Хамелеони с микрофони и злобни ангели лицемерничат солидарно

Двете лица, показвани за две различни ситуации, са нещо типично за българската политическа леващина, която обича да се докарва пред Запада за „социалдемократическа”, но на разни носталгични по комунизма сборища в България се пъчи по познатия ни болшевишки навик. За съжаление нещо подобно прави и журналистиката ни.

Виждал съм днешни видни държачи на микрофон в обкръжението на западни костюмари да се бият в гърдите като първи поборници за западното влияние в България. Същите обаче сега не просто се подмазват на левичарския антизападен екстремизъм, но и се превръщат в негов съучастник с угодническите си интервютата- например с вездесъщия Ангел Славчев, превръщан методично от медиите в едно благо лице на доста озъбени идеи.

Само че същият ли е „везде” този”ангел”, въздигнат на върха на протестите, който се е засилил да ни направи „демократи” по неговия си модел?

Ето ви един пример за двете му лица. В един сайт му избелват едното лице по следния начин:

Публикувано на
22.02.2013 @ 13:50
Поглед.инфо/ Интервю на Драгомира Станоева с Ангел Славчев, едно от лицата на протестите срещу монополите , както и организатор на протестите срещу шистовия газ.

Започва една масова атака срещу всички хора, които са се изправиха срещу статукво. И ще се опитат с всички сили да създадат омраза у хората към тези, които излязоха с лицата си. Това заяви Ангел Славчев, едно от лицата на протестите срещу монополите, във връзка с тиражираната информация, че е член на партия „Българска левица”.

Относно моето участие в младежкото обединение на “Русофили” – миналата година бях поканен от Младежки инициативен комитет “Русофили”, които ме поканиха да стана национален координатор на младежката организация на “Русофили”. Приех, защото за мен русофилството не е това развитие на българо-руските взаимоотношения, аз съм православен християнин и като такъв един от най-близките ми народи – това е руският народ. И пак казвам руският народ, руският човек, този, който ни освободи от османското иго не като руски интереси.”

Отбележете кротката му фразеология за „османското иго”. Защото, когато е откровен и се изразява без задръжки, „ангелите” му са доста по-злобни.

Ето цитат от негов коментар в рамките на дискусията на в. „Капитал” „за” и „против” паметника на съветската окупация в София.

angel.slavchev
20 яну 2011 11:19
„През тези 45 години сме били с онези, които освободиха България от „османското присъствие“ и Европа от фашистка диктатура.
За първото, признателна България им издигна паметници.
Издигна им и за второто…
Или ще кажете, че Съветската Армия не ни е освободила от фашисткия режим?
Не, сигурно не ни е освободила…
Те са имали ИНТЕРЕСИ в България, която са ОКУПИРАЛИ за 45 години, както преди това изгониха турчулята, пак за собствения си интерес”. ( курсивът е на Ангел Славчев, който храбро подчертава така правотата на СССР да окупира България бел. ivo.bg)

Доста по-различно звучи „турчулята” , както и радостта му от 45 години съветска окупация, която „ангелът” намира са основателна просто защото окупаторите са имали тук”ИНТЕРЕСИ”.
Началниците, които лансират това и други подобни млади лица ни играят стар номер. На обществените дискусии за съдбата на съветския фетиш с размаханото над столицата оръжие от години изпращат именно млади физиономии – невежи младежи, които смятат за свое право да не познават историята, понеже не са я преживели. По този начин, в рамките на левичарската подигравка, по-възрастната страна в спора изпада автоматично в ролята да се оправдава, че е живяла при комунизма, макар и да го е наложила със силата на чуждото оръжие именно завоевателната армия, която без да даде една своя жертва тук, превърна България в жертва на своите ИНТЕРЕСИ.
На тази мимикрия за масова употреба в средствата за масова злоупотреба с наивността на публиката трябва да бъде даден отпор. Ако не искаме наистина да се озовем по концлагерите, в които такива „благи ангели” ни пращаха със своите скандирания на 10 януари 2010 г. на техния контрамитинг срещу митинга ни с искане за демонтиране на главния символ на съветската агресия и българското раболепие пред нея в България.

