ГЕРБ си реже опашката Миро като педикюр в похода към изборите

Голямо рязане пада в момента, включително и онагледено чрез видео, в което осъден бизнесмен си реже пръста- нещо като повторение в по-малко кървава вариант на онова ужасяващо зрелище с рязане на главата на жив човек, осигурено от руските служби в с пропагандна цел срещу чеченските им противници, услужливо показано без замъгляване и редакция в централните новини на БНТ преди 15 години.

Пак по онова време корпорацията Мултигруп, налапала поне половин България, обяви, че било време „гущерът да си отреже опашката”. Прословутата статия с това заглавие, публикувана в партийния орган „Дума”, беше подписана от корпоративния бос Илия Павлов, но, като стана ясно доста по-късно, е била написана всъщност от младия Георги Кадиев. Той въплъщава новото поколение партийни функционери с няколкото си качества: на журналист от в. „24 часа” (по онова време), а след това и успешен бизнесмен в енергетиката и напорист политик от БСП, лансиран от енергийното лоби на червените за високи постове в партията и администрацията.

Припомням статията от „Дума”, за да си дойдем на думата, че периодично у нас, след корупционно преяждане с власт и пари, започва едно ритуално рязане на нещо за пред публиката. Съвпадението с рязането на малкия пръст на едни малък човек от бизнеса може да е случайно, но няма как да е импровизация неочакваното на пръв поглед отрязване на един от най-приближените до премиера Борисов министри, като Мирослав Найденов.

Получава се като на пленум на ЦК на БКП едно време, когато партийният змей си режеше по някой член, за да нахрани хорското мърморене с люспене на високо ниво, пазейки по този начин от инфекции висшето ръководство. Процедурата беше напълно в духа на средновековното схващане за лечение чрез кръвопускане. Както се казваше в онзи виц, пленумите на ЦК били като сборище на канибали, на което един от тях цопва в казана, за да хапнат останалите.

От липсата на реакция от страна на отрязания Мирослав Найденов, даден на прокуратурата по обвинения с повече от три години давност, не личи той да изпитва истинска болка. Ако ти, читателю, получиш нож в гърба и си още жив, и в състояние да се бориш, няма ли поне да извикаш от гняв? В смисъл- ако си сигурен, че това е именно нож в гърба, а не лечебна инжекция за премахване на главоболието?

Работата прилича малко на онзи сюжет, в който същият този министър беше буквално подсечен през краката от Бойко Борисов пред журналистите при едно правителствено посещение в Япония, където премиерът-каратист показа по дебелашки начин склонността си да рита по кокалчетата подчинените си за развлечение на зяпачите. Голям майтап беше, а Миро (както свойски го наричаше в студиото си набеденият за телевизионен гуру на властта Николай Бареков преди да си отреже опашката на хамелеон и да се възправи от екрана като пръв побратим на протестиращите), търпеше и се усмихваше. Сега, както изглежда, само търпи…

От публиката също се иска търпение, но и вяра, че ГЕРБ са безпощадни в самокритиката. Ще видим до какво ще доведе това предизборно рязане на живо месо с изтекъл срок на управленска годност от организма на абдикиралата власт и дали няма да се окаже, че всъщност отстраняват един мазол, причиняващ временно неудобство в ботушите Цветанов и Борисов по време на похода им към властта. Един вид педикюр за разкрасяване краката, които избягаха от отговорността за управлението, което обаче смятат, че им се полага пак.

(Само)отрязан е напълно от публичността като с нож обаче самият Бойко Борисов. Очевидно се надява да отреже лошия спомен, че е бил на власт и да се яви в избран от него момент, за да ни спасява от онова, което причини на държавата в онзи отрязък от време, с който толкова се гордееше, режейки лентички в позата на „строител на нова България”. Защото Борисов бутна България по стълбите и зае изчаквателна позиция над гърчовете й. След което насъска пропагандата си срещу линейката на президента. А когато в болницата на служебния кабинет позакърпят пациента, ще се направи на кавалер, готов след изборите да изведе България под ръка от реанимацията.

27 мнения за “ГЕРБ си реже опашката Миро като педикюр в похода към изборите”

 1. Ivo, pak si se obarkal neshto be priatel – Borissov,Miro,Barekov-
  edno si znaezh, edno si govorish…
  Ami kazhi pone edna losha duma za Stanishev, Siderov, Mestan. Tezi hora li posreshtna Barak Obama v Belia Dom ili Borissov.
  Koi posreshta i hvali Merkel v Berlin – Boiko ili tezi po gore –
  haide otgovori mi samo na tezi vaprosi i nishto poveche. Vse pak – badi zdrav i dano poumneesh pone malko poveche…ina ne e dobre.

