Махалото на фукнята

Борисов не просто се скри от народа, но и от своето второ аз, каквато е ТВ7.

Тази сутрин в ефира на същата(?) телевизия, в която почти буквално, а не метафорично, Бареков му масажираше мускулите и се подхилваше покорно на шегичките на господаря си за собствените му „мускулчета като велосипедни гуми”, обожествяваният от този екран бивш премиер беше наречен мутра. Бареков взе да се върти на стола, но стоически сдържа навика си да брани началството, което толкова дълго и страстно обслужваше, че при споменаването на името му в негативна светлина се усеща сега как напъва каишката да скочи върху минувача, позволил си да погледне в двора на господаря.

Обаче имаме новина: Борисов не звънна по телефона да се разкрещи и да отнеме ефирното време за още критики, като обикновено правеше (например при Люба Кулезич, докато тя се „мъчеше” в ТВ7, позволявайки му покорно да й проваля предаванията по тази схема). Поради което зрителите чуха без ответна реплика и твърдението на друг гост в студиото на Бареков, според когото правителството на Борисов е било „управление на лъжата”. И този път Бареков не мигна стоически.

Какво става?

Води се задкулисна битка за отнемане на част от най-важния властови ресурс на Борисов, трупан от него през всичките години на неговото пребиваване на върха на медийното ухажване: медийния монопол. Борисов стана „важен човек” именно благодарение на медиите и само с отнемането на тази негова любима играчка може да бъде върнат обратно към ролята му „човек от народа”, но сред народа, а не стъпил върху главата му, на която се покатери благодарение на дългогодишното лазене по стълбицата на медийния си рейтинг. „Опявам” по този въпрос от години и ето, че май „някои хора” са се присетили, че трябва да вземат мерки.

По всичко личи, че тези хора са от кръга на президента Плевнелиев. Единственото видимо доказателство, което може да се „пипне” с ръка, е именно ставащото в, около и вероятно зад ТВ7, която е главният досегашен рупор на ГЕРБ и конкретно на тандема Борисов-Цветанов. В тази фуния бяха налети милиони, но ефектът, както при всяко глупаво управление и сбъркан начин на мислене, е обратен- обръщането на ТВ7, която се върти сега като ветропоказател да улови спасителната посока на циклоните и антициклоните в предизвиканата от управлението на ГЕРБ криза, демонстрира рисковете на безпринципността.

А събитията явно се развиват бързо. Докато в студиото на Бареков ругаеха толкова скоростно разлюбената от него власт, а той ласкаеше народния гняв с обобщения срещу политиците, на екрана на абонатите на Близу потече крол, т.н. „бягащ надпис” , който уведомяваше уважаемите абонати, че от 12 часа на обяд прекратява излъчването на ТВ7 във всичките й разновидности, защото „за съжаление” не било постигнато споразумение за продължаване на договора между компанията и телевизията за сателитното й излъчване.

От бягащия надпис се разбира, че не само БУЛСАТКОМ, но и този оператор бяга от ТВ 7. Което вещае потъване на този Титаник, заедно с титан(ик)а на българската журналистика, сложен начело да върти кормилото в желаната от господарите му посока.

Верен на слугинския си навик да води кампании по заповед на началниците си срещу посочения отгоре враг Бареков сега самоотвержено воюва с президента Плевнелиев и по това може да се съди за пренареждането на картите зад кулисите на медийния монопол. Акцентът в тази война е отказът на министрите от служебния кабинет да се появяват на екрана на тази телевизия. Бареков възмутено заклейми президента, че им е забранил да стъпват при него ( е, моя милост е забранен да се появява в ТВ7 от 2 декември 2011 г., заради моя критична статия срещу банкера Цветан Василев-лично директорът Бареков спуснал тази заповед на подчинените си- но кой съм аз, че да правя аналогии!).

Накрая на предаването, обръщайки се лично към Плевнелиев, убеден, че президентът непременно гледа в момента, Бареков го удари на молба с елементи на заплаха към президента от името на своята „много голяма аудитория” да пусне министрите в поверената му телевизия.

Само че Борисов вече май не може да нарежда на Плевнелиев, а и нищо чудно в конкретния случай да не иска, що се отнася до ветропоказателя Бареков, който „падна на колене” да проси президента за милост заради публицистите Карбовски, Кошлуков, Диана Найденова и Любен Дилов, които трябвало да си изкарват рейтингите (т.е. за единия къшей хляб се борят, бедните!) . Като допълнителен аргумент Бареков саможертвено подчерта, че той дори не им бил началник, понеже те си имали продуценти. Сякаш някой им е виновен, че се полакомиха за лесните големи пари и си „купиха фабрика на 9-ти септември” в банкерската телевизия.

