Болшевишките вождове без маска, но с медиен грим

Понеже сервилната българската журналистика се прави на сляпа и глуха ( „сит търбух за народа глух”, казваше Радой Ралин), продължавам с темата за това кой наистина вече яха вълната на протестите- нещо, което медиите трябваше вече да се „разкрили”.

Трагикомичното е, че на практика няма кой знае какво за разконспириране. Каченият на върха на протестната вълна в София Ангел Славчев, ляв екстремист с „богата биография” на войнстващ съветофил, вече се изживява като „национален водач”. Развива бурна дейност по съставяне на „правителство в сянка”.

“Започнаха да работят експертни групи и в момента сформираме правителство в сянка, което да започне да генерира експертни мнения и да дава решения, а не само да иска. Обичайно, за да обслужат някои кръгове, започнаха да обясняват, че не знаем какво искаме. Напротив! Ние знаем какво искаме и сега ще покажем!”, откровеничи той пред БНР.

От устата на този „модерен младеж” , както сам се определя в услужливия ефир на Би Ти Ви, звучи като закана обещанието сега да ни покаже…

Защото вече ни е показвал. На организирания на 11 януари 2011 г. с негово участие незаконен контрамитинг срещу митинга на привърженици на демонтирането на съветския окупационен паметник в центъра на София, другарят Славчев не просто присъства на сборището на екстремистите със знамената на масовия убиец Че Гевара, но и е …”разконспириран” от лидера на другарите чегеваристи, днешен вожд на протестите в Пловдив Павел Иванов (него пък го интервюират в качеството му на нещо като „литератор”, който пишел книга).

Същият Павел Иванов е всъщност достатъчно известен на онези, които не си затварят страхливо очите, като краен болшевик, треньор по карате. В интернет можете лесно да намерите негови снимки на пресконференция, заобиколен от младежи със скрити лица точно като провокаторите по протестите. Младежите обясняват скритите си лица с това, че били „все още малко”. Но явно е дошъл момента да ни „покажат” какво могат, но все така без да ни показват лицата си. Е, сега вече са възседнали множеството по протестите и свикналите да служат на силния на деня медии не смеят да ги демаскират.

Същият този чегеварист-каратист се вижда във видеоматериалите от 10 януари как командва парада на злобната агресия срещу мирно и тихо демонстриращи хора пред съветския окупационен символ в София. Съответно вождът на „Че Гевара” предава мегафона на „други леви организации” и думата получава…Ангел Славчев,който започва да крещи: „ другари…”…

Момент, нали уж Ангел Славчев не представлявал никаква организация, а всъщност представя „друга лява организация”, макар в интервютата да твърди, че бил напуснал „Българска левица” още през 2009 г.? Или може би казва истината, но междувременно е оглавил някаква друга „лява организация”, която обаче е толкова тайна, че направо не е за разправяне?

Не,не е тайна. Лявата организация, оглавена от Ангел Славчев, е младежката организация на Движение русофили, водено от члена на ВС на БСП и издател на партийния орган в. „Дума”. За избора на Ангел Славчев и за обещанието му да извърши революционни подвизи съобщава самата „Дума”.

Тези другари не просто употребяват разбираемия народен гняв, крещейки срещу „всички партии”,но искат да нахлуят направо на върха на държавата с „правителство в сянка”. Яхнали са не само протестите, но и самите медии- един престъпен „симбиоз”, както казва др. Станишев, който вече не иска да е премиер. Ами да, защо да не е някой „модерен младеж”!?

37 мнения за “Болшевишките вождове без маска, но с медиен грим”

 1. Da da taka e. Vmesto da si izbirame liderite koito sa ni spasili vednaj, che i poveche ot vednaj nie varvim sled niakakvi aborigeni, praknali se ot podzemiata na petata kolona. Ivan Kostov go kaza dnes – koito go e slushal vnimatelno zne za kakov govoria.

  Ai siktir ot tuka drugari rusofili i Putkinofili. Balamite niama nikoga da svarshat. Ama pone ima edna chast deto nikoga niama da mojete da premetnete.

