Главният прокурор открил главния враг

В прегледа на днешния български печат колегите от сайта Кафене.нет са обърнали основателно внимание на едно голямо откритие: 80% от разследванията срещу магистрати са образувани срещу неизвестен извършител, разкри вчера главният прокурор Сотир Цацаров, пише „Сега“.

Той открил порочната практика и в случаи, когато досъдебното производство се води срещу известен човек – ръководител на прокуратура или съд. Тогава отново формално се вписвало, че делото е срещу неизвестен извършител. Така се създават зависимости на разследваните. Практиката показва, че същият е случаят и с други разследвани лица. Последният пример е дело срещу висши служители от министерството на земеделието, за които БСП твърди, че са бившият министър и заместничката му, а от прокуратурата отговориха, че е срещу неизвестен извършител. Главният прокурор съобщи още, че е разпоредил цялостна проверка на всички дела за корупция срещу магистрати. Общият им брой е 46, 33 от тях са висящи. Проверката трябва да приключи до края на март, като основната цел е да се види по колко от разследванията са използвани специални разузнавателни средства (СРС) и каква е продължителността на самото дело. До края на май пък трябва да приключи и друга проверка – на делата за корупция по високите етажи на властта, които се наблюдават от Европейската комисия.

В помощ на главния прокурор Цацаров, предоставям собственото си откритие по темата, която, както се вижда не само не е закрита, а е обект на откривателство на самия шеф на държавното обвинение. Защото се оказва, че за моето откритие няма давност близо три години по-късно, както ще се уверите от статията, която припомням.
Злодеят “неизвестен извършител” е обезвреден!
By Иво Инджев ⋅ октомври 21, 2008 ⋅
Имате новина: осъден е един престъпник. Ефективно, бързо, решително,строго, без право на обжалване. Ще лежи при първоначален строг режим.
Не, не се казва Румен Петков, срещу когото уж вече повдигнаха обвинение, но май няма да се стига до дело, а до административна мярка, глоба ( защото, подготвят ни вече за следващата новина другарите правосъдници, Петков има чисто досие, за което впрочем, пак същите са се погрижили да не се замърсява).
Не е и някой от т.н. братя Галеви, срещу които също уж вече се осмелиха да повдигнат обвинение ( досущ като онова срещу Румен Петков).
Нито пък е от братята Маргини, които обикновено са в отпуск по болест от съдебната зала, за да може да си възстановяват разклатеното здраве на футболния селски терен-в държавата, в която справедливостта е маргинализирана до профанизиране, Маргините съд не ги лови.
Заловен е обаче и е смазан с цялата строгост на закона самият враг номер едно на държавата, известният ( вече) извършител 32 годишният Димчо Арнаудов. С това се прекъсва веригата на безпомощността пред това митично чудовище „НЕИЗВЕСТНИЯ ИЗВЪРШИТЕЛ”.
Грабителят Арнаудов задигнал във Варна дъвки, натурални сокове, вафли и други сладки на обща стойност 31 лева. Бил обаче обезвреден, арестуван и осъден светкавично-както вече стана дума на 1 година ефективно, при първоначално строг тъмничен режим и, което е най-важно за обществото-без право на обжалване. И , както си му е редът, извършителят е осъден да плати разноските по делото от 73 лева ( някъде към два пъти и половина над стойността на награбените от него дъвки и вафли). Така му се пада на този звяр-нека го държат на веригата, че да сме спокойни! Като го пуснат, понеже вече ще има мръсно досие, да го издебнат пак и хайде обратно…
С големия успех се похвали пресцентърът на Варненския съд. Новината грабна вниманието на някои будни новинари, тръгна по света. Съобщиха я и колегите от бившата българска секция на Би Би Си в Лондон. Така не само ние, чужденците също ще си отдъхнат и ще видят, че нещата тук се променят в правилна посока.

Честито”!

24 мнения за “Главният прокурор открил главния враг”

 1. По още много теми тепърва ще се преоткриват констатациите на г-н Инджев (когото често си позволявам с дълбоко уважение да наричам Иво).
  Подсказвам му една стара … нова тема: “Болшевишките вождове без маска … и грим”

 2. Господин Инджев, примери за българското правосъдие колкото щеш. Българското правосъдие вече пипа здраво и нема лабаво. Както подозирах, господин главният прокурор е строг, но справедлив. Познавам още двама строги, но справедливи хора – единият е Бойко Борисов, другият е ротният ми старшина от новозагорските казарми – Бог да го прости!

  “Кърджалийският районен съд постанови в четвъртък три месеца затвор за мъж, откраднал чифт гумени ботуши. До делото се стигнало, след като безработният Чавдар Борисов опитал да ги обуе, за да се стопли, но собственичката им го забелязала и извикала полиция.

