Бареков надбяга вятъра на промяната

Лъжа е вайкането за настаналата политическа и управленска безизходица. Има изход!

Всички политици трябва спешно да бъдат арестувани пред телевизорите и да бъдат задължени да наизустяват думите, жестовете и поклоните на най-гъвкавия човек в републиката ( преди да е станала монархия начело с този човечец, който е цар на безсрамното приспособяване). Но наистина трябва да бъдат арестувани, защото нормален човек с малко информация в главата за предисторията на днешните събития, дори и да е най-обръгналия на лъжи и лицемерие политик, не може доброволно да издържи на такава инквизиция.

Ако политиците усвоят уроците на емблематичния подмазвач на вчерашната власт Николай Бареков- нарицателно за безмерната герберизация на медиите, промяната ще дойде сама и няма нужда да се търсят нови лица за мръсната работа при слугуването на народа. Просто политиците ще станат обратното на онова, което са били вчера и ще се събудят чисто нови.

Бареков наистина си извоюва място в историята ни с нагаждачество пред публиката, на което може да завиди всеки масов хипнотизатор или илюзионист, който убеждава публиката, че той не е той, а обратното.
Кълнеше например като бабичка протестиращите в София зърнопроизводители ( беше им измислил и някаква нова, явно смятана от него за обидна дума „зърнарите”) и ги заплашваше лично да им реже гумите на тракторите. На финала на управлението на ГЕРБ „зърнарите”, готови пак да протестират, бяха умилостивени с близо милиард лева от джоба на данъкоплатците и Бареков беше щастлив да приветства този факт, канейки своя „Миро” ( министъра Мирослав Найденов) да вади пропагандни дивиденти от бруталната щедрост на правителството в момент, когато парите можеха да бъде употребени за запушване на всякакви социални дупки – или за каквото там каже здравият, а не пропагандният разум на Бойко,Цецо, Миро и техния телевизионен Ники.

Днес, докато по улиците и площадите протестиращите заклеймяват партиите и политиците, яростно бранейки се от опити гневът им да бъде оседлан от тях, Бареков лично и с екипа си от платени клакьори яхна новата мода на говорене и вече надбягва вятъра на промяната. Тази сутрин зачеркна партиите. Накара им се да не са посмели да пречат с нещо на протестиращите.

Нещо повече, Бареков не само се разграничава все повече от ГЕРБ и прогледна изведнъж за вината на любимата си до онзи ден партия ( в угода на народния гняв), но за да спасява кожата на най-виден пропагандатор на същата я атакува със задна дата за това, че телевизията му била разследвала отдавна далаверите, ама властта не направила нищо да се съобрази с тези разследвания.

Бареков разжалва вече своя Генерал ( когото призоваваше да действа като Пиночет) Бойко до леденото „Борисов” ( няма дори едно „господин”- точно както „царя” се обръщаше към своя охранител), а политиците презрително нарича вкупом „партийци”. Утре ще призове към цялата власт на онзи, който вземе връх, за да има на кого да служи. Отврат!

Нямам сили да продължа да преразказвам отблъскващия сюжет…Давам думата на днешния редакционен коментар на e-vestnik.

Гущерът Бареков откъсна опашката си Кулезич
26 Февруари 2013
e-vestnik
Прочутият с любовта и преклонението си към Бойко Борисов журналист Николай Бареков, уволни от ТВ7 водещата Люба Кулезич, която блестящо играеше обслужваща роля на правителството на същия този Бойко Борисов.
И е уволнена защото не дала страната на протестиращите, а поканила в студио вицепремиера Цветанов, пред когото до вчера същият този Бареков се размазваше.
О, времена, о, нрави! – както са казали древните.
ТВ7, телевизията синоним на слагачество и обслужваща правителството пропаганда, водена от своя директор, обръща палачинката грандиозно и на живо, в ефир.
Няма срам, няма колебание. Бареков безапелационно нападна и своя довчерашен кумир, каза, че бил авторитарист и се очаквало така да свърши.
Но уволнението на Кулезич е най-драматичната стъпка на очищението. Главата на Кулезич е като необходимо жертвоприношение, като заклан бял козел пред олтара на телевизионните богове…
Плачете, гербаджии, бойковци и цецовци, за таз свидна жертва.
Навремето покойният Илия Павлов издигна една зоологическа идея – държавата да остави групировките на мутрите да се разделят с престъпното си минало, тъй както гущерът къса опашката си и да станат почтени бизнесмени.
Така и сега неподражаемият Бареков като същински гущер откъсна опашката си Кулезич, за да види светът какъв висок професионалист и обективен журналист е. Как хич, ама хич не слугува на силните на деня, като Борисов и Цветанов.
Жестът е толкова бляскав и патетичен, че онемелият зрител се пита – кога Бареков ще се уволни сам, тъй като той е най-яркият пример за онова, за което Кулезич го отнесе.
Но не, Бареков ще пребъде, ще блести на екрана и зад него, за да доведе до нови висоти свиркаджийската журналистика.
В ТВ7 при Бареков са се събрали цял отбор фенове на Бойко Борисов, като Диляна Гайтанджиева, Карбовски, Кошлуков.
Идат времена на изпитания за тях – ще ги къса ли и тях като опашки гущерът директор или накрая ще си откъсне сам главата в ефир, с името на Бойко Борисов на уста?

