Електрошоковата терапия срещу паметта за комунизма

Забелязвате ли е една „подробност от пейзажа” на февруарската ни революция? Че вълната е лява, спор няма. Че се опитват да я оседлаят възможно най-левите елементи-също. За това наследство трябва да благодарим на „новата десница”, за каквато се представяше ГЕРБ.
Но някак незабележимо всички започнахме да приемаме безкритично критиката, затворена със задна дата само в рамките на „последните 23 години”. Сякаш този най-ужасяващо ужасен, направо апокалиптичен период от нашата история, не беше предшестван от друго, а тъкмо от…апокалипсис. Това беше оценка на Петър Младенов за проваления социализъм, направена в неговия доклад на първия пленум на ЦК на БКП след свалянето на Тодор Живков- доклад, който днес е заметен под килима на забравата.
На този огън грее ръце шефът на лявото крило в левицата Янаки Стоилов, заместник-председател на БСП с ресор партийна дейност, идейно политическа работа, местна власт и местни политики. В интервю за „Радио К2” той обобщава днес, че хората са разочаровани не просто от въпросните 23 години, но от факта, че ( според него) днес са се оказали още по-бедни, а несправедливостта за тях сега била още по-голяма.
Както се казва, Янаки Стоилов се опитва да направи невъзможното: да надмине Бойко Борисов във възторга му от успехите на Тодор Живков, който по думите му бил построил толкова много, че ние би трябвало да се радваме ако постигнем поне малко от това в днешно време!
Забележително е, че протестите, започнали като вик срещу високите сметки за тока за бита, постепенно се превръщат в шокова терапия, но не като онази, с която БСП плашеше хората в началото на 90-те години на миналия век, а като някакъв електрошок, който изтрива паметта за истината за миналото.
На улицата сега се излива енергията на едно поколение, което няма собствена памет, но и малкото остатъци от нея „услужливо” се промиват от перачите на историята, които се правят, че не е имало например режим на тока и че България посрещна подарената си от СССР демокрация на колене, където лазеше като най-верния сателит на съветската империя. В тази поза си беше на дъното на Европа по бедност.
Живков може да беше построил ( лично, като Борисов с магистралите си) цели „две Българии”, както се хвалеше, само че в благоденстващата част от Европа, народите бяха построили междувременно десетки Холандии, Белгии, Финландии или Западни Германии. Както се казваше в онзи сръбски виц от онова време, ГДР била „източно немачко”, а западната част на Германия се казвала „западно имачко”.
Да кажеш, че в държавата с милиционерския й терор, с пълния контрол над всичко и всички ( освен над феодалната господстваща прослойка, наречена по съветски образец „номенклатура”), животът е бил „по-справедлив”, щеше да е виц, ако това можеше да е смешно. Комунизмът и неговите говорители от улицата и от улица „Позитано” в София правят пред очите ни опит да си откъснат червената опашка, както вече направиха веднъж, когато обърнаха „преводните рубли” в „гущери” ( както казвахме тогава на доларите).
След първоначалното налапване на капитала от най-верните другари, изневерили с наслада на довчерашните си догми, идеолозите на идеологическия реванш правят вторичен скок в операцията по избелване на репутацията на партията и нейните сателити, които искат да рециклират гнева на недоволните със заплахи за „радикален завой на ляво”. Спасяват се, така да се каже.
А къде да ходят всички, които не искат да лъжат за „красотите” на комунизма и да се нагаждат към модата на подмазвачеството към новия временен господар на статуквото- левичарската реторика? Никъде няма да ходят. Те са тук и мълчаливо наблюдават спекулациите с нещастието на най-нещастната част от българите. Разговорът, запушен от медийните търгаши от доста години, тепърва предстои.

36 мнения за “Електрошоковата терапия срещу паметта за комунизма”

 1. Мисля, че страховете Ви относно евентуално съживяване на ТАЗИ партия (БСП) са напразни.

  Дори моят 75 годишен баща се отказа от нея миналата седмица след 54 години членство в нея.

  БСП се провали тотално като “лява” партия, но, за съжаление, едновременно проваляйки и цялата държава и хората го разбират вече.

 2. …„новата десница”, за каквато се представяше ГЕРБ…Защо в минало време? Да не са направили публично ляв завой?! И за какво им е да го правят, след като истинската десница се цепи, люспи, разделя… и съвсем ме отчая.

