Защо Бойко целуна ръка на руския Кирил, а бойкотира българския Неофит

Можете ли да си представите нова спортна зала, отсечка от магистрала или подобна пропагандна алабала без личното участие на Бойко Борисов до преди няколко дни?

Днес беше избран нов патриарх на Българската православна църква. Интронизацията на митрополит Неофит се случи в отсъствието на Бойко Борисов, който не изпроводи на интронизацията дори и обичайното продължение на своето АЗ Цветан Цветанов да “пререже лентичката”. Наложи се на външния министър Николай Младенов да маркира присъствие на събитието, сякаш въпросът е външнополитически, а не от вътрешнобългарско значение.

Ще съкратя пътя към същината на въпроса: тя не е в процедурата, протокола, възпитанието, сръднята, егоизма, нарцисизма и други подобни елементи на бойковизма. Питам друго:

Защо Борисов целуна ръка на руския патриарх Кирил при посещението му в София, а се подигра на избора на новия български патриарх Неофит чрез отсъствието си от инагурацията му?

39 мнения за “Защо Бойко целуна ръка на руския Кирил, а бойкотира българския Неофит”

 1. Браво, г-н Инджев, БРАВО!!!
  Десет Шапки Ви свалям за коментара…1 000 000 ще Ви сваля!

  Хайде да ви видя сега долна русофилска СГАН как ще се измъкнете сега от тази ИСТИНА!

 2. Допитване на радио “Ереван”.

  Защо Борисов не отиде на инагурацията на новия български патриарх?

  Отговорите:
  1.Защото е страхлиффф. Страх го е от “обичта” на протестиращите
  2.Защото е прозззд
  3.Защото няма далавера
  4. Защото не му плащат за това
  5. Защото и ТИМ не отидоха
  6. Защото не е руски (патриарха)
  7. Защото е “десен”
  8. Защото пикаещия във фонтани Р.П. беше там
  7. Защото го е срам от “височеството”
  8. Защото гледа/ играе футбол
  9. Защото го сърби г@з@
  10. Заради всичко по-горе

  Моля гласувайте!

 3. @ARTHUR

  Хахахха, така не бях се смял отдавна, приятелю!

 4. Е, Иво, не пропусна и този факт! Симпатяга си! На последния ти въпрос може би ще отговори един коментатор от предната ти статия, обявил се като Светослав Бонев. За него и за това кой аз видях да целува ръка на патриарх Неофит съм писал там.

 5. “Защо Бойко целуна ръка на руския Кирил, а бойкотира българския Неофит”
  Бе руският…! Mи Tой полковник май да беше !Aa, Премиер Министър (в оставка ) генерал Бойко Борисов…
  Ами даа,разбрал е че не е този “Началника”,понеже полковник руския Кирил . Пък българският…незнам,сигурно по нисш чин.Разбрал кой “Началника”,поправил си грешката.Така ще да е,знам ли!
  “Бог сигурно си знае работата”

 6. Имайте милост, г-н Инджев, това което сте написали си е направо ИПОН . Бат’ Бойко е в сталински шок -като на 22 юни 1941. Отпериха го по врата неговите хора. Умирам от любопитство какво са си бъбрили с Путя преди няколко дни – дали е плакал, или се е молил. Страхувам се да си мечтая, че му е казал или да спира атаката, или ще го напляскат. Да разчитаме на чувството му за мъст. Точно сега е моментът да каже “стреляй гад”. А ние ще чакаме най-сетне обективна и справедлива публична оценка на “вечната дружба” да се появи в медиите и в официалната история, както и да бъде осъзната от заблуденото народонаселение.

 7. Честно казано, Борисов не ми липсваше – нали на церемонията бяха Румен Петков, Красимир Гергов, Валерия Велева, Велислава Дърева… Завръщането към християнството не светско събитие. А твърдението на Синода, че всяка власт е от Бога е измиване на ръцете.
  Днес, според мен, Негово Светейшество Патриарх Неофит трябва, буквално, дълго да мие ръцете си…

 8. Спокойно, нали царят беше там, отново имате бъдеще!

 9. Без тотална подмяна на съдебната власт няма как да стане.

  Интересно защо никъде не видях такива искания.

