От Русия се задава нова Велика октомврийска революция (ВОР)

Случайно или (по-скоро) не, но България проспа твърде интересния факт, че преди полови година Путин се скара на мастодонта Газпром, че е „проспал” шистовата революция. Именно така се изрази той без никаква ирония: „шистовата революция”.
На заседанието на руската държавна комисията на горивно-енергийния комплекс на 23 октомври 2012 г. Владимир Путин е поръчал на “Газпром” да анализира пазара и да докладва за принципите на експортната политика. Руски сайтове го цитираха да мъмри концерна с думите :”Политиците, експертите, бизнесът заговориха за настоящата шистова революция”…
Какво конкретно като дела и мерки е последвало засега не знаем, но Михаил Корчемкин съобщава интересна подробност в сайта East European Gas Analysis. Специалистът е установил, че тихомълком от сайта на Газпром е свалено интервю на шефа на Газпром Алексей Милер за германския Зюддойче цайтунг от юни 2011 г., в което той се подиграва, че добивът на шистов газ бил нещо като „холивудски филм”. С което много напомня на подигравките, изречени от руската делегация, придружаваща Путин в София през януари 2008 г., когато триумфиращите руски енергетици се превиваха от смях, че нямало да има такава „опера”, като петролопровода „Набуко”.
Да припомня защо е разтревожен Путин.
Според руския в.”Ведомости”, газовият бум в САЩ вече се е отразил на руските позиции: потреблението на газ в Европа намаля с 9,9% за 2011 г. В същото време за една година износът на природен газ от САЩ се е увеличил с 38% .
А сега да се върнем в нашата проруска губерния, в която бяха организирани „спонтанни” демонстрации срещу несъществуващия добив на непроучени находища на хипотетичния шистов газ, който обаче поне на теория би застрашил в далечно бъдеще руския монополист Газпром, вилнеещ на българския пазар без конкуренция. Слез един напън на добре смазана ( досещате са как) машина от едновременни демонстрации в 16 български града, свикани на 14 януари 2012 г., премиерът Борисов светкавично реагира и на 16-ти нареди на своето парламентарно мнозинство да вкара за гласуване мораториум върху проучването за опасния за Газпром ( и недоказано опасен все пак за България) шистов газ. Само след два дни България осъмна като първата държава в света, която си и забранила да знае, дали изобщо разполага с възможен ресурс да води независима енергийна политика- пък дори и без да го разработва, нопоне да знае, че го има и така да се яви срещу Газпром с друго самочувствие на масата за преговори, а не да лази под нея..
След онази януарска „ антишистова революция”, както гордо я наричат онези с мегафоните от съветофилската пета колона, дойде и февруарската революция от 2013 г. Тя вече имаше своя успешен прототип с миризма на руски газ и рубли. Сценарият се повтори в разширен вариант- този път бяха яхнати не екологичните страхове ( също толкова законни и автентични, както и яростта от високите сметки за ток) на народните маси, а гневът им от управлението на Борисов, който на бърза ръка опразни терена за избори.
На тях в Кремъл очакват да победят открито проруските БСП и Атака, за да продължи колониалната им политика. Сидеров ще продължават крещи от телевизии и улични трибуни за „колониални схеми” на капитализма, заробващи България, докато зад този параван ще си тече „течната дружба” в желаната от руските колонизатори, която е истинската,реално действаща от 68 години колониална съветско-руска истинска колониална схема.
Очаквайте обаче всякакви циркове. Защото, както намирисва откъм столицата на нашата енергийна колонизаторка, като нищо може да дойде заповед по гарнизона да се козирува на добива на шистов газ. И тогава ще видим същите комсомолци,чегеваристи и атакисти да маршируват със старите лозунги, от които вече е изтрита думата „анти”. Защото ще се борят вече за прослава на Великата октомврийска революция ( ВОР) в областта на фракинга- нали през октомври Путин е прозрял и е посочил бъдещето!

20 мнения за “От Русия се задава нова Велика октомврийска революция (ВОР)”

 1. Преди две години имах две мечти.
  Едната – западна оферта за АЕС Беляне.Тя се сбъдна ,но Р.Овч. я нарече чудовището Франкенщайн ,без да знае милият ,че Франкенщайн е докторът създал чудовището.
  На път е да се сбъдне и втората ми мечта – руска оферта за проучване и добив на шистов газ.
  Вече ми се оформя и трета мечта – протести на русофилите срещу тази руска – съвсем реална оферта .
  Дали да не помечтая и за четвърта мечта – заповед от Москва да се премести МОЧА….

 2. Петата колона не е само в ръцете на Сергей, част от нея си седи и с Борисов. Няма да мине дълго и ще бъде “открито”, че великолепната РУСКА технология за шистов газ е много добре да се приложи в България, като руска революция в добива на газ. Няма значение, че неотдавна бе “масово” отречена. Някога Хитлер и Сталин бяха приятели, после врагове. Може би същото ще стане и с ураниевите реактори, които сега се заменят с ториеви по света. За това се “работи” в Русия, след като технологията е вече приложена в Норвегия. Много стара история, която все се повтаря. Първите “руски” коли Москвич идваха като на моторния блок все още пишеше “OPEL”, колите Волга странно приличаха на точно съшия американски Форд. И много подобни истории за приложението на великата РУСКА техника в българската й колония.

