Сидеров над всичко

На улица „Цар Асен” в София може да се види голям надпис в превод от немски език на вратата на офис на партия „Атака”: „България над всичко”.

Тази аналогия с нацизма и с лозунга на германските националсоциалисти „Германия над всичко” явно се смята тук за легитимна.

Защото беше възприето за легитимно легитимирането на самата „Атака” като партия, прекопирала названието си от органа на Гьобелс в нацистка Германия„Der Angriff” ( атака).

По същата причина днес вождът на тази партия Сидеров атакува входа на Министерския съвет.

Пак по тази логика Сидеров безнаказано блъска и дърпа за реверите държавен охранител на правителствената сграда, чупейки дръжката на вратата и стойки пред телевизионните камери.

Съвсем в същия дух геносе Сидеров наруга премиера Райков, наричайки го „простак”.

Размина му се отговорността за стрелбата на магистрала Тракия, както и хулиганското му поведение на борда на германските авиолинии „Луфтханза”.

След всички тези поощрения не обвинявам него, а онези, които му позволяват да разиграва националсоциалистическия си агресивен фарс.

Да сте чували обаче от всичко това да се възмутят другарите и другарки борци срещу фашизма?

Няма и да чуете. Те са си другари по оръжие по русофилска линия.

59 мнения за “Сидеров над всичко”

 1. Една корекция – “Германия над всичко” не е лозунг на германските националсоциалисти, а е от “Песента на немците” (“Das Lied der Deutschen”), писана през 1841 г., много преди да се появят националсоциалистите. Днес тя е немският химн.

 2. ами че те и другарчетата в синьо не са се възмущавали въобще от простотиите му. Да не говорим за герберастите !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Като ” благословия” му дойдоха събитиятя през последнити месеци , не слиза от екрана, не се куртулиса, признавам, че много добре, макар и умишлено заглушаван на оная жалка пресконференция, каза на Рашидов каквото трябваше, но си попрекали човекът днес …

 4. Такава му е ролята на Сидеров, отредена му от бай му путин, напомпана и с рубли за клониране електората. От такива българи-руснационалисти да ти се догади да имаш нещо общо с тях, че връщат България назад.

 5. Отново едно БРАВО!
  Това, че другарите си мълчат, а покрай тях и много техни “чада” никак не ме учудва. Но, докато повече хора в тази страна не проумеят какво зло е за нас “челичната прегръдка на руската дружба” (и факта, че националсоциализма и болшевизма са си братя близнаци кой от кой по-вредни),нищо добро не ни чака!?!

 6. Точно това ме озадачава най-много: защо срещу откровено фашистките,хулигански, просташки и престъпни изяви на един самозабравил се “политик” и ругатните, заплахите и обидите към отговорни държавни служители (президент, министър-председател, охранителни органи и др.)не се предприемат никакви мерки и се проявява престъпна търпимост. От медиите се представя едва ли не като “герой”, като му се прави едва ли не безплатна предизборна реклама. Държавните органи и ръководни лица не реагират и търпят безучастно изявите му в продължение на един дълъг период от време, а правоохранителните и съдебните органи не предприемат никакви действия срещу нарушителя на законите. Общественността не реагира и не осъжда действията му. Едва ли всичко това може да се случи в друга цивилизована държава, особенно членка на Европейската общност.

 7. Проблемът е в полето на правосъдието. За съжаление в нашата държава правосъдието е толкова компроментирано, че едно евентуално обвинение срещу Сидеров ще се разглежда като реклама на същия. Самият той ще се изкара жертва на системата, срещу която уж се бори. Затова и няма реакция от “компетентните органи”.
  Всичко у нас е с краката нагоре!

 8. P.S. Този тип е истински рецидивист, а знаете законите колко са по-строги към такива лица.

 9. Ситуацията е променена и вече не може да ни възмутят такива неща, като “България над всичко”. Понеже така и така вече България е под всичко и всички… Както ако кажа “Всекиму своето” (Jedem das seine) не е толкова страшно, колкото “Всекиму според потребностите”, нали?

 10. “Германия над всичко” е припевът на немския химн и преди въздигането на нацизма, и след падението му. Че и до ден-днешен. Не мисля, че това е каквато и да е алюзия управлението на Хитлер. Също така, не виждам нищо лошо в думите “България над всичко” и патриотизма като цяло.

