Москва призна за прогонения от България руски шовинист, който не бил прогонен

Московска патриаршия: архим. Филип си тръгна сам
Двери

Външният отдел на Московска патриаршия съобщава чрез агенция Интерфакс, че бившият предстоятел на руската църква в София архимандрит Филип не е бил изгонен от България, „както пишат някои медии”, а бил напуснал страната сам. Според Московска патриаршия архимандритът е излязъл от България в „рамките на съгласувана между компетентните държавни органи процедура за получаване на нова виза, даваща право на представителя на РПЦ да продължи своето служение в тази страна”. Сходна формулировка използва и говорителят на българското външно министерство Димитър Япраков, който гостува във „Вяра и общество” по БНТ, в което стана ясно, че архим. Филип е напуснал страната, защото няма необходимата виза. В същото време говорителят на МВнР на България уточни, че ако архим. Филип на този етап си подаде необходимите документи за българска виза, шансовете му да я получи са „малки” заради проблемите, които той е създал на съответните власти у нас по време на престоя си.
Изявленията на Московска патриаршия и на нашето Външно министерство потвърждават информацията, че българските власти по този начин дават възможност на руския представител да напусне страната ни „легално”, за да се спести ненужен скандал за екстрадирането му. Изявленията на Московска патриаршия и на нашето Външно министерство потвърждават информацията, че българските власти по този начин дават възможност на руския представител да напусне страната ни „легално”, за да се спести ненужен скандал за екстрадирането му. Според журналиста Иво Инджев „руският посланик Исаков дори е благодарил, че след многобройните нарушения на Филип е позволено да напусне легално България, вместо да бъде (не)любезно изпроводен на летището”
Същевременно текстът на изявлението на Московска патриаршия намеква за възможността духовникът отново да се върне в София. От тази патриаршия описват връщането на архим. Филип в Русия като „рутинно събитие”. Всякаква друга интерпретация на случилото се те характеризират като „придаване на политическа окраска”, която се прави от „лица, които не са заинтересовани от добрите и братски отношения между Българската и Руската православна църква“. Вероятно в Москва се надяват т. нар. „визов проблем” на архим. Филип (Василцев) да получи разрешение след изборите в България на 12 май.
Московска патриаршия няколко дни мълча по въпроса за заминаването на архим. Филип от България. След като в руската блогосфера тази новина стана водеща, патриаршията беше принудена да даде изявление. В него обаче тя хвърля вината за разразилия се скандал около личността на архимандрита върху медиите в България и върху „враждебни” на Руската православна църква и руско-българската дружба лица. Действията на духовника в руската църква в София не се коментират публично от официалната църковна власт.

P. S. Забележителното в тази статия на сайта Двери е, че тя не само потвърждава прогонването на руския поп Филип от България ( щом шансовете му да получи виза за завръщане в България са „малки”), но, че този факт продължава да „не е интересен” на българските медии, докато в руската блогосфера е водеща новина. Явно в руската провинция България модата от метрополията пристига бавно или просто не важи, защото тук сме по-руси от изрусените (ivo.bg)

18 мнения за “Москва призна за прогонения от България руски шовинист, който не бил прогонен”

 1. Здравейте,
  дали няма пропусната част от текста, след това?:
  Според журналиста Иво Инджев „руският посланик Исаков дори е благодарил, че след многобройните нарушения на Филип е позволено да…

 2. Здравейте,
  Въпреки,че може би няма голямо значение за статията като цяло, според мен едно от изреченията в нея е останало незавършено, поради което не става ясно за какво е благодарил посланик Исаков. Цитирам: “Според журналиста Иво Инджев „руският посланик Исаков дори е благодарил, че след многобройните нарушения на Филип е позволено да” (???) Може ли да го довършите, ако става дума за пропуск, разбира се?

