските зрители.
  Ако си пожелаем и независима съдебна система, която да осъжда за клевети в медиите, медийният монопол направо ще загине, ще се обезсмисли.

 8. Пълна идиотщина. Енергоразпределителните дружества не определят цената на тока. Цената се определя от ДКВЕР, т.е. от държавата.
  ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ НЕФТОХИМ-ЛУКОЙЛ, най-големият монополист на енергоносители.
  Цената на газта нали щеше да е с нам колко процента по-ниска от 1.01.2013, напротив по-висока е.
  Протеста не е спонтанен, а е инспириран точно от МОНОПОЛИТЕ и този който е зад тях.
  ЗАД ВСИЧКИ МОНОПОЛИ И ОЛИГАРСИ В БЪЛГАРИЯ СТОИ БСП, разбирай РУСИЯ. Това са фактите, всичко останало е мижи да те лажем, както казваше баща ми. Дими

 9. Абсолютно вярно! Просто сме в някакво блато.

 10. Чета и гледам хората колко са объркани в тази ситуация и как не знаят кого да слушат и на кого да вярват. Нещо което е ясно че се прави с цел. Днес политиците заляха ефира с толкова говорене и посоки че човек започва да се пита дали има право да случа сърцето или съвестта си. Гледайки всичко това се замислих: няма ли вариант за експерно правителство с помощтта на Европа? Специалисти от водещи евро-икономики които да ни оправят бакиите. По статистика българите са най големите еврооптимисти и в същото време са най отвратени от собствените си политици. Какво по логично тогава… Така никой няма да се чуди какво трябва да се прави и коя партия да дойде и като дойде дали ще краде и колко. Какво мислите?

 11. Анонимен 15:40 | 20.02.2013
  А кога медиите с дежурните им социолози и коментатори ще излязат и ще кажат: Извинявайте българи че с политиката си през последните 10-12 години ви сготвихме този скапан живот.

 12. Г-н Инджев,благодаря Ви за това нормално място в мрежата,където откривам ясен поглед върху обществените събития и разумни аргументи,поднесени със завладяващ стил.Вдъхвате ми смелост да не бъда само пасивен наблюдател,без гражданска позиция.Не гледам телевизия от няколко години,по причините,които сте описали.Не желая повече да ме манипулират хора,които не бих могла да уважавам,заради откритата им и безсрамна демонстрация на слугинаж към властимащите на деня.Силно се надявам с вашето слово да помогнете на повече объркани хора,които търсят правилната посока.

 13. Много точно написано. Пожелавам ви до година да двойно повече посетители.

 14. Тази тема ти е една от силните, г-н Инджев.
  “Пожарникарската” – не.

 15. Не знам какво да мисля за теб.Макар че плюеш Бойко,когато не пишеш за Бойко пишеш толкова хубаво,и толкова вярно, че ще продължавам да те чета.Да те цитирам
  А докато „улицата” се досети за лозунга, „НЕ НА МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИ”, те ще са канализирали уличната енергия в желаната от останалите монополи посока.
  И всичкото което пишеш за Блъсков Бареков и др е вярно,шапка ти свалям.Ех ако можеше да разбереш че за Бойко бъркаш жестоко, цена нямаше да имашл Но нейсе,всеки освен мен си има слабости

