Уго Сидеров и чаветата

В поредно телевизионно предаване бяхме запознати днес с идеите на българизма-чавеизма, развивани у нас от Волен Сидеров, последовател на венецуелски военен превратаджия Уго Чавес, управлявал до самата си смърт Венецуела като президентски диктатор ( чрез избори, досущ както през миналия век един европеец с нисичък ръст и огромно злодейско его).

Приликите у нас с Латинска Америка никак не са малко- дори се чудя, как начетеният Уго Сидеров не се е сетил да направи паралел с близостта на старото българско царство с Латинското царство на Балканите като заден двор на православието.

Но не е само историята, в която могат да се намерят паралели. Уголемени от стъпилия върху чавеизма като на пиедестал Уго Сидеров, аналогиите с Венецуела в икономиката например бяха представени така: там имат петрол, тук имаме злато. Същата работа. Само да му национализираме добива и ще сме втасали- а втасаме ли, ще има и зелник, който да ядем ( стига Волен да дава).

Във вътрешната политика приликите стават още повече. И там не искат монополите, и тук не ги щем. Ако са частни. За държавните ръкопляскаме с две ръце ( освен ако едната не е заета с полицейска палка, която да бие несъгласните да се върнат времената, когато цялата икономика си беше един монопол).

Във външнополитическите нагласи тежненията започват направо да стават поразителни. Както за чавеизма, така и за българизма най-любима е Русия. Нас тя ни е освободила от какво ли не- дори от собствената независимост през 1944-та, а Венецуела- от американските военни доставки, заменени с руски.

И християнските ценностите на чавеизма, който марширува с Христовия кръст, се родеят с българизма във възторга им от ислямския фундаментализъм, който управлява Иран с желязна ръка. Чавеизмът и българизмът приветстват ислямския режим в Техеран в справедливата му борба срещу световното еврейство.

Социалистите-чавеисти са влюбени в китайския държавен капитализъм и българизмът му се прекланя също- Сидеров уточни, че е близък приятел с китайския посланик и разигра едни хипотетични милиарди китайски инвестиции като резултат от дружбата му с другаря посланик.

И накрая, може би не на последно място, във Венецуела има много (предимно бедни) чавеисти, а у нас има доста и още по-гладни чавета. Идат избори. Дали с руски, китайски, ирански или венецуелски пари, но има надежда да ги нахранят (еднократно), за да помогнат за евентуалната изборна победа на нашия Уго Сидеров.

Впрочем и медийният ни мангалитет също е сходен. Тук се смята за нормално в медиите да се появи разпореният и зашит като чувал с картофи след аутопсията гол труп на убития бивш премиер Луканов. Във Венецуела пък са заснели клипче с агонията на умиращия Чавес, което зарадва милионите почитатели на документалните филми на ужасите по света. Казват, че между хриповете полумъртвият Чавес мълви : „не искам да умирам”!

Не, това не е била проява на предсмъртно малодушие, а завет. Както виждаме, той е осъществен в България чрез прераждането му в достоен следовник.

48 мнения за “Уго Сидеров и чаветата”

 1. Това маниакално по лакейството си към Русия, отвратителни диктатури и тошовата комуна мекере е ухажвано от масмедии, маниакални по лакейството си към Русия, тошовата комуна и всички отвратителни диктатури. Във Франция преди време медиите решиха да бойкотират Льо Пен. Криво, право, защо пък, след като сме демокрация, нима зад този политик не стои значителна част от френското общество, са съвсем резонни въпроси, но важен беше моралният и гражданският жест на журналистите. Такъв има да чакаме в България като коне на празни ясли, докато един ден не цъфнем с купони за хляб като при предалия Марксу дух любимец на (Вол)одя(Лен)ин Сидеров.

 2. правилно е уго болен сидеров поборника бареков е напипал правилния път за смяна на караула досуш кат един чавист боливарски се скара на продуцента в ефир какво пускал тоз бойко режеш ленти тва продуцент не бе ли в нормалните страни човека дето урежда парите изглежда още има аванси който трябва се похарчват труден е живота за такива изтъкнати чависти кат бареков дали спи спокойно и между другото похвала че сте включили блога на кандимиров във полезни връзки като не полезна се откроява тази на фрог така наречена нюз каквото и да значи това

 3. Един неосъществен президент ,какъвто е представителят на атакаджии у нас срещу двама-та осъществени президенти ПС и президентът на РъБъ ,които заедно с днешния, говорещ за себе си в 3л.ед.ч,че е президент- обединител на нашата нацията,а не е тайна и споделената им симпатия към премиера в оставка, НАИСТИНА ОСТАВАТ препъни камък за бълг.избиратели.Веднъж да се спъне демократ в камък- е човешко ,но втори път да се спъне -означава ,че не си е научил урока по демокрация за препъни-кмъните,които по време на демокрация не са един и два ,а са на всяка крачка.
  Препъни камък Е управлението на бълг.президенти в лицето на всеки един от тях за всеки съвременник на новата ни история .България не е държава с президентско управление ,а президентите вменяват илюзиите си на гражданите ,че са едва ли не спасители на нацията ни .Спомнете си за танковете ,за ливадата…за предателствата на всички досегашни президенти,които в името на своето его потъпкваха Демокрацията у нас и де факто изгубиха достойнството си на българи ,които са длъжни единствено: да представляват,а не да управляват България на най-високо ниво.Днешният президент услужливо пренебрегна парламентарното управление на държавата ни и това означава ,че сам се закичи с недоверието на българите ,които са убедени демократи.Няма среден път за един президент у нас ,а изгубеното време и пропиляната енергия на гражданите е доказателство за такава тромавост ,която е истинско престъпление спрямо Демокрацията у нас .Пъргавите,витални българи си личат по своя избор.Убедените демократи знаят как да заобикалят препъникамъните и не се страхуват да отворят фабриката на илюзиите за да се освободят именно от илюзиите ,които самите президенти им вменяват.Промяната не е илюзия и затова не е работа, на който и да било президент.Промяната е у нас .
  Иво,вероятно с времето докато си практикувал любимата си професия в БТА си се научил как да даваш пример на българите именно с достойнството си да заобикаляш подобаващо и малките камъчета,които могат да обърнат каруцата,което е израз на твоята любов към детайла ,за което ти благодаря искрено и искам да споделя моята увереност ,че наистина си такъв човек ,който знае и може да ръководи една истинска БЕТА-такава телеграфна агенция ,която да информира българите именно на европейско ниво.Пожелавам ти успех!

