Руската нишка в протестното кълбо

Точно като Бойко Борисов, който абдикира от отговорността за управлението на държавата в труден момент, българските медии продължават да бягат от ролята си на коректив в опитите за (зло)употреба от лица, които систематично се налагат медийно с фалшиви или „леко подменени” биографии.

Не бих се занимавал отново с най-представителния от кандидатите за власт сред тези рекламни физиономии на протестите Ангел Славчев, но той дефилира непрестанно в централните средства за информация, които го легитимират в качество, доста по-различно от действителния му нрав. Появи се като събеседник тази сутрин и в Нова телевизия, където му спестиха истинското представяне. А днешно интервю за в. „Стандарт” Славчев „повишава тон” срещу критиците си . Запитан какво ще отговори на обвиненията, че е ляв екстремист, той отговаря, че това били „долнопробни атаки”. С което си „изпроси” още малко подробности извън онези, които вече съм публикувал за участието му в незаконния опит да бъде заглушен граждански протест за демонтирането на съветския паметник в центъра на София от 11 януари 2011 г.

Ангел Славчев се представя за „служител” във фирма, но проверка в търговския регистър показва, че всъщност е съдружник в регистрираната на 29.09.2011 г. в София фирма КА СТИЛ 2001 ООД, чиито следи водят към Москва. Единият от съдружниците му Георги Иванов Гроздев е регистриран с пълномощно, издадено от консулството на България в руската столица.

Излиза, че борецът срещу капитализма ( и „фашизма” в лицето на гражданите, наричани от неговата компания на онзи екстремистки контрамитинг „фашистки свине”), не е просто „служител”. Заиграващият се с крайно лявата идеология и реторика водач на софийските протести, който се самоназовава в интернет Ангел Че, всъщност е капиталист(че).

Същият често споменава, че е напуснал партията Българска левица ( на бившия депутат от БСП Иван Генов), но кой знае защо пропуска факта, че не е бил редови член, а кандидат за депутат в листите на партията за парламентарните избори през 2009 г. под №21. Да не би да му е неприятно, че се е повалил на едни избори?

Колкото до лидерството му на Движение русофили и въпросът дали тази „подробност” е представителна за протестите, ето какво пише днес в. 24 часа”  по въпроса за „руската нишка” в тези събития.

Руско знаме се вее начело на протеста

03.03.2013 21:39; 24 Часа;

Руското знаме с малък български флаг отгоре се развя на

Руското национално знаме се вееше в първите редици на вчерашното протестно шествие в София.

Бяло-синьо-червеният флаг бе гарниран с по-скромно българско знаме в горния край на дългата дръжка. Повечето граждани или не го разпознаваха, или не му обръщаха внимание. Определящи се като русофили обаче го поздравяваха.

Някои дори спореха, че това било Самарското знаме. Цветовете наистина присъстват в Самарското знаме, но в друг порядък, коментираха по-запознати.

Руското знаме бе развявано от 40-45-годишен мъж с прошарена брада и дълга коса, който не пожела да се представи.

“Днес е 3 март, денят на националното ни освобождение от турците, а то е станало главно и благодарение на Русия”, поясни мъжът.

И добави: “И ако някой ни помогне в тези тежки дни, само руснаците ще са. От западняците не видяхме нищо добро, те са тук само за печалба.”

 

 

29 мнения за “Руската нишка в протестното кълбо”

 1. Господин Инджев, русофилски кретени в България има бол. Дал Господ. Или пък – дал Ленин. Ленин нали е Господа на комунягите. Дори комунягите ни уверяваха доскоро, че Ленин бил жив и е между нас. Е, как да не са кретени, щом така вярват?

 2. Т.е. руските интереси, които предизвикаха тази криза, да ги излекуваме с още руски интереси. Като да лекуваме наркоман с повече хероин

 3. Ив Боне*

  Хъфингтън пост
  Ив Боне. Снимка: от тв екрана

  Мимолетното внимание на френските медии се насочва към Либия, освободена от диктатора, чиито ограничения познавахме, за да се потопи по-добре в анархията, към Сирия, опустошена от гражданската война, в която нашето правителство припка да се включи на страната на ислямистите, към Мали, освободена с нашата силова и за щастие решаваща намеса, но докато тичат след тези пожари, те забравят красивите и високи пламъци, които озаряват небето над Европа, там, на изток, в България.