 16. В тези времена, в които масово хората по улиците крещят: Долу всички партии и Вън от Парламента всички политици, бих искал да кажа, че не съм напълно съгласен. Дереджето на политическата картинка в момента и отношението на хората към политиците, беше достигнато не заради някаква мъглява конспирация и завера на всички политици през последните 23 години, а благодарение на точни, ясни и последователни призиви, думи, изказвания, анализаторски лекции, както и откровени ругатни и обвинения в престъпна дейност и корупция хвърлени не където трябва – в Съда, а по ефири на телевизии и интервюта за вестници и радия. Това, което продължава дори и днес във време на пълно недоверие към Народното събрание, започна в точно определен ключов момент и от точно определени ключови хора. Кога започна този процес ? Той започна през 2001-ва година с идването на Симеон Сакскобурготски и продължи, за да се издигне в култ и мода с изгряването на звездата на Бойко Борисов на политическия небосклон. Тогава някои “блестящи умове” в политическото пространство, анализатори и “хора отвътре”, решиха, че ще е много удачно ако нарекат партията и човека, които спасиха България от гражданска война и предложиха алтернатива на хората обсадили Народното събрание искащи линч, решиха за много удачно да ги нарекат: грабители, престъпници, крадци, мангали, хора на БСП, едно с БСП и ДПС, марксисти, кагебисти и т.н. Те решиха, че ще е много удачно да обявят времето в което България излезе и си подаде главата от дупката на пост-комунизма – най-големия провал на прехода, най-голямта лъжа на прехода и най-големия грабеж на прехода. Решиха, че ще е много удачно ако обявят протестиращите свалили БСП и Жан Виденов от власт за наивници и глупаци. Те решиха да направят това защото е много удобно за момента и носи ползи за момента, но в дългосрочен план води до това, което наблюдаваме днес. То носи бърза полза и големи дивиденти за хора без капацитет да управляват и улеснява страшно много тези хора в опита да яхнат властта без да имат кой знае какви способности. Принципа е елементарен – защо да развиваме сложни политически програми, като можем просто да се обявим за освободители от злодеите и техни възмездители. Никой не осъзнава и това е изключително странно, че политикът не е главен прокурор, нито съдя и няма възможност “да вкарва в затвора” когото и да било, с каквото желание хората назначават за министър-председател някой и каквато надежда изразяват хората към някоя партия. От тази гледна точка Бойко Борисов трябваше да се кандидатира за Главен прокурор, за да може да осъществи на практика намеренията, които излъчваше, вместо за кмет и министър-председател. Никой не осъзнаваше, че цялото това мятане на кал и закани за затвор, един ден ще доведе до нищо повече от срив на доверието към политическата система, а политическата система се крепи единствено на доверие. Вярно, че някой политик може да бъде изхвърлен зад борда по този начин, но какво от това при положение, че самия парламентаризъм и политическа система могат да бъдат изхвърлени зад борда. Сега когато този момент е дошъл мечтата ми е всички хора в България изведнъж да осъзнаят, че не са били лъгани през целия 23 годишен преход, а само през последните 12 години, от 2001-ва до 2013-та, кратко и ясно. Мечтата ми е тази лъжа да бъде осъзната и всички ние да се върнем на онзи път от който кривнахме през 2001-ва и да започнем отначало. Ако това не се случи, ако чудото не се случи, България изпада в нещо много сериозно и то е незачитане на каквото и да е демократично избрано правителство начело с БСП или ГЕРБ. Хората няма да приемат нито завръщане на Тройната коалиция, нито завръщане на току що изгонения Бойко Борисов и неговото правителство. Единствения политик в България, който звучи смислено в момента, съжалявам за повярвалите на ДС пропагандата, но това е Иван Костов. Изгледайте и по-скоро изслушайте неговите изявления от парламентарната трибуна тези дни, както и неговите изявления в дните на дебатите за АЕЦ Белене. Прочетете следните предложения http://dsb.bg/bg/blogs/article/3610от от сайта на ДСБ, предложени още през 2002г., но увиснали във въздуха и останали да висят там и до днес, сред които можете да прочете: “1. Намаляване броя на народните представители; 2. Премахване имунитета на народните представители; Депутатите се приравняват по наказателна отговорност с всеки български гражданин.” Последното звучи ли ви като предложение направено от “престъпник” и “крадец” ? “12. Ограничаване имунитета на магистратите само за действията им в съда. Магистратите остават напълно защитени за дейността си в съда, но подлежат на същия контрол както всеки български гражданин.14. Разумно ограничаване абсолютната несменяемост на магистратите. Премахва рисковете от корупция вътре в съдебната система, произтичащи от съчетаването на досегашния широк имунитет на магистратите с тяхната абсолютна несменяемост. 17. Премахване на длъжността Вицепрезидент. Премахват се излишни държавни структури.19. Областните съвети определят местните данъци и такси.Областта придобива самостоятелност и право да води местна финансова политика съобразно практиката в Европейския съюз. Правото да се определят местни данъци и такси се отнема от Народното събрание, защото не е в състояние да определи различни данъци при различни условия в областите.20. Гарантиране на независимостта на местната власт чрез разпределение на част от преките данъци за нея.Така се увеличава самостоятелността на регионите и тяхната грижа и отговорност за собственото им развитие. 23. Предвиждане право на всеки гражданин да сезира Конституционния съд.Всеки гражданин получава право да се защити от нанесени му по законодателен път щети след регламентирана процедура.24. Приравняване статута на българските граждани и гражданите на страните-членки на Европейския съюз.България се подготвя за членство в Европейския съюз и участие в неговите органи. Създава се равна на страните от Европейския съюз защита на правата и свободите на гражданите.” Всичко, което прочетохте е само едно мое мнение. Вие можете да се съгласите с мен или да се лутате между по-малко и по-голямо зло без да знаете със сигурност кой кое от двете е, между “или Бойко или Тройната коалиция” или да си изберете да скандирате по площадите “Долу Бойко” или “Искаме си Бойко” или пък да продължите да водите безмисления спор по форуми в интернет с хора които казват: “Ти искаш да се върне тройната коалиция ли?” или с такива които казват: “Ти искаш да ни управлява мутра ли ?”. Можете и да изберете универсалното “Долу всички партии” с риск да ви обявят за анархисти и да не знаете какво да отговорите на въпроса: “А как ще функционира една парлементарна република в условията на Европейски съюз, без партии и без избрано чрез гласуване правителство ?” Може да ви звучи радикално, но всъщност нямате избор, трябва или да осъзнаете измамата започнала през 2001-ва година и да се върнем на пътя от който се отклонихме или… реално от другата страна не стои нищо. Не се срамувайте от обидите, които ще понесете от рода на: “Значи подкрепяш драгалевския циганин”, “Ще гласуваш за този крадец ?!”, “Костовист” и т.н., защото няма от какво да се срамувате. Тези, които трябва да се срамуват са тези, които отправят тези заклинания и ги отправяха дълги години, за да докарат страната до състоянието в което се намира в момента.