Каква механджийска трагедия само: свикнал е човекът да обслужва властта и не може да понесе това, че тя сега не иска да бъде обслужвана от него и той й се моли!

Залюля се махалото на Фуко и постигна ефекта на фукнята.

27 мнения за “Махалото на фукнята”

 1. Това, което знам – началниците на Бареков са ДПС. Смятам, че чрез ГЕРБ ДПС участваха тайно във властта. Слушам приказките им и разбирам, че ДПС и Първанов готвят новото правителство да бъде от типа ОФ. ДПС, БСП, ГЕРБ и Атака разизиграват някакви театри уж са противници, но всъщност ни предлагат едно и също, а то е генералите от ДС. Нека не забравяме и Цветелина Бориславова, която може да не живее с Бойко, но партньорството им едва ли е приключило. Личното ми усещане – служебният кабинет е правителство на Цветелина, което отново ни води към ГЕРБ и ДС. Не съм имала и сега нямам позитивни очаквания от Плевнелиев, не е в състояние да бъде независим.

 2. Бареков е емблема на слугинажа!Г-н Инджев,не удостоявайте с вниманието си подобни помияри.

 3. Към Иванов&

  По принцип сте прав, но в същото време той е като онези рибки, които японците си държат у дома в аквариуми, защото започват да се мятат преди земетресение. Не разполагам с някакви специални канали за информиране за задкулисието, така че съм принуден да следя публичните индикации, ако искам да си направя съответните изводи.Така че се налага да газя в калта, няма как.

 4. Знае ли се нещо за политолога Антон Тодоров.Той демонстрира такава информираност.че се питам да не би да е работил в РУМНОИ ,ДС,КГБ,едновременно?

 5. Не съм забелязал Плевнелиев и Борисов да са в лоши отношения, даже напротив, съдейки по назначеното от него служебно правителство, стигам до заключението, че връзката им се задълбочава. Според мен Плевнелиев е един от многото метастази останали след управлението на ГЕРБ.

 6. Едно не мога да разбера, защо сега, когато в България няма тоталитарен режим, няма политически затворници и др. под., все още журналисите се държат така, сякаш има. Хората вярват на журналистите, защото смятат, че те честно си заработват хляба, като ни представят фактите напълно обективно. Да, ама не. Сега, когато нашите журналисти не са заплашени с убийства и затвори, те продължават да се държат така, все едно са. Отвратена съм от факта, че по-голямата част от журналистите ни се продават като леки жени. Отвратена съм от това, че са готови да ни засипват с информация за житие и битие на силните на деня, но когато трябва да им извадят кирливите ризи мълчат като риби. Отвратена съм от това, че въпреки огромните скандали, които ни засипват отвсякъде, нито един журналист не ни показа какво притежава Цветелина Бориславова, Славчо Христов, Милко Милков, Николай Вълканов, Петър Манджуков, Васил Божков и още десетки подобни персони и как са го придобили. Дори не ми се слушат новини вече, почти спрях да чета информацията във фейсбук. Отвратена и обезверена съм.

 7. “Салтото на Бареков” представлява премятане на 540 градуса изпълнено от поза партер, като приземяването пак е в поза партер, но наведен в обратната посока.

 8. От години го наблюдавам този фъфлек Любен Дилов и се отвращавам от него. За пари къде ли не се появи, представяйки се за толкова “информиран”, “грамотен” и “начетен”, че направо ти се повдига от него!! Като го видя и сменям канала.Другите от компанията “журналисти” на Бареков са все същата отвратителна помия.

 9. С тези няколко милиарда лева който откраднаха управниците от ГЕРБ спокойно може да купят която и да е медия, и по какъвто си пожелаят способ, явно или прикрито, и ще продължат да ни облъчват с лъжите си. Служители като Бареков, дори по-добри винаги ще се намерят.