  Това не значи, че защитавам тази карикатура Волен Сидеров. Той се показа като смешник толкова много пъти, че не заслужава каквото и да е медийно внимание. Още помня какви му бяха обещанията по време на предаването “Атака” и как не спази буквално нито едно от тях.

  Но като стана дума за централата на Атака в сърцето на София, то тя е показателна за състоянието на партията. Последния път като минах край нея – някакъв прокъсан български флаг се вее, някакви пожълтели букви за надпис. Като клошар, който не се интересува от външния си вид.

  Това е партия, която съществува единствено защото българите на възраст от 25 години и нагоре вече са погнусени от цялата политика и ги мързи да обяснят на 18-годишните, че Волен е една карикатура. Наскоро ми се случи човек на тази възраст да ми каже “ами той Сидеров не е лош избор”, аз направих съвсем бързо резюме на всичките му гафове и отговорът вече беше “Ааааа, не знаех”…

 11. Не съм запозната със закона.Това че този фашизоид е лидер на партия отрежда ли му специална защита. Защо охраната не го арестува ? Ако аз бях сторила това, сега щях да съм в районното за едро хулиганство.Някак свикнахме с наглостта на този тип.Предсавете си какъв гръм щеше да тресне, ако г-н Костов беше тръгнал да троши врати. Всички първи страници и първи минути на новините на всички телевизии щяха да започват с това. Не ми се мисли за квалификациите.

 12. Национализмът и простащината сами по себе си са отблъскващи явления, но не са опасни за обществото. Но щом се смесят се превръщат в мощна бризантна смес, която може да се взриви от най-леката искра.
  Тълпата винаги греши. А онези, които си мислят, че могат да запалят огън, който само тях няма на изгори, са жалки идиоти.

 13. Сега е момента този полит-тарикат да бъде поставен на мястото му. Не съм сигурен дали въобще има такова, но определено не е парламента. Крайно време е отговорните институции да вменят на такива типове, че или трябва да спазват правовия ред, или да си носят последствията. Може би греша, но в момента В.С. няма имунитет или особен статут.

 14. siderov e populist, koito se podigra s polovin milion balgari.4udno mi e kak ima o6te hora, koito mu vyarvat.no li4no az ne vijdam kakvo lo6o ima v lozunga„България над всичко”, osven 4e tezi, koito go izpolzvat ne go mislyat. however, temata za komunistite naistina ve4e poizvetrya.ot devet kladeneca voda se nosi, kogato vi narekat rusofob. za6to e tozi trud? moje bi fobiyata pritejava fizi4eski izmereniya-ne znam. tuk vi kanyat da vlizate v politikata. ve4e imahme(i imame)va6i edinomi6lenici tam-solomon pasi, nikolai mladenov i pro4ee. intelektat, gn. indjev, pravi moralnoto padenie po-tejko.

 15. За мен Атака е проект на тези, които имат интереси в по-големите партии,за да бъде контролирани процеси народното недоволство и фашизма, чрез политическия артист Волен.За мен не е съвпадение пречупения кръст(частично) в герба на Атака,издания като „Маята борба за България”(„моята борба „-хитлер) и др.Желае да внуши че са анонимни фашисти(нищо повече).
  По –интересни са кукловодите,които сами си създават удобна(послушна) опозиция.Ето за това се търпи и унижамането на правителствената сграда(все още демократична институция).Другото ,което се играе доста артистично.Яхване на протестите на хората и по този начин тяхното контролирано гасене.
  Забравихте ли че Атака е създадоха бивши ДС милиционери(кумонисти-антифашисти).Та всичкия този театър е режисиран.Затова и е смешен…искуствен.Защото вони на фълшив патриотизъм целящ разидиняването на хората по етнически и какъвто се сетите принцип.И докато хората са разидинени ще играе мафията създадена от бившите ДС(КГБ).

 16. И още нещо.Каква е тази “патриотична” кауза да караш хората в страната да се мразят едни с др.,да мразиш съседните държава,европейските държави …но тука сте прав не се споменава и дума с/и Русия с което съмненията може да се окажат верни.

 17. Всъщност “Deutschland über alles” е лозунг на либералите от Мартенската революция, националсоциалистите просто го наследяват.

 18. “Те са си другари по оръжие по русофилска линия.”
  Още от времето на Молотов-Рибентроп.