  София, какво красиво име за столица, се възмущава, както ни окуражаваше Стефан Хесел, София се надига, София въстава, защото хората, множеството, изнемогват от глад и студ, защото тази била винаги бедна страна, сега вече е първа по бедност в Европа, но Брюксел поздравява София за нейната политика на строги икономии, нейният министър-председател в оставка Бойко Борисов, кой знае името му, предлага да се намалят всички пенсии в Европа до 120 евро месечно, а шефът на европейската десница Жозеф Дол поздравява за работата му отиващото си правителство, което докара тази държава от Европа до равнището на африканските страни.

  От 4 февруари нещастните българите са окупирали улиците, но благодарение на студа и опасността от измръзване френските журналисти не поемат риска да отидат там. За самозапалванията се говори охотно ако са в Сиди Бузид, по-малко, ако са в Нант, и никак, ако са в София.

  Каква е тази Европа, затваряща очи за изпитанията на една страна, която е приела в лоното си, предпочитаща да доставя оръжие на либийските или сирийските бунтовници, вместо да се притече на помощ на хората, повярвали в нея? Каква е тази Европа, където огромните богатства избягват данъчното облагане, отменено от съда?

  Каква е тази Европа, която забравя, че солидарността е първият й закон? Каква е тази Европа, чиито бащи искаха да бъде братска, отворена и щедра, а сега предлага само студенината на банков салон?

  Един въпрос пари на устните ми: България наистина ли е в Европа?

  Превод: e-vestnik

  * Ив Боне е директор на френското контраразузнаване 1982-1985 г. Под негово ръководство френските тайни служби откриват и вербуват източника Фаруел, къртица в КГБ, от когото получават почти 3000 секретни документа. Учредител и президент е на международната организация за жертвите от тероризма. Световно признат консултант по въпросите на междудържавната сигурност, автор на няколко книги за Ал Кайда, иранския фундаментализъм и терористичните заплахи. Най-новите му проучвания са съсредоточени върху Либия и Алжир и следващият му труд ще включва специален раздел за процеса срещу българските медицински сестри, обвинени от режима на Кадафи.

 4. я вижте – Газпром купува израелско находище на газ и произведения от него втечнен газ, за да не позволи конкуренция на пазара в Южна Европа и най вече на Балканите!

  http://www.ng.ru/economics/2013-03-04/4_gaz.html

 5. Как и по какъв начин да се коментират последните две изречения, г-н Инджев, когато от подобно безродие, демонстрирано по такъв брутален начин, не къде да е, а под носа на Президента на България, на човек му се повдига! Задушавам се и буквално блокира мозъчната ми дейност тогава, когато гледам дефилиращата простотия и необразованост на българина, от която не може да се очаква нищо добро!

 6. Господин Инджев, би било интересно да разбере, дали Вашият редовен читател Борисов, ще отиде на погребението самозапалилия се Пламен Горанов, който вчера почина. Бог да го прости! Аз смятам, че ще отиде. Щом отиде да даде рамо на протежето на ТИМ Кирил Йорданов, сигурно ще отиде и на погребението този гражданин който протестира срещу кмета.