  Поздрави,
  Калин Господинов

 3. Г-н Инджев, погледнете внимателно този линк –

  http://play.novatv.bg/play/303048/?autostart=true

  по-интересното е таблицата ,която госта в предаването показва между 7-9 минута, показваща субсидирането на СССР от НРБ.
  От 1944г. до 1970г. НРБ(най-бедната страна в СИВ) е субсидирало НАЙ-богатата държава в света, а може би и другите “другари” от СИВ и света по “революционна” линия!

  А субсидирането на наследника на СССР – ПутшевСОЮЗ, с по 3млрд. ДОЛАРА(не рубли) ВСЯКА година!

 4. P.S. А субсидирането на наследника на СССР – ПутшевСОЮЗ, с по 3млрд. ДОЛАРА(не рубли) ВСЯКА година ПРОДЪЛЖАВА ли , ПРОДЪЛЖАВА!

 5. До кога над страната ни бащина,
  ще вилней тази страшна руснащина?

 6. Компонентите за вграждане в електронно изчислителните машини, които България изнасяше за СССР до края на 89г. се доставяха по второ направление с валута. А получавахме рубли от там. Не зная до колко това се е компенсирало с реекспорта на руски петрол.

 7. http://aig-humanus.blogspot.com/2013/03/blog-post_3601.html

  ВИЖТЕ НИЖЕСЛЕДУЮЩОТО, СТАВА ДУМА И ПЕРСОНАЛНО ЗА Г-Н ИНДЖЕВ:

  Пламенен “българофил”, обичащ беззаветно Русия и СССР, отново заплашва с “изчистване” привържениците на европейския път на България!

  Под публикация със заглавие НАЦИСТКИ КОМУНИСТИ ЗАПЛАШВАТ БЛОГЪР С… ОБЕЗГЛАВЯВАНЕ! (тя е писана преди много време, на 28 август, 2007 г.) коментатор, нарекъл се “Жорко мамин сладък Минев” (айпито му е налице и се пази) си излива душата, като заплашва с “изчистване” или с физическо изтребване всички ония, които са привърженици на прозападния път на развитие на България. Влязох в диалог с този индивид с оглед да разбера някои подробности относно толкова радикалната му позиция. Ето какъв разговор проведох с него до момента:

  Жорко мамин сладък Минев: Почти 6 години след тази тема ясно се вижда нашествието на американците и Израел по българските земи. Проамериканските писарушки са меко казано недолюбвани в България. В началото на `90-те се пееше “как ще ги стигнем американците” – те ни настигнаха, даже дойдоха като у дома си. Ще дойде време разделно за всички. Е, ще дойде време да играе метлата. Няма да е виртуално този път.

  Ангел Грънчаров: В какво ще се изразява това “играене на метлата”? Можете ли да поясните? Много фино се изразявате…

  Жорко мамин сладък Минев: Гледай новините, гледай как се вдигат българите. Всичките ксенофили и псевдопатриоти ще бъдат изчистени. Те са по-голямо зло от чужденците, които ни грабят. Те са с български имена. Ще ставаме още по-зле докато не се прочистим от вредни за България хора сред нас. Знаеш какво се има впредвид под “играене на метлата”, ако не знаеш ще дойде време да се разбере от всеки.

  В Европа пък и по света са на ход националистите напук на продажните глобалисти. Чуждопоклонниците от всякакъв характер нямат бъдеще. Дори и платените драскачи, които се ориентират “на къде духа вятърът” ще го отнесат, защото всеки си има минало и по него ще бъдем съдени всички рано или късно.

  Пишеш интелигентно, но едностранчиво. От една партия с Иво Инджев си, про-западният продажник. Лобистите винаги се познават по това, че премълчават неудобните факти за страната или страните, на които симпатизират. Русофилите са същите, затварят си очите за “страна огромная” и всички други освен Русия са лошите… Знаеш какво защитаваш, аз също знам. Въпросът е, че не само ние двамата знаем. Идва времето на българофилите…

