“Атака” си( го)върна (на) България

Не знам доколко ще се окаже устойчива тази тенденция и дали моментната социологическа снимка за шансовете на партиите за новия парламент не е подвеждаща преди да сме сигурни в края на протестната вълна, но така или иначе социологът Андрей Райчев вече съобщи днес „нещо”, на основата на което може да се умува: към момента ГЕРБ и БСП остават водещи политически сили с 20 и 19 на сто от гласовете на българските избиратели, а от близкия до нулата резултат на Атака не е останал и помен, защото тази партия е „скочила” до цели 5 процента одобрение.

Подигравката на приближения до Кремъл руски телевизионен журналист Михаил Леонтиев, която той си позволи към България като „невярна невеста” на Русия по време на посещението на Путин в София на 18 и 19 януари 2008 г. придобива актуален смисъл по отношение на народната любов в сегашната ситуация. Тя изглежда се влияе от силата на крясъка на партийците и от бутането с лакти в политическата навалица.

Насред бурните събития, довели до предсрочното ( и спасително за партията) абдикиране на ГЕРБ от властта единствената парламентарна сила, която не сви знамената, беше именно „Атака”. Напротив, те се вееха предизвикателно на митингите, на които искането партиите да бъдат закопани в миналото беше иначе сред основните лозунги.

Вярната на руските интереси партия възкръсна по начин, който напомня появата й почти от нищото в навечерието на изборите през 2005 г. Тя се вписа органично във вълната на голямото отрицание на всичко и всички, но, както се оказва, без да пострада самата тя: тъкмо напротив. Виждаше се просто око, но сега вече и социологията го регистрира.

Голямото гадаене коя щяла да бъде новата партия получи по този начин първия си отговор- това ще е чисто старата „Атака”, която обра за себе си позитивите от гражданската енергия, плиснала безразборно по улиците. Получи се почти буквален „прочит” на израза, че властта се търкаля по улиците в момент на революционна ситуация и онзи, който се наведе, ще я вземе.

Сидеров се наведе, включително на медиите, които му отвърнаха със същото, като буквално не можеха да си го поделят. Чудя се само как това се съотнася към медийния монопол в България, срещу който така и не се чуха протести сред скандиранията „по принцип” срещу монополите. Възможно ли е например директорът на гербаджийската довчера ТВ7 без заповед да гледа влюбено в студиото Волен Сидеров- почти толкова, колкото гледаше шефовете си Цветанов и Борисов?

Една от поуките от тази история ( макар да не знаем дали протестите са вече история или вулканът само е затихнал), е, че в днешна България работи старото правило, известно от времето на комунизма: „чрез нахалство, към прогрес”.Това беше израз, с който се обясняваше успехът на „борбените другари”, които не се спират пред нищо в кариерата си.

Кой ти помни наистина, че девизът „да си върнем България” беше издигнат при създаването на ДСБ и откраднат после от „Атака”. Сега той се превърна в девиз и на много от протестиращите, но вместо от ДСБ да припомнят авторството си, Сидеров ловко залепи физиономията си като гербова марка до тази крилата фраза. И номерът му мина защото уличното му поведение по нищо не се различава от парламентарно- напусна парламента, наричайки „олигофрени” останалите.

Това се кльопа, явно. Предстои да видим дали прекомерната лакомия в това кльопане няма да задейства здравословното храносмилане на българския здрав разум. Чакаме да се произнесе мълчаливото мнозинство, за което вече няколко пъти загатнаха президентът Росен Плевнелиев и служебния министър Марин Райков.

