Спасяването на Сидеров от немски съд-“подвиг” на Борисов

Публикувам коментара на Дойче веле за бурната дейност на Волен Сидеров не защото ни казва нещо ново, а по две причини: очевидното „явление” не е съвсем очевадно за всички и трябва да бъде посочвано отново. На второ място, но не по-малко важно по мое мнение е обстоятелството, че още „някой” е забелязал абсурда Сидеров да раздава монолози под формата на безбройни интервюта, които на практика са речи на омразата, срещу които телевизионните водещи се държат като зайчета, хипнотизирани от питон.

Не ме учудва, че за заглавие на Дойче веле по естествен път се е наложила алюзията за „неговата борба”. Нямам монопол върху тази аналогия, която направих преди три години в следната статия ( ще припомня чрез нея удобно забравената сега истина за близката връзка на Сидеров с Борисов):

Сидеров, Dein Kampf не е нашата битка!
Иво Инджев ⋅ февруари 5, 2010 ⋅
“Само благодарение на дипломатическия си паспорт лидерът на “Атака” се отървал от временен арест на летището във Франкфурт на Майн. Германската авиокомпания “Луфтханза” е подала жалба срещу Сидеров за нанесени обиди, съобщи Дойче веле.
Заради буйстващия български…”дипломат” ( нали е бил с дипломатически паспорт), пилотът приземил самолета до самата сграда на летището, където чакала полиция.
Говорители на авиокомпания “Луфтханза” и на полицията във Франкфурт на Майн потвърдиха, че Сидеров е бил пиян. Полицаите били принудени да го освободят българския политик заради дипломатическия му паспорт. “Иначе щеше да бъде временно арестуван”, заявил говорител на полицията в германския град.
Това се случва с най-верния, да не кажа най – яростния поддръжник на правителството на малцинството в българския парламент. Случва се не другаде, а в държавата, на която премиерът Борисов не просто разчита, а направо се кълне в нейната поддръжка по линия на управляващата там партия. Посещението му в Берлин само преди седмица мина под знака на благодарността към канцлера Меркел.
Не питам какво ще направи Сидеров. Предсказуемо,той вече бил повдигнал контраобвинения срещу германския въздушен превозвач. При инцидента на магистрала “Тракия” , край Пазарджик на 7 април 2006 г., с автомобила на Сидеров , свързан с побой над “противника” , тогава го спаси депутатският имунитет, а родното правосъдие наказа само шофьора му, макар и с условна присъда.
Питам обаче какво ще направи Борисов. Досега той показа безкомпромисност към свои приближени, превърнали се за него в камък на шията. Реже връвчицата с тях и толкоз !
Нима някой си въобразява, че след като полицията в Германия се ангажира официално с твърдение за хулиганско поведение на Сидеров , започвайки разследване, това може да се потули както изстъпленията на Сидеров и компания на магистрала “Тракия”? Франкфурт да не би да е Пазарджик!
Никой не може да ме заподозре в предубеденост към Сидеров. За малко, без да съм целял това, щях да го направя президент на България. Ако тук не действаше “политическата целесъобразност” като водещо правило в българската журналистика , две седмици преди втория тур на президентските избори през октомври 2006 г. щеше да се намери медия, която докаже, че моят въпрос за корумпираността на Първанов, зададен задочно към него по Би Ти Ви , е бил напълно основателен. Но такава медия (почти) не се намери – само един вестник дръзна, но в последния момент се отказа да публикува собственото си разследване. Така Първанов си остана президент втори мандат и на съвестта ми не се стовари отговорността, че съм качил с един неудобен въпрос още по-неудобния за пред света Сидеров като държавен глава на изстрадалата ни родина.
Сега, отново в интерес на справедливостта, призовавам Сидеров:
