Марин Райков да върне парите на държавата от КТБ, за да върне и доверието на хората

Хайде да се разберем ясно: няма да се оставя да ми се вменява вина за критиките ми срещу управлението на ГЕРБ и Борисов с аргумента, че те помагат на когото и да било да дойде на власт. Подобно прехвърляне на отговорността от болната глава на блогърската е перфиден опит за затваряне на устата ми по „целесъобразност”: „хайде да помогнем от дясно на десните, т.е. хайде да настъпим пак мотиката Бойко, която дойде на власт с десни обещания, а сега намига кокетно с левия клепач на олевелия до оскотяване при управлението на ГЕРБ електорат”.

Фактът, че други(те) мълчаха или грозно се подмазваха на властта (и това е сред основните причини да се запуши напрежението и да не се приложи необходимия за разреждането му терапевтичен публичен разговор) е сред най-големите престъпления, извършени пред широко затворените очи на обществото. Така че, много моля, всуе се пънете- няма да участвам в такъв разговор, а тъкмо напротив, ще го продължа по обичайния за мен начин.

Който иска, да си я настъпва, обаче мотиката лозе пази и трябва да се използва по предназначение. Ето защо нека да прекопаем малко фактите и събитията, за да видим какво покълва вече след пукналата българска пролет,предшествана от бурната февруарска революция, изплашила толкова силно „силния човек” във властта, че той търти да бяга от нея при първия зор.

Първата ми реакция при официалното назначаване на Марин Райков, която попадна в международния новинарски поток ( чрез влиятелни вестници като британският „Файненшъл таймс” и руският „Комерасант”), беше да посоча наистина най-важното за онзи миг: това е сигналът към света, че в България НЕ е дошло на власт прокремълско правителство. Ако бях поставил друг акцент с провинциално значение от гледна точка на външния наблюдател, едва ли щях да бъда така „сензационно” забелязан в чужбина с коментара си, публикуван в личния ми блог.

Друг е въпросът, че медии от световна величина могат да ме цитират коректно, докато местни „величия” ми изразяват презрението си като преразказват базираните на моята статия външни реакции , но без да се позовават на авторството ми ( както стана и днес в едно предаване по Нова телевизия, излъчвано едновременно и по Дарик радио).

Дойде време и за „втората реакция”.

Беше ли необходимо Марин Райков да стори поклон на избягалия от отговорността за управлението Борисов, който по този начин лично „спаси” кожата от лющене на рейтинга до голо? Райков заяви на всеослушание, че ( с бягството си, както се подразбира) Борисов бил доказал, че е силен, а не силов политик. Намирам това за неуместно тълкуване на един егоистичен акт, което Райков можеше да спести, но явно не пожела или не му беше позволено. Което е лош политически атестат за неговата предполагаема служебна дистанцираност от политическите пристрастия.

Ако Марин Райков действително иска да направи възможното за връщане на доверието на хората, както заяви също, първо трябваше да посочи в кого и в какво. Недоизказаното му пожелание, дошло след реверанса към Борисов, по скоро остави усещането за доверието в ГЕРБ и лично към Борисов.Опитният дипломат знае стойността на думите и слагайки точка се включи в намигането, но този път с десния клепач. Това е стар номер на популистката ГЕРБ, опитваща се да приласкае всеки и всички, вместо да се държи като ПАРТИЯ, т.е. като част от цялото плуралистично общество.

Райков можеше да употреби някои от стандартните речеви инструменти за такива случаи, които владее прекрасно, довършвайки фразата за връщането на доверието като добави „в държавата” или „ в справедливостта”. Само че така щеше да посочи истината, че това доверие в държавата и в справедливостта е разколебано именно при управлението на Борисов. И съответно спря на ръба, оставяйки ни да се досещаме защо (не) го направи.

В днешния съботен ден за обобщение на изминалата първа седмица от управлението на служебния кабинет обаче беше даден косвен отговор поне на един от висящите въпроси около наследството на Борисов. Поради това, че сме се нагледали на какви ли не лицемерия от страна на Борисовите слуги в медиите, беше трудно да повярваме, че и този път не ни мамят нещо с демонстративния обрат на ТВ7, от чиито екран главният ласкател на властта Бареков смени маската и си сложи ореола на критик на същата власт със задна дата, защо (лично той и ) поверената му телевизия отдавна били посочвали кривиците й, но не го послушали и затова ГЕРБ паднали от власт. Сами преценете дали тази претенция е повече нахална, или комична…

После скъпо платената компания на Бареков поде люта кампания срещу президента Плевнелиев, който даде признаци за еманципиране от Борисов. Скъпата компания на ТВ7 буквално направи ялов опит да пренасочи февруарската революция срещу него, който със своя пълен провал само показа доколко се е самозабравил скъпият Бареков, вярващ, че като изкрещи нещо от екрана, то се превръща в тон за песен за ухажвания от него субект- в случая това беше народният гняв.

Имахме всички основания да си помислим, че това е поредният театър за заблуда в посока на „повечко критичност” с цел поне малко връщане на доверието- същото, за което намеква и Марин Райков. Днес обаче се оказа,че служебният кабинет съвсем истински бойкотира ТВ7. Нито един министър не се яви на екрана на един от шефове на телевизията Емил Кошлуков, който се конкурираше с Бареков в ръмженето срещу Плевнелиев. Съответно Кошлуков изнесе от екрана жална тирада на пренебрегнат водещ и бутафорно заплаши властта с последици, ако го бойкотира и следващата събота.

За сведение пояснявам, че в останалите публицистични телевизионни предавания в конкурентите телевизии се изсипа половината служебно правителство, от което стана ясно, че новите министри ни най-малко не се крият от публиката, а не желаят да се появяват именно в ТВ7, където доскоро се редеше на опашката за похвали т.н. елит на ГЕРБ.Така беше изпратен първи по рода си сигнал към медийния монопол, който направи твърде лоша услуга на ГЕРБ и Борисов да го хвали до степен, че сега да трябва някой друг да се бори за връщане на доверието в него.

Пред публиката днес се представиха ключови фигури от новата изпълнителна власт и то не от шегаджийския миманс, като актьорът Пенев в превъплъщението му на министър на културата, а натоварените да държат финансовите и икономическите юзди на държавата.

Очакваме обаче и втория, далеч, далеч по-важен жест на разграничаване от метастазите на уродливото Борисово наследство по отношение на медийния монопол, наследен от него от тройната коалиция и доразвит до посмешището, в какво се превърна българската журналистика, кастрирана от основната й функция да контролира властта и по този начин да помага в превенцията срещу февруарски революции.

Ако иска да получи доверието на хората и то не само в една партия,а тъкмо в справедливостта, премиерът Райков може да го направи с един подпис: като изтегли парите на големите държавни предприятия от Корпоративна търговска банка, която финансира с парите на българските граждани тяхното облъчване с пропаганда, допринесла в много голяма степен за кризата в България- именно криза на доверието, предизвикала невиждани бунтове от 16 години насам. Не го ли направи, Райков ще потвърди съмненията, че се готви да продължи в общи линии линията на Борисов: и монополът да е сит и хората да бъдат правени на овце, за да се превърнат отново в жертвени агнета някъде около Гергьовден.

Ако някому се стори, че критиката към тази власт е твърде нетолерантна поради нейната младост, предлагам всекиму да изчисли колко дни толеранс се полагат на това правителство по формулата за 100-те безкритични дни, които обикновено се дават на нови управляващи в рамките на цял управленски мандат. Може да се окаже, че съм закъснял дори…

39 мнения за “Марин Райков да върне парите на държавата от КТБ, за да върне и доверието на хората”

 1. В тези няколко реда е истината!! Един, на пръв поглед незначителен жест, който може да промени изцяло посоката на медийната машина, в посока завръщане – към бъдещето!!
  Това би дало положителен сигнал, за промяна и справедливост.

  “Ако иска да получи доверието на хората и то не само в една партия,а тъкмо в справедливостта, премиерът Райков може да го направи с един подпис: като изтегли парите на големите държавни предприятия от Корпоративна търговска банка, която финансира с парите на българските граждани тяхното облъчване с пропаганда, допринесла в много голяма степен за кризата в България- именно криза на доверието, предизвикала невиждани бунтове от 16 години насам. Не го ли направи, Райков ще потвърди съмненията, че се готви да продължи в общи линии линията на Борисов: и монополът да е сит и хората да бъдат правени на овце, за да се превърнат отново в жертвени агнета някъде около Гергьовден.”

  10 **********

 2. С огромно удоволствие научих, че николай бареков (демонстрирай презрение към това изродено нищожество, пиши името му с малки букви!) е официален лауреат – и то абсолютно безконкурентен при такава силна и повсеместна конкуренция- на наградата “Безгръбначна журналистика”, която вчера му е присъдена от Асоциацията на европейските журналисти.
  Надявам се обаче, Асоциацията да бъде толкова точна в наградите си и за “гръбначната” българска журналистика.

 3. Мартин Райков-роден във Вашингтон,израснал по посолства,започнал работа във Мв-нР,т.е.не е възможно,да не е вербуван от службите и да не е станал член на БКП.Това,че е бил в правителството на СДС още повече,че е бил агент на РУМНО.Сужбите на КПСС!Сега е назначен,да замита поразиите на ГЕРБ.Това е основната му задача.Какво повече?

 4. Поздравления г-н Инджев!!!
  Както винаги точен, истински смел в анализа.
  Мисля, обаче, че предпоследният абзац трябва да бъде написан с главни букви (или Bold и допълнен с още някои разяснения за връзките на тази банка с ТИМ и руския огромен енергиен апетит) и да се тиражира постоянно!!! Само че кой, освен Вие, би го направил?!?
  Това опростачване, вкус към чалгата, тази агресивна глупост(не без активното участие на медии и журналисти през последните години!!!) и липса на култура (битова, на комуникация, анализ и осведоменост за истината!!!) ни водят към лоши бъднини. Дано се намерят повече честни, достойни,и умни личности, които да се появяват по медиите и които по-често да слушаме (вярвам, че ги има у нас, но дано им дават и трибуна). Много е важно и какви хора ще изберем да ни управляват?!? Дай Боже да не се подлъжем отново по някой “месия”, че тогава съвсем ни е спукана работата!!! Много ми се иска да вярвам, но… Дано след толкова лутане и предварително обречени надежди разумните хора да избират осъзнато честните и доказали че могат.

 5. Би било справедливо средства на държавата да са в особена банка, създадена от правителството с цел да се подпомага средния и малък бизнес, включително и с експертизи за усвояването на целевите фондове на ЕС. Служебното правителство би могло да си позволи поне това – и в случая дори е наложително – за да се възвърне помръкналия авторитет на държавата.

  Но медийният монопол не започва и не завършва с вестниците и телевизиите на Минев и Пеевски.

  Какви трябва да са санкциите срещу “герговизията”, бТВ? Ами срещу “оптимистичната” Нова, която започва новините с криминалната хроника и ги завършва със статистика за самоубийствата и изнасилванията?
  Мисля, че това е картелна, предизборна стратегия на медиите, в която водещата новина трябва да бъде поне обир на банка.

  Четвъртата власт се саморазрушава, злоупотребявайки с възможността да манипулира. Питам се, само аз ли имам усещането, че стратегия ѝ за отразяване на протестите прилича рекламна кампания на “горещо” риалити, което на всяка цена трябва да “избие” вложените капитали.

  Какво трябва да стори служебното правителство срещу произвола на четвъртата власт е “въпрос за един милион долара”.

  Мисля, че г-н Инджев е прав: то би могло да се разграничи от предшествениците си поне като се погрижи за нов трезор на държавните милиони.

 6. Ivo,не само,че не си подранил ,нито закъснял ,ами направо удари в целта с виждането си:”И съответно спря на ръба”/М.Райков,бел.моя/
  Естествено,че няма кой друг да го спре да не залитне в пропастта ,освен човек като теб-истински дисидент ,който овреме разграничи професионалните качества на съгласилия се да оглави служ.правителство дипломат и съответната политическа мисия на кабинета ,излъчен от Р.П.
  Това разграничение е важно за да се спре и спекулацията от страна на Райков ,с това,че е бил част от екипа на НН по време на управлението на ИК.И трябва в името на справедливостта и държавата в същото това време да се разкрие подобаващо ,без омраза – връзката,зависимостта на Р.П. и МР от герб по линия на тяхното минало,което клони наляво,което отговаря на сценария на дс в лицето на президентът на РьБь,който накланя везните към бсп и е жива връзка между станишеви и Райкови . Имаме безскрупулно управление в лицето на един дипломат,който играе ролята на посредник между ретро- и пре-именувани комунисти-ЧЕРВЕ/Н/ИТЕ,които управляват България и сега,ДОРИ когато ВЕЧЕ и в болшевишка Русия ги няма такива, като нашите и това всъщност е доказателство ТОЧНО-за далновидния поглед на нашия неповторим,неподкупен ,талантлив писател -Д.Талев.
  Вече си имаме- Въх, да се не види! УУУУУ У- сл.недиплом. премиер на РзБъ 🙂

 7. “Не го ли направи, Райков ще потвърди съмненията, че се готви да продължи в общи линии линията на Борисов: и монополът да е сит и хората да бъдат правени на овце, за да се превърнат отново в жертвени агнета някъде около Гергьовден.”
  Няма да го направи и ще е продължител на линията на Партията..гаранция! Облъчване-необлъчване,пропаганда..все тая- ДРУГАРИТЕ са на власт от 1944г. до днес,това е! Другарите или техните ятаци от втория или от третия ред,биографиите им само зачекват тая истина…..

 8. Съгласна съм с Вас , че доста закъсняхте в коментара си към М.Райков.Даже мисля , че много го пощадихте . А има какво да се каже в опозиционно говорене.Напр., че това е новата креатура ,Б – отбор на Бойко и че НИЩО няма да промени М.Райков , защото е подставено лице на самодържеца.Нищо от исканията на бунтуващите се българи няма да се чуе и направи опит за промяна .По- скоро трябва да разберем какво искат да доокрадат/ приватизират/. Фактът , че Плевнелиев отиде в Брюксел за да съгласува промените в правителството, е много лош знак.Рабрахме вече, че М.Райков няма да си мръдне пръста , за да осигури честни избори- няма да смени обл. управители , нито шефове на обласните МВР.М.Райков е със всяка власт- синя , царска и мутренска .Той изпълнява задачи, напр. да е ушенцето на Б.Б. в тройната коалиция. Сега задачата му е да остави Б.Б да се върне на власт и то на бял кон. Мисля , че за никакво връщане на доверие не може да става въпрос , човекът си има задача за изпълние.

 9. “Не го ли направи, Райков ще потвърди съмненията, че се готви да продължи в общи линии линията на Борисов: и монополът да е сит и хората да бъдат правени на овце, за да се превърнат отново в жертвени агнета някъде около Гергьовден.”

  Не подозирах, че г-н Инджев може да прояви такава наивност – “не го ли направи…” Естествено, че няма да го направи – иначе нямаше да оглави т.н. Б отбор…

 10. Моля да ме извините, но писах, преди да съм чела коментарите…
  А.Добрева

 11. Премиерски подпис навреме е двойна помощ в защита на обществото при очевидно драстично накърняване на правата му, когато са необходими кардинални мерки за защитата му, а не само козметични промени.
  Лошото е, че вчера Райков беше като видял мъртвец, след срещата със Станишев, когото освен власт и спасяване от кауша, друго не го интересува и ще мине и с танкове през хората, но няма да му мигне окото. Защото всяка кардинална стъпка им разваля на комунягите “черните каси”, а в крайна сметка и “държавата в държавата”, която са си устроили на наш гръб – с медиите, с подправеното минало, с корумпирания съд, с продаването на националните интереси на Русия за рубли, с грабенето на още власт чрез изборни фалшификации, тотална цензура за замазване на безобразията и бърборене за отклоняване на общественото внимание – мъртва хватка на народа. И той вече вие на умряло.

 12. Кристиан Кръстев, назначен за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, от 1998 до 2003 г. завежда звено “Човешки ресурси” във вестник “Време”, Ямбол. От декември 2003 г. до февруари 2004 г. заема последователно длъжностите младши и старши експерт в дирекция “Корпоративно преструктуриране и капиталов пазар” на Министерство на транспорта и съобщенията.

  Тоя вестник “Време” е абсолютен парцал, въпреки че съм от Ямбол, до сега не съм виждал един човек да си го купува, абсолютно загадка е от какво се издържа! Трябва да се разследва дали не са прали пари и също, кой е ангел-хранител на този човек. Няма случайни хора които правят такива кариерни скокове от един тоалетен вестник директно в министерството и то точно по времето когато там станаха най-големите далавери! Най-вероятно там е изпълнявал някаква подмолна лобистка дейност или просто е бил слушалка. На него трябва да му се направи одит и да се разследват връзките му, познанствата му, а и този световнонеизвестен и безсмислен вестник от който се е пръкнал. Не може да се поверява държавно имущество за милиони в непроверени ръце! Има съмнения че именно този е човека на ТИМ във властта и задачата му е да разчисти пътя за приватизацията на БДЖ – Товарни превози от ТИМ!

  Разследващи журналисти от всички страни, помагайте!

 13. Този път се изкушавам да не се съглася веднага с написаното и от г-н Инджев, и от коментаторите. Аз лично, още не мога да се освободя от радостта след 12 години да видя пак интелигентен човек за премиер, пък бил той служебен. Според мен, Райков владее протокола до съвършенство, и казва точно премерени неща. Който иска, да чуе. Разбира се, съгласна съм с г-н Инджев, че парите на държавата не трябва да са в КТБ, но също така мисля, че трябва да дадем време на г-н Райков за действия, които са премерени и не трябва да клатят държавата. Много се надявам той да успее да вдъхне спокойствие в страната именно с премереност. Дайте му шанс.

 14. ха ха ха както винаги супер коментар предвид профила на министър председателя който е търсен ще има да чакаме да скочи в блатото ще чакаме развитието за след изборите и интересното тепърва предстои някъде мернах че трябвало да му дадем шанс шанс се дава след избори на този слуга единственото му е да организира изборите максимум честно и да крепи държавноста другото е шменти капели интересното предстои

 15. Izklu4itelno se boya da izdigam li4nost v kult.No Vie[gn.Indjev]me razvalnuvahte izklu4itelno!!! Ey ,tova mi se shte;Podtikvane na upravlyavashtite kum deystviya,koito da svalyat maskite na Marionetkite.Ha sega da vidim, Noviyat Lider kude E i kakuv E?!?

 16. Това, което аз виждам е, че излиза първия отбор на ГЕРБ,БСП,НДСВ и т.н. докато не намерят някой нов “СПАСИТЕЛ”, като Симеон, Б.Б. и го представят на наивните български избиратели. Далече по-интелигентни и по-школувани от настоящите.Всички деца на номенклатурата, на които УБО им стоеше къщи, разнасяше им храната,пазаруваха в Кореком, разхождаха се къде ли не, следваха на запад. И се изучиха, но забравиха, че там ги изпрати Партията и станаха крупни капиталисти. До един от тези, родителите са свързани с БКП,КПСС,ДС,КГБ, ЩТАЗИ и т.н. все противници на загниващия Запад. Само, че Запада и СССР се разбраха и ние, както винаги внедрихме богатия съветски опит чрез “петата колона”. Е, тук милиардерите и милионерите са по-малко, но е въпрос на природни ресурси. Ако смяташ, че нашите пари, Иво, ще бъдат изтеглени от Корпоративна търговска банка си наивник. Не мога да си отговоря на въпроса, защо “ручаме жабета” вече 23 г. Отговорът е в народопсихологията и т.н продажна българска интелигенция.

 17. @БЕЗПАРТИЙН
  Поддържам мнението Ви! Това, което все още ни липсва в гамата от кризи (за да я “втасаме” напълно!) е една паника около банките, при която народът се втурва да си тегли парите и банките започват да гърмят една след друга.
  Първо, КТБ не е единствената “гнила ябълка” в банковата ни система и (второ) такива “революционни” размествания във финансовата система може да направи само правителство, избрано с мандата на избирателите. Мисля, че Райков много точно осъзнава какво може и какво не може да направи за 3 месеца, без да взриви държавата.
  Относно 100-те дни толеранс за едно правителство: Този интервал е като времето, необходимо на една кола, за да достига скорост 100 км/ч -то се определя единствено от мощността на двигателя и съвсем не зависи от дължината на пътя (т.е. мандата), който трябва да измине колата след това.

 18. Когато на един честен, достоен и безкомпромисен български журналист му се вменява вината, че критикувайки режима на Боко и на милиционерския му кръжок ГЕРБ, журналистът помагал на комунистите да се върнат на власт, е преди всичко гавра със синия електорат, който вече двадесет и три години воюва за справедливост, защото след рухването на Берлинската стена никъде в Европа не е познато нещо подобно на зловещата Бокова неокомунистическа диктатура. Колкото до служебния премиер Марин Райков и президентското правителство в юношеска възраст, те имат едно единствено предназначение – да поемат негативите от Боковото премиерстване, за да се забравят и потулят безобразията и Диктаторът да се върне във властта като “пречистен антикомунист” и борец за социална справедливост.

 19. (към Иванов) Това, което сте написал за правомощията на служебното правителство, просто не е вярно! Служебното правителство на Софиянски въведе валутния борд. Марин Райков няма да изпълни предлаганото от Иво Инджев не затова, че няма правомощия, а защото е креатура на ГЕРБ и последният е заложник на монополите.

 20. http://aig-humanus.blogspot.com/2013/03/blog-post_16.html

  Искат завинаги да откъснат България от западния свят – и да ни върнат в хищните лапи на руската имперска медведица!

  ИСКАМ ДА ВИ КАЖА НЕЩО СЪДБОВНО ВАЖНО:
  Вече си имаме национал-комунистическо, червено-кафяво, руско-българско и ченгесаро-кагебистко “революционно движение”, което ще прави всичко, което е по силите му, за да откъсне България от западния свят и да ни върне в жестоките прегръдки, в хищните лапи на руската имперска медведица. Това трябва да се знае от всички, които обичат България и искат тя да стане един ден модерна, силна, независима и просперираща страна в рамките на западния свят – а не да бъде губерния на тираничната и деспотична Империя, що е на североизток от нашите предели!

  Прочее, вчера гледах в предаването на Милен Цветков как един комуноид с “най-светли национал-комунистически убеждения” громеше Иво Инджев, че бил изказал съмнения относно т.н. “лидери на протестите” – и, респективно, лъжеше най-убедително, че никой не ги бил организирал тия протести, че той бил там само като “ангажиран гражданин”, вълнуващ се, видите ли, от българските проблеми и пр. Лъжеше и мажеше така нескопосано, че се убедих: хич не е чиста работата около т.н. организатори на “спонтанните протести”, които много наподобяват едни други “съвсем спонтанни протести” в цели 15 български града, именно протестите против шистовия газ, за които се доказа, че са организирани от съответните органи на Москва, на нейната пета колона у нас и пр. Та туй същество, дето лъжеше в предаването бил водач на една футболна агитка, дето редовно участва в подобни поръчки, и имал прякор “Дучето”. Чудесен прякор има тоя същия, няма що!

  Да, наистина вече си имаме национал-комунистическо червено-кафяво, руско-българско и ченгесаро-кагебистко “революционно движение”, което ще прави всичко, което е по силите му, за да откъсне България завинаги от западния свят – и да ни върне в жестоките прегръдки, в хищните лапи на руската имперска медведица! Това трябва да се знае от всички, които обичат България и искат тя да стане един ден модерна, силна, независима и просперираща страна в рамките на западния свят – а не да бъде губерния на тираничната и деспотична Империя, що е на североизток от нашите предели.
  Това исках да ви кажа. Помислете над думите ми… дори и да не мислите като мен, си заслужава все пак поне малко да се замислите…

  П.П.: Прочетох ето това на едно място:

  “В интервю пред BBS снощи, Плевнелиев съзря зад протестите дългата ръка на Москва.”

  Някой може ли да ме упъти да прочета нещичко за това интервю? Ако Плевнелиев наистина е казал нещо такова, му прави чест, че е отдал длъжното на истината, бравос! Няма да се срамувам, че дадох гласа си за него ако наистина е казал това!

 21. БОЙКОта на служебното правителство към ТВ7 е вид наказание за острия завой на Бареков спрямо Него. Плевнелиев си е свършил работата.

 22. Подкрепям поста на г-н Румен по-горе!
  А за това: “Ако Марин Райков действително иска да направи възможното за връщане на доверието на хората..”..извинете много!! Никакво доверие нямам и не съм имал към Мафията БКП/ДС и подставените й лица,слугуващи на Москва – за да искам да ми връщат някакво доверие обратно!! Бойкотирам ги от близо 2 (две) десетилетия! Не връщане,а отиване,тяхно отиване с бодра комсомолско-комунистическа крачка към ЗАТВОРА трябва! Другото са дребни и маловажни детайли от пейзажа,в който те са акулите и хищниците!! Въпросният “нов” премиер е чудно разнищен и то отдавна от няколко разследващи журналисти,начело с Григор Лилов…! Колкото и както и да потулват и префасонират информацията ,която изпускат на ситно ,като роса от светена уж вода върху главите на българските миряни..не всички спим с отворени очи,извинете! Но които миряни не мирнаха ,а явно до гроб ще избират и търпят Мафията БКП/ДС,тия предатели и престъпници,които слугуват и другаруват с Москва и тамошната Мафия!!! Другото-за Бареци,Янета,Диковци и подобни безчет ганьовски човечета е ниска търкаляща се или понякога подскачаща топчица за пинг-понг…и за замайване на народните глави!Куха топчица е….

 23. до Петър Драгулев:
  ——————————-
  Г-н Драгулев, бих Ви помолит да прочетете отново въпросния коментар, за да се убедите сам, че не съдържа никакви твърдения относто ПРАВОМОЩИЯТА на което и да е служебно правителство.

 24. Привет! Забеляза ли някой от четящите/пишещите тук, че съселчо и компания се кротнаха тази събота. А дари не е случайно заради това, че снощи от еврозоната им удариха една балтия на финансите с таксата върху депозитите в кипърските банки http://www.zerohedge.com/news/2013-03-16/europe-does-it-again-cyprus-depositor-haircut-bailout-turns-saver-panic-bank-runs-br

  Тази година никак не им върви на русофилите. Първо АЭС БелеНе, после сламката Бургас-Александруполис, от оня ден не особено гостоприемен към русия експертен премиер, а от вчера и 6.78% (явно са решили да не се ебават напълно с русите и не са вкарали подстрижка от 6.66%) лихва по мафиотските депозити в кипърските банки. Мисля, че ще се наложи да си търсят друга държава в ЕУ, където да си перат паричките и от където да се опитват да финансират авантюрите си в своите троянски коне от Източна Европа. Пардон, те вече си имаха два такива- ШвейцароМечел и Люксембург – все търговски марки на офшорното финансиране на руски и други нечестни бизнеси. А кога ли ще изгърмят с по една прическа размер 6.78% и в Люксембург.

 25. (към АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ) А пък аз никога няма да гласувам за Плевнелиев, защото той не е независим президент, а е тясно обвързан с ГЕРБ – една партия без програма и идеология, която гледа на България като на завоювана плячка. Ако не беше ГЕРБ никой у нас нямаше да знае, че съществува държавник с такова име. Каза му го Боко на пресконференцията вечерта след избирането му за президент. Никога няма да гласувам за него, защото той е част от пагубната за България лъжа, че управляващата партия ГЕРБ е дясна партия. Той не изпълни нито едно свое обещание. Обеща на протестиращите, че служебното правителство няма да бъде партийно и съсави чисто партийно правителство на ГЕРБ. Обеща прозрачност при съставянето му, а дори не представи министрите с обосновка за назначението им. В деня на жертвите на комунизма просълзен обеща на синовете на жертвите, че ще разкрие злодеянията на Сталинизма, но вече година и половина мина в пълно мълчание. А някой може ли да ми каже дали прекратяването на клетвата на конституционните съдии не е нарушение на Конституцията?

 26. Към А. Грънчаров: Да интервюто може
  да се види и чуе на сайта на ББС- In an interview with the BBC’s Christian Fraser, Mr Plevneliev spoke about corruption, the Russian influence and immigration to the UK.
  Така че, сами преценете какво точно е казал.

 27. Спомняте ли си една култова фраза от един култов български филм с участието на един, вечна му памет добър и талантлив български актьор – Тошко Колев? “Роднина – милиционер, роднина – милиционер…” това беше фразата “невинно” поднесена, като хумор за организирането на една сватба. Щеше да е много смешно, ако тази зад “сватба” не прозираше структурата на цялото ни българско общество и ако на тази сватба едно към едно не приличаше целият ни така наречен “преход” от руски протекторат към нормална държава. И в този смисъл колкото и кощунствено да ви прозвучи прав е Борисов, когато каза, че “това е матриала”. Искаше всъщност да каже с “с такъв материал – толкоз”! Това и за сведение на уважавания Петър Драгулев и други за да знаят и се съобразят, че десните сили в България не падат от Марс, а са част от структурата на обществото ни или с други думи и те са роднина – милиционер, родниона милиционер… И ако питате мен, тези от нас, които “гласуваха с краката си” защо сме в чужбина, това е отговорът. Защото не можехме повече да понасяме и и скахме да се измъкнем от тази наша обществена структура. Може и да не сме прави или да сме егоисти, които не пожелаха да стоят до края на живота си в тази свинска среда, но това е положението. Или както Белчо Дончев вика “Това е то”! И какви очаквате тогава да попаднат във властта или дфържавните структури? Ами все такива “роднини” и/или “милиционери”. То други няма. Пък и все пак нали трябва поне някаква образованост и експертност за да се върши работа. Иначе се получава картинката с “Банкянския ръпон”. Е кой от нас имаше възможност да получи щоп годе прилично образованиоие по “Тошово време”? Ами в3се дечицата на тия тама “цървулите”. Сега откъде да намерим други? Пък и не трябва задължително да виним децата заради родителите си и това мисля Г-н Инджев най-добре ще разбере. Вярвам, че е истина изнесеното от @@@ в линка от коментара му, тоест в статията на Антон Тодоров от Фрог Нюз. Е добре аз съм сигурен, че и самият Плевнелиев, както и всички депутати или министри от целия “преход” не са по-различни и че самите ББ или Цв Цв са същитите. Но това е то! Трябва да се търси път в рамките на “матряла”. Тоест в рамките на възможното. За да не стане това, за което Ангел Грънчаров уместно тук предупреждава. Каквито и кусури да имат тези все пак няма кой друг да се противопостави на откровените руски пенюги и български продажници. Съгласен съм с БЕЗПАРТИЙНА и ИВАНОВ, че точно сега моментът за дестабилизация е най – неподходящ и това е именно целта на “кресльовците” орфганизатори, тоест кукловоди на справедливия гнйяв на гражданите. Е какво да налеем вода в тяхната мелница ли? Няма да изтегли служебният премиер държавните пари от КТБ. И от това не бива да се правят никакви отрицателни изводи. Няма да ги изтегли най-малкото защото ако го направи преди датата на падежа ще бъдат изагубени всички лихви, тоест нещото, заради което парита бяха внесени там. И какво като ги изтегли? Да ги внесе в някоя друга банка. Ами те всички банки са същите бандитски изчадия на световния финансов капитал. В блога на Сугарев се появи статия, от която се вижда, че всъщност КТБ е поделение на руски банки, но в крайна сметка мажоритарният дял там е на фамилията Ротшилд! Звучи, като конспиративна теория нали? Но не е, а е “Това е то”! Наскоро бях в Сингапур. Там разбрах, че сингапурската банка за да открие депозит иска минимална вноска поне един милион долара! Имаме някои банки свързани с там, както и олигарси внесли “куфарчетата” си там. Като излезнем опт КТБ ще попаднем там или на друго подобно място. Простом не само ние но и целия свят е в лапите на световния финансов капитал и няма отърване. Това е терроризъм, пред който Осама Бин Ладен изглежда, като вакло агънце! Той изби три хиляди и то в акт насочен срещу точно този световен финансов капитал, а Сталин и Хитлер ръководени задкулисно от същите тъмни финансови сили избиха милиони. Не вменявайте на Посланик Марин Райков свръх способности и сили! В края на краищата той е само един редови роднина и милиционер от нас. Достатъчно би било, ако направи така, че поне да запоази дистанцията от Русия. А относно оптимизмът за бъдещето на България аз все пак съм оптимист, макар и че очевидно няма да го доживея. В “Редута” към една статия на Веселина Седларска, която пише там в началото, че оптимистът виждал в кръстовете на гробищата само множество плюсове, кментирах, че в България, ако има място за някакъв оптимизъм в гробищата то той се измерва не с броя на кръстовете, а с броя на червените пирамидки с петолъчки отгоре. Поздрави!

 28. Към MIKA,
  Ами явно не сте ме разбрали. Доста нещо написах точно за да покажа, че не всички са маскари и че още повече, у всеки може да се намери и нещо положително. Апропо във статията която цитирах на Антон Тодоров от Фрог Нюз се твърди, че Иван Костов е прикрил агентурното минало на Посланик Марин Райков. Това не като заяждане а просто за да се види, че всички са многопластови. Никой не е само черен или само бял. Поздрави.

 29. С такова доволно и хипнотизирано народонаселение-винаги дотук,под кривата круша,ще си стои тази страна-именно като ПОСЛЕДНА! никакви изненади и промяна към НОРМАЛНОСТ няма нито откъде да дойде,нито има собствени сили за това….Който бегал-бегал..уредил и оправил се е!Всекиму според хоризонта и потенциала собствен!

 30. Митниците. Там е заровено кучето. И никоя партия не говори за контрабандата в митниците?

  “Едно от първите изказания на новия финансов министър Калин Христов бе, че вече е направил анализ на двете приходни агенции – НАП и “Митници” и там всичко е наред. Христов обяви, че няма да прави смени, защото трябва да има приемственост и всичко е наред.(!????)

  Числата говорят друго. Министърът не е сляп, за да ги види, но явно е притиснат да си затвори очите.

  Защото през митниците се финансира партийната каса. През контрабандата и наркотрафика ще се купуват избори и ще се осигуряват гласове.” (offnews.bg)
  http://offnews.bg/index.php/171547/vie-si-protestirajte-oniya-si-kradat-prez-mitnitsite

  От статията става ясно, че едни 2000 000 000 лева се губят на година само от контрабанда на цигари!

  Аз мисля, че Марин Райков въобще няма да разлайва кучетата по темата за митниците. Не му трябват главоболия.

 31. G-n Injev,bravo za porednata vi desiatka. Podkrepiam NE NA BELIANE.Priemnika na borisov ne ni ostavi samnenie, che viarvat v edin i sashti “BOG”. Kakvo mojem da ochakvame sled dumite “ne silov a silen”?

 32. Бум на провинциалисти в политиката,медиите…..навсякъде.Нищо лично,но този процес е много интензивен и всички виждаме резултатите-лоши!Повтаря се историята след 1944г.,когато партизани и ятаци яхат властта,а образованите хора са изселени и пратени в лагери.Здравеопазването-стотици квалифицирани лекари,учили здравен мениджмънт,имащи контакти с колеги от цял свят,знаещи всеки проблем в системата бяха игнорирани,за сметка на Мими Виткова от Видин,Евгени Желев от Ст.Загора и като капак Десислава Атанасова от Дулово.Не се ли сещате за какво става дума?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.