Не пеевски ми се, не смеевски ми се

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е подал молба до Висшия съдебен съвет (ВСС), с която иска да бъде възстановен на длъжност следовател в следствения отдел на Софийската градска прокуратура (СГП), съобщи “Правен свят”.
Точката ще бъде вкарана като извънредна на утрешното заседание на ВСС.
Така, ако назначението му бъде гласувано, след разпускането на Народното събрание (НС) Пеевски ще работи под ръководството на новия началник на отдела Петьо Петров, известен и като Петьо Еврото, чието назначение също предизвика критични коментари.
Делян Пеевски почти не е работил като следовател.
Той бе назначен в столичното следствие през 2005 г., въпреки че нямаше необходимия юридически стаж. През 2006 г. обаче той стана заместник-министър на бедствията и авариите в правителството на Тройната коалиция.
Пеевски отново стана следовател за една седмица през юли 2009 г. преди да се закълне като народен представител на ДПС в 41-вото Народно събрание.
Заедно с майка си Ирена Кръстева той ръководи редица медии, свързвани и с банкера Цветан Василев.
С т.нар. медийна група около Пеевски и Василев са свързани вестниците “Монитор”, “Телеграф” и ТВ7.
През 2001 г. Пеевски беше едно от любимите деца и на НДСВ. Нашумя, когато стана съучредител на сдружението “Младежко НДСВ” заедно със сина на говорителката на царското семейство Галя Дичева – Росен. След време по нареждане на Сакскобургготски от НДСВ се разграничиха от тази организация, но Пеевски вече правеше бурна кариера.
На 21 години стана най-младият член на политически кабинет, когато беше назначен от министър Пламен Петров за парламентарен секретар на неговото транспортно министерство. Този пост му позволи да влезе в борда на директорите на “Пристанище Варна”.
Една от първите работи на Пеевски тогава била да поиска от ръководството на пристанището луксозен джип. След само четири месеца беше освободен от борда заради липса на образователен ценз и след големи разправии в Народното събрание за това какви хора могат и трябва да влизат в подобни бордове.
Най-големият скандал, в който той се замеси, беше свързан с приватизацията на зала “Универсиада” и спортния комплекс “Тотошанс” в Златни пясъци. С помощта царския любимец тогавашния спортен министър Васил Иванов-Лучано имотите неочаквано се оказаха апортирани от държавната фирма “Олимпика” ЕАД в смесено дружество, в което участваше частна фирма, свързвана със самия Лучано.
През 2007 г. Пеевски беше уволнен от поста зам.-министър в министерството на държавната политика при бедствия и аварии след грандиозния корупционен скандал между Румен Овчаров и Ангел Александров.
По-късно разследването срещу него беше спряно поради липса на доказателства и заради коалиционните си ангажименти премиерът Станишев беше принуден да го възстанови на поста му.

Р.S. Уважаеми читатели, пише ви вашият автор Иво Инджев.

Информацията в текста, който току-що прочетохте , преценявам за достоверна- каквато е например моята информация за прогонения от България руски игумен Филип, публикувана в сайта, от който препечатавам горния текст.

Подписвам се под информацията за Пеевски по смисъл ( но не и като стил- публикувам текста заради самата новина). Но няма да посоча източника. Така ще постъпвам вече с източници, които ползват моя информация, но не се позовават авторството ми.

15 мнения за “Не пеевски ми се, не смеевски ми се”

 1. Дневник наистина прекаляват. Дори Financial Times ви цитираха днес

 2. Господин Инджев, понеже се считам за Ваш ревностен читател, мисля, че не мога да бъда излъгана относно авторството Ви под текст, а и относно липсата му в нечий друг… Но кражбата си е кражба и нямам друга дума, с която да я нарека. Неуважаващите себе си са все повече, но това не значи да спрем да изискваме те да уважават нас, когато ограбват мислите и знанията ни. Толкова от мен във връзка с послеписа.