 2. Някак странно се извъртя и абсурдизира традиционно устойчивия обществено – политико – икономически модел “Андрешко ” у нас. Квадратовидния ни прост, ояден и самовлюбен файтонджия и министър председател ББ офейка презглава от капрата и заряза гладния народ в разнебитен файтон насред корумпираното блато. След него, лаейки в далечината, отпраши и вярното му с покъртителната си глупост файтонджийско куче Цв.Цв..Докога ли ще гледаме през очите на Йоцо? Проглеждането става с гласуване, а не с вайкане.

 3. Браво, това сравнение с педикюра е впечатляващо! Слушах днес обаждания на зрители в сутрешния блок на Нова ТВ и отново установих невероятната наивност на голяма част от хората, която се изразяваше в твърдения, че Мирослав Найденов е най-честния министър.

 4. Ако се окаже, че има частно МВР Цв. ще се махне се махне от политиката! Той за Бойко не отговаря вече. Той “невинния” все пак не изклчючва някакво формално “заковаване” с доказателства или компрометиращи данни. Какво ли има в този бъркоч от компрометиращи “база данни”, тази гаранция за омерта?

 5. Гущерите от БКП сигурно са се изяли от яд, като гледат как върколака елегантно си реже овчата опашка.

 6. Към JAMES PARDEW
  С извинение!
  Какво ви мотивира да четете тук а виждам че и коментирате?

 7. Повече от час не можах да отворя страницата, сигур частното БОП още доработва. А за въпросния “Миро” да не се заблуждаваме, нито е отрязан, нито ще му се случи случка. Щом делото е замазано вече трета година, то от него няма да излезе нищо. Вече се разбра, че свидетели се отказват от показанията си, имало е достатъчно време да се унищожат и писмените доказателства. Пропагандна шумотевица, точно да убеди драгия зрител, че за бойковчетата няма чадър. Да, ама не, па и ние не ядем доматите с колците…

 8. Не че е толкова важно, но само за уточнение – Борисов показваше чалъми по бойни изкуства на Миро, не в Южна Корея, а в Япония. Това станало, както съобщиха тогава, а някои и показаха хватката на премиера, след като той наблюдавал демонстрация на майстори по бойни изкуства. Та, в този контекст е проявата – да покаже, че и той не пада по-долу ог шогуните…

 9. Пoздpaвявам aвтoра за cилнатa cтaтия и тънкия мy жypнaлиcтичecки yсeт към Bажнoто в окeaна cъбития и изкaзвaния, кoито ни заливaт вceки дeн. Извoдът от пocлeдния aбзaц безпoкoи и мeн, пoдceщайки мe зa нeoтдaвнашнатa заявкa на тpикpaтния ни шaмпиoн пo aбдикиpaнe oт нaй-вaжни поcтoвe ББ дa ce кaндидaтиpa пpeз 2016 г. и зa пpeзидeнт.

 10. В крайна сметка на Миро ще му се размине. Ще го повъртят известно време из коридорите и ще установят, че няма данни за извършено престъпление (или за повдигане на обвинение). В най-тежката фаза този фарс може да стигне до съда, където ще оправдаят идиота, поради недостатъчно доказателства.
  Да не забравяме кой е Цацата… Човекът може да копа, но може и да не копа. Размахването на лопатата все още нищо не означава, докато схемите за укротяване на селяшкия гняв са ясни дори на първолаците.

 11. Миро Мършата е поредната ва, между другото Миро беше хвърляизкуптелна жертва на БСП-менте. Император Тиквоний I го водеше за свещена крава. Изглежда здраво е сгазил лука. Но, според упорити слухове в мрежата тепърва има да става интересно. Ето какво изкопах за вас. Преди това да уточня. ББ хвърляше МН на татамито в родината на каратето-Япония.

 12. Секретни записи на бившия земеделски министър Мирослав Найденов ще се появят скоро в публичното пространство, научи ПИК от надеждни източници в силовите среди. Записите са по-скоро СРС-та, правени през лятото на 2011 г. в механата на столичен хотел.
  Подслушвателните устройства са документирали няколко разговора на Найденов с политици и бизнесмени. В един от разговорите присъствал и обявеният за глава на „Октопода” Алексей Петров, докладват нашите източници.
  По техни данни Найденов и Петров са се срещали тайно няколко пъти в периода, когато Алексей Петров бе пуснат от следствения арест и се кандидатира за президент през есента на 2011 г. Един от контактите е прихванат със СРС.
  От скандалните записи лъсвало, че Найденов е нещо като къртица на Петров в правителството и му разкрива корупционни схеми с участието на негови колеги от кабинета на ГЕРБ.
  По данни на ПИК записите на Мирослав Найденов, в момента разследван от прокуратурата, буквално ще взривят държавата и ще докажат, че той е изкупителна жертва на кръгове около Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

 13. Така опустя медийната среда под прожекторите. Няма ли вече лентички за рязане? Как пък се свършиха чешмички и градинки за откриване? На човек даже мъчно да му стане за телевизионния герой Бат Бойко. Как още дишаме като не ни го представят по десет пъти на ден?
  А сега сериозно. Къде наистина се скри героят?