 3. Газпром планирует заняться сланцевым газом в США. Об этом в среду сообщил глава Газпромэкспорта Александр Медведев. Российские чиновники уже признали, что рост добычи сланцевого газа в США представляет проблему для Газпрома. Однако эксперты уверяют: в добыче сланцевого газа есть много проблем. Возможно, выход российской монополии на рынок США будет «куплен» ценой каких-либо существенных уступок со стороны нашего государства
  Източник – Взгляд 9.06.2010г.

 4. Чудесно, г-н Инджев ! Но ми се струва, че би било добре, ако проявите и малко съчувствие с тези бедни душици – чегеваристите и остальнаята сволоч. Не им е никак лесно в крайна сметка. Днес против, утре за… Колкото и да са кюретирани между ушите, сигурно не могат и те вече да се оправят за ли са, против ли са… Тъкмо станаха тв герои на антишистовите и (не руски) антимонополни протести, сега може да трябва да се отмятат от каквото са казали. Пък не е минало толкова много време, та да разчитат на ленивата българска памет да е забравила… Та… смилете се, те не са виновни. Толкова им е акълът.

 5. Не ги мислете тях – русофилите или по- точно рублофилите( макар, че съм сигурна, че предпочитат долари или евро). Сигурна съм, че много научно ще докажат, че руската технология за добив на шистов газ е много новаторска и съвсем безвредна. Те години наред само това практикуват- демагогия и лъжи.

 6. Петата колона на рублофилите след едноличните антиамерикански акробатики на Румен Петков, премина към “масови” протести за добива на “американският” шистов газ, който сега се работи да се въведе в Русия. След това направиха “огромен” незаконен референдум до бабичките за руски ураниев реактор, когато бъдещето е на ториевите реактори, които вече работят. Направиха “масови” демонстрации уж от русофили против цената на тока и всичко друго. Не се ли умориха да протестират срещу това, което те самите създадоха и продължават да създават? Хората се самоубиват заради техните подмолни акции и агитки. Или това е само тренировка за изграждане на тяхна собствена армия, когато чувстват че пропадат. Искат да леят отново кръв, но не тяхната, а чуждата.

 7. @Васил Костодинов
  И двете Ви мечти са вредни за България:
  – западна оферта за АЕС Беляне – тази оферта нито ще направи района несеизмичен, нито цената на тока приемлива!
  – руска оферта за проучване и добив на шистов газ – ето това вече е гарантирана опасност за околната среда и хората.
  Внимавайте, какво си мечтаете, защото понякога мечтите се сбъдват.

 8. Съветското джудже е най-високото джудже в света!
  Съветският болен е най-здравият болен в света!
  Руският “сланцев” газ не е шистов газ! Той е напълно безвреден и дори подобрява почвата и водата, и повишава урожая и млеконадоя!
  Руският цианкалий е най-безвредният цианкалий и като такъв – изключително полезен за здравето!
  Списъкът може да бъде продължен.
  🙂

 9. Другари,
  Не се поддавайте на провокации! Истината е в в програмата на моя политически приятел Karelson, която току що публикува в “Дневник”:
  1.България се нуждае от правителство на националното спасение заради тежката икономическа криза. Готов съм да вляза с всеки в коалиция , макар и на пръв поглед изглеждаща безпринципна. Но това е само за благото на народа , понеже трябва да започне незабавно повишаване на доходите.
  2. Разкриване на от 250 000 до 3 000 0000 нови работни места
  3. Национализация чрез изкупуване на мажоритарни дялове след тяхната оценка от според комисия одобрена от мен.
  4.Повишаване на минималната заплата на 1000 лева, а средната до 3-4000
  5.Пренасочване на геополитическия кур(с) към Русия , Китай , Идния , БРИК , ИБРИК , Папуа-нова Гвинея и Бряг на Слоновата Кост.
  6. Гражданско участие във всички институции , посредством моите парламентарни листи
  7. Издигане на екологията в приоритет. Спасяване на застрашените видове – калинки , съсели , търтеи , тикви и др.
  8. Разкриване на нови енергийни мощности – ВЕЦ Черно Море , АЕЦ в Беляне , Видин , Козлодуй , Пловдив , Бургас , Китен и Айтос.
  9. Ликвидиране на проблема с детските градини. Заимставане на най-доброто в тази сфера от световния опит – Сталин , Пол Пот и т.н.
  10. Възстановяване на длъжността ЗКПЧ и народен артист
  11.Грижа за посрастващото поколение и неговото възпитание. Децата ни са най-важното за нас и трябва да ги възпитваме добре. Ежеседмични беседи с интелектуалци – Слави Трифонов , Велислав Дърев , Патрашкова , Люба Кулезич , Н. Бареков-Дудука и др.
  12. Започване на собствена ядрена и космическа програма , които да направят България независима от световните колонизтари , юдеите , масоните , мормоните и рептилите Изграждане на космодрум.
  Провеждане на референдрум за космодрум край Пзарджик
  Предложена ми е позиция на министър на водопадите в неговото правителство.
  Коле.. Другари, това е само втременна програма, но за вас трябва да е ясно, че ние след въастановяването на милото ни отечество ще продължим да налагаме новия ред…пардон път в правилната посока. За нас не е важно дали кракингът е такъв или онакъв за околната среда. Важното е да е руски, защото ние знаем, че само руското е това, което е благодатно за нас и околната ни среда. Калиевият цианид използван в руския метод ще избие всички вредни бубулечки намаляващи добивите пшо нашите нивя, храната на народа. Руските АЕЦ, които ще направят тока безплатен основани на ураний, торий или каквото там са най-безопасните и дориу са полезни за растежа на подрастващото поколение. Помислете за доброто на нашите младежи, като другаря Че именуван в чесат на легендарния другар ЧЕ и сподвижник на другаря Фидел! Нашата младеж заслужава само най-доброто, като Слави (все едно Трифонов или Бинев), Златите, Кулезич Шаренкова и всичко руско! Когато завършим възстановяването на нашата мила каручка ние веднага ще я обърнем в правилната посока с гъза към Европа. Няма да отнеме много време щото тя си е гъз отвсекъде. Важното е само да ни впрегнете нас да я водим по новия ре… път. Гласувайте за нас (с гъза си)!

