Уотъргей

Аз не знам дали обвиненията на Сергей Станишев за български Уотъргейт с подслушване на политици от 2009 г. насам са основателни, но знам, че се основават на „анонимен подател”. Знам също, че заради въпрос за имотното състояние на партийния ментор на Станишев, президента Георги Първанов, си загубих работата като журналист през 2006 г.

Причината, поради която Първанов ме заклейми поименно с декларация, четена на 8 октомври 2006 г. в централните новини на работното ми място Би Ти Ви без право на отговор, беше именно, че съм задал въпрос, базиран на анонимен подател, според който той притежава подарени от негов спонсор апартаменти.

Явно в България има значение не дали подателят е анонимен, а кой е приносителят на анонимния сигнал. Ако той е политик, издигнат от Първанов, това се приема за легитимна новина, включително от същата Би Ти Ви. Но ако журналист пита –ПИТА а не ТВЪРДИ дори-на основание на анонимен приносител на информацията дали Първанов е получил два мезонета от спонсора си Манджуков, не се намира медия, институция или каквато и да било сила в държавата, която да провери истинността на твърдението. Всички приемат за вярно, че няма такова нещо. Защото така казва Първанов.
Скандалът тук е кас(тр)иран, сведен е до някакъв уотъргей, еднополов брак по сметка за сметка на истината и справедливостта.

Ако питате в каква държава живеем, доказаният днес отговор е: в държавата на параваните за такива като Първанов и неговите протежета.

29 мнения за “Уотъргей”

 1. Чак сега ми светна че истинския Гей е Гошето Първанович. То други май няма (истински).

 2. В ьтв работят конформисти и заплатаджии, кадрува Слави, мъдрува Иво Сиромахов…Мъка. Направо някаква Топлофикация, или Софийска вода, не Национална телевизия. Симбиоз ли е, или направо диагноз, но вече е измислено дистанционното и драгият зрител решава.

 3. BTV – inache kazano SMRAD DO NEBESATA – no bgpublikata si umira da i smurdi napravo vkushti… bulgarite sa nai-golemite vragove na sebesi

 4. Не виждат ли , че стават смешни вече, предизвикват обратен ефект, също като безсмисленият алтруистичен акт на онзи, оприличен преди време на “стадото маймуни в телевизионно студио” и откъртената дръжка днес, събития с “паметно” значение за бъдещето на нацията! Пази Боже ….,ала сляпо не проглежда!

 5. Иво, благодаря за всекидневинте сизифовски усиля да просвещавате населението в неудобни истини
  Прилагам убииствен анализ от Умберто Еко.
  Вие сте истинскят човек на бадещето и промяната и това ше остане в аналите на историята, така че продалжаваите делото. Честните хора ви разбират и подкрепят

  Умберто Еко: “България?! Там тези, които мислят за бъдещето, емигрират.”

 6. бТV е толкова пристрастна към позициите на бсп и Атака, че трудно може да мине за нормална телевизия. Странното е, че някои тяхни предавания с удобен политически привкус (например учиндолското) имат доста висока издръжка, която едва ли е само от реклами. Басирам се че утре ще посветят доста време на “недопуснатия в сградата на МС контрольор Сидеров” Камерата ще е разположена ниско, та да изглежда агитката му по-голяма. Изобщо телевизия която се занимава повече с манипулации отколкото с информация. Не знам защо минава за “най-гледана”?

 7. BTV наистина са голяма смрад, но за жалост и това, че са най-големите врагове сами на себе си е съвсем вярно!?! Тези диалози между ГЕРБ и БСП са откровена размяна на предизборни, комунистически крушета. Дано, обаче, повече хора разберат най-сетне кои са креатурите на БКП-то и петата колона и да гласуват с ум и разум за тези, които могат и са го доказали!!!

 8. Мойсей е го е казал – трябва да минат 40 години. 23 минаха. Но и тогава ще е същото. Наглостта и безочието са ДНК-кодирни. Те си го признаха само за СПИН-а.

 9. Не си заслужава да се занимаваме Босфор ТВ

 10. Всички признаци на тоталитаризма се точат едно след друго като свински черва и си приличат във времето и пространството. Само Сатанишев да не се прави на поборник срещу подслушването. Ако е така, да се присъедини със столетницата си към общата воля за пълно отваряне на ДС-ДОСИЕТАТА, в които богато са документирани престъпленията срещу подслушвани и установени автори на първоначално анонимно разпространени изобличителни брошури и позиви срещу “първия”, докато в същото време ДС организирано фабрикува уж анонимни заплахи и други гадости срещу инакомислещите, на които не се полага закрила от никъде.

 11. Към Ivan:
  Боя се, че такова интервю няма, макар да е ловко измислено ( от същия автор или автори в един сайт, в който обичат да провокират по този начин- например с измислено скандално интервю на холандския премиер)

 12. За съжаление, г-н Инджев, много сте прав да се възмущавате от двойния аршин, с който у нас се мерят нещата…
  Ако бяхме нормална държава с нормално работеща съдебна система, единият от двамата измежду Доган и Борисов трябваше да е ( поне ) със заведено срещу него дело…
  Ако прокуратурата работеше добре, отдавна да се самосезирала покрай разкритията, че Първанов е знаел за престъпления ( а и не само си е мълчал, но и ги е прикривал ). Нищо случайно няма във факта във високата смъртност на неговите съветници… Според мен тепърва ще излизат нови факти за уж “президентът на всички българи”, който се оказа президент на една малка престъпна олигархична върхушка.