38 мнения за “Хамелеони с микрофони и злобни ангели лицемерничат солидарно”

 1. А по друга телевизия ченгето Росен Петров нагло лъже, че “Русия била пожертвала за свободата ни 202 000 свои синове”.

 2. С цялото ми уважение към вас г-н Инджев направете разлика между загинали воини и политика.
  Паметник в памет на загинали воини не бива да се опорочава с политика или нечии интереси.
  Факт е че във Варна има паметници както на руски воини,така и на германски подводничари загинали през Втората световна война.
  В смъртта си те вече няма как да пречат на когото и да е повече.
  Паметта на воин паднал в битка не бива да се опорочава и трябва да бъде уважавана по всеки смисъл на хуманността,достойнството и човечността.
  Това ви го пише един човек който не е русофил или русофоб.
  А гражданин като вас в малка България.
  Общочовешките ценности трябва да стоят над всички други принципи или пристрастия.
  Иначе тежко ни.
  Мисля че има прекалено много други теми в които да изявите дарбата си и проницателния си интелект които ценя и уважавам.

 3. Мен не ме е страх от явният русофил Ангел Славчев, или някой глупак, на който са му поръчали да изгори американското знаме. Аз се страхувам от десетките, които се пишат уж европейци, или уж за Американ, или каквито им кажат, които забогатяват от неизвестни източници или фиктивни фирми на запад, а служат на изток. От хора на които би трябвало да вярваш, но които те предават и водят стадото в избраната кошара. Наивниците ще разберат, че тези хора не са по различни от Ангел Славчев и имат същите цели да получат властта, и да служат на същите господари, но когато това е късно. Производството на хамелеони е едно от основните ръководни правила на “единствената” вечна партия.

 4. Има да ревете за лошия Борисов…

 5. Какво да кажем и за другото насадено “лице” на протеста, носещо партизанското име на “човека от народа – тж” – “Янко”, който започна да се появява с адвокат Марковски (…) в медиите, който да му превежда журналистическите въпроси, а после да превежда членоразделно и юридически по-необоримо “дълбокомъдрията” от монотонното каканижене на натрапения “лидер”.
  Като не може дори да се изкаже грамотно, как ли пък ще докаже, че ще оправи с вещина, каквото и да е, какво остава в държавата.

 6. На всички русофили и поддръжници на АЕЦ Белене бих препоръчал внимателно четене и последващо мислене(доколкото им е възможно)на днешното съобщение на електроенергийния системен оператор, относно спрените блокове в ТЕЦ-овете и причините за това. За България става въпрос “другари”, а не за …

 7. Protestirame steshtu bednosta i monopolite, a Putin ni programira za izborite: bsp/belene/ ili gerb/boiko,demokrazia/. Dano ni prosvetne.

 8. Хора от протестите в София как може да търпите такъв явен червен провокатор(черен ангел със жълто около устата но много устат) като А. Славчев?! Опомнете се.

 9. Не никой няма да реве за Бойко Борисов, а е време да заревете за ИВАН КОСТОВ!!!

  Българино, ако имаш малко мозък в главата си и ако си дорасъл за уважение към себе си…ГЛАСУВАЙ ЗА ИВАН КОСТОВ!
  IN KOSTOV WE TRUST!

  P.S. Г-н Инджев, извинявам се за партийната окраска, но това е моето виждане и разбиране на ситуацията!Бога ми, не съм платен…”САМ СЪМ ДРУГИ НЯМА!” “Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само себе си!”

 10. Медиите дават на всякакви глупаци да ни учат как да се оправим. Тотална манипулация в медиите.
  Целта е да се хвърля кал по всички и така да се прикрият/покрият/размият и виновните и невинните.
  И защо се дава толкова време и трибуна на истеричните анархисти от Атака при положение, че доскоро безропотно козируваха и гласуваха всяка глупост предложена от ГЕРБ! Да не говорим за морала на лидера, който заряза жена си заради партиината си колежка. А за това, че тогава големият мъж се кри добре от журналистите сега го преизбраха, като еталон за подражание.