Сидеров, оттегли се сам! Не чакай Германия да окаже върху премиера Борисов натиск с резултатите от разследването, които са напълно предсказуеми при свидетелствата на десетки очевидци! Една Желева, като битка, която трябваше да загуби под непосилния външен натиск, му стига – пожали го, нали го харесваш толкова много, че си съгласен за всичко с него !
Dein Kampf не е нашата битка”!
Борисов трябва да отговаря един ден за това как успя да измъкне Сидеров от германското правосъдие, за което тогавашната му парламентарна патерица му се „отблагодарява” сега, наричайки всички, най-вече парламентарния букет от гербери, „олигофрени”.
А ето и актуалната снимка на заболяването, направена от колегите от Дойче веле . Предлагам им да се поинтересуват как германските власти са били помолени да помолят съответно съдебните власти да си затворят очите за хулиганския скандал  на борда на „Луфтханза”. Защото от българска страна нямаме много шансове да научим истината, но можем да се надяваме на малко повече светлина върху това тъмно петно (върху името на България, в крайна сметка) от страна на германските медии.
Неговата борба. На Сидеров.
Коментар на Еми Барух:
Откакто гневът е слязъл на улицата, той лакомо го пакетира в онези стандартни форми на човеконенавист, които обикновено съпътстват мизерията и чувството за безизходност. Складира опакования бяс, качва се отгоре му и крещи, че гневът му принадлежи; принадлежи му яростта на хората, принадлежи му протестът. Казва, че той “пръв” и отдавна е тичал пред Улицата, за да й сочи пътя. И че той единствен има право да говори от нейно име. Че е готов да стане неин предводител.
Светът на Сидеров
Говори. С онази доза непотребна омраза, която не успяваш да отмиеш до края на деня от себе си. Говори: за “насилствено обезкръвяване”, за национализация, за “разбиване на колониалния модел”, за свои и чужди геноциди, за домати и краставици, за заплати по 1 000 лева и за себе си като принадлежащ “интелектуално, финансово и всякак” към елита. Говори срещу тези “глупости” като Брюксел, Европейския съюз, Европейската комисия, срещу Турция, срещу циганите, срещу НАТО, срещу чуждите посолства и чуждите фактори. И срещу евреите, разбира се. (На евреите Сидеров посвети две книги, които се опитват да внушат, че “от две хиляди години насам светът върви към морална деградация и физическо разрушение, тласкан от сатанинските сили на юдео-масонството”.)
Употребява думата “българизация”, но не като меню за алтернативен браузър, който можеш да инсталираш на компютъра, а като доктрина. Римува я с национализация. Представя света като проста схема – като геометрична фигура от урок за трети клас. И без да знае формулите, предлага кратък път за изход от кризата. Създава лъжлива илюзия, че страната може да излезе от глобалната икономика и да влезе в света на богатите.
Да можеш да мразиш
Не може да се отрече – този човек владее изкуството да мразиш. Навсякъде около него има врагове. Моментният синхрон на тази патология с емоцията на Улицата го превръща в катализатор на антисистемното говорене. Той захранва адреналина на тълпата с популизъм, подобен на популизма на неговия доскорошен партньор Борисов. И я насъсква с демонстрацията си на презрение към единствената легитимна власт в момента: Волен Сидеров си позволи да каже, че българският президент “и за салонен управител не става, най-много за портиер”.
Този поток на едно болно съзнание безпрепятствено се излива в сутрешните блокове, без да среща сериозен отпор от събеседници и водещи. Каква е тарифата за неговите гастроли, кой какво плаща и кой какво получава около монолозите на Сидеров, е въпрос с неясен отговор. Ясно е друго: посланията му поощряват произвола, нарушаването на правилата, безправието. Ясно е също, че всичко това води до разпад на градивната енергия. Нещо, от което Улицата в момента няма нужда.
Автор: Е. Барух; Редактор: Д. Попова-Витцел