 4. По всичко личи, че майка му на Волен го е закърмила стабилно с притчите за Ленин, после за Сталин, Червенков и Живков, после за Ким Ир Сен и после за други подобни техни следовници като Уго, а тези притчи са досущ като библейски, създадени да внушават идеи за “божествената същност” на вожда/при Путин и жеравите е някак по-демонстративно…/. В този клуб от, според него – “богоизбрани” иска да се нареди този местен тиранин и още богослов. Понеже боко го изпревари да се впише в историята, Волен ще драпа направо за Библията.

 5. Господин Инджев, а пък у виенската филхармония взели да се тюхкат, че имали много нацисти между музикантите преди 70 години. Такова е било времето, биха казали нашенските комунисти, които по това време преди 70 годни бяха другари с нацистите. Такова е било времето след деветосептемврийската победа и за Сашо Сладура, който нашите комунисти унищожиха като вредно насекомо. Изродите са си изроди по всяко време и на всяко място на планетата Земя. Дали в България, дали в Австрия или Куба или Венецуела – все е тая!

 6. Този екземпляр Сидеров или е луд,ама не е и осребрявя поведението си, или смята, че всички сме такива. Руските, китайските и иранските другари ни построяват по една “БЕЗПЛАТНА” ядрена централа, която и правнуците ми ще плащат, но какво ще правим с електроенергията? То и сега се чудим на кого да я продадем, но няма желаещи и то за най-евтината. Може би като “изобретателя” Ахмед Доган е направил откритие, как да я сложим в дисагите за бъдещите поколения.Бил и абсолютен трезвеник и е забравил за случката в “Луфтханза”. До кога ще търпим такива боклуци???

 7. http://www.counterpunch.org/2013/03/07/hugo-chavez-and-me/
  Предизвикване на Вашингтонския консенсус
  Уго Чавес и мен
  от Тарик Али
  translate.google.bg
  “Политици като него е неприемливо. Това, което той ненавиждаше най-презрително безразличие на масовите политици в Южна Америка към собствения си народ. Венецуелският елит е изключително расистки. Те считат избран за президент на страната си като недодялан и нецивилизовани, Замбо от смесен Африка и коренното кръв, които не може да се вярва. Неговите поддръжници са изобразени на частни телевизионни мрежи като маймуни.”
  “Той имаше педантичен чувство за дълг към народа си. Той е един от тях. За разлика от европейските социалдемократи той никога не е вярвал, че всяко подобрение на човечеството ще дойде от корпорациите и банкерите и каза толкова дълго преди краха на Уолстрийт от 2008. Ако аз трябваше да закачите етикет върху него, бих казал, че той е социалист демократ, далеч от всякакви сектантски импулси и отблъснати от самостоятелно обсебен от поведението на различни крайно леви секти и слепотата на техните съчетания. Той каза, че много, когато се срещнахме за първи път.”
  Болноят болен “чавист ново” стар “националист” – откриите ,ако ви възможно да има нещо прилики с Чавес,националиста Чавес,социалиста Чавес.Май няма никой.Волното лудило е расист,а я Чавес …
  “Който много лъже,много се и оплита,като пиле в кълчища” – оплита,оплита и Ш трак ,лъсне му “задното червено статукво православно “.
  Единствената прилика с Чавес е – появата на соц олигарси,което разбирасе е съвсем естествено явление.И когато някой се самозабрави (ослади му се власта и париците)и айдее диктаторче.Обачее “Бог си знае работата” и “безсмъртният” се оказа просто смъртен !

 8. Всъщност икономическата програма на Сидеров е абсолютно реалистична и лесно осъществима. Национализация, рухване на валутния борд, деноминация на лева, инфлация, хиперинфлация… И ето ти минимална пенсия 500 лева и минимална заплата 1000 лева. А може и повече… Всичко зависи от курса на еврото. Този танц сме го играли веднъж, какво ни пречи да го повторим? Прочутата българска интелигентност? Едва ли. Тогава от България ще избяга и последният случайно оцелял англичанин, а русалките ще изкупят всеки квадратен сантиметър от бившето ни Черноморско крайбрежие. А ние тихо ще си припяваме: “…Не били русалките, а били руснаците – водно колело“.