 17. Редовен читател съм.Така трябва да се пише,без да се спестяват имената от някаква измислена колегиалност.Истината не трябва да се премълчава,както е било и досега.

 18. До Пафката:
  такива вестници имаше: в-к Седем, Още Инфо, Про Анти. Поради различни причини, обаче, спряха да ги издават. Сега остана само в-к”Стършел”.

 19. Най-добрия изход от сегашното положение според мен е предложението на ДСБ и Единство:
  Консенсус в НС за избор на експертно, програмно правителство, работещо до деня на редовните избори.Работещ парламент. Ако това се реализира ще бъде много добър удар срещу монополите и русия.Не е трудно да се досети човек, че това няма да се реализира и кои ще са несъгласните.Нека да не го забравяме това, най-малко до деня на изборите!

 20. Иво братко,
  хубаво ,но полувинчато, не доизказваш нещата до край, спестяваш имена.Ами социолозите-политолози,монополисти с лица и външен вид на талибани-Райчев,Колев,и пр. отблъскващи типове.Т

 21. Свободните хора, четат и общуват в интернет. Сегашните БГ медии били, те ТВ хартиени и прочее, се четат от масите… Разбира се, че тревзо-мислещите хора не гледат новини и предавания по ТВ защото, както един протестиращ вторник каза по една от медиите (Барековата) “те, просто няма да излъчат материала с бития човечец”… Това е достатъчно за повечението на медиите. Апропо, до преди 2 години имаше една телевизия – Ре-ТВ. Тя постъпи много правилно като се предпочете да запази достойнство и да се закрие, вместо да се продаде на разни съмнителни субекти…

 22. Напазаруваните “независими” депутати и напазаруваните “свободни” медии изиграха лоша шега на Борисов. Не можаха да му покажат как се натрупва гнева на хората, не че не можаха, а не искаха. А точно това е ролята на свободните медии, да показват проблемите в управлението. Проблемите се натрупаха и изригнаха. И се оказа, че Борисов освен огромното си его, още е страхливец и заряза всичко заради собственото си оцеляване. Но при липса на парламент, няма как да се решат проблемите на хората. А най-важното е, че избяга в момент, в който трябваше окончателно да се реши съдбата на Белене. Сега се питам дали боят на протестиращи от полицията нямаше точно такава цел.