 11. Съгласен съм с всичко,което казвате за позорния празник 3 март и т.н. освобождение,но защо не критикувате и американците ? Нима само руснаците извършваха гадории,спрямо подчинените си народи.То това и една от главните причини,изобщо да не се доверям на български медии.Или ще има про-американски или про-руски настроени хора във медиите,а с това умира и обективността.Както и да е, бъдете жив и здрав.

 12. Пърформансите на тези качулати и некачулати “представители на низините на народа” русофилско-надъхани ХУНВЕЙБИНИ които гледаме от една година насам с техните избирателно-антимонополни ДАЦЗИБАО като “Шистов газ – не на нас” , “ИзЧЕЗвайте” и други подобни ме навяват на мисълта че нашия преход навлиза във фазата на “КУЛТУРНАТА РЕВОЛЮЦИЯ”. Когато ще бъде извършена и поредната ЧИСТКА , този път на преходния микс от неправилните и вредни кръвни телца. Явно е че основните гуру на прехода си свършиха работата кой както можа, последният направо ни показа с онова движение с ръката през джоба колко му пука вече и че е неефективен и той . Прозорливият АЛФА-ДОГ както се вижда добре е изучил мъдростите на своите восточни предшественици (да не забравяме максимата “Восток-дело тонкое” която е великоруски икспириънс) и в решаващия момент когато бета-копоите са се ояли и са уморени , някои от тях пуснали тежки шкембета, дава ход на енергичните джавкащи вълчета.
  ХУНВЕЙБИНСКИЯ метод бе приложен успешно в метрополията на ИМПЕРИЯТА наскоро чрез движението на “НАШИСТИТЕ”, ето защо се прилага и в Задунайската ѝ губерния. Там му помогна срещу демократите и да се закрепи на трона, в “задунайская” НАШИСТИТЕ му дадоха едно рамо да се баннат ШИСТИТЕ, сега и да се баннат МОНОПОЛИСТИТЕ (тези неправлните).
  Това първо на прехода поколение кагебейски и номенклатурни ИЗРОДИ (по проф. Н.Никулин) със селективно-насочения си “антимонополен протест” и действия има за цел да анкерира още по-яко въжето с което да укрепи ВЕРТИКАЛАТА която е построил ИМПЕРАТОРЪТ ПУ и на чийто връх се е нагнездил. Такива анкери той копа също и в Грузия, Молдова, Украйна, Полша и др. и с променлив успех но това няма да го спаси защото вятърът ще бъде ураганен и ще го помете барабар с кресливите му хунвейбинчета.

 13. Мдааа – спряха “Мариците”-те. Сега са на ред миньорите. Някой иска водата да помътнее още повече в тази страна. Познайте кои ще са шараните накрая.

 14. @КОЛАРОВ
  Кое Ви дава основание да наричате Анархист, червено-кафявия фашизоиден комунист Сидеров?

 15. http://gindev.blog.bg/
  “Сирия е обречена. Могат да я спасят само руски войски в Дамаск, заедно с някой и друг батальон китайски народни доброволци.
  Защо се стигна дотук ?
  Когато говорим за ситуацията в Сирия, трябва да сме наясно, че … ”
  В България дами и господа е на ход сценарият “гражданска война”,”народни доброволци” – окончателното завладяване.
  а вие си нанкайте “деца”!
  Бог си знае работата,но “в кошара не вкарва”!
  Posted by Румен Бърцов | март 10, 2012, 14:35 https://ivo.bg/2012/03/10/под-падналите-гащи-на-демагогията-лъс/#comment-65174

  Г-н Бърцов,чета този блог отдавна, много рядко съм писал коментари,но сега просто не мога да се сдържа да Ви попитам?
  ВИЕ НОРМАЛЕН ЛИ СТЕ??
  Aко не разбирате въпроса, ще го формулирам така:
  Бил ли сте пациент в психиатрично заведение?
  С Уважение: Стоян Стоянов
  Posted by stoyan | март 10, 2012, 22:01
  Не несъм бил другарю,но постоянно ме обявявате за луд.Явно нищо не се е променило в България!
  Posted by Румен Бърцов | март 10, 2012, 22:47

  Добре де,как да докажа,по кой начин да стане така че да се приеме,че “има такова животно”.Че несъм виновен за това че съм,за това че знам,и за това че има Бог и така решил да знам? Как да докажа ,че нямам вина ?Трябва ли цял живот да бъда подлаган на такива чудовищни “дела” спрямо мен,за това,че съм това,което съм и заради това майками е в гроба,щото ми майка ?!
  И несъм луд,а човек от плът и кръв,който си ползвал мат’ряла дето му в глава по предназначение,просто !”Българска му работа”!

