Бареков, Първанов и Спас ни водят спасител- този път от Лондон

Как да разбираме факта, че денят на националния траур, ден и на погребението на Пламен във Варна, не важи тъкмо за протестиращите в София, които вместо с наведена глава в памет на починалия отбелязват траура с шумна блокада на умрелия парламент, на който „нож вдигат”?

Тази „храброст” в борбата с един спукан балон е достоен етикет за страстите, насочвани в траурния ден. Защото за „лидерите” на тези страсти явно е по-важно да наложат на всяка цена и с всякакви средства онова, което на самите тях им е възложено.

В сърфирането на гребена на лявата вълна, при което се боричкат да докажат кой е по-по-ляв, неуспелият през 2009 г. кандидат за депутат от „Българска левица” Ангел Славчев днес дори се разграничи от лявата БСП. За целта се възмути пред журналисти, че един друг ляв, но от БСП, му мъти кристално лявата вода.

Става дума за Спас Колев от движение „Свободни, можещи, силни”, определен от Славчев ( лидер на младите русофили на подчинение на старите русофили в БСП), че членува в БСП и е бил на конгреса на партията.

Да се чуди човек как да се ориентира в нюансите на червеното в тази мътилка, представяна за чиста вода ненапита! Защото друг представител на движението „Свободни, можещи, силни”, известен защитник на цигарения дим от други протести, развя на 3 март по улиците на столицата руското знаме. И макар да отказа да се „разкрие” с името си пред медиите, е достатъчно известен, за да не бъде разпознат като Мирослав Паскалев-Зорец, запомнен от телевизионните репортажи , в които заплашваше да си изгори колите миналия август в знак на протест срещу новите такси за паркиране в София.

По интересното е, че Спас Колев, ляв конгресмен от БСП, вече има кадрово решение за държавата. Левият конгресмен заплашва, че това трябва да стане бившият съветник на президента Първанов, живеещият от години в Лондон професор Димитър Иванов.

Те ти булка Спасов ден! В ролята на булката сте вие, уважаеми будали, ако се връзвате отново на номера на доведения от чужбина „спасител”. Преди беше от Мадрид, сега ви го вадят от Лондон.

Още по-интересно е, че същият беше изваден на показ ден по рано на екрана от директора на ТВ 7 Николай Бареков. Който е следил изявите на този директор трябва да е забелязал, че анонсите за издигането и свалянето на важните клечки в държавата задължително минават през неговата манипулационна: угодническа ( както в случая) или кресливо прокурорска ( както в случая с похарчения кандидат на ГЕРБ във Варна Кирил Йорданов).

Разговорът между професора и директора започна толкова трогателно! Директорът Бареков току що се беше изповядал, че взима само 8 хиляди лева заплата и тя му се полагала, защото работел отдавна, много и всеотдайно ( с което искаше да каже вероятно: за разлика от масата български журналисти, които работят отскоро, малко и без неговия слугински ентусиазъм и не заслужават друго,а десет пъти по-малко пари). Професорът, поканен да сподели великите си планове, се почувства длъжен да похвали своя домакин в студиото за смелостта му да брани заплатата си и да му вдъхне кураж да продължава все така, защото го познавал отдавна и бил сигурен, че си заслужава въпросните 8 хиляди лева.

С появата на професора, ден преди уличната му номинация за премиер, косвено беше даден отговор и на напиращия въпрос за един бащица, който се крие в настаналата суматоха. Къде е Георги Първанов? Как къде: крие се. Зад гърба на професора от Лондон, който вече не се крие и пак иска властта с поредния си опит да става премиер ( защото той е спряган за тази роля през годините безброй пъти досега).

Кое знаме ще надделее в тази епична битка: руското или чисто червеното? Ако откриете разликите, ще решите ребуса с руската рулетка, пред която е изправена България под формата на играта със заредения пистолет до главите ни. Но понеже разлика тук няма, ще чакаме да гръмне пушката от първото действие на драмата. Куршумът в нея е с надпис „енергетика”- областта, в която България е фатално зависима от симбиозата между червеното и руското знаме.

22 мнения за “Бареков, Първанов и Спас ни водят спасител- този път от Лондон”

 1. За кой Димитър Иванов става дума? Има двама известни Димитър Ивановци. Единият е последният шеф на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност. Другият е пишман-професор в някакъв третостепенен колеж за азитаски емигратни в Лондон. И двамата нищо не струват!

