Дядо вади Ролекс

Николай от ТВ 7 и дядо му Николай от Пловдив се чудят как да се спасят от разбунения народен кошер, за да не бъдат нажилени от обеднелите пчелички, разгневени от лакомията на новобогаташите.

Общото между Николай и Николай е парвенющината да парадират със забогатяване от две дейности, които ( поне в днешна България) не предполагат охолството, демонстрирано от тях. В правова държава щяха да бъдат проверявани по този повод. В държавата на николаевците обаче единият се прави на върховен обвинител от телевизионния амвон, а другият днес се опитва да избяга от репутацията си на църковен плутократ.

Дядо Николай Пловдивски накара църквите в Пловдив да бият камбаните във възхвала на сватбата на Николай Бареков, синхронизирано с централните новини на Би Ти Ви, които излъчиха пряко, как опияненият от това своеволие младоженец врещи в националния ефир като на мач „ да живее Българската православна църква”!

Бареков многократно се отплати ( макар да не знаем как по-точно е вървяло разплащането през годините- няма кой да се поинтересува професионално и по закон от този монопол). Дядо му Николай Пловдивски беше обгрижван лично от него от екрана на гербаджийската ТВ 7.

Един пример: по моя информация Бареков е свалил предаването „На инат” от ефира на поверената му телевизия заради обаждане по телефона от страна дядо му Николай, който му звъннал с оплакване, че бил подигран заради скъпия си часовник. Новоизпеченият столичанин от Пловдив обещал да „заколи магарето” ( както помнят очевидци на самодоволната тирада на своя началник в ТВ 7 ) и веднага изпълнил заръката.

Интересното в целия сюжет е преди всичко  фактът, че Николай Бареков е по-лоялен на Николай Пловдивски, отколкото на вожда си от Банкя. Това се вижда от следната реклама на Дядо Ролекс в сайта на Бареков, където вече е позволено да се попържа низвергнатият Бойко Борисов, но не и мутрополита от родния град на гъвкавия „журналист”.
вторник, 26 фев 2013 г. 13:34 ч.

САМОЖЕРТВА
Дядо Николай плаща тока с Ролекса си
BNews.bg
Въпреки “великодушно” решение на EVN да не спира тока на храма “Свети Марина”, а чудовищно високата сметка да бъде платена разсрочено, Пловдивският митрополит Николай намери решение – и ще продаде Ролекса си, за да плати електричеството на църквата.
Дядо Николай е готов да се раздели с Ролекса си, за да плати скандално високата сметка за ток
на митрополитската църква „Света Марина“ в Пловдив. За това съобщиха от митрополията.
За скъпарския часовник на владиката се чу преди няколко години и Николай Пловдивски отнесе куп противоречиви коментари. Оказа се обаче, че това е една от малкото лични вещи, с които владиката може да се разпорежда.
Дядо Николай е помолил църковното настоятелство Ролексът да бъде продаден и да се плати на EVN огромната сметка за ток от 2940 лева. Ако от продажбата останат пари, те ще бъдат дадени за благотворителност, решили са от пловдивския клир.
Междувременно от EVN успокоиха, че токът на храма няма да бъде спиран.
Това съобщиха в писмо до медиите от електроразпределителното дружество. Оттам потвърдиха, че техници на EVN са ходили вчера на място в храма, но не били заплашвали да дръпнат шалтера.
Сметката обаче няма да бъде опрощавана, а ще бъде предложено разсрочено плащане, става ясно още от съобщението на ЕРП-то.
От църковното настоятелство на „Света Марина”, където владиката Николай служи на всички големи религиозни празници, са подали жалба в енергото. В нея се посочва, че сумата е много по-голяма в сравнение с последната сметка от близо 700 лева. Тя дори била за декември, който, както всички помним, бе много по-мразовит от януари.
В понеделник се разбра, че архиерейският храм е получил януарска сметка за ток за 2 940 лева.
В предверието на църквата дори беше поставена урна за събиране на дарения от миряни за погасяване на сметката. Касичката ще бъде отворена в края на седмицата, казаха свещениците.

16 мнения за “Дядо вади Ролекс”

