Закъсалата закъсняла пропаганда

В неделната публицистика на официозната телевизия ТВ 7 най-после беше позволено днес да се говори и коментира кризата, която пропагандата на ГЕРБ проспа, но това не попречи на водещата Кулезич патетично да пита Цветан Цветанов какво е проспала властта и да подчертава, че това е въпрос, който в момента й подсказва в слушалката лично началникът й Бареков- иначе казано, той вече отчаяно се бори да се легитимира като остър критик на нещото , което грозно обслужваше до преди дни до такава степен, че се превърна в нарицателно за антижурналистика.

Цветанов се появи в това приспано досега студио след като на същото място за първи път най-после се чу истината за руския сценарий за дестабилизиране на България. Не трябваше ли след това Кулезич да поиска някакво „уточнение” от самия отговорник за охраната на България, включително от чуждата намеса- ако има някой в България, който да е запознат по темата, това е тъкмо този събеседник?

Трябваше. Но не го попита. Явно забраната продължава да е с най-висока степен на секретност ( от българските граждани). А лицата на тази телевизия демонстрират закъснелия си гняв срещу своите работодатели от ГЕРБ заради личното си оцеляване, но продължават да спазват омертата по най-опасната тема- за „течната дружба” , която се опитва да предизвика потоп в България.

Нека се разберем по въпроса: да, в Русия триумфират от хаоса тук, но не защото Бойко Борисов беше някакъв съвременен Стамболов, защитавал България от Москва. Политиката на Кремъл спрямо България е насочена по принцип към поддържане на нейното влияние в най-слабата брънка в европейската периферия на НАТО и ЕС, и колкото по-зле е България, толкова е по-евтина тя за подчиняване на руските интереси в рамките на нейната стратегия да воюва с енергийните си оръжия. Цяла книга написах за това, която нарекох „Течна дружба” не заради някакъв самоцелен каламбур. Ще припомня само едно зрънце от есенцията на тази „течна дружба”, защото от него покълнаха задушаващите бурени на сливането на престъпността с властта, което за краткост се нарича „мафия”.

Когато правителството на СДС беше свалено с откровен преврат на специалните служби през есента на 1992-ра година и на власт дойде проруската корпорация „Мултигруп” с нейното правителство от „експерти” на вълната на прекроеното без избори парламентарно мнозинство, тук се случи ярък феномен. Рязко, в пъти, скочи вносът на течни горива от Русия в ситуация на рязко намаляло индустриално потребление на суровините. Къде се изляха те? Заминаваха организирано в държавно-мутренска симбиоза с цели композиции за разпалване на пожара в бивша Югославия. Огромните печалби от това флагрантно нарушаване на международното ембарго, което правеше препродаването на тези течности невиждано печеливш бизнес, наляха основите на организираната престъпност. Нейните метастази са живи и днес.  Познайте дали снабдителите и диспечерите от онова време не стоят отново в дъното на българската дестабилизация, която вече веднъж доведе страната до истински фалит.

След фалирането на България в началото на 1997-ма и пълното пропадане на държавата, империята „Мултигруп” беше смачкана, защото избирателите дадоха пълната власт на хора, решени на това. Но им го върнаха тъпкано. Русия и нейната пета колона не прощават подобни своеволия.

Май доста хора ще проумеят сега каква играчка е България в ръцете на Русия и нейната пета колона, които заедно разиграват собствен сценарий на български терен и вече все по-малко се крият. При тоталната енергийна зависимост на икономиката ни точно от Русия, енергийните протести енергично се употребяват за потапяне на България в хаос. На върха му изплуват „антипартийни” водачи с опит в разиграването на подобните „бунтове” срещу непомирисвания от никого тук шистов газ.

България беше руски пилотен проект през януари 2012 г. как се отиграва „народно недоволство” срещу шистовия газ, който е най-голямата глобална заплаха за досегашното руско господство, проявяващо се чрез енергийния шантаж в международната политика. Така Русия отговори ефективно на американското предизвикателство в рамките на т.н. шистова революция, която отне на Путин главния му коз в манията му да диктува силово условията си на претендент за световно уважение

Но да се принизим обратно на микро, почти микроскопично ниво у нас. Тук партиите трябвало да бъдат забранени, пометени, а Славчев, партийният младежки вожд на воденото от БСП Движение на русофилите, не смущава в първите редици с физиономията си иначе гнусливите към партийността протестиращи. Нещо повече, медиите се скъсват да го интервюират, но няма и сянка от намек в подмазваческите им интервюта за явното противоречие точно такъв патриот на „течната дружба” да е лице на „антипартийните” бунтове.

След като Борисов угоди на руския натиск да си стоим зависими за газа и да не си помисляме дори да търсим алтернатива, в Кремъл се поздравиха с успеха и сега просто го доразвиват. В процепа на открехнатата врата на националната сигурност хората на Путин подпъхнаха ботуша. Сега наблюдаваме резултата от това. Апетитът им дойде с яденото, което им сервира именно Борисов със сервитьорския си ход за шистовия газ. Тогава обаче днешните театрално храбри пропагандатори на Борисовото “величие”, не посмяха да задават “смели” въпроси по тази забранена за тях тема.

Чакайте продължение, както се казва при извънредните включвания на телевизиите в рамките на извънредните събития, които бяха проспани с извънредна безотговорност, а сега ще се чудим как да върнем духа обратно в бутилката от водка.

58 мнения за “Закъсалата закъсняла пропаганда”

 1. Престъпниците от големия ни енергиен шлем няма да позволят на нито един читав и здрав разум да излезе и ръководи държавата.Не забравяйте думите:”Тази власт / държава/ с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем.

