Дучеприказчик

Обади ми се Дучето. Досега не ми беше крещял с човек, който се гордее да бъде разпознаван с прозвището на фашистки диктатор – сблъсквал съм се само с един подобен на фюрер нашенец, който още в битността ми на коментатор на радио „Свободна Европа” през миналото хилядолетие ме ругаеше, че съм си бил изкарвал хляба като на Дунав мост ( а по онова време слугуваше на нивата на Петьо Блъсков във в. „Монитор”).

Гневът на Димитър Ангелов-Дучето, водач на агитката на ЦСКА,е бил предизвикан от това, че съм му „цапал името”. От което стана ясно, че моята теза за неговата близост с Янко Петров, един от самообявилите се за лидери на протестите в София ( който вече ме призовава във фейсбук да му се извиня и на него за казаните от мен истини ) „цапа името му”. Май Дучето ще трябва да се извинява на своя приятел, че приятелството им, разконспирирано от мен, означава „цапане на името” на Дучето.

Всъщност Дучето ни най-малко не отрече близостта си с Янко Петров. Не отрече и верността на думите ми, че си е тръгнал с него „под ръчичка” след като Петров излиза от президентството след онова несъстояло се връчване на исканията на протестиращите на президента Плевнелиев. С Янко Петров въпросният Дучето си бил просто приятел от агитката на ЦСКА.

След като ми изясни с крясъците факта на своето приятелство с „това момче”, Дучето ме заклейми, че не съм се занимавал с другото момче, с Ангел Славчев. Което ми показа нивото му на осведоменост…

Дучето се осведомил обаче за моите думи по Нова телевизия не просто от една жена, а от жена си, както уточни той. Не беше гледал и слушал. Което си личеше. Защото ме обвини, че съм го свързал с протестите като „собственик” на „мегафони” и „микробуси”.

Всъщност в предаването на Милен Цветков казах истината, че хората с достъп до мегафоните и микробусите, оглавиха протестите. И че микробусът в София е на „една футболна агитка”. В което Дучето разпознава неговата си агитка и себе си лично.

Това му се вижда най-атакуемата точка в моята изява (макар, повтарям, да не съм споменавал точно НЕГОВАТА агитка като собственик на въпросната революционна платформа на колела) . Кле ми се, заклеймява ме.

Да, най-вероятно въпросният микробус едва ли е регистриран официално като собственост на някаква футболна агитка, както твърдяха съпровождащите това возило на февруарската революция граждани. Къде ли обаче са регистрирани самите граждани със страховит вид на тренирани бойци, които винаги съпровождаха този микробус?

За разлика от лидерите на футболните агитки, които поддържат връзки с МВР по известните на всички причини, не разполагам с канали за връзка с тази институция и така да „си проверя информацията” за собствеността на микробуса, както ми нареди Дучето. Но понеже Дучето ме заплаши, че ми дава един ден и ми заяви, че „не се занимава с някой, освен ако някой се занимава с него”, приемам заплахата сериозно дотолкова, доколкото бих искал да попитам в достъпното ми чрез този блог публично пространство:

Чий е микробусът, който ( подобно на апартаментите на един червен президент, получени като подарък) очевидно не е регистриран на името на обидения?

Един президент на държавата вече ме е заплашвал чрез свои подставени лица и си загубих работата преди 7 години. Ще преживея и председател на футболна агитка да ме заплашва без дори да е чул какво точно съм казал.

32 мнения за “Дучеприказчик”

 1. Тези лумпени и фашизоидни елементи, нима смятат, че вече са си извоювали правото да “управляват” държавата, да налагат “цензура” и да определят съдбите на всички граждани, независимо от това дали одобряват техните действия. И най-важното, кой им е дал това право??