  “Автор: gindev
  02.03 15:34 – ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ИМА ПОЧВА ЗА РУСОФОБИЯ
  http://gindev.blog.bg/drugi/2013/03/02/zashto-v-bylgariia-ima-pochva-za-rusofobiia.1059862
  Коментари
  1. balgarski7vinarki – ИСКАМ РУСИЯ ДА НИ ОСВОБОДИ!ОТ ПРОКЛЕТИЯ ЕЛЕКТРОНЕН РЕД ПО ЮДЕЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ!
  02.03 21:06
  Какви ти обикновени русофили, ние сме върли русофили,ние- тези, които проклетите гадове поставиха в ужаса на геноцида и манипулативността, за всичко, което сме създали и направили- причиниха ни бедствие, завечно…-душите не се подчиняват на електронния ред и т.н.
  цитирай”
  “Мдааа – спряха “Мариците”-те. Сега са на ред миньорите. Някой иска водата да помътнее още повече в тази страна. Познайте кои ще са шараните накрая.
  Posted by torsion | март 4, 2013, 0:04”

  А всичко е въпрос на елементарна,проста логика,Божите заповеди – желязна,непоклатима елементарна логика !пет секунди са нужни да се разбере всичко “кой,кво,що и как”.Писането и пращането по “калните” бг свързаности мнооого безценно време попилява безвъзвратно.А живота е твърде кратък “един миг,между две примигвания” няма дори!
  И има Бог,Аз знам.,не вярвам!
  Амин!

 16. Е този коментар ме олесни в “секундната логика” къде да намеря “който търси намира”.
  “Съгласен съм с всичко,което казвате за позорния празник 3 март и т.н. освобождение,но защо не критикувате и американците ? Нима само руснаците извършваха гадории,спрямо подчинените си народи.
  Posted by Ивайло78 | март 3, 2013, 23:11”
  “Вечната загадка на света е неговата познаваемост.”-Алберт Айнщайн
  И пак от там,тогава :
  Кой ще ни завладее г-н Бърцов, може ли да поясните?
  Posted by N | март 10, 2012, 17:35
  N попитайте проф. Евгений Гиндев какво трябва на означават думите му изречени по “националното” ни радио.
  “неесъм се виждал с бат Бойко скоро,но той трябва да знае,че днешните руски бизнесмени за опасни…”и так даля.
  На мен някъкси ми прозвуча като заплаха!Незнам!Ама с обаждането на един “мил” другар преди вечер по нощите на хоризонта с “милото” желание да се отвори пак лагерите в Белене и Скравена няйкъйкси не ми звучи на лубовни помисли да са налегнали в последните дни след “изборите” оттатък Дунав!
  Аз си мислех ,че сме Република България,демократична,цивилизована,суверенна,член на ЕС и НАТО,но май нещо съм разбрал грешно!Знам ли!
  Posted by Румен Бърцов | март 10, 2012, 20:23″
  А къде е сега Премиер Борисов (в оставка) ?!Да неби в болницата със сърдечни проблеми !А!

 17. Защо Бойко стана изведнъж лош, без да казват кой е добър? Първо трябва да се каже, кой е по добър от Бойко и тогава да се върви напред и да се смени. Нещата тръгнаха в обратна посока, защото
  явно той се колебае за Белене и Москва не го желае. Но още по лошо, появиха се искания към списъците на доносчиците да се публикуват имената на тези, които правиха хората да стават доносчици от страх, принуда, завист, омраза, алчност.. Това значеше да се разкрие съставът на БСП, на мафията съставена главно от членове на бившата комунистическа номенклатура и техните деца проникнали дълбоко и навсякъде в държавата. Момента бе критичен за господстващият елит. Ако това стане с хамелеоните е свършено. Условия за протести винаги ги има. Затова веднага се предсказаха, организираха и се провеждат, за да се спре осветяването на впилите се в тялото на народа гниди, които го смучат и дебелеят. Ако хората ги знаят, лесно ще бъдат махнати. Но протестите, вместо да ги осветят, сигурно ще махнат тези, които биха могли да го направят. Стара песен на нов глас.