 2. Гн Инджев, слушам г-жа Кулезич и не споделям крайното Ви отрицателно мнение за нейното предаване. Определено мисля, че поне умните и демократично настроени журналисти не трябва да се ритат по кокалчетата.

 3. Дано не сте прав, г-н Инджев, дано да е само пропуск срещу кого протестират водачите , дано да включат и Лукойл .

 4. Нещо много по-страшно се набива на очи: дори БСП прилича на камуфлаж с мумиите си с черен печат за САЩ и рекламното лице на Хизбула у нас Сергей Станишев; дори външните сили от Русия нямат власт да се намесват отвътре; но те сякаш имат съвсем тайна НЕЛЕГАЛНА организация, просмукана до жилите на народа ни – те това го могат!!! Това може да обясни стихийните масови вотове, настройване на масовото мнение, за което медиите имат само поддържаща роля, подобно на принципите в мрежория маркетинг; но сега тази перфектна стройна организация изплува до открита намеса.
  Хората дори и идея си нямат, доколко смятаните от тях за авторитети – уж “далече от партии”. “далеч от политика”, но достатъчно “харизматични”, а и финансово оправни – са “независими”.
  Нека всеки, смятащ се за независим протестиращ се огледа край себе си – кой го наобикаля напоследък, от кого му идват обикновено идеите, и да се замисли за себе си, за да не бъде използван автентичния му гняв и мизерия в полза на интересите на все същата руска мафия, задушаваща България от 1944г. насам.

 5. Дано да греша, но ако освирепялата улична тълпа “отсвири” и президента, идва редът на “пустинните котки”.

 6. Не съм съгласен само с това,че много хора ще проумеят….Мисленето при българина е хаотично,което е видимо и на протестите.бог да пази България,което обаче при атеистичен народ е мираж.

 7. Ето защо са нужни обществени надпартийни медии, ако искаме да се доближим до свободния свят. Нека всяка партия е свободна да си създава свои медии и си прокарва своите идеи, но обществените трябва да са табу за тях. Като стана дума за табу се сетих и за знаменития виц от соца когато на въпроса кои са приликите между БГ и САЩ отговорът бе че приликите са две:

  Първата прилика , че и в двете страни, ако имаш долари можеш да живееш добре.
  Втората бе че и в двете страни можеш свободно да критикуваш президента на САЩ.

  Сега май е същото, пълно е с медии които си живеят добре с руските петро-газо-долари и свободно критикуват президента на САЩ и никоя не обелва думичка срещу АЛФА-ДОГА.
  Затова СТАТУТЪТ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ МЕДИИ които да са свободни да предоставят всички факти на международния и вътрешен живот без никакви табута, т.е. да са “SUPER PARTES” е от централно значение.

 8. В ХОД Е ПОРЕДНАТА ПОДМЯНА НА ИСТИНАТА ЗА ПРИЧИНИТЕ ДОВЕЛИ ДО ПРОТЕСТИТЕ. ИСКАНЕТО ЗА “ИЗГОНВАНЕ НА ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПАРТИИ НА ПРЕХОДА” Е ПОРЕДНАТА МАНИПУЛАЦИЯ ЗА ОНЕВИНЯВАНЕ НА БКП/БСП.ПАРТИЯТА,КОЯТО УПРАВЛЯВА 45 ГОД.ЕДНОЛИЧНО,ОРГАНИЗИРА И РЕАЛИЗИРА “ПРЕХОД”,В КОЙТО УПРАВЛЯВАШЕ 18,5Г. САМА ИЛИ С ИНЖЕНЕРНИТЕ СИ ТВОРЕНИЯ ДПС,НДСВ, ГЕРБ,АТАКА,РЗС,АСО И Т.Н.В СЪЩАТА ПЛОСКОСТ СЕ ПОСТАВЯ И КОАЛИЦИЯТА, УПРАВЛЯВАЛА САМО 4Г. И ВЪЗМОЖНО НАЙ-УСПЕШНО С ОГЛЕД НАСЛЕДСТВОТО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БСП.УСПОРЕДНО С ТОВА СЕ ПРИКРИВА АНТИНАРОДНАТА И АНТИДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ НА “ПЕТАТА КОЛОНА” НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ.ОТВАРЯ Й СЕ ПЪТ ЗА СЛЕДВАЩО МАНИПУЛИРАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ И ЗЛЕПОСТАВЯНЕТО НИ ПРЕД ЕС И НАТО. ИЗОЛИРАНЕТО НИ ОТ ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ ЗНАЧИ СМЪРТ ЗА ДЪРЖАВАТА НИ.ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ – МОНОПОЛИ,СЪД.СИСТЕМА, КОНСТИТУЦИЯ,КОРУПЦИЯ И Т.Н. СА СЛЕДСТВИЕ ОТ ТОВА ПОВЕДЕНИЕ НА БКП/БСП И “ПЕТАТА КОЛОНА”.БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРИСЪСТВИЕ НА БСП И АГЕНТИТЕ НА РУСИЯ,ТЕЗИ НЕЩА НЯМАШЕ ДА СЕ СЛУЧАТ.ОТ ТАМ Е ГОЛЯМАТА ОПАСНОСТ.

 9. Всичко е правилно, но забравяте за концесиите за проучване на газ и нефт, които Борисов даде на най-силните международни компании. Това действие и смелостта да затвори АЕЦ Белене, а и Бургас-Александропулос му изядоха главата.

 10. Към Емилия Илиева:

  Тя, която демократично обслужи култа към Борисов, изля върху скромната ми глава такава яростно злобна помия, включително с някакви сексуални намеци за общуване между мен и нейния кумир ББ, че ми е трудно да се съглася с Вашия призив, който би трябвало да отправите към онази, която слушате ( мен просто ме четете в личната ми ниша, нали, защото няма как да ме слушате от платена трибуна- малко съм непослушен и не ставам за слушане).