 2. Браво Иво, давай все така с ИСТИНАТА напред, хората рано или късно ще разберат за многоликото задкулисие, а ако не успеят да сложат цедката на предстоящите избори толкова по-зле за тях и за всички нас?!?Предстои ни отново съдбовен избор и много разчитам на Теб, да помагаш на хората за да могат да направят правилния избор, отхвърляйки лъжата, лицемерието,бруталността, наглостта и грандиозния популизъм.
  С поздрави и Успех

 3. “Туй” ръководи футболните фенове като че ли е начело на паравоенна формация. Полицията не спи дълбоко, но перманентно дреме – ако стане напечено, да се оправя жандармерията. Така с годините “туй” се самообяви за фактор. И се държи като такъв. Един Череп се закани да си ошета къщата и да го измете, но взе, че размисли – явно Квадратният с нещо е ценен точно за червените …сърца, имах предвид други телесни части. Пръхтене – вместо говор, ритници – вместо състезание…Този изглежда толкова зависим,- брутален, нервен и пред срив, при всяка атака към него, а сега да си причини и конфронтация извън футболните – закъсал го е. Да не се окаже многостахановец – феновете ще го разкъсат, ако усетят двойна игра. Защо му е да се залага на дузпата и да си търси и политически изяви, ако е само правоверен запалянко. Дали и с какво го държат, че се е съгласил да го мобилизират на фронта?

 4. Като всеки “шеф” на футболна агитка е длъжен да информира органите на МВР за всичко, каквото става там.
  От там идва и голото му самочувствие да крещи.
  Иначе си е семпло и просто момче с малко повече дар слово като футболен дърдорко.
  Просто си е дуче !

 5. Tuk te podkrepjam.Kogato ne pishesh gluposti za Boiko ti si edin goljam jurnalist edin ot nai dobrite

 6. Иво, опитах по различни начини да пиша коментар с единствената цел да подаря на Румен Бърцов по-читав компютър, но не успях. Моля, съдействай да се свържа с въпросния господин. За връзки- chenkatabg@gmail.com

 7. Футболните агитки са сбирщина от отрепки! Продажни отрепки! Който поне малко се е доближавал до тези сборища от криминални елементи и човешки отпадък, много добре знае, че това са помияри, готови да изпълняват какви ли не поръчки! Те и затова тарторите на агитките се изживяват като Дучета…. Колкото до конкретното Дуче, слушал съм му разсъжденията и позициите по какви ли не въпроси! Той мноооого обича да говори пред камери и микрофони! Мирогледният му турлюгювеч е потресаващ! Мога само да кажа, че в сравнение с този примитив Болен Лидеров е като Конфуций! Сами си правете сметка за каква интелектуална баластра става въпрос……

 8. Тежък е пътят, по който тръгнахте, г-н Инджев. Сигурен съм, че си давате сметка за това. Не са много тези, дръзнали да говорят истината за братята “освободители”, които са “прокопсали”, така да се каже. На българите ни се вменява малко след раждането, че принадлежим на Дядо си Иван и не обичаме да ни вадят от зоната на комфорт разни питащи и разсъждаващи. Ще има дучета, гугутки и всякаква друга “маса народ”, която ще опитва всячески да Ви затвори устата. Струва ми се обаче, че се откривате на прекалено много фронтове. Зарежете това с агитките, “цапате си името”. Не се страхувате да влизате в конфликти и в този смисъл мога само да Ви стисна ръката, но без съюзници ( както изглежда) каузата изглежда обречена. В България няма свободна медия, която да се ангажира с позиции подобни на Вашите. Никога няма да Ви бъде простено, че сте учил в Москва, “пък сега така говорите”. Желая Ви кураж и все по-голяма аудитория. Какво пък, може някой да реши да ме опровергае и Ви видим/чуем отново в някоя ” голяма” медия.

 9. Да, и мен ми беше чудно на кой е този микробус. :))) Явно доста хора се питат по темата.