  Ангел Грънчаров: Имаш предвид “българофилите”, чийто “патриотизъм” се мери с любовта към СССР и Русия, нали правилно те разбрах?! Значи заплашваш с физическо изтребване всички у нас, които са привърженици на западните ценности, на европейския път на България, нали вярно те разбирам? Смело кажи каквото мислиш, не се срамувай толкова. Кажи как ще го “отнесем”, любопитно ми е да зная. Имам чувството, че си живееш в един свят, който е замръзнал на представите от 30-те години на ХХ век в сталинския СССР, затуй питам. Аз се интересувам много от политическата психопатология, неин изследовател съм, затова питам…

 8. Ако българската патриаршия е намясто, веднага да се разграничи от патриаршия, която си позволява богослужения пред мумифицирания Ленин! Непростим грях, според християнството, е да не бъде погребан мъртвец – дори опят, за опрощавдане на греховете! Язък им за храмовете, които си мислят, че като измажат, ще замажат комунистическото езичество, или като арестуват правозащитнички, под предтекст за “оскверняване на олтара”!
  А труп насред “Червения площад” не им осквернява пейзажа! Къде им е канонът?
  Ние не сме длъжни да им ставаме съучастници!

 9. Пак пробвам,да пусна комент-ако стане 🙂
  (…) Спасението? Закриваме държавата и почваме на чисто. Но първо разселваме народа. До второ-трето коляно.

  За да живне тази хубава земя, която от Господ ни е дадена, за да се посъвземе от мърсотията, българите трябва да се махнат. Други хора трябва да дойдат – швейцарци, норвежци, африканци, може и аборигени от Австралия. Но не българи. Българинът не заслужава да живее в България.

  Българите пречат на България! Може и да съм краен, че мисля така, но ти ми кажи: това, което българите направиха с държавата си, не е ли крайност?

  Комунизмът ни бил виновен. Че е виновен, виновен е, но кой го търпя този комунизъм толкова години? Кой продължава да го търпи? Не е ли българинът?

  Управлявали ни агенти. Ще ни управляват, защото сме им позволили да ни управляват. Защото ни харесва да ни управляват. Българинът обича агентите, защото си е агент по душа. Дай му на българина да слухти и да донася. За съседа. За колегата. Сетне сяда с тях да си пие ракията, ама преди това хубаво ги е топнал, където трябва. Ето такива сме!

  Може ли това да е народ? Може ли да искаш от такива хора да станат европейци?

  Ти само им виж физиономиите и повече не питай! Разходи се по улиците, влез в ресторантите. Сложил връзка и бяла риза, обаче мяза на тиква. Тикви с вратовръзки! Погледни ги в парламента – кратуна до кратуна. А ние сме ги избрали да ни управляват. Избрали сме ги, защото сме същите кратуни. Кратуни и мутри. Българите са мутренски народ. Борци, щангисти, селяци, мутраци…. – това сме.

  Каква интелигенция? Подпухнали, криви, грозни и дебели. Ако трябва да изглеждам така, посмъртно не искам да съм интелигенция.

  Министърът на културата две думи на кръст не може да върже. Алкохолни, продажни души. Чул ли си някой български художник, писател, професор да е бил наскоро в затвора? За идея някаква да е влязъл, за кауза. Или защото е ударил шамар на простия си началник. Не си, нали? И няма да чуеш. Защото това са страхливци, на които им дай да говорят глупости по телевизора. Защото тия, дето ги канят, са същите: тъпи и нафукани. Кой ги намести там? Защо ги намести?

  Не гласувам от години. Гласувах навремето за СДС, повечето излязоха доносници. Крадци и лъжци. Читавите измряха. В България читавото не вирее.

  Цял свят ни се смее с онзи пиклив министър от бесепето. Мен ако питаш, тази партия отдавна трябваше да бъде разкарана изцяло. Без остатък.