 10. Споко дами и господа, сигурен съм, че новата руска технология за добив на шистов газ ще ползва екологична течност – ВОДКА а не отровни химикали. Хем евтин газ, хем обогатена с водка вода ще пием!

 11. Шовинизмът е в основата на много неща. Допълвам от действителни случки: У нас яблоки больше чем у вас. У нас комары во какие большие -суп можно варить из них. У нас тоже есть Черное море только наше побольше!!!

 12. До Тодоров – мечтая за оферти,а не за реализация на руските проекти.

 13. От великоруския шовинизъм до ленинизма, сталинизма, брежневизма, андроповизма и социализЪма и дръгите тъпизми е само една крачка. А сравнението на ЖЕЯ за българското и руското Черно море избива рибата на 100%, за което му (й) благодаря. И на вас, автора на статията.

 14. Изключително интересно ми е дали забраните за добив на шистов газ във Франция, Ниделрландия, Люксембург, Австрия, Чешката Република, Вермонт (САЩ) са също дело на съветските другари или добива на шистов газ е една толкова брутална технология че се е наложило главните прокурори на 8 щата съдят ЕРА за това че я е допуснала?

 15. И още нещо руската фирма “русгеоком” която иска да добива шистов газ в Рогозина общ. Генерал Тошево трябва да бъде незабавно изгонена от страната

 16. Моето мнение е, че ядрената енергетика е първо вредна за околната среда и второ много по-скъпа отколкото твърдят. Но добива на шистов газ според това което пишат за него също не е екологичен. Разбира се авария в АЕЦ и/или съхранение на отпадъците е много по-зле отколкото последици от добива на шистов газ – поне така изглежда.
  Ако не намесваме политиката аз ще съм винаги против АЕЦ независимо дали е руски или западен. Въобще няма да се чувствам спокоен, че французи, американци, канадци или японци биха строили АЕЦ в България. Чернобил беше руски (съветски), но Фукушима и Три майл айланд са западни аварии.
  По същата логика защо да се радвам и на шистовия газ, независимо дали ще го добиват руснаци или американци.
  Ако разглеждаме енергийната диверсификация нещата стоят по-различно. Но дали ще си струва риска за природата, водата и хората постигайки някаква диверсификация. Ясно е, че поради ествествени дадености не можем да се откажем 100% от руските енергийни източници.
  Някои ще ме опонират, че в началото само ще проверим дали имаме шистов газ и после ще решим дали да се добива. Но според веднъж почне ли се няма спиране. Все пак не всички страни от ЕС разрешиха добива и проучването на шистов газ.
  Думите на Левски: “Тоз който ни освободи той ще ни пороби” (не съм сигурен дали цитирам точно) са много показателни. В контекста на енергийните (не)зависимости и геополитика имайки предвид хубавата ни природа не бих искал нито ядрена енергетика, нито шистов газ без значение какви компании ще ги произвеждат (добиват) – западни или руски. Ядреното лоби е както източно така и западно.
  А това, че сме силно зависими от Русия не го подлагам на съмнение. Моля, поправете ме ако греша.

 17. Към DIMITROV
  Поздравления за последователността в аргументите. Напълно ги приемам, макар и от коренно противоположна позиция, тъй като съм ЗА проекта Белене и ЗА разработката на шистови месторождения. Но логиката на аргументацията е напълно вярна – глупаво е да приемаме/отхвърляме даден проект само защото той е руски/американски.

 18. Извинявам се за използвания русизъм в горния постинг: вместо “месторождения” да се чете “находища” (четох цитирания от г-н Инджев “Ведомости” и явно съм се повлиял от руския език).

 19. Ще му дишат пушека на шистовия газ – векове крадене на технологии ще им трябват и пак няма да се докопат до него!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.