 9. Мисля, че наскоро самия титан Сидеров, рече че ще иде в “монастир”.Е, според поетичната нагласа на българите той ще е тесен за душата му, затова вече има простор да лети във Венецуела. Дано там му проработи късметя. Мисля, че идеята си заслужава да му бъде предложена от Раул Кастро.
  Много здраве му пратете, ако Т.Капуоте вече е забравила испанския.Някой от ИнжОвата фамилия би свършил прекрасна работа там.

 10. А попаднах на това горното след като слушах интервюто на Волгин с Професор Норман Финкенщейн и определено ме зайнтригува,меко казано !Истината е “шантава работа” ,излиза на “несведуми” местенца (така да го кажа) !
  http://normanfinkelstein.com/
  Амин !

 11. На драго сърце да обичаме оногова, който ни покаже погрешката, инак той не е наш приятел. — до Филип Тотю, 1.III.1871 г.
  За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно.
  Никой да не се повежда сляпо в работата. — до Троянския революционен комитет, 4.IV.1872 г.
  Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате
  Интригата спира хода на народната работа. — до Атанас П. Хинов, 25.VIII.1872 г.
  Работим чисто български и не искаме да се водим по никого извън Българско. — до Д. Хр. Попов, 27.VII.1871 г.
  Трябва изпит за всеки. Защото има примери: Днес е човек, а утре — магаре. — до Д. Хр. Попов, 30.V.1871 г.
  Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме. — до Филип Тотю, 18.IV.1871 г.
  Пророкувам предателство. Ако отричате, аз ще ви покажа предателя. — до комитета в Ловеч, последно писмо 12.XII.1872 г.
  Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби
  Историята ни няма да прикачи заслугите ми на другиму.
  Васил Иванов Кунчев – Левски (1837–1873)
  Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“.
  “Източник:” Васил Иванов Кунчев” – “някакъв си неизвестен”.

 12. Според отлично информирани спиритични източници духът на Уго Чавес се навърта наоколо в търсене на гостоприемно тяло и електорат.
  Източник:
  Facebook – reduta.bg

 13. Аз пък ще напиша статия, която ще озаглавя: “Иво Глобалисткия” и инджетата! А демонтирането на Паметника не ще бъде полезен за нечие здраве , защото при положителна промяна на политическата обстановка, той отново ще бъде издигнат, а идеолозите на демонтирането му ще мъкнат най-тежките камъни !!!!!

 14. Може би е грешно натиснат клавиш вместо “Т” е “Г” (на клавиатура с фонетична кирилица са един под друг) но звучи добре:
  “Впрочем и медийният ни мангалитет също е сходен”
  Направо си е мангалитет. То вече нито има какви вестници да четеш, нито какви телевизии да гледаш. Аз се хващам че все повече гледам BBC, SkyNews, дори Al-Jazeera, и почвам да се питам – връща ли се времето когато човек да научи истина за България трябва да слуша чужда радиостанция, естествено не съветска и не радио Ереван, макар че и то е по-добре от нашия медиен мангалитет, поне разпознава компютри от компоти.

 15. http://www.google.bg/search?client=&q=%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD+%D0%A1%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
  Търсения, сродни на Волен Сидеров
  “Атака” възпя Волен Сидеров в партийния химн
  Волен Сидеров: Трябва да направим като Уго Чавес! – Блиц
  волен сидеров – Novini.bg
  http://www.novini.bg/search/волен-сидеров.html – Кеширана версия
  Волен Сидеров: Росен Плевнелиев не е като Васил Левски 19.02.2013 | 19: 23. Шествието е съставено от много симпатизанти на партията от цялата …
  Волен Сидеров: Вече мога да се оттегля в манастир – Блиц
  Новини за Волен Сидеров
  Волен Сидеров: Иван Костов е за съд, той е виновен за днешната беднотия
  Блиц? – Отпреди 1 ден
  “Българии ,юнацииии”
  Да му се повърнат костите в нейзвесният гроб на Васил Иванов Кунчев !
  “Българиооо,за тебе те умряха “

 16. Към Николай:

  Ха, ха, не се бях сетил за този прочит на “мъдростите” на Сидеров- абсолютно сте прав, разгадал сте тайния му код!

 17. @Добри Чинтулов
  Ми защо не напишете такава статия? То писането е лесна работа, не е като четенето. Но за нещастие толкова бездарни драскачи се навъдиха напоследък, че просто няма как да се откроите на общия фон. Само си сменете псевдонима – Димитър Полянов или Крум Кюлявков по ще Ви отива. Както казват в Самоков, ще ви лепне като пестник на око ( с ударение върху първото “о“)!

 18. отвратителен руски боклук, при това за психиатрията,откъде тоя има парите за телевизии, за вестници, за люобици, как намира време да тича он телевизия на телевизия с изтърканите си идеи за обноление. От работа не му оставало време да се разведе и оправи семейното се положение, а му стига време за любовни разходки насам натам. по света
  Стига демагогия!

 19. Г-н Инджев,ето една хубава новина-Бареков днес е осьден за клевета в Хасково.

 20. Господин Инджев, след постинга на Д.Чинтулов не вярвам някой да ме опровергае, че са изроди.

 21. Към чаветата:
  Когато Ив. Костов каза, че в договора подписан по негово време за “Мариците” няма никакви заробващи числа, почти никой не го чу или му повярва. Чак днес Делян Добрев оповести (оспорвайки по този начин шефа си от Банкя), че заробващ е не самият договор, а анексите към него, подписани от съответните енергийни министри по времето на НДСВ и Тройната коалиция. Ама който чул -чул, който разбрал – разбрал, куче влачи – диря няма.
  Важното е, че се чу че сестрата на Ив.Костов е курва!

