Вместо фракинг- червен смокинг с петолъчка на ревера

Блогърът Асен Генов гостува тази сутрин в сутрешния блок на Би Ти ви и успя сам срещу всички да каже няколко истини, някои от които видимо ядосаха статуквото, в лицето на масата журналисти. Каза им в прав текст нещо, чиито подтекст е вината на медиите за сегашната криза: медиите не бива да НАЛАГАТ водачите на обществото.

Всички скочиха като ужилени- посяга им на най-милото, на безнаказаното кукловодство! Вбеси ги, когато им даде пример, че се занимават с кръвното налягане на премиера в оставка като водеща новина, но не и с факта, че в България имаме вече трима самозапалили се сънародници ( един от които почина в Търново). Диагнозата му беше толкова болезнено точна, че седящата до него шефка на в. „Труд” Джамджиева гузно запелтечи и буквално се надвеси над Генов като ламя, бълваща огън.

На блогъра Генов започнаха да намекват, че не разбира от журналистика, макар че тъкмо той, заедно с блогъра Константин Павлов( Комитата), направиха в техния сайт „politikat.net” единственото стойностно интервю с премиера Борисов в българското публично пространство, с което удариха от земята т.н. професионалисти. Като истински свободни хора двама блогъри зададоха истински правилните въпроси и изтръгнаха от министър-председателя признание за вината му в скандала с подслушването „Мишо Бирата”- признание, което би могло да послужи пред съда, ако имаше такъв за недосегаемите в България ( публикувам това интервю в новата ми книга „Премиер на РъБъ”, защото то заслужава да се запази като документ).

Блогърът Генов обаче, така , както „не разбира” от журналистика, за трети път разби общия фронт от „професионалисти” в студиото, като назова един от най-големите и замазвани въпроси за втория план в събитията. Каза им, че трябва да търсят и показват ПОЛИТИЧЕСКАТА принадлежност на лицата на протестите, които медиите налагат. Имаше и конкретен повод, защото Би Ти Ви излъчи мила картинка за три от тези лица начело на протестите в София, на едно от което услужливо спести вече изплувалата истина в публичното пространство.

Би Ти Ви „пропусна” да попита нещичко Ангел Славчев във визитката за него, която разпространи. Не му зададе въпрос за принадлежността му към левия екстремизъм и за негови досегашни прояви от подобен характер. Даде му възможност да говори за себе си благо ( като зад пред голяма аудитория” в най-миролюбива светлина, макар да е вече доста виден лидер на крайното левичарство с агресивни изяви от години насам. Само че, както ще видите по-нататък в този текст, същият демонстирира съвсем „темперамент”, когато се чувства в свои води и не шикалкави хрисимо от предоставения му за целта голям екран.

Ангел Славчев беше например сред хулиганите, които в нарушение на закона, поощрени от пасивното присъствие на полицията, организираха контрамитинг на митинг с искане за демонтиране на съветския окупационен символ от центъра на София. Моя милост имаше честа да бъде изобразен като чучело по което компанията на Славчев хвърляше яйца, опитвайки се същевременно да провали една законна и абсолютно тиха почти до самия край от разрешения час публична гражданска проява.

Агитката агресори крещяха през цялото време в опит да заглушат мълчанието на митингуващите, дошли с плакати на разрешената от общината изява. Крясъците на хулиганите варираха от закани за концлагер под звуците на маршови съветски песни, до викове срещу събралите се няколко стотин хора от всички възрасти „фашистки п…и”.

Ето малко от истинската визитка на този червен кхмер от София, която е достъпна за всеки, вкл. за Би Ти Ви, стига да искаха да я покажат. Обърнете внимание на яростната му злоба срещу американци, „турчуля” и срещу…възрастните хора, срещу които демонстрира някаква особено геронтофобия, но пък за сметка на това силно люби всичко съветско, за което днес говори като „руско”, отричайки „глупости” като съветската окупация и вменявайки на съветските ни поробители „освобождаване” на България от фашизма.

15. Декември 2012, брой 291
Координатор на младежкия клуб към Националното движение “Русофили” бе избран в четвъртък вечерта. За поста единодушно бе номиниран Ангел Славчев, един от основните организатори на националните протести срещу добива на шистов газ у нас. Младите русофили веднага след учредяването си обявиха, че започват активна дейност още от януари. Предвидено е провеждането на дискусия за евразийското пространство. На нея ще бъдат поканени учени, аналитици, политици и млади хора. Сред другите цели, които клубът на младите русофили си поставя, е поддържането на добри връзки с руските образователни инстутиции и развиване на отношенията между младежите от двете страни.” ( В. „Дума”)
Сто пъти вече написах за връзката между руските интереси, българските русофили и ролята им в разиграването на сценария с протестите срещу шистовия газ като репетиция за днешните събития в България, които те се опитват да употребят, но от гребена на вълната (от покрива на микробуса в София) крещят  срещу партиите, които искат да яхнат вълната. Но моите „сто” предупреждения не струват нищо в сравнение с едно самодоволно заканително признание, отправено от Славчев пак във в. „Дума”: „на първа страница” , както гордо се посочва в сайта на вестника, издаван от началника на Славчев по русофилска линия Николай Малинов от ВС на БСП:
На първа страница
Падне ли шистовата забраната, пада и правителството
Не вярвам, че ще оставят мораториума върху добива, категоричен е младият активист
2 Октомври 2012, брой 228
ДУМА:Промениха ли протестите срещу шистовия газ обществената атмосфера в България?
– Миналата година се шегувах с приятели, че успеем ли да се преборим с шистовия газ, ще отворим кутията на Пандора и протестите ще станат всекидневни. Оказах се повече от прав и това ме прави щастлив. Антишистовата кауза запали искрицата и хората в цялата страна тръгнаха на поход срещу всички безобразия в тази държава…
ДУМА: Очаквате ли още протести?
– Като кординатор на антишистовата кауза се занимавам с тяхното организиране, а не с очкаването им. Отговорът ми е: Да! Протести ще има в цялата страна, ще има и извън пределите на нашата граница. Имаме ядра в цялата страна. Всичко зависи от решенията на управляващите. Падне ли шистовата забраната, пада и правителството”.
Голям „шегаджия” е този напорист другар, които има ядра в цялата страна и заплашва с тях да сваля властта с всекидневни протести. Направо си е пророк!
Ето още малко от неговите шегички под формата на откровения, направени в коментарите му в рамките на дискусия, организирана от в. „Капитал” по темата „за” или „против” демонтирането на паметника на съветската армия. Тук той се е развихрил и никак не звучи миролюбиво, както в телевизионните си изява на изгряла вече петолъчка на малкия екран с големите възможности да го превърне в „независим” народен водач!