  “— Кой Фердинанд, госпожа Мюлерова? — запита Швейк, без да прекъсне да разтрива коленете си. — Аз зная двама Фердинандовци. Единият слугува у дрогериста Пруша и веднъж по погрешка изпи шише с лекарство против косопад, а освен това познавам и Фердинанд Кокошка, дето събира кучешки лайна. И за двамата няма какво да се съжалява.”

 2. Клетият професор – все му се намира повод да намине насам (от ЛОНДОН, трябва дебело да се подчертае), когато намирисва на избори. След което си тръгва обратно. Дано има някой да му осребрява пътните.

  В тази връзка защо не вземат да извадят от нафталина влакното агне Стоян Ганев. Ще им излезе по-евтино, схватлив е, бързо ще запомни какво трябва да говори.

 3. Господин Инджев, днес и за комунистите е ден за траур, но за Уго Чавес тъгуват те. Както стана известно, Уго Чавес се е преселил в един по-добър свят при Ленин. Един по-добър свят, където не се скитат такива изроди, като империалисти, американци, капиталисти, демократи, евреи и всякакви други костоваци.

 4. само дето не е руска рулетка,а е българска такава- всяко гнездо е заредено и следва гръмване още с първия изстрел!! но и другите гнезда чакат-за всеки случай,за контролни изстрели!

 5. “Професорът” от Лондон липсва във всякакви справки на всички университети … такъв професор просто няма, вероятно “професурата” му е автентична колкото дипломата на Калинка …

 6. Абсолютен каламбур, фарс и цирк. Проблемите, които изкарват хората на улицата, остават на заден план, изместени от боричкането на фалшивите самозвани “лидери”.

 7. Тоя професор от Лондон (гуци,гуци яж боклуци), чест гост в “пещерата” на Коритаров, изповядва Кейнсинианство в примитивен вариант в “симбиоз” с леви разбирания за “справедливо” разпределение и като такъв, е безкрайно подходящ за разбиването на финансовата стабилност на България и насочването и по финалната права към Москва и подчинение на руския империализъм. И е омаен дърдорко, макар и повърхностен, само дето много се поти…, явен признак за интелектуална изчерпаност.

 8. “Къде е Георги Първанов? Как къде: крие се. Зад гърба на професора от Лондон,”
  Изодзат е на всичко “тато ди тути капи” -Гоце Първанов.И този Бареков ходи с Шаренкова на инструктаж в Москва,но неможах да го намеря “репортажа” не от вчера,ноо…
  И за това с мен така се правят “националните радиини журналисти”,че ни са чули ни видели какво им пишех от есента на 2009 г.Заради “топлите” Криводолски червено/кафени гоцеви връски и не само.
  От как закопаха майка ми,четири години вече чудо видвам от всякъде всеки ден,а сам съм и да мръ в дупката наказан като всенароден враг.
  “Анонимен каза…”
  ДАНС е силно заинтересувана от горното и ще предприеме съответните стъпки за издирването на този
  човек Румен Бърцов за да му зададе съответните въпроси
  04.09.12, 21:52
  Анонимен каза…
  Този Румен Бърцов (аз)си пишеше стотици пъти и адрес и телефон.Този същият Румен Бърцов е известен достатъчно на много хиляди народ,щото цял живот все така му името.Този същият Румен Бърцов,никога не е правин нещо скрито,каквото имал на душа,това и на уста на всеушлушание и по татово време.Известен е Този Румен Бърцов,достатъчно много известен,само дета изведнъш та от смърта на Майче Му Санда,някакси всички ги обхвана пълна амнезия.Този същият Румен Бърцов миналата година пробва да прети е пощица на Националният отряд за борба с тероризма и по “несведоми причини” не му се получи,както и много други такива .
  Моля!Анонимен каза…
  И този Румен Бърцов (АЗ) не е хванат в гората,наясное кой какви и какво.Само дето тези запознатите с този Румен Бърцов от време оно,дето си правили упражнения с него си траят ,щото “бит и е…” не си признават.Този Румен Бърцов е проблемен ,щото винаги е на страната на закона стриктно.Та ако това “ДАНС” вземе да си изпълнява това дето името значи демек на страната на закона и Конституцията най напред,Този Румен Бърцов за три години достатъчно много е изнаписал с умрели букви,достатъчно е да се събере ,а унищоженото умишлено да се въстанови и само анализаторски способности (който са невъзможни за някой дето не “народните” интереси са му на приоритет).Аз съм по Божите дела,питеино битовите са ми на втори план.
  Румен Бърцов(Не Бърцев)
  05.09.12, 02:24