 2. G-n Indjev veche e publikuvan spisaka na pokanenite v obshtestvenia savet. Bihte li publikuvali politicheskata obvarzanost na vseki, zavisimosti ot DS/KGB i event. materialno sas

 3. “С кръв сме я взели,с кръв…” – “леви работи”.И невинни ще погинат !
  А има ли невинни ?
  Амин !

 4. G-n Indjev, kak bihte komentirali dumite na protestirashtite na orlov most pri chetene na spisaka na Obshtestvenia savet kato “predatel” i “kapitalist”?

 5. С недоумение прочетох, че въпросният болшевик Славчев е между 9-те инициатори на протестите, поканени на консултации от президента Плевнелиев. Не разбирам какъв е принципа на избор и защо априори се приема, че въпросните инициатори изразяват мнението на достатъчно голяма и представителна група от обществото? Аз не искам да бъда представляван от русофили.

 6. БКП съществуваше и се крепеше благодарение на Държавна сигурност. БКП бе обявена за престъпна и преименувана на БСП. Но ДС не изчезна. И те си сложиха различни нови фирми. Най долният слой на ДС – грехотийките доносчици бяха осветени. Известно е как се вербуваха. Завършваш право, но трябва да си сътрудник на ДС. Не искаш, нямаш право да работиш като правист. Същото ако искаш да станеш митрополит или келнер по Черноморието. Църквата е подчинена на МВР по конституция и всички попове са служители на МВР. И така и в науката и медиите и навсякъде. По-вече от тези грехотийки доносчици не са на този свят или съвсем ненужни или безвредни. Сега се издигна искането да се осветят тези, които създаваха доносчиците. Тези които теглеха конците на куклите си. И изведнъж държавата капитулира за да не може това да стане. Защото изплетената мрежа от служителите на ДС или каквото ново име имат, ще се види от кабинета на Президента до всичко по надолу. Отговора бе само един. Махайте това правителство, защото ако остане ще ни види сметката. Дигайте протести, викове, лозунги. Има толкова много недоволни и ще ви слушат.

 7. Снощи чух на някакъв форум на БСП Татяна Дончева да говори нещо такова – че имат нужда от нови лица , защо не някое от “лицата на протестите” /цитирам по памет/

 8. И “опзицията” на всички партии, се оказа партия Каква изненада, но за кого?Тези приличат много на фашисти, и по скандирания и по наглост и по налагане само на техните виждания.Сега и фашистки партии ли ще имаме?Точно както фашистите навремето са използвали тежката ситуация в Германия и .. знаем какво се е случило.Не е останало тухла върху тухла.Този, взел се за водач, това ли иска?

 9. Комунизма се лекува чрез разобличаване. След НДСВ и ГЕРБ все си мислех, че щафета ще поеме другарката Пръмова, но явно за нея е определена поддържаща роля а някои “млади другари” като Ангел Че Славчев са подготвени за по-важната мисия-скрити носители на комунистическият бацил, внедрени в редиците на протестиращите.

 10. Г-н Инджев,интересно ми е как вьпросните руски агенти ще протестират точно на 3 март,както са заявили.За тях този празник е свещен,така да се каже много русофилски.Затова мисля,че ще обяснят на последователите си,че денят не е подходящ,не е за протести и т.н.

 11. Този по канала в неделя 24.02’13 ,като вземеше думата говореше за национализация…странно за демократ…

 12. Two thumbs up!

  Ето какво като че ли забравихме да се попитаме, докато се иска нова конституция, без да сме прочели старата, както и молейки се в църквата, без да сме отваряли библията (после се оплакваме, че този или онзи ни излъгал, а ние просто масово не обичаме да четем, по-лесно ни е да ни се казва какво е написано (обикновено селектирано, както например: ще чуем: “дай и последната ризата на нуждаещия се” (а как да разпознаем истинския нуждаещ се от измамника), но чували ли сте скоро: “не хвърляй бисери на свинете”… и двата цитата са от библията, но кой от тях има повече популярност сред хората…

  1. Как така МАСОВО сметките за ток бяха “сгрешени” точно сега, като бяха грешно завишени, а не грешно намалени – това случайно ли е?