 23. Абсолютно сте прав г-н Инджев.
  Медии без пари не могат да просъществуват дълго време. Демократично мислещите хора би трябвало да подкрепят демократичните медии. Демокрацията трябва да бъде обгрижвана непрекъснато. Тя е като нежно цвете.
  Участник съм в няколко Национални Конференции на СДС и това, което ме изумяваше бяха купищата непродадени вестници “ДЕМОКРАЦИЯ” и опашките за ченгесарските вестници. Не бива да се учудваме, че липсва смислена преса, донякъде ние и сами сме си виновни.

 24. Много сте прав г-н Инджев! Не може да има свобода на мисълта и на избора след като има МЕДИЙНИ МОНОПОЛИ. Винаги съм твърдял и твърдя че който притежава медиите,е способен да утвърди всяко решение на всеки референдум. Твърде трудно е да се направи нещо срещу монополите, след като медиите са също монопол. Най-лошото е, че при тази ситуация, налагането на изгодни за другите монополисти мнения е още по лесно и изгодно. Много по-лесно се купува един собственик на група медии отколкото множество главни и програмни редактори, управители… Пък и е вероятно по-евтино, защото и медийните монополисти са предварително убедени.
  И друго, което трябва да не се изпуска от поглед. Днес се видя ясно, че целта на насочващите протестите не е само сваляне на правителството, подмяна на политическата система, нова конституция, нито дори поправяне на положението на изпадналите. Те – недоволните както винаги са само инструмент на насочващите протеста . Определено, се усети в някои депутати в НС стремеж да се провокира и ескалира “протеста”. Под сурдинка или директно се отправиха заплахи и към президента!? Нещо, което се усещаше отдавна. Защо? Дали отговорът не е в позициите на Атака, младежкото БСП, и новата партия “НЕ на ЕС”, която изведнъж се сдоби и с депутат в НС та и с медийни изяви? Дали защото президента остава някаква преграда пред намеренията им ?
  Не знам как виждат други граждани опитите за насочване на гнева към ЕС, горенето на знамена на ЕС, искането на същите тези маскирани с речник на футболни ултраси и последователи на Че , да бъдат включени и в органи наблюдаващи или да имат представители вкл. В полиция и съда!?!? (И това се чу!) но наличието на граждански представители във всякакви държавни институции, дори като наблюдатели със съвещателен глас, трябва да е ЛЕГИТИМНО. Имам усещането, че исканията и заплахите с продължаване на протестите, целят точно заобикаляне на това от маскираните им организаторите им под маската на гражданско представителство!Исландски модели или олигархични модели? Там е зарито кучето!
  И за да не стане това трябва да не обръщаме внимание, както казва BGFILES, точно с облъчването на МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИ, МЕДИЙНИТЕ МОНОПОЛИСТИ И ПСЕВДО ЖУРНАЛИСТИ.

 25. към Коментар от Лондон:

  Нали за сте вие, по-храбрите от мен, за да попълните списъка с имената, които “спестявам”.

 26. Стар виц:
  – Алоу, алоу, ТВ-7 ли е? Др. Бареков? Алоу!
  – Сбъркали сте адреса. Ние сме бТВ.
  – Не съм сбъркал нищо. А на вас да ви..!

 27. Здравей Златке,

  чувствам те близка, защото си човек, който си говори на “ти” с Иво Инджев. Сигурно си близка с него, а и не считам, че си случайно в неговия блог. Рядко се среща жена(надявам се да не си мъж), обожаваща Бойко(както го наричаш), която да носи шапка и същата тази шапка, да бъде свалена пред Иво Инджев. Златке, не съм сигурен, но ти сигурно си единствена(единствен).
  Коментарите ти ме развеселяват и ме карат да си мисля, че Бойко не е сам в този тежък за него момент. А той знае ли, че ти си тук и то без шапка?