 19. “Те са си другари по оръжие”
  НКВД- ГЕСТАПО Братья по крови Полная версия
  http://www.youtube.com/watch?v=R0pGB_JqMowhttp + prosvetise.com/?p=8784
  +
  Товарищи фашисты, милости просим.
  Вместе власть буржуев сбросим.
  Фашисты и большевики – пролетарии-братья.
  Крепите над миром красные объятья.
  Пролетарии, стройтесь в единую линию
  Сегодня командуют Троцкий и Муссолини.
  Красное знамя борьбы пролетариев.
  Сегодня развернуто от России до Италии.
  Владимир Маяковский
  в. “Известия”, 31 ноември 1922 г.

 20. На нашата политическа каста и липсва визия за развитието на държавата. Мисли се “на парче” – от днес за утре. Пък и такива формации лесно се водят на сиджимка. Та затова се допуска появата им в публичното пространство. Лошото е, че подобни формирования рано или късно могат да изядат бащите си и тогава жална й майката на държавата.

 21. Сидеров имаше своя “умерен” момент , доста хора му повярваха и гласуваха за него… само дето още тогава ги питах дали наситина вярват, че ще направи и капка от хубавите проедложения и идеи… защото всяка партия си ги има преди избори… ами видя се, че в най-голямия си момента на “власт”, когато с батко ни Бойко се усмихваха и прегръщаха… не прокара нито една от свястните идеи, с които като с целфоан бе увил… да не довършвам…

 22. “Атака” е инструмент за канализиране и контрол енергията на лумпените в обществото. Има ги във всяко общество. Не подценявайте Болен, той добре си знае ролята – реплики, жестове и мимикрия. В добре платеното предприятие днес се “папкат рубли”, но за такива търгаши никакви пари не миришат, стига някой да ги дава…

 23. Аз смятам,че точно това цели с безобразното си поведение Сидеров- да бъде задържан,защото с това поведение всеки един случаен гражданин до сега щеше да е закопчан. Н о задържат ли Сидеров и влезнат ли в сценария му,тогава ще има вой до небесата и вдигане на рейтинга с привличане на нова порция нискочели избиратели.

 24. Дошло е времето, когато трябва да викнем в глас,всеки ден и всеки час ” ВЪН КОМУНИСТИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ “.

 25. В природата няма празно пространство. Банкянският герой храбро се скри и на мястото си пробута този нескопосан пудел. Да джафка вместо него и на фона му Цв. да изпъква с високия си наратив. Акцентът при Сидеров не бива да се поставя върху фашистката идеология. В днешно време тя си е чист атавизъм и не събира поддръжници повече от шумните групички на изповядващите Кришна съзнание. Тоя проповядва откровен комунизъм или както и да се нарича онази идеология, която обаче владее повече от 1/6 от земното кълбо. И си е много и действително опасна. Да не го наричаме фашист, така омаловажаваме грозната му роля и замитаме мръсните следи от бесовиците му. А те са наистина обезспокоителни.

 26. Нациоалпутинизма – като слънцето и въздуха за всеки атакист, комунист, популист.
  С фашистка символика се води борба срещу несъществуващия фашизъм – враг на комунистическия монумент на националното предателство и гробница на българщината – ПСА.
  От обективна и медицинска гледна точка, тези явления са повече от патологични (шизоидно-параноидна маниакална фиксация към властта и парите), не само за болен но и за тези, които се кланят на националпутинските кукли в РБ, с тайната надежда и те да получат нещо от мамона в москва или най-малкото да прехвърлят отговорността за собствените си грешки и неудачи върху другиго.

 27. Изключително противна подлога е Болен. Много мие смешно когато говори някакви неадекватни и утопични глупости без покритие. Тъжното е че има доста неграмотен народ дето му се връзва.

 28. Браво!
  Прости факти, които са самата истина!

 29. Към ognyan chekelov:

  Използвам да отговоря на всички, които припомнят, че “Германия над всичко” е по-стар девиз, обсебен от нацистите.
  Фактът е. Обаче в комбинация с другите подражателства ( от кожените дрехи и стилизирания кръст, през изпружената за поздрав десница и изцъкления поглед, та чак до плагиата от вестника на Гьобелс със същото название “Атака”), “съвпаденията” не оставят съмнение какво и кого имитира Сидеров, който се е подписал под книги, в които громи “еврейската конспирация”.