  В протокола на съдебното заседание е отбелязано, че ботушите струват 6.30 лева, както и че мъжът бил “с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини“.

  Магистратите решили да го осъдят на три месеца зад решетките при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип, тъй като и преди имал подобни прояви. Борисов ще трябва да плати и 20 лева за покриване на разноски по делото.

 3. България страна на абсурдите!

  “За милиони няма закони, за кокошка няма прошка”

 4. Грабителят Арнаудов задигнал във Варна дъвки, натурални сокове, вафли и други сладки на обща стойност 31 лева. Бил обаче обезвреден, арестуван и осъден светкавично-както вече стана дума на 1 година ефективно, при първоначално строг тъмничен режим и, което е най-важно за обществото-без право на обжалване. И , както си му е редът, извършителят е осъден да плати разноските по делото от 73 лева ( някъде към два пъти и половина над стойността на награбените от него дъвки и вафли)…Това некъв майтап ли е :-))

 5. Г-н Инджев,
  това ми напомня една случка от преди кажи речи 42г, когато по “Комунистическо” време станах случайно свидетел на една милиционерска операция. Едно циганче, открадна баничка , хукна да бяга и пред очите на 7-8 човека беше застигнато и свалено на земята от двама милиционери искочили от една лека кола(явно са го дебнали), защото се указа че цигането било “рецедевист”, често дебнело като разтоворват банички по лавките и си крадяло по 1 баничка докато ги пренасят. Това стана някъде около бившия 12 студентски стол на 4-ти километър. После казаха, че въпросните двама милиционери били наградени за блестящата операция!

 6. Към ЧОЧКО: не е майтап, осъден е човека да лежи една година в затвора!

 7. “За милиони няма закони,
  за кокошка няма прошка”
  Кокошкарят, няма как,
  ще лежи в затвора пак

 8. Пък аз се чудя защо Главният прокурор се прави на “ощипан”! А колко от делата срещу магистрати, политици или олигарси, в които извършителят е известен, са завършили с осъдителна присъда? Такова чудо не познава никоя друга страна член на Европейския съюз, защото България е единствената, която няма съдебна система! Европейските лидери ни обещаваха, че няма да ни приемат в ЕС без да сме изградили модерна европейска съдебна система, а сетне изведнъж забравиха обещанието си. Би било добре колегите от сайта Кафене.нет и Би Би Си и този въпрос да зачекнат. Впрочем той е най-важният!

 9. (към Сотиров) Вие си правите майтап с Бойко Борисов, но той действително раздаваше свое правосъдие, когато ръководеше убийството на политическия затворник от ерата на комунизма Чакъра в Харманли. В сьщност и по този въпрос Главният прокурор Сотир Цацаров нещо се умълча. А публично беше обещал…

 10. Bravo za statiata G-n Indzhev. Aman ot cinizum v tazi psevdo durzhava s psevdo grazhdansko obshtestvo i psevdo pochti vsichko. Falsh, falsh i za garnir cinizum ot tova e iztukano gore dolu vsichko po tazi neshtastna teritoria narechena BG.

 11. Та, затворите са пълни с кокошкари!Нищо ново под слънцето.

 12. И неразсекретените ченгета от ДС се преструват, сякаш неизвестен извършител е изпълнявал мръсните поръчки на комунистическите служби, а те са дори герои, елит! Щом за тях може, защо и за следващите да не може. Чудна традиция си продължава, няма да се променят порядки, я!
  Някакви простосмъртни или чужденци /неруснаци/ ще го отнасят и – готово!