 18. Не забравяйте и Сидеров.Тия дни е усилено ухажван от медиите.

 19. Извинявам се за определението на НАШИСТИТЕ като движение в предишния ми пост. Това не е така защото те са просто пилотирано извозване, трафик и то по строго определен график на безмозъчни двукраки говеда и в горния ми текст да се чете като “движение”. Тъй като впечатление за родните “движения” имам от мрежата а не на живо бих предложил в този ми пост малко материал под мотото “открийте разликите” (или приликите).
  Приканвам колегите да се запознаят първо с идеологическия жонгльор-манипулатор-илюзионист с “достевската” брада, създателя на новата идеология на Империята и нейната атрибутика и олицетворение на руската заспала но пробуждаща се мисъл, както и “мозък” на имперските ХУНВЕЙБИНИ – “нашистите”, на “национал-болшевиките” и “национал-патриотите” – всички те насъскани глутници от лаещи озъбени вълчета на АЛФА-ДОГА.
  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%83%D0%B3%D0%B8%D0%BD,_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80_%D0%93%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%87
  А на тези картинки, като се започне от картинката с бялото знаме и портрета на стената на първия ред, се опитайте да обърнете внимание на новата им свастика и какво означава тя, какъв е смисълът и, какви са посоките и насоките, какви са очертанията на емблемата, границите и, как в пространството затворено в тези граници са заличени всички граници, свастиката на фланелките на евразиатите, по знамената и навсякъде по стените и т.н.
  http://www.google.fr/search?q=dugin&hl=fr&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=MsAzUffTGMfx4QTV54FQ&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1680&bih=925
  http://www.rossia3.ru/god2006?month=4&year=2007

  А това са побратимите им национал-болшевики – същата идея «Русия е всичко-останалото е нищо», същите посоки на експанзия «От Владивосток до Гибралтар», същите евразиатски тоталитарни и нацистки цели, същите извори, вождът им Лимонов – съратник и съмишленик на Дугин. Явно е че са изпратени крайно вляво нарочно, за да изглеждат евразиатите “нормални” и “приемливи” и официално го раздават “контра”.
  http://vk.com/page-18239934_44079998

  А тук ето едно от явно ЕКСПАНСИОНИСТИЧНО-АГРЕСИВНИТЕ МУ ИМПЕРСКИ ПОПЪЛЗНОВЕНИЯ на “идейно-философския” великоруски таласо-еквилибрист – с предложение за рефередум в чужда суверенна страна!!!! за “присъединението” ѝ към еврАЗИАТСКИЯ им “съюз”. (прави се на ударен и пробва човека).
  http://referendumunion.ru/sign/
  Така че очаквайте скоро и и в БГ да бъде пробутано такова “референдумче” от тоя КГБейски ловец на таласо-кратски ТАЛАСЪМИ.

 20. Имало да ревем за лошия Борисов, каза по-нагоре някой. Че Борисов не е лош, той е мутра и е тъп! Кой е казал, че е лош?