 30. Не разбирам кое му е лошото на национализма?А какво е тогава патриотизмът? И не ставате ли и вие отродници като тези, срещу които все пишете тука – червените от БКП/БСП/? Или и вие не обичате и не милеете за родината си, а клеймите всеки, който нарича себе си българин?Не разбирам такива злостни коментари по повод на родолюбието. Естествено, че действията на Сидеров и компания не са лицеприятни и говорят за връзки с недотам чисти хора. Но чак пък толкова гадории…

 31. Не мога да се съглася с повечето коментари тук, че Сидеров и лумпенизираната тълпа на Атака са безопасни комедианти с не особено важно предназначение. Не мога да се съглася и с определението фашистки, фашизоиден и сравняването му по какъвто и да е на чин с германският националсоциализъм. Моето мнение е, че формирането на Атака е внимателно замислен стратегически ход от кремълските кукловоди. Тяхна е и не особено удачната маскировка на нацизма. Но тяхна е и грешката – да подкрепят един прост, необразован, провинциален самозванец и нахалник, който определено не е в състояние да контролира емоционалните си изблици на простотия и злъч и по този начин компрометира не само маскировъчната си окраска, но и своите благодетели и техните цели. Този нещастник не само, че не става за партиен водач, той не става и за горски, и в това определено ни е провървяло. Но аз виждам два сериозни проблема произтичащи от шумното и неприятно политическо недуразумение Сидеров. Първият проблем е, че му се дава невероятна медийна гласност и свобода. Това говори за няколко неща, като възможностите на Кремъл да контролира насочването на медийния фокус към определени субекти, слабият професионализъм на репортерския бранш при отразяване на обществения интерес и не на последно място липсата на желание в българските медии за реална и обективна оценка на персонажите на съвременния политически живот. За оценка на морала на политиците и за самия морал на медийте, тук няма нужда да говорим – Иво го е казал и доказал в статийте си многократно досега! Но по-актуален в момента е вторият проблем, а именно благоприятната среда за развитие и дори бих казал, за цъвтеж на „атакаджийската“ лумпенизирана формация и крайно опасният обществен резонанс от техните „лудорий“. Спрямо първата компонента на този проблем – ужасяващата с простотията си, липсата на елементарна култура и почти неграмотна необразованост обществена прослойка – нищо не може да се направи. Тази „псевдочовешка“ маса е отглеждана целенасочено още по комунистическо време, където славата на роботническата класа се отъждествяваше с бедност, което се тълкуваше като честност и морал, а необразоваността и липсата на култура се заменяше с природната надареност на класовия индивид и неговата партийна преданост. В резултат сега имаме грозна тълпа от получовеци, които разбират своя лидир Сидеров по интонацията на фалцета и посоката на размахания пръст или юмрук. Смисъла на изречените думи рядко достига до тяхното замъглено полусъзнание. Бих казал, че единственото спасение тук е футболът, доколкото голяма част от Сидеровите подръжници са в челните редици на т.н. ултраси и хулигани.
  Втората компонента, общественият резонанс обаче, заслужава повече внимание. Тревога у мен буди факта, че голяма част от безработните се вслушват в думите на този профанизиран червен фюрер. За безработния човек, за изгубилия вярата и надеждата човек, злобната дума, посочването с пръст на виновника в лицето на чужденеца колонизатор е достатъчно за да насочи гнева си към него. Мисля, че не си даваме сметка какви последици може да има тази на пръв поглед смешна игра. И струва ми се именно тук е приликата с нацизма – омразата към външния, чуждия, различния. Гневът на масите ревящи на Албертщрасе и Унтер ден линден през 33-та бе насочен точно към евреите, тук сега в София са турците, към френските буржоа и англо-саксонската плутокрация, тук са колонизаторите от запада, към непълноценните източни раси, тук са циганите. На всички ни трябва да е ясно, че този кибрит не се знае кога и как ще пламне. А пламне ли, гасенето му тук на балканите никак, ама никак не е лесно. Дали нечия имперска политика на възстановяване на старо изгубено статукво не предвижда и такъв, обагрен вариант!? Това за сега не знаем, но формацията на „цървула“ доприпкал от Ямбол с фотоапаратче в ръка преди 20 години, може да свърши работа в тая насока. Затова струва ми се трябва да отделим по-голямо внимание на смешните и не особено ефективни за сега действия на „болния политик“, когато някой усилено му бута в ръката кибрит и тояга!