  Дали служа на някого? Служа на себе си. На себе си, на жена си и на детето. Но не на държавата. Защото държава няма.
  линк:http://frognews.bg/news_52443/Taksimetradjiia_Balgarite_prechat_na_Balgariia/

 10. @EVGENI
  Не всички, но тези които не можеха да се копират. Закупуваха се технологии, които на запад вече излизаха от употреба, но тук ги гледахме с отворени очи. Чиповете се престъргваха пласт по пласт, за да се получи топологията им и после излизаха с нашенски означения. Софтуерът просто се превеждаше, наричаше се с някакво помпозно име, но си беше копие.
  Един от основните проблеми на социализЪма, беше че нямаше иманентен механизъм за икономическо самовъзпроизводство – социалистическото съревнование е бош-лаф, а НТР (научно-техническа революция) – приказки 🙂

 11. Г-н Инджев,
  чета Ви често, но ми е неприятен дребния шрифт на статиите. Моля сложете опция за размера му, както при фрогнюз, например. Благодаря, бъдете здрав!

 12. Е,не всичко минава=як филтър,аз пак да пробвам 🙂
  Ако разберем Окупирай правилно, ще разберем всичко правилно

  Когато за пръв път чух призивите на „Окупирай Уолстрийт“ разбрах, че това ще е нещо голямо. Разбрах, че ще е нещо повече от „протест“. Усещаше се, че това е нещо повече от обикновеният марш изразяващ определени оплаквания. Това бе по-дълбок и смислен призив дори основните участници да не го осъзнаваха, докато събираха своите палатки и знаци.

  Разбрах го, защото следях различните прояви на движението от около година, работейки с Велкро Рипър, докато той обикаляше света създавайки новият си филм: „Еволюция Любов“. Същността е трудна да се улови, но лесна да се изкаже: човечеството се събуждаше.

  На 17-ти септември, 2011-та, две хиляди души се събраха в Зукоти Парк. На 26-ти ноември, 2011-та, те все още са там.

  Мейнстрийм медиите, ако не бяха заети с опорочаването и показването на слабостите в движението, все още се чудеха как да го отразят. Кои са лидерите? Какви са ви исканията? Никакъв отговор не бе даден. Вместо това – те просто окупираха.

  По-рано, журналиста Наоми Клайн бе разпознала значението на движението също, като го нарече: „Най-важното нещо в света днес“:

  „Вчера един от говорителите на работническото събиране каза: „Ние се открихме.“ Този сантимент улови красотата на това, което се създаваше тук. Широко отворено пространство (както и идея толкова голяма, че не може да бъде ограничена от някакво пространство) за всички хора, които искат по-добър свят, пространство където да се открият. Благодарни сме.

  „За какво протестират?“ беше въпросът набиван от телевизиите, докато останалият свят се питаше: „Защо ви отне толкова време?“, „Чудехме се, кога ще се появите.“ и най-вече: „Добре дошли.“

  В сърцевината си, движението „Окупирай“ не е протест. То е за създаването на пространство. То е за един модел, един нов начин на съществуване, който изисква голяма доза „отучване“ на разбиранията за обществото и човешката природа, такива каквито са ни били преподадени. То задава въпросът Защо? – Защо нещата са така, както са? В действителност ли човешката природа е да бъдем алчни, войнствени и жестоки? Или това са просто симптоми, породени от реда в системата?

  Движението „Окупирай Уолстрийт“ също така отхвърля една система, която в същността си, жестоко е излязла от баланс. Тя се е превърнала в унищожител на животи и никое материално богатство не може да скрие осъзнаването и тъгата на този факт. Авторът Чарлз Айзенщайн написа чудесното изявление: „Нито едно оплакване не е достатъчно голямо“, изявление улавящо същността на това осъзнаване:

  „Ние протестираме не само срещу изключването ни от Американската Мечта, ние протестираме срещу нейната неяснота. Ако тя не може да включи всеки на тази Земя, всяка екосистема и биорегион, всеки човек и всяка култура и нейните богатства; Ако материалното богатство на един, трябва да бъде дълг за друг, ако тя подкрепя суетшопите, ниските класи, фракинга и всичката останала грозота създадена от тази система, то тогава ние не я искаме, не искаме нищо от нея.