 22. МВР и Медицината

  Никой няма право да управлява автомобил ако е употребил алкохол и той има концентрация повече от 0.5 промила в кръвта му. Мерните единици за обаче са…ябълки, круши, грам на литър, грам на килограм и т.н.
  След употреба на алкохол и шофиране с над 1,2 промила се полага наказателна отговорност, а до 1,2 – административно наказателна – глоба.
  В страната ни обаче има НПК, по който по безспорен и недвусмислен начин следва да се докаже вината, на никого, за да му се определи наказанието.
  В медицината има цяла медицинска специалност – Клинична лаборатория, тя има своите правила, цял медицинси стандарт издаден от МЗ и е един от първите стандарти в страната.
  Измерването на концентрацията на едно вещество в биологични течности е обект на тази медицинска наука.
  МВР е издало през 2001г. наредба 30, в която всички принципи, които науката притежава, са изцяло или частично игнорирани. А в МВР работят лекари-специалисти по Клинична Лаборатория, даже са хабилитирани. Тяхното мнение е взето, и досега не е взето предвид, нито в наредбата, нито в който и да е закон.
  МВР има днес свои лаборатории за установяване на алкохол в кръвта. В много градове.
  Нито една от тези лаборатории не е акредитирана според законите. Това потвърди и Н. Недков в Русе, служителя който отговаря за имерванията в ОД на МВР , Русе, човека писал, обяснявал, молил за акредитация, но явно до Цветанов нищо не е стигнало, а процедурата не е скъпа, само една трета от заплатата на министъра за месец. Важи цяла година!
  Днес МВР, нарушава законите на България, категорично отказва да спазва изискванията на медицинската наука. Така глобява и лишава българските граждани от правата им и им налага глоби и даже затвор, без да може да докаже, че кръвната проба е измерена точно, и по процедура, която не подлежи на съмнение.
  Лечебните заведения, в които се вземат пробите в страната, от друга страна са задължени да харчат пари от собствените си приходи за да изпратят дадена проба, задължително взета в Лечебно заведение. Така от Видин до Плевен се пренася проба, взета по абсолютно медицински незаконен начин. Какво, кой и как пренася никой не знае, пише Български пощи, а те са фирам, без пари ли ги носят, имат ли право да ги носят, как гарантират. В Мездра, крадат пробите, лекари, държат ги по хладилниците , 3-4 дни до седмица, така поне поакзаха по БТВ и Нова телевизия, преди 3-4 дни. Наредба 30 на МВР е толкова неадекватна, че нарушаването на правата ви, ако решите да си ги упражните по нея е гарантрано от МВР. Например: за да ви вземат кръв следва да ви почистят кожата със сублимат( за да не е спирт, който е алкохол), а сублимата е забранен, като силно отровен! А има толкова неалкохолни и нелетливи дезинфектанти.
  Изследването на кръв е медицинска дейност, вземането й и транспортирането и също част от нея. Всички лаборатории в страната вземат кръв, с вакумни системи, само за МВР, в болниците ни, вземат кръв с нещо(вземнето със спринцовки е забранено, според наредба 35 на МЗ), слагат го в шишета, които отдавна не се произвеждат в страната-стъклени измити със сапун, тоест за мнгократна употреба!!! Слагат им Етикет дето никъде го няма. Абсурда е пълен!
  Ако от резултатите, се налагат санкции на български граждани е задължително да има система, по която да се удостовери, че измереното законно количество е точно. Толкова точно, че да няма и съмнение за разлика, която да компрометира размера на наказанието.
  В Република България това е невъзможно. Днес нито една държавна, на МВР или болница лаборатория, която изследва проби за алкохол не е акредитирана. Акредитирана означава, от acredere, някой на който даваш доверие. Доверието, според европейските правила се придобива през процедура. Процедурата е описана в стандарт. Стандарта е европейски, има име, приет е в България. Той е BDS ISO 17025, ако става дума за медицински лаборатории е BDS ISO 15189. Съвпадението с националния ни стандарт по Клинична Лаборатория е почти на 100%.
  Единствения, който има право да акредитира в страната и е определен със закон да прави това е Българската служба по акредитация, създадена със закон. Защо тя не го прави е проблем на МИЕТ – Министерството на Икономиката Енергетиката и Туусизма. Не го прави защото не може, защото не знае как и не смее да контролира мега министерството – МВР.
  С прилагането на Наредба 30 на МВР, която противоречи на 2 закона, с отказа да се приложи Закона за Акредитацията, с отказа на МВР да се подчини на медицинските практики в страната, МВР показва, че е над законите, използва факта че Българския съд няма лесен достъп до вещи лица, които да са съгласни да опонират на МВР и така нарушава правата ни дадени по закон, а именно вината ни да бъде доказана по безспорен и недвусмислен начин, ако сме карали автомобил употрбили алкохол, над законните количества. Това поставя под въпрос редица издадени на това основание присъди.
  Не е далеч момента, в който хората ще си потърсят правата, ако не може в България, в Страсбург, а тогава за некомпетентността на МВР, ще платим всички ние.

  Д-р Георги Тодоров
  Специалист Клинична Лаборатория
  Председател на УС на БУЛЛАБ – сдружение на Българските Лаборатории за Измерване и Калибриране.

  Уважаеми г-н Инджев, извинявам се че не е по майл, оказа се го нямам, и се извинявам че го пращам тук. С Уважение д-р Тодоров

 23. Лудите в лудницата, стига вече, че ни писна.