 14. Миро е готов за консумация от ГЕРБ. Явно е взел повече, отколкото му се полага, което никак не е хубаво в тая бедна страна.

 15. Това, че медийният балон Бойко Геройко е в комбина с комунистите е ясно, но струва ми се, че и прокуратурата обслужва предизборните интереси на БСП. Много бързо повдигнаха обвинение срещу Миро с оправданието, че делото се подготвя отдавна. Добре, ама има дело срещу енергийната мафия за ощетяване на страната за над 90 милиона лева подготвено отдавна от прокурора Панайотов. Какво се случва с това дело и защо не се внасят обвинения?

 16. Повторно “поствам” коментар от 26.03.2013(искам да го прочете г-н Инджев и повече от неговите читатели):
  Г-н Инджев, имате толкова задълбочени познания и ерудиция, верен политически усет, подходящо образование и култура, находчивост и способност да прогнозирате – влизайте в политиката по най-бързия начин! Не можете да отречете, че сте родолюбив българин и че милеете за съдбата на страната ни, иначе не бихте изливали ежедневно едновременно изящно и убийствено болката си от страниците на Вашия блог, породена от погрома над морала и душевността, от чудовищната безисходица и мизерия на нашия народ. Имате какво да дадете на този народ, Вашият потенциал трябва да работи за България! Просветителсакта дейност, която вършихте до сега не стига! Моля Ви не го приемайте като упрек, а като призив и надежда! Трябват ни още такива хора в политиката!(Макар те – повечето от СК – да са подкрепяни за сега от малка част от нас, т.н. електорат . Ще ми се бързо да поумнее населението ни, но явно ще става бавно със смяна на поколенията…)И добавям – това проглеждане може да се ускори ако на чело или поне на сцената на обществените събития действат повече компетентни и морални хорта като Иво Инджев.

 17. То че двамата ББ и ЦЦ са готови на всякакви процедури за да излязат след 12.05. по-красиви отвсякога е ясно. Но ми е интересна следната хипотеза – при отчета си те тръбят и се хвалят че ръцете им са най-красивите не само в БГ, ами и по света. А ако заради разкрасителните процедури един по един изрежат всички пръсти на ръцете им като гангренясали, то как тогава ще казват, че имат най-красивите и сръчни ръце ?!? 🙂

 18. @JAMES PARDEW
  На 22.11.1999г. Бил Клинтън е на посещение в България. Първият Американски президент посетил нашата страна. Жест, който Боко тиквата никога не би получил.Него могат само да го привикват като келнер със щракване на двата пръста, а той козирувайки на Меркел да тича да си събира багажа да не изтърве полета.
  Дълги години друг американски президент няма да дойде,но за сметка на това можеш на гладно да се радваш на Путин (макр, че нещо и Путин около ноември му би дузпата на любимеца ти, а при следваща възможност да се видят прати Лилянка. Що ли и от там избяга?)

 19. Ричард Никсън е първият посетил България, но Клинтън е първи след демократичните промени. Но пак Боко има да догонва кумира си Тошо тиквата.

 20. Чорапът се разплита…, тайно и полека…, дано само не продължи няколко века!

 21. Kam Irina. Napalno saglasna s komentara.Sigurna sam, che v badeshteto Ivo Injev shte poluci daljimoto priznanie za profesionalizam, talant i rodolubie

 22. kam Емил: Eemile, ti v ka4estvoto si na kakav si protiv horata kakvo da 4etat i komentirat? a JAMES PARDEW, 4ovek, koito za6titava GERB e ili…, ili…, ili pak … Ti ot koi si?

 23. Мирослав Найденов има дълга биография.Той беше директор на общинското дружество “Екоравновесие”.Човекът,който трябваше да се справи с уличните кучета в София.Резултат-плачевен.Как стана така,че един провалил се директор,стана министър?

 24. Осъществяването на прогнозата от последния абзац ще покаже дали имаме чак толкова “къса” памет или сме готови да отрежем опашката на управляващите.

 25. Моето мнение съвпада напълно с това на Иванова.

 26. Тези простаци от ГЕРБ са толкова зловредни и толкова срам брахме заради тях с бай-ганьовщините им – почти колкото от БСП – че една опашка ще си отрежат, пет ще им пораснат на същото място, все същите!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.