 9. Към Сотиров:

  Ех, гусин Сотиров, мен ме развеселихте с тойзи цитат- нали си падам малко “консерва”( пък и прабаба чехкиня имам, дето в “Дума” ме обвиниха, че била еврейка и ми била баба- щот’ в “Дума” знаят по-добре кой и защо ме е раждал, отколкото майка ми, примерно)…
  Обаче бай Ви Ганя може да разлютите (както на масата при Иречек в Прага с лютата чушка). Да ви се чуди човек на дързостта да споменувате Хашек с неговия Швейк! Амчи те са същи чехи, днешните колонизатори на Майка България, ако не знаете.
  Ако Ви дойдат под прозорците патриотите с камъните, сам сте си виновен.
  Аз лично изревавам за всеки случай: “Долу мръсната Чехия, неблагодарна, че я освобождавахме през 1968-ма, гадната колонизаторка на Майка България.
  Може и да не е верно, но прозорците по нашите земи са по-ценни от истината ( чупливи са, мамка им, а истината е гъвкава), би казал всеки разумен человек в тези смутни времена.

 10. Г-н Инджев, много рядко коментирам в блога Ви, но днес съм провокирана от участието Ви в “На кафе”. Изпълнихте ми душата. Да сте жив и здрав, обграден с много любов от семейството и много кураж в трудните изпитания! И много искам да добавя щрих към паметта на Пламен – това е човекът, нахлузил качулките ала Пуси Райът на паметника на българо-съветската дружба в моя град. Вечна му памет!

 11. Към редова сектантка:

  Благодаря Ви, казвате нещо изключително важно: човекът, наричан днес варненския Левски, е изразил по свой начин на паметника на съветската окупация във Варна, онова, което ние тук шепа българи се опитваме да припомняме: “Който ни освободи, той и ще ни зароби”- най-цензурирания завет на Апостола към неговите потомци.
  На 23 февруари, след като не бяхме допуснати до паметника на Левски на 19-ти, поднесохме трънен венец с този негов завет на съветския окупационен паметник в София.
  Всеки ден проверявах, дали са го махнали, както обикновено правят, когато лепим български знамена върху позорния надпис с благодарността за окупацията на България.
  Лентата със завета на Левски оцеля до 4-ти март! Невероятно дълго! Някой я беше скъсал и изхвърлил- вероятно в някой от кошовете за боклук, където съветофилските боклуци изхвърлят българските знамена, лепени от нас систематично ( пак ще залепим!).
  Прибрах осакатения венец. Ще ни потрябва отново. Убеден съм.

 12. В момента в България НЯМА политическа сила, която разполага с жизнен икономически модел и програма за излизане от тежката криза и нищета.

  МЕ-ММТ политическата програма за България е единственото правилно решение за страната и ако това се осъзнае и разбере от българските избиратели, България бързо ще се превърне в нормална и просперираща страна.

  http://bulgaria-mmt.blogspot.com/2013/01/blog-post_19.html

 13. В новините на бТV показаха масата свикана за да узакони “новите” лица. Един от говорителите на Г. Иванов беше лицето Зорец,от от движение „Свободни, можещи, силни”, който нарече събраните “истинският елит, който трябва да управлява”.
  Това не е ли СЪЩИЯТ ЗОРЕЦ – който протестираше на 3ти март ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО С РУСКО ЗНАМЕ!?
  Все пак бТV се опита да представи нещата така, като че наистина са се събрали разни протестиращи и само част от поканените ги няма. А половината зала, според Зорец, била за гости, дето не дошли.
  А че Г. Иванов се появява всеки път щом наближат избори. И всеки път се подчертава, че е лондонски банкер, е точно. Само дето никой не казва откъде е взел пари за банка И КОГА!? …

 14. Докато българите се дърлят и чудят какво точно става за мислещите хора, които не са облъчени с болестта русофилистия става ясно,че наистина е налице сценарий на протести, дирижиран отвън. Който не вярва нека следи внимателно и анализира действията на Психо Болен Лидеров от болшевишката креслива партийка ,,АТАКА”. Този лумпен кремълска ДОБРЕ ПЛАТЕНА кукла на конци ОБХОЖДА вече всички телевизии, нагаждащи се към бъдещите управници на страната. Този Психо Болен днес атакува даже парламента. Той отрича президента , който е единствената действаща , натоварена с извънредни правомощия институция в страна в криза.Заплашва с ,,партизански действия”. Това означава ,че нарушава конституцията, която забранява насилствена промяна на властта в страната. Насажда омраза и манипулира , като облъчва българите с РУСОФИЛИСТИЯ, представена като ,,ПАТРИОТИЗЪМ” и ,,РЕЦЕПТА” за спасение, а всъщност за погубване на България. Крайно време е държ. органи, /ако ги има, все още/ да се ангажират и разследват този ПРОТИВОДЪРЖАВЕН РУСКО КАГЕБИСТКИ ДРУГАР.
  Следете действията и изказванията на Психо Болен и се убедете сами. Затова България е обречена. Поръчана отвън и погребана от предатели главно РУСОФИЛИСТИ и хора невежи.

 15. Бтв и днес протяжно и преднамерено се концентрираха в палатките и паралелната им политактивност. Все едно сме от вчера, да ни убедят колко е сериозен палатковият цирк. МАНИПУЛАТОРИ. И в добавка към мрачната ситуация – Бенатова чопли битово убийство на бременна, извършено от любовника в съучастие с втория любовник. Ала Карбовски, но с нейния гробовен патос, предназначен да превърне гадостта в национално събитие. В държавата и без бтв често е тягостно, но с тях е винаги тягостно… Досега не попитаха един непротестиращ за неговата гледна точка. Да го спрат, безопасна снимка в силует и въпрос, дали някой от палатките го представлява него самия, или от хотела, или лондонският гоцевист…кой всъщност обсеби представителството от името на всички. Никога не са говорили за петата колона,за геополитика, за Първановщини. Никога. Но пък са майстори в драматизацията на сеира и неглижирането на истинския пулс на деня.

 16. Г-н Инджев,
  В заглавието трябваше да добавите и “вездесъщият” и “всеизвестен” борец “за правда и демокрация”, “големият родолюбец и патриот”: Бай, бай Жорж Ганчев. Той винаги е на предна линия в такива “важни” моменти и едва ли не се припознава, като “главен двигател” на протестите. Идеята за назначаването на Димитър Иванов за служебен премиер (с ултимативен тон към президента Р.Плевнелиев), той я лансира преди няколко дни, в една от телевизионните си изяви.

 17. Копирано от Фейсбук – профила на Атанас Чобанов/Биволъ/

  “Професор ли е Димитър М. Иванов?

  Направих блиц проучване на вечния кандидат за премиер, подписващ се като проф. Димитър Иванов от Лондон стигнах до извода, че има нещо много съмнително в представената му академична биография. Ето аргументите:

  – Димитър М. Иванов се представя за професор макроикономист с многобройни публикации, автор на книги и статии в престижни научни списания. Факт е обаче, че в Google Scholar няма нито един текст подписан от него в областта на икономиката;

  – Никъде не може да се открие негова библиография. Той самият не дава такава в няколкото сайта с информация, които са изготвени явно от самия него или по негова поръчка:

  http://dimitarmivanov.com/ http://marketplace.espeakers.com/speaker/profile/16296/Dimitar-M-Ivanov;

  – Никой, никъде не цитира Димитър Иванов извън наивните български новинарски сайтове, което е много странно за “лектор от световна класа”, за какъвто се представя;

  – В биографията си г-н Иванов твърди, че е публикувал в авторитетното списание The Economist. В архивите на The Economist наистина се открива неговото име, но не под статия, а под съвсем кратка дописка в рубриката писма на читатели.”

  Единствената официална справка с конкретна информация относно научната кариера на въпросното лице е следната:

  Димитър Михайлов Иванов

  Научно звание: старши научен сътрудник II-ра степен
  Свидетелство No/дата: 10698 / 09.03.1988, утвърдено с Протокол No/дата: 13 / 10.12.1987
  Научна степен: кандидат на науките
  Диплома No/дата: 8743 / 20.03.1979, утвърдена с Протокол No/дата: 4 / 15.03.1979
  Тема: ОРГАНИЗАЦИОННИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ ПРИ УСЪВЪРШЕНСТВУВАНЕТО НА ПРОИЗВОДСТВЕНИТЕ СТРУКТУРИ НА МАШИНОСТРОИТЕЛНИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ /ЗАВОДИ, КОМБИНАТИ/