 3. Когато се говори в измеренията на справедливостта и истината, нужно ли е да се вкарват идеологически клишета използвани като плашила от кукловодите на (Н)РъБъ?

 4. Flintstown – kakvo drugo da narechesh izmislena durzhava v koiato izkopaemi kato yanaki stoilov i sergei stanishev imat vsichki shansove da budat izbrani za lideri ot “inteligentnoto” tuzemno naselenie.

 5. Всички опити на БСП сега да се прави на невинен страничен наблюдател и даже на ЖЕРТВА на “демокрацията” са върховна наглост и безочие. Няма да се уморя да повтарям — промените през 1989 бяха започнати от пленума на ЦК на БКП, свалил от власт Тодор Живков! В случая няма значение дали това ми харесва (определено не ми) и защо е станало така, но това е истината — преди този пленум опозиционните (тогава ги наричаха неформални) движения у нас бяха пренебрежимо слаби и контролирани и сами нямаха никакъв шанс да предизвикат каквито и да било промени. Инициативата за промените дойде от т.нар. “перестройчици” във върхушката на БКП, от кръга около Луканов. В началото на промените това беше общоизвестен факт и мнозина привърженици на демократичните сили се срамуваха от него, смятайки че сме получили свободата си наготово, без да се борим за нея. Самата БСП признаваше този факт, опитвайки се да си изгради имидж на реформаторска партия. Един от лозунгите на БСП на първите свободни избори през 1990 беше: “Ние започнахме промяната и няма от какво да се срамуваме!” Така че промените у нас не са били резултат от някакво искане на народа или част от него, а просто от решение на върхушката на партията-държава БКП/БСП. Те свалиха Живков, те обявиха че започват промени, те започнаха да “строят капитализма” (такъв, какъвто им е го е описвала тяхната идеология), и до днес заемат доминиращо положение в българската икономика. Това означава, че всякакви носталгично-реваншистки претенции от типа “нали искахте капитализъм — на ви сега!”, или “по-добре си ни беше при Тошо, за какво ни трябваше тази демокрация?”, повтарям, всички подобни претенции трябва да бъдат насочени към БСП! Трябва да се поиска от БСП да обясни защо е започнала промените и какъв е бил проблемът с дотогавашната система! Да ги видим как ще се обясняват…

 6. Иво, мисля, че повече не трябва да мълчим, а по някакъв начин да дадем да се разбере, че и у нас има т.н. silence majority.
  Не може да спазваме тона на политическата коректност!
  Трябва да направим всичко възможно да се чуе и нашия глас!
  Моля те помисли за някаква акция, с коята да можем да обърнем внимание на нормалните хора за опасността, която ни заплашва!
  Сигурно бихме могли да направим нещо, но не знам как да го формулирам.

 7. И продажни ниско и все по нископоклонни “православни вярващи” всякакви и калимяфки поклонници на “златният телец”.Пропадането продължава,все по надълбоко и по на дълбоко в ямата безбожна на “най верващият” в “правата линия на партията” народ и “пастири” му “свети синодални старци” и бабички.
  И “Бог да даде здраве,парици и усмивки”.Е ще даде Бог,на всекиму според “наклонностите”,никой няма да пропусне !
  “Който ни освободи,той ще ни пороби” – Васил Иванов Кунчев (с простите Му приказки).”Народе ????”.”православни народе”,тежко ти !

 8. Няма нищо учудващо в действията на комунягите. Учудващо е бездействието на некомунягите, които бездействайки, помагат на комунягите. Иска се интелигентна агресия, но тя липсва в БГ. Народа ПАК свърши “черната работа”, но няма “правилни” интелигентни хора, които да оглавят народа и да му помогнат в търсенето на правилният път.

  Но какво да се учудва човек, когато в момента една майка в БГ родила дете, получава “помощ” от 35 лв., и това е гласувано от депутат-и, които в БГ плучават по 2300 лв. заплата плюс 5000 лв. “помощ” на месец за да мислят “правилно”.

  Стуацията е такава, че в БГ само народът е във валутен борд, останалите бюрократи живеят в изграден “социализъм”, високи заплати, ниски данъци, липсва на контрол над кражбите/те му вукат усвояване/.