30 мнения за “Бареков надбяга вятъра на промяната”

 1. Господин Инджев, животът в България така се сложи, че повечето журналисти се оказаха прости и неуки хорица. Бареков, обаче, може да бъде байрактар (флагман за “по-ексклузивно”, като биха се изразили неграмотните журналя) на тези прости хорица. Това, че Бареков е прост е ясно и за бебетата. Ама тогава колко прост е Бойко Борисов, че да се остави на барековото медийно служение?

  P.S. Любимата думичка “ексклузивно” която е на въоръжение сред медийните титани говори много, колко им е акъла на лизачите на властта.

 2. Хората трябва да протестират и срещу такива псевдо журналисти като Бареков. Протестиращите трябва искат да знаят кой зад кого стои, трябва да получат информация за финансирането на медиите. Подкрепям протестиращите и се надявам тези протести да продължат, но тези хора трябва да се образоват и да се информират. Проблемът на нашето общество е в липсата на отговорност на всеки член от това общество, а как се поема отговорност – когато се интересуваш, когато четеш и участваш в политическите процеси, и като следствие информиран отиваш да гласуваш на избори. Жалко е за един народ, които вярва в месии и счита, че един човек може да разреши всички проблеми. Повече хора трябва да се включат в различни организации и чрез тези организации да участват в процесите и да изискват цялата информация по решенията, които се вземат. Проблемът се нарича безучастност, която е резултат от социалистическия начин на мислене, че държавата трябва да ни даде. Гражданското общество се възпитава и това трябва да започне от децата, от най-ранна възраст да се създават ценности. Хората трябва да започнат да ценят и уважават тези, които работят и отдават силите си за ползата на общността, индивидуалното трябва да отстъпи място на общото. Нещата ще започнат да се оправят когато българите станат непримирими към тарикатите, към мутрите, към корумпираните, когато протестират срещу всяка проява на непочтенност. Излишно е да пиша за изключително важната роля на журналистите.

 3. Ще помоля всички да коментират позицията на ДСБ от вчера. Много е странно че из медиите се промъкна само последния отговор на г-н Костов. А реално само ДСБ и Единство сочат пътя за изход от кризата. Помогнете им с каквото можете.

 4. :)))
  “….Бареков наистина си извоюва място в историята ни с нагаждачество пред публиката, на което може да завиди всеки масов хипнотизатор или илюзионист, който убеждава публиката, че той не е той, а обратното.”-Да,само ще перефразирам по моему,че Бареков е поредното наето ”хубаво момче”-харизматичен психопат,който си знае,че е физически ”привлекателен” и упорито ползва това си качество за манипулация на масите -типичен нарцис и отмъстителен психопат.