 3. “Междувременно се появиха информации, че игуменът е бил принуден да напусне страната, след като българските власти са му дали 30-дневен за това. “Дневник” не получи потвърждение за това.”

  Появила се, от само себе си едва ли не. Къде? Кога? От кого? Маловажни подробности. Да бяха писали направо “източник – Интернет”

 4. Всичко това, което е написано , има кратко обобщение – безсрамен комуняшко-мафиотски гьонсуратлък. Не е за първи път и няма да е за последен. Съдебната система ще каже, че няма данни за закононарушение и т.н. и т.н.
  ТОВА КОЕТО НАИСТИНА МЕ ПРИТЕСНЯВА E, ЧЕ И ДНЕС СЕ ЗАПАЛИ ОЩЕ ЕДИН ОБИКНОВЕН ЧОВЕК! Казаха , е бил безработен, че имало алкохол около него и т.н. и т.н. На 51 години – значи трябва да помни незабравимия соц. Трябва да помни Лукановата зима, режима на тока, купоните/не тези с пиене, танци и забавления, а тези за мляко , веро, олио и сирене/ , банковите фалити от ‘96 и Виденовата криза. Сега е много лошо , но не е както беше тогава.
  Задайте си въпроса! Защо точно сега се палят вече четирима? Това е толкова нетипична за българите реакция , дори и в най-тежките времена. Защо полицай отива и се застрелва на гроба на баща си/ Не помня в кой град , но беше в Сев. България/? Защо сержант избива семейството си в Пловдив? Знаете ли колко подобни самоубийства, необосновани от житейска логика са покрити от МВР. Някъде в мрежата прочетох за над 1200. Защо е тази неудържима агресия от хора, които са недоволни от нещо и същевременно не могат да си съберат мислите , да кажат какво мислят и да защитят позицията си. Защо приличат на болни, които са получили говорна парализа , искат да кажат нещо, но не могат и никой не ги разбира? Защо ли всичко това ми напомня една книга на братята Стругацки – Обитаемият остров
  Всичко това си го мисля от десетина дни и сега моля за търпение, за това което ще напиша. Знам че на мнозина ще прозвучи налудничаво, но все пак ще рискувам……, все пак НЕ СЪМ ОТ ШЕСТАТА РАСА.
  Обаче, да сте чували за ПСИХОТРОННИ ОРЪЖИЯ И ТЕХНИКИ и приложението им от СССР и наследници.
  Те включват , както физически/електромагнитни , торзионни и Бог знае още какви полета / , химически, биологични и чисто вербални въздействия. Приложени от опитни психолози на конкретното място и върху подходящ човек, резултатът е страшен. Не ще се запалиш , ами и дори не можеш да си представиш какви гадости могат да те принудят да извършиш пряко волята ти. Тези гадости ще продължат. Не искам да съм лош пророк, но очаквам в следващите месеци и по празниците масови трагедии и ……… наясно сте.
  ОЧЕВИДНО Е!
  България и българското население са подложена на целенасочена АТАКА със специализирани психотронни средства от руските служби. Българските служби за сигурност естествено се правят на неразбрали и занимават с изфабрикуването на поредния компромат. Иска ми се да вярвам, че тази атака срещу държава, която все пак е официален член на НАТО няма да остане незабелязана от съответните натовски аташета и служби. Обръщам се към тях – добре да си помислят/ това не е назидателен тон , а отчаяна молба/. Компромисът с Хитлер за Чехословакия доведе до Втората световна война. Днешна Русия, която до 10 години ще загуби основния си източник на средства като световен доставчик на газ и петрол и няма да може да спре трасетата на суровини през Сирия, представлява колосална опасност за не само за малка България, но и за цяла Европа. Днешна Русия с болните си и шовинистични комплекси за световно превъзходство е далеч по- опасна.

 5. Ех, блажен е цитираният, който и да той, каква чест му се падна да бъде представен пред нашия взор, вместо да остане непрочетен.
  Иначе за фактите – български кошмар! Като не му стига ценз някъде на някого, или въпреки монополното му положение не му просперират дейностите – да върви към още по-горните етажи на властта.