 9. Това е и една от разликите с 1997г. Тогава една от основните движещи сили бяха българските студенти.
  2012г., София, пл.”Журналист” – студенти се подписват за реанимиране на “Белене”…
  Ние сме виновни за нихилистичното “Всички са маскари”.
  И днес берем плодовете наречени “Ангел Че Гевара”, или стегнатия багаж за Терминал 2…

 10. “Който търси ,намира” Истината,подливата непоносима Истинска Истина!
  49) kinsev 24 Юни, 2012 в 12:47 am
  Не народ ,а мърша,ама наистина мърша!
  50) kinsev 24 Юни, 2012 в 1:02 am
  Самички си заработвате проклятието,та карайте си така и то ще ви дойде на главите!
  http://proxy.stranabg.com/browse.php?u=Oi8vZS12ZXN0bmlrLmJnLz9wPTE0OTQ0JmNwPTE%3D&b=29#comment-239086

 11. Все си мисля, че Западните демокрации, изведени до виртуозност, ще надделеят в борбата им срещу агресивното невежество у нас, излъчвано от излезлите пред строя 3-ма или 4-ма натрапени “водачи” на протестите тези дни/колко от излезлите да протестират срещу високите си сметки за ток ще ги припознаят като “спасители” и ще гласуват официално за тях и монотонното им каканижене?/.
  Все се надявам истинско гражднско общество да се роди, а не подставено, и то да е ангажирано да реагира навреме срещу лъжите и грабежите, ощетяващи народа, не постфактум.
  Дано и институциите да са бдителни и да реагират адекватно срещу провокациите на протестиращите, нарушението на демократичните принципи, защита на Западните фирми и инвеститори срещу антиреклама, както и по-стриктно спазване и прилагане на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.
  Сега е времето да се изобличат и оперират като тумор разорилите страната чрез корупционни сделки с връх – далаверите в АЕЦ “Белене” национални предатели в полза на Русия, събрани накуп в БСП, начело със Станишев.

 12. Не четете “Божият спам”,да сте чели !
  “65) kinsev 17 Юни, 2012 в 10:32 pm
  В момента варварите “руснаци” кладат клането в Сирия,както го правят и в България,както правят навсякъде където някой има глупоста да ги допусне в дома си за да го унищожат.Варвари и такива които им продават душиците си ставаики така съучастници в клането на народа от който са! Но Бог на всекиму според как му душата продадена ще съди,всеки му индивидуално.Който не вярва ще повярва,защото речено е било,не един път и няма “простено на незнаещите”!”
  То речено е,не да нее…в монало време,”часовници” сте си забравили да сверите..!…

 13. Рецепта на глупака за качване на престол:
  1. Открий явната истина за добре избраният главатар, че е лош. Може да не е ясно защо е лош. Това няма значение, важното е хората да повтарят лош, лош, лош. Дълга песен.
  2. Внуши на някои партийни ръководители на партии, че ако успеят да отрежат избиратели от престолната партия ще спечелят.
  3. Намали значително плащанията за енергия. После след “откриване на компютърната грешка” дигни дължимата сума значително. Хората изведнъж се паникьосват от увеличението, защото следния месец може да е още по лошо.
  4. Обясни на пенсионерите и всички, че пенсиите и заплатите им са малки, и че това се дължи на отвратително пренебрежение към техните нужди.
  5. Обясни на всички, че нямат добра работа, защото лошият главатар не им я дал, но за своите хора се е погрижил добре.
  6. Похвали себе си у дома и в чужбина, че си единственият спасител на всички и за всичко, който може да оправи всякакви проблеми. Свържи името си с големи успешни ръководители. Но мълчи, че членовете на партията ти, техните деца и внуци са изобретателите на много страдания и несгоди за народа, но изключително доходни за техните джобове.
  7. Грамадна тълпа ще тръгне след тебе и можеш да я командваш на където искаш. Грешка няма.
  8. Кажи, че не искаш да се качиш на престола. Само ще дърпаш конците отзад.
  9. Всяко прилика с действителността е случайна и непреднамерена.

 14. Липсата на памет,в смисъл на историческа памет ,-както и на чувството за историчност-струва ми се е твърде характерна за нас.Колкото до разговорът -за тези години- то той вероятно ще се състои след доста години,просто поколението,живяло при соцкомунизма,влага само емоции и почти нула трезв поглед ,когато се говори за близкото ни минало.

