Църковен дълг на търг

Пловдивският Дядо Ролекс ( както ще бъде запомнен Николай ако не напусне поста си на Пловдивски митрополит), показа още веднъж, че не е в час на този свят.

Самият факт, че му е хрумнало да си продава луксозния аксесоар на търг показва, че наистина си е повярвал, че това е някаква желана ценност от когото и да било. Вместо разкаяние, той демонстрира напън да „блесне” с още нещо нестандартно.

Изявявайки се пореден път като търговец в храма, Дядо Ролекс постъпва точно така, както и близкия му приятел, директора на ТВ 7 Николай Бареков, за чиято венчавка Николай Пловдивски накара камбаните в Пловдив да бият.

Митрополитът демонстрира самочувствие, подобно на Бареков, убеден, че може да отвърне „достойно” на възмущението от собствените му снимки в интернет, на които се вижда телевизионният водещ да се полива със скъпо шампанско в скъп европейски курорт в скъпа компания. Бареков ехидничеше от екрана, че критиците му не познали с кого се къпе в шампанско. Не бил (пловдивския олигарх) Ветко Арабджиев, а сина на хотелиера, тържествуваше телевизионният директор, размахвайки въпросните снимки.

Така и Дядо Ролекс се има за адски хитър с идеята да направи разпродажба на греховете си, казвайки вчера с широка самодоволна усмивка пред телевизионните камери, че предпочитал да отиде в рая без часовника, отколкото в ада заедно с ролекса. Ха-ха-ха…

Обаче,както се видяло днес в Пловдив, няма желаещи да му купят луксозното нещо. Появили се доста хора, но заради сеира- включително, за да се снимат с белега на позора, който Дядо Ролекс не осъзнава.

Пътят към ада в случая е постлан с неуместно хитруване, представяно като добро намерение. По този начин Дядо Ролекс само затвърждава впечатлението за изкушението от неговия светския рай.

17 мнения за “Църковен дълг на търг”

 1. И ква излезе тя? Ако никой неще на дяда поп ролекса, той, дядо поп де, в пъклото ли ще гори?

 2. Днес гледах/слушах изказване на Ники-ролекса по ТВ. Пълна отврат! “Светиня му” облъчва с простотия и парвенющина! Този човек и Вярата Христова са като две успоредни прави (нямат допирни точки дори в безкрая). Не спря да настоява, че скъпата вещ била изкушение за хората (ще рече – за миряните, не за него) и затова решил да я махне. Накрая завърши с богохулство – нещо от рода на “По-добре без часовник, но в Рая”!
  Изречено беше с тънка андрешковска усмивчица! Примитивизъм и духовна нищета!
  И този човек и подобните нему имат претенции да бъдат посредници в общението ми с Бог!
  Неговата реакция, както и тази на дудука Бареков, относно къпането с шампанско, ми напомниха един стар виц – подхвърлили на един съпруг, че мярнали невярната му половинка на гара Своге да флиртува с непознат, а той рекъл “То пък една гара”.

 3. Дядо Ролекс и без ролекса ще се пържи в Ада!!

 4. Дядо Ролекс е първият, но далеч не единственият, който ще се опита под предлог, че плаща сметки, да се отърве от индулгенцията, която е получил. Очаквайте епизод 2 – дядо Линкълн се опитва да продаде божията си вещ в опит да намери пари и да подпомогне, примерно, дом за деца-сираци, или наркокомуна.

 5. тия гадни хора не щат златния будилник и насила тикат дяда към пъклото и към казана..лоши хора,дя! Това не са слуги и поддръжници на Исус….това са дяволи! :-)) Порнография е мека дума в случая… г-н Инджев си го е написал точно и вярно! Аферим!

 6. За пореден път се убеждавам, че думи като морал и вяра вече нямат никаква стойност. Власт и пари… отвратително…

 7. Към Мимо Георгиев:

  Включвам се с добавка: издайническото в опита на този Дядо да си продаде личната вещ е във факта, че издава самочувствието му на “суперзвезда” ( може би като на Мадона, която заклейми?!), която си въобразява, че часовникът му има някаква стойност поради факта, че е негов. Хората с достатъчно пари нямат нужда му купуват часовника на втора ръка. Търгът би имал смисъл, ако хората уважаваха личността, притежавала въпросната вещ и тогава можеха да се намерят и колекционери, готови да платят двойно. Само че фактът на притежанието в случая действа точно обратното: обезценява часовника и Дядо Ролекс няма реалната самопреценка да проумее какво всъщност е постигнал с тази злополучна търговия с преоцененото си име.

 8. Винаги можело да се падне и още.
  От друга страна, кой е луд да се появи с такава сума, та да го разследват откъде я има.
  Само кражбите на Масларова, Овчаров, Станишев и Първанов са по-прокълнати от тази история!

 9. Що за вярващ е този, който давайки откуп си мисли, че си осигурява изкупление на греховете? Ролекс срещу упрощение и място в Рая? Това да не е индулгенция? Това е наистина страшна духовна нищета.
  И такъв го издигат за владика, та и го насърчават за нещо повече??? Срам!

 10. Най логичното е, Ролекса да бъде “закупен”(ако може с чужди пари) от верният му фен Дудука. Бог да им прости, ако и двамата се запътят заедно към ада.

 11. p.s. Парите могат да бъдат и в рубли.

 12. Драги Иво, идеята на този черносотник да си продаде вещ, вече говори за болезнено състояние на духа. За съзнание не говорим.Но нека приемем най-простата причина. Просто и браслета и “дядото” са откровени ментета.Кой купува ментета, само наистина загубили вярата си, че могат да се сдобият с истинка реликва от истински човек. Може и да греша, ама мисля, че съм на прав път. ЗДраве и успех. Л.Л.

 13. Дядо Ролекс, хаха, доста точен прякор, съвестта му е по – малка и от часовника му, и отдавна е спряла да отчита реалността. С други думи, не е в час. За съжаление.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.