24 мнения за “Спасяването на Сидеров от немски съд-“подвиг” на Борисов”

 1. Волен Сидеров живееше на ул.Сава Огнянов,в Лозенец,на тавана на Мариана Златева.Ходеше облечен в черни кожени панталони и сако.Мислехме си,поредното амбициозно момче от провинцията,дошло да завладява столицата-шансове никакви,не блестеше с качества,нито съзирахме потенциал за развитие в него.Кой го предложи за гл.редактор на в-к Демокрация?Кой му даде акъл да прави партия?Кой го кани сега по медиите да ръси глупости?Кой лансира потресаващата посредственост?

 2. Иво,здравей!
  Толкова време мина след участието ти в предаването на Гала ,но вече не бих искала да отлагам и ще се възползвам именно от необходимата възможност да изразя възхищението си от твоята директна и подобаващо агресивна позиция срещу директните и агресивни журналисти и политици у нас ,които подклаждат директните сблъсъци и агресията сред гражданите . Разбира се,че на директните и агресивни журналисти ,сред които виждам Карбовски,Бареков,Кошлуков,Ризова,Найденова,Петков,Кеворкян,Тошев,Велева,Кулезич ,Дачков, …толкова са много ,че не искам да мисля за вестниците,списанията,книгите им ,но със сигурност сред политиците този похват за манипулация чрез директно и агресивно говорене ,не е тайна ,че се използва успешно именно от Сидеров,който спекулира с негативизма така ,че неговото говорене е безподобно крещене ,което никой цивилизован гражданин у нас не би могъл да си позволи толкова често публично говорене и толкова силно публично говорене ,ако не преследва задкулисна цел ,а и не е нужно да се достига до точката ,след която няма връщане назад , но се вижда ,че тази точка много публични личности успяха да я достигнат у нас и в този смисъл искам да отбележа,че твоята позиция да им отвръщаш/на директните и агресивни властимащи/подобаващо директно и агресивно е изключително важно ,а ти умееш да внесеш и необходимия възможен баланс в позициите си ,което отново разкрива твоята професионална етика ,която е пример за всички българи , споделящи етичните отношения въобще.Нуждаем се от АКЦЕНТ върху ЕТИЧНОТО и затова искрено ти благодаря за твоето умението да го поставяш подобаващо на точното място,в точното време,което според мен е истинско изкуство на необходимото възможно.
  Поздрави,
  Елена

 3. “Покрай сухото гори и мокрото”

  От повече от седмица в Германия се водят дебати за злоупотребата на българи и румънци, с правото за свободно им движение и пребиваване на нейна територия. След оставката на борисовото правителство темата е водеща във всички големи и малки медии. През последните четири години, цифтата на пребиваващите и получаващи социални помощи (предимно роми) наши граждани се е удвоила и в момента надхвърля 140000.

  Причините за това, изказани на висок глас от министъра на вътрешните работи – Фридрих, са огромната корупция, бедноста и дискриминацията на ромското население. Парите дадени от европейската общност на българското правителство, за интеграционни програми, не са използвани по предназначение. В резултат на това, темата “Щенген”, не само отпада от дневен ред, а и се въвежда засилен контрол на влизащите на немска територия български и румънски граждани. С две думи – крачка назад.

  Популисткото правителство на Борисов има сериозна залуга за всичко това. Не само че доведоха хората до просешка тояга, но и умишлено бездействаха тогава, когато руската марионетка Сидеров всяваше омраза и ненавист към собствените си съграждани. Популизмът и намерението да заличат всичко “дясно” в нашата страна, се усети още в момента в който отхвърлиха подадената им от Синята коалиция ръка и съюзяването с нечистоплътната, про-руска сбирщина на Сидеров. Популист с популист се събира! Случаят “Луфтханза” не беше по-различен от този с “Мишо бирата”. Шефа там се обажда и урежда въпроса, но остават куп въпросителни, напомнящи за въпросите. Отговора е в днешното състояние на страната ни и изгубеното доверие на западните ни партньори. Време е да разберем, че “по-малкото зло” винаги води до ужасния край на “по-голямото зло”, само че повече боли, защото сме си го избрали сами.

  А действията на Сидеров, подбуждащи етническа и политическа омраза, са задача на новия главен прокурор и новия председател на конституционния съд. В една истинска демокрация, такава задача се решава в движение.

 4. “Кой го кани сега по медиите да ръси глупости?Кой лансира потресаващата посредственост? ”

  Никой не го кани. Този пиниз се казва “Предизборна борба и агитация”. Сидеров/някой?/ си плаща за това удоволствие. Дали на медията, дали на журналистите – това е друг въпрос и не е толкова съществен.

 5. Губим си времето да изброяваме срещу кого говори Сидеров. Животът е кратък все пак.

  Много по-лесно е да изброим срещу кого не го прави. Едно име и…опс, други май няма.