  Никой не заслужава да живее в свят, изграден върху деградацията на човешки същества, гори, води и всичко останало от нашата жива планета. Обръщайки се към нашите братя от Уолстрийт – никой не заслужава да прекара живота си, играейки си с числа, докато света изгаря. И най-важното е, че ние не протестираме от името на 99-те процента изоставащи, но и от името на 1-ният процент. Ние нямаме врагове. Ние искаме всички да се събудят и осъзнаят, каква красота можем да създадем.“

  На 15-ти, октомври, почти месец след започването на „Окупирай Уолстрийт“, по света започнаха да се пораждат локални чаптъри показващи солидарност.

  От Лондон, до Сан Франциско и до моят дом – Ванкувър, хиляди излязоха на улицата, за да покажат своята подкрепа. Това бе една красива манифестация на общностите, които искаха да променят нещо. И когато денят свърши, много хора си събраха багажа и табелите и направиха това, което се прави след обикновен марш. Отидоха си вкъщи и продължиха с живота си.

  Освен една малка част, една малка група, която остана и нали се сещата, остана, за да окупира все пак. И точно тогава започнаха проблемите.

  Оказа се, че лагеруването на обществено място, на обществена земя се приема, като проблем от властите. За тях е по-добре да се примирим и да продължим по стария начин. И докато реакцията на властите не ме изненада, обезсърчаването дойде от другарите ми с уж прогресивно мислене, които побързаха да разпуснат „Окупирай Ванкувър“, поради липса на сплотеност изказвайки и характеризацията, че не сме нещо различно от надрусани хипита. Те се присъединиха към опозицията и настояха окупацията да бъде разпусната.

  И все още не много хора разбираха истинската същност на окупираното пространство. Художествената галерия се превърна в модерна Агора – място, където гражданите се събираха, обсъждаха и дебатираха над проблемите на деня. Всеки бе подслонен, нахранен и уважаван. И когато се отдадеш на това да включваш всички, включваш също така и сенчестите. Лагерът се превърна в микрокосмос на града с неговите сенки.

  И когато движението „Окупирай“ отказа да се разпръсне, то започна да разкрива властимащите системи, които оперират отдавна в мрак. В Оукланд, полицията използва сълзотворен газ, като рани жестоко ветеранът от Ирак Скот Олсън. Всички окупации се сблъскаха с директна намеса от полицията, докато медиите и наблюдаващите настояваха с въпроса: Какви са ви исканията?

  Повечето хора се стремят да разрешават дилемите възможно най-бързо. Ние хората просто не се чувстваме добре в несигурността. И все пак, точно несигурността е това, което дава на движението неговата уникална устойчивост.

  Открих следващият пасаж на автора Майкъл Мийд в книгата му „Света, стоящ зад Света“:

  „Избереш ли едната страна на дилемата и другата се изпълва с отвращение. Защото избирайки една страна или бидейки едностранчив за една истинска дилема, само забавя и дори усложнява проблема. Избереш ли едностранчивостта и конфликтът ще се завърне на един бъдещ етап. Това е природата на искренната дилема за живота в неговото дясно и ляво, тъмно и светло, изобилстващ или празен свят. Само когато това напрежение на противоположните сили се запази достатъчно дълго може да се намери истинско решение, което да го намали и да продължи потока на живота на едно ново ниво.“

  Отне почти 55 дни, преди списанието Ролинг Стоун и неговият журналист Мат Таиби да изразят в публикация, като една от първите мейнстрийм медии, че най-накрая са го разбрали. Признавайки как тотално е сгрешил в първоначалната си преценка за движението в статията: „Как спрях да се притеснявам и как се научих да обичам протестиращите на Уолстрийт“, той написа:

  „Движението Окупирай Уолстрийт винаги е било нещо повече от движение срещу големите банки и модерният финансов сектор. То предоставя един форум за хората, които да покажат, колко са уморени не само от Уолстрийт, но от всичко изобщо. Това е едно вдъхновено и проницателно отричане на цялата посока, в която настоящето общество се движи, това е един отказ дори от една единствена стъпка напред към тази плиткоумна комерсиална пропаст на глупостта, краткосрочните изчисления, пресъхналият идеализъм и интелектуалният банкрут на масата от американското общество.