31 мнения за ““Атака” си( го)върна (на) България”

 1. Искам да припомня формулата:
  (Съветски Болшевизъм) – (Марксизъм) = (Национал социализъм).
  Уличните протести, провокирани от обективно възникнали нерешими проблеми, голямата част от които се дължи на мълчаливото безразличие точно на тези протестиращи при изч

 2. Нека да припомня известната формула: (Съветски Болшевизъм) – (Псевдомарксизъм) = (Национал социализъм).
  В крайна сметка данните сочат, че протестите, започнали оъ обективно станали нерешими проблеми, са свърнали към исконната мечта на протестиращата част от народа: Фюрер! Тези, които безразлично наблюдаваха как технически елитна част от народа напуска страната, сигурни,че без тях могат да се оправят, но без българската версия на останалия без псевдомарксизъм руски болшевизъм, неизбежно се насочиха към онова, от което винаги са имали нужда – фюрер! И нека Сидеров да си говори за отминали тенденции, желаейки да маскира коня, когото толкова иска да яхне, че чак става някак конфузно…

 3. ПП. “…но без българската версия на останалия без псевдомарксизъм руски болшевизъм – НЕ,…”

 4. Когато чуем този призив “Да си върнем България!”, изкрещян от БСП и “Атака”, се подразбира, че тези заклети национални предатели искат да си върнат България, но обратно при Русия.
  Когато го казва всеки друг, означава да се върне България от мъртвата хватка на руската мечка.

 5. Г-н Инджев чета често това което пишете и огромна част от тези неща които казвате се оказват реалността,но има едно НО не можете ли да предвидите какво се случва при постоянното обругаване на десните партии ГЕРБ,ДСБ Гражданите на Кунева не ги включвам тъй като те са леви това си пролича и в обещанията им,та не знаем в световен план кои са политики дърпат хората напред това са десните политики,осъзнавате ли че дори интелигентните хора които са десни тласкат България към ляво правителство начело с БСП,Атака и ДПС,Вие сте интелигентен мъж и трябва да гледате какво се случва в Европа-в цяла Европа идват на власт леви-червени и кафеви,това ще задълбочи още повече и България тъй като тези партии знаем кои са в БГ,та всички знаем кои са грешките на ГЕРБ,но цялото това говорене няма ли да ни тласне в по-лоша позиция и път?Помислете за това,десните партии ще останат в изолация-пълна и ще обясня защо БСП и ДПС са показали че са силни партнъори но при тях ще се прибавят и Атака,което означава само едно……Знаете какво имам предвид.Да не говорим че знаем кой ще застане на премиерското място,Станишев няма да бъде,но следващия е Първанов,това досетихте ли се,когато Станишев каза че се отказва?!

 6. Народът е прост и става все по-прост, това е нещо, с което всеки политик в България трябва да се съобразява. Простият народ разбира от прости думи, простият народ се влияе от популизъм – ляв, десен, националистически. Трябва да се накарат интелигентните хора в България да идат да гласуват, но те трябва да припознаят партията като своя. Партия с широка основа, не се влияе от “доброжелателни” спонсори.

 7. Интересна е заигравката с това “мълчаливо мнозинство” ! Явно щом е мълчаливо-поне за такова го признават или нарочно го зомбират за да си затваря устата- и се очаква като проговори и като се изкаже да покаже че..е за статуквото,тъй ли?! Или понеже е мълчаливо,започват да говорят от негово име и да отнемат неговото дума,която ,видите ли,навярно била неизказана и недоизказана такава?! Интересно пък “малцинството” мълчаливо от 2 милиона емигранти и подобни..то къде е?!И то е от мълчаливото,нали-по тая “логика” ? Явно доста народен български състав мълчи и..като резултат се получава един никакъв състав,едно малцинство,така ли излиза? Някакви си там 100-200 хил души,а? По дяволите,малцинство ли са хората по улиците..а трябва ли някаква конкретна “голяма” бройка да е там-в духа на комунистическите манифестации-за да се признае и оповести като голяма част от българския народ?!Сега малка част ли беше?? Голямо тикане,и само тикане към единствения ГНИЛ вариант,тоя на изборния дръвник! За поредно принасяне в жертва на народа-сам себе си да принесе! Тика се и се зомбира народа натам-за да не се самоубива поединично,а за да се самоубие “анблок” и с един акт-този на ПСЕВДОИЗБОРА!!! Това е сюблимната мисъл и цел!Това да не е сборището парлама-Ментарно,където цепим наполовина,половината + един..и едва тогаз сухарски думаме за кой бил повече и кой-не,кой бил мнозинство и кой-не?! Абе я дайте да говорим за мнозинството,за голямото мнозинство именно в тоя Парлама-Мент,където и което мнозинство е ПРЕСТЪПНО и ЗАГРОБВАЩО България? Което всъщност е жалко малцинство,240 души от българския народ!А ? Или не са достатъчно хората по улиците за да отваряме дума и действия за пръждосване на такива “мнозинства” по съсипване на народ и страна?! 155 евра мин.заплата/месец е в България,почти колкото в Папуа..това малцинство ли е,мнозинство ли е..дреболия ли е,едрина ли е?!Мълчи ли тя,крещи ли?! А,да,сетих се..ама разбира се,малцинство и дреболия е! Защото “мнозинството” са стотиците хиляди дребни, средни и висши чиновници на държавна(т.е народна) хранилка,милиционери,военни ..дирекции,агенции и пр.тунеядци,които нищо не произвеждат,но за сметка на това НИЩО лапат харни заплати,заплатите с най-голям ръст за последните години в България! Към тях като добавим армията на чаветата и..отиде коня у ряката,върха на сладоледа изборен!Интересно е кресливото “малцинство” ,което се самозапали или самоуби по друг начин,то е пък съвсем най-малкото малцинство,нали..някакви си там стотици на брой хорица,ха-важни са другите,мълчаливото-явно утвърдително мълчащо- мнозинство! Тук е трагедията,че това мнозинство ще избере от воле “новата” ,но стара ПРЕСТЪПНА власт във известния състав,но в “нова” композиция с име “Герб-БСП-ДПС”!!! Мълчанието на агнетата,които блеят!!

 8. За мен служебният “президент”(да, в кавички, понеже е бойкова подлога и нищо повече) и служебният “премиер” (по същата причина е в кавички, понеже е посочен за такъв от т.н. президент) ще работят ЕДИНСТВЕНО и САМО в полза на банкянския тарикат с прозвище Рапона и неговата еднолична фирма/партия ГЕРБ.
  “Естествено”, за това и за всичко останало е виновен ЕДИНСТВЕНО и САМО Ив. Костов. И то не само за договора за “Мариците”, а и за Нефтохим, за Кремиковци, за БГА “Балкан”, и за какво ли още не!
  Баш Бойко (баш-защото е голяма работа) много хубаво си го каза в парламента – подава оставка заради БСП, ДПС и моля за внимание – лично Ив. Костов, “ЕСТЕСТВЕНО”, понеже му пречат/го саботират, завалията, оказал се малко по-късно в Правителствена болница с “тежка” за почти всеки над 40-те диагноза ХИПЕРТОНИЯ с “отчайвайщата” перспектива да е на медикаменти до края на живота си.
  Лошото е, че така “разсъждават”, толкова “могат”, толкова им позволяват, толкова им е изгодно на много като брой “демократи” и “борци за правда”.

 9. Мимо,
  Виждам че си от освобождаващото улично мнозинство , което с помощтта на медии си месле че то е България. Ама не сте! А МЪЛЧАЛИВОТО МНОЗИНСТВО, без кавички, мълчи защото думата не му се дава, от такива като Волен дето обикалят от екран на микрофон и обратно. Ако вие уличните патриоти , които както виждам имате нахалството да твърдите че струвате повече от 240 ЗАКОННО ИЗБРАНИ

 10. На Сидеров вярвам точно толкова, колкото на Борисов и Плевнелиев, а към тази групичка вече слагам и Райков.

 11. представители, си мислите че както каза един от вашите идеалози, ще избирате само хора от улицата т.е. викали и крякали много се лъжете. Явно усещате че номерът ви със съветите и участието ви от воле в управлението не стана, та сега се мъчите да вдигате нови лозунги. Не ставате за нищо освен за наемни рупори. Но и там сте слаби. … Не разчитайте на 10те процента, Волен както и Жорж мина апогея си. …

 12. всякакви социологически проучвания в момента са с нулева стойност. В тая неразбория настроенията се менят почти ежедневно. Показателно е, че в началото на протестите мнозина бяха против правителството, но след оставката му осъзнаха, че всъщност няма шанс да получат по-малко лошо. По същия начин мнозина осъзнават, че ЕРП-тата са най-малко виновни за цялата тая работа, и че призивите за национализацията им са безспорна глупост. Както и повечето от останалите ‘идеи’ на Атака.

 13. Не е ли чудно, че у нас няма истинска, лява партия макар, че перманентната криза на Прехода упорито, създава излишъци от отчаяно ляв електорат?

  Бившите, селски пролетарии и техните наследници днес гласуват за БСП. На практика, това са десни избиратели защото повечето от тях са консервативни и сравнително добре образовани, а верността им към “столетницата” е потомствена страст, обагрена от носталгия.

  Станишев отстъпи на Волен традиционните леви. Председателят на ПЕС ръководи синдикат на висши, държавни сановници с интереси в “бизнеса”, смучещ държавни пари.

  Колкото до “мълчаливото мнозинство”, то съвсем не е мълчаливо и изобщо не е еднородно.
  Една част от него са “десните” избиратели на Борисов. Сега те са на кръстопът. Кого ще последват на изборите “пожарникар-демократите”, зависи от предизборното красноречие на Вожда, убедителността на Станишев, папките на Янев и харизмата на Кунева – с други думи, всичко зависи от медиите.

  Сред “мълчаливците” са и “умерените националисти в рамките на закона”. Това са бивши “възродители” от ниско и средно ниво. Милиционер-патриотите мразят кресливия национал-популизъм на Сидеров, но и съвременния, европейски либерализъм. Някой генерал от службите би им бил най-достойният лидер. Засега ги предвождат само полковници.

  За мен най-интересни са шумните “мълчаливци” от улицата. Неумението им да формулират ясно идеите си на фона на срива на доходите и безработицата, както и неугасващия, медиен интерес ми подсказват, че някой съзнателно лишава протеста на масите от лице. Този някой се бои от автентичното “ляво” и “дясно”. Той клати държавата с цел да запази статуквото.
  И въпросът е: кого устройва то?

 14. Ами естествено е, г-н Инджев, естествено е само сидеровците да “намажат” от протестите. Защото останалите партийни играчи се уплашиха да се появят пред протестиращите. Цъфна само Кунева, и то щеше да отнесе пердаха… Така и никой не успя да осъзнае начина за канализиране на енергията на протеста. Това само потвърждава тезата, че не става само с ядене ( и с крадене), а трябва и акъл.

 15. @СВОБОДА НА МИСЪЛТА
  Защо смятате, че ГЕРБ е дясна партия? ГЕРБ НЯМА белези и поведение на дясна партия. Има само декларации, че е такава. Което я прави едно – ПОПУЛИСТКА партия. От най-долните и грозните, защото мимикрията подвежда нормалните хора. Безпринципността на това поведение довежда на власт “калинки” и обуславя управленската им импотентност. В крайна сметка ние гражданите получаваме от тях това, което получаваме и от туморните образувания ДПС, БСП и Атака. В някои случаи пораженията са дори по-тежки.
  Така че не говорете, че ГЕРБ е дясна партия и не бъркайте говоренето с делата.
  Имате да си отговаряте на много много въпроси…

 16. В последните години имах много поводи за ОТЧАЯНИЕ и особено след 2011, много често мислех, че България е на ръба на изчезването.
  Отчайвах се, защото рабирах, че “управлението” на Родината е в ръцете на Г Н У С Н И НЕ-българи (независимо от гражданството им).
  Гнусни, защото те нямат истинска друга Родина, но с всички сили се стремят да унищожат НАШАТА.
  Гнусни, защото за тях “който обича Русия, обича България”, защото за тях диктаторът Живков е “построил две Българии”, докато е предлагал на руските “другари” да превърнат дефакто окупацията ни в деюре присъединяване на територията към Русия.

  И в такива случай намирах кураж и сили тук, в блога на Иво.
  Вярвам, всички знаете защо.
  Освен изключително точните му коментари намирах тук и отзиви на хора, които бих могъл да нарека братя и сестри – българи, намирах сили, защото виждах, че не само аз живея с болка за България.

  Толкова с емоциите!
  Написах горното, защото имам усещането, че напоследък коментарите в блога стават все по-тъжни и с все по-малка надежда.
  Знам, че руската пета колона е много актовна, очевидно т.н. “медии” си прибират 30-те сребърника, докато “промотират” отявлени ИЗРОДИ като оня запартък от движение “русофили” и месния луд Болен.

  Да, реалността не е красива.
  Но и преди е било така. България е била под робство и с църква подчинена на гръцката. Сега очевидно пак сме под робство – руско енергийно и църквата ни е подчинена на руската (КГБ).
  Преди сме извоювали независимостта си!!
  Хората са печатали вестници, преписвали на ръка, грамотните са четяли на глас за останалите.

  Е, сега поне не ни се налага да печатаме вестници.
  Ето го блога!
  И той е силен, защото зад него стои един истински българин и всички, които го четем.
  Ако искате да направите нещо реално, нещо истинско, “четете за неграмотните” – разпространявайте словото на Иво!
  Не е много трудно – огледайте се, кои са “неграмотните” около вас.
  Вижте дали можете да го споделите в иначе безсмислените “книга с лица” и “чурулик”.
  Аз поне правя това.

  Руснаците могат да плащат колкото си искат за парцалите на Пеевски, т.н. “вестници”, но пък колкото повече хора четат и разбират написаното от Иво, колкото повече хора коментират тук със сърцето си – толкова по-силни ще ставаме ония дето просто обичаме България, истинските българи и толкова по-ненужни и безсмислени ще бъдат “медиите”, в които “който обича Русия, обича България”.

 17. Райчевците работят усилено за италиански вариант – патова ситуация, несигурност, а после – хаос. Финалният резултат (желан от няколкостотин “играчи”, сред които е и Райчев, защото са набълбукани с лоши кредити, които не могат да върнат) трябва да бъде, според техните щения, срутване на борда и хиперинфлация, при която техните кредити да се занулят, за сметка на нашата окончателна мизерия.

  Тогава става ясно, че трябва да се “измисли” такава ситуация. Тук Райчевците са пълновластни господари – те могат да манипулират овчето блеене (а не общественото мнение), защото не слизат от екран. С такива измислени данни Райчевците тикат “хората без ясна позиция” (“мълчаливото мнозинство”) да се определи към националистическата (АТАКА, или партията на В.Симеонов) бюлетина.

  Това е новото на тези избори – или патова ситуация, или ще ни спретнат едно национал-социалистическо мнозинство в парламента, което ще е нетрайно, и отново ще имаме нестабилност и хаос.

  Затова следете какво дрънкат следните манипулатори по ТВ:
  Андрей Райчев
  Кънчо Стойчев
  Кольо Колев
  Васил Тончев
  Живко Георгиев

  Всички те са част от манипулативния естаблишмънт, оформен от медийни главатари, “социолози” и “анализатори”.

 18. А трябва ли да вярваме на верния на руските интереси Андрей Райчев, че
  “Вярната на руските интереси партия възкръсна”? Аз се движа в доста широк кръг от хора, и това което наблюдавам е пробуждане и активизиране на сини по убеждение познати, неясно защо проспали доста годинки. Без да съм социолог, смятам че синятя коалиция ще ни изненада с неочаквано висок резултат.

 19. Едно време имаше статия във вестника “За да има БСП, а не БКП, трябва да има БКП”, в която авторът защитаваше необходимостта от крайно лява партия БКП, която да легитимира БСП, наследницата на БКП като умерена лява партия. Е, в момента не знам дали БКП съществува, но Сидеров успешно изпълнява ролята на крайно ляв, с което върши ролята на БКП. Въобще, не е зле Атака да се прекръсти на БКП, но едва ли ще го направят, защото БКП не е толкова маркетируемо име, а и Воленчо, до колкото разбирам, също иска да е опозиция на БСП, въпреки че целува краката на същия господар.

 20. @ Б.Павлов
  “някой съзнателно лишава протеста на масите от лице. ” ?
  НАПРОТИВ, такава надпревара стана с опитите да се натрапят “нови лица”, че освен тях в един дълъг период не се виждаше друго. Номерът минаваше докато хората не научиха или разбраха кои са Янко, АнчелЧе, и повечето т.п. Сега започнаха да излизат старите лица и да обсебват виковете на улицата, защото разбират, че има съществена опасност да намалее традиционната им подкрепа в БСП за сметка на атака и подобни формирования. ….
  Другото ви твърдение:
  “Този някой се бои от автентичното “ляво” и “дясно”. Той клати държавата с цел да запази статуквото.” е също НЕВЕРНО и подвеждащо.
  Първо, някой се бои от автентично дясно и затова се творят все десни партии, а нови леви НЯМА. Като изключим ултра-левите наричани “националисти”. Странно наименование защото застъпването им на НЕнационални интереси, ги поставя доста далеч от тази категория.
  Второ, клатенето става не с цел да се запази статуквото, а да се промени то във външно политически план, като се извади държавата от ЕС. А това най-лесно става чрез една системна дестабилизация, каквато се прави . Защото лозунгите на Атака и “новите лица” от младежкото БСП целят разстройване на и без това едва кретащата икономика, чрез уж социални, а в същност антисоциални мерки за предизвикване на инфлация! /Как иначе да определим искането за незабавно увеличаване на мен.заплати на 1000 и пенсии на 500? Как да приемем за нормално искането за национализация на ЕРПта? А то е с хитрата цел да бъдат изкупени от нови МОНОПОЛИСТИ, защото държавата не може да изкупи целият дал. Как да оценим исканията – в Благоевград, да се снабдяват де не се прекратява ел.-доставката на спрели плащането абонати, освен като опит за предизвикване на ФАЛИТ на ЕРПтата, а после и на държавата, която ще бъде принудена да търси начин за покриване на тези загуби от изправните платци? Такива искания са доста повече от елементарен популизъм…
  Как да оценим призивите да се продължи уличен натиск, срещу служебно правителство, ПРЕДИ ТО ДОРИ ДА Е ВСТЪПВАЛО В ДЛЪЖНОСТ? ??
  Клатенето има за цел държавата, а не автентичното ляво – както то се декларира в момента, където има доста видими олигархични връзки с монополите.
  Колкото до мълчаливите, те ще имат възможност да се произнесат на изборите!

 21. В един коментар на Евгени Дайнов чух че десните не са вярвали че ще се стигне до тази ситуация. Но те по принцип (синята коалиция) в последните години основният им проблем е, че все изостават от събитията, не са адекватни на ситуацията. Не знам защо не вземат някой или някои, които да ги “светват”!!! А за Сидеров – нищо изненадващо, аз бях сигурен че ще се вдигне рейтинга му с тези протести – жалкото е че се потвърждава аксиомата “БГ е обречена на комунизъм” 🙁

 22. @TORSION Вие изобщо знаете ли какво е дясна партия?
  Знаете ли че в предизборната програма това което заявява ДСБ и БСП е връщане на прогресивния данък,знаете ли кои правителства облагат хората с повече данъци?Явно не знаете!!Чувате някакви калинки,глупости и Ви промиват мозъка.А знаете ли какво заявяват ГЕРБ и СДС-плоският данък ще бъде запазен.Ако знаехте малко икономика щяхте да знаете много добре какво Ви говоря,а нямаше да говорите калинки това,пожарникари онова,физкултурници пък това.Имате проблем с хората според мен.Знаете ли премиера на Исландия какъв е по професия?Същата тази държави която е в устата на протестиращите хора с нейната конституция и с това че има наказани хора от БЕЗДЕЙСТВИЕ,НЕ ОТ ТОВА ЧЕ СА КРАЛИ А ОТ БЕЗДЕЙСТВИЕ.А вас Ви съветвам не да гледате кой какво Ви говори и на хората,а кой какво е правил през годините,защото съм се чудил много на късопаметния българин как му промиват мозъка.

 23. Съветската Браточка на Гаврош

  Ти целия разплут от алчност си,
  о родна рубладжийска гад
  и твойте електрични фокуси
  радиационно пак мърсят!

  Че всяка вечер теменужена
  рискуваш нашите деца,
  зарад реактори спаружени
  да имат светещи лица.

  Русия дълго ни е лъгала,
  изсмуква сетния живец
  и ето ни – стоим във ъгъла,
  а ти пробутваш ни АЕЦ.

  С какво ще плащаме масрафа ти,
  о АЕЦ, лаком за пари,
  а към безродните Първановци
  любящ от ранни младини?

  Пред руските мераци рубладжии
  разтварят задник щедро те,
  а интересите ни български-
  тях кучето да ги яде!

  И тръгват те през медии купени,
  енергетично лъжещи лица,
  защото знаят – ний сме лумпени
  и любим руските неща.

  Ти целия разплут от алчност си,
  съветско-рубладжийска гад
  и твойте монополни АЕЦ-и
  отново атомно гърмят!

 24. Знам перфектно какво е лява политика – вдигане на осигурителни вноски, национализация на осигурителни партиди, популистко замразяване на цени и пр. Колкото до “калинките” – не чета парцалите, наречени вестници, ала плувам в море от калинки: никога в държавната и общинска администрация не е имало толкова некадърен баласт.
  И накрая вижте си инструкциите, че не сте в час: ГЕРБ също ще премахва плоския данък…

 25. Да не забравяме, че в България според мен лявото и дясното са си разменили местата, защото олигарсите са в БСП, а в дясната ДСБ няма такива. А иначе комунистите винаги са разбирали икономиката като безогледно грабене на народа и лично облагодетелстване.
  Що се отнася до рейтинга на семейната фирма “атака”, той е резултат опростачването на българите, което тече от години и в дъното му пак са комунистите. Опростачването на хората напълно ги устройва.

 26. Моя милост също смята, че поръчковата социология от типа на Андрей Райчевата ще даде такива данни, каквито си поръча оня, който плаща, сиреч, “откритието” на Андрей Райчев, че рейтингът на АТАКА се бил вдигнал повече от петорно (!) по време на “революционните улични събития” се дължи най-вече на това, че някакъв щедър и тайнствен спонсор на АТАКА е налял нужната сума пари в касите на толкова услужливия Андрей Райчев! А кой е този щедър спонсор на АТАКА е твърде лесно да се разгадае: една рубладжийска “партия” или по-скоро тайфа (щото думата “партия” тук е съвсем неуместна, имаме един фюрер и една съпровождаща го тайфа от десетина лакоми като него самия за пари ухажори!), която работи така “самоотвержено” – е, срещу заплащане де, не иначе! – за руските имперски интереси се финансира, естествено, от тия сили, за които тя работи, анадъмо, наш наивни немислещ сънароднико?!

 27. Bravo na Ivo – istinski demokrat!! I drugite misleshti balgari!! Na sme mnogo, no sme silni!! Samo shte ni triabva vreme i zdrave!!!!!!

 28. До Мимо Георгиев Аз една от милионното “мълчаливо мнозинство”- Бъдете по-скромен – не говорете от името на милиони. Не квалифицирайте причините за мълчанието им. Свръх-претенциозно е. Аз съм била по площадите. Но на Орлов мост няма да отида. Не мога да застана редом с Че-то, Йоло Денев, облещения Янаки Ганчев, Болен, изпадналия от листите на БСП, предводителя на ЦСК-агитката и пр. Един крещи за национализация, друг за власт в ръцете на улицата, няма партии, няма депутати, улицата управлява. Навремето бяхме на Орлов мост точно срещу това – всички ние – “мълчаливите”. Алтернативата е ние да се съберем ноа Лъвов мост и да тръгнем срещу палячовците на червени конци. На това му се вика Гражданска война. Тъпо е. Затова мълчат милионите. И без това е ясно, че протестиращите започнаха да се самоизяждат. При тях не е важна идеята. Важен е кокалът.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.