 15. Тъкмо се бях омърлушил от липсата на ведри, радостни и позитивни новини- и вот тебе прекрасная новость от столицата на евроатлантическа България-твърд бастион на западната цивилизация.

  Бюст-паметник на генерал Йосиф Владимирович Гурко беше открит в събота в столицата в градината до Софийската градска художествена галерия, на ъгъла на ул. “Гурко” и ул. “Княз Александър I”.

  Паметникът е дело на скулптора Григорий Потоцки иев представлява бронзов бюст, висок 1.30 метра, поставен върху двуметрова кръгла мраморна колона, уточняват от Столичната община.

  Маладцы! Ну, просто замечательно! Так держать! Да здравствует! Наконец руски паметник в Болхарската Задунайка! Че то досега нямаше хич ни един за цяр поне, че като ни се прииска да полижем окупаторски сапоги, да знаем къде. Отдъхнах си накрая…
  Сега сериозно. Посланикът на Полша незабавно трябва да направи демарш пред марионетните на Кремъл власти в София, и Полша официално да информира Брюксел за поведението на държава, която възхвалява един изверг, който е признат като военнопрестъпник и осъществител на геноцид над полския народ. Свидетел- българският патриот ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ!Ама Хурко нещо нали ни освобождавал.. Глупости-аргументът им е същият, с който арабите официално издигаха паметници на Хитлер от Алжир до Сирия,защото той избивал враговете им, та трябваше да ги озаптява международната общност.
  Народ, който почита чужди палачи като собствени “освободители”, не заслужава свобода! Той и не се напъва да я получи, в скоби казано.И му личи по всичко.

 16. Има прекрасна книга “Тайните фалити на комунизма” от Христо Христов, ама трябва да се чете. Народ, който не си знае миналото няма бъдеще.

 17. Първите комунисти и техните деца и внуци станаха първи капиталисти с хашите пари раздадени
  89г,които пари се изпраха и се върнаха отново в България.В нашия град докараха с тир на един
  пари в чували ,скоро преди 2-3 години се самоуби малко.Лошото е че никой разследващ журналист
  не се нае да изпише имената им и ще се види,че всичките са комунисти членове на БКП-БСП.Един-
  ствения грях на “лошия” Иван Костов е че не министерския сивет не внесе закон за лустрация на
  всички ДС служители,членовете на върхешката от ЦК ,Окръжни,околииски,градски и т.н.комитети на
  БКП,но съм сигурен,че нямаше да изкара пълен мандат правителството и нямаше да откъсне Бълга-
  рия от орбитата на Русия и я ориентира към запада и да стане член на НАТО.

 18. Възхитително точен и прецизен разрез на случващото се – да, това е терапия с електрошокова бухалка, с която се опитват този път не само да ни затворят устата, ами да ни ампутират националната памет за безобразията на Живковизма. Създателите на мутрите вече не се срамуват от това и не се крият: самите те действат по мутренски, с бухалките, но този път се целят в историческата памет за миналото. От татко Сталин са се научили да подменят историята.Браво, г-н Инджев- пак сте право в целта… на случващото се с българите!

 19. Ето това е, което исках от години да видя написано черно на бяло.Как всички започват с “23 години несправедливост”, като че ли преди тях живеехме в охолство, “справедлив живот”, волни и свободни като птички!Не може да се отрече на комунистите /сега социалисти/ огромния им талант да манипулират и да се спасяват от всяко положение. За голямо съжаление трябва да си признаем, че това те постигат с лекота благодарение на невежеството на голяма част от народа. На този народ, който просто се е отказал да чете и мисли.И друг път съм Ви изказвала голямата си благодарност, че Ви има и мога да чета блестящите Ви коментари.

 20. браво,Иво..точно така! За съжаление,за наша трагедия- това БС(К)П въобще не е приключило пъкленото си пребиваване на българска територия! Тоя или оня бил хвърлил партиен билет,ха,много важно-след като тумбите на българските цигани или други българи си е тук,че и се множи- ТЕ гласуват с лекота за “ориджинъла” БСП !