  Ако съществува нещо, като да стачкуваш срещу самата си култура – то това е точно такова нещо. И бидейки толкова мащабно и в същото време елементарно в мотивациите си, то се разпространи в мислите и отляво и отдясно.“

  Не нужно да се ровиш много, за да осъзнаеш, че глобалната банкова система е извън контрол(виж причиняващият разделение, но затова пък много развлекателно направен „Американската мечта“ за да добиеш някаква идея). Система, изградена върху дълга ражда машина, която изисква безкраен растеж на ограничена планета. Какъв е отговорът? Перспективи, като тези на Цайтгайст и Трайв, обвиняват сенчестият елит, който дърпа конците отгоре.

  И все пак, вглеждайки се по-дълбоко, ние осъзнаваме, че елита са просто по-добри играчи в тази игра. Да ги демонизираме, като 1-ният процент е просто да продължаваме да налагаме старият навик на Разделението. Или както Айзенщайн го написа в книгата си „Свещенна икономика“: „Ние всички сме марионетки, но кукловод не съществува.“

  Със сигурност, ние можем да съдим решенията и институциите, които предизвикват хаосът над нашите общности и над природата, но трябва да осъзнаем, че ние също сме съучастници в продължаването на същата тази система, било то като 99-процента или 1 процент.

  Движението Окупирай има възможността да предложи и друга перспектива.

  Тази седмица, много от световните окупации бяха атакувани и тормозени, дори в някои случаи разрушавани. Някои мейнстрийм медии настойчиво предаваха, че с „Окупирай Уолстрийт“ свършено. И все пак вярата, че движението Окупирай е просто няколко палатки в парка, тотално грешно тълкува идеята.

  Дон Хейзън пише в „Променяйки държавата, май ще трябва да променим и себе си“:

  Както Ив Енслър – глобален активист и автор на „Монолози на вагината“ каза: „Това, което се случва не може да бъде определено. То просто се случва. То е спонтанно въстание на онова, което се е трупало подсъзнателно с години в колективното ни подсъзнание. То е великолепно и пакостливо нещо, което е тук и се разпространява. То е да изговориш, да излезеш, да изтанцуваш. То е експеримент и разрив.“

  Разбира се нищо конкретно не се е променило, все още. Но възможността за промяна – всъщност, необходимостта от промяна е вече в средата на националната политика и обществената посока. Само по себе си това е едно невероятно постижение, защото само до преди няколко месеца, милиони от нас нямаха никаква надежда.“

  Аз вярвам, че настъпи времето, в което движението Окупирай да излезе от бета версията си. Ние осъзнахме, че страдаме от огромен недостатък във въображението си и нашият рев е за една потенциално нова визия на бъдещето. Аз вярвам, че съм изпитал в някаква степен тази нова визия, онова което Чарлз Айзенщайн нарича „по-красивият свят, който сърцата ни казват, че е възможен“. И точно заради това, аз не мога да искам нещо по-малко.

  Позволете ми да споделя една потенциална визия:

  Ами, ако движението Окупирай наистина е една манифестация на промяната, която залива и се проявява по целият свят, ако е онова, което Пол Хоукен нарича: „блаженно непокорство“? Ами, ако тази промяна се характеризира с едно ново разбиране на „аз“-ът, такова разбиране, което не ни поставя, като индивидуално разделени същества в безразлична вселена, а вместо това осъзнава взаимовръзките, които споделяме?

  „Аз съм, защото вие сте.“

  Ами, ако ние експериментираме и подобряваме този алтернативен модел на човешкото съществуване и го разработваме покрай огромната глобално информационна мрежа, която вече се намира навсякъде около глобусът? Ами, ако този модел ни позволи да опознаем масивността на проблемите на животите ни и на планетата, като взаимосвързани; и да осъзнаем, че трябва да ги разберем и променим всичките?