 6. Аз предлагам да погледнем на поведението на тази личност от едни по-прозаични позиции, примерно като да решаваме задачка по математика. Познавам Сидеров и ви гарантирам, че той изпитва омраза толкова, колкото аз изпитвам желание да летя в космоса – точно никак. Той не владее изкуството да мрази / ако това се приема за изкуство/. Лицето владее изкуството да разиграва театър, което и прави. Господинът е твърде сребролюбив и на тази основа, твърде удобен за употреба. Когато съберем 2 и 2, лесно ще си отговорим на задачката кой му поръчва и срещу колко “…” от години да ни играе това представление. Ако сме готови с отговора, предлагам да го пренесем на онзи ред от сложното уравнение, на който президентът изложи допълнителното условие:”Костов поиска властта, но В.С. каза, че поема курс на въоръжена борба.” Оставяме в знаменател понятийния апарат на президентство му, очевидно почерпен от книжки като за овчарчето Калитко. Питаме се обаче, на него кой ли пък му зададе за решаване уравнение с такива направо имагинерни стойности. И накрая опираме в съждението – тези две, видимо лабилни лица дали нямат едни и същи кукловоди, дали не четат условието на задачата от сборник, съставен и разпространен от някоя руска книжарница.

 7. @ Мишелов: Ако това е “пиниз”, тежко ни и горко. Между другото, хванал съм се на бас, че този “политик” ще влезне в парламента, но искренно ще се радвам да не го спечеля….

 8. Иван Костов си позволи в НС да нарече нещата с истинските им имена. Но само той!

 9. Що се отнася до моралния и политически образ на лицето Сидеров, струва ми се всеки нормално мислещ, способен да разсъждава човек би бил съгласен, че това което заслужава този индивид освен презрение, е интерес от страна на прокуратурата.

  Специално обаче що се отнася до изказването му, че българският президент “и за салонен управител не става, най-много за портиер”, то нека помислим има ли ли доза истина в това. Само преди 3 дни държавният глава обясни публично защо е решил да не възлага мандат на синята коалиция – цитирам

  “След всички тези кръгове на консултации Иван Костов поиска властта. Веднага, след което г-н Сидеров декларира, че ще излезе на въоръжена борба. Не ни трябва това в този момент на нестабилност на България”

  Нима тези думи, изречени от главнокомандващия българската армия не потвърждават мнението на Сидеров за него?

 10. Г-н Киров, я ми обяснете как цигани получават социални помощи в Германия? Ако нашите цигани не работят там легално, с адресна регистрация и на постоянна длъжност (което се случва изключително рядко!) те нямат право на никакви социални помощи, за какви социални разходи припяват там? А това няма да се промени дори и да ни приемат в Шенген. За мен тея постановки са прехвърляне на проблема от болната на здравата глава! А истинската „болна глава” е тази на нашата организирана престъпност в лицето на вече световноизвестни мутри като т.нар. Брендо и групировки като ТИМ! Заради такива хора няма да ни пуснат в Шенген! А истината е че ГЕРБ участваха също толкова активно както и тройната мафия в развъждането на тимаджии и наркобосове и ги прикриваха с политически чадъри!

  P.S. Много скоро и на европейските лицемери от ЕНП ще им се наложи да отговорят на въпроса защо и с какви задкулисни уговорки приеха ГЕРБ в ЕНП (силен глас в която има и партията на Ангела Меркел!) и как това се вписва в сегашната им по пилатовски лицемерна и демагогска позиция спрямо техните европартайгеносета от ГЕРБ, които сами са легитимирали на най-високо европейско ниво!!!! Най-интересното предстои!!

 11. Към ALEX-YMB

  Който работи легално, не получава социални помощи, а е нормално осигурен. Тези хора(за които писах) пребивават в страната на адрес, който им се осигурява от “колеги”, след което си регистрират “Фирма”, като перачи, гладачи и т.н. Тъй като фирмите(фиктивни) не регистрират дейност/приходи, изпадат в групата за социални помощи. Получават тях, плюс детски(за няколко деца)и достъп до здравни услуги. Общини като Берлин и Дюсбург са най-потърпевши от огромните разходи по тях.
  Не се съмнявайте в това, което пиша, защото пиша само това, което знам!

 12. @ALEX-YMB

  Mislq, 4e vazmu6tenieto vi ot ENP e presileno, za6toto tq priema partiite spored programatikata im i 6tom GERB se e predstavila kato dqsnokonservativna partiq, e smetnato, 4e mqstoto i e v ENP.
  Vie mai ste se podvel/a po bra6toleveneto na BB, 4e Merkel mu bila golqma fenka.
  E, ako ste vqrval/a na tezi gluposti, svalete ve4e rozovite o4ila i se primirete, 4e problemat e vav vas, a ne v Merkel.