 11. Nai prosto kazano neshtata se svejdat do slednoto:

  Shtom ni spavate Belene shte vidite sega kon bob iade li….

  Na diavam se che komentari kato tozi stigat do poveche hora. I se nadiavam che ako gi chetet gi i osaznavat… Nadiavam se ama nada li…

  A pak Barekov ako ne slusha shte go iade goUem. Taka kakto go iziade shefa mu – Buda.
  Sega shte chakame sledvashtia “spasitel”.
  Moje bi drugarkata Pramova s aktivnata podkrepa na BSP, Ataka i ostanalite strukturi, subsidirani ot dr Putkin.

 12. PS
  I da doplania. Edinstveniat, koito se osmeli da se opalchi na ruskite palchishta i da pomete Multigrup beshe koi????…..

  Omrazniat na vsichki Ivan Kostov.
  Aide sega da si otgovorim zashto. Zashto Ivan kostov e chernata ovca, vinovna za vischki bedi? Zashto 5tata kolona pravi vsichko za da ne doide na vlast pak. Da ne stane 2ra greshka?… Da ne bi BG da tragne samostoiatleno po patia na Evropeisko Razvitie ama istinskoto.

  Ne agitiram predizborno. Nasarchavam kam razmisal.

 13. г-н Инджев, след избора на патриарх, искам просто да изпиша щастието си, като коментар във вашия блог.

  Мисля, че 2013 година, ще бъде най- великата година в историята на България!

 14. “Преди да се обединим, нека да се разграничим”, нали така бил казал Ленин? И аз съм за известна радикализация, но някак си внушението от статията ви г-н Инджев остава горчив вкус в мен. Да, България е играчка в ръцете на Русия и ако комунистите се върнат на власт ще бъде отчайващо. Но също така не бих искал да се връща и управлението както при Костов, с толкова много корупция, с толкова много скрити от обществото сделки и договори. Единствено това управление се “опъна” на руски интереси, на вътрешно статукво. Какво получи – обвинения в изграждане на медиен комфорт, макар че не съм прочел никъде за затворен сайт, за преследван за публикациите си журналист, за скандални уволнения, каквито имаше преди.
  В този смисъл съм солидарен с “Пълзящият преврат” на Пламен Асенов, с “Всички са срещу Борисов” на Едвин Сугарев.. От всички злини това управление беше най-малката и се увлякохме в коректива. С цялото си уважение към хора, които биха се асоциирали, но биволът когато рие, хвърля калта на гърба си.

 15. Не е ли ясно,че с отказа си да говорят с Президента и с ултиматума си той да приеме едно към едно техните искания,”протестиращите” противоконститиционстват?
  Ако Президентът изпълни техните
  искания ,той ще наруши конституцията,защото докато не е протекла изцяло процедурата по отказ
  от мандат за съставяне на правителство в този парламент,Президентът няма никакви други пълномощия,освен да дава мандати за съставяне на правителство по установения в конституцията ред.
  Ако се състави такова правителство ,както те го наричат програмно,то може да бъде плод само на споразумение между омразните им партии.Напомням,че това беше предложението на Синята коалиция,което не се прие.
  След като не се състави правителство в този парламент ,тогава Президентът има по Конституция само един ход-разпускане на Парламента,насрочване на избори и назначаване на Служебно правителство.
  Протестиращите(по скоро техните т.нар.легитимни представители) или са много неграмотни или много зависими от кукловодите.
  Следващите им искания ще ескалират в искания за оставка на Президента,ако той ,спазвайки Конституцията не изпълни техните противоконституционни искания,с цел предизвикване на Конституционна криза.
  Нека легитимиращите се представители да имат предвид ,че могат да бъдат привлечени към наказателна отговорност за призоваване към нарушаване на Конституционно установения ред в Република България .
  Ескалирането на исканията в областта на неизпълнимото ,като за да се удовлетворят тези искания трябва някой да наруши Конституцията води пряко към мисълта,че нарастването на исканията е умишлено и е според мен в услуга на задкулисни кукловоди -наши и чужди.

 16. Честно казано единствената партия за която бих гласувал сега е тази която обещае за приемане на закон за лустрацията.

 17. Да не забравяме, че ББ беше охранител на Тото Кратуньо, което означава, че е проучван до 99 коляно от ДС.
  Трябва много да внимаваме страната да не бъде хвърлена в тежка криза, както искат руснаците, защото се знае, че в страната в момента има 80 милиарда спестявания и една криза може много бързо да ги стопи. Това сме го изживявали вече.

 18. rusia vinagi e podlivala voda na BG, ima samo edin nachin na izbaviane ot tazi opeka koiato za suzhalenie e podkrepiana kakto ot praznoglavi obiknoveni bulgai taka i ot beznravstveni politicheski tipove. Spasenieto za teritoria BG e v razpadaneto na ruskata satrapia, koeto e neminuemo, no shte otneme vreme.

 19. Към Светослав Бонев:

  Твърдението, че това било +единственото” правителство, което се било опънало на руските интереси, не издържат проверката на фактите.
  -Правителството на Филип Димитров беше свалено от същата пета колона, която и сеганадига глава в кризисем момент ( включете си телевизора и ще видите в момента лидера на младежкото Движение русофили, подвластно на ВС на БСП, да говори като лице на протестите в София.
  -Правителството на Жан Виденов отказа на Газпром да продаде газопреносната система в България. После Луканов ( изпаднал в тежък спор с Мултигруп, го застреляха, а Виденов го свалиха с вътрешен партиен преврат.
  -Правителството на Костов изгони за първи ( и последен път след Сатмболов насам) руски дипломати за шпионска дейност.
  А правителството на Борисов угоди на Газпром с мораториума за шистовия газ и после се опита да замаже положението с лъкатушене за АЕЦ “Белене”- уж закрит проект, за който след закриването дейци на ядрената дружба от ГЕРБ започнаха да водят някакви измислени инвеститори с цел реанимирането му.