 10. Хайде сега,отново се търси и намери по медии и канализации как да се раздели и отбие реката на протеста в пореден,по-малък ръкав- агитки че били,микробуси..мегафони..фашизоиди били,,лумпени..!? Ами няма ги Левски,Ботев,Караджата..затуй сега други хорица са по улиците! (Ама като се сетя,те ония ,великите българи,май имаха други методи на борба за промяна и прогрес,а..така ли беше??).Абе направо за извънземни да се обявят тия протестиращи – и да мирнем- и ние,че и те,а?!Споко,мафиотската висша власт българсkа не са лумпени,не са фашизоиди и комуноиди,а са честни спретнати двуноги хуманоиди върховни!! Така е ОК,нали,това е важния контрапункт ,нали? Самозапалилите се върви и почти стигна да бъдат изкарани за манипулирани,слаби,а даже и ненормални…хората се били лашкали около разните институции-демек и те не са наясно и не са добре…абе хората ..са прости ,че и луди!!?? Какво е туй чудо българско,това разделяне и нацепване на максимум е направо непонятно и..зловещо?!То бива бива прогнила работа,ама то страшна нечестивост и малодушие ,бе,хора!Както когато се метне камък в мътната вода и мътилката избива най-отгоре..така и тук,в тоя момент,в българското т.нар. публично пространство мътилката избива и се противи,залива,поглъща?? Ама хич не е изненада това- защото ТОЗИ НАРОД СИ Е ПОЛУЧАВАЛ ПРОМЯНАТА НА СТАТУКВОТО САМО ЧРЕЗ ВЪНШНА ВОЕННА НАМЕСА,ОКУПАЦИЯ ИЛИ ОТ СОРТА!ОТВЪН,А НЕ САМОСТОЯТЕЛНО! КАКВО ЧУДНО ИМА В ТОЯ БЪЛГАРСКИ МАНТАЛИТЕТ НАИСТИНА? СПИРАМ ДА СЕ ЧУДЯ И ДА СЕ МАЯ ПОВЕЧЕ!Все пак колкото и уж недоволен и възмутен да е народа,то за него най-важното е да се кара по старому,със старите престъпници и техните актуални подставени лица-маши!Те са неуязвими и НЕГОРИМИ,тях нищо не ги лови,те са Ахиловци без ахилесова пета! Ок,предавам се и успех в тия староновобългарски легенди и митове!

 11. Само за протокола да уточним. Преди няколко месеца на Дучето беше извършен преврат. Негови “верни” съратници също със знакови прякори, Главата, Маймунката и др. формално го свалиха от поста Председател на Националният Фен Клуб на ПФК ЦСКА ЕАД.
  “Вътрешнопартийни” борби инспирирани от феновете на ексПремирът-Слънце, Гърнето и Праховеца.Между другото, това донякъде извън протокола, горните двама водещите се за чорбаджии на червеният клуб са избранници за спасители на Харизмата от папка гоце. Който с помощта на ББ през декември 2008г. заедно ги извадиха от пернишката им анонимност.Тогавашният кмет на столицата им “връчи” софийския боклук срещу задължението да държат на командно дишане единият от двата ни пишман футболни гранда. Извинявам се за отклонението. Приключвам. Въпреки че формално е детрониран едноризкия, това е един от останалите подпрякори ѝ на Димитър Ангелов си остава духовен гуру на феновете на четибуквието. Нещо повече, убеден съм че в огромното си мнозинство повечето от тях не са и разбрали, че вече им е само духовно Дуче.
  Изключителен далавераджия. От типа на тези които за 5 лева са готови да продадат и родната си майка.

 12. Към ZASHEV:

  Темата за ученето в Москва като точка отправна за оценка универсална е доста…кална. Подхлъзваща е за онези, които държат да видят само онова, което им се иска да изтъкнат извън контекста.
  Същият номер ми прилагат и по отношение досието, с което обикновено ме замерят от безсилие да ми опонират по същество, превръщайки побраните в него няколко години от половинвековното ми съзнателно съществуване не просто в основен белег за житието ми, но и в единствено “достойно” за споменаване обстоятелство в живота ми. Отгоре на всичко често се позовават на ДС като източник, заслужаващ доверие за това кой съм бил, какво съм казал, за да ме атакуват като човек на ДС…Този “метод” от години се прилага от мои преследвачи, които истерично ме ругаят и все не им стигат фактите, поради което “надграждат” ругатните си с твърдения на “свои източници”. И кои са тези източници? Ами източници от ДС, на които вярват защото явно са си близки. От което излиза, че всъщност ДС си отмъщава- нещо, което е видно от самия факт, че са унищожили досиетата на всичките кадрови ченгета, които са получавали заплати да ме “ръководят” ( общо 4 броя), но са оставили мазния тефтер да цапа името ми за наказание, като го четат и се глумят над него хората, на които ДС разчита да извършат разправата с моя милост- при това много са внимавали до публиката да не достигнат факти за мои изяви в края на 80-те години, от които най-малкото ще бъде видно що за съветски невъзпитаник съм станал.
  Но да се върнем по темата за ученето в Москва.
  Къде другаде биха могли да учат децата, родени в една колония, освен в столицата на метрополията?
  Кои са най-опасните противници на една империя сред подчинените й народи? Точно онези, които я познават отвътре и са нейни “възпитаници” ( обичам да казвам в този смисъл, че съм съветски невъзпитаник).Примерите са безкрайно много- от Версенжеторикс, който напуска римската армия и оглавява бунта на своите сънародници, обединявайки галските племена срещу поробителите им и само военният гений на Юлий Цезар спасява владенията на Рим на косъм след битката за Алесия…Но да не ходим чак дотам: българските средновековни владетели, доброволно или като заложници,са обучавали децата си във Византия, но много са примерите, как същите стават най-яростните врагове на византийците.
  Ами възрожденците? Ботев, Захарий Стоянов и кой ли не още са познавали лично руското мракобесие и това ги е направило негови заклети врагове. За Раковски да не говорим.
  Кой учеше при комунизма в столицата- антипод на Москва, Лондон? Людмила Живкова ( или специализанти като днешния академик Андрей Пантев, който трябва да е бил адси верен кадър, за да го пратят по онова време в Англия). За децата на простосмътните посмъртно не беше възможно подобно нещо.
  Така че е доста примитивно да се очаква от възрастен, информиран и доказал се човек да бъде същият, какъвто (насилствено при това в условията на комунистическото затворено общество) е бил или са се опитали да го направят в детството му.
  Тъкмо обратното, когато изнасиленият разбере, че онова нещо не е било любов, най-нормалната реакция е да реагира бурно и потърси възмездие от онези, които са злоупотребили с детството и юношеството му. Ненормалните обаче, които продължават да твърдят, че им е било много гот да ги държат в комунистическата клетка срещу гарантирана порция храна са тъкмо онези, които обвиняват в “предателство” хората, намерили сила да изпълзят със собствени сили от кочината, за която нито са гласували на плуралистични избори, нито са избирали по рождение като родина.
  Така че, както съм казвал и друг път, робските въстания се вдигат не от друг, а разбира се от робите,които си искат свободата. Защото свободата е нормалното състояние за човешкото същество.

 13. Много мъдър отговор към ZASHEV, господин Инджев.
  Споделям лични впечатления от “протестите” срещу монополите в София. Беше на Орлов мост, около 19.30 ч. Движението бе блокирано. Полицаите бдяха за сигурността на тълпата “протестиращи граждани”. Автолуси и тролеи изсипваха пътниците и чакаха да свърши сборището или обръщаха назад. Оредяла агитка от полупияни келешчета (от 14 до 19 години) вяло се дереше: “Всеки ден ще е така…” и не знаеше накъде да тръгне. Надуваха свирки, псуваха полицията и търсеха с кого да се сбият. Истински възпитаници на “дучето”. На спирката бе паркиран бял микробус с мощна озвучителна уредба. Най-често от говорителите гърмеше песента “Едно ми чедо Никола”. Там се пеят доста показателни думи: “Дотегнало му от чорбаджии, от тежко робство фашистко…”
  Кой ли подбира репертоара на дучетата?

 14. Да си свободен е трудно. Трябва да поемеш отговорност за собствения си живот. По-лесно е друг да носи товара на отговорността.
  Нужно е да си мислещ и да имаш силата да защитаваш позицията си.
  Всяко човешко действие се предприема тогава, когато ползата за индивида от него е по-голяма от разхода, който ще направи. Животът се състои от поредица човешки действия. Когато нравствеността и моралът за нас са повече от хляба и зрелищата, тогава може би и животът ни ще е по-добър.

 15. Едно време и аз ходих до Москва и Петербург. Обичах да казвам, че всеки ходи там, където има нужда.
  И не бях учил английски. В училище такъв език нямаше, а за друго нямаше пари. Затова и се явяваше нужда!
  Но съм доволен. Свърши работа!!!