 13. А пъ е,днес тъкмо се навъртяха четири годинки от как скъпата мина мен Майче издъхна за последно твърде замърсен БГ въздух и ей,какпък за “прокуроро съдебни работи -в името на закона и морала”.Тогава,2009г (бяха минали”40-сет”),та незнам пък “щоли” ей така реших,че имам някъква основателна причина да се разходя до прокуратурата и да “пожелая нескромно” някакво разследване на виновниците за Майчина ми смърт (е така на кеф ми бе станало).Ех ,пък като се тръшна оня ти ми прокурор и “в името на закона и морала” ми рече “ние за какви неща не се самосезираме,та за това,явно неси наясно на кой свят си”.И аз си тръгнах,разбрал ,че несъм найстина наясно на кой свят съм.Ообаче,пък на следващата година,някъде по същото това време “по несведоми пътища”,е пък баш те тоя същият прокурор съ “яви” като обвинител от към страна на “в името на закона и морала” на тоз дето обра дома мина и аз констатирах събитието на е таз същата дата 23 март.Аз като го гледах тоз “защитник на закона и морала” и много се притесних за него (да не му се случи някое спешно медицинско събитие ,произнасяйки тез “сладки думички в името на закона и морала”.Но издържа някак си ,ей “силни хора”.Той”подсъдимият” не беше присъствен,понеже пък откривайки ме мен неса ми казали,че го търсят,та да му бях съобщил,като идва да ми се моли с родителите си за прошка,за дето…Но осъдихаго де “справедливоста възтържествува”.На 100 лева бяха оценили “отнетото” ми имущество.И ме попита справедливият съд,аз ще предявя ли “иск”.Аз пък рекох,че това(така оценено имущество) ми е беЗценно,понеже налично като “начален капитал” при сътворенито на майчин и бащин ми дом.Та не предявих “щение”,но пък не в реда и правилата рекох “очаквах тук да видя като подсъдни изкупвачите неоткрити на предаденото за вторична употреба от крадеца осъден мое имущество”.Та рекох така и си тръгнах изпратен с ехидно усмихнато “приятен ден”(така ми се сторило,може би..)от справедливият роден съд.
  А Научих една Богоугодна твърде новина,че Турция и Израел най после пак възвръщат дипломатическите си “приказки”.Да се Надяваме с “Бог си знае работата” още така Нему угодни новини да се чуят.И сигурно “най вероятно” Бог ще каже и ще се чуе …и за “други работи”.
  Амин !

 14. Г-н Инджев,
  понеже има доста неща, които трябва да се изрекат, но никога не достига време в телевизиите а и никой не се досеща да попита от водещите ако мога да попитам от Вашият блог:
  1. Усвояващите стремглаво европейски фондове, които не признават предишни политици, как усвояват същите? Като даденост?
  2. Същите “усвояващи” защо не изпълниха и 1 запетая от програмата си, която бяха преписали почти дословно от “Синята коалиция” и заради която същата явно ги подкрепяше? Защо нямаха и кризисен план, който е задължителен?
  3. Защо още смятат Костов за враг №1, при положение, че той два пъти ни “вади” от криза след управление на БСП?
  Не си отговарям на въпросите, но и в последно време и Борисов не се появява да обясни.

 15. (към Таня Стоянова) Какви времена доживяхме само! Синът на Димитър Станишев от Политбюрото да се кара с най-верния страж на Тато и синчето на адютанта на Върховния кадесар, а ние да седим отстрани и да се чудим кой комунист първо да изберем.

 16. Г-н Инджев,с удоволствие чета Вашите коментари,те са единственият прозорец към истината,за която хората нямат памет.От протест срещу високите сметки някой им внуши отрицание на последните 23 г.,в които на два пъти страната беше спасявана и изведена на нов път.На въпроса”Кога ще се роди истинският политик?”един умен мъж е казал:”Огледайте се кого очернят най-много и от кого се страхуват”.Професионалните,компетентни анализи на Иван Костов граничат с пророчество,за това всички сили са впрегнати в неговото демонизиране.Спомням си и думите на блестящия ни сатирик Стоян Михайловски:”За един малокултурен народ най-лошото управление е демокрацията.”Улицата го потвърждава.Желая Ви,г-н Инджев,здраве,сили,издържливост и да не пресъхва перото Ви за истината.

 17. (към Петър Драгулев) Как ви излязоха от устата тия думи…Щом и вие не виждате за кого да гласувате и се оглеждате в ченгетата, значи си заслужавате това, което получавате. През цялото време Костов стои отстрани. Ако не го виждате, грешката е у вас.

 18. (към ЕДНА БЪЛГАРКА) Така ли?… Значи Костов стоял настрани? Аз пък мислех, че Костов подпира Боко в управлението на държавата. Поне самият той го беще казал публично. Много Ви благодаря за информацията, че Костов ме е излъгал!

 19. Г-н Драгулев, отново показвате, че за Вас г-н Костов е най-големия враг на демокрацията, повече от кой да е комунист.

 20. А другарите Буда и ЦвЦв си спретнали частна ДС. Политици, журналисти, бизнесмени… в кюпа. Разследвани, преследвани, дискредитирани и т.н.

  http://offnews.bg/index.php/174606/grigor-zdravkov-razpolagame-sas-zapisi-na-ekipa-na-chastnoto-gdbop

  Оня с филията с мас яко се е подготвил да ни намаже на филия скоро.

  ОТВРАТ!!!

 21. “Глупости! Аз винаги съм стоял зад Иван Костов. Точно оттам идва Вашата злоба към мен.

  Posted by Петър Драгулев ”

  Г-не , още не е 1 април! Пък и тук хората имат малко по дълга памет от средностатистическия електорат. 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.