 20. Между другото, като стана дума за недостатъците на сегашната конституция — защо никой не се сеща коя беше основната движеща сила зад написването и гласуването ѝ през 1990? Аз май имам смътен спомен, че тази сила се казваше БСП, или се лъжа? Хайде сега, всички дето са против БСП-конституцията, да протестират на “Позитано” 20! Освен това, всички опявания колко лошо било всичко “от 23 години” (но явно не и преди това), би трябвало също да са насочени към БСП! Началото на промените през 1989 всъщност беше поставено от пленума на ЦК на БКП, на който беше свален бай Тошо, и едва след това започнаха истинските демократични процеси и опити за реформи. БСП дотолкова се гордееше с тази си роля, че участва на първите свободни избори през 1990 с лозунга “НИЕ ЗАПОЧНАХМЕ ПРОМЯНАТА И НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СРАМУВАМЕ!” Така че всички претенции за това колко лошо е всичко от 23 години (но не и преди това) — пак към “Позитано” 20!

 21. Към Светослав Бонев:

  А нима искате да кажете, че в сегашното правителство в оставка нямаше корупция. А забравихте ли Мишо Бирата, Дюнигейт, Цеко Минев, съпруга на здравната министърка, апартаментите на Цв. Цв., Министерството на земеделието и горите и страницата му в Facebook ?!

 22. Господин Инджев, протестиращите гориха американското знаме, гориха еропейското знаме, гориха и калпавата ни конституция. Не чух протестиращ да каже лоша дума срещу Газпром. Едва ли има друг такъв монопол като Газпром в света. Но докато за Европа Газпром държи около 25% от потреблението на газ, за България това са почти 100%.

 23. Към Дядо ви:

  Днес, като видях с очите си, същият Ангел Славчев беше първият, който взе думата върху белия микробус, когато бусът пристигна на Орлов мост начело на шествието, идващо от центъра.След което той беше и в една от националните телевизии, която явно го приема за водач. Едно е той да се има за такъв, друго е да бъде легитимиран през медиите в това отношение…Така че, да, това е сред вероятно най-представителните лица за политическата окраска на протестите в София.

 24. Едно малко допълнение , г-н Бонев .
  Байбойковото правителство така яко се “опъваше” на руснаците , че ония успяха да ни надянат отзад (ако предположим по условие , че гледаме на запад) не една , ами цели чртири тръби , уж газопреносни (Южния поток). И то по цялата дилжина на страната , през стотици хиляди декари средно 3-4 клас чернозем , чужда (руска) собственост върху трасето – без наем за земята , но със съответно руска грижа и отговорност за сигурността . Което означава една 500 километрова руска военна база в страна от ЕС (ако ви се струва , че преувеличавам – опитайте да идете за риба на пристанището “Росенец”). А само един поглед върху картата е достатъчен да се види , че територията на Румъния “предлага” по-кратък вариант за крайната (обявена) цел на Потока .

  Толкова за “опъването” байбойково .
  Предстои да видим и чуем (дано да не надушим) последния напън на парламентарната Му група да отърве последните проценти авторитет , които режисираните протести (смислени колкото виенето срещу Луната) успяха овреме предизборно да спасят .

 25. “Първата тайна в хода на управлението на хората, това е овладяване на общественото мнение, при което е необходимо да се посяват раздори, съмнения, както и да се насаждат противоречия между хората едни към други по повод техните възгледи, и така докато не загубят окончателно ориентация за външното вмешателство, докато самите те не се объркат и не решат, че най-добре е когато по политически въпроси въобще нямат собствено мнение. Необходимо е да се възбужда народно недоволство, да се разпространява бездуховна, “нечиста”, “жълта” и въобще противна литература. А след всичко това по-нататък, задача на пресата е да доказва неспособността на не-(…..кой е тук,ха да познаем….) в управлението на държавния и религиозен живот.”
  “конспиративни теории” били !
  “Бог помага,но в кошара не вкарва”
  Не е добре с Бог да се подигравате,щото…честито !
  “божите писания неса спам”,моля!
  А пък и “Конституция на Република България” все така в сила не влязла,че и за Национална сигурност и “държавата” оная горе …
  “граждани революционно бунтовно настроени” – “патриоти” всякакви (само дето родино си объркали де е и коя,май не таз дето на Левски”.”Българи,юнаци,ура другари ,ще победим”.И “еко” такива !
  Ма пък колко пъти рекох “аде палете се от всякъде бре,що да се мъчите повече”.
  Е най после,да се не изхарчва Бог !
  А кебапченца с вина за мезе ще има ли по народна традиция ?!

 26. Една огромната мътилка на сегашният водевил и политически театър забулва основните въпроси, така че хората не виждат прозрачната схема на бандата на комунистите и тяхните деца. Станишев се издига като единствения вожд на “опозицията”. Даже Борисов го хвали. Протестира, че изборите били фалшиви и той ще възстанови демокрацията, а не споменава, че тези избори бяха провал за него и неговата партия. Никой не го пита като водач на протестите, какво по-добро той бе направил от Борисов. Не че Борисов е стока, но какви “тежки” обвинения се отправиха, той предаде властта. Някой си решил, че Буда може да бъде секретно има за Борисов – хора пее готово Борисов таен агент. Някой казал че бил свързан с мафията – готово мафиоз. Други протестират за цената на тока, като че ли Борисов я определя, трети протестират за всичко, не че нямат право, но за сегашното състояние Станишев има много по голяма вина от Борисов, а сега се пласира като “вожд” на опозицията и претендира да бъде единственият да оправи нещата. Разбира се не казва, че оправянето е само за неговата банда и катастрофа за народа. Просто се чудя каква метла обрули българските интелектуалци, че не виждат тези прости и явни неща и мълчат, мълчат и пак мълчат. Само някоя думичка тук там без същността на преврата да се засяга. Тактика така добре изпитана през вековния опит на единствената партия.