 21. Много медии сега се радват ехидно че лидерите вече са компрометирани. Всъщност ако искаме да променим България на нас ни трябват граждани а не лидери, може би това е различното в този протест. Ако става въпрос за лидери, имаме си много (дори прекалено много за малка България!), само че всички са безплодни и бутафорни благодарение на „Системата” която дава на изхода си само такъв резултат, каквото и да влезе през входа й. Това че новите лица които се появиха и предявиха някакви искания към „Системата” вече са компрометирани не е никаква изненада. И Дева Мария да посегне на статуквото на „Системата”, автоматично ще се превърне в Сатаната, просто няма да има никакъв шанс. Спасението на България е да се отърси от модела „Лидер-Партия-Политика” и да го замени с „Граждани-Политика” като в този случай обърнете внимание на липсата на посредника и на формата на множествено число в думата ГражданИ. И на липсата на думата Лидер. Най-големия проблем в България (а и в много други страни) е институционализацията на лидерите. Обществените системи стават все по-зависими от една единствена личност. Това важи за почти всичко в България: партии, правителства, корпорации, медии… Крачката от личностна институционализация до авторитаризъм е много малка. Няма нищо по-лошо от лидерска партия а всички партии в България са лидерски. Точно тези партии съставляват партийния картел в България. Това е най-опасния монопол от всички и именно той подтиска развитието на силно гражданско общество. Точно това осъзнаха преди няколко години хората в Исландия и поискаха да институционализират своите граждани, а НЕ лидерите. Аз това разбрах от филма за исландската гражданска революция: ако се направи така че най-обикновени граждани на ротационен принцип да участват в законотворчеството и процеса на вземане на решения, това само ще повиши доверието в „Системата” която в момента е на най-ниското си ниво и пред разпад. Разликата в отношението към такива идеи у нас е разбираема: там хората вярват че могат да накарат „Системата” да заработи за обикновения гражданин, а у нас първата работа ни е да почнем да мислим по колко много начини това НЕ може да стане. Това го чувам и от хора, също така ощетени и видимо маргинализирани от същата тази „Система”! Просто не е за вярване!

  По-долу е линка към филма за процесите в Исландия, за който се интересува:

 22. @ Венцислав Величков: “Какво кара човек да вярва безрезервно на една идея…”
  Вероятно, безрезервните облаги, които получава от идеята или от проповядването й. Последното е доста явно при хората от медиите. Още по точно, не от идеята, а от начина й на употреба. Формално идеята е грижа за “малките”. Реално е, да съберат гласовете им, за да се погрижат за себе си. …И как се погрижват!? Вижте кои са най-“успелите” и от къде идват.

 23. Писал го и друг път,че медиите са четвъртата власт,лошото е,че останаха малко журналисти ко-
  то не се продават и пишат само истини.Тази сутрин по НОВА ТВ бяха поканили “поборника” за спра-
  ведливост,противника за проучването на шиистов газ и т.н. Ангел Славчев сам и му бяха дали си-
  гуно 30 мин. тъй като превключих канала и не имах удоволствието да го слушам,сигурен съм,че не
  съм изгубил нищо.Водещите го бяха зяпнали.

 24. Пендо, писал си се глупак, но задаваш умен въпрос! Ето моя опит да ти отговоря: първоначално недоволството беше една дирижирана провокация с цел да покаже на Борисов кой „кара влака” и беше организирано от задкулисните му кукловоди (същите обръчи от фирми и тайни кръгове, патент на Доган и доразвити от НДСВ И БСП!) и които всъщност го качиха на премиерския стол но понеже проектният му срок изтече и образа му се позахаби и изтърка от кух популизъм, беше време да го „деактивират” и да дадат ход на другите си „граждански” проекти – като „България на гражданите” на Меглена Кунева. Тя е новия проект на троянски кон на олигархията в България! Подготовката й за политическа кариера с изкачване до върха на пирамидата на властта тече отдавна, освен това се радва на същия медийния комфорт както и предния „троянски жребец”. Схемата им беше елементарна и много пъти прилагана досега: очерняне предния до степен в която новия (доколкото може да се смята за нов един стар бардак!) почне да ни изглежда направо хубав и го избираме защото е по-малкото зло (и естествено с малко помощ от “приятели”!). Ето такава е реалността в която живеем повече от 20 години!
  Но! Плана им леко излезе извън контрол понеже народа не пожела да припознае „новата-стара” гражданка Меглена Кунева за новия „месия” и явно вече му е ясно какво ще му се случва още четири години ако допусне една нова тройна или четворна коалиция да доокраде националните природни богатства след като вече са изкрали всичко друго което може да се открадне.

  Според мен това е схемата! Все пак народа ни има исторически шанс: да използва боричканията за власт и ударите под кръста и на принципа “двама се карат-третия печели” да се опита да вземе съдбата в ръцете си. Дали сме дорасли и достатъчно изстрадали за да искаме пак да се освободим след 135 години хомот, предстои да видим!

 25. Извенавам се начлото да се чете-Писал съм го и т.н.