angel.slavchev
20 яну 2011 11:19
„Човеците Български винаги са викали „Ура“ за своето бъдеще и У-у-у-у… на своето минало.

Така е и при днешната ни най-нова и „най-демократична“ история – всички предишни години са У-у-у-у…

Но има едни 45 години, които са най-Ууу.

През тези 45 години сме били с онези, които освободиха България от „османското присъствие“ и Европа от фашистка диктатура.

За първото, признателна България им издигна паметници.

Издигна им и за второто.

Днес обаче се оказва, че двадесетте милиона загинали руснаци не заслужават паметник в София, че и в България.

Защо ли?

Е,ми защото вече сме демократи, а онези които са мрели в боевете срещу фашизма са били комунисти.

Комунистите са ЛОШИ и даже 20 милиона убити им е малко за паметник.

Паметник заслужават само демократите, като ония американски летци, бомбардирали София в борбата срещу фашистка България.

За тези демократични американски летци, дашна България издигна паметник в София, като благодарност за разрушената ни столица и избитите „фашистки“ мирни софиянци.
Колко пошло, усукано, промито, просташко и (вие допълнете) може да е човешкото съзнание, та да издига паметник на убийците си, а да събаря този на освободителите си.

Или ще кажете, че Съветската Армия не ни е освободила от фашисткия режим?

Не, сигурно не ни е освободила…

Те са имали ИНТЕРЕСИ в България, която са ОКУПИРАЛИ за 45 години, както преди това изгониха турчулята, пак за собствения си интерес”.

angel.slavchev 21 яну 2011 10:45
„Тук е пълно с лумпенизирани хорица ! Още преди 6-8 месеца ,когато дебатирахме този проблем в студиото на БНТ… единствените застъпници на идеята са лумпенизираните последователи на ДСБ и СДС….аз и тогава ги попитах, това ли е най-важното за тях …но те продължаваха да ми говорят за някакви си окупатори и глупости…
Колкото до въпросният протест и анти протест беше много интересно, защото от странната на ДСБ, демографската криза ги беше засегнала силно…средна възраст 60-65 г. , а от другата страна 70 % бяха под 35 годишна възраст….
Бъдещето принадлежи на младите хора..така е от как свят светува…. Капитализма е заразно ЗЛО и 20 години на преход ни убеждават в това…. Целият този дебат е абсолютна глупост, имаме къде, къде по важни проблеми и то не само в едно направление…Дали ще има паметник или няма, това няма да сгрее душата или да напълни хладилника на гладният човек…това няма да помогне на болният, който бере душа, понеже няма пари за лекарства…
Целият дебат е подхванат от лумпенизираните последователи на “демократичните” партии.. и единствената му самоцел е да отклонява вниманието на гражданите от съществените му проблеми..”!

angel.slavchev 21 яну 2011 20:04

До коментар от “warlock”:

/ Цитат:”Колкото до въпросният протест и анти протест беше много интересно, защото от странната на ДСБ, демографската криза ги беше засегнала силно…средна възраст 60-65 г. , а от другата страна 70 % бяха под 35 годишна възраст…. “

Пропуснал си малката подробност, че от едната страна – тази ЗА демонтажа бяха 300 човека, а от другата – 45, но това са подробности от пейзажа, нали другарю? Освен това там нямаше страна на ДСБ, протестното шествие беше гражданска инициатива, отворена за всеки. Никой в ИК не е партийно обвързан. /

Мистър warlock или каквото сте там…. глупостта изречена от вас е доказателство за лумпенизираната ви същност.. тези ЗА демонтажа бяха не повече от 150-200 човека, а ние от другата страна бяхме 75 – 90 човека. Това е нормално защото ние се организирахме за два дена, а не искахме да влизаме в конфликт с никой , прости си ви освиркахме. От страната на този инициативен комитет нямаше повече от 30 млади човека… но дири и това не е толкова важно. Колкото до това, че не са били хора ДСБ имам снимков матирал, на хора с табелки ДСБ – така че….. просто замълчи..!
Направих си труда да кача снимка на въпросният гражданин… ето и линк….http://dox.bg/files/dw?a=7d09e66cee”.
Не знам за този линк, но знам, че след въпросния протест в интернет се появи анонимно видео ( нали са IT специалисти!) кои точно концлагери от времето на комунизма трябва да бъдат възстановени, за да бъдат изпратени там българите, дръзнали да поискат демонтирането на паметника.
Успелият лумпен, тикан напред не случайно, е като умния злодей- той е много по-опасен от „обикновения” лумпен. Но никой лумпен няма да има масов успех без помощта на средствата за МАСОВО лумпенизиране. Те осведомяват масите по техния си начин, който прави т.н. четвърта власт остров на статуквото дори и в момент, когато никоя друга сфера от българската публичност не е застрахова от срива, предизвикан от народния гняв и неговата (не)управляема енергия, канализирана в каналите (телевизионните).
Всичко и всички са подложени в момента на голямото изпитание на промяната под напора на събитията, но не и медийният остров на статуквото, което, както се вижда, устройва и най-крайните лица на протеста. Тази тяхна нетипична поносимост към основния фактор за манипулиране на народното недоволство от много години насам не ви ли се вижда малко подозрителна? Бойците на шумния фронт кротко се редят на опашката за микрофона като едни агънца и раздавачите на микрофонните порции ги разпределят със самочувствието на овчари, натоварени от невидими вълци да не допускат черни овци да им мътят сценария.
Маскирани са не само демонстрантите с камъните, но и някои от най-усмихнатите лица, застанали начело на протестите. Явно има защо- изглежда са убедени, че няма да бъдат демаскирани.
Премиерът Борисов им клекна издайнически светкавично за „шистовата кауза” през януари 2012 г, която беше водеща в антиамериканската предизборна реторика на БСП в кампанията на техния кандидат за президент Ивайло Калфин. Победителите от руското лоби си направиха правилните изводи да продължават в същия дух. Така стигнаха тук и сега до положението да командват парада не откъде да е, а от любимия команден пулт на самия Борисов- медийния, който той сдаде също толкова безславно, както и поста си на върха на държавата.