 27. Много съжалявам, че ви безпокоя г-н Инджев, но може ли да ми отговорите колко дни преди оставката си Б.Борисов говори с Путин. Много добре си спомням, че отговори на въпрос от страна на журналисти, че “говоря с много ръководители и действително съм разговарял с ПУТИН”, но кога това беше точно по време не мога да си спомня.

 28. Е да де-ама аз не съм ИВАН!!!!!
  Иван Петров, не нападнатият в гърба предводител на бунта във Варна, а Иван Петров съседа, колегата, съученика, всеки човек с непоносима сметка за ток и с непоносимост към всичко, което се случа мандат след мандат. Всеки от нас го познава този Иван, всеки от нас е този Иван. Не иска повече този Иван хем да е най-зле, хем да е най-виновен. Взели са му работата и го обвиняват, че не работи. Живее зле, но му казват, че това се дължи на личното му усещане. Както и да е гласувал, все е било неправилно. Децата му са напуснали държавата, защото тук не са намерили мястото си, но той носи генетичната българска вина, че лично ги е обрекъл на тежък гурбет, като не е осигурил живота им. Той е търпящ човек, българин. Не пали от четвърт, чака. Като азбестова пещ е, отвън залостен с огнеупорни плочки, а вътре въглен до въглен. Годините му не минават в търпение, както го обвиняват умниците. Минават в търпеж, има разлика. Търпението е избор, търпежът е принуда. Всяка принуда в някакъв момент се отхвърля. И улицата се напълни – Иван до Иван до Иван…Сталинизмът не се дължи на Сталин, а на ивановците, които понасят Сталин, по думите на Кончаловски. Е, Иван повече не иска хем да живее в голямата беднота долу и да е виновен за голямото богатство горе.

 29. Към Светослав Бонев

  Корупция значи имало в правителството на Иван Костов! Г-н Бонев, свалете си розовите очила и приемете съблазните на властта като неразделна част от човешката природа. Въпросът, на който трябва да си отговорите е корумпиран ли е Иван Костов?! Не, г-н Бонев, Иван Костов е най-НЕкорумпираният министър и министър -председател в най-новата българска история. Корумпирани ли са Бойко Борисов и Цветан Цветанов…изключително корумпирани! Ако не вярвате, ами отворете например сайта Биволъ и прочетете изнесените факти от източници, на които може да се разчита! Това че Костов е имал корумпирани министри в правителството си не го прави по-малко УСПЕШЕН министър-председател или не го корумпира него по презумпция. Иван Костов подаде сигнали в Прокуратурата за онези свои министри, за които имаше железни доказателства, че са въвлечени в корупция. Това аз наричам ДОСТОЕН ПОЛИТИК И ДЪРЖАВНИК.
  Трудно е, г-н Бонев, да убеждавам хора, които не искат да прогледнат или хора, чиито материални интереси бяха засегнати от Иван Костов…Костов все пак върна мутрити в бърлогите, от които излязоха и отне възможността на некадърните да крадат, а на мързеливите да използват труда на работните. Да не споменавам т.нар. пета колона…изкопчването на България от лапите на руската мечка все още разстройва сънищата на Румен Петковци, Овчаровци, Богомил Боневци, Бриго Аспаруховци, царчета, арменски долапи ака агент Димитър ака Кеворкян и пр. ДС баничарки!
  Дано да ви е просветнало, г-н Бонев!

 30. g-n Indzev,
  zashto “mnogouvajaemiqt neformalen lider na protestirashtite” spored “nezavisimite” medii,si zatvarq o4ite,kogato govori,kato student,kojto si e zabravil replikite.Sledvashtiqt pyt s auto q 🙂 Prostotiqta i naglosta im naistina sa ogromni.

 31. Mario065
  Иване, ще ти открехна една тайна. Ако видиш на земята една мотика (нали знаеш какво е мотика?), и я настъпиш, тя ще те удари в лицето. Логично е повече да не я настъпваш, нали? Освен това, също толкова логично е повече да не настъпваш НИКАКВИ мотики, нали? Само че ти, драги ми Иване, със завидна упоритост и постоянство продължаваш да настъпваш всяка мотика, която ти се изпречи, и при това не спираш да се оплакваш и да псуваш мотиките и този, който ти ги слага на пътя. Сега пък си решил да искаш пълна забрана на мотиките, защото вече ти е омръзнало да те удрят в лицето. Разбери най-сетне — проблемът не е в мотиките, а в твоята глупашка решимост да продължаваш да ги настъпваш! Осъзнай се, и мисли ПРЕДИ да настъпиш мотиката! Всяко твое действие и решение се отразява върху самия теб в крайна сметка!