 6. В Уикипедия пише,че въпросното момченце било “предприемач и юрист”!Както се казва:какъв пожар,к’ви кецове,к’ви пет лева…Класически пример за гьонсуратлък(да влезем в стилистиката на ДПС,от където е депутат) и байганьовщина.Ако всичките му постове са дадени според способностите,то ние имаме един икономически и юридически гений,но още не признат.Ако това лице стане следовател,от днес веч ще да блея…

 7. @BORO
  След 45+23 години зомбиране, за голяма част от българското население не са нужни никакви допълнителни психотронни оръжия – пораженията са налице.
  Ако успеем да се отърсим като общество от зависимостите си, никой не може да ни попречи да направим това което искаме със себе си.
  Иначе внушението, че нищо не зависи от нас, защото някой стреля по нас с психотронни пушки е много удобно за да не правим нищо!

 8. В същия порядък – вчера оправдаха четирима от обвиняемите по делото НАГЛИТЕ! Съдът е категоричен в окончателното си решение – НЕВИННИ СА!
  Какъв ЕС, какво НАТО, какъв Шенген, какви “пет лева”?! Преди време някой в блога подхвърли идеята за “енергиен борд”, по подобие на валутния борд. Та си викам – май ще ни трябват още “прокурорски” и “съдебен” бордове. И то какво става – борд до борд?!
  Няма ли да е по просто всичко да се сведе до един борд – ПРАВИТЕЛСТВЕН? А защо пък не, като в онзи хубав стар виц, да вземем да обявим война на САЩ?

 9. Иво, онзи ден, в мой коментар в Дневник, си позволих да публикувам връзка с Вашата статия “Уго Сидеров и чаветата”. Дневник ме изтриха, защото съобщението ми съдържало рекламни съобщения или спам. Съгласно собствените им правила за писане на коментари, аз имам право да публикувам връзки с други сайтове, ако е по темата. Статията с моя изтрит коментар беше на тема “Уго Чавес – властелинът на медиите”. Написах им възражение. Попитах ги само връзките с Вашия блог ли са нецензурни или по принцип вече не е правилно да се цитират други медии. Познайте дали ми отговориха.

 10. Г-н Инджев, цитира ви … “Ъ-газета” (притурка на Коммерсант?)

  “Как рассказал “Ъ” болгарский писатель Иво Инджев, на отношениях с Москвой может сказаться и то, что премьер находится в конфликте с послом РФ в Софии Юрием Исаковым. Будучи замглавы МИДа, Марин Райков отказал послу в разрешении поставить в Болгарии памятник советской подлодке, объяснив это тем, что та во время Второй мировой войны потопила и болгарский корабль.”

  http://www.kommersant.ru/doc/2145294

 11. Алооо Дневник! Явно, е че си нямате журналист от класата на Иво Инджев. Какво друго ви остава освен да го копирате. Въобще не ми е минало през ума че сте способни да му платите за труда, но поне го цитирайте.

 12. Браво Иво, както винаги отново позна! Честито на т.н. Съдебна система, какви качествени хора, какви безупречни професионалисти!

 13. Време е домуза Пеевски за се затвори в кочината при Федоска.

 14. Тоя Пеевски с вечния чадър на мама Ирена е типичен символ на уродливия ни преход. Не знам защо но като гледам какво става с тая мафиотска фамилия се сещам за книгата “Няма орхидеи за мис Бландиш” от Дж. Х. Чейс която четох преди ок. 30ина години. И там има един брутален престъпник (Слим) и неговата властна мама Грисън която дърпа конците на семейния “бизнес”. Естествено, на тогавашните американски мутри не им е идвало на акъла да си купят няколко вестника, да направят една партия и да влязат във властта за да могат да крадат по параграфа на закона, а не да рискуват живота си в улични престрелки.

  За който се интересува от книгата, чети тук:

  http://chitanka.info/text/3779-njama-orhidei-za-mis-blandish

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.