60 мнения за “Вместо фракинг- червен смокинг с петолъчка на ревера”

 1. Същият този другар подкрепя легализирането на мрихуаната.Има дори снимка, на която държи цигара с марихуана. Как ще коментирате този факт ?

 2. bolni,mnogo bolni,prostotii.

  prav ste,4e na nqkoj jivotni ne trqbva da im se dava efirno vreme.na men sa mi antipati4ni i bezinteresni,i daje ne si napravih truda da proverq v neta,kakvi sa gi nadrobili.osven tova e pove4e ot qvno,4e lyjat i govorqt naizusteni frazi. gorespomenatiqt “angel”(veroqtno 4len na “hells angels”)si zatvarqshe o4ite neestestveno kato zubra4 na izpit,kojto si e zabravil,nazubrenoto,pri edno intervu,koeto beshe na otkrito.veroqtno polzuvat auto q v studiqta. :)demagogiq,prostotiq i pak demagogiq.

  Blagodarq za informaciqta!

 3. Поклонници на Путин и днешния режим в Русия се борят за социална справедливост и против монополите в България?! Само ако знаеха как точно стоят нещата в любимата им Русия и какво прави Путин с такива левичарски активистчета като тях…

 4. Г-н Инджев 2011г,когато започнах да пиша при Вас “помолих” (по мой си “збръкан” начин) разяснение да разясните “що е туй жевотно журналист,щото непознато по нашенски БГ земи”.Не беше “майтап”,понеже един(едни)медиини ми съ озъъъбваха кат си съм “позволил” да кажа “нисти журналисти бря”.Журналист (според мойте скромни по Знания)Е:”животното” дето виде Истината и я суобщи на незнаещите (истината,такава според фактическите каквито са факти,не таз дето соубщена от властймеющите уно моменто).Не ли?!
  Е Г-н Инджев Вий сте най виновний,що не разяснили сте на незнающи “що е туй жевотно – журналист в с Мисъл”.Даа !
  А сега де….
  🙂 Ми незнаят ,няма кой да поясни и съга са съ ЗаБръкали ората !!! Не лесно,нее !!! Да съ усмихнеш на Ти Ви То !
  “Зелее – ш трак Марийке на портрет”

 5. Едно само пък неми ясно (на мен в с Мисъл) “до кога ще се получава кално и проблемно пътуването по жицата писанията ми”.,”нежната високотехнологична жица” ,дето се поврежда от “твърдото ми именце”.

 6. Фамилията на това дребно леке Антон Хекимян случайно се римува с фамилията на друго, вече супер-и топ-леке в БГ журналистиката… Нищо на етническа основа, имам прекрасни приятели арменци. Става дума за това, че лакейското леке Хекимян не за пръв път нагло служи на червената пропаганда, което няма нищо общо с журналистическите принципи. Помните как се умилкваше около някакво женско изкопаемо, което превъзнасяше благините на Тошовото време. Тази сутрин лекето Хекимян пък изобщо не попита как червеният задник “на протеста” съчетава призивите си “срещу партиите” с членството си в БСП и в агентурната шайка “Русофили”. Но какво да се чудим- лекето Хекимян е само един от лакеите в бТВ- онова, което някои наричат телевизия, а то в същност си е морален тумор на България.

 7. Пъзелът около бързата оставка на кабинета “Борисов” започва да се разплита. Забележете, Цветанов постоянно говори за “криминални елементи”, които подклаждат протестите, но никога за “елементи”, които действат пряко под командването на Русия. Наивно е да си мислим, че господата в оставка не знаят кой е Ангел Славчев. Възниква резонният въпрос, на който всеки може сам да си отговори:
  Защо си мълчат и не оповестяват този централен факт в своя защита ?!

 8. Все повече се убеждавам, че срещу комунистите не трябва да се борим демократично… За зал кучка- зъл прът.

 9. Такива като младежа А. Славчев са бойния юмрук на бесепарските вождове. Толкова са нагли, че не се и крият на сегашните протести а с приказки за доброто на бедните безцеремонно се мъчат да наложат на протестиращите своето водачество и колкото се може по-скоро да докарат на власт червените олигарси които естествено са тясно свързани с руските олигарси на Путин.
  Долни, безродни русофили, проклети да сте!!!
  Бедни български народе, още ли си онази “мърша” от времето на П.Р. Славейков?!

 10. Странно, че Асен Генов е сред приятелите на Ангел Славчев във Facebook…, с това не отричам истината за Славчев написана по горе, дори я приветствам и съм я качила и на моята страница във Facebook, посочвайки източника, за да съм коректна към разследващите и пишещите…благодаря Ви.