 24. siderov – kakvo drugo osven porednia bulgaro-suvetski oligofren – accent v milata rodna kartinka na otvratitelno minalo, zabatacheno nastoiashte i bezperspektivno budeshte. I vsichko tova ni idva blagodarenie na kogo – na izvratenite, divi, istukani ot shuvenizum polu-hora narichasthti sebe si rusnaci. Sushtote tezi koito neotdavna s gordost prekrachiha praga na kamennia vek. Da, sushtite koito 50 godini sled smurtta na tehnia i do den kumir stalin prieha zakon za sudene na murtuvci. Tova sa tezu neshtastnici susipvashti Bulgaria veche pochti 70 godini- bashta mu i maika mu na siderov porednata oligofrenichna izdunka na bulgaro-suvetskata druzhba.

 25. Кат Русия няма втора, тъй коварна на света.
  Тя е наш`та прокоба, тя е наш`та простота.
  Руски пари, руска нефт, руска газ и руска аец
  Ще обрекат на бедност братский българский народ!

 26. особено ми хареса това “чавеисти” и “чавета”! 🙂 За освобождаването на България от независимостта й през 1944г.-самата истина,това си беше загробване!Загробване на което само малко се отхлупи капака през 1989г…на българския саркофаг,де! 2 милиона не се чувстваха комфортно в него,това беше Прокрустово ложе ,което наред взема главите и…тия 2 милиона литнаха извън саркофага,че се не видяха! Няма как да бъдат и видяни на изборите “В” и “ЗА” саркофага-естествено е,те БОЙКОТИРАТ саркофага! Обаче в саркофага са пакетирани 2,2 млн.пенсионера ,стотици хиляди чавета(неясно колко,но нарастват!),няколко стотин хиляди чиновническа номенклатура,милицаи,овенни- персонажи ,които НИЩО не произвеждат! Едните,номенклатурката, не само обаче че не произвежда,но и не се е прегърбила от работа -например пред компУтера и до принтера! За сметка на туй вземат хилядарка,имат чуден ръст на заплатката през годинките,бонусчета и т.н.Милицаи ..овенни-по един кош пачки при пенсионирането си ранно и т.н.! Другите пък,чаветата,са се прегърбили от кражби+лапане на социални помощи+соц.придобивки(неплащания на туй-онуй)! Но космичните работяги са по ПарламаМенти,ДиреКции,АгенТции..там явно е яка работата-щом консумират стотици милиони!Това,те,всички те… са инкрустациите по саркофага български!И бляска ли,бляска-тоя саркофаг! П.С.Между другото,даже и в една чавесова Венецуела,Ю.Америка, мин.заплата/год. бруто е 8500$ ,а даже в една България,Европа,ЕС и НАТО..тя е …2500 $ !!!??!!??? Друг кивот като българския-НЯМА!!

 27. Демек изводът ми е че в мнозинството си българският народ е купен,подкупен,накупен и..развратЕн! От ония ГОРЕ,които обаче,о,чудеса- самият той избира и крепи! Така че по същество,нещата са си ясни отдавна:след 3 месеца честита “нова” власт във вида на композицията Герб-БСП-ДПС!! Туйто..който бегал-бегал..демек БОЙКОТИРАЛ! Бравос от мен,и аз съм така!

 28. “Тук няма нефт, но имаме злато”, е една от любимите тези на Сидеров. След тъпотиите за национализация на ЕРПтата, но не и на монопола за течни горива и медиите, това бе вторият лозунг целящ да увери обеднелия народ, че има бръз и прост начин за СПАСЕНИЕ. Целта е да се повярва, че има от къде да се намерят средства за заплати по 1000 и най-ниски пенсии по 500.
  Дали има злато, което го няма, и дали то ще стигне дори за предизборните им плакати, е риторичен въпрос . Но дали си струва и да се обсъжда? Дори и да го има, въпросът е, какво може да се постигне с него. Защо вярващите в тези обещания не си зададат простия въпрос, защо страни като Финландия, които нямат злато ни петрол са богати, а други като Русия са бедни въпреки ресурса ? Когато през 15-16 век, златото от Новия свят е текло като река към Испания, станала ли е тя и народът и благоденстващи? Не!
  Самият природен ресурс, не е предпоставка за благоденствие. На вярващите на приказките на Сидеров, може да разкажете следната ИСТОРИЧЕСКИ ВЯРНА случка, за първата записана от историята инфлация. Султан тръгва на поклонение за Мека, с огромен керван и с много пари. Пристигайки в Кайро решава, съгласно традицията на поклонничеството, да направи добро. Града е огромен, бедни много и султана заповядал да им раздадат жълтици, според хронистите 1000 натоварени камили. На другият ден цените на хляб и на всичко в града скочили до небесата, защото и най-бедният имал пари, но стоките били същите.
  Инфлацията може да се предизвика не само с печатане на пари, което го преживяхме. Тя може да се предизвика дори и със злато, ако няма наличието на производство – икономика. А тя не се създава за един ден! Не може да се създаде висок стандарт с раздаване на пари. Но някои могат и да осъмнат приказно богати от такова раздаване. Повече отколкото “кредитните” в началото на 90те.
  Защо ли Сидеров обаче се хванал с приказките за златото, което го няма? За да направи обещанията за “незабавно изравняване на заплатите със средноевропейските” по приемливи и примамливи за чакащите поредното чудо. А чудо няма да има , но катастрофа със сигурност. Защото поредната инфлация, която готви, няма за цел само напълване на джобовете на нови кредитни милионери, и верните му “революционери”. Целта е да съсипе държавата, да я извади от ЕС и да я направи наистина колониална страна.