 7. http://www.dartsnews.bg/News/42425
  БУНТЪТ РЕЖИСИРАН ОТ ЛАПТОПИ ДО РАДОМИР
  Почерпен младеж издал заверата след купон с лидера Станишев

  Снимка: Фейсбук страницата на
  Ангел Славчев(Ангел Че)
  Младежи с лаптопи, настанени в луксозен хотел край Радомир, са режисирали протестите в Мрежата, още преди старта им на улицата. Червената завера с давност около месец и половина издал доволно почерпен младеж след купон с награди с лидера Сергей Станишев. Това разказа пред Дартс нюз жител на малкия град, който попаднал на информацията за случващото се в пустата местност съвсем случайно. Според източника ни наставник на младите, които пишели на лаптопите си дори по време на обяд, е бил Кирил Добрев. Два пъти в седмицата групата пристигала в хотела/който в региона се свързва с имената на Божидар Данев и Румяна Балабанова/, “с две бели бусчета”, а веднъж била посетена и от председателя на БСП Сергей Станишев. Той раздал награди на младежите, а след щедра почерпка един от коментаторите в социалните мрежи се изтървал на неподходящо място: Ще бутаме правителството, България ще стане като дискотека – ще светва и ще угасва”.

  Във фейсбук пък Стефан Иванов, бивш лидер на СДС-София и общински съветник в столицата, разпространи информация за лицата на протеста, която публикуваме без редакторска намеса:

  Ангел (Че) Славчев.

  https://www.facebook.com/angel.ce.14
  -член е на политическата партия „Нова левица” до преди 2 месеца, като стана известен с активното си участие в протестите срещу проучването и добива на шистов газ.
  – “Като кординатор на антишистовата кауза се занимавам с тяхното организиране” (в.Дума).15.12.2012: Избран за: „Координатор на младежкия клуб към Националното движение “Русофили”. Ангел Славчев пропагандира и разрешаването на марихуаната.Виден лидер на крайното левичарство с агресивни изяви от години насам. Беше сред хулиганите, които в нарушение на закона, поощрени от пасивното присъствие на полицията, организираха контрамитинг на митинг с искане за демонтиране паметника на съветската армия от центъра на София. Обърнете внимание на яростната му злоба срещу американци, „турчуля” и срещу…възрастните хора!

  Янко Петров
  https://www.facebook.com/ianko.petroff
  Свързан със СИЛА…
  Чест гост на телевизия СКАТ.
  Людмила Манова
  https://bg-bg.facebook.com/ludmila.manova
  организатор на протеста в Благоевград.
  Тя е регионален координатор на граждански съюз „СИЛА”.
  http://novinite.bg/articles/30379/Lyudmila-ot-Blagoevgrad-na-Kongresa-na-BSP-Pokajete-che-ste-na-stranata-na-horata
  Людмила Манова от Благоевград участва в 48-ия Конгрес на БСП в НДК.

  Дончо Дудев
  https://www.facebook.com/doncho.dudev
  е от НОВА СИЛА. Един от главните организатори. Активист е на гражданското движение “Протестирай”. Мениджър в месарска фирма, очевидно в добро материално положение.
  Той твърди, че е професионален мениджър на протести!
  http://www.regal.bg/show.php?storyid=1204046
  – Откога и защо произвеждате колбаси от конско месо?
  НОВА СИЛА http://novasila.org/
  председател: Антон Георгиев Сираков. http://www.skat.bg/products.php?type=5&genre=2 http://novasila.org/flag.png
  Статии в сайта:
  -Защо НОВА СИЛА подкрепя Путин.
  -Всички българи – на референдум! И да гласуваме с „ДА”!

  Мариана Христова
  професионален борец срещу всичко западно. В едно радиопредаване ни осветли, че като притежателка на експертиза по протести консултира протестиращите.

  Иван Петров (Варна), основно образование, Футболист, с криминални прояви, бивш кандидат за кмет на Варна, близък до лицето Борислав Гуцанов. Бивш футболист и треньор на “Спартак” /връзка с футболните ултраси с камъните и пиратките/. Национален състезател хванат да краде дънки на лагер в Уелс, изключен за това от националният отбор и от БКП! На местните избори през 2007г. той е бил включен в листата за общински съветници на Обединения блок на труда, а през 2011 е бил кандидат за кмет и водач на листата на Българската национално-радикална партия често подкрепящи БСП.

  Официалната позиция на БСП е, че подкрепя протестите, но не ги е инициирала! Всичко е започнало от цените на тока. Има нещо вярно! Но, има невидими течения и познати кукловоди!

 8. http://frognews.bg/news_52134/BSP_se_opitva_da_prevzeme_protestite/
  БСП се опитва да превземе протестите
  Според Ото фон Бисмарк една революция трябва да бъде оглавена, ако искате да не Ви обезглави. Нямам никакво съмнение, че в БСП и други леви структури внимателно са чели и възприели този урок на великия германец.

  Имах възможност да се убедя с очите си в това преди няколко дни – бях с приятели пред археологическия музей, когато покрай нас премина Петър Мутафчиев, депутат от Коалиция за България. Подхвърлих му тази мисъл на Бисмарк, а той коментира: „Умните хора постъпват така“.

  Не съм сигурен, че в БСП са много умни за други неща, иначе щеше да си проличи в политиката им, когато са на власт. Но съм сигурен, че в БСП имат дълъг опит в политическата поквара и коварството да опаковаш различни прояви, които да впрегнеш за своите си каузи. Умеят го, по дяволите. Един германски консервативен политолог от 20 век, Алард фон Шак, наричаше тези техники „кристализационни“:

  „Под „кристализация“ се разбира събирането и насочването по възможност на най-широки слоеве от обществото около една обща бойна цел. За целта служат така наречените „кристализационни лозунги“, които, по правило, имат некомунистически произход (национално освобождение, аграрна реформа, защита на мира и т.н.). те трябва да се възприемат съзнателно или несъзнателно от масите.

  Под „организация“ се разбира свързването на спечелените чрез кристализационните лозунги привърженици в ядки и групи на така наречените демократични, народни организации“. Ето това се случва днес в България – покрай съвсем обяснимите и по правило справедливи протести на стотици хиляди българи, се промъкват свикналите към конспиративност левичарски функционери, които трябва да им се признае, постигнаха немалко, за да опаковат протестите под такива „кристализационни“ лозунги и форми. БСП е цар в това да работи и постига целите си чрез подставени лица. Така замислиха прехода, така го извършиха, така продължават да контролират дори и част от протестиращите. Ето, затова са такива и резултатите от този преход. Когато пиеш, мисли за извора, съветват мъдрите китайци. Такъв трябва да е и основния съвет към всички, които участвуват в тези много нужни и справедливи протести – хора, внимавайте да не се превърнете в острие на бесепарската тактика. Казвате, че нямам основание за такива твърдения? Нека погледнем фактите. Изчаках да видя дали някой ще се сети да профилира фронтмените на протестите и с две много повърхностни изключения до днес не видях нещо подобно. Затова ще го направя тук и сега.

  Единият от най-кресливите лидери на част от протестите Ангел Славчев, е бил член на партия “Българска левица” до миналата година, крайно ляв елемент, който е подписал профила си във Фейсбук като Ангел (Че) Славчев. Чудя се защо ако си нахлузиш фланелка с образа на Хитлер, свастика и други национал-социалистически атрибути, веднага биваш заклеймяван, а когато се кичиш с лицето, името или атрибутите на масовия килър Че Гевара, това някак си минава за допустимо. Даже било секси, коментират някои празноглавци.

  „Падне ли шистовата забраната, пада и правителството“ казва в интервю от октомври миналата година във в. “Дума” Ангел (Че) Славчев. Два месеца по-късно, на 15 декември 2012 г., пак във вестника на БСП, той заявява: „Като координатор на антишистовата кауза се занимавам с тяхното организиране“. Междувременно левият екстремист (Че) Славчев е избран за координатор на младежкия клуб към Националното движение „Русофили“. Ето как обяснява Славчев този избор: „Относно моето участие в младежкото обединение на „Русофили“ – миналата година бях поканен от Младежки инициативен комитет „Русофили“, които ме поканиха да стана национален координатор на младежката организация на „Русофили“. Приех, защото за мен русофилството не е това развитие на българо-руските взаимоотношения, аз съм православен християнин и като такъв един от най-близките ми народи – това е руският народ. И пак казвам руският народ, руският човек, този, който ни освободи от османското иго не като руски интереси.“ (http://bulgarski.pogled.info/news/43301/Angel-Slavchev-Napusnah-Balgarska-levitsa-oshte-minalata-godina). А сега черешката на тортата – Ангел (Че) Славчев е фронтмен на група разбеснели се левичарски елементи, които в нарушение на закона, организираха агресивен контрамитинг на един от митингите, който искаше демонтиране паметника на съветската армия от центъра на София. Ще видите днешния „лидер“ на протестите в изключително отблъскващата поза на крайноляв екстремист, редом до други подобни екземпляри от организацията „Че Гевара“. Винаги съм се чудил кога най-накрая страната ни ще стане нормална и подобни опасни за общото благо елементи ще бъдат изривани от жандармерията, докато се опитват да пръскат крайнолявата си отрова. Вижте видео от това скверно събитие, лицето Ангел Славчев е най-вляво. (Митинг за демонтиране и контрамитинг – провокация 5/12, http://www.youtube.com/watch?v=4xlzO2f3_98 ).

  Ангел Славчев и Симеон Славчев на контрамитинга отново

  Продължаваме – ето, имаме и снимки на Ангел (Че) Славчев пред паметника на окупаторската Червена армия, в компанията на дългогодишния функционер и активист на младежкото обединение на БСП Симеон Славчев (само да вметна, че в това обединение допреди година и половина компания на цялата тази левичарска група е правила и днешната юридическа съветничка на президента Росен Плевнелиев – Наталия Киселова.) На тази снимка виждате българския Че в компанията и на съветничката от БСП Гергана Алексова. На следващата снимка виждате този човек да чисти паметника на окупаторската Червена армия. Имам въпрос – какво трябва да покажем, за да се разбере, че част от протестите са изцяло опаковани и направлявани от хора на БСП и крайнолевите организации? Тези хора ясно показват, че са заклети врагове на свободния свят, на днешния ни геополитически избор и посока на стратегическо развитие. Да си ходят в Московията, следователно.
  Нека видим другите фронтмени – Дончо Дудев е член на софийската организация на партията „Нова сила“. А сега внимание – партията „Нова сила“ е сред най-ретроградните, русофилски и проТрактористки структури в страната ни. Създадено от бившия атакист Антон Сираков, тя се изказва еднозначно в подкрепа на диктатурата на Владимир Путин. Но има и още нещо – тази партия подкрепи много последователно Алексей Петров (Трактора) още от началото на 2011 г. за кандидат-президент. Не Ви се вярва? Воала:

  „Изявление за издигане кандидатурата на Алексей Петров за президент на Република България.

  Централният комитет на Политическа партия Нова сила, в свое заседание на 09.01.2011 г., взе решение партията да подкрепи инициативата за издигане кандидатурата на Алексей Петров за президент на Република България на предстоящите избори.“ (http://novasila.org/indx03.html). Как Ви харесва това? На мен никак. Ами подкрепата за Путин, тя как Ви харесва? (Защо Нова сила подкрепя Путин, http://novasila.org/archives_25.html)
  Лидерът на част от протестиращите във Варна Иван Петров се оказа изключително малограмотен човек, с основно образование, бивш кандидат за кмет там и опасно близък с Борислав Гуцанов, любимецът на Сергей Станишев, който вече е на щатна работа на „Позитано“ 20. Толкова ли е трудно да се прозре за кого работи този човек? Въпросът е риторичен. От подобна порода са и останалите „водачи“ на част от протестите. Чудно ли е тогава, че тази крайно левичарска и на каишка към „Позитано“ 20 група издига невъзможни и противоречащи на здравия разум искания.

  Съдете сами: по време на протеста на 25 февруари например един от водачите на протеста каза буквално следното: „Цялата комисия ДКЕВР трябва да бъде арестувана и да не бъдат освобождавани, докато не докажат своята невинност“?! Имам видео запис на това изявление в архива си и ще го пазя като най-ценно свидетелство каква разрушителна стихия може да се отприщи, ако се допусне левичарската истерия да завладее протестите. Янко Петров, един от основните водачи на протестите каза, че „Станишев ги е изоставил, след като те са поискали от него да вземе мандата и правителство на БСП да изпълни исканията им“?!

  Ангел Славчев чисти паметника на Съветската армия

  Трети от водачите на протеста направи следните предложения за „нормализация“ на страната: национализация на ЕРП-та, на Лукойл Нефтохим-Бургас АД, на ТЕЦ-овете и ВЕЦ-овете, а мините и рудниците да станели собственост на народа чрез златни акции??? Прощавайте, но това само на Франсоа Ноел, фанатичният комунист-утопист от френския метеж в края на 18 в. останал в историята с името Гракх Бабьоф, би му хрумнало. Българският му колега, повече от два века по-късно с лекота допълни, че трябвало да се създадат отново ТКЗС-а, а финасирането им щяло да става с нисколихвени кредити, като паралелно правителството определя и основния лихвен процент. Бога ми, тези ако не са най-отвратителните национални предатели, подкокоросани отвън, ще се окажат лишени от елементарен здрав смисъл. Смисленият разговор, който според мен трябва да се води днес и за което трябва ад настояват протестиращите е как да съкратим всякакви остатъци от социалистически структури. А не как да поправим пораженията на социализма с повече социализъм. Социализмът, най-общо казано е в основата на днешните ни проблеми, как пък не го осъзнаха най-накрая протестиращите.

  Антон Тодоров

 9. България тъй или иначе е в отровната прегръдка на комунистическата мафия БКП/ДС и КГБ,това е от десетилетия….

 10. Лицето развяващо руското знаме е Miroslav Paskalev Zoretz, председател на сдружението “Свободни, Можещи, Силни”

 11. България няма нужда от чуждо-фили или чуждо-фоби, а от българофили – смятам, че всички тук сме на едно мнение.

  ММТ програмата за България, която написахме с Уорън Мозлър в началото на годината, показва пътя на българофилите за възраждането на българската държавност и просперитет.

  Не мислите ли така, г-н Инджев?

 12. “В 1980-е годы Александр Дугин придерживался радикально антисоветских и антикоммунистических взглядов. По словам самого Дугина, он водил своего маленького сына «плевать на памятники Ильичу», о чём впоследствии сожалел[22]. В этот период Дугин увлекался философией Фридриха Ницше,”
  Е те това “ангел ЧЕ” се появявя в “Групата” “Спри АЕЦ Белене” с цитати от също от Нитше.В профила му личен имаше суматие “мацки”,интересни “мацки”,евродепотатки и др.Гьобелсче досущ е това “ангел ЧЕ” “комплексари от вси страни съединяваите се в нови леви фашисти”.И медий ала “Гьобелс Пу.Ри.”.
  Който търси и намира.Търсете брей,търсете и бързо ще ви светне “кой от къде му сърбежите”.
  “Бог си знае работата”,А никак ли пък няма поне един с не левозавъртяни/монетнопоклонни “софтуерни” способности.Аде брей !
  А някога имаше “хакери” за едната чест !
  Амин !

 13. Русия налива пари в пропагандата си в България от около поне 200 години, т.е. това не е нещо ново нито би трябвало да ни учудва. Просто трябва да сме наясно и да постоянствуваме в борбата за неутрализирането на тези пари и рубладжиите. Това е една всекидневна борба, както се борим с хлебарките.

 14. Podkrepiam mnenieto na Simeon che borbata s ruskata napast v BG triabva da e vsekidnevna. Za zhalost rusnacite sa mnogo po-opasni za budeshteto na stranata ot hlebarki, pluhove i vsiakakva druga napast, bolesti i bedstvia vzeti zaedno.

 15. Г-н Инджев,не трябва ли според вас да се носи наказателна отговорност за използването на деца за политически цели?Вчера бях на т.нар.протест в моя град-пьлна пародия.На сцената се качили 15-16 годишни деца,а имаше и на 11-12години,рьководи ги отзад една мистериозна баба.Аз сьм сигурно на вьзрастта на родителите им.Едното дете направо си поиска калашник от полицаите да прочистели Бьлгария.

 16. Долу Голямата Хлебарка !!!
  Осъзнайте се БЪЛГАРОФИЛИ.
  Младежи покажете, че ОБИЧАТЕ България.

 17. Само така товаришчи,действувайте немедлено!Требе одма да станем задунайская губерния,сега е момента.Великая октябарская революция на болгарска земля требе,нали?!Никакъв ЕС,никакво НАТО не ни требе!

 18. @Beni то това нещо “Конституция на Република България” се гази от 99.99 % от насвеляващите пролетариат БГ.Никой не я спазва тая Коституция,защото никой неси прави труда да му с ф етне коя година сме.
  “Оная държавата,оная Партията,ония горе управниците” – “граждани”- “народ” – “КПСС-БКП,вечна дружба”.Диващина и затъпело до смърдело.И “медиите” смрад смърдела пропаднала са еси,ама вси без изключение.Смрад та се не трае,а никой и се не помръдва,че да се види имали останало живо(не е живо това дето чакас дфа му падне небето на глава и някой друг да му свърши всичко).
  Десен честен часник (Истински) е този дето спазва стриктно “10- те Божи заповеди” десет правила за “безопасни условия на труд и сполука на дом и семейство” – всичко друго е лъже десно.Българистан населяващ “16 сесесере республика” най мрази “чесният десен естествено часник”.Аз съм е такъв “частник”(бях де,сега съм само честен по волю народу).
  Ноо пък си имааам много от Бог ми дадено,мнооого !
  “Бог си знае работата” ,но никого не помръдва насила да си изпълни задлъжненията към ближният и по далечен нему подобен!
  Амин!

 19. И всички сте на пързалката ,но не го забелязвате,щото всеки си полегнали индивидуално или в “групички виртуал соцялни” ,по течението сте се пуснали,а си мислите ,но само така си мислите,че плувате “срещу течението към извора на живота,пъстървата дето плува”.

  “13. Аз съм Алфа и Омега, начало и край. Първият и Последният.
  14. Блажени са, които изпълняват заповедите Му, за да имат право да ядат от дървото на живота и да влязат в града през портите.
  15. А отвън са псетата, магьосниците, блудниците, убийците, идолослужителите и всеки, който обича и върши лъжа.”

  “Да унищожиш предразсъдаците е по трудно,отколкото да разделиш атома на частици.Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности”-Алберт Айнщайн (атеист – имперялист според другарите верващи соцялни комунисти “православни”)
  Амин и Бог да ви даде Разум да ви споходи !

 20. Русофилите говорят: “От западняците не видяхме нищо добро, те са тук само за печалба.” А от Русия видяхме жесток терор към народа, нагло грабителство на всички ниви, лозета, пари, дружества, занаяти и един богато платен слой от фалшиви привилегировани, прехвалени от казармите за агитация и пропаганда. Един прост милиционер, който не може да се подписва, получаваше тройната заплата на един лекар, защото крепенето на авантата беше много по-важно от здравето на народа. Как сега няма да искат си върнат привилегиите за верните към Москва? Блажени тези, които искат сами да си сложат хомота.

 21. Знаят си урока русофилЧЕтата, знаят как се харизва България на руската мечка – описанието намираме в национално-предателските стенограми на ЦК на БКП от 1963г.:
  Необходима им е само една… “зряла и мъдра партия, дълбоко предана и вярна на марксизма-ленинизма и пролетарския интернационализъм.. Единна и сплотена около своя Централен комитет, тя ще съумее да изведе на успешен край великото дело на пълното сближение и сливане на НРБ и СССР”
  Не им трябват някакви си “много партии”, какво пък остава за някакво си ДСБ и Костов мощно да им се пречкат!!!

 22. Ето и изказването на Цола Драгойчева в подкрепа на руснационализма:
  “Както навремето Георги Димитров казваше: „Българо-съветската дружба прониква под всяка колиба и къща на нашия народ“. С предложението на Политбюро и ЦК на партията тая дружба трябва да стане още по-всенародна… Трудности има…, но те ще бъдат прекрачени чрез ентусиазма на великата обич към Съветския съюз… Тия трудности обаче ние сами не ще ги преодоляваме. С нас е Комунистическата партия на Съветския съюз с нейния Централен комитет и големият наш старши брат Никита Сергеевич Хрушчов… Несъмнено ще има и мърморковци, нямам предвид враговете, които грубо ще кряскат и хулят.”

 23. Най-ефективният начин да се противпоставите на и да неутрализирате поплъзновенията на Кремъл е да участвате активно в протестите. Обидно е да слагате протестиращите под общ знаменател, докато гледате сеир отстрани.

 24. Г-н Инджев,

  Бърза справка в ТР показва, че другаря Славчев към момента е сред управляващите в ПП “Българска левица”.
  Това е достатъчно, за да сме 100% сигурни, че лиецето не е никак политически неутрално!

 25. Крайната цел на “Българската пролет” е избиране на проруско правителство. Ако това не се постигне, ще има отново “граждански” протести и след изборите… до нови избори и т.н. В момента България е фронт на който воюват Русия и Западната цивилизация. Трябва всички прозападно ориентирани партии в страната, да загърбят ежбите и да се обединят в името на България.

 26. Към Светослав Кръстев:
  От години се опитвам да обясня, че реално България не е разделена на леви и десни, на сини и червени, на проруски (т.е. проазиатски) и прозападни българи. “Руското” у нас се схваща като нещо познато, уютно дори в своята роднинска мърлявост и не изисква напън. Докато западното е лъскаво,предизвикващо завист дори, но стряскащо с усилието, което трябва да се положи, за да го постигнеш.
  Проектът за модернизирането на България по стандартите на напредналите страни минава през доближаването на критериите, издигнати за членуване в западните клубове, но на мнозина това им се видя твърде трудоемко, докато плъзването обратно към света на разпределението на едни блага ( в Русия поне ги има като природен ресурс), които всъщност бяха изядени от т.н. екстензивна социкономика, загробила за “довиждане” България с огромни външни дългове, взети от частни кредитори заради удължаването на живота на частния режим на Живков и компанията му от дерибеи.

 27. Другарю махленски гражданин, а защо колкото повече са протестите толкова повече са попълзновенията? Аз не съм гражданин на други държави, нито нося в сърцето си повече някоя друга, затова не се присъединявам към протест под чужди знамена, нито в протест на който се горят български символи и конституцията. Всеки има право да протестира, но трябва и да се замисли, кой и за какво ще употреби протеста му. Точно такива – вечно и всичко употребяващи се опитват повечето хора да отделят от себе си. Навъдиха се прекалено и НЕподозрително много лидери на протестиращите, чиято цел съвсем не е оправянето на проблемите на протестиращите а участието им във властта изместването на властта от разни комисии и съвети. “Излъчени” от неясен брой хора, по неясни правила. И затова огромен брой ГРАЖДАНИ 98% не участват в протестите. Не “гледат сеир” както твърдите, а поредния опит вместо на месии, спасители, властта да се прехвърли на “нови лица” този път още по имагинерни от предишните, та и стоящи под чужди знамена. Е това последното е особено показателно. И се замислете че тия хора са гневни, но още по-гневни могат да станат като разберат как искат да ги употребяват.

 28. “Руското” у нас се схваща като нещо познато, уютно дори в своята роднинска мърлявост и не изисква напън. Докато западното е лъскаво,предизвикващо завист дори, но стряскащо с усилието, което трябва да се положи, за да го постигнеш.

  Това е вярно. На нас Русия ни харесва с факта, че може и мърлячът да бъде велик. Лошото е, че ние първо нямаме размера на Русия и второ – не се замисляме, че нейното величие в болшинството от случаите е пропаганда.

 29. Изповед Славчева

  Тръгнахме със анти-шиста
  беше си печалба чиста!
  После почнахме протести
  че и там са рубли лесни!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.