 11. Да добавя нещо. Ако лекето Хекимян в слагаческото си “интервю” с левичарския екстремист просто следваше своите си вкусове-иди – доди. Но от студиото го направляваше Ана Цолова-особено отвратителна твар сред БГ-медийната менажерия, пардон!- една същинска лъвица, направо Ориана Фалачи в непримиримата си борба за истината…само, когато пред нея е Иван Костов. Да бъда обективен-и когато пред нея е Волен Сидеров.По други причини обаче. Такива, онакива, но в съветските служби работят хора професионали “с хладен ум” и т.н., а най-доброто доказателство за това е, че 23 години не можем да измъкнем страната си от техните пипала. Та те много добре знаят на кой агент, къде му е мястото. И Волен може да кряска колкото си иска срещу “турската” бТВ, но не и срещу мръсните руски пари, които се изливат там, да кажем, в предаването на проСССРския милиционер росен петров (с малки букви, каквито заслужава един мерзавец като него), при учиндолския простак пък-да не говорим. Така че от тази гледна точка, Волен като кучеобразен по вярност откровен руски агент няма думата в големите руски кроежи-ролята му е да лае- и толкоз. Ето защо за Ана Цолова той е безобидна мишена за демонстрации на журналистическа смелост. Не обаче и комунистическо-русофилското “лице на протеста”- към него само с почит, че явно такава е директивата от ул. “Незабравка” към “американската” бТВ.

 12. Още един щрих към манипулативната БТВ и водещите в сътрешния блог. Коментират предложението на Синята коалиция за експертно-прогрмно правителство. В. Николаев:”Закъсняло предложение….., защо не го дадода преди Консултативния съвет по…. към президента” ???
  А Цолова припява “Тук има някаква клопка” и темата беше затворена интригуващо.
  Ама, че Костов от дни многократно го повтаря като решение на неотложните проблеми в страната, за тях е останало в тайна-“ВОДЕЩАТА”медия?

 13. Ангел Славчев е рядко убедителен и е добре да го четем/слушаме. Мен например отдавна ме е убедил, че и новото поколение в БСП няма никакъв шанс да е по-различно от старото.

 14. Много сте прав г-н Инджев, бТВ непрекъснато се опитва да ни промива мозъците. Днес цял ни разказват, как отново Ладата станала на мода в Финландия особено със сърп и чук върху капака.

 15. В коя държава комунистите и фашистите не са диваци и варвари?

 16. do stefan

  toj si misli,4e e za legalizirane,no dali nqkoga e pushil istinska ili samo psihotropni bombi.

  opitvat se da privlekat pokolenieto,koeto v momenta e mejdu 13 i 23 godini,kato mejdu drugoto izkarvat po nqkoq para ot tyrgovijka.mladite sa sklonni da eksperimentirat,v tozi smisyl edna strogo reglamentirana legalizaciq,spored men e po- dobriqt variant,no na kuklovodite na lica kato “angel4o” nqma da im haresa.

  absoluten fars,poredniqt milicionerski teatyr,vyprosa e kakvo se slu4va dokato go gledate i komentirate.kopola prati al pa4ino da si kryshtava plemennicata dokato si raz4istvashe smetkite s ubijcite na bashta mu 🙂

 17. За колко много нарушени закони няма санкции, какво остава за нарушението на Закона за обявяването на комунистическия режим в България за престъпен!
  Нямаше да имам нерви да изчета горните постинги на Ангел Славчев, ако не беше приет днес окончателният отказ за спиране на АЕЦ “Белене”, противно на волята на БСП+”Атака”!!!
  Важното е тези терористи-екстремисти да бъдат спрени да си отмъстят за това, най-вероятно срещу невинни жертви!
  Както и – най-опасното от всичко! – да яхнат протеста на справедливото масово народно недоволство чрез вечните си подставени лица!!!
  * ДС се упражняват в “подставата” на лица за различни мисии вече близо от седемдесет години, използвайки принципите, изведени от Карнеги в бестселъра му за приятелството, както надълго и нашироко са описани теоретичните постановки за това в брой от Строго секретния Служебен информационен бюлетин на ДС.

 18. Здравейте г-н Инджев,
  Като изключа няколкото абзаца “анти Борисов”, които отново както винаги стоят в статиите Ви, като пришити с бели конци(по мое скромно мнение), съм благодарен за всичко друго, което ни поднасяте. Наистина премълчаването на информация за вклинилите се в протестите “организатори – лумпенизатори” и тяхната никого не изненадваща топла връзка с Позитано 20 е ужасно двулично и опасно. Не се уморявайте никога да избутвате на преден план това, което много други гузно премълчават точно по тази тема.

  Надявам се няма да подминете днешното решение на парламента относно референдума. Факт е, че ГЕРБ си удържаха на думата.

 19. Мда, лошото е, че и ГРОБ не спи. И пред все по-ясно очертаващата се възможност да бъда принуден да избирам между Дмитрич и тиквата, направо пощурявам. Дотам я докарахме след 23+ години “преход”!

 20. Що за пропаднала нация сме когато хората се самозапалват и това не е новина? Когато хората са бити от дебилести мутри по време на протест и власта гледа на другата страна? Има ли друга такава сбъркана държава на този свят?

 21. Г-н Инжев,ценях ви като журналист от старата класа.Класа от ранга на чичото на Ангел Славчев..сигурно ще се сетите Христо Георгиев – Батето,дългогодишен журналист в Работническо дело ,сп.Турист и т.н… /бог да го прости/. Но с този “файлетон” се питам какво искате да постигнете?Притеснихте се че едни момчета на по 30г.успяват да организират протест в София,да систематизират заедно с други протестиращи искания към правителството,намират сили и време да работят и да ходят по телевизиите и да обясняват във всяка ,какво точно гражданско присъствие искат във всяка институция?Г-н Инжов,да не би да съжалявате,че вие не можете да направите нищо от това? Вместо да подкрепите младежите,знам ли ..пък току виж успеят …въпреки русофилското у Ангел. апропо Не мога да си представя,че толкова сте обиден на Съветската армия и на паметника издигнат от дядо ви за тях!Сигурно сте искали да се родите в Америка ,ама за жалост не сте .