  2. Как така в предизборен документ, който така и не е публично достъпен, опозиционната БСП предлага радикална промяна за България. Това е и заглавието на текста – “Радикална промяна за демократична и социална България”?

  3. И репликата на Станишев: “Който не си отива с мир, си тръгва по друг начин”?

  Упорито ни се набива в главите, че не съществува теория на конспирацията, но тя искаме или не искаме съществува – конспирацията, защото “няма вечни приятели и вечни врагове, има вечни интереси” – да си припомним живота на “бащата на атомната бомба” – Робърт Опенхаймер – “След Втората световна война започва да води кампании за ограничаване на ядрените оръжия, международен контрол върху тях и спирането на ядрената надпревара със СССР. Неговите радикални политически убеждения създават суматоха в определени среди и кръгове и това довежда до процес срещу него през 1954, на който е обявен за заплаха за сигурността на държавата.”Wikipedia
  А методите, използвани да съсипят живота му, много приличат на тези със “сгрешените” сметки за ток…

 13. Само тихичко да попитам?
  Защо не се приема закон за лустрацията в БГ??

 14. Tozi sigurno e “drugarche” na drugaria stanishev. Kakvo li si shushnat po drugarski mezhdu mitingite. Kakvoto i da e shte e nai-veroiatno na ruski.

 15. Trudno shte se nameri neshto po-dolno i nechistoplutno ot ruskata nacia. ne sluchaino persite predi mnogo stoletia sa im dali imeto koeto zasluzhavat – RUS – DIVAK. ei na toia DIV bokluk se klania goliamata chast na BG naselenieto. bulgarina si umira da se kupe vuv fekaliite na kremul, a posle da se chudi zashto e vse na nego budeshteto ne izglezhda rozovo. Ot ruskoto kafiavo shte da e vurhu rozovite inache sluncevi ochila na naselenieto. Sburkan ni e gena – tova ni e nai-golemia problem na bulgaristancite.

 16. Г-н Инджев, извинявам се, че коментирам извън темата, но, за съжаление, не сте предоставили информация за контакт с Вас.

  Всеизвестно е, че в тежки времена, обикновено след война, природни и икономически бедствия и т.н, крайните политически възгледи в обществото се активират и стават популярни. Историческите примери са много.

  Моето мнение е, че България спешно се нуждае от ММТ правителство. Аз се опитвам да разпространя тези идеи в България, но срещам огромни трудности. Бях цензуриран и моите коментари забранени, засега в “СЕГА”, “КАПИТАЛ”, “ДНЕВНИК”, dir.bg

  Благодарен съм на frognews.bg, които преди няколко дни публикуваха и дадоха гласност на МЕ-ММТ политическата програма за България, написана от мен и американския икономист, банкер и предприемач Уорън Мозлър в средата на миналия месец.

  http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html

  Бих искал и Вие да предоставите помощта си, чрез Вашия блог, при разпространяването на тази спасителна за България програма. Обществото трябва поне да знае, че съществува и да помисли да ли има полза или не. Винаги е добре да има повече идеи, които да се състезават за гласа на избирателите.

  Програмата е изработена според ММТ макроикономическите принципи, изразени най-добре в книгата на г-н Мозлер – “7 смъртоносни невинни измами на икономическата политика”
  Аз преведох части от първата глава, покриващи 7-те измами:

  http://bulgaria-mmt.blogspot.com/p/blog-page.html

  Цялата книга може да прочетете безплатно в .pdf формат тук:

  http://moslereconomics.com/wp-content/powerpoints/7DIF.pdf

  ММТ програмата за действие в България прави българския народ истински господар на съдбините си, независим от чужди капитали и влияния, било то западни или източни.