 32. Интересно защо БСП не се чувства притеснена от призивите за премахването на партиите. Напротив тези дни Станишев и компания са с блеснали очички…

 33. Най-радикално заявявам: Поздравления г-н Инджев!БОГ да Ви пази!Скоро ще минем и 50 МИЛИОНА.Във връзка със случващото се днес искам да споделя следното: Иван Костов не управлява, партията му е маргинална.Всички казват, че няма да влезе в новото НС.Но и всички говорят, че БКП-БСП не само ще влезе в новия парламент, но ще и прави каквото си иска.Не вярвам, но все пак се обръщам към тези БЪЛГАРИ,които поради една или друга причина не знаят истината за себе си, за ОТЕЧЕСТВОТО си.ЧЕТЕТЕ! Четете и ще разберете не Византия, не Турция, а русия е причина да не сме сред водещите европейски държави. русия в БЪЛГАРИЯ, това е: бкпбсп,ндсв,герб,атака,вморо,м.кунева. Защо не се проведе лустрацията у нас г-н Драгулев, за което толкова обвинявате г-н Костов?Заради решението на КС, там бяха служители на ДС-КГБ.Да сме видели в тези многохилядни протести искане: “Незабавна лустрация”. Не! Извод: Тези честни,обаче наивни, без опит и познание млади хора ще бъдат използвани пак в угода на русия, т.е. монополите остават, остава петата колона предвождана от небългарина комунист станишев.В такива трудни времена свещенния рода ДУЛО се е допитвал до колобрите си и до Борис/Михаил е увеличавал териториите си дори и без битки, защото същността на управлението им е била “СПРАВЕДЛИВОСТ И ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА”.Да, трябва да дойдат колобрите-старейшините!Как ще ги познаем?Просто: Те са БЪЛГАРИ,те са антикомунисти,те вярват в БОГ,те са кадърни и можещи и никой досега не е подчинил меча им. От нас техните наследници, какво?Само едно, две неща трябва да направим: 1.Премахване на КС!
  2.Пряк избор на всички изборни длъжности!
  И още нещо.Като гледам какви станаха президенти на България след 1989 год.стигам до извода, че ние нямаме необходимост от такава длъжност.

 34. Ако ми позволите г-н Инджев да продължа по темата с отстояването на българските интереси спрямо руската политика от българските правителства безспорно е, че за всяко може да се изтъкне по нещо, нещата никога не са само един цвят. Последното правителство може би най-пълно и балансирано го правеше. Пък и последователно, независимо от привидните лъкатушения. Костов изгони за шпионаж руски дипломати, изгони Майкъл Чорни и Ершов, но това не помогна за разплитане на аферата Акрам, за разплитане убийствата на четиримата служители на НЕК в Турция, за “самоубийствата” на неколцина банкери…
  Колкото до мораториума за шистовия газ наистина ли смятате, че това е реверанс към Газпром и Русия? По-малко от година след неговото обявяване се подписаха концесионните договори с Шеврон и кой там още беше. А шистовия газ си е в Добруджа, няма да изчезне.
  Аз съм завършен русофоб и от опит знам, че със силова тактика не съм постигал успех срещу руснаци. Трябва ясно определена цел и постоянство за достигането и. Лъкатушенията са неизбежни.

 35. Нещо не ми се връзва, ако ББ им е бил предоставил пазар в България на братушките, защо им беше да го свалят от власт ?

 36. Това, което не откривам във блога ви, господин Инджев е завист,омраза и страх – характерни за управляващите ни качества.
  Малко ще е ако кажа,че блогът ви е необходим – според мен той е спасително пристанище за хората, търсещи истината и искащи да са свободни,честни и достойни.
  За обикновените данъкоплатци на чийто гръб израстнаха тези уродливи плевели, наричащи сами себе си “елит на нацията” или”глас на народа”.
  Добавям своя скромен глас към останалите над 12 000 000.
  С уважение – П.Димитров – Бургас

 37. Прав сте, г-н Инджев, за печалбите от нарушенията на ембаргото за Югославия, печалбите от които са отишли в касите на българската мафия, но според мен те са само капка в морето.

  Лошите кредити, издадени от българските търговски банки за периода 1990-1996 г. отишли в същите каси и допринесли неимоверно за сриването на лева до 3000 лв за $1, са на стойност 40% от БВП на България за 1995 г.!!! За справка – “Хиперинфлация при Жан Виденовото правителство”.

 38. Към Светослав Бонев – Господин Бонев, като пишете за корупцията и скритите сделки и договори при Костов, бихте ли посочили някоя от тях. Но Ви моля да не пишете за фирмите БГА Балкан, Кремиковци и др., които бяха в списъка за ливидация на правителството на Жан Виденов. Този списък съдържаше около 40 фирми които имаха огромни задължения и трябваше да се ликвидират. Примерно, БГА Балкан имаше натрупани дългове за триста милиона лева по сегашния курс на лева. Тези пари държавата, респективно и ние с Вас двамата не ги платихме.

 39. Г-н Инджев, моля пуснете ми предишния коментар. Може би не сте го забелязали.

 40. “У нас, байно, капитализъм не е имало и няма да има. Ние исторически сме го проспали – става въпрос за епохата XVII -XIX век. В модерния западен свят сега има пазарна демокрация. А вместо нея у нас има блатно подобие на пазарна демокрация – нарича се бананова република. Стратезите на този обществен строй са същите, които преди 10ти ноември бяха върхушката на комунистическа номенклатура, а главната им цел беше първите комунисти да станат първи капиталисти.”

  kakvo obshto ima zakona na OM s 4oveshkata priroda i ne4oveshkata na komunistite,be moj?

 41. @ mario065 “Иван до Иван” аз искам да бъда ясен,за да не ме взема никой повече за противник на протестите.
  За съм,винаги съм бил за и съм стоял отпред когато се иска “дупе да ти стиска”,но и много патило та знае.
  Бъдете Граждани,който знаят какво искат,не шилета митиляви който биват водени безмозъчно за носа от мръсници.Мислете бре,мислете какви ги вършите.Емоциите са страшен съветник,Разум се иска.Мислете щото този път както сте тръгнали ,страшно ще си я надробите,страшно.
  Тези дето за “ваеводи” ви се изпъчват,не им чиста работата,ама никак не им чиста.И исканията,такива каквито ги чувам са си абсолютен “залп на аврора”.
  А стига с пролетарски револуции,а малко Еволюция.Маля!
  “И невинни ще погинат”

 42. Ами сигурно руснаците са виновни за това, че правителството 4 години не прави индиксации на доходите. И как може да очакваш твоите политически противници да не се възползват от факта, че си докарал народа до мизерия и отчаяние да не могат да си платят сметките за тока?