 10. Добър ден, г-н Инджев!
  Коментарът ми не е съвсем по темата, но не знам друг канал за контакт.
  Купих и в момента чета книгата Ви –
  “Течна дружба”, там на 29 стр. Вие цитирате от книгата “Аз бях агент на Сталин” на Валтер Кривицки -“… Сталин изпратил със съгласието на българския пемиер Стамболийски, с когото бил “в най-добри отношения”, група съветски шпиони в България. …”. По-нататък се правят обобщения как тези шпиони, щели да разлагат Българската армия и т.н. Аз Ви уважавам, като журналист, но …, хайде да разсъждаваме!
  1)Стамболийски е убит на 14 Юни 1923г, което значи че тези добри отношения са се развили преди тази дата, т.е. още не заглъхнала гражданската война в Русия, Сталин току що избран за Генсек на ВКП, ЧК се ръководи от Дзержински, Българската армия редуцирана около 20 000 хиляди( съгласно Ньойнския договор) предимно войничета селски момчета, които едва ли знаят Руски език и Сталин и Стамболийски се запознават (интересно къде са се запознали), уговарят първия да прати шпиони, които да деморализират войничетатал.Имайте предвид, че те са се водили доброволци(войниците в БА) т.е. не са били наборни , а са подавали заявление за да служат!;
  2)Самият Стамболийски е не до любвал(меко казано), Българските комунисти – известно Ви онова сравнение със скакалците и комунистите, което той е правил?
  3) Ако наистина са били пратени шпиони в България, то най-вероятно целта е била не Българската армия, чийто команден състав е бил наистина по това време предан на монарха, а приетите в България от правителството на Стамболийски белогвардейски части през 1922г, а от тук пък и да се правят сравнение със състоянието на БА в 1944г и поведението на генерал Иван Маринов?!
  4) Ако мога да изразя лично мнение, то смятам поведението на генерал Маринов за правилно, защото в противен случай щяхме да имаме поне два факта :
  4.1) братоубийствени междуособици в Българската армия, по-това време наистина в голяма степен деморализирана, но поради шпионите от 1922г;
  4.2) Убит някой и друг Съветски войник и много безсмислени жертви на млади Български момчета( както между впрочем се случва с участието ни във войната след 9 IX 1944г и повод за още редица паметници на СА, ние сега и този със шмайзера в София не можем сега да махнем, макар че никой не е гръмнал в България тогава срещу СА!

  С най-добри пожелания Т.Русев!

 11. Ivo, zashto premalcha koi bjaha
  gostite v studioto na Barekov – Kancho Stoichev i “chengeto”-Anton
  Todorov i tolkova li veche ne mozhesh da proumeesh, che sega problema ne e
  Borisov, a KGB i ruskite chengeta s
  tjahnata balgarska agentura v Balgaria zaedno s restavraziata na
  komunizma – tova sega e problema – a
  ti edno si znaesh – Borisov i Barekov…Da ti se chudi chovek na
  neobjasnimoto ti povedenie,,,

 12. Като допълнителна екстра по темата – През зимата фирмата държаща правата за А група, в която осн.акционер е Кирил Домусчиев и е върл противник с Цветан Василев(като футболни отбори) се отметна от договора с Булсатком и даде веднага правата за същите пари на ТВ7. Та сега дали отново скоропостижно няма да се развали този договор, та да имаме и едно футболно махало Фуко, т.е. футболофукня 🙂

 13. Към JAMES PARDEW:

  Ваше превъзходителство ( което ми говори на “ти”), много добре сте научили български език ( ако не броим някои граматически грешки)- очаквам и кирилицата да прихванете.
  Обаче не разбирате или не искате да знаете, че Борисов и слугата му Бареков са също част от руския проект, което би трябвало да е ясно за един бивш американски посланик в България, за какъвто лъжливо се представяте.

 14. Към Танчо:

  Добро утро, господин Танчо!

  Щом Ви харесва предателството на генерал Маринов, очевиден агент на Сталин в правителството на Муравиев, който е създал повода България да бъде окупирана от Червената армия ( и се хвали с това по време на т.н. Народен съд),не би трябвало изобщо да си говорим- поначало на провокатори без име избягвам да се хващам на въдицата.
  Но с претенцията си да знаете повече, всъщност се издавате като неграмотен по темата: не е имало СА ( Съветска армия) по онова време. Дори не владеете терминологията ,но имате претенцията да спорите с покойния Кривицки, когото цитирам коректно, но поради това, че е “самоубит” междувременно ( в Ню Йорк по време на Втората световна), той не може да отговори на “хитроумното” Ви оправдаване на съветския шпионаж в България.
  Не ми отговаряйте -щом искате да си пишете с покойника Кривицки (с надежда да постигнете някакъв ефект тук), намерете начин да спорите с него.

 15. Бареков е просто лакей на власт имащите, а не само на Борисов. Плевналиев просто не е Борисов. Мислите ли, че подобна метаморфоза е възможна с медиите на Делян Пеевски и ДПС? Е, може би ако Доган отлети един ден с летящата си чиния. Аз лично съм доволна от развитието на Бареков и компания – те направиха най-лошото за себе си – просто се самоубиха. Както се казва – никой не може да ти направи това, което то можеш да направиш за себе си.

 16. Добър вечер г-н Инджев!
  Благодаря за отговора!
  1) Не съм провокатор, надявам се поне наполовина да съм Ваш съмишленик!
  2) Става въпрос не за харесване на предателство, а за изразяване на мое мнение, какво би станало, ако в този момент бихме тръгнали да воюваме с Червена, Съветска или както се нарича тогава въпросната армия. А това, че мнението ми и решението на въпросния генерал Маринов съвпадат не значи , че го харесвам!
  3) Нямам претенции да знам повече и изобщо да се състезавам с Вас или, който и да е на “знаене”, даже за въпросния Кривицки и неговата книга научавам от книгата ви “Течна дружба” и не Ви упреквам в некоректно цитиране;
  4) Не проумявам, откъде направихте извода , че оправдавам съветския шпионаж в България?!Между другото аз съм подписал петицията за демонтиране на “паметника на Съветската Армия” и то отдавна!
  5)Просто припомних факта, че по това време в България е имало настанени Белогвардейски части и те са живеели напълно организиран живот, което се е знаело от така наречените “болшевики” и е било напълно логично да се опитат да ги демотивират, което е много по-вероятно от това да шпионират обезкървената Българска армия по него време!
  6) Имах и все още имам намерение като чета Вашата книга да се опитам да изразя своето мнение по засегнатите в нея въпроси, ако ми дадете такава възможност и ако за Вас представлява интерес как я оценяват Вашите читатели;
  7) Надявам се няма да стигнете чак дотам да ме обвините, че съм купил и чета Вашата книга, защото съм специално изпратен от тъмните сили
  провокатор!

  Бъдете жив и здрав и Бог да ви пази!

 17. Към Танчо:

  Ок, не сте провокатор, само ме провокирахте с въпроси към покойния Кривицки, които просто съм цитирал, но адресирате към мен.
  От емоционалния Ви отговор съдя, че съм Ви засегнал незаслужено,поради което Ви се извинявам, реагирайки ненужно ( също така) емоционално.
  Бъдете също толкова, че и повече, жив и здрав!

 18. Спокойствие, драги телевизионни зрители! Каналите на въпросната компания отново се излъчват от Blizoo. Вече никой не е лишен от вдъхновената им псевдожурналистика. Засега. /Някой може ли да определи поне за себе си колко души в ТВ7 не злоупотребяват до край с професията?/ Много е любопитно при какви условия са се договорили да се поднови излъчването. Дали ще научим истината?

 19. Г-н Танчо, вчера не исках да се намесвам в спора ви с г-н Инджев, но само бих ви припомнил , че превземането на болшевишката партия от Сталин е започнала много преди да умре Ленин, просто си “назначава” “партийните” кадри , които после го слушат безпрекословно, за което допринася и дивашкия терор , на който са подложени ВСИЧКИ ,които не му изпълняват прищявките , или просто не му харесват.
  Най-лесно се правят диващини ,чрез отвесна йерархична бюрокрация, т.е. най-лесно се убива на книга.
  Това е лесно разбираемо в сегашния виртуален геймърски свят, в който убиваш виртуални противници в някоя брутална екшън игра, БЕЗ угризения на “съвеста си”!
  Е, за Сталин тази “виртуална” игра е построената от него отвесна йерархична бюроКРАЦИЯ в РЕАЛНАТА територия на СССР!
  Но за “виртуалните” му противници , тази “”виртуална” сталинска игра” си е съвсем РЕАЛНА, в която те са ликвидирани съвсем РЕАЛНО!

  А колкото до генерал Маринов, НИКОЙ в България НЕ е искал от него да обяви война на Сталин , още повече през септември 1944г..
  Точно обратното, ВСИЧКИ са искали , той да обяви война на ТРЕТИЯТ РАЙХ.
  Много преди генерал Маринов, още през 1941г. би било резонно да се обяви война на СССР, тогава са големите победи над СССР.
  Да ,но през 1941г. България не обявява война на СССР, нещо повече – запазва ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ си връзки със Сталин!
  Въпроса ,който г-н Инджев повдига е – ЗАЩО генерал Маринов НЕ обявява война на Хитлер, и така дава ФОРМАЛЕН повод на Сталин да обяви война на България !
  А словоблудстването ви за братоубийства в армията, и жертвите ,които би дала при отпор на РККА, въобще няма да го коментирам!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.