 13. Когато Путин умре

  Веч умря! Умря горкият!
  Отърва се веч светът!
  Осем души го влечът
  в гроба му да го зарият
  червеите да гостят.
  И Сирийци кат видяха
  че отнасят тоз мръсник,
  радостен изпущат вик,
  и Чеченци се засмяха.
  Ази плача пък от жал!
  Не че той е на носило,
  но защото бих желал
  да го видя на бесило!

 14. @Виктория
  Моисей е казал 40 години , защото продължителността на живота тогава е била толкова.Сега е друго…

 15. “…..Мойсей е го е казал – трябва да минат 40 години. 23 минаха. Но и тогава ще е същото. Наглостта и безочието са ДНК-кодирни. Те си го признаха само за СПИН-а….”

  Добре де, Цветанов ли да ни води като Мойсей през останалите до 40 години. Жална ни майка, абе хора вие мазохисти ли сте, според вас Цветанов може ли да е водач, лидер или там какъвто е зам. председател на нещо си. Той напълно олицетворява израза – дай на простия власт, и му гледай сеира! И не само той, ами и онзи другия, дето сега се е скрил на кучето в г.за!

 16. търсих в Google
  Първанов daterange:2454016-2454017
  Първанов декларация daterange:2454016-2454017
  но нищо не намерих

 17. Към Иво, относно репликата ти към Иван. Колкото и да си прав, можеш ли да отречеш истината в думите на “Умберто Еко”(имам предвид и думите за изчезващата нация, за начина на управление на държавата ни)? Помисли колко хора като теб има в България. Колко хора наистина мислят за демократичното развитие и просперитета на държавата ни? Колко хора желаят да участват и преживеят толкова закъснелия Ренесанс на България? Колко хора ще гласуват за ГЕРБ, БСП и ДПС на предстоящите предсрочни парламентарни избори (да не споменавам за мюретата до броя 71)? Действителността е жестока, Иво, толкова потвърждаваща думите на “Умберто Еко”! Но ти си остани нашият Дон Кихот, на който ще продължавам да се възхищавам! Жалко, че Санчо Пансовците сме толкова малко!

 18. Инджев,ти наистина си голям лисугер и чукундур хахах ,какво общо има Путин със Съветска Русия??Какаво общо намираш между Сегашен Кремъл и Социнтерна??,и според теб имат ли общо ПЕС и Кремъл?Ти си един полуграмотен човек,чиито плешива глава побира малкото остатъчен мозък!

 19. Проблемът не е в това, че съществуват Волен, Гоце или Сергей, а в това колко много хора не искат да прогледнат за истината и вървят след тях, подвластни на мазохизма,робския манталитет и предателството… Точно в това е трагедията на България.

 20. Комунистите ги е хванала треска, че тези които са тяхна КРЕАТУРА – мутри и ченгета им вземат властта под носа, защото са свикнали тези последните да им слугуват , да им бъдат “маша”.Вчера Райчев каза или по-скоро се изпусна “Жална ни майка ако в това страшно време някой не признае изборите”. Аз не се съмнявам че тези няма да се “посвенят” и биха срутили “Държавата”, колко пъти са го правили досега?
  Дано не се поддадем на провокациите, защото са готови на всичко тези алчни некадърници.

 21. Лъчезар Льольовски,
  сигурен съм, че си една жалка мутричка.

 22. Лъчезар Лаловски, ти сляп да беше, пак щеше да видиш общото между Путин и СССР

  “Руският президент Владимир Путин постанови с указ връщането на един от най-характерните символи на комунистическата епоха – званието “Герой на труда”, предаде АФП.”

  А пропо, браво на г-н Инджев, че оставя постове като твоя да ни развеселяват!

 23. Играта според мен е да се задръсти медийното пространство само от комунисти и техните производни напр. ГЕРБ. Така ще остане много малко ефирно време за ДСБ и Единство.

 24. При всичките престъпления на мутрите от ГРОБ и ,явно независимо от това, растящата им подкрепа, тук се коментира Сергейчо?!

 25. Бай Пешо, когато си заобиколен от глутница псета и всяко иска откъсна по-голямо парче от вниманието, доверието, надеждата и разума ти, какво значение имат имената на псетата и цвета на козината им?

 26. Г-н Инджев, не изпускайте Гоце от поглед, много е вероятно скандала с моноПОЛсексуален подтекст да е забъркан с компроматна “анонимна” (дез)информация от неговият “президентски” ДС мозъчен тръст.
  Той е подмолния играч, той “анонимният източник”,Станишев даже не е информиран ,как е добита тази (дез)информация, той е само приносител.
  А Гоце в последно време оставен в подмолна анонимност, която дори и вие не осветявате!

 27. Stanishev i Parvanov sa podlogi na KGB!!! No nie triabva da se borim za da se smeni mantaliteta na balgarite!!?? Vsichki medii( plateni ot KGB) si pliuvat sreshtu Kostov i Boyko i nie im priglasiame!! A sreshtu stanishevtzi i parvanovtzi- samo IVO!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.