 18. @RVMARKOV:
  Много ясно. Нещо като победил социализъм в една отделно взета страна. Само че това вече отдавна беше измислено и приложено в “страната на съветите” (за съжаление, не първо върху животни).
  Знаем и какво следва като се осере (без извинение) системата – “геният на световния пролетариат” го нарекъл НЕП.
  Не разбрахте ли тарикатите, че не трябва да се опитвате да пробутвате простотиите си в този блог. Тук не минават.
  🙂

 19. ОЩЕ ЕДНА КАЛИНКА
  Господин Инджев,
  Не е трудно да се провери “светлото” минало на “професор” Дим. Иванов. Аз твърдя, че младият тогава и перспективен икономист Димитър Иванов бе кандидат за депутат в мажоритарната листа на БСП в “Младост” на изборите за Велико народно събрание през юни 1990 г. Немазната му (тогава) физиономия бе разлепена с комунистически размах по целия квартал “Младост”. Вчера Д. Иванов бил заявил пред инициативния комитет за издигането му за премиер, че нямал нищо общо с БСП. Как биха го издигнали за кандидат-депутат при яростното противопоставяне през 1990 г., ако “нямаше нищо общо” с партията-масов убиец?
  Няма как да бъде забравен и “спасителят” Д. Иванов, който от десетина години все се обажда “от Лондон” и дава съвети на всяко правителство. Като дистанционен съветник на Гоце др. “професор” бе спряган за премиер на поне три хипотетични служебни правителства, назначавани от Гоце. В Лондон живеят вече доста българи, които разбират от икономика, но само др. Д. Иванов се радва на такава мощна и продължителна кампания, представяща го като поредния спасител от “тежка чужбина”.
  Аналогията с другаря-цар, с Меги Кунева и с криСталинка Георгиева е натрапвяща се и очевадна.
  Това е поредната операция “Паразити” на Шесто у-ние на ДС.

 20. “Официално зад проф. Иванов застанаха граждански сдружения със странни имена като “Ганди”, “Очи” и “Разковниче”. Той е подкрепен и от познати лица като Жорж Ганчев, Константин Тренчев, журналистите Георги Коритаров и Светла Петрова, политическия пиар спец на БСП Нидал Алгафари, председателя на лекарския съюз Цветан Райчинов, руския бизнесмен Денис Ершов, който бе в управата на “Петрол” и по едно време бе изгонен от България като заплаха за националната сигурност. В залата имаше хора от синдикалните федерации от КНСБ, протестиращите срещу “Синя зона” в София, Федерация на свободните граждани, представители на Камарата на малкия и средния бизнес, както и бившия депутат от БСП Петя Шопова.”
  Мирише на развалено….

 21. Posted by Дани | март 6, 2013, 23:53
  ” Досега НЕ ПОПИТАХА ЕДИН НЕПРОТЕСТИРАЩ за неговата гледна точка. Да го спрат, безопасна снимка в силует и въпрос, дали някой от палатките го представлява него самия, или от хотела, или лондонският гоцевист…кой всъщност обсеби представителството от името на всички. Никога не са говорили за петата колона,за геополитика, за Първановщини. Никога. Но пък са майстори в ДРАМАТИЗАЦИЯТА на сеира и неглижирането на истинския пулс на деня.”
  Много точно казано!Поздравления!
  И това била най-гледаната ТV!? Дълбоко се съмнявам, че огромното мнозинство непротестиращи няма да проумеят МАНИПУЛАЦИИТЕ ИМ. Още повече се съмнявам, че такава ТV може да се издържа с реклами? А номера със специалиста от Лондон, е съмнително дали ще мине. Той мина веднъж с юпитата, и сега плащаме “трансформацията” външния дълг в по голям дълг, а сега да ни натресът още спасители? Колкото до “миналото на президента”, отдавна се виждаше че това ще е втората институция която ще бъде подложена на натиск. След като план А – “властта на издигнатите от улицата “нови лица” без избори не върви, ще опитат вариант Б “натиск над президента да се назначи “правилното служебно правителство” Нещо като в Германия 33г., но опаковано с евро-панделки…

 22. Докога ще има анонимност в България?Кой е Димитър Иванов?Той бащино име няма ли?Някой ще публикува ли професионалната му биография?В кой университет чете лекции и по каква дисциплина?Котка и куче вземаш за домашен любимец и се интересуваш за тях,а в България министри се избират в пълно затъмнение!Легитимират го като професор в Лондон,то бива невежество,но толкова голямо е престъпление.Трябва да направим запитване до лондонския кмет Борис Джонсън по кои улици се разхождат български професори,та да напазаруваме още!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.