 5. България е държава на мафията, но мафията се развива там, където всеки е съсредоточен само в индивидуалното си оцеляване. Ние всички трябва да разберем, че ще просперираме когато цялото ни общество благоденства и когато всеки осъзнае, че сме взаимно свързани. Целият проблем е в това, че се сблъсквам с хора, които не се интересуват от мен или искат да ме излъжат – да получат изгода от това, че съм изпаднал в беда. Настъпва ситуация, когато не можем да се справим нито с икономиката, нито с финансовата система, нито с промишлеността, нито с нищо. На всяко място се опитваме да вкарваме само личните си сметки, без всякакво зачитане на останалите, затова ни трябват множество системи за отбрана, защита, контрол, за да не излъже някой другия и да не му причинява нещо ненужно или даже вредно, ако от това би спечелил. Основното в момента е, че не можем да решим глобалните, организационните проблеми, за да се противопоставим на общата криза. Тази криза не трябва да бъде решена по друг начин, освен с установяване на правилната връзка между хората. Защото кризата, в по-голямата си част, е свързана със загубата на доверието и нежеланието на хората да са добри един към друг.

 6. Съгласен съм с Вас г-н Инджев и със колегите Ви от е-вестник.
  Аз съм благодарен на Бареков че преди години успя да ме откаже от гледането на телевизия,много рядко може да се види такава “мивка” като него.Този човек успя да ме накара да започна да се информирам само от интернет(тогава той беше в бТВ),но дотук със положителното влияние на този човек (поне върху мен,за което донякъде съм благодарен).
  Искам да погледнем и от друг аспект на случващото се в държавата ни през последните две седмици (извинете ме ако се отклонявам от темата за Бареков).
  Може би повечето читатели на вашия блог ще си помислят че прекалявам със конспирацията,но откакто започнаха протестите започнах да се информирам от чужди медии и от няколко български блога (включително и вашия),обърнах внимание на нашата и още две три фондови борси.Всъщност бяхме свидтели на един откровен финансов “рейд”( рейда за придобиването на 24 часа и Труд е детска игра според това което наблюдавахме тези дни) или една огромна финасова спекула осъществена от Борисов и ко..Какво имам в предвид ли? Ами Премиера преди седмица каза че няма да си подава оставката и ще отнеме лиценза на ЧЕЗ и че на прицел са и другите ЕРП-та.Когато имаш информацията и дезинформацията тогава ти владееш всичко и най -вече можеш да управляваш и насочваш пазарите (на борсите, и не само) за определен период от време,това е идеалния момент да придобиеш (чрез подставени лица и фирми във няколко борси) голяма част от акциите на родните ЕРП-тата.,но това може да се случи само със много голям финансов ресус.Този огромен ресурс може да бъде получен по линията Цветелина Бориславова и по линията ТВ7,Пеевски,Василев.
  Освен най-важната руска връзка трябва да погледнем и другата,а тя е че Б.Борисов ще влезе в следващия парламент и ще притежава (чрез подставени компании и фирми поне две ( 2 ) ЕРП-та) и ще може да изнудва следващото правителство (независимо от коя партия ще бъде то).
  “Хвърлянето” на оставката му даде няколко предимства,угоди на руснаците и осъществи “рейд” (след изказванията си той причини драстично поевтиняване на акциите на ЕРП-тата,и сигурно е изкупил голяма част от акциите на дружествата със помоща на горепосочените лица),осигури си присъствие на “завет” в следващия парламент и най -вероятно той и свързаните със него лица са забогатяли тройно в краткосрочен план и неимоверно много в дългосрочен.
  Разбира се всичко това може да е плод на моето недоспиване и въображение,но е логично и всъщност всеки спекулант би постъпил точно така,лошото е че това се случва на нас и със нашите пари и гласове (не внимаваме за кого гласуваме).Борисов ще успее както виждам да се докопа до голям процент от енергетиката ни.
  Има и още една връзка и това е Прокопиев и една азиатска държава(и по-точно фондовата борса на тази държава),но там имам и лично наблюдение и започвам да се страхувам от нещата,които откривам.
  Подаването на оставката беше страхотен “хирургичен ход”,кукловодите не си поплюват,което всъщност ме убеди че Б. Борисов не е глупав,а че миналото му тежи с пълна сила.
  Както казват спецполицаите от отделите за борба с наркотрафика….”търси парите и ще стигнеш до извора…”

  П.С. Извинявам се за граматическите и пунктуационни грешки.