 26. Доколкото знам, г-н Инджев, паметника не е на руските политици, или царе, а на загинали войници. Армията наистина е окупаторска на СССР когато идват тук и това е хубаво да се знае и да се обяви публично, защото към датата на окупация на съветската армия в България, СССР ни е обявила официално война. Но врага винаги трябва да се уважава.

 27. към ВЕНЦИСЛАВ ВЕЛИЧКОВ

  аз ще ти кажа какво ги кара, въпреки, че и сам се досещате- МЪРЗЕЛА.

  защото е по-лесно да се вика на площада, да се руши и псува, отколкото да се хванеш да работиш честен труд, а не платен от Кремъл.
  Защото обещанието да бъдат ‘богопомазани’ им гарантира на тях, на децата и внуците им едни превилегии, които ние нямаме.
  И нямахме..

 28. Младия комунист/социалист/русофил е никому ненужна твар, поради простия факт, че от него можеш да чуеш точно същите глупости, които можеш да чуеш от стария комунист/социалист/русофил. От функционална гледна точка той е селска радиоточка – предава чужд текст без собствена мисъл. А в природата, както знаем, непригодното отмира.

 29. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1815212
  Руското знаме с малък български флаг отгоре се развя на протеста вчера.
  Подарявам тази снимка на всички “патриоти”, които яхнаха протестите. По-ясен символ на всичко, което се случва в България тези дни – здраве му кажи.

 30. към “никой”
  “Факт е че във Варна има паметници както на руски воини,така и на германски подводничари загинали през Втората световна война.”
  Подвоничарите от У-45 загиват на 06.11.1916 г. т.е. не през 2 СВ, а Първата! Паметникът беше разрушен или откраднат през 1944 г., няма го, безследно изчезнал е. През 1915-1916 г. срещу Варна са проведени няколко бойни похода на неприятелския флот ( руският), за което са привлечени крупни морски сили. В четири от шестте планирани нападения участ – ват бойни кораби I ранг (линейни кораби). При това в състава на ескадрите на против – ника, отправили се да атакуват военно- морската ни база, неизменно се включват дреднаути – най-мощните бойни кораби по онова време.
  На 13 срещу 14 октомври в мрака на Варнеският залив се подредили 22 руски кораба, които с първите лъчи на слънцето открили огън, след това се отдръпнали на безопасно разстояние, което през следващите няколко седмици, след свечерване, скъсявали с разузнавателна цел. Германската подводница е пазела Варна точно от руските бомбардировки, които са били безмилостни. Попада на мина и екипажът загива, а подводницата е вдигната от дъното. На 25 февруари 1936 г., двадесет месеца след началото на операцията, извлекли подводника на суша, което според пресата от онова време, “представлява подвиг на българското морячество, което в случая взима рекорда по вадене на потънали кораби с импровизирани средства”.Подводничарите са били пограбни в Евангелиските гробища, понастоящем там се намира руски 5-звезден комплекс и казино “Димят.”, като улиците на град Варна са били препълнени с народ, отдаващ последна чест на германците жертвали живота си в защита на Морската столица пред руският нашественик. Днес има една паметна плоча в Централните гробища, но това не е паметник.

 31. До Slartie и С. Борисов
  Прави сте! Въпросът ми е реторичен, разбира се, няма здравомислещ човек, който да не вижда откъде идват хората, за които става въпрос.
  Интересно ми какво каза това Ангел Че сутринта по телевизията. Просто нямах време и видях само, че са го поканили.

 32. Телевизиите и радиото (Хоризонт) не отразяват, те подстрекават. Две или няколко палатки са опънати пред НС. И половин час тече интервю с протестиращите. А такива дето не могат или нямат време да си кажат мнението, кой ще ги пита? И от далеч се повтаря едно – “дали изборите, ще са честни ” и т.н. Демагогията и наглостта е ясна да се внуши че могат и да бъдат нечестни и да има основание за “протести” при неблагоприятен развой. Преди час-два по една от радиостанциите ЯЯнев нещо спомена за “руската връзка” в протестите. (Очевидно, щом стане дума за АЕЦ и енергетика, какво друго?) Спомена за “намеци от страна на Путин при разговора с ББ” във връзка с предстоящи протести!? След това превключих на други р.станции, същото интервю на ЯЯ бе предавано, но “намеците” бяха пропуснати!… Е какво да си мисля за тези медии?
  Целта на направляващите протеста и медиите е да се вкарат в НС достатъчно радикални крясльовци, които нарочно да поставят невъзможни (технологично) за изпълнение в исканият от тях срок задачи. Същевременно искаха избори и т.н. “веднага”. С такива искания и задачи се цели и бъдещото НС ДА СТАНЕ неработоспособно! След това варианти много. Все ще се намери един пишкин охранител да го разпусне както в 17 г. или някой крясльо да разгони пречещата му опозиция – както в 33г.
  Тяхното желание не е НОВО НС. Тяхното желание е да няма НС. Ако има, то в него да нямат право да участват никой освен посочените от тях лица.
  Те искат в НС да има една аморфна и безцветна маса от “нови лица” и така да не е ясно кои са за или против дадени решения. Да не се знае кои са отговорни за прокарването им. Как ще се води дебат в НС, ако няма партии? Ще се дава право на всеки да говори ли? Или ще ги задължим да гласуват публично!? Под акомпанимента на “протестиращите”…
  Всички тези искания и решения в момента се толерират най-вече от медиите. Не от всички, но от най-гласовитите! От журналисти, които явно желаят да обслужват бъдещите управници, макар че не ги знаят кои са и какви са. А би трябвало да се замислят, дали персони като чегеваристите и разни млади “фили” биха оставили мнения различни от техните? Дали ще ги оставят тях да се мазнят и ухажват, защото винаги има по-големи мръсници и приспособенци…
  Медиите, вместо свобода на мненията , диктуват мнения. Четвъртата власт се оказа много по-безконтролна от другите. И по-неморална. А това е вече опасно и за държавата и за народ. 🙁 ((!

 33. Dokato ruchichkite na rusia v BG ne budat OTSECHENI, nishto dobro ne chaka neshtastnata ni Tatkovina. Nov Stambolov e nuzhen, no nai-veroiatno toi oshte ne e roden a i da e roden mozhe da bude udaven v moreto ot bezrodni rusofili=bulgaromrazci.

 34. Има един не много известен факт, как Италия е била спасена от комунизма, след Втората световна война – от група млади офицери, които просто арестували руските кагебейски агенти, и по този начин запазили запазили свободата на Родината си. В България ситуацията не е много сложна, просто няма мъж, който да извърши няколко прости неща, за което по мъжки поеме някакъв риск. Какво например би могъл да направи президента, ако не беше шушумига?!
  Ето какво:
  1.Връчва мандата на Синята коалиция и настоява пред ГЕРБ за подкрепа на програмен кабинет, в противен случай насочва протеста от улицата срещу тях.
  2.Арестува Волен Сидеров и шайката национални предатели около него, за противоконституционни действия и прокарване на чужди интереси, предателство.
  3.На едната държавна телевизия уволнява шефката дисциплинарно, а журналистите русофили пренасочва към ТАСС, на другата -изважда авоарите на държавните фирми от подкрепящата я банка. На “американската” телевизия се отправя последно предупреждение за отнемане на лиценза…
  4. На протесиращите пикльовци, продали душата си на Русия за “една паница леща”, сериозен и мъдър човек може да отправи приятелски съвети…
  5. За всичко останало си имаме ИВАН КОСТОВ.

 35. Позор за медиите които дават глас на новоизлюпения комунистически боклук Ангел Славчев да ни учи на история!

 36. Уважаеми г-н Инджев,
  Гледах Ви днес в предаването на Гала по Нова.тв и се сетих, че отдавна искам да Ви кажа две думи.
  Първо за Юрген Рот, който Вие, за разлика от много други кресливи и зависими колеги подкрепихте. Може би най вече за това, че върши нашата работа.
  Аз го уважавам/Рот/ за това, че беше един от малкото журналисти осмелил се да пише срещу „Черепа“, и връзката му с моята история за печатането на фалшиви пари/ стр. 103-105/
  Второ, за това, че сте работили за България и то в най горещите и опасни места на планетата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.