 16. Не познавам лично въпросния Димитър Ангелов – Дучето и незнам с какво точно се занимава, но си изградих собствено мнение за тази персона на базата на две случки с негово уяастие. Оставя на вас да прецените хората според делата им.
  Преди няколко години се запознах със страхотно семейство от родопския край. Споделиха ми, че са имали мандра която се е развивала много обещаващо.Снабдявали са клиентите си с качествена продукция, като в някои случаи не са получавали пари на момента…доверие към бизнес партньорите, че ще се разплатят с тях след като реализират въпросната доставка. За нещастие в един моемнт се оказва, че доста от клиентите им са проявили некоректност и алчност. Един от тези псевдо-бизнесмени се оказал и Дучето, който просто е преценил, че може да “касира” в един момент за собствена изгода и да прекрати взаимоотношения. Сега това семейство, което някога е осигурявало работа на десетки семейства, е било принудено да емигрира поради фалит и невъзможност да издържа собствените си деца! Този човек изключително много обичаше въпросната мандра и работата си – четях го в очите му. За да не си помисли някой, че хвърлям безадресни димки, ще кажа и коя е била мандрата – “МИЛКИС”-Хаджи Димово. И без това няма смисъл да се пази тайна за поредната “погребана” българска идея за развитие на малкия бизнес от “разяждащата прегрътка” на родния ни дивашки капитализъм ( опериран от морал, коректност, почтеност, достойнство…и т.н. )

  Другата случка се случи перди 10-12 години по време на гостуването на ЦСКА в провинцията за мач от първенството. Седях си на кафе с един приятел, когато до нас паркира микробус със софийска регистрация. От него излезна Дучето и още наколко футболни сподвижници. Седнаха на масите до нас и започнаха да мислят какви транспаранти да напишат против Георги Илиев-Майкъла ( наскоро отново се върна на ръководен пост в отбора ). След като започна мача, запалянковците опънаха огромни плакати с незцензурирано съдържание, адресирано към въпросната личност и за ужас на ръководството на ЦСКА. След мача (1:1), Дучето обясняваше, че няма нищо общо с тази инициатива, както това “вероятно” е спонтанна проява на феновете. Незнам дали това се е дължало на взаимоотношенията между двама им, а и не ме интересува. Знам само че този човек е способен да си повярва на собствените лъжи дотолкова, че вероятно детектор на лъжата не би доловил ни най-малко трептене.

  Светът е малък, а България е една длан. Установил съм, че след наколко десетки години на духовен, морален и личностен разпад, някои хора могат вече да се скрият от съветта. Никой обаче не може да се скрие от собствената си сянка.

 17. Тези червени боклучета, които много се срамят да се идентифицират с БСП, за което най-често ги агитира баба им от село с дворцов кенеф, избълват на митинги обаче призивите “Да си върнем държавата” – същото, на което се надява в ефир и внучето на по-страшното дуче – тж. Както беше възкликнал от едно телевизионно студио: “Като си върна държавата, ще въведа многоженството!”
  На същите нагли копеленца и окото им няма да мигне окото да се вдигнат и да приведат в действие този призив на внучето, още повече че партизанинът Янко постоянно това и скандираше от платформата на буса: “Да си върнем държавата докрай!”

 18. Г-н Инджев, искрено се надявам да не подозирате “задни мисли” в казаното от мен по повод образованието Ви. В случай, че остават съмнения, бих искал да обясня, че имах предвид точно това, което Вие казвате: “Кои са най-опасните противници на една империя сред подчинените й народи? Точно онези, които я познават отвътре и са нейни “възпитаници” ( обичам да казвам в този смисъл, че съм съветски невъзпитаник).” Точно поради тази причина враговете Ви освирепяват и правят всичко възможно да ограничат пространството, в което можете да изразите мнението си. Вие сте умен и ерудиран човек, и едва ли смятате, че няма хора, които да подхождат предпазливо към изказаните от Вас тези. Примерите, които давате са сполучливи, без съмнение. Както за Магнаурската школа, така и за Людмила Живкова. Аз в случая бих споменал следното:

  – Точната Ви позиция по случая “Политковская”, когато почти всички български журналисти се скриха като мишки, внимавайки да на разсърдят когото не трябва.