 32. сидеров се оказа платен руски подизпълнител, сигурно затова мрази толкова отявлено и старателно служебния пермиер, без да е имал някакви предишни неразбирателства с него, ей така по поръчка, както прави и с всичко друго…

 33. Някой написа: “Може би греша, но в момента В.С. няма имунитет или особен статут.”
  Заслужава да се провери. Но дори и да няма, всеки редови охранител-полицай знае как може да бъде притискан и уволнен от такива като ВС с голям политически, гръб. (Не само от близки по дух и цели , а и външнополитически май.) И полицаят се бои да действа, както би действал с друг такъв нарушител. Защото Сидеров не представлява сам себе си или някакви шумни агитки от Атака. Той представлява някакъв доста по-голям интерес, на по-големи и по-влиятелни сили. Няма друга партия, която при такъв относително малък човешки ресурс, без подкрепа от “националния капитал”, да разполага, със вестник, собствен ТV канал, с очевидно непропорционално представяне и трибуна в най-гледани частни телевизии… Само това би трябвало да накара да се отнасяме към действията му не като към, поредната политическа мутация, лидерстващ фюрер, амбициозна посредственост, ловък популист, лидер “с влияние”, както го определят медиите. Той е явление доста по-опасно за демокрацията и за държавата!
  Вижте какво иска Сидеров!
  1. Обещава/иска “мин. заплата на 1000 и мин. пенсии на 500 лв. , което можело да стане с решение на МС!” . Само с едно решение , което той ще прокара в МС, ако имал власт! Звучи приятно, особено за онези дето не могат да си плащат сметките дето се гърчат с мизерни помощи . НО, какво значи “НЕЗАБАВНО ПОВИШАВАНЕ “?
  Това ще е ПОРЕДЕН ОБИР НА БЪЛГАРИТЕ! Равносилен на банковите фалити от 90те, инфлацията от 96 г., ограбването на пенсионния фонд 89, и … всичко останало. Защото ВОДИ ДО НЕЗАБАВНО ПОВИШЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ. И което той пропуска винаги, ще доведе до незабавно обезценяване на спестяванията на гражданите, точно двойно и тройно! Ограбени ще бъдат дребните спестители, дребния и среден бизнес!
  Взелите огромни кредити, а те не се дават на дребни потребители, ще са новите кредитни милионери. За това се борят Сидеров и Атака!!!
  2. Атака призовава “да не разчитаме на Еврофондове и ЕС”, които отпускали средства след 4 годишни проучвания???…, че икономическото развитие ще дойде от инвестиции и страни като РУСИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ , БРАЗИЛИЯ… Да, в тази поредица ги изреди вчера техният оратор пред МС, при недопускането на ВС на поредното заседание. “Речта” бе записвана от медии и радиостанции и предполагам излъчвана в по късни часове.
  Очевидно е, че ВС и Атака имат за цел външнополитическа преориентация на България от ЕС към Евразийския съюз.
  Разбира се има още доста искания на Атака и ВС , но мисля, че само тези две са достатъчни за да разберат всички, че лозунга”Балгария над всичко” е само част от пълния лозунг “…, А се разбира” Атака над България, и Волен над всичко!” Не ми се струва много трудно да разберем за каква България викат агитките на Атака и за ЧИЯ България се развива такава медийна активност. Нямаше да е изключително или тревожно, ако не беше придружено с услужливо поднасяне на микрофони и камери . Как се нарича такова обгрижване на ВС от някои медии на фона на трогателна “кокоша слепота” от анализатори, институции и политици?
  Бих замижал и пред това, ако България не е живяла в такъв подобен икономически и политически съюз, за който възторжено говореха вчера Волен и ораторите на Атака. Пък мнозина си спомнят все пак. Дълг е да го припомнят и на младите , дори и да не са от просветената част от обществото. Защото и те са ГЛАСУВАЩИ!

 34. ПС Извинявам се за правописните грешки, допуснати по-горе. Бързах.

 35. @ Тодор Тодоров
  Това, от Маяковски, нещо не ми се връзва датата…?
  Аз ли бъркам или тогава ноември е бил с 31 дена??