  Za men mnogo po-neprostimo e, 4e PES prie preboqdisanite ni komunisti i dori napravi lidera im svoi lider, s koeto legitimira prestapnata 6aika BSP/DS kato evropeiska levica.

  Za sajalenie ot sabitiqta prez poslednite tri sedmizi nai-mnogo pe4eli Siderov, za6toto predi protestite semeinata mu partiyka beshe po4ti likvidirana, a sega veroqtno 6te vleze v parlamenta.
  Estestveno, 4e ATAKA i tam 6te bade drebna, ob6testveno nepotrebna, no 6umna parlamentarna opoziciq sre6tu vsi4ko, koeto bi moglo da ne e po vkusa na tavári6t Putin.

 13. @ALEX-YMB

  Otgovarqm vi vmesto Kirov.
  V Germaniq vseki grajdanin na ES ima pravo na socialni pomo6ti.
  Prav/a ste, 4e ne ni iskat v 6engen nai ve4e zaradi organiziranata ni prestapnost.
  No v posledno vreme i ciganite stanaha golqm problem, za6toto te se registrirat i jiveqt legalno (kato grajdani na ES) v nqkakvi ujasni jili6ta; pove4eto ot tqh sa s lo6o zdravoslovno sastoqnie i s mnogo deca (v Germaniq se polagat 180€ na dete).
  Vsi4ko tova struva mnogo pari i pretovarva socialnata sistema.

 14. @ ПЛАМЕН ИВАНЧЕВ
  Потвърждават го и още как! Шушуминга!
  Сигурен съм, че ако някой от мутрестите атакисти му кресне: Наведи се да ти го … и той ще се наведе молеки за повнимателно…

 15. “Точно това, което “Атака” иска, Чавес го е направил във Венецуела”, каза Сидеров. По думите му Чавес и неговият начин за управление са точният пример за управлението на България. Точно това трябва да се направи и тук, за да има висок стандарт на живот, смята лидерът на “Атака”.

  NO COMMENT!

 16. Izvratenoto nedorazumenie siderov, pruv priatel na boiko borisov. Kazal go e naroda vzemi edinia udari drugia – edi si kakuv.

 17. Ха такаа, цигани правят фирми, назначават колеги, па после правят нещо със счетоводството, па тогава и документи за социална помощ попълват на немски… Някак си ми звучи сюрреалистично за типичния циганин от типичното гето да мине през тази бюрокрация за да достигне до заветните помощи. Според мен това са изключения а не правило! Типичния циганин ходи край някой град или някое запуснато място, опъват си палатки или временен бивак (както направиха във Франция и Италия) и почти никога нямат адресна регистрация, как кандидатстват за соца тогава? Мисля че проблема се преекспонира, целта е насаждане на расова дискриминация и противопоставяне (българи-цигани) – винаги това се прави когато възникнат някакви сериозни неуспехи за които се търси удобен виновник – типично по герберастки! Щом и Миролюба Бенатова се е заела с циганския проблем в Германия, “думам ти дъще, сещай се снахо”!

 18. Г-н Киров и др., предполагам че живеете някъде в Германия щом сте толкова запознати със ситуацията там. Искам да ви задам един въпрос: щом е толкова зле нашествието на наши цигани, видяхте ли там многохилядни протести на германски граждани против циганите? Аз от известно време чета форумите но не съм срещнал от обикновените германци особено недоволство точно заради циганите от източна европа, точно затова си мисля че кампанията е изкуствена – за отвличане на вниманието. Както споменах, стар трик на всички наши управници е да се опитват да разделят българите и да ги насъскват един срещу друг когато има някаква криза – за да отвлекат вниманието от себе си!

 19. “…Mislq, 4e vazmu6tenieto vi ot ENP e presileno, za6toto tq priema partiite spored programatikata im i 6tom GERB se e predstavila kato dqsnokonservativna partiq, e smetnato, 4e mqstoto i e v ENP…”

  Това ми напомня на поведението на една наша министерска “калинка” която като я попитаха защо е подписала заповеди които са незаконни се оправда :”Aми защото ми ги дават …”

  No comment!

 20. Към ALEX-YMB

  Демократичното интернет-пространство дава възможност на всеки да изрази своето мнение, НО това не е задължително! Тонът с който разговаряте(въпреки липсата на информация), ми дава основание да ви кажа, че за хора като вас в Германия има едно точно определение – Klugscheis. Няма да ви го превеждам. Пишете, че от известно време четете форумите, това е добре, информирайте се от тях за неговото значение.

 21. @ALEX-YMB

  Mislete kakvoto iskate i ako tolkova ne ni vqrvate, se razhodete do Dortmund primerno i se ubedete na mqsto kakvo e polojenieto s ciganite.
  Prav ste, 4e ciganite ne znaqt nemski ezik i ne mogat da se zanimavat s formalnostite, koito spomenavate.
  Za tazi cel ima hora, koito sa si napravili biznes ot prevozvaneto i urejdaneto na ciganite v Germaniq.

 22. Откакто посети Путин, Сидеров е зомбиран с нов хъс, а освен зад истеричните му изказвания, наляти пари прозират и в начина на консолидиране на докарваните с автобуси “от кол и въже” атакисти. Но най-сериозна, такава, която не бива да бъде отмината безнаказано, си остава заплахата, която отправи Сидеров за въоръжена борба, и то срещу потенциалната възможност да бъдат истински защитени българските национални интереси в ущърб на руските, ако Синята коалиция беше направила служебен кабинет.

 23. >>> ciganite ne znaqt nemski ezik i ne mogat da se zanimavat s formalnostite, koito spomenavate.
  Za tazi cel ima hora, koito sa si napravili biznes ot prevozvaneto i urejdaneto na ciganite v Germaniq.<<<

  Мисля че това потвърждава моето първоначално становище че НЕ циганите ни са виновни. Най-вероятно каналджиите са чисти българи, които печелят от циганите които са просто жертва в тези схеми. Сигурен съм че в Германия има достатъчно закони по които може съди фасадните "фирмаджии" и да отреже помощите на мнимите безработни без да прави от това международен скандал, при това раздухан от наша страна и с припев от техния министър. Но както ви казах, моите опасения са че това беше постановка за замитане на щетите, а такива-колкото искаш у нас! Циганите като протономадски народ няма как да не се разшават из ЕС ако им се отвори възможност за по-добър живот, и вие не сте ли отишли в Германия заради това? Не забравяйте че в началото на 90те много чисто-бели българи висяха на социални помощи в Германия с години, чак докато им ги отрязаха с един закон. Така че да не правим циганите по-черни отколкото са понеже и наши юнаци се възползваха от социалната им система по същия начин без да им мигне окото, при това без да им размахват пръсти!

 24. Ето я и лицемерната роля на ЕНП в българското блато, преразказана от една властово привилегирована българска жаба:

  Из https://bivol.bg/pepi-evroto-chef.html

  “…Стр. 46

  Петров: Не съм а-а, не съм чел нищо. Днеска не можах. Щото к’во (не се разбира).

  Тенчо: Бойко каза вчера в прав текст, ще направим всичко възможно да има арестуван съдия.

  Петров: Ако има за к’во?

  Тенчо: Ама не, той така го каза сякаш на всяка цена ще арестуват някой.

  Сантиров: Те на всяка цена ще арестуват някой.

  Тенчо: А, и между другото ще видиш, че другата седмица наистина ще арестуват. Това го каза, другата седмица, за да се види, че няма връзка чадър, включително върху новоназначените хора.

  Петров: И това кога, снощи по новините ли го е казал това?

  Тенчо: Вчера. Някъде го четох по сайтовете. Имало е среща на Европейската народна партия (не се разбира) и са·говорили точно за корупция. На пресконференцията той го е казал нали как се борят с корупцията, защото те·практически никакъв успех не мо’e да постигне правителството, заради икономическата криза, то и не зависи в·такава степен от правителството.

  Сантиров: ЕНП са им го казали – сто процента да има арестуван съдия.

  Тенчо: И единственият успех, който могат да постигнат е борбата с корупцията. Те вървят в правилната посока,·нали. Не ги интересува никой и нищо, всичко под ножа. Друг е въпросът какви доказателства се правят и как се·правят, но това им трупа авторитет. Сега понеже водят война с Висшия съдебен съвет, а-а…”

  След тези коментари от най-високо и тинесто ниво, нормален човек има следния избор: или да вземе един танк с пълен арсенал и да не остави тухла върху тухла от офисите на ГЕРБ, продажните полицаи, прокурори, съдии и т.н. … или да се запали пред тях…

  Такъв избор ни остана на нас, нормалните българи, които избраха да останат в България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.