 22. Има днес и друга журналистическа хамелеонщина. Всъщност хамелеонът не заслужава да го обиждат на бареков и стандарт. Някой, само преди седмица, да си е мислел, че стандарт (липсата на главна буква не е грешка)ще публикува материал за далавери в АЕЦ? По-интересното обаче е, защо самият директор на централата ще говори за загуби и съмнителни сделки на предшествениците си. Май се поизплашиха нещо и гледат да тушират бъдещо напрежение предварително, или отново сме свидетели на активно мероприятие. И все пак тази гнусна пасмина от слагачи и блюдолизци журналисти дали някога ще си намери майстора или както с всичко друго, пак ще махнем с ръка и карай да върви, всяко чудо за три дни.

 23. Putin e tehnia kumir, po deistviata im shte gi poznaete. Kakvi da budat zhurnaliata kato ogromnata chast ot tiah sa direktno ili indirectno na izdruzhka na Putin i Co. Prieli sa si sudbata na tipichni bulgarcheta – dvama bulgari cheta a trima cheta s predatel, e na 7.5 miliona bulgarcheta smiataite kolko sa predatelite. Sred zhurnalistite srednia pokazatel e mnogo po-visok razbirase.

 24. Г-н Инджев, след като прочетох статията, реших да видя и предаването в сайта на бТВ:
  http://btvnews.bg/tazi-sutrin/razgovori-s-gosti/horata-i-vlastta.html

  Не знам дали е случайно или не, но видеото прекъсва на 22:25 мин., точно когато говори Асен Генов. Ако е имало критики към медиите и в частност бТВ, то те бяха отрязани от материала.

 25. Е и? Днес имаме нещо като нищо. Говоря за решението за Белене! Парламента препоръчва – много важно. След като по закона за референдумите при тези условия отговорността е у Парламента, защо той не взе окончателно решение?

 26. Това идиотче се е кръстило във фб на името на масов убиец и е лепнало там снимка на …Апостола.

 27. Към Илиана:

  Не, не се сещам за никакъв чичо ,но се досещам, че приказките за дядо ми и паметника са израз на безсилие да опонирате на истината, която съм написал и още по-ялов опит да ме уязвите на “ревност” спрямо един червен кхмер. Ако ли пък потвърждавате- като близка на червения кхмер, че именно лумпените на руска служба са организаторите на протестите, то в този смисъл Ви благодаря за свидетелството от вътрешния кръг на червените кхмери- приемам информацията Ви за меродавна и вече ще се позовавам на Вас.Искрено благодаря за което!
  (И като пиете не пишете, защото в едно текстче изписвате името ми по два различни начина- видно, че не е просто “печатна” грешка).

 28. Към МИН:

  Нещо повече, Костов беше провокиран от един юнак от претести5ращите да кажа в студиото на Бареков ( чудя му се защо ходи там, но това си е негова работа), дали би се осмелил да вземе мандата. И за учудване на Бареков, както и на провокиращия, отговорът на Костов беше “да”.Но това не стана новина…

 29. П.П. И незабавно трябва да бъде изобличено озвучителното бяло бусче на протестите – кой го плаща и кой какво прокламира от него!
  Снощи беше пусната “Бяла роза” и се игра хоро, при положение, че има вече трима самозапалили се, единият от които е починал, останалите са в тежко състояние в момента, да не говорим за проливаната кръв и друг вид пострадали от автомобила на “Орлов мост” вчера.
  Други самопровъзгласили се “организатори” и полицаи тази вечер изблъскваха автентични изказващи се пред телевизионните камери.
  Само изобличение може да спре комунягите да манипулират протеста и народа!

 30. Някой задава ли си тук въпроса, Кой вдигна сметката за тока средно с 2 пъти и половина и с това и Народа!?

  Сигурно това са били “другарите” !?
  Кои са “другарите” и Аз не знам !

  Партийни другари бол ! Ама не щат да си го признаят ! Мислят се за големи умници ! Боли ме глава от този цирк в който лявата ръка на кукловода крещи на дясната и дясната на лявата обидни фрази!

  Нима този кукловод е нормален ?
  Нима ние сме нормални да седим със зяпнала уста, докато братята на Кукловода обират портфейлите ни ???

  Позволете ми да поместя цитат от “Борба”

  В тъга, в неволя, младост минува
  кръвта се ядно в жили волнува,
  погледът мрачен, умът не види
  добро ли, зло ли насреща иде…
  На душа лежат спомени тежки,
  злобна ги памет често повтаря,
  в гърди ни любов, ни капка вяра,
  нито надежда от сън мъртвешки
  не можеш свестен човек събуди!
  Свестните у нас считат за луди,
  глупецът, вредом всеки почита:
  “Богат е”, казва, пък го не пита
  колко е души изгорил живи,
  сироти колко той е ограбил
  и пред олтарят бога измамил
  с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
  И на общестен тоя мъчител
  и поп, и черква с вяра слугуват;
  нему се кланя дивак учител,
  и с вестникарин зайдно мъдруват,
  че страх от бога било начало
  на сяка мъдрост…

  Край на цитата…

 31. Че е преврат-преврат е. Че няма никой да се заеме да го разследва е ясно. Какво правим в такъв случай? Енергийната мафия ще изкърти паветата на Руски, но ще защитава комисионните, включително и с насилие.Не е ли по-разумно да се призове към антимафиотски фронт който да включва и Борисов и Костов. Разчекваната младежка ярост няма да трая дълго, нито може да устои на масираната медийна помия.
  За да се отървем от мафията се налагат компромиси.