 7. Иво за това че някой обръща палачинката си прав но от друга страна нали не живееш с мисълта че целокупния български народ се е вторачил в новия месия -Станишев.За хора като мен Кошлуков Бареков Гайтанджиева Грозданова Коритаров отразяваха що годе мнението ми за политическите процеси в държавата.Може да не са били най добрите но са били близко до моята гледна точка.Не мисля че тълпата лумпени които даже не знаят къде са гишетата за плащане на енергията ще трябва да налагат дневния ред на обществото.Иво другаря Станишев тълкува събитията като нова Октомврийска революция – няма ли да се намери журналист който да му обясни че нещата не са такива както му изглеждат.Когато ми говорят за монополи и олигарси, аз питам посочете поне един монопол създаден след 2009 год.дайте ми името на поне един олигарх израстнал под Бойковото крило.Да оставим частните медии настрана но БНТ е длъжна да отразява мнението на всяка една част от нацията.Аз може да съм отвратителен гербер но питам трябва ли моето мнение и разбиране да бъде отразено от БНТ.Ако преди 4 год 2 000 000 гласуваха за Герб и днес нека сме 200 000 това че сме станали по малко значи ли че трябва да бъдем бесени.Днес всички медии обърнаха палачинката но ако след изборите се окаже че ГЕРБ е запазил солидна подкрепа не говоря за мнозинство тогава ще имате ли куража без общи приказки а конкретно да кажете че ПРЕСА СЕГА БТВ и други всъщност са обслужвали чужди /руски/интереси.

 8. Господин Инджев,
  Кулезич бе отстранена, по мое мнение, не толкова заради интервюто с Цветанов, а заради предшестващото интервю с Методи Андреев и Йордан Бакалов и техните твърдения за руската намеса в протестите. А другото е само за заблуда. Иначе Бойко и Партията имат общи интереси и Бареков нищо не губи.

 9. Извинявам се, че извън темата (а всъщност – май точно по същата тема, но в друга телевизия):
  http://novanews.bg/news/view/2013/02/26/45267/%D0%B2%D0%B5%D1%86-%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B9-%D0%B1%D0%B8%D0%B5%D0%BB-%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BA-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D1%83%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82/
  Накратко – това, което говори Г. Котев от години, изведнъж се оказва вярно и някой му дава гласност. Каква смелост!!! Та, Бюреков е просто “Янето” на телевизионната гавра и подлизурщина, но не е само той.

 10. Както разбирам, “опашката” на Бареков веднага си е намерила място, където отново да се върти.
  Медиите разчитат на късата памет на публиката – те имитират лице като си сменят опашките.

  Журналистите се превръщат в занаятчии, те не черпят личния от си, морален ресурс, осъществявайки призванието си, затова и опашките за ролята на “опашка” в медиите не намаляват.

  Професионалният, етичен кодекс не може да замени дефицита на вътрешен интегритет.
  Свободата да бъдеш себе си е епитимия, която у нас си налагат малцина, интелектуални отшелници.

  Барековците си плащат реалния, битов комфорт с въртенето на опашка. И ние, зяпналите в екраните, всъщност, сме… под опашките им.

 11. Извинявам се за досадната грешка – гледаме по телевизиите толкова вече еднакви,но верни твърдения – Коритаров беше при Кулезич, а Андонов – май в БТВ, но това не променя мнението ми за отстраняването на Кулезич (която за съжаление много се изложи в предишни предавания след силното си начало).

 12. Към Екатерина:

  Напълно съм съгласен с написаното от вас. “Правилните връзки” между хората за които говорите според мен се нарича морал. Нещо от което се наблюдава голям дефицит при българските политици има голям дефицит. Показателно бе казаното от Боко тиквата вчера при премиера – относно как щял президента да контролира толкова много министри. Боко понеже е бандит много държи на контрола и се видя каква му е кадровата политика – хората които назначава са със минало което се ползва за тяхното контролиране. Този така наречен “политик” не е разбрал значението на думи като морал, достойнство, доверие, честност, интегритет. Думи които на запад отдавна са осъзнали че улесняват правенето на бизнес и са по ефективни и от най-добре написаните договори. В политическият живот тези думи значат най-вече да си честен със себе си и ясно да осъзнаваш за какво си станал политик. И когато имаш пропуски в тази област да поемеш отговорността за дейсвията си в зависимост от пропуските. Тук е и голямата роля на независимите медии които трябва да поддържат нивото на приемливи/неприемвливи норми на поведение от страна на политици. Те са моралният стожер в обществото. Но когато медиите са откъснати от мнозинството и има разминаване между мнозинство и медии по отношение на отразяване на събития и морални норми то тогава говорим за медии прислужници работещи не по призвание.
  Можем само да сме благодарни на хора като г-н Иво Инджев които истински осъзнават ролята си в обществения живот и са водени единствено от горните принципи които изброих. Цялото общество печели неимоверно много от такива хора. А от хора като Боко тиквата цялото общество губи страшно много и се връщаме много назад.