 36. към инж. Симеонов

  “….Едва ли всичко това може да се случи в друга цивилизована държава, особенно членка на Европейската общност.”

  Стават! Стават такива работи и в Европа! Имах лошият късмет преди няколко години да бъда във Висбаден (Wiesbaden), столицата на провинция Хесен (Hessen) точно на рожденият ден на Хитлер;))). Тогава беше планирана голяма неонацистка демонстрация в съседният град Майнц (Mainz), който пък е столицата на съседната провинция Рейнланд-Пфалц (Rheinland-Pfalz). Двата града са на около 5 км един от друг, от двете страни на границата между двете провинции. 1-2 дена преди демонстрацията в единият град се изсипаха бръснати глави и черни якета от цяла Германия. Имаше толкова много полиция и специални части, че имах усещането, че е военно положение. В съседният град пък се събираха анти нацистки групи, които се готвеха да осуетят планираната, в чест на рожденият ден на Хитлер, демонстрация. Гледката беше също толкова потресаваща! Всички бяха облечени в черно, носеха черно-червени знамена, но бяха с дълги коси. Това беше някаква смесица от пънкари и анархисти. Моите приятели германци съжаляваха, че си тръгвам, защото съм щял да изпусна голям “цирк”. Обикновено нещата протичали така: Неонацистите марширували и пеели песни, а всички други “анти” вървели паралелно с тях и ги освирквали. Обикновено полицията нищо не предприема, докато сблъсъка се изразява само във вербални закани, но почти винаги накрая всичко завършва с меле и бой, и естествено арести и пострадали.

  Това обаче, което не става и не може да стане е, да блъскат на вратата на Канцлера Меркел и да я наричат “простачка”. Е тогава и в най-голямата демокрация ще си изядат боя;)))

 37. @Иванова & Пенчо Питанката

  Mиcлex дa кoмeнтиpaм, нo cтe мe изпpeвapили. Пoздpaви!

  (Пeнчo Питанката, нe ми ce cъpдeте зa дрeбнавocтта, нo зa “неyдaчa” cи имaмe бългapcкaта дyмa “неycпex”).

 38. Беше гост на Цветанка Ризова.Отвратителен червен парцал, желан гост от всички телевизии.

 39. Дришльото, пияндурко Болен Сидеров имитира фашист, но по душа си е комунист.

 40. “Патриот е – душа дава
  За наука,за свобода;
  Но не свойта душа, братя,
  А душата на народа!
  И всекиму добро струва,
  само,знайте,за парата,
  Като човек – що да прави ?
  Продава си душата.” на Путинова Русия

 41. Задачата на водачът на нечленоразделното недоволство е да пази “социалистите” от нагоните на електората им и да плаши колебливите избиратели, които не познават достатъчно “социализма”, а и самите себе си.

  За онези, които гласуват за миналото, Волен е “десен националист”, макар, че политическите и икономическите му лозунги са неудобно леви преди всичко за “левицата”.

  Двете леви формации – БСП и ДПС – го ползват за дисциплиниране на електората си и за оправдание пред партньорите си на запад. За Русия той е подставено лице – маша, която върши мръсната работа, докато истинските ѝ хора се преструват на европейци. Странното е, че на тази плитка, лява игра се хванаха и антикомунистите от изтока, и европейските хуманисти.

  Всъщност, Волен е скритото “Аз” на Сергей и на олигархията, на хилядите съзнателни и несъбудени още, български комунисти бленуващи нов “спасител” от изток. Чрез “бесния Волен”, “по-малкото” зло – тоест Злото изобщо – се опитва да сграбчи България, готвейки се за поредната, крадлива коалиция.

  Благодаря на Иво Инджев, че успява да защити името на българските журналисти в личния си блог. Интернет е единственото място, където българското солово намира читателите си, неосквернено от търгаши и блюдолизци, а бъдещето е на “мрежата”. 🙂

 42. Нищоществата като Сидеров винаги са печеливщи. Ние знаем, че липсата на внимание ги убива, но го “правим” заради младите, на които пък не сме обръщали внимание преди да се сблъскат с този вид !
  Изводът е, че трябва да обгрижваме децата си,защото пътят е по-важен от целта.

 43. @ РОСЕН
  Точно за това става въпрос, което си написал в последното изречение.

 44. Не мога да разбера обаче защо телевизиите така услужливо предоставят трибