Замазаната истина за зазиданото минало

„Няма как да замажат въпроса за наследството на Бойко Борисов”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на Националния съвет на партията, цитиран от БГНЕС.

Като чух това, направо ми се прииска да го „размажа”. Защото ако има майстори-мазачи в тази държава от десетилетия насам, това са точно другарите и другарките със столетни традиции в смазването на свободата, човешките права и истината за този факт.

Замазаха картината за срутилия се пред очите на всички комунизъм и в момента мажат и лъжат в тон с ропота на бедните, че всички беди на България се дължат на пустите 23 години преход.

Замазват факта, че ако има някоя политическа сила, срещу която е най-логично да се гневят хората, това е именно БСП. Защото е приемник на БКП, (из)оставила държавата без валутен резерв, с огромен външен дълг, с откраднати пенсионни фондове и с икономика в прединфарктно състояние от отровата на наливаните в нейния организъм допотопни съветски технологии, които ( заедно със сгромолясването на съветския пазар, планиран да ги гълта) вкараха България в 23 годишна реанимация и в момента страната ни е в интензивното отделение на Европа, закачена на системи като просител на европейска милостиня.

Замазват математически лесната за всеки първолак задачка по събиране, от която е видно, че тъкмо БСП е най-често и най-дълго управлявалата политическа сила през въпросния преход от 23 години.

Замазват факта, че солидарно с ГЕРБ замазаха истината за безобразията на две петилетки властване на президента (им) Георги Първанов и в това отношение твърдението, че нямало как да се замаже миналото на ГЕРБ (и от страна на ГЕРБ) е жива подигравка на съучастници в това солидарно замазване.

Замазваха какво ли не при управлението на ГЕРБ, стига да им беше угодно и удобно. Един „малък пример” : когато Бойко Борисов изтърси на международна конференция в София, че България била обявявала война на СССР от БСП си замълчаха, не го размазаха за това чисто комунистически невежество. Защото нямат нищо против лъжите, набивани в главите на българите от комунистическата пропаганда, да си стои в замазаните гънки на българските мозъци, за да продължава слугуването на съветските интереси, видоизменени като руски днес.

Мазачите от БСП са толкова умели в замазването, че чак замазаха очите на европейската социалдемокрация, която си избра за председател Сергей Станишев, свързан с антиевропейското лобиране за руския ядрен бизнес в момент, когато този вид енергетика е пред залез в Европа, ужасена от ядрения взрив във Фукушима.

В Италия потвърдиха с втори референдум пълния отказ от ядрената енергетика.В Австрия дори и не помислят да я възродят. На Гърция през ум не й минава тепърва да дърпа ядрения дявол за опашката. В Германия буквално се отказаха от нея ( да, постепенно ще става, но посоката е такава). Дори във Франция,европейската Мека на атома за електрически цели, омекнаха: избухна бурен дебат за ядрената опасност, подкрепен от протести. Но „европеецът” Станишев замазва очите на българите като сочи за пример Турция, защото тя заиграва с руското ядрено лоби почти , както и самият той- при това в тандем с другаря туркомразец Волен Сидеров, определен от руския официоз „Известния” като възможен коалиционен партньор на БСП в едно ново правителство на България, чиято задача ще е да възкреси отново АЕЦ „Белене”.

Ето тази грозна истина замазват другарите, които се борят отново да намажат от своята „течна дружба” на принципа, че където е текло, пак ще се плащат комисионни.

31 мнения за “Замазаната истина за зазиданото минало”

 1. Блестяшо!
  Никой досега не го е изказал по-силно, по-ясно и по-точно!
  Избожда очите.
  Но колко са зрящите в България, уви…!?!

 2. Изключително здравомислещ текст към същността на ситуацията.Само ще си позволя да допълня,че и това е научен факт,че психопатите винаги се опитват да ЗАМАЖАТ МИНАЛОТО,да го фалшифицират като възприятия за обекта им на обработка и използване -независимо дали това става в историята на едно семейство или обществената история…..психопата-манипулатор обича да манипулира настоящето и бъдещето,чрез миналото с ефтини ,цветущи еквилибристики от думи,псевдо-емоционален патос и постановки,общи аналогии,проектиране на силно обвинителни изказвания въобще и изобщо ,за да избегнат лична отговорност за постъпките си….

 3. Да замажат въпроса за наследството на Бойко Борисов ли? Че те не го замазват. Само уточняват, че наследството на Бойко Борисов е следствие от наследството на Сергей Станишев, както и следствие от всички други управления на прехода и отпреди това. И затова нямат време за детайли при толкова по-спешни проблеми в момента. А и всички тези наследства нямат нужда от замазване о от решително разриване (на Авгиевите обори), което едва ли може да стане за 2-3 месеца! Макар че този наглец Станишев си го проси и напълно го заслужава.

 4. Борисов, Станишев и Сидеров да седнат и да направят компетентен анализ разходи -ползи. Абсурд!
  Да правят буквални и преносни флиртове със соц. и ДС аристократи – да. Това не е абсурд!
  Резултата е токсичен/радиационен симбиоз за масово облъчване.
  Какъв психологически профил имат, какво точно могат, какви компетенции имат?

 5. Според мен, на ГЕРБ по им отива да са приемник на БКП.

 6. И в други държави са се намирали дупедавци, нац. предатели – слуги на руския болшевизъм но българските комунисти са без конкуренция в това съревнование. Техния “вожд” още 1919 болшевизира българските соц. демократи и беше верен слуга на злодея Сталин до последния си ден.Този “вожд и учител на българския народ” заедно със своите съратници и последователи са виновни за нещастието и объркването милиони човешки съдби в България и днешната мизерия.
  А новите “вождове” няма как да си признаят днес греховете (нали е ден за прошка) пред народа защото може да се събуди и да им иска сметка а не прошка! Затова лъжат и мажат “другарите”!
  “Ха, народ поробен, що си тъй заспал…” написал Ст. Стамболов преди 140 години…

 7. По-вече от блестящ анализ!Поклон!

 8. След няколоко минути г-н Инджев ще бъде гост в предеване на националната телевизия. Очакваме го с нетърпение.

 9. Блестящ! Поздравявам Ви, господин Инджев!

 10. Поздрави за поредното интересно интервю в НеделяX3 по БНТ! Това е дебатът който липсва от години по обществената телевизия и се радвам че те вече осъзнават тази липса! Ще се радваме да ви виждаме все по-често на екрана! Аз преди години ви споменах че рано или късно пак ще се сетят за вас понеже няма как да заобиколят такъв обществен фактор.

 11. Младите хора нямат и понятие какво значи БКП, ДС и производните им. Тях вече не ги интересуват причините в дълбочина, довели до сегашното положение. Лично аз смятам, че заиграването с протестите няма да донесе кой знае какви ползи на създателите на тези вълнения. Само дадоха на хората самочувствие, че могат да променят нещата. И ще си носят последствията от това. Колкото и да се делят протестиращите, зад гърба им стои мизерията и със смешни намаления на цените или също така смешни увеличения на доходите това няма да помогне. Освен това за такива плащания са нужни средства. Просто трябва да се пренасочат финансовите потоци които се крадат, към хазната. За енергетиката едно бъдещо правителство, което и да е то, би могло да се скрие зад допитване до народа, за това как да постъпи и след това да разсече гордиевия възел в енергетиката. Иначе баланс между руски,американски,мафиотски и народни интереси не може да намери и Господ.

 12. Напрегнете си паметта, съвременници – сриването на социалистическия “рай” България започна, когато на върха в СССР дойде Горбачов, който нямаше нужда повече от рекламна витрина на съветския социализъм, каквато бе нашата страна до тогава. Ние бяхме в СИВ това, което е днес Гърция в ЕС!
  Особено ме дразни надменното изявление на старите Комуняги, че виждате ли, ако Т. Живков не бил обединил “цъвтящите” кооперативи в АПК-та, нямало да се срине селското стопанство. А това беше принуден ход – изнсилваната и невъзстановявана по варварски руски образец земя даваше толкова много, че нямаше къде да го пласират – в цял свят станахме известни с липсата си на тари, условия за съхранение и ежпресен транспорт. Зеленчуците бяха станали на цена “жълти стотинки”, на село имаха храни, но нямаха пари. Другото дразнещо изкривяване от тогава е легендата за “бисерното” ни образование. А беше популярен следният анекдот: “Нашето образование учи как онова, което изглежда толкова възможно, всъщност е невъзможно, докато западното образование учи как онова, което изглежда толкова невъзможно, всъщност е възможно!”. Да се осигури така хвалената сега социалистическа социална система в условията на неадекватната ни тогава икономика беше възможно единствено по формулата “България – витрина на съветския колониализъм”. Затова сега, при липсата на единствената опора на “социалната” ни държава, единственото, което може да се прави е една шепа да трупа за сметка на вярващите в “светлия” социализъм по руски!
  Чудно ми е как възрастни хора не помнят и се ловят, както се казва, на “гола кука”!

 13. Браво!Не подлежи на коментар,въпреки че към изнесеното за способността на соцкомунистите да замазват истините,могат да се прибавят оща много други.Това ,обаче,не онивинява Б.Борисов и С-ие,за дериджето до което довкараха България и ползвания “опит” споменат дотук,за да замазват сътворените глупости ,обяснявайки ги с “наследството” от предходните кабинети,не само на БСП!

 14. Няколко афоризма на Николас Гомес Давила съвсем по темата:

  Лявото не винаги убива, но винаги лъже.

  Порокът, който измъчва десницата, е цинизмът, а левицата – лъжата.

  Левицата се смята за преследвана, когато не е заета с това да преследва някого.

  Фалшифицирането на миналото е методът, който лявото използва, претендирайки, че твори бъдеще.

 15. “Ако не простите на човеците прегрешенията им и вашият Отец няма да прости съгрешенията ви.”

  http://www.lovechtoday.eu/%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%B0/comment-page-1/
  Скъпи Приятели,Простете ми-Господ да Прости,Прощавам ви!
  Хубава,празнична вечер!:)

 16. Г-н Инджев, замазването е не само на вината, но и участието в един и същи отбор. Герб-БСП-Атака ще бъде новата тройна коалиция след изборите. Обвиненията в публичното пространство са просто акт на скрито съглашение между рубладжийски партии. ФАКТ! Уж, леви, Уж десни, Уж националисти, а целта е МАНИПУЛАЦИЯ и печелене на гласове…или правилото е разделяй и владей!
  Трите партии са като три крила в БСП/БКП…Бойко Борисов дойде на власт, за да отврати хората от дясното, защото няма по-голяма измама от политик наричащ се десен, а в същото време опитващ се да възстанови Живковизма! Поне за Станишев знаем, че е комунист. За Сидеров какво да кажем, ами той е за този, който му ПЛАЩА! Сидеров е ЮДА, хвърляш ПАЧКАТА отгоре му и той е готов и майка си да продаде и предаде както и го направи де факто! Ей това е бъдещото на България, за съжаление, НАЙ-ЛОШОТО ПРЕДСТОИ!

 17. Не само че от БСП замазват минало, настояще и предвидимо апокалиптично бъдеще, ако не се откачиме от руската пързалка, по която са ни търкулнали, но и терористично бойкотират всеки опит на България и нейните институции на всички нива да влязат в някаква цивилизована нормалност. Сякаш са в бойна готовност и скачат при всеки случай на изплъзване на ситуацията извън техния мошенически контрол. Те са НАПАСТ! Не са чудни нито протестите им сега, нито икономическата дестабилизация, която докараха за своя изгода – всичко това е плод от системното им наслагване, а БСП е сърцето на мафията.

 18. Тия Мижо Инджев да ги разправя на родените след 10.11.89.Едва ли мижавите 14 милиарда в долари дълг са причината за днешното дередже на българите.Гърците,без да са живели социализма, са с 450 милиарда дълг в евро и най-ниската им заплата е 6 пъти по-висока от най-ниската в БГ.

 19. Това е гласът на истината! Тази блестяща статия изразява единствената възможна политическа позиция, която би могла да обедини разгромената Българска десница! ГЕРБ и БСП са двете пагубни продължения на убийствения за нацията Български комунизъм! ГЕРБ и БСП нямат повече място в политическия живот на страната! Само пълното им изолиране може да ни изведе на пътя на Свободна и демократична България, за която бленуваха и се жертваха нашите предци!

 20. „Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото.“
  George Orwell (Nineteen Eighty-Four)

  Нужно ли е да се питаме кой владее настоящето и иска да владее и бъдещето?

 21. Не познавам по-безочлеви изчадия от българските комунисто-социалисти!Дано истините, които споделя с нас г-н Инджев достигнат до умовете и сърцата на останалите българи!

 22. Gospodin Indjev,na sila moje6 da vzeme6,a na sila nemoje6 da dade6.Balgarite neiskat da sa dobre,neiskat darjavata da im e podredena,izop6to neiskat takiva normalni ne6ta.Balgarina iska da si e v blatoto,kato niakoi 6opar i da 4aka niakoi da go ,,opravi”.Dvama gubernatori na 6tata Ilinois sa v zatvora.Rod Blagoevi4 6te si iskara tam 14 godini,kato parvia pi4.Koga 6te stane tova v Balgaria?
  Pozdravi ot Chicago,USA

 23. Тази вечер по ТВ-новините видяхме нещо абсурдно – бати Батман заедно с верния си Цецо са в Ловеч, а кака Цецка – в Банско. Според мен по-силна демонстрация, че “президентът” и служебният “премиер” са марионетки НЯМА!

 24. До Д.РУДЗКА,
  Прав си “мижавите” 14 милиарда не са основната причина за днешното ни състояние. Главната причина си ти и такива, като теб.

 25. Драги Иво, с удоволствие чета Вашите блогарии. Комунягите винаги са били мазачи на филии според израза на В.Томова, и не само те. Всички, които ни се “изредиха” от 1990-та насам са такива. Политиката в България от време оно винаги е била метод за правене на пари, а не на политика. Не разбирам Вашето “възмущение” от приказките на един антибългарин, античовек и анти-въобще Станишев (да не употребявам нецензурни слова), който мисли само за собствения си памперс. Не може да наблюдаваш страната през светло-сините завески на волгата или чайката, а сега през затъмнените стъкла на мерцедес-чето и да си наясно с нещата. Тия хора хабер си нямат от нуждите на своя народ. Те са носители на най-ретроградното още от времето на Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков, Тодор Живков, Димитър Станишев и т.н. Нашите зомбирани стари родители трябва да им бъде забранено въобще да гласуват за тия изроди. А че бате Бойко е производна на същите тия комуняги още повече засилва у мен желанието да си открадна един АК-47 и да се “присъединя” към революционните отряди на Болен Лидеров.

 26. Когато през август 1989-та ме изключиха от БКП-то за неспазването на кривата линия на партията нещата изглеждаха по съвсем различен начин. След няколко месеца започнаха да ми се “мазнят” колко съм бил предвидлив. Глупости на търкалета. Почти половин година след това тоягата яко игра по гърба ми. Добре, че Белене беше изключен от играта (вече).

 27. ДО GEORGI YORDANOV

  Българите не искат да са в блатото, господин
  Yordanov,но за това,което говорите е необходимо
  време. Прекрасно е да се живее в държава, за която други, а не Вие сте допринесли да е такава, а Вие ползвате и удоволствате и ругаете своята България.

 28. Това е истината за България, описана блестящо в
  статията. Благодаря,г-н Инджев.

 29. “Фалшифицирането на миналото е методът, който лявото използва, претендирайки, че твори бъдеще.”
  А възкресяването на проектите за “светло бъдеще” (АЕЦа) е средството, с което искат да ВЪРНАТ това минало.

 30. Великолепно казано: “ЗАЗИДАНО МИНАЛО”. Минало сътворено от БКП, вкопано от БСП и продължено от ГЕРБ. Ще дойде ли време да се скърши тази вкаменена постройка?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.