 1. мУтрополит. Интересна трактовка на една титла, господин Инджев. 🙂
  Инак, доколкото разбрах, дядо Николай, да се свети ролексът Му,всъщност е дарил ЕДИН от скъпите си часовниците. така прочетох в сайта на едно радио.
  Странен человек е светиня му. Плътно обграден от кордон здрави охранители. Някои от тях влизат с него и в олтара по време на служенията. И в олтара ли не му е спокойно, знае ли човек…
  Женомразец, фанатик, ретроград. Съвършеният образ на вредния духовник.
  Без да изпадам в подробности- не е тук място за това, но просто не мога да се въздържа. До преди няколко години работех като доброволец психотерапевт в център за жертви на домашно насилие.Предимно деца. Не само, но основно. Николай още беше в София като Знеполски епископ. И понеже в кратък срок време имахме твърде много наистина жестоки случаи, решихме да направим молебен. Отидохме няколко колеги в митрополията, обяснихме, пратиха ни при него. Той ни прие, изслуша ни и…отказа да дойде. Страданието било Божии промисъл. Като всичко в живота човешки. И като сме помагали, намесвали сме се в делата Божии??? Освен това, рече Николай, вие тука сте трима психолози. Така беше. А психологията била от дявола и още много прочия…Още помня с потрес и нещо близо до ужас тия двайсетина минути от срещата с този човек. Аз от хора рядко се плаша- просто професията ми е такава, че съм видяла какво ли не от ” човешката” природа. Тогава се уплаших.
  А нашата история завърши щастливо. След тая злополучна ” среща” един от немалкото прекрасни столични свещеници ни заведе при дядо Неофит- тогава все още митрополит на Русе. И човекът дойде, направи молебена, благослови ни, поговори с децата, които тогава бяха в центъра. Знам какво ще кажете- че това му е работата. Чунким на онзи не е…
  Та така.
  Хубаво, дето си е дал часовника, ама чак пък жертва…Митрополитът е монах. А монахът по устав и правила няма нищо свое. Нищо. Всичко е на Църквата. Или поне би трябвало да е.
  Хубав коментар, господин Инджев. И точен. Все в десетката. Разбира се. 🙂

 2. ne si zaslujava da si gubite vremeto s tova nishto.

  dokato si gubite vremeto naj-veroqtno sa sklu4eni nqkolko neizgodni sdelki,otkreadnati nqkolko miliona,pone, i se planira kak da se falshificirat izborite.

  nqma za kogo da se glasuva,no qnko i don4o sa tragikomi4ni 🙂

 3. Предлагам достойната постъпка на Ролексчо да бъде документирана и натоварена на някоя от следващите пратки към Вселенския безкрай. Знае ли човек, може по пътя да попадне на Него и да стопли самотната Му душа. Не е зле да се знае из пустошта, че и по нашите земи са кърмени духовни колоси.

  А Първанов веднага да му купи един Зенит или нещо друго от сорта. Все ще се намери кой да го отрази.

 4. Тъй ще е то, след заклеймяването от бай-им-буда на жената със златните пръстени, оставени без заплати от ВМЗ “Сопот”, и призивите му да си продаде тя златото и да си плати сметките, но независимо от оставката, думите му са “закон бойкий” и се въплътяват в дела!

 5. Приказки от оня свят.

  Имало един народ

  Имало един народ. Той бил забравил своето минало и имал само настояще. Малцината , които познавали историята на народа си се опитвали да я разкажат на децата си , но никой не им вярвал и не искал да чуе за нея. По интересна била историята на богатите съвремененници ,които живеели с тях ,която им предоставаля информация ,че само чрез наследство или голям късмет те също ще могат да бъдат богати. Ако пък ли нямали и двете ,те не се притеснявали и след работния си ден заставали пред телевизорите си и започвали да гледат живота на богатите, като мислено си представяли, че така поне за малко те са част от тях.
  Тези ,които не искали да гледат телевизора с историите на богатите заминали в други страни, където искали да проверят дали и при тях наследството и късмета са единствения начин да станат богати. Скоро мнозина от тях започвали да твърдят ,че чуждия телевизор е по-добър от родния.
  Богатите хора в този народ нямали време да гледат телевизия. Те самите правили телевизията и уверявали останалия народ ,че и те могат да бъдат богати ако работят все повече и повече в техните предприятия .
  Народа работил и все по-често бил принуден да взема заеми от богатите за да има покрив, здраве , образование , 5 дневна почивка в годината и по-хубав телевизор за да гледа мечтите си. След вземането на заема си народа работил още повече ,като това продължавало до смърта му.
  Ако някой от народа имал нещастието да живее по-дълго и да се пенсионира тогава получавал пенсия , която му напомняла ,че е време да умира ,за да не тежи на децата си, защото те вече били взели заем от богатите за да бъд щастливи.

  Един ден народа решил да спре да гледа телевизорите , да излезе на улиците и да протестира . Хората искали да реализират мечтите си .

  Богатите потънали в тишина.

  Политиците казали ,че това е възможно , но може да стане само ако отново те бъдат избрани от народа за да ги представлява пред богатите. При това те щели да помолят богатите да бъдат по-благосклони към народа ,като намалят цената на тока, на храната, на лекарствата и на телевизията.

  Интелигенцията не излязла на протестите , не повела народа , а отишла в телевизията. От там тя започнала да убеждава хората,че е подобре да оставят въпросите да бъдат решени от професионалните политици, от интелитгенцията или в краен случай от свещенниците, които можели да ги опеят на по-ниска цена . Народа според тях бил неук и не знаел по–добре от тях как да зададе въпросите си към богатите.

  Убеждаването било дълго ….. и
  Народа отново дал възможност на политиците и интелигенциата да да поставят въпросите на бедните пред богатите. Скоро след това намалили цената на тока и те напусанили уличните протести и се прибрали в домовене си като започнали отново да гледат телевизия.

  От тогава минали много, много години.
  Народа работил все повече, бил принуден да взема по-големи заеми от богатите за да има по-малък покрив, по-малко здраве, по-лошо образование ,3 дневна почивка в годината и много по-хубав телевизор за да гледа мечтите си . За да не тежи на децата си народа живеел по-кратко, а свещенниците го опявали по-скъпо за да се види колко ценен е бил човека от народа.

