Задава се “Премиер на РъБъ”

Не исках да бързам със съобщението за новата ми книга, но главният ми, който се казва Бойко Борисов, вече ме изпревари с бягството си от властта, а днес е постъпил в болница ( искрено му пожелавам здраве, включително, за да понесе изпитанията, които си е надробил).

Книгата се казва „ Премиер на РъБъ” и е вече в издателството. В известен смисъл тя е продължение на „Президент на РъБъ”, която се появи през 2010 г.,т.е. доста преди Георги Първанов да слезе от държавния връх. Такава беше идеята и сега: „Премиер на Ръбъ” да изпревари залеза на Борисов като премиер, за който бях убеден, че се задава. Но, както отбелязах, абдикирането на моя герой от властта го прави потенциален читател в друго качество…

Правя това уточнение, за да е ясно, че няма да приема упреците за преследване на конюнктурата. „Премиер на РъБъ” е плод на дългогодишен мой труд, а договорът с издателството е от миналата година. Ако не беше кончината на майка ми през януари, книгата можеше вече да е на пазара.

Междувременно защитниците на Борисов (например от мен!) продължават да се опитват да вменяват вина на неговите критици, а самият той никак не постъпва „мъжкарски”, като обяснява егоистичния си ход да изостави държавата без охранител в момент на тежко изпитание. Били го свалили с метеж!

Както много пъти досега, Борисов употребява думи, за чието значение не е наясно и смятам за обидно да уточнявам за интелигентната публика каква е разликата между улични протести и насилствено превземане на властта ( която той сам захвърли като ненужно бреме за него лично, изненадвайки дори собствените си министри) .

Но на егоизма очите са големи- ако не беше така, картоненият „супермен” би трябвало да се изправи срещу маскираните елементи сред протестиращите и ако не да ги ”изпоарестува” поне да има мъжеството поне веднъж да застане пред публика, която не го аплодира, а е враждебно настроена. Едва ли щеше да пострада друго, освен самолюбието му. Но пропусна безвъзвратно да докаже „мъжкарството” си , с което толкова се перчеше.

36 мнения за “Задава се “Премиер на РъБъ””

 1. Желая Ви успех, господин Инджев! Като излезе книгата Ви, ние, Вашите читатели и приятели ще си я купим задължително.

 2. Ще я чакам на пазара с нетърпение!

 3. В България не е никак трудно да се определи относително точно залеза на всеки наш премиер през последните 23 години “преход”.
  Та нали нито едно българско правителство не успя да спечели вота на избирателите повторно. За “успешно” считаме българското правителство, успяло да изкара до края първите 4 години от мандата си.

  Правителството, което приложи Марков МЕ-ММТ програмата за България би спечелило повторно нови 4 години управление с лекота.

 4. С нетърпение ще я чакам в книжарниците.

 5. Революция е успял бунт. Метеж е неуспял бунт.
  Това по Лео Троцки.
  Нашият император Тиквоний за сетен път потвъждава констатацията на г-н Инджев по-горе. Пристрастеноста на ББ да употребява думи с чието значение никак не е наясно.
  Г-н Инджев и аз чакам с нетърпение последната Ви книга.

 6. Г-н Инджев, очаквам с нетърпение новата Ви книга за възхода и падението на един самозабравил се страхлив лъжец и безотговорен егоцентрик с патологични ментални изменения!Все пак да Му пожелаем бързо възстановяване в болница “Лозенец”.

 7. Г-н Инджев, с цялото ми искрено уважение към Вас, бихте ли си сложили ръката на сърцето и да кажете какви точно думи, метафори и т.н. бихте използвали, ако г-н Борисов не беше подал оставка. От написаното по-горе от Вас, се разбира, че смятате това за правилния ход.

 8. Към Емилия Илиева:

  Разбирам изтънчената критика срещу срещу моята критичност, но отговорът ми е: не, не бих. Да беше проявил повече кураж и отговорност, например като застане срещу протестиращите ( някой са го правили), щях да се произнеса. Но това е явно невъзможна хипотеза, поради което не желая да гадая със задна дата какво бих казал при една явно нереалистична хипотеза.

 9. Чудесна новина за книгата. Благодаря!
  Един от първите симптоми за статуса на ББ беше освиркването в зала Армеец през декември 2011 на световното по мотоциклетизъм

 10. Много познато чувство ми е с промени, случили се преди да излезе дадена книга!
  Когато още миналото лято открих документи в Комисията по досиетата от архивите на ДС, доказващи как през 90-та година са направени планове за организиране на движение на патриотична основа срещу етническите турци и за емблема да се използват български герои от миналото като Левски и др., като впоследствие, за нуждите на национализма у нас беше замесено чрез големия му внук и името на Радой Ралин, чието мнение пък, изразено в интервю, винаги е било: “национализмът е антихуманизъм”, то днес националистите са прегрупирани.
  Намерих и документи от 1990г., включени в книгата ми, доказващи как ДС разчиства естествените лидери сред етническите турци, пазейки едноличната власт на Доган, до извращаването след 1992г. на вота на това малцинство в полза на крайно омразното им дотогава БСП. Докато книгата бъде отпечатана, падна и Доган.
  И все пак – важна е историята и това, какво се е случвало във времето, дори колко дълго е продължило и с какви жертви.

 11. Ще чакам излизането на книгата и този път ще искам и автограф!Поздравления!

 12. Браво бе Иво !
  Да си жив и здрав ! Колкото повече (готини хора) толкова по-добре 🙂

  Само те моля не пиши, че хората на бунта били някви жалки бедняци. Малко кофти звучи въпреки, че не го казваш точно така!
  Това е отрудения народ, който движи колелата на държавата и за нас не остава нищо друго освен да го обичаме!

  Колкото до Борисов, мисля, че той даде още един повод за подигравки! Всеки пенсионер който има високо кръвно ще му се изсмее! За госпожицата Дянков пък просто нямам думи ! Тези “Шменти Капели” не заслужават нищо друго освен презрение! Това не е поведение на достойни държавни мъже !

 13. Чакаме с нетърпение да излезе книгата. Темата за явлението ще е актуална, тя не се изчерпва с индивида Борисов. Популизмът е заболяване, към което някои нации са податливи.
  Успех и бъдете здрав!

 14. Убедена бях,че не е случайно това че охранителя на Живков и царя ,бе назначен за главен секретар на МВР.Срамувах се,че имаме такъв министър председател,а вчера когато върна мандата ми идваше да потъна в земята ,като слушах какви глупости плещи.Убедена съм ,че всичко това сте чувствали и Вие ,и сте го описали в новата си книга.Очаквам я с нетърпение.

 15. Успех г-н Инджев!
  Само един съвет, ако наистина искате Борисов да бъде “потенциален читател”, няма да е зле да вкарате някой пасаж за Винету…

 16. ВАЖНО!
  Приятели, утре сутрин НС гласува проекта за седмична програма за работата му.
  В него Първа точка е разглеждането на два противоположни проекта за решение относно АЕЦ БЕЛЕНЕ! :
  1. Проект за решение относно проведения на 27 януари 2013 г. национален референдум. Проектът е за окончателно спиране на АЕЦ “Белене”.
  Внесен е от Иван Иванов /СК/ и група народни представители на 13.2.2013 г.
  2. Проект за решение за възобновяване на изграждането на нова ядрена електроцентрала.
  Внесен от Сергей Станишев /БСП/ и група народни представители на 15.2.2013 г.
  НС започва работа в 9ч. След приемане на програмата, ще се премине към дебатиране по тази точка.
  Струва ми се много важно утре да сме пред парламента. И да превърнем името на групата “Спри АЕЦ Белене” в лозунг:
  “41-во Народно Събрание, Спри АЕЦ Белене! ОКОНЧАТЕЛНО И БЕЗВЪЗВРАТНО! СЕГА! Преди да се саморазпуснеш!”

  Най-късно в 10 часа – пред парламента!
  Тези от нас, на които това им е свръх-труден час, нека следят по радио София как върви дебата! И ако нещо се закучва, да хукват!
  В 11ч. НС има 15 мин. почивка. След това, няма да продължава до повече от 14ч.
  Да сме там е важно, не само за да окажем натиск за това да се приеме именно първият проект!
  Но и защото, ако, не дай си Боже, Станишев дойде на власт след изборите, аргументът му срещу това решение, би бил, че е взето от Парламент, нямащ обществена подкрепа. Ако, обаче, решението е взето именно под натиска на обществеността, този аргумент увисва. А и ще дадем сигнал хич и да не си помисля, че може да се опита да го възобнови, без да провокира масови протести.
  От нас зависи в момента да се постигне целта ни, на която сме се посветили от толкова години!
  Пожелавам утре по обед, да отидем заедно да празнуваме!
  /Ако не вземат решението утре, ще сме там и на следващия ден/.
  Успех!

 17. Съболезнования за личната Ви загуба!
  С нетърпение очаквам новата Ви книга. И нея ще прочета на един дъх още топла, пареща.

 18. Здравей Иво,
  Пак ще имам интересно четиво. Трябва да призная, че окончателно се обърках, да не кажа побърках.Като бивш национален състезател на НРБ не ги разбирам настоящите спортисти и все бизнесмени. Кой с патерици, кой с бастуни,кой с припадъци, кой с болести на сърцето. Мисля, че само се снишават, а след това бързо оздравяват. Научили са го от Т.Ж.
  Гледам народното недоволство на хиляди хора, докарани до просешка тояга от същата тази сволочь,която иска отново да ги яхне, разбутвайки с лакти свестните. Гледам го този “IT специалист”, Янко Петров, който смотуляви, че завършил някакъв непознат за мен ВУЗ.Гледам го Дончо Дунев от някаква тайна фирма, без да казва какво работи там.Ами Людмила Данова, изокала се на конгреса на БСП. Ами този Николай Николов, на който му се губи мисълта и си приказа за Исландия, без вероятно да знае къде се намира тази страна. Следва тежката артилерия. Народният трибун Слабаков,с неговото театро в БНТ.Ако не беше си тръгнал, щеше да лъсне червения му, с извинение гъз, както на баща му. Днес пък “националистът” от петата колона Волен Сидеров разигра друго театро и си тръгна. Искам да отбележа, че единственият, който има куража да се изправи срещу протестиращите беше Президентът, както едно време Иван Костов застана пред докараните таксита, след като едно друго ченге написа с черни огромни букви в “парцала” си “България, уби дете”. Не му прави чест, обаче, когато застана до т.н. Цар при възкачването на новия български Патриарх – “Агент Симеонов”. Аз бих си тръгнал веднага. Все още сме Република. Да си го почита “Църквата”, защото той изпрати милицията и отново ги въдвори във църковните им владения. За това става дума, за никаква вяра на тези антихристи, кой с ролекси и охрана, кой с линкълни.

 19. До избирането му България бе на ръбъ на пропаста.След това Бойко направи решителна крачка напред! Перефразирайки известен афоризъм преписван на ментора на последният ни премиер, искам да пожелая успех на “Премиер на РъБъ”. Господин Инджев, моля приемете моите съболезнования по повод кончината на Вашата майка. Какъв смел човек е отгледала и възпитала.

 20. Приемете моите най-искрени съболезнования заради загубата на скъпата ви майка г-н Инджев.Искам да помоля като излезе книгата Ви да поместите съобщение от къде и как мога да си я поръчам.
  Иначе не ми харесва, че така увековечаваме престъпници като Борисов, но след като е управлявал България толкова време, няма как да се избегне този исторически факт. Дано послужи като отрицателен пример в най-новата ни история.

  Не смея да си помисля, че е възможно да послужи като положителен.

 21. За мен ще бъде чест да прочета това четиво Г-н Инджев. Дано това остане в съвременната ни история за да не се комрометират фактите след години.

 22. Поздравления за новата книга, Г-н Инджев… ще намеря начин да си я поръчам. А защо не заглавие: Президент заедно с Премиер на РъБъ…? А всъщност имаме цяла нация на ръба на пропастта… Вие виждате ли някакъв полезен ход за българското общество…?

 23. Г-н Инджев, говори ли ви нещо конфликтът Росатом – Уестингхаус? Това, в което живеем, е територия, разсипана от мутри и колониална администрация, обслужваща външни господари (не само московските другари). Ето това трябва да стане пределно ясно на хората. Ако е възможно нещо да се промени по цивилизован начин,което за съжаление дълбоко ме съмнява, трябва да се спре с анархокомунистическите брътвежи за национализация и забрана на партиите, а вниманието да се концентрира върху съдебната система.

 24. Както знаем “мъжкарят” ББ абдикира от властта, но ТОЙ нареди и Герб да избягат от парламента. Как мислите ще гласуват за АЕЦ Белене при мнозинство в залата на БСП и Атака?! Явно така се е притеснил човекът, че му се вдигнало кръвното и сега трябва да намали ритането на топка по съветите на лекарите. Горкият!

 25. Мойте съболезнования за майка Ви.

 26. Най-сетне!!!! Депутатите подкрепиха и гласуваха проекта за решение на Иван Иванов от СК за спиране на проекта за строителството на нова ядрена централа на площадка Белене и за окончателното му прекратяване.

  Мнозинството в НС гласува срещу строителството на АЕЦ “Белене” по повод проведения референдум със 114 гласа “за”, и 40 – “против”

 27. Искрени съболезнования,г-н Инджев,за майка Ви. Ще чакам с нетърпение новата Ви книга.Винаги с удоволствие следя Вашите коментари и изяви.ПОДКРЯПЯМ Ви!

 28. Винаги се натъжавам когато противно на необходимостта, движенията за реална промяна се оказват накрая непрактични. За да се постигне основната цел-разбиване на енергийната руско-българска мафия не са достатъчно само протести, лозунги и парещи статии и книги като вашите.Необходима е политическа хитрост и създаване на компромисни съюзи срещу Голямото зло.
  И сега основната цел на манипулациите и провокациите на мафията е раздробяване и маргинализиране на протеста и политическите опоненти на мафията и последващото им неутрализиране един по един.
  Наслаждавам се на написаното от вас, но се натъжавам, защото то си остава на нивото на високо-интелектуалната надменност. И аз съм се оттеглил “в бъчвата’ и си давам само съвети, а в това време народът губи, може би последната си битка, защото липсват прагматични водачи или му се дават неработещи съвети.В стрелбата по всички може да загине и героят внедрен за да ликвидира мафията.Това ми и два на ум от криминалетата.А ние сме в такъв ужасен и безпощаден трилър…Поздрав.

 29. Най- искрен успех Ви пожелавам, г-н Инджев. С нетърпение ще очакваме новата Ви книга.

 30. Никога не съм гласувала за Бойко Борисов и дано не се наложи никога вече. Няма да гласувам и за останалите “сървайвъри” БСП,ДПС,Атаки и т.н.
  Но ми се струва,г-н Инджев,,че последните дни просто
  преиграхте с Борисов.Тук пишещите поне не ругаят. Но приемат с радост всичко лошо,случващо се с с Лошия,дори и да е болен или мъртъв..Това вече не е добре.Много жалко,имам всички Ваши книги,харесват ми,чета ги и давам на други да ги четат. А как живяхме всички в НРБ и след това.Само тези 3 години и половина ли са най-лошите? Кой се опита да разследва безобразията на другите?. Никой. Борисов трябваше,той обеща!!! Е,сигурно тогава щяха и да го убият.

 31. Към Анна:

  Явно не сте забелязали какво към писал за предишните, което не прави незабелязването Ви меродавен източник за заключения.
  И колко точно ми позволявате да съм критичен към беглеца от отговорност?

 32. Ако не беше “избягал от отговорност” както смятате Вие, сега тълпата щеше да е в пъти по- разярена и омразата кам него и правителството щеше да нарасне неимоверно много.
  И напълно безсмислено е да вкопчваш във властта при това положение.
  И при двата случая – не може да се угоди на всички.
  Когато говори за метеж – Борисов имаше предвид проруски настроени агитки, свързани с енергийната мафия и той се доуточни. Така че тук преценката му май съвпада с Вашата.
  Смятам, че Борисов беше добронамерен през цялото време, но това не стига.
  Основното поражение беше във финансовата сфера. И аз лично мисля, че Дянков беше човекът с необходимите знания, който би трябвало да предвиди по- добре нещата. Но ето още едно противоречие – Дянков беше най- високообразованият финансов министър от всички досега, а именно той се провали.
  Защо ли? Според скромното ми мнение самата наука икономика като създадена от хора, чисто и просто обслужва определени среди. Това не е реална наука, защото няма нищо общо с истината за икономическата среда, тя е просто инструмент в нечии ръце.С цел – изгода, естествено.
  Така че, няма начин да се измъкнем от това, което ни заобикаля,нито тук, нито където и да било другаде, поради простата причина, че не виждаме истината. Или не желаем да я видим. Особено в икономиката – абсолютно всичко е фалшиво и неистинно. Не могат да се правят верни изводи с фалшиви формули. Ако говорим в цифри – не може на един човек с 2400лв чист приход на година, което ще рече 200 лв. месечно, което е далеч под прага на бедността по всякакви критерии, да му се отнемат още 10 процента годишен данък върху всички тези ” доходи”. Това е истината и тя е потресаваща.

  Изводът, доколкото ми стига умствения потенциал е, че трябва коренно различен подход, непознат до сега.
  Всичко останало е само гърчене и агония.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.