  – Инициативата за демонтиране на паметника на Съветската армия и смелата про-българска позиция. Никой десен или дори “автентично десен” не се осмели да постави остро този въпрос, забит в сърцето на София.

  – Фактът, че бяхте готов и платихте цената да бъдете уволнен от ьТВ (успешно наричана Босфор ТВ), изобличавайки апартаментите-“подаръци” на бившия Президент. Изисква се висок журналистически морал, (бих употребил жаргон в случая, защото би бил на място, но не искам да развалям добрият вкус, който Вашият блог налага), някой да си позволи такъв залп по адрес на дейставщ президент на Републиката.

  – Отношението Ви към 3-ти Март, или по-точно дръзновението да посочите Българското опълчение като решаващ фактор за изхода на Руско-Турската война от 1878г. Нещо, което десетилетия наред се премълчава или се споменава с недомлъвки, включително и от господинът историк, когото споменахте. До момента освен Вас единствено Божидар Димитров си позволи открито и обосновано да спомене това, в една от своите книги.

  – Ясната Ви позиция по отношение на АЕЦ “Белене”.

  – Нахалният руски поп. Лично Ваша тема, подхваната в последствие от “големите” медии.

  Мога да продължа списъка с Ангелчето русифилче, Уго и т.н.

  Както надявам се става ясно, нямам нужда от жокер. Имате моите адмирации относно гражданската позиция и журналистическата Ви работа. Не съм имал за цел да “хвърлям кал” или да Ви прилагам номер. По-скоро исках да посоча защо сте лишен от трибуна. Възможно е примерът да звучи неясно. Моля приемете извиненията ми ако по някакъв начин съм Ви засегнал! Смятам Ви за съмишленик.

 19. Подкрепям напълно казаното от Костадин-ама какъв потресающ сурат има това дуче-същински нерез. То и интелигентността му колкото на мъжко прасе за осеменяване

 20. Г-н Инджев, тия дни написахте, че сте отклонили някаква височайша покана. Та мисля си, дали развихрената срещу Вас омерзителна кампания няма нещо общо с “черната” Ви неблагодарност. Едва ли са случайни и бодежите, с които си служи “Дневник” – един определено дистанциран от злободневието вестник. Не сме параноици, но… две и две можем да съберем.

 21. Г-н Инджев,благодаря,че Ви има!Вашите коментари ми служат за ориентир в кашата в която живеем.А относно подхвърлянията за досието и ученето в Москва,не си заслужава да си хабите времето и нервите да отговаряте.Тези бетонни глави нито могат да разберат,нито пък искат.Целта им е да Ви ядосат.Не се поддавйте и не им позволявайте да потриват доволно ръце.Бъдете жив и здрав!

 22. Zashev, po edna slu4ainost poznavam pove4e ot 20 4oveka, sledvali prez 1960-te i 1970-te godini v SSSR.
  Ob6toto mejdu tjah e, 4e vsa6tnost sa kandidatstvali za 4ehoslovakiq, GDR ili Ungariq, no poradi prinadlejnostta im kqm ne-nomenklaturni semeistva, im e “stignalo” samo za SSSR, kadeto sa se nagledali na ujasqva6ta mizeriq.
  Ako be6e mnogo hubavo tam, nomenklaturite 6tqha natam da napirat, a ne kam Paris, London i New York, nali?

 23. Към ZASHEV:

  Честно казано, стана ми неудобно да ми се извинявате без нужда…Просто използвах въпроса Ви, за да обобщя темата.

 24. Za natchalo me izvinete za latinicata no v tai naretcheniayt EU vse ochte ne prodavat klaviaturi s kirilitca.Gledax Vi i na kafe i pri Tcvetkov,tchux i obyasnenieto mladiayt socialist pod prikritie,vazxitena sam ot pozitciayta Vi koayto savpada s tazi na potchennite xora.Dutcheto ne mi se komentira toi chte si bade vinagi s tozi mantalitet ima koi da mu bere grexovete negovite pokroviteli,no nechto si spomnix po povod koeto komentiraxte za novite lica v BSP bivcha BKP.V novini po TV ne si spomnyam koya imache reportag s izkazvaneto na Tatyana Dontcheva na kongres li beche,koyato citiram po smisal;”Tryabva da se pokagat novi litza v nachata partya koito da zastanat sled izborite,naprimer mladegat koito oglavi protestite(imrto ne si spomnym no moge da se proveri na zapissite)”Povtaryam tova e po pamet no smisala e totchen tova e koeto i Vie kazaxte.