 21. “Приземяване,приземяване,приземяване!Но някои ще кажат “Другарю Живков,абе,Партията така ли ще остане ,бе?!Няма ли Партията нещо да направи?” Другари,ниЪ решиЪме,ъъ,да изчакаме,да видиме,(от залата:хахахахахах!)и най-накрая ако трЕбва шЪ сЪ преустройваме!(залата: хахахах!)Нека така да погледаме,да видиме ,така,ъ,шъ съ по-поснишиме да мине,едв..,да мине таа бурИА(хахах!) па след тУва щЪ видим какво шЪ прайме,но ние чакаме,така че ние така накрая ако нещо,ак-ако не мине бурята накрая шъ съ преустройваме(залата:хахаах!) …Дружна песен днес да екне,песен песен на труда ,на сърца ни да олекне,да живей,да живей труда!!………Абе гледайте какво,как шъ решиш проблема..,може да решава тоа ,който има пари,бее! Щом немаш пари какво ще решиш ти,бе?! (залата:хахах!)! Ти нямаш право да решавашШ!!(залата:хахаха+бурни овации!) А ти шЪ отидеш да вземаш решение..ти немаш пари,па ш’се измъкнеш след това(зала:хахахха),как така?! ” И до днес жънем резултата на това посято и обгрижвано многодесетилетно малоумие престъпно,метнало мост оттогава чак към това наше “днес” и…коси ни,коси!!! Мафията не беше наказана,а чадата й и до днес държат главата на българина ниско долу,той е ПОСЛЕДЕН в Европа,а по някои важни показатели е “отличник” и в световен план! 150 евро мин.заплата/месец-точно толкоз,колкото е и в Папуа Нова Гвинея…само дето тамо не ползват парно и не плащат сметки за ток и всякакви др.рекети на чадата на мафията БКП/ДС.Толкоз и…дотук!

 22. Ами то нарочно.БСП искат да възродят миналото, да управляват без избори , да са винаги прави,да се успокоят, че много трудно е сега да си запазят натрупните пари, а руснааците да си имат плацдарм на Балканския полуостров и да държат Турция и САЩ в шах.

 23. Г-н Инджев, като говорим за вицове случайно да сте чувал вица за заека и мечката, в който мечката влязла в тоалетната, но там нямало хартия.В този момент в тоалетната влязъл заека и мечката решила да се избърше с него,след което го изхвърлила през прозореца.После всички обвинили заека, че той е счупил прозореца.Подобно на този виц звучат и приказките за “последните 23 години”, за това колко бил “справедлив” живота по време на комунизма и че за всичко е виновна демокрацията.Поздрави !

 24. http://www.youtube.com/watch?v=4xlzO2f3_98
  1.38 минута.
  Ето това е един от водачите на протеса.
  Този ще бори енергийната мафия и монополите.
  Попитайте го какво предлага за Лукойл – монополиста на течни горива.
  Ако иска може да го национализира ,нали това ни пробута Станишев само преди месец?
  Може и да поиска и гражданска квота в Държавна комисия за контрол над горивата.
  Или да покани В.Златев на дебат .
  Може и Р.Овч (който се е покрил).

  Относно ГЕРБ – преди две години в този блог предсказах ,че краят им започва с избора на ,,опитния“ К.Йорданов и ТИМ във Варна.

  Поздравления за участието Ви в К1 днес .
  Жалко само ,че не излъчиха клипа с Ангел Славчев …Русофила.

  Моля всички съфорумци да разпространят линка до всичките си приятели в мрежата.
  Нека и ,,водачите“ да отговарят на неудобни въпроси.И как ще ни освобождават?Като наричат лумпени протестиращите срещу ПСА?
  Или по пророчеството на Апостола – ,, Който ни освободи – той ще ни пороби“.
  Нали искаха оставки – сега е момента да вкарат морала и отговорността в действие.
  Затова са протестите – за нов морал и нов модел.
  Протестирам срещу такива водачи!
  ОСТАВКА!

 25. @Мимо Георгиев никой неможе да държи някого приведен,ако той сам не си харесва тази срамно стойка “приведена главица” ,чакайки някой да дойде и да го “управи”.Въпрос на свикнение,кой както си му харесва.На 99.99 % от населяващото нископриведено така си свикнало и немож го помръдна с нищоо,ама абсолютно нищоо.Починало си просто с забита в земята главица (не е от гравитацията).Помръдва само когато му опре “ножа до кокал”,помийката дето лочи да си “защити”.Мен просто ми се погажда от такава непоклатима мърша.И на Бог така !
  Чака си “народеца” господар да го нахрани и Бог да му бил помогнал !
  Бог на мърша не помага,защото невъзможно на умрело да се помогне!

 26. Не всичко е изгубено. Тази вечер БНТ излъчи филма на Илия Троянов и Сефан Командарев “Светът е голям и спасение дебне от всякъде”. Припомняни за “прекрасното” им време.

 27. Извимявам се, да се чете Стефан Командарев.

 28. Една от чертите на комунистите е да се боядисват с фалшиви бои. Сега се публикуваха стари данни, че Хуайт, който е първият помощник на Американският финансист Моргентау, главния лост за избирането на Рузвелт, бил съветски агент. Сега се публикуват секретните му радиограми до Москва, с пълната убеденост, че света принадлежи на комунизма. Участието му в изграждането на финансовата система след войната от Бретон Уудс прокарва руските интереси. Успява да извоюва право на СССР да налага вето в ООН, което и досега спира много неща. Известен е съветския агент Шефер като вицеканцлер и Гюнтер Гийом като съветник на Вили Брандт. Сега Сергей Станишев се мъчи като тях да ни хвърля прах в очите като “социалист”, ученик на Чърчил, “спасител на България”, “борец” за демокрация. Но напълно мълчи че води една партия главно от комунисти, техните деца и внуци. Една партия обявена за престъпна, но никога не спряна да работи.

 29. А вие уж не вярвате, че тая партия може да оживее отново, пък продължавате само с нея да се занимавате! Не ви ли идва наум, че великият и всемогъщ Буда може да цели точно това?

 30. Не, ние се занимаваме с нея, Бай Пешо, тя се занимава с нас. Тя обърка живота поне на 4 поколения българи и сега продължаваме да берем отровните й плодове. Има в България места, институции, университети и др., където е дошъл само 9-ти септември. Остави Буда на мира, замисли се за това. И мисля, че някои от този форум имат твърде романтична представа за днешните студенти. Казвам ви в прав текст – голяма част от тях са посредствени и неграмотни. Същото се отнася и за част от преподаватите им.

 31. съжалявам, последната дума е ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ

 32. Spored men komunistite ne samo provedoha, no i provokiraha protestnata valná, za6toto putino-medvedevskiqt im scenarii da si menkat na vseki 4etiri godini vlastta s fal6ivata desnica GERB, na predstoq6tite redovni izbori prosto nqma6e da se polu4i.
  Za6toto tova, koeto drankaha “sociolozite” naposledak za uednakvqvaneto na elektoralnata podkrepa za GERB i BSP, nqma NI6TO OB6TO s istinskoto polojenie predi protestite.
  A to e, 4e razo4arovanite ot GERB savsem ne minavaha v podkrepa na BSP, i na edni redovni parlamentarni izbori 6te6e da proli4i savsem qsno, che GERB vse oshte ima (vapreki vsi4ko) svoite 20%, a BSP – po-malko ot 15%!
  Dokato sega, sled aktivnoto si meropriqtie “uli4ni protesti”, BSP se varna v predizbornata igra i – uvi! – ima po-dobri otvsqkoga 6ansove da se varne na bql kon i vav vlastta.

  Zatova: BALGARI, GLASUVAITE ZA SINQTA KOALICIQ!

 33. До БАЙ ПЕШО:
  Само един въпрос от тест за “високоинтелигентни” блогъри:
  Ако една организация е обявена със закон за престъпна, какви са нейните членове?
  Възможни отговори:
  А. патриоти
  Б. високоморални личности
  В. престъпници
  🙂

 34. Боя се, че г-н Иво Инджев малко греши по отношение на вълната на протеста. Не мисля, че тя е лява, нито пък дясна. Протестиращите във всички големи градове заявиха, че не искат да се идентифицират с нито една партия у нас. По-важното обаче е, че нито политиците, нито хората разбраха, че в България вече има диктатура на гражданското общество. Тези над 100 000, които излизат всеки ден по площадите на големите градове, няма да отстъпят пред нито едно правителство, включително и пред тези, които ще купят изборите на 12 май, докато не им се изпълнят исканията. От сега мога да кажа, че всички сметки на политическите партии са объркани повече от всякога. За съжаление, всички, които бяха в изпълнителната власт, се провалиха, благодарение на своите кукловоди, но и техният край наближава. Балонът с лъжите гръмна и събуди лъва, а той когато е гладен, не се интересува кой кукловод с какъв цвят фланелка е облечен.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.