  Какво ще се подоби ако сменят този или онзи кмет, че дори и мажоритарна изборна система да има, ако никой никога не бива осъден защото половината съдии са на каишка, а другата половина – на заплата от престъпниците.”

  mojem da prehvyrlim pravosydieto na EU,shte osigurim rabota na Ivo Indzev kato prevoda4.:)

 10. Както винаги, точен, та точен коментар, господин Инджев. Няма никакъв смисъл да Ви казвам браво. Вие си знаете, че Ви подкрепяме, че Ви четем и, че този блог е много повече от просто един блог за всички нас.
  Става дума и за възпитание- по- точно за липсата му. И за безумен егоизъм, егоцентризъм, простотия. Да. Добре е да се замислим над въпроса, който задавате.
  Инак Бог да дава здраве и дълголетие на новия ни водач, Неофит Български. И силен дух. Ще му е нужен начело на паство, състоящо се преобладаващо от циници и хора без задръжки. Хора, за които няма нищо свято, нищо неосквернимо, нищо неприкосновено. И начело на клир, в чийто редици има много търгаши, лицемери, кариеристи, лъжци. Но има и свестни и достойни люде. Познавам такива. Много са малко, вярно е. Но ги има.
  Едно време дядо Йоан, покойният игумен на Светата Рилска обител ми казваше, че Бог дава на всеки народ водачът, който заслужава. Но водачът не винаги е за спасение- понякога е и за изпитание. Спомних си тия думи вчера, докато гледах интронизацията на дядо Неофит. И се помолих да ни бъде за спасение.
  А Борисов…Борисов си въобразява, че е постигнал нещо с отсъствието си. Нищо повече от това отново да покаже колко е елементарен, нарцистичен и страхлив.
  Мен лично повече ме оскърби това, че хората бяха отделени от Патриарха си с огради. И недопуснати до храма. Кой се страхува толкова от ” простите” граждани!? Не и дядо Неофит, убедена съм!

 11. На този въпрос и Борисов не може да отговори!

 12. 11. Защото е брутално некомпетентен.
  12. Вероятно като малък е гледал много филми с “бой” и духовните въпроси не са му интересни.
  13. Защото е “мачо”, който играе мачлета и “не се занимава с глупости” и се чуди как да “отиграе” ситуацията.

  П.С.
  т.11 и т.12 отчасти обясняват т.13

 13. Господин Инджев, това означава само едно – Бойко Борисов много добре знае, чия ръка да целува.

 14. Защото във “Винету” не се споменава нищо за православие и български патриарх.

 15. Браво г-н Инджев? Защо ли не се намери нито един ТВ журналист да зададе този върпос. Иначе по всички “национални” телевизии студия с глупави коментари и коментатори.

 16. Eeee, Господин Инджев, малко попрекалявате с жлъчността си към Господин Борисов.

 17. Към Petya:

  Напротив, напротив…Като гледам и слушам езика на протестите, аз вече звуча като едно мъркащо котенце…Защото за целуване ръката на пратеника на Путин, един европейски премиер в държава, в която църквата е отделена от светската власт, би трябвало Борисов да бъде наречен национален предател, изчадие адово и ли нещо подобно. Аз само припомням фактите и питам: къде е да целуне ръка на българския патриарх, щом обича да целува ръце на свещеници, за да се хареса на определена част от публиката?

 18. Към Стоте войвода:

  Първо, свалете си качулката, като хвърляте камъни.
  Второ, към кого точно се обръщате ?
  Трето: където бяхте досега- питам, защото за пет поредни години имам документирани близо три хиляди собствени протеста в този блог, ден след ден, а понякога и час след час…

 19. бб и на паметника на Левски не посмя да се появи на 19.2.2013г., пускайки в ход продълженията на продължението си цц – настървените мутрополицаи с палки в ръка срещу народа.
  Друг е въпросът защо московския възпитаник – агент “Симеонов”, по прякор Неофит, не се обърна към размирния вчера народ, а народът нехаеше да го приветства, както си протестираше наблизо.
  Съвсем отделен е въпросът колко “водачите” на тези протести, с изваждането им пред медиите все повече заприличват на предводителя на селските бунтове в Русия – Стенка Разин.

 20. Когато ПУТИ бе на визита 2002- 2003г се срещна с… Пирински/парл. началник/ и ТИКВАТА- видох по талавизора с какви специални физиономии и ръкостискания ги облъчи, като за НАШИ ОРА! Преведете го на дипломатически език що означава това? Борисов го закичиха също с некакъв си техен медальон за”вярна служба”- ама кой ги забелязва и помни тия работи…Зайков го разкриха още от ЩАТИТЕ като Коминтерновски изтърсак неговите другари
  !