 25. Радвам се, че не е имало нужда. Долових огорчение и това ме накара да поясня. По реакцията към написаното от мен на част от читателите разбирам,че е трябвало.

  – Към Лили Цонева:

  Моля прочетете още веднъж внимателно написаното и ще се убедите, че бетонната ми глава всъщност приличана всяка друга нормална такава.

  – Към BIV6 SEDESAR:

  Благодаря за отделеното време. Наистина не разбирам какво Ви е накарало да мислите, че имам нужда от това обяснение. Имайте предвид, че е имало хора, на които не е разрешавано да учат и в Каспичан. Това според мен изобщо няма отношение по темата за робските български медии и руския слугинаж. Но тъй като явно има двусмислие в това мое изречение, го приемам приятелски.

 26. Към biv6 sedesar:
  Реагирате така, сякаш получилите образование в СССР през онези години би трябвало да съжаляват за това. Личи си, че не сте учил там, а само “по една случайност”, както се изразявате, познавате такива хора. Не сте прав. Нито по отношение на качеството на образование, нито по отношение на възможността за обективна преценка на идеологията тогава. Не е тайна, че именно във вузовете, особено в хуманитарните сфери, работеха най-непримиримите противници на официалната идеология, стига да умееш да четеш между редовете. Защото друг начин на противодействие нямаше. За качеството на обучение е безпредметно да говорим. Кажете, къде в другите социалистически страни можеше да се научи добре арабски език?

 27. Иво, напомням ти за още един борец срещу чуждото колониално господство, който е следвал в метрополията — Махатма Ганди, който е учил право в University College в Лондон! Не че съм му поклонник на Ганди, нито пък правя някакви паралели, но просто веднага се сетих за него като повдигна темата 🙂

 28. Ne sam kazal/a ni6to lo6o za ka4estvoto na obrazovanie v oniq godini v SSSR – takova ne6to i vaprosnite mi poznati ne tvardqt.
  Tova, sre6tu koeto negoduvam, e da se postavq znak za ravenstvo mejdu ‘sledvane v SSSR’ i ‘prinadlejnost kam BKP/DS-nomenklaturata’.
  Poradi gorespomenatite ot men pri4ini takava vzaimovrazka nqma.

 29. I nai-vajnoto: nqma takova ne6to, 4e koito e u4il v SSSR, se e varnal agent-donosnik na DS.
  Moi poznat ot GDR, sledval v SSSR, dnes pensioner, otide predi 20 godini da vidi v arhivite na 6tasi koi kakvo e donasql za nego.
  Donosite se okazali sabrani v nqkakvi si 700 pe4atni stranici…

 30. Но понеже Дучето ме заплаши, че ми дава един ден и ми заяви, че „не се занимава с някой, освен ако някой се занимава с него”

  ИНАЧЕ КАКВО?

  Г-н Инджев,
  попитахте ли въпросният Дуче, “иначе какво”?
  Предполагам, че Дучето ви се е обадил по мобилен тел. Но и по стационарен да се е обадил, това няма никакво значение, защото и двата сигнала са цифрови и разговорите се архивират на постоянен носител (по закон).

  Горният цитат си е заплаха от където и да го погледнеш. Въпросът е заплаха за какво: убийство, телесна повреда, и т.н. да не изреждам бая членове от НК.

  След подобно излияние, смело мога да констатирам, че господин Дучето е кретен! Но и там има градация. Колко е кретен?! Това ще трябва да го установи компетентен човек. Сещам се само за един – прокурор. Друг няма.

  На въпросният Дуче бих му препоръчал да запали свещ за здраве за вас и да се моли. Да се моли дълго и убедително, да не паднете на тротоара, да не настъпите сапуна в банята… 🙂

  По-долу давам линк към една много кратка и удобна форма от сайта на Главна Прокуратура на РБ за сигнал, жалба или въпрос към Прокуратурата на Република България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.