 29. Kъм скромно подписалият се “Добри Чинтулов”, който казва:

  “Аз пък ще напиша статия, която ще озаглавя: “Иво Глобалисткия” и инджетата! А демонтирането на Паметника не ще бъде полезен за нечие здраве , защото при положителна промяна на политическата обстановка, той отново ще бъде издигнат, а идеолозите на демонтирането му ще мъкнат най-тежките камъни !!!!!”

  Ще напишеш грънци! Ти една заплаха като хората не можеш да скалъпиш, статия ще пишеш! “При положителна промяна на политическата обстановка, дрън-дрън, полезен за нечие здраве, мън – мън !” Що за атакист си ти?! Що за национал-болшевик?! Какво го увърташ като хилав интелектуалец?! Направо си ни го рЕкни – “Бегом марш да нахраним с вас прасетата в Белене” или “Марш в Сибир!”

  Така де! Иначе звучиш като хрисим гей-фолклорист със склонност към възрожденски никове.

 30. P.S. Волен най-вероятно го пускат като полезния за БСП идиот, за да си пробутат те на свой ред още в Служебния кабинет кървавочервените си боклуци като Меглена Плугчиева – емблемата на спрените еврофондове, и Стефан Воденичаров – активен борец за АЕЦ “Белене” и рекордьор за най-кратко заеман пост в паднал кабинет. Откъде накъде. Само от спрягането им вече е ясно накъде бие гнусната безхарактерна плевня – не че някой се е съмнявал и е хранил надежди, но чак пък толкова неприкрити изроди.

 31. Г-н Киров § Co, можете ли да коментирате реакциите от другата страна във връзка с източването на социалните фондове на Германия от цигани от България:

  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/kritik-an-friedrichs-schengen-veto-fuer-bulgarien-und-rumaenien-a-887903.html#spCommentsBoxPager

  Погледнете и коментарите: като изключим чисто расистките и ксенофобски коментари срещу всички чужди и срещу всичко чуждо, на хората там им светва лампата за едно-две неща: първо, парите които уж се дават за кохезионни политики потъват в джобовете на корумпирани политици, партийни черни каси и странни НПОта, и второ, социалните помощи които са получени от българи въобще не са толкова много колкото се опитваха да ги представят! Жалко е че първи ревнахме сами срещу сънародниците си, били то и цигани! Това показва колко лесно е да ни манипулират и настройват едни срещу други и ние като послушни кучета, без да се позамислим малко сме готови да прегризваме гърла ей така, защото някой господар така е пожелал, или просто защото тези хора не ни кефят да са пред очите ни. Ако вие след толкова години там сте станали по-германец от германците, съжалявам за вас, може би трябва да се позамислите върху елементарни думички като солидарност, уважение на различностите … върху които се крепи социалния мир в ЕС в момента.

 32. Изглежда, личният лекар на господин Болен Клинкерхофен страда от хроничен недостиг на направления за хоспитализация и зелени рецепти. Как иначе да си обясним присъствието на Клинкерхофен навсякъде, но не и в съответното заведение!? И очебодно е видно, че не си пие лекарствата човекът….
  А това за Виенската филхармония ме шокира. Лично мен. Някак си не мога да приема ” простото” обяснение, че ” такова е било времето”. Музикантът не би трябвало да има цвят и идеология. Може би е наивно от моя страна, но така мисля.

 33. Г-н Инджев, не знам дали е случайна връзката, но “чаветата” ми напомня на английския дерогативен жаргон “chavs” или “chavette”…изключително точно определение за Сидеров и последователите му!
  🙂

 34. Сред поголовното препускане през огромен брой трибуни, Волен се изръси някъде ,че Русия била ДЪЩЕРНА държава на нашата.
  В Кремъл сигурно яко са се кискали на поредната инфантилна ВОЛ(е)На глупост на Волен!

 35. Понеже от утре 13-ти 03.2013 ще остават дни до 23 март 2013 се навършват 4 (четири) години на “25 -ти конгрес на КПСС” номер 13 Криводол “16-та кпсс република булгаристан” от как виси без отговор”ВъпросъТ-ЗАЩО” на Майче ми мъртва , ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ БГ “патриоти” !Та рекох:
  Явно “Бог ще трябва да мете”,понеже като никой не отговаря …ЗАЩО !
  Истинската “Истина” само прави свободни,само Истинската,не псевдо “истината” “по съображения” на кой как му износи !
  Иии цък!„Румка мамо,кажи ми сине,ти знаеш,че на никого лошо несъм помислила,защо на мен така“
  “Г-н Бърцов,чета този блог отдавна, много рядко съм писал коментари,но сега просто не мога да се сдържа да Ви попитам?
  ВИЕ НОРМАЛЕН ЛИ СТЕ??
  Aко не разбирате въпроса, ще го формулирам така:
  Бил ли сте пациент в психиатрично заведение?”