 32. Уважаеми г-н Инджев, извинете ме, че във вашия личен блог се обръщам към една от коментиращите, но се подразних от заядливия тон и изместването на темата в коментара й.
  Г-жо Илиана, никой не е срещу умните, инициативни млади хора. Проблемът тук е, че този млад човек се представя като неангажиран с политическа партия протестиращ. А това не е истина- ТОВА Е ЛЪЖА. Редно е преди неговите изяви да се съобщава, че той е член на младежката формация на БСП– той нали не се срамува от това членство, за да го крие?

 33. Иво,
  от първия ден на протестите си личеше кои са и какви са!!! Минаха две седмици, а никой не написа, никой не зададе въпрос …
  Защо?
  Народе ????
  Не е ли време за протест срещу протеста?

 34. Ивета, сред моите приятели във Фейсбук са и премиерът Борисов, Иван Костов, самият Иво Инджев, както и много други журналисти и политици. Естествено, като човек, който има желание да е информиран и адекватен по въпросите, които дискутирам, аз следя широк кръг от публични личности.

  Все пак, спазвам някаква хигиена и сред приятелите ми не са Румен Овчаров и други подобни.

  Както и да е, вярвам, че отговорът ми няма да Ви хареса, но, уверявам Ви, под този вол няма теле!

  А на Иво благодаря за текста и оценката! 🙂

 35. Червените се издадоха. Тази вечер по новините на БНТ дадоха, как Татяна Дончева призова да се включат в листите за депутати лидерите на протеста. Ясно кого има предвид.

 36. Г-н Инджев,съжалявам за допуснатата правописна грешка,но пък доуточнявам,че не пия. Тези личностни нападки,не подхождат на зрял мъж,камо ли на на вас.Няма за какво да ми благодарите,освен ,че сам отворихте дума за “ревността” обхванала красноречието ви.Пожелавам ви успех!
  пп Тъжно пък ми стана, че не помните журналиста Христо Георгиев- но то пък не е най важното сега!

 37. Спорно е дали другарите комунисти биха се задьржали на власт много време.

 38. Явно готвят ‘новите лица” на политиката,тотални екстремисти.А че руските мафиоти ще накарат българските си членове да построят/крадат до безобразие/АЕЦ-а е ясно.Гответе се за екшън или за емиграция.Петата колона на рускта мафия вече наброява ок 500000 в България.Как мислите, могат ли да предизвикат протести, метежи …

 39. Ех, тези червени червеи! Така са се внедрили в българската земя, денонощно ръфат и ръфат и искат още, и още. 45 години търпяхме бащите с каскетите, след това синовете с школите в Москва, сега наред са внуците – закърмени и надъхани с червени идеи. Вижте му Фейсбук-профила на този Ангел! Самоименува се ЧЕ. А ти ИЛИАНА, прочети малко книги, повярвай не боли. Или просто погледни календара. Комунизмът си отиде, СПЕТЕ СПОКОЙНО, ДЕЦА!

 40. Май наистина само емиграцията е спасение. След днес …. очаквах повече …

 41. безумници!
  “другарите” са във всички партии!
  а вие сте техни слуги волно или неволно.
  Ограбват ви , мачкат ви но вие продължавате да таите надежда, че поне единия крадец ще се окаже добър човек и му целувате краката до забрава ! мислите ли, че те не ви се надсмиват ? мислите ли че те ви съжаляват ? и колко мислите , че струва вашия живот и права в техните очи ???

 42. Под този вол няма теле, г-н Инджев. Ангел Славчев не е организатор на контра-протеста, Ангел Славчев даже не е присъствал на контра-протеста, лесно може да се провери. И в този смисъл, хубаво би било преди да пишете и говорите да проверите фактите, иначе оставам с впечатление, че лъжете и манипулирате умишлено. Не за първи път разбира се. За да Ви улесня при проверката на фактите, нещо което всеки наричащ себе си журналист е редно да свърши ПРЕДИ да публикува текст е, че бъркате имената. А именно, бъркате Ангел Славчев със Симеон Славчев. Сега проверете. Но ще следя дали ще имате доблестта публично да оповестите грешката си /па макар и умишлена/ и дали ще имате доблестта и самоуважението да се извините на Ангел Славчев за помията, клюките, не проверените и лъжливи факти, които написахте за него. Правилата важат за всички, не само за другите, г-н Инджев.
  ПС Ще следя дали ще имате достойнство и честност да публикувате този моя коментар или ще се случи както винаги.

 43. Към Ваня:

  Алооо,четете, преди да пишете.
  Самият Ангел Славчев се хвали в коментарите си, че е бил сред “освиркващите”, наричайки непознати хора, мнозина от които на достолепна възраст ( и с предимно интелектуални биографии, каквито истинските червени лумпени на контрапротеста не могат да си представят).
  Но е показателно, че се опитвате да го оневинявате, което показва само колко жалка е картинката (му) на екстремист, който сега иска да се представи за кротко агънце ( жалващо се в коментарите си колко малко били на брой в неговата шпицкоманда онези с червените знамена, защото имали само 2 дни да се организират- сигналът за тяхната агресия беше даден публично в интернет от младежкото БСП, което призоваваше на бой срещу нас, а когато си прати представители на телевизионен диспут се държаха като кротки, но адски невежи мушичи).
  И изобщо не ми се заканвайте как ще ме следите. Ако си мислите, че с такива като Вас, ще споря, засегнат на чест от екстремисти геронтофоби, като Ангел Че ( както дефилира въпросният в интернет), лъжете се. Омразата към възрастните, като ненужни, е чисто болшевишко-фашизоидно явление, което подобните Ви не само не крият, но са си го боднали на челото като нещо много “умно” и “красиво”.