 28. @ bgfiles
  Не мисля, че тоя блог е мястото за многословна партийна и /или политическа агитация и затова ще се огранича само да посоча, че вече над десет години Костов и неговата партия са систематично сатанизирани в “медиите” и СА дежурните “виновни”.
  Перверзията на обвиненията стига до там, не преувеличавам, че Костов е “виновен” за това, че БКП/Д(П)С/ГРОБ кардат и рушат България.

  Неща от рода на:”Да те(ние) кардат, ама защото Костов направи …” следват малоумни обвинения.

  Би трябвало вече всеки мислещ човек да е осъзнал, че нищо в тия “медии” не отговаря на основното им, по дефиниция, предназначение – информиране, откриване и разпорстраняване на истината.
  “Успехите” са най-вече провали, “политиците” са основно тъпаци, “спасителите” са доказани бандити, “похвалите” от чужбина са предимно дипломатични укори и т.н.

  Ако такива “медии” твърдят, че Костов е “зло”, то си заслужава да се замислим дълбоко, кой плаща и защо поръчва точно такава “музика”.

  И като си отговорим, може и да провидим, че внушенията за “липса на избор” от същите тия “медии” всъщност са поредната платена ЛЪЖА!

 29. @Arthur
  Костов говори хубаво и правилно.
  Слушах го в зала Максима на УНСС 1996-та
  Тогава той назова това, което очаквах да чуя тогава – връщане на държавата от групировките.
  После той го направи … до някъде.
  Но не прекърши тези, които създадоха групировките и които след това създадоха обръчите. Даже напротив – продаде Нефтохим на Лукойл, с привидно правилния икономически аргумент – че бензин може да се внася и от другаде, ако те си разиграват коня. Но както се видя, те си го разиграват и не им пука за вноса, защото никой не се осмелява да го направи.
  Замислял ли си се защо БСП до сега нито един път не го е обвинила за лошата приватизация на Нефтохим, но го ритат редавна за голямата глупост – Фалиралия Балкан?

  Днес отново говори красиво и това което очакват хората – да им се даде работа и хляб.
  Но това ли е истинския ни проблем?

 30. Без да знам за тази Ваша статия, преди малко във Фейсбук писах, че гневът неизбежно ще се насочи и срещу медийните олигарси. Лошото е, че покрай сухото, гори и мокрото т.е. обикновените журналисти и репортери, които са по-скоро жертви на медийните олигарси.

 31. Монополите имат много маски и имена, но едно и също уродливо лице – комунистическата мутро-олигархия на БКП и неийните ДС и УБО.

 32. Pitam kakva e razlikata mezhdu BG mediite i chalgata. Spored men chalgata e mnogo po-chista i socialno bezopasna ot anti-socialnite medii gospodstvashti v BG.

 33. I have a dream:
  Da vidia protestirashti na POZITANO 20. Da chuia skandirane “NE, na BSP!”, “Zashto ograbihte Balgaria!”, “Varnete zagrabenoto cherveni boklutzi!”, “NE na DS/BSP mafiata!”, “Ne na RUSKITE kartitzi v Balgaria!”, “Nikoga poveche BSP i darjavnoto upravlenie ………………., but most probably I will keep on dreaming, zashtoto na povecheto ot sanarodnitzite mi, amerikantzite sa im vinovni i da ne zabravia, Kostov.

 34. “Да сте видели и чули досега някоя телевизия да се е „сетила” в тази криза да даде думата на някой от популярните в мрежата български коментатори, които сами, без никакво господарско заплащане, градят авторитета си пред публиката”

  Ми Комитата (http://komitata.blogspot.com/) беше в бТВ-то на 20.02.

 35. Напълно съм съгласен с характеристиката на въпросните “журналисти”, които визирате г-н Инджев!
  Съвсем необяснимо за здравия разум е да канят Петьо Блъсков и Валерия Велева да “споделят” меннието (си) с аудиторията, а гласовете от интернет пространството да не присъстват в медиите. За Бареков няма защо изобщо да говорим – той е лицето на некадърността, която в България се чувства на благодатна почва! Иначе щеше ли да избуи, цъфне и върже “харизмата” на “героя” от Банкя, “тигъра” на Бистришките тигри?

 36. Много точно и яасно. напълно споделям тезата за медийния монопол, сега вече и от личен опит. 🙁

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.