 13. Кажете, хора, моля ви, къде предлагат курсове за мазнярщина и изпиляване на достойнството, за да се запиша? Писна ми с тази моя праволинейност, не се трае, бе, глад, глад и мизерия! Хората и семействата си запазиха и къщи, и коли,и любовници сменяха, пък аз праволинейният – в дивия! Ей така като Барека искам да бъда и неговите подопечни кресливци – мазен, нагъл, безскрупулен, но богат! Ех, веднъж да свърши този живот, та да не ги гледам и да си почина!

 14. @Че Гевара
  Това, че сте станали по-малко не означава, че трябва да бъдете бесени. Въпросът е, че и малко и много да сте трябва да бъдете СЪДЕНИ от НЕЗАВИСИМ съд!

 15. А дали няма да се окаже, че КТБ(Цветан Василев) не са работодатели и на Бойко Борисов?
  Сега прочетох в offroad-bulgaria за сделка на БНТ с фирма на Цветан Василев (притежател на всички мултиплекси) за 15 млн. лева на година.
  6-те мултиплекса са притежание на фирми на Цветан Василев.

 16. @ЧЕ ГЕВАРА
  Ако и да сте “отвратителен гербер”, аз държа и настоявам за правото Ви да говорите.
  Но колко смешно, странно и жалко е, че почти 4 години не забелязахте, че в тази страна от това право можеше да се ползва само и единствено нарцистичния Ви гуру.

  Искрено се надявам най-после да осъзнаете огромната вина, която носите за маргинализирането на българските медии и журналистика.

 17. Г-н Инджев, съжалявам, че може би отново ще се повторя, но искам да е ясно следното: Като казвам, че не съм съгласен със слагането на всички политици и партии в един кюп, аз имам своите съображения, които произтичат от не някаква сляпа симпатия, а от реални събития. Ето някои факти от управлението на НДСВ (2001-2005), правителството, което смени ОДС и обеща по-добър живот за българите до 800 дни, подредени в хронологичен ред:

  Цената на лекарствата скача втори път в рамките на само една седмица, като най-голямо е увеличението на таблетки, които най-често ползват пенсионерите.

  Патентния данък се вдига с 35%.

  Цените на месото се очаква да скочат с 10%, с толкова и цигарите, а парното с 30%.

  Въвежда се ДДС в областта на туризма.

  Обсъжда се повишение на акциза за автомобилите и цигарите с 15%.

  След първия скок на тока се очаква и втори такъв с 10%.

  Данък сгради се увеличава за жителите на големите градове с 60%.

  Поскъпва газа за автомобилите и бита.

  Правителството решава да обложи с данък премиите на футболистите.

  Въвежда се пътна такса в размер на 80 лева за собственици на леки коли.

  Два завода спират работа – торовия завод Химко и медодобивния комбинат Елисейна.

  Цигарите поскъпват от 85 стотинки на 1.20 лева.

  300 лекарства се очаква да станат по-скъпи с 20% от началото на следващата година.

  Глобата за неподалите навреме документи за шофьорска книжка се предвижда да бъде от 20 до 150 лева.

  “Хора припадат по гишета” видяли новите си сметки за ток. Други си тръгват “със сълзи на очи”. “Изпаднали в шок”, като видели сметките си много други “потърсили докторска помощ”.

  Въведена е глоба от 20 до 200 лева за бране на кокичета.

  Болници остават без животоспасяващи лекарства.

  Въведена е 500 лева такса смет в София.

  Освен лекарствата и самото лечение в болницата става по-скъпо с 20 процента.

  Предвижда се токът да поскъпне с още 50 процента до 2 години.

  Очакват се масови фалити на фирми.

  Очаква се системно увеличение на тока с 10 процента на година.

  Болници са застрашени от фалит, заради бойкот от страна на лекарите срещу действията на правителството.

  Правителството решава да намали дълга на Русия към България.