  И аз там бях и аз гледах телевизия ,а сега се чудя дали да не си счупя телевизора.

 6. @САМОЖЕРТВА
  Преди да се самозапали, Пламен призовава протестиращите във Варна да викат “Долу ТИМ”
  Той показа вярната посока на народния гняв и пътя към свободата, но марцина го разбраха.

 7. ДедА ви Ролекс предложил часовника си за продан! Ма има ли кой да го купи, освен ако медиите пак не са се издънили и не са съобщили, че купувачът е архонта ви Гергов. Нямам никава представа какво е образованието на Пловдивския владика, но каквото и да е, то очевидно не е достатъчно. Човекът например си няма никакво понятие какво е това фарс, гротеска, или обикновена излагация. Камо градеши домине, в превод – кому продаваш сливите си за срещу смет. А новият Патриарх, не продава ли и той нещо си срещу смет – разбираме, че днес основна грижа му била да посети в болницата Човека с високото кръвно. Сякаш хората с високите сметки не вдигнаха кръвното. Междувременно в страната се самозапалват хора, някои вече починаха, други изпозастреляха семействата си с все децата. Можем ли да си представим по-голям човешки кошмар? Видяхме ли реакция на църквата по тези случаи, усетихме ли загриженост за загубените души, чухме ли проповед в тая насока – НЕ. Кипрят се като пудри, обявяват интронизацията като спечелен “Оскар” и изобщо за какво говорим? Qvo vadis domine ????

 8. Не, не го продава – днес са му предложили 5000 лв. и той се отказал. Боже, научи рабите твои що е то достойнство, измама и грях!Научи ги, че нескопосаните ПР-и са в техен ущърб\\\\\\\\\\\\1

 9. Одеве гледах репортажа но новините на БиТиВи за наранените чувства на Евгени Минчев от отказа на мутрополита на му вземе парите за ролекса и изпаднах в още по-дълбока погнуса от лъже-журналистите в страната ни.

  Та нима точно когато хората са толкова освирепели от недоимъка и трудностите, че протестират дни наред е редно да ни показват хора, натруфени и заобиколени със скъпи вещи, които се оплакват от това, че църквата не им пощяла щедростта?!?!

  Каква диагноза е това! Колко точно може да им липсва на тези хора чувство за перспектива!

 10. А накрая според Евгени Минчев се оказа, че не искал да го даде.Ама си направил пи ар на разкаялия се грешник.

 11. продължение и Happy End на приказката на Dobrev за народа:

  Имало един народ. Той не познавал миналото си, и когато се сблъсквал с историята си винаги оставал учуден как тя го удря в челото като настъпена мотика. Народа опознавал миналото си от телевизията. Преди няколко десетилетия един друг настъпващ една и съща мотика народ го освободил от богатство и от разни други излишъци и народът обеднял и oпростял.

  Едно-две поколения след “освобождението” народът се посъбудил, и решил да не е толкова беден и прост. Но народа опознавал миналото си от телевизията, а пък тя служела като мотика за прекопаване акъла на същия народ от другият народ. Телевизията му показвала богатите, които били неприятни, защото не били бедни като народа, но въпреки това дори още по-прости..

  Един ден народа решил да спре да гледа телевизорите , да излезе на улиците и да протестира. Хората искали да реализират мечтите си. Затова те взели, че се разядосали, разбунтували се и претрепали богатите като им национализирали богатството.

  Пля-а-ас! Историческата мотиката отново ударила народа по челото, защото се оказало, че той обеднял отново както навремето, когато другия народ го освободил от богатството му. Колко странно, мислел си той, премахнах богатите, а станах по-беден? Горкият народ, не разбирал, че не богатството е грях, а незаконното му придобиване..

  И аз бях там, и аз гледах телевизия, но не си счупих телевизора, а го продадох. Купих си книги, прочетох ги и станах малко по-богат.

 12. Не виждам нищо лошо в действията на Е.Минчев. Какъвто и да е, той нито е приватизирал нещо, нито живее на гърба на народа.
  Пита се защо дядо Николай не желае да го продаде точно на него, ако въобще желае да го дари. Дали пък дядо Николай, когато още не е бил дядо, да е бил част от антуража на Е.Минчев като мнозина други медийно известни “мъжкари”?

 13. До Emil:

  Лошото в действията на Е. Минчев е показността, ако го е грижа за манастира, чиято сметка трябва да бъде платена просто на преведе парите на ЧЕЗ, а не да дава пространни интервюта за това колко е щедър, но пък обиденият Николай, с когото преди 15 години ходили на сладкарница не му искал парите…?!?!

 14. Добре го продава, но от къде и как го е “купил” Ролекса???
  Както Ватмана лордската титла – с г…за си и или с църковните имоти???

 15. Просто трябва да благодарим на Господ, че посоченият от агент Михайлов, миналата година, пловдивски мутрополит нямаше навършени години към момента на избора на новия български патриарх!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.