  Малий Божее !”патриоти” !
  <a href="https://ivo.bg/2012/06/04/паралелната-власт-на-руските-меридиа/#comment-70099"Иво да си заминаваш в ворлик,клоун!"Posted by Николай Ангелов юни 5, 2012, 11:22
  На 23 март 2013 се навършват 4 (четири) години от как “ВъпросаТ” “ЗАЩО” на Майче ми мъртва висио без отговор ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ БГ “патриоти” !
  Явно “Бог ще трябва да мете”,понеже като никой не отговаря …ЗАЩО !
  Истинската “Истина” само прави свободни,само Истинската,не псевдо “истината” “по съображения” на кой как му износи !
  Николай Ангелов
  Блогът на tomcat2
  Един блог за патриотизъм,антиглобализъм и още нещо…
  Автор: tomcat2 Категория: Политика
  Прочетен: 101365 Постинги: 85 Коментари: 871
  Постинги в блога
  10.03 19:20 – Операция Гладио -натовският терор разкрит по немска телевизия!
  06.03 15:30 – Дълбок поклон пред великият Чавес
  06.01 15:20 – Кой лобира против АЕЦ Белене
  26.11.2012 17:14 – Натовски алкайди взривяват джамия в Сирия ,преписват вината на Асад!
  18.11.2012 16:06 – Израелският терор и варварство през очите на един евреин!
  14.11.2012 17:27 – Запада винаги е на страната на терористите
  31.10.2012 18:22 – Кви са тия тикви ,кви са тия хелоуини,кво е тва безгръбначие?!!
  28.10.2012 12:39 – Това е фашизъм !Откога е престъпление да нарежеш синия парцал на ЕС
  15.10.2012 19:28 – Интервю с Плевнелиев
  Интервю с Плевнелиев:
  – Другарю Плевнелиев, защо са ви така големи ушите?
  – За да слушкам по-добре другаря Борисов!
  Категория: Политика

 36. “Posted by”
  “…Румен Бърцов и несъм луд,когато си умствено в невъзможност да знаеш за жирафа пред очите ти ,неможе да казваш луд на този дето може.Азъ мога много повече от невъзможното.
  29 август 2012, 12:52
  “Истината ни прави свободни”
  Идиот и мухльо ли е оня, който прави добро заради самото добро – и не чака нищо в замяна?
  “Пред паметника на септемврийците бяха поднесени много венци и цветя.”
  За истината Мила Родино,дет уж си земен рай,а в същност сатана те е превсела!.Ура другари!
  Бог си знае работата,пък вие си живейте в лъжа!
  “Румка мамо,кажи ми сине,ти знаеш,че на никого лошо несъм помислила,защо на мен така”
  Заради истината Майче Санда те пратиха в гроба ,заради истината,тези дето са от сатъна,нищо ,че твоят дядо е убит като въстанник в това същото “въстание”,един от многото тръгнали по лъжите на сатъна!
  Posted by Румен Бърцов | май 4, 2012, 0:33″
  Но Бог,дали Е съгласен,най вероятно ще се чуе,пък и усети подобаващо,според “нуждите”.
  Posted by Румен Бърцов | юни 4, 2012, 23:18.
  Аз да взема “анонимно” в нелегалност да премина,мога ма зле ще се получи,ма много зле !

 37. Най-жалкото и тревожно е, че в т.н. протести, все по-често на предна линия застават голям брой “чавета” и “чегеварчета”.

 38. към Дончо Тонев
  Не бързайте да се радвате -вижте извадка от тект на Владислава Пеева в mediapool публикуван в сайта на Едвин Сугарев
  …”Добрев призна, че досега не се е налагало да се задействат гаранциите в особените заложи, но по думите му било скандално всички българи чрез плащането на сметките им за ток да се превръщат в гаранти по частни кредити, които отделно са гарантирани от дългосрочните договори за изкупуване на електроенергия от двете централи.

  Министърът в оставка коментира още, че знаци за даването на такива гаранции е имало още в споразуменията от правителството на Иван Костов през 2001 г. Добрев обясни, че тоговашният министърът на икономиката Петър Жотев е дал на двамата частни инвеститор писмо за подкрепа, в което пишело, че ако НЕК бъде обявена в несъстоятелност или фалира, ще бъде учредено друго държавно търговско дружество, което да поеме гаранциите по особените залози. Подобни писма после били предоставили и министърът на енергетиката Милко Ковачев от кабинета на НДСВ и наследникът му Мирослав Севлиевски.”

 39. АЙДЕ ХОЛАН, днес Главният прокурор, макар че той е несъмнено е свързан с ГЕРБ, обяви че ще се разследват анексите за “Мариците”, подписани след 2001г.
  Важното е, че се чу и несъмнено ще се повтаря до припадък от чаветата, че сестрата на Ив. Костов е курва!

 40. @ ALEX-YMB
  Ако имаш способност за проява на непозната на човешкия род способност за мазохизъм и приемеш да прекараш три денонощия в някоя циганска махала, в който и да било град в страната, ще ти изветреят всички тъпотии за приемането на циганите за нормални хора и бързо ще се убедиш, че това е най-голямото проклятие за България, дори по голямо от проклятието Волен Сидеров и руснаците. Всичко останало е лицемерие.
  п.с. Впрочем, един приятел дето беше работил в Русия, наричаше руснаците БЕЛИ ЦИГАНИ!

 41. към Дончо Тонев
  Сравнително скоро ,до преди 2-3 месеца Иван Костов беше в някаква телевизия, по всяка вероятност е било БТВ ,Нова или БНТ-потърсете, ако Ви интересува, трябва да го има този клип – на директен, неудобен въпрос на водещият за тези договори и приватизацията на Мариците от неговото правителство -аз специално наострих уши и внимателно проследих отговорът на Костов – такъв конкретен не последва-мълчеше и изглеждаше някак неудобно, виновно.Тогава си помислих ,че за съжаление го държат с нещо. Поне аз така го разчетох, но предполагам,че и др. зрители колкото и добронамерени да са били към Ив.Костов, това са видели и те

 42. До Айдехолан

  Не сте прав, Иван Костов даде убийствен отговор в предаването на Росен Петров за Мариците! Предаването е от последната Събота.