  Предвижда се сметките на тези които не си плащат тока да бъдат начислявани в сметките на онези които си плащат редовно.

  Правителството решава да обложи с данък радиаторите на гражданите, независимо дали те работят или не.

  Забранява се на хората да си имат собствено магазинче пригодено в гараж или мазе.

  М-тел внася предложение в МВР за отнемане на паспорт при неплатена сметка за телефон.

  Костов пише писмо до премиера Симеон Сакскобурготски с което иска спиране на брейди облигациите,защото ще ощетят държавата. Писмото е окачествено като “пропаганда” и “глупости” от някой си Атанас Кръстев мениджър на фонд Fiduciary Trust International. Сделката все пак се случва. Днес е известно, че България губи 1 милиард лева, заради това.

  Предвижда се при дълг за парно над 1000 лева да може да се отнема автомобила или да се запорира заплатата на длъжника.

  Правителството решава да се плаща за парно и през лятото.

  Обмисля се глоба за всички живущи от 50 до 500 лева, ако пред блоковете им има боклуци.

  Решено е да се плаща по-скъпо за парното с 10 процента, при липса на топломер.

  Правителството предлага таксите за кандидати и учащи да се вдигне с 25 процента.

  Въведен е “лимит” за водата. Идеята е ако се използва вода повече от колкото правителството е казало, да се плаща двойно повече.

  Правителството отменя “нощната тарифа за ток”.

  Правителството дава на съд 70 000 българи “неизрядни платци” на парно, като заплашва да им отнеме телевизори, печки, дори автомобилите.

  Българите заявяват в изследване, че “не са живяли толкова зле (от тия които са живяли тогава) дори през времето на втората световна война. Всички останали смятат че е по-лошо от кризата по времето на Виденов.

  Симеон вече си взима първия от многото имота и това е резиденцията Царска Бистрица.

  След Царска Бистрица, Симеон си взима и нов “царски имот” и това е остров в Пловдив на река Марица.

  Очаква се София да остане и без улично осветление и градски транспорт до една година.

  Глобата за “хвърлено фасче или хартиика” става от 50 до 500 лева.

  “За да закърпи” бюджета правителството налага по-висок с ХИЛЯДА пъти наемът за офиси в София !

  Правителството гласува закон погазващ Конституцията който “отнема правото на Съда да контролира сделки на министри.”

  1000 души не са допуснати да се поклонят на връх Шипка за 3-ти март, заради президента на Русия Путин. Деца и старци мръзнали на площада под върха. Нито президента Първаное, нито който и да е от правителството по-късно се е извинил на българите, че е съсипал празника им заради чужд президент на чужда държава.

  Правителството обмисля да приложи общ данък за всички доходи(плоския данък), както било станало по-рано в Русия и имало успех.

  Очаква се тока да поскъпне с нови 20 процента.

  Отпада психотеста задължителен до този момент за издаване на разрешително за носене на оръжие.

  Немското списание Шпигел пуска статия в която се казва как Симеон възнамерява да си върне имоти на стойност 148 милиона евро.

  Отоплението се очаква да струва 280 лева през идващата зима за тристаен апартамент. Към този момент минималната работна заплата в България е 110 лева.

  Правителството обещава ‘’до две години да имаме летище като Хиитроу в София’’.

  Във вестниците се появява новината “Строим Белене”. Новият АЕЦ щял да струва 2.4 милиарда евро и с два реактора първият от които щял да заработи през 2011 година.

  Малко преди изборите, управлаващите предлагат всеки гласувал да участва в томбола с награди, като кола, телефон или компютър, за да стимулират избирателната активност.

  Провеждат се избори, които БСП печели, на ход е Тройната коалиция, а след тях ГЕРБ, за да достигнем до сегашното положение – глад, мизерия, бунтове и политическа криза. Който е съгласен с моята теза, нека я разпространи, коментира, обсъди.

 18. Г-н Илиев, не знам дали съм гледал друго предаване, но при Кулезич бяха Йордан Соколов и Георги Коритаров. Пуснаха и откъс от интервю на Коритаров с Олег Гордиевич, бивш служител на КГБ, който директно обясни, че нещата в България се мътят от руските служби, поне 50 души работят срещу България и че България и някои други страни са били и са постоянно цел на руските интереси.
  Аз също вярвам, че това е същинската причина за уволнението на Кулезич.
  За Дудука няма да коментирам – всичко е ясно казано!

 19. @ПЛАМЕН
  В интервюто, което споменавате, сегашният директор на АЕЦ-Козлодуй говори за ДРУГИ нарушения в централата (евтино продадени касети от старите реактори, скъпо струваща ВЕЦ-Козлодуй, луксозно стрелбище и др. ).
  За евентуална употреба на нерегламентирано (респ. рециклирано) ядрено гориво–това, за което Г. Котев говори от години–и дума не се обелва. Впрочем, няма такъв въпрос и от страна на журналиста, което навежда на мисълта, че вероятно става въпрос за поръчково огласяване на полуистини, касаещи злоупотребите в АЕЦ-Козлодуй.

 20. към Мирослава Симеонова: Пак добре, че за по-кратко не са я нарекли “Баба Тонка”/ по аналогия с Георги Обретенов/.

 21. @Иванов – прегледайте страничката на Господарите, има 2 репортажа, за да видите връзката с Котев. Сигналът е НЕГОВ, той ги е потърсил, за да се даде гласност, а интервюто е в отговор. Че се опитват да замажат с показване на дребните нарушения (макар че това с препродажбата на касетите не е за малка сума) – безспорен факт.
  Поздрави!

 22. ПОМОЩ !!!

  Вчера г-н И.Костов каза по ТВ7 , че договорите за Мариците 1 и 3 били вече в Интернет . Аз не намирам нищо . Ако някой е намерил нещо , моля да подскаже .

 23. Dokato rusia e ostavena da vihri konia si bezsramno kudeto, kogato i kakto pozhelae iz teritoria BG nishto znachimo ne mozhe da se promeni. Zhalkoto e che triabva da zhelaia vuzmozhno nai-loshoto na stranata na severnite divaci za da mozhe BG da zapochne da izliza ot blatoto.

 24. Истинския адрес на протестите трябва да бъде пред съда и прокуратурата.Сайта “БИВОЛ” какви ли не документи тайни секретни ни публикува но не намери време да иде до съда и да публикува факсимиле от делото на съдия Мирослава Тодорова от което е видно как въпросната госпожа е допуснала ,като не е написала мотиви за решението си лицето Атанас Тилев ограбило и фалирало Банка да ни се смее сега .

 25. Бареков ми прилича на безформения герой от едно анимационно филмче за Татко Барба. Разликата е, че Бареков предизивиква отвращение с метаморфозите си. Но колко по-малко го забелязваме, толкова по-бързо ще изпадне в забвение. Харесвах Кулезич и дискретният и стил на водене.

 26. >Но не, Бареков ще пребъде, ще блести на екрана и зад него, за да доведе до нови висоти свиркаджийската журналистика.

  Искрено ме разсмя това определение! 🙂

  А колко е тъжно в същност…

 27. Думите при Бареков изпреварват мисълта, затова надбягва и вятъра на промяната. Имаше един герой на Хернрих Сенкевич, Хилон Хилонид от “Кво Вадис”, за когото авторът под формата на надгробно слово казва: ” Той беще роден за крадец, опита се да стане политик и това му изяде главата.” Човек трябва ежедневно да се самоанализира, да си “сверява часовника”, да не позволява на знаменателя да приема катастрофално високи стойности в сравнение с числителя.

 28. Преди време в тридневен срок е уволнена и водеща от Бтв, заради друг министър от кабинета на Иван Костов, който министър е убеден, че съществува ЧЕРЕН СПИСЪК с лица, забранени за излъчване в ефир.
  Несъмнено главата на Кулезич е премахната заради поканата към Йордан Соколов, който разкрива участието на руските тайни служби в днешните събития в страната.
  И без това вече лъснаха лицата на протеста като активисти от младежката организация на БСП и “Русофили”, като Ангел Славчев и др., изявили се лично в незаконна агитка, обиждайки, ругаейки и заплашвайки мирно протестиращи пред ПСА.
  Но у нас се прилага руският закон за неизлагане на СССР, КГБ и недразнене на Путин, вместо действащия според българското законодателство Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен!
  Ако обича, г-н Плевнелиев, с цялата си национална отговорност, да го има предвид тези дни!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.