“Имаме воля”=имате Волен

Няма да коментирам същината на „сензационни” социологически данни, с които партийните централи воюват, защото не искам да ставам част от чужди сценарии, чиято фактологическа достоверност предизвиква съмнения именно с опита си да внуши „сензация” в полза на някой от основните „играчи”. Малко повече умереност в пророкуването щеше да свърши повече работа на пропагандаторите, но когато залогът е самото оцеляване на досегашните управляващи явно не можем да очакваме подобна сдържаност.

Заслужава си обаче да се обърне внимание на една издайническа подробност, с която е опакована социологическата сензация за огромна преднина на ГЕРБ към днешна дата. Внушението за някакъв американски подтекст в това невидяно още от никого проучване издава почерка на ГЕРБ да се перчат като „американски” фаворити. Шумното твърдение за предстояща голяма победа ( вярно или не- не мога да знам) е гарнирано с намеци, че за проучването „знае американското посолство”. Нима? Ако и това е вярно, информираността на въпросното посолство прибавя ли някакъв авторитет на социологическите твърдения?

Ясно е, че макар и преминал рязко от едната крайност на втръснал на всички медиен герой, в другата- като нелегален водач на ГЕРБ, напуснал не само панически властта, но и публичността, Бойко Борисов отправя послание: аз съм тук и се готвя да се завърна с помощта на могъщ съюзник. При това го прави по такъв начин, че няма формална причина да бъде опроверган от американска страна. В края на краищата става дума само за „невинен намек”, че политическата реклама на ГЕРБ се върши със знанието на американското посолство.

Дали е така, е друг въпрос. Обаче знам друго: на изборите през 2009 г., когато ГЕРБ се представяха за дясна партия, левите лъжеха избирателите си с плашилото: „Гласуваш за Бойко, получаваш Костов”. Обаче се получи друго: гласувалите за Бойко получиха Волен, който е големият печеливш от кризата, докарана от управлението на Борисов. И това е факт, който направо прозира от предизборния лозунг на ГЕРБ „Имаме воля”.

Имате Волен, болен от скачените съдове на антиамериканизма и русофилството, които ще се лепнат върху фасадата на ГЕРБ след изборите! Това е истината, чиито последици България тепърва ще трябва да преодолява. Не че Волен ще вземе властта и ще изреве гороломно: „тук се слуша мойта Воля”! Но в състезанието по популизъм с ГЕРБ относителната му тежест в омаскаряването на България пред света ще се увеличи, за което трябва да сме „благодарни” на уж проамериканското управление на Борисов.

17 мнения за ““Имаме воля”=имате Волен”

 1. Ivo,
  отНОВО се вижда тази ПРЕКАЛЕНА ВОЛЯ за власт в лицето на -НЕ една, НЕ две, НЕ три … а все още много на брой СА ,тези :СЕДЕМДЕСЕТ ПАРТИИ /вече имаме две БКП-та,дори/,регистрирани от ЦИК за участие в предстоящите избори.
  Вече и в и – нет пространството разчитат правилно посланието на ГЕРБ : имаме воля ! подобно на правилно определеният-противоестествен,скачен съд ,а именно ББ-ЦЦ ,който до скоро управляваше държавата ни .
  Имаме воля ,погледнато правилно и като скачен съд ,означава :ялов Е-мами !!!!
  Бъдете здрави и разумни ,
  Елена

 2. Към г-н Инджев и всички коментиращи: Идат избори, да не се гласува според мен не е опция, но през какво сито да пресея имената от желаещи да ме управляват. По-това, кой най-малко е крал и/или помагал да се краде, докато е управлявал (а и как да съм сигурна, че информацията ще е вярна), или по това, кой най-малко е лъгал и/или е помагал да се лъже, или (предложете и друго…) Аз наистина се затруднявам да намеря най-подходящия (за този момент) критерий за отсяване. Бих гласувала за тези, които малко по-малко ще ни навредят, крадейки и лъжейки (докъде я докарахме…или поне само аз). Моля, ако ви е интересна тази тема, драснете някой и друг ред…

 3. Ако от ГЕРБ имат предвид, че са фаворити в споменаването им в досега изтеклите грами на Уикилийкс – пази, Боже, от такива фаворити…

 4. Честно казано предпочитам ГЕРБ и БСП с равни резултати, за да е невъзможна коалиция. Така Марин Райков ще остане по – дълго време министър председател. За мен това служебно правителство е по добро от евентуално съставените партийни такива. Може пък политическата криза и невъзможността за избор на редовно правителство да се окаже нещо добро за България и ГЕРБ и БСП да изчезнат по правилата на закона за ентропията.:)

 5. “имаме воля – ялов е, мами” (запетайката от мен). Голяма работа е интернет, снощи ми звъннаха да ми кажат какво е открил аналитичен читател. Лошото е, че мозъците киснат в интернет, а шушляците управляват държавата… А иначе за Волен е точно, срам ме е за България и българите…

 6. Какъв американизъм, кви пет лева. Селско снишаване по тертипа на тодор правешки. “Американизмът” на Бойко е толкова колкото да различи Северна от Южна Америка, ако му покажат картата на света обърната наопаки.

 7. За хора с по – сложни мисловни връзки и интелектуален потенциал над средният, способни да задържат вниманието си върху написан текст по-дълъг от една страница, е това ценно четиво,обясняващо много неща …За другите -няма смисъл! http://www.mediapool.bg/българия-трябва-по-скоро-да-се-освободи-от-примитивните-догми-на-новата-утопия—неолиберализма*-news194147.html

 8. do Ева: Tekstat e ot4asti tendenciozen , manipulira6t i dale4 ne tolkova trudnosmilaem, taka 4e davai ya malko po-skromno.

 9. Тиквата в предишните избори ДОЙДЕ КАТА АСАЛАН и си ОТИДЕ КАТО НАСРАН!! Естественно сега ще се яви с лозунга: ИМАМЕ ВОнЯ (след като са насрани)!!!

 10. Боже,в каква държава живеем!Какво бг-народът толкова е съгрешил,че Бог му отнема ума и го обрича на загиване!Или може би е по-добре да загинем,защото не сме народ,а мърша!Как е възможно да си затваряме очите и да не искаме да виждаме истината,как е възможно толкова бързо да забравяме!Как е възможно да се умиляваме пред явни мутри, лъжци и нацисти или пък ангели небесни,като Кунева!Какво трябва още да преживеем,за да започнем да мислим със собствените си глави,ако изобщо е останало нещо в тях,след системните промивки!Май от никъде взора надежда не види!Сега на чий врат ще се хвърлим да ни спасява -може би на АнгелЧе или на доктор хонорис… МЪКА!

 11. до veselin
  Къде видяхте тенденциозност и манипулации тук? Или щом авторът е Огнян Минчев,значи е манипулация?
  Не можете да отречете, че този автор може да не е от най-големите храбреци,но има брилянтен ум и анализите му са “жестоки”.

 12. Впрочем, трябва да признаем на О.М., че и той говори за агресивната политика на Русия спрямо България

 13. P.S. Извинявам се за случайно допусната грешка при изписването на думата: АСЛАН.

 14. Към ИВЕТА:

  Според мен проблемът е не толкова в това, за кого сме избрали да гласуваме, а в неумението, а може би и апатията ни да изискваме от който и да било, на когото сме делегирали властта, да изпълнява обществения договор между управлявани и управляващи. Нали точна затова ние, управляваните, сме делегирали временно властта на определени хора, за да решават проблемите на обществото. Нарочно не се спирам на протестите от последните месеци, защото те бяха опорочени от шепа властогонци с лява социална демагогия-

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.