 44. Тая ИЛИАНА да не би да е оная рошавата бе, метресата на Гоце фон Сирищник. По изказ и по “зрял мъж” много ми заприлича на нея. Зер метресите си падат по “зрели мъже” – комунисти!

 45. Копелето е свършено , не само защото се е захванал с Causa Perduta , а защото онези копелета ги изстисквак като лимонки и…чао на бунището

 46. Към Асен Генов:

  Благодаря Ви за отговора. Аз не търся “под вола теле” – чисто и просто беше находка, която споделих в коментарите си, даже съм изненадана, че е забелязано. Повярвайте ми, толкова съм свикнала, казаното или написаното от обикновен човек като мен, да не бъде чуто или прочетено…Но това, че аз споделих този факт, а пък Вие ме заподозряхте в “търсене на теле под вола”, говори само колко много подозрителни сме станали един към друг (или винаги сме били такива като народ). Кой печели от такава маса от хора, които се дебнат един друг, не си вярват, подозират се…мразят се дори навярно… И днес се замислих защо ни се случват такива крайни неща – т.е. нищо в България не се е случило плавно и еволюционно, и в едни нормални срокове – и си помислих, че сигурно е заради емоционалната незрялост и като цяло житейска необразованост на доминиращата част от обществото ни, като цяло нацията ни е на емоционална и интелектуална възраст около 3-4 годинки. Как се държи едно дете на тези години – малко психология и психоанализа и отговора е пред нас – почти 100% емоции и инстинкти, съждения – де ги. Ние сме на принципа от “Осанна” до “Разпни го” и нищо между тези две изкрещявания…между пиянство и махмурлук какво има…Това е житейскта ни философия като народ,затова е такава и нашата история и такава ще бъде, ако не заменим “Осанна” и “Разпни го” с национален “Big brother”, следящ управляващите ни…Сега ние сме просто едно 3 годишно дете – кога ще пораснем? За това трябва освен технологично време, но и знания и желание. Първото съществува независимо от нас, знанията ги има, но за нас те все още са само “данни”, защото знанието или информацията по дефиниция са данни, предадени и разбрани, а ние дори не поглеждаме в посока към тези знания, камо ли да ги вземем и разберем…А желанието за емоционално и интелектуално порастване – ами то е продукт на духа, който ние сме занемарили. Така рискуваме като нация да остареем физически, а като дух и разум да останем деца…

 47. Аз, като личността криеща се зад псевдонима warlock във форума на “Капитал”, мога да кажа, че ако някой още се заблуждава, че въпросното лице Славчев е политически необвързано, само защото не членува директно в БСП, а в няколко сателитни нейни “непартийни” организации, то нека прочете всички коментари на Славчев там. Ако човек не е малоумен, няма да е трудно да се ориентира в ситуацията.
  Илияна … Вие да не би да сте Йотова по фамилия?

 48. Точно пък за легализацията да го заяждате това момче?!Едно от малкото неща, за които е прав. Индийския коноп е билка, която има редица приложения и е престъпление срещу човечеството да бъде инкриминирана!!! Това е единствено и само в интерес на мафията!

 49. До ИВЕТА,
  От високопарните ви думи се разбира ,че ни трябвало някакво технологично време за да “протекат нещата плавно и еволюционно” , е , имахте време 45+25 години да еволюирате след като “революционизирахте” тоя народ преди 70 години.
  Но лица ,като Ангел Че(не , не е АНГЕЛЧЕ, както се представя) само доказват, че нито “революцията” ви е революция , нито “еволюцията” ви е еволюция! Вече 70 години ЗАСТОЙ!
  И за ваше сведение децата на 3-4 годинки са все още АНГЕЛЧЕТА , след това “еволюцията” и “революцията” на някои от тях ,да предположим като вас , ги прави Ангел ЧЕ!
  Преди 25години , почти всички 3-4 годишни АНГЕЛЧЕТА бяха ДЛЪЖНИ да се “революционизират” ,или поне да се “еволюционизират” до Ангел ЧЕ-та!
  Няма да уточнявам от кого, вие ще ме разберете и без много високопарности! Нали! Или греша???

 50. Протестът на хората от инициативата за демонтиране на ПСА и незаконният контрапротест от 9.01.2011 г. беше заснет с видеокамера, като записът беше разделен на 12 видеоклипа, които са достъпни за всички в ютюб. В началото на клип №5 се вижда ясно Ангел Славчев – с черно яке и преметната през врата връв с (предполагам, че е) свирка, който се придвижва от човека с мегафона наляво. Разбира се, и другият комсомолски функционер Симеон Славчев е тук. След скандиранията “Никога на колене пред фашистките свине!” (можете да чуете това в клип №4), сега се надъхват с речи:

  http://www.youtube.com/watch?v=4xlzO2f3_98

  Който има профил във фейсбук, може да види стопкадър от клипа, на който съм отбелязала въпросното лице.

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=590564894304715&set=a.185548151473060.48578.100000536301679&type=1&theater

  В отделен коментар ще публикувам линкове към всичките 12 клипа.