 43. Този Ангел Славчев има страница във Фейсбук, където може да му се задават и въпроси. Например, след като протестите са насочени и срещу монополите, то очаква ли се господинът да предвожда протестно шествие срещу монопола на Газпром и/или Лукойл. Както той пише там, ври и кипи, получавали се по 200 обаждания на ден, изобщо… революция пар екселанс, но може би ще намери време да отговори с “да” на горните въпроси. Или да обясни ЗА какво е, след като вече е ясно против какво е.

 44. Драги Иво, Българската телевизия може да говори каквото си иска, но американската CNN, като най-меродавна в световните новини за цялото ни кълбо извъртя интервю с Станишев като вожд на опозицията и “спасител” на България. Нито дума, че членовете на неговата партия с техните деца са главно от обявената като престъпна БКП и сега се крият като “социалисти”, “опозиционери”, ученици на Чърчил и какви ли не лъжи. Явно комунистическата мафия си има добре поддържан клон в Вашингтон, за да баламосва не само българите но и целият свят.

 45. Вузхищавам се как Иво запазва трезв и разумен поглед над случващото се в България вече толкова години.

  Ако се чудите какво да правите сега, ето кратък съвет – разпространявайте словата на Иво.
  Споделяйте написаното от него, това сега не е трудно – щом интернет може да запали революция, значи може и да насочи пламъците в правилната посока.

  Ще се повторя отново – протестите трябва да продължат, НО пред централите на БКП/Д(П)С/ГРОБ.
  Защото там са истинските виновници за геноцида над българите и разграбването на България.

  А написаното от Иво може да помогне на много хора да го осъзнаят. Понеже т.н. “медии” продължават с “приспивна песен” и очевидно бързо откриха “правилните” “протестиращи” – поредния ГНУСЕН лилиПутин слуга от, как се казваше, “сдружение русофили”.

  И накрая за разведряване на настроението, ето и обръщението ми към млади и стари от БСП (Българските Слуги на Путин*):
  О, неразумни (и) Уроди, поради що се срамите да се наречете Путинолюбци и не пишете и не четете на руския си язьiк, а използвате чуждици – какви “фили” сте вие?

  —————
  *Българските Слуги на Путин е взето на заем от форума на “Дневник”, не е мое творение, но е прекрасна дешивровка на абревиатурата БСП.

 46. Бареков се смачка сам. Пише, че за пръв път министър на Бойко признавал за опоскания резерв, оставен от Станишев. Било при Росен Петров.Опровергаха го в коментарите. Ами ако вместо Станишев, белият кон се окаже пак за Борисов, какво ще прави звярът в новините, кахърно му е положението…или от Изток са му дали гаранции? Нямат търпение независимите подметки да прилепнат към следващите обувки.

 47. ангел славчев…връщам се 35 г назад….приятно е, детство..и изведнъж – ангел слачев, бррррр!!!! …. ангел славчев …

 48. Отново точен, обоснован коментар, Иво. За съжаление пак съм малко позакъснял в дискусията. Не ми остава нищо друго, освен да благодаря на теб, Ивайло Кирилов, Емил Караиванов, ИМИГРАНТ и Сотиров, че отговорихте на Слави Бонев (как наистина не се е сетил да засегне “престъпната приватизация” на Костовото правителство). Само дето за хора, като г-н Бонев (русофоб) важи нашенското “Като ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша”. Все пак ще си позволя, за негово сведение, да спомена, че една от първите задачи, които постави Симеон Сакс Кобургота на тогавашния главен прокурор Филчев, след спечелването на изборите от НДСВ, бе да се направи всичко възможно, щото Иван Костов да бъде приведен под съдебна отговорност. С една дума, да бъде съсипан така, че повече да не пречи за осъществяването руските мераци към България, както и на изпълнението на задачите на руската Пета колона у нас. Ето защо, г-н Бонев, след като не успяха по тази линия с Костов, се насочиха към близките му – съпруга, ген. Атанасов, но и там удариха на камък. Моето твърдение е на базата на изповедта на един “царски” депутат, след смяната на управлението на НДСВ. Не остана нищо друго, освен да се задвижи огромната медийна и агитационна (така както болшевиките си знаят) машина за демонизирането на Иван Костов, така че никога да не се върне на министър председателския пост! Като слушам и гледам публичните нагласи, не мога да не отбележа, че успяха. Няма по-голяма злина от това да объркаш ценностната система на едно общество, да го накараш да не може да различи кое е добро и кое е лошо, кое е истина и кое е лъжа. Затова и за мен (освен числото на жертвите) излиза, че нацизмът е “по-малкото зло” от комунизма! Като си говорехме за журналистика и се сетих кои “водещи” журналистки се затичаха първи да целуват ръка на новоизбрания ни патриарх. Камерата улови “мъките” на Велислава Дърева и Валерия Велева, но имаше и една личност (о, Господи), “любимка” на всички, които искаме преместването на Паметника на съветската армия в София-Светлана Шаренкова! Защо беше толкова щастлива последната дама, бъдещето ще покаже?! Господ да дава живот и здраве на патриарх Неофит!

 49. Два дена слушам за смяна на политическата система, но все още не съм чул с каква. Разсъждавайки върху останалите искания май отиваме към диктатура на пролетариата. Слушам за участие на гражданите, квоти на гражданите и други подобни, но не разбрах кой ще ги посочи и как ще се избират тези граждански “представители”?