  С уважение,
  Райчо Марков

 17. Да Ивета, мирише на конспирация, но от това че Бойко е основното действащо лице в нея направо вони на псевдоконспирация срещу него. Всъщност конспирацията е срещу Сините, сиреч срещу България. Подобно на сегашните протести и Бойко се яви на парламентарни избори с гръмки намерения и обещания, видяхме каква я свърши – осра се до уши.
  Да, има конспирация и тя е с руски монополно-енергийно-политически адрес!

 18. Ивета, аз не споря с вас, само се опитвам да Ви допълня, защо ми се струва доста неконкретно и неадресирано споменаването Ви на теорията за конспирацията.

 19. Поздравления, господин Инджев! Както казва народът – Шило в торба не стои. Е, скоро няма да пиете кафе с Гала, но си заслужаваше.

 20. @MARIO065
  НЯМА ДА БЪДЕ ПРИЕТ ТАКЪВ ЗАКОН В БГ!!

 21. Другаря Путин е помислил за всичко. Приготвил е за вироглавите български овце студената неуютна евразийска кошара, назначил си е чобанин др. Станишев, назначил си е и верни овчарски кучета като другаря Ангел Чегеваров и сие. Остана да се извъпши последното и най-важно действие да се набутат овцете на юруш в кошарата, това явно ще стане чрез толкова широко рекламирания от медиите т.н. обществен съвет.

 22. Стига с тая избирателност.

  Тези дни видяхме толкова много участници в протестите – много по-голямата част от тях са с десни убеждения (биха изхвърлили веднага БСП, ако участват в управлението), а акцентът отива върху този Ангел. Поканил ли го е Плевнелиев.
  Не – а какви са поканените, не е ли това по-интересно за дискусия.

 23. @Николай,
  Каквито и да са поканените, те са нелегитимни защото протестиращите са малка част от избирателите 1- 2 %. Не повече! Как и с какво право тези хора ще ми се препоръчват като гласа на народа? Медиите се опитват да налагат лица, по свои критерии. Това глас на народа ли ще бъде?
  Огромно мълчаливо мнозинство не протестира, но според агенции и медии подкрепя протестите. Но протестите са различни! За ток, за парно, против монополи (но само някои?) против правителството, против лихвите, против всички политици , за нови лица, за нова конституция и т.н.,…. но по отделно тези групи не съвпадат. Не се посочва, кой каква кауза е и за каква не е! Общият процент одобрение на протестите бил 50-60-70 % … Да много е! Но това не значи, че всички те са против всичко. Нито означава ,че всеки застанал на улицата е лице и глас за всички тези искания. А медиите правят точно това. Натрапват ни лица, които са излъчени от разни групи протестиращи , дори далеч не от всички. Без събрания, без гласуване , без в тях да участват дори всички протестирали…
  Питам, кого представляват тези “нови лица”? На какво основание се иска включването им , незабавно, в органи на управлението? (Някои искат дори да присъстват на заседанията на МС и на служебното правителство!?) На какво основание ще искат да се махнели “познатите” лица от политиката? Тези лица са си избрани от техни избиратели и това означава да се отнеме тяхното право на глас! И най-важното, всички тези промени, направено под натиска на улицата и медиите, които охотно дават глас на всеки високо викащ, не отнемат ли правата на огромното мнозинство, които иска и могат да упражнят своята воля чрез гласуване?
  Не е ли това погазване на конституционния ред под маската на извършване на необходимите промени? Политиците изпуснаха възможността да го кажат за да не разгневят народа, за да не дадат храна на популистите. Плахо намекваха да си направят партия, но от друга страна се искаше да се ускорят изборите. Така болния проблем с легитимността новите лица и техните цели остава! И съвсем очевидно е , че това е умишлено! За да се вкарат през задната врата в управлението на страната хора, които няма как да бъдат нито контролирани, нито познати! Хората непознати , пък лозунгите на много от тях като от историята извадени. Онази история дето започва с възторг и завършва в по стари времена с диктатури а сега с крадене и съсипана икономика. Как да не повярват хората в “конспиративни теории”?

 24. Поздравления г-н Инджев! За ясната ви и точна позиция в предаването по Нова ТV. Най накрая се намери някой да каже нещата ясно и безкомпромисно! И преди изборите! 🙂
  Вашият разказ за срещата ви с един изпаднал и беден от протестиращите бе покъртителен. Учудващо е, че вие човек с не леви разбирания, изказахте много повече социално съчувствие към такива хора, от леви, националисти и популисти, които тези дни от всички екрани говорят за бедните и кризата.
  Но май не е толкова чудно. Като погледна кои са най-богатите капиталисти, спонсори, членове на бордовете на монополите и т.н. май си е закономерно.

 25. Кои са тия участници с десни убеждения, че нещо не ги виждам – митингите бяха пълни с активисти на БСП,Атака и ВМРО и всякакви левичарски и русофилски агитки. Малкото нормални хора,които участваха отдавна се отръпнаха.

 26. Г-н С. БОРИСОВ, парадоксалното е ,че всички протестиращи от цялата страна ,дори събрани заедно , могат да изберат 3-4 народни представители, но като се вземе в предвид и разнородността на исканията им , едва ли ще се съберат гласове и за един.
  Легитимност?!?!?!?
  И все още се чудя ,какво правят от ДАНС?
  Защо не “профилактират” ПРОправителствените руски ,уж НЕформални “организации”?
  И Плевнелиев ,като в НЕбрано лозе ,вместо да представи служебен кабинет, той щял да се съвещава?!?!?
  Със кой?!?!?
  Сякаш коституцията му го вменява?!?!?

 27. Честита Баба Марта на всички!

  До Дончо Тонев:

  Неадресирано е споменаването на теорията за конспирацията, защото тя няма един адрес, тя е навсякъде и се ползва от всички, които имат знанията, силата и инструментите да я прилагат – “няма вечни приятели и вечни врагове – има вечни интереси”…, което не е престъпно като идея, стига да се защитават интересите лоялно и мъдро, и в баланс…трудно е, да но всички дълговечни неща са трудни, бързите успехи са нетрайни, крайните поведения са пагубни.

  В стихотворението си Киплинг “Ако” показва почти цялата житейска философия, такава каквато би ни държала човеци:
  1. На български, няма удачни преводи, но горе-долу този става, макар и много далече като въздействие от оригинала:

  Ако

  Ако владееш се, когато всички
  треперят, а наричат теб страхлив;
  Ако на своето сърце едничко
  се довериш, но бъдеш предпазлив;
  Ако изчакваш, без да се отчайваш;
  наклеветен – не сееш клевети;

  или намразен – злоба не спотайваш;
  но… ни премъдър, ни пресвят си ти;
  Ако мечтаеш, без да си мечтател;
  ако си умен, без да си умник;
  Ако посрещаш краха – зъл предател
  еднакво със триумфа – стар циник;
  Ако злодеи клетвата ти свята
  превърнат в клопка – и го понесеш,
  или пък видиш сринати нещата,
  градени с кръв – и почнеш нов градеж;

  Ако на куп пред себе си заложиш
  спечеленото, смело хвърлиш зар,
  изгубиш, и започнеш пак, и можеш
  да премълчиш за неуспеха стар;
  Ако заставиш мозък, нерви, длани
  и изхабени – да ти служат пак,
  и крачиш, само с Волята останал,
  която им повтаря: „Влезте в крак!
  Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
  в двореца – своя прост човешки смях;
  Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
  ако от враг и свой не те е страх;
  Ако запълниш хищната Минута
  с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
  Светът е твой! Молбата ми е чута!
  И главно, сине мой – ще бъдеш мъж!

  Ръдиард Киплинг

  2. На английски:

  If

  If you can keep your head when all about you
  Are losing theirs and blaming it on you;
  If you can trust yourself when all men doubt you,
  But make allowance for their doubting too:
  If you can wait and not be tired by waiting,
  Or, being lied about, don’t deal in lies,
  Or being hated don’t give way to hating,
  And yet don’t look too good, nor talk too wise;

  If you can dream—and not make dreams your master;
  If you can think—and not make thoughts your aim,
  If you can meet with Triumph and Disaster
  And treat those two impostors just the same:.
  If you can bear to hear the truth you’ve spoken
  Twisted by knaves to make a trap for fools,
  Or watch the things you gave your life to, broken,
  And stoop and build’em up with worn-out tools;

  If you can make one heap of all your winnings
  And risk it on one turn of pitch-and-toss,
  And lose, and start again at your beginnings,
  And never breathe a word about your loss:
  If you can force your heart and nerve and sinew
  To serve your turn long after they are gone,
  And so hold on when there is nothing in you
  Except the Will which says to them: “Hold on!”

  If you can talk with crowds and keep your virtue,
  Or walk with Kings—nor lose the common touch,
  If neither foes nor loving friends can hurt you,
  If all men count with you, but none too much:
  If you can fill the unforgiving minute
  With sixty seconds’ worth of distance run,
  Yours is the Earth and everything that’s in it,
  And—which is more—you’ll be a Man, my son!

  Честита Баба Марта на всички!

 28. Тези русофили защо не карат запорожци ? Защо не ползват 150-килограмови руски телевизори ? Не им ли минава през ума, че могат да попаднат в ГУЛАГ както Попов и Танев – “героите” от Лайпциг-33 ?

 29. Все пак Ивета, нуждая се от пояснение. Пределно ясно е, че не приемате постинга ми като допълнение към Вашия, в който споменавате за конспирация и нещо в него оспорвате.
  Всъщност кое не Ви харесва в моята теза – че конспирацията е срещу Сините, че конспирацията е с руски адрес или и двете заедно? А може би, че понеже е срещу Сините е антибългарска?

 30. Докато всички умуват или се чудят как да се лъжат, червените вече се готвят да вземат властта, както по времето на Керенски, когато имаше пълна парализа на държавата. Когато държавата вместо да обуздае крадците, мошениците и убийците, само плямпаше без реални мерки. Вижте готовите пълчища, които искат да вземат и имат това, което не им принадлежи и не са изработили. (http://bspslatina.com/wordpress/?p=1953).

 31. Гос.Инджев този път ми харесахте – поздравления.

 32. Към ДАРИ :

  Бих искала да Ви припомня,че фашизмът е ранния стадий на комунизма.

 33. Поздравление и се надявам да Ви чуят повече хора!!! Не знам защо ми се налага дадена група хора да представляват българите! Никой не ни е питал, дали искаме тези лица? Защо не им се разровят биографиите, защото е ясно какви са…

 34. Скоро четох една книга в ,която се говореше за явленията живота,за това как едни и същи събития се повтарят циклично през житейския ни път докато не си научим урока и си вземем поуки:)и тогава минаваме на по-високо ниво,но докато не научим урока сме поставени в ситуация да го изживеем отново и отново…
  Замислих се за живота в милата ни родина през последните 20 (и няколко години) и май наистина има някаква цикличност в цялата работа-мине не мине малко време и БСП пак са на власт…
  Махнали сме ги през 1989… и след 5-6 години пак си ги избираме идва правителството на Жан Виденов…
  през 1997 ги махаме отново и през 2005 пак си ги избираме,този път начело със Станишев…
  2009 отново са долу…
  и докога? докога ще ги избираме и ще ги сваляме? още колко пъти ни трябва за да научим този урок и да минем на по-високото ниво??
  Пак ли ще си ги избираме сега през 2013? за да ги махнем след 2-3 години….
  замислете се

 35. Много ми е интересно ако скрием всички лични карти на бабите си само за 24 часа на 11 май,какъв ли ще е резултата от изборите?
  И един друг въпрос защо има долна граница на имащите право да гласуват-18г а няма горен?
  защо бъдещето едно дете на 16 ,което ще живее в тази държава дълги години ще се определя от неговите прародители с промити мозъци?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.