 43. Ето ви линк към видеото с Костов и неговия отговор за Мариците
  2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D7EK2dGO22-I&ei=gjpAUeCABPGT0QW-t4C4BQ&usg=AFQjCNHlkwoClaDR0UXBh50ngN2VhSLvyA

 44. Това вече е работещ линк към видеото с Иван Костов…Видеото не е с цялото предаване, а конкретния въпрос за Мариците и съответния отговор на Костов!

 45. Гос.Инджев един малък подарък от мен във връзка с темата.Голяма част от текста съм изрязъл, оставил съм ви така да се каже подпури по въпроса. Ако не изрежете този текст ви обещавам да ви разкрия какво точно липсва в кампанията ви за паметниците на съветската армия.Обърнете внимание не паметника а паметниците.Обърнете внимание на абзаца в който Гьобелс ясно и недвусмисленно указава от къде са се учили.

  ТАК ГОВОРИЛ ГЕББЕЛЬС
  Избранные речи и статьи
  министра пропаганды и просвещения Третьего рейха

  Йозеф Геббельс. Избранные речи и статьи.
  Joseph Goebbels. Die ausgewählte Reden und Artikel.

  Перевод: главы 1–6 – Питер Хедрук (с английского),
  глава 7 – Дмитрий Румянцев (с немецкого).

  Адрес в интернете: http://hedrook.vho.org/goebbels
  Глава 7.
  Битва за Берлин

  (Отрывок)

  Kampf um Berlin, München, 1934.
  «Der Angriff».

  «Атака»
  Часть 1

  Уже выбор названия газеты дался нам не легко. Изобретались самые дикие и самые агрессивные заголовки. Они, правда, делали честь боевому образу мыслей авторов этих названий, но однако не охватывали, с другой стороны, какой-либо пропагандистской и программной формулировки. Мне была ясно, что от названия газеты зависела большая часть успеха. Название должно было быть агитационно эффективным и выражать единым словом всю программу газеты.
  Ещё сегодня является мне с живостью воспоминания о том, как однажды вечером мы сидели в маленьком кругу, высиживая и размышляя над названием газеты. И вдруг мне словно молния ударила в голову: наша газета должна называться: «Атака»! Это название было пропагандистски эффективно, и в действительности оно вмещало всё, чего мы хотели.
  Целью газеты не было защищать движение. Мы больше не имели ничего, что мы могли бы защищать, так как у нас всё отобрали. Движение должно было перейти из обороны в наступление. Оно должно было стать воинственным и агрессивным; одним словом, оно должно было атаковать. Поэтому исключительно слово «атака» подходило в качестве названия…………………….
  . Наши наиболее заметные ораторы сами вышли из движения. Они выучили свои речи в движении и для движения. Искусством современного массового воздействия, плакатом и листовкой партийные пропагандисты владели уверенно. Теперь, однако, нужно было перенести это искусство в область журналистики.
  Движение имело здесь только одного учителя — марксизм. Марксизм перед войной воспитал свою прессу как раз в том смысле, в каком я указал выше. Марксистская пресса никогда не была информационной, а всегда имела только тенденциозный характер. Марксистские передовые статьи — это записанная речь. Всё оформление красной прессы осознанно имеет установки на массовое воздействие. Здесь лежит одна из больших тайн марксистского подъёма. Руководители социал-демократии, которые за сорок лет борьбы привели свою партию к власти и уважению, были агитаторами в главном деле и также оставались ими, когда хватались за перо. Они никогда не выполняли только работу для письменного стола. Они были одержимы честолюбием действовать среди массы для массы.
  Тогда уже эти методы не были чужды нам. Мы не пришли внезапно к нашей сложной задаче. Нововведение в нашей работе заключалось лишь в том, чтобы перевести теоретические принципы в практику……….

  Эти еврейские газеты были написаны настолько остроумно, что читателей тошнило при чтении. Их живодёры пера тщеславно и самодовольно упражнялись в трудно определяемом «интеллектуализме», они стали настолько цивилизованными, что их язык больше не воспринимался массами.
  Мы никогда не совершали этой ошибки. Мы были просты точно также, как прост был сам народ. Мы думали примитивно точно также, как примитивно думает народ. Мы были агрессивны, в соответствии с радикальными настроениями народа. Мы осознанно писали таким образом, чтобы воспроизводить чувства народа, не для того чтобы ему льстить, но употребляя народный жаргон, постепенно перетягивали его на нашу сторону, систематически убеждая его в правильности нашей политики и вредоносности политики наших врагов.

  Правда о Третьем рейхе (Авторский сайт Питера Хедрука)
  http://hedrook.vho.org/rus

  German Propaganda Archive (Пропагандистские материалы Третьего рейха)
  http://www.calvin.edu/academic/cas/gpa

  The Scriptorium (Сайт по немецкой истории)
  http://www.wintersonnenwende.com

 46. Г-н Инджев, дали ще се намери “някой” да попита т.н. Волен Сидеров къде се е провел гуляя, по повод влизането на партия “АТАКА” в НС, през 2005 г. За помощ: А. бившето съветско посолство : Б. настоящото руско посолство

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.