 51. Ето всичките 12 видеоклипа от протеста на хората от инициативата за демонтиране на ПСА и незаконния контрапротест от 9.01.2011 г. Който има желание и търпение да ги изгледа, ще чуе интересни скандирания, както и може да открие още интересни лица сред комсомолците и чегеваристите.

  http://www.youtube.com/watch?v=Sw-1tVopFd8
  http://www.youtube.com/watch?v=ouZFJAO1hJ0
  http://www.youtube.com/watch?v=ojTlKVepdS4
  http://www.youtube.com/watch?v=ZcUbdoW3woQ
  http://www.youtube.com/watch?v=4xlzO2f3_98
  http://www.youtube.com/watch?v=m3WdFrtXkhY
  http://www.youtube.com/watch?v=ZXYMwV6cRuw
  http://www.youtube.com/watch?v=60bx1qOTW58
  http://www.youtube.com/watch?v=NU02IcbCIb8
  http://www.youtube.com/watch?v=kUZTuuiitRw
  http://www.youtube.com/watch?v=yBZru4PJR3I

 52. @ Любо Пандев:
  Sorry братко, не си за този блог!
  1. Слагаш Костов като “мафиот” до Рапона, безспорна мутра, сякаш Костов не е вадил държавата от калта, а банкянският “герой” не я е вкарвал отново там.
  2. Според теб е ПРЕВРАТ простият факт, че когато има протести Рапона подава оставка и бяга от отговорност единствено в името на политическото си оцеляване и веднага след това се скрива в болница, макар и правителствената, за проблем с кръвното си налягане, за която диагноза пък се оказа, че няма клинична пътека за всеки български гражданин, дори и премиер да е той. Бъди сигурен, аз няма да се учудя, ако се “окаже” постфактум, че престоят му там е не е по клинична пътека, а “заплатен” от джоба му, видите ли, подобно на августовския(2012) круиз с треторазрядни футболисти до Варна и обратно на правителствения Еърбъс!
  Много наивно, драги ми.

 53. До Ивета от АНГЕЛЧЕ:

  Защо сте толкова ядосан…
  “имахте време 45+25 години да еволюирате след като “революционизирахте” тоя народ преди 70 години…” – твърде млада съм обаче, уча в Колумбийския Университет, Ню Йорк (топ 10 в света), където приемат не по партийна принадлежност, каквато се опитвате да ми лепнете. Във всеки човек ли, с различно от Вашето виждане, виждате враг…?
  А ако термини от психологията и психоанализата Ви звучат високопарно, проблема не е в тези науки, а в тези, които не ги разбират и тълкуват превратно текста ми…За предпочитане е човек да знае какво не знае и преди да го разбере, да не го коментира, камо ли анатемосва…Гневът, както Вашия случай показва, не е добър съветник… Просто не знаете с думите си по-горе колко сте далече от теорията, която изложих… Но аз не съм Ви обидена, яд ме е на Вас, че мирогледа Ви е толкова объркан…

 54. Ивета ,
  вие си изяснете ,какво КОНКРЕТНО искате да кажете, а колкото за “разбиранията” ви ,и “компетентността” ви , ЗАПАЗЕТЕ ги за себе си , макар че ЕДВА ли ще са ви нужни, спред МЕН де!
  Вие може ФОРМАЛНО да не членувате в “партията”-майка, такива са и Петер Курумбашев и “лицето” на “протеста” – Ангел ЧЕ, но манталитета ви , разбиранията ви, психологията ви, психоанализата ви ,…..,мирогледа ви,….. , ви водят по един същи път до “партията”-кармилница , НЕЗАВИСИМО , че сте “партийно НЕзависими” и “партийно НЕпринадлежащи”!
  Дано ,все пак ви осени ,какво исках да ви кажа!

 55. Към “До Ивета от АНГЕЛЧЕ”:
  Според Вас за кебапчета, шопска салата и ракия ли да си говорим?! Явно искате да се заяждате, но го правите много плоско и неуспешно – заяждайте се там, където разполагате с познания, а не с предположения и твърдения… Ако на Вас не Ви е ясно какво съм казала, то е Ваш проблем и не го прехвърляйте върху мене като ме “съветвате” да си изясня какво искам да кажа. Вашият тон всъщност е доста идентичен с този на комунистите – Вие назидавате като тях и ЗНАЕТЕ като тях, Вие сте един “big brother” – “…но манталитета ви , разбиранията ви, психологията ви, психоанализата ви ,…..,мирогледа ви,….. , ви водят по един същи път до “партията”-кармилница…” (между другото пише се КЪРМИЛНИЦА и бъррррр…имам чуството, че ме наблюдавате с голямото си око без дори да мигате, за да не изпуснете нещо); подхвърляте хипотези като факти като тях, не сте съгласен да има други мнения като тях – “…а колкото за “разбиранията” ви ,и “компетентността” ви , ЗАПАЗЕТЕ ги за себе си …”. Нямате никаква идея и как се ползват и запетайките в изреченията, както и че обръщенията Вие, Ви се пишат с главна начална буква, а не като Вас…И за неграмотността си ли ще обвините други…?
  И не Ви ли минава през ум, че само на Вас съм Ви се привидяла “червена”. Защо ли това ми напомня на: “Крадецът вика дръжте крадеца!!!” Оръжието на простотията е да оцапа с кал това, от което не разбира…и да е анонимна като Вас – “До Ивета от АНГЕЛЧЕ”…Оставям Ви сам на себе си, дано намерите и вътрешен мир със себе си. Сбогом!

 56. Към “До Ивета от АНГЕЛЧЕ”:

  Ако имате интелектуалния потенциал да почетете и разберете написаното от Юнг, Адлер, Фройд (Зигмунд и Ана), Ерик Ериксон, Маслоу, Ерих Фром и други за човешката психика, ще можете и да си позволите да превърнете заяждането си с мен в спор с мен.

  Безсилният в знанията си се заяжда, силния със знанията си спори…

  В подкрепа на моят текст, с който се заяждате, е и днешната статия на Иво Инджев – “Осакатената ни свобода” – цитат: “…Защото обществото ни е болно. Заразено е с какво ли не и се лута от едната крайност ( пълното мазохистично мълчание и глухо търпение), към другата, както се вижда от лозунга върху махалото „всички вън” ( без уточнения и изключения)…” – това не Ви ли напомня за крайностите, за които аз пишех: от “Осанна” до “Разпни го”, но по-добре е да прочетете статията на Иво Инджев…приятно четене.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.