 50. С ужас се видя, че между журналистите и политиците разлика няма. Да не говорим за политолози и социолози. Тук там някой да е с простия народ. Какво ли не се чу по медиите, какви били протестиращите, не знаели какво искат, не знаели какво да правят! Господа политици, журналисти, социолози, политолози а Вие какво искате? Не само че съществувате на наш гръб , но и ни се подигравате. Ние, като най-простите за 21 век ви питаме, кой притежава България днес? Кой е собственика? Отворете тия пусти протоколи за най-съществените приватизационни сделки, заменки и тогава да се говори! Последното правителство взе да отваря приватизационни договори и падна. И слепият пргледна! Тези приваризационни сделки трябва да са обществено достояние. А ние трябва да се молим, за да ги видим. Не е ли това парадокса. И не сме прости, господа журналисти, полтолози и социолози.

 51. г-н Инджев,така ли е,или само ми се струва,че сте радетел за шистов газ? Ако е да-бръкнете в интернет и се информирайте за екологичните проблеми,създавани от добива на такъв газ.Още повече след шеврон!Между другото се информирайте и що за образувание е тази компания.Иначе в частта за енергийната ни зависимост от Русия съм съгласен(а) с вас.Но,според вас,мутра от политика разбира ли?

 52. Към поданик на РъБъ:

  Ще Ви отговора, макар обикновено да избягвам да се обръщам на подсвирквания, като Вашето: не съм никакъв радетел на никав газ, а на съпротивата срещу лъжата, каквато боше лъжливата постановка в суваемостта на народния глас от страна на Борисов, за да угоди на Газпром, чиито позиции да шантажира България са някъде около 1000 пъти по-силни от тези на някаква американска компания. Той излъга! И така вкара България във втората фаза на сценария на Кремъл, след като Путин се убеди колко лесно може да прекърши българската воля в лицето на “гъвкавия” Борисов.
  А проучване за шистов газ трябва да има и то с нищо не застрашава природата. Страхливецът на върха на държавата обаче превърна България в първата в света, която си “самозабрани” да знае, дали разполага с ресурс за евентуално гарантиране в бъдеще на националната независимост от най-тежкия монопол в нашата икономика МОНОПОЛА НА ЕНЕРГИЙНАТА ЗАВИСИМОСТ от една отделна и доста брутална в употребата на този инструмент държава.

 53. Когато човек е глупав, то е за дълго!

  Кулезич явно е глупава отдавна и задълго – не е схванала новата линия на “здравите сили” и техните медии, поради което й бият шута от вертепа тв7:

  „Гонят Люба Кулезич от TV7
  Според съобщение от медията в последното издание на “Насреща Люба Кулезич” е било накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите български граждани
  Ръководството на TV7 е взело решение да не продължава договорните отношения на телевизията с водещата.

  “Г-жа Кулезич отказа да спазва елементарните журналистически стандарти за правене на публицистика – показването на различните гледни точки. Г-жа Кулезич не спази принципите на балансираността в ситуация, в която обществото е в състояние на масов протест и крайно настроено към политическия модел”, отбелязват от телевизията.

  Според съобщение от медията в последното издание на “Насреща Люба Кулезич” е било накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите български граждани и е бил отразен само един политически тип позиция.

  “Ръководството на телевизията се разграничава от това поведение и заявява отново своята позиция на пълна подкрепа на гражданското общество и показването на гледните точки на протестиращите.

  Благодарим на Люба Кулезич за съвместната работа, в която имаше и много положителни моменти”, заявява изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков.”

 54. Г-н Инджев,
  ще вметна само един микрощрих към твърдението ви,че нарушаването на югоембаргото е наляло основите на мафията в България.
  След 1944г. в НРБ се установява ТОТАЛен икономическо-политически монопол от БКП под колониалния диктат на СеСеСеРе ,и този ТОТАЛен монопол ,тотално овладяващ всичко и всеки, та той овладя и чисто криминалните елементи след 1944г. и ги направи част от себе си. Нали е ТОТАЛен!
  Затова ,когато политическият компонент от тоя ТОТАЛен монопол се срина безславно след 1989г. , то другите компоненти си останаха ТОТАЛно МОНОПОЛНИ, и бяха овладявани ,и от “бели якички” ,и от “мръсни(мафиотски) якички” ,в допълнение към предишните “работническо-селски якички”, все някой трябва да го овладее ,след като не е ДЕмонополизиран!!
  За всеки е очевадно ,че много по-лесно се овладява ЕДИН ТОТАЛен НЕдемонополизиран монопол ,отколкото много отделни субекти!!!
  Е това и направиха и “бели якички” ,и “мръсните(мафиотските) якички” след 1989г., улеснени от установения ТОТАЛен икономическо-политически монопол на “работническо-селски якички” , действещи под колониалния диктат на “болшевишките якички” от СеСеСеРе !!!

 55. Към Сотиров:
  Съжалявам, че се включвам със закъснение, но следя събитията у нас от чужбина. Надявам се все пак да прочетете това. Аз напуснах БГА Балкан през 2000 година, авиацията е моя професия и съм наясно с историята. Нещо повече – при подаването на оферти за приватизиране на Балкан участваше и Ер ВИА, фирма в която имах честта да работя 11 години. От собственика на Ер ВИА (лека му пръст, вече е покойник) знам как са му поискали пари, и то много пари.
  Областният управител на Варна по времето на Костов (Варна е моят роден град) Добрин Митев е добре известен. Той дори се укри от правосъдието някъде в Нова Зеландия. Много можем да говорим за това време. Казвам го с болка и не искам да сравнявам Костов с никое друго управление. От измамено доверие боли най-много.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.