  Ами, ако наречем този преход на самото ни същество с истинското му име?

  „Революцията е любов“
  http://forexforum.bg/viewtopic.php?f=67&t=1373&start=100
  копи-пейста е от тук

 13. стига да мине 😉 разбира се.Ако мине!!Засега го виждам-но дали ще го видят и други,зависи от собственика.

 14. Тъ гледайки упоменатото от “Posted by” Таня Стоянова ,се сетих:В “Кръщелно” – документ мой писано за дет съмот Поп Димитър кръстен “раб Божи Румен – православен християнин”.Викам си “от де пък дойде това Християнин ?!”.Бе майще да е от как “Христос се Роди” (после беше Христос Воскресе,но после де).
  “А понеже Христос дойде като първосвещеник на бъдещите добрини, той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния не с ръка направена, сиреч, не от настоящето творение, еднъж за винаги в светилището, и то не с кръв от козли и от телци, но със собствената си кръв, и придоби за нас вечно изкупление.”
  ( Посланието към Евреите. Глава 9 : 11 – 12 )
  “Но казвам, че онова, което жертвуват езичниците, жертвуват го на бесовете, а не на Бога; …”
  ( Първото послание на Апостола Павла към Коринтяните. Глава 10 : 27 – 29, 20 )
  “Предполагам, че всеки от вас е чувал за “курбаните” за здраве,
  за благодарност за оцеляването или изцелението след някаква
  злополука, за дъжд и т.н..И още сигурно е чувал за “освещаването”
  на тези “курбани” от религиозни служители. Христос, нашия
  Спасител “придоби за нас вечно изкупление ” “със собствената си
  кръв”, затова повече приноси и жертви не трябва да бъдат правени,
  а които хора правят това “жертвуват го на бесовете, а не на Бога ”

  “Къде им е канонът? Ние не сме длъжни да им ставаме съучастници!” – рече Таня Стоянова.
  Пъказ си викам “може да не съ пък разбрали за Христос,случва се !”.Добре де,мъ пък “10-те Божи заповеди” са от по раншко …
  “Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза:
  Аз съм Еова твоя Бог, който те изведох из Египетската земя,
  из дома на робството.
  Да нямаш други богове освен мене.
  Не си прави кумир, или какво да било подобие на нещо,
  което е на небето горе, или което е на земята долу, или което е
  на водата под земята; да не им се кланяш нито да им служиш;
  защото аз Господ твоя Бог съм Бог ревнив,….” и прочее!
  Аа,ми за ”
  “Не кради.
  Не свидетелствувай лъжливо против ближния си.”

  Posted by mario065
  “Българинът обича агентите, защото си е агент по душа. Дай му на българина да слухти и да донася. За съседа. За колегата. Сетне сяда с тях да си пие ракията, ама преди това хубаво ги е топнал, където трябва. Ето такива сме!”
  “Християнски канони БГ”,ле лее ! “Ако българската патриаршия е намясто, веднага да се разграничи”
  Е ако товане е разграничение !!!Само дето от Бог,но…
  Тъй
  http://www.biblia.w-bg.net/download.html
  Или тъй
  http://www.biblia.w-bg.net/Biblia.EXE

 15. “Уволняваш ли ме, бе? Как ще ме уволняваш? Не ме уволняваш, аз напускам!!!”

  Хахаха :)))))))))))))))) Божичко, до къде е стигнала Московската патриаршия?! От център на духовността до мутренски бабаитлък.

 16. Г-н Инджев, докато София гони попа, руският посланик вижте какво ще прави утре:

  Н. Пр. г-н Юрий Исаков, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация у нас, ще изнесе лекция на тема „Външнополитическите приоритети на Русия и перспективите на българо-руските отношения”.
  21 март 2013 г., четвъртък, от 15:30 ч. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
  Осигурен е симултанен превод.
  След лекцията гостите са поканени на чаша вино.
  Организатори: Българско дипломатическо дружество, Студентски дипломатически клуб

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.