 21. Е, не ще да е голяма загуба, нали другаря Станишев беше там. Нали така Иво?

 22. Защото църквата удари звучен шамар на всички, хайде да ги наречем, злосторници, като гласува за дядо Гавраил и дядо Неофит.
  Патриарх Максим ги победи от отвъдното!

 23. Е, не можеше едновременно да целува ръка тук, и, да чака Оскар за поддържаща роля в ЛА, нали? Подбор на приоритетите си има човекът…

 24. Отчаян опит на Дудука да се задържи на гребена на вълната!
  ———————————————
  mediapool.bg (25.02.2013): Кулезич уволнена от ТВ7 заради “нарушени журналистически стандарти“

 25. Абсолютно съгласен с WINGS. Защо никой от протестиращите не говори за съдебната система? Без върховенство на закона какъвто и да е той няма да има напредък.

 26. Г-н Инджев мисля си, че е поради липса на възпитание и уважение към институциите, а Българската Православна Църква е институция в Р.България, но за НЕГО не съществуват такива, а само неговото АЗ, АЗ, АЗ.Той днес по време на пресконференцията при Президента във връзка с предоставения и отказан мандат за съставяне на Кабинет почти успя да разруши и тази институция!

 27. За какво да споменават съдебната власт,до сега в съдебната власт са се намесвали всички пра-
  вителства,по малко това на одс/това е мое мнение може и да греша/,но това което сътвориха ц.ц
  и б.б. и Герберите няма равно на тази намеса.Избраха си ВСС-от квотата на парламента,Конститу-
  циони съдии,”избраха”-назначиха си главен прокурор-най чистия,некорумпиран,”професионалист” в
  далаверите/купения имот и вписан на по малка цена/ и т.н. Цацаров.ц.ц. се мешаше непрекъснато
  като преди 10 ноември1989 г БКП.Герберите трябваше вместо това да правят РЕФОРМА,и то на само
  там.

 28. Какво да очакваме от охранителя на Тото Кратуньо и Кобурга? Той е верен на комунистите и руснаците. Чуди се как да ни набута АЕЦ “Белене”. Нещата ще станат ясни утре.

 29. Защото е потънал в депресия нарцист. Погледнете го след един месец, ако не е смъкнал над десет кила, ей ме на. Не му го желая, констатирам.

 30. За мен въпросът ви е риторичен, Г-н Инджев. Първо Борисов е в оставка и избягва и въобще не следва поведението си отпреди. Второ: точно Неофит е доста съмнителен от гл точка на двугодишното си пребиваване в Москва… така че да не направич грешка като го определяме като безспоренн “български” патриарх… по-скоро той е част от руската колона в България.

 31. Ще си позволя 1 коментар на футболен език. Понеже българинът много разбира от футбол. Б.Б. е резервен руски състезател.3 години поради провала и корумпираността на руските политически титуляри Станишко – Доган/ Местан , известни още като агенти Сава и Павел , към които се присъедини новият български Юда съветски ПсихоБолен Лидеров, игра титуляр. Но селекционерът на бг политически отбор Путин реши да го смени, защото кой какъв ще играе на терена зависи само и единствено от Батюшка Путин. Гневен заради отказа на ББ да изпълни неговите указания да вкара красив гол на мача в Белене.И докато си риташе мачлета ББ, руският национален КГБ отбор
  се втурна в бърза многоходова атака. Неговият център нападател Съсел Станишкович реши,че може да бъде титуляр на терена в центъра на руското КГБ нападение. По крайно лявото крило атакува бързо и яростно Психо Болен Лидеров. От дясното крило другият назначен,,националист” агент Иван. От втора линия напада агент Павел от ГГБ/ДПС. И при толкова много руски национали, които сега ни атакуват, няма как руската резерва ББ да не се съобрази да се оттегли. И ще целува и ръце и др.части на тялото на руския п-х, зашото знае кой е той и кой го е назначил. А на агент Симеонов няма нужда нищо да целува.То и няма смисъл. Все 1 два пъти да целуне руския КГБ -патриарх. Излишни движения.

 32. Мразя ББ!Еее, Патриарх Неофит посети в болница “Лозенец” важния човек – сякаш си няма друга работа!Явно играта е на много по високо ниво от нашите “размишления”.Дали ББ не излезе много по-богат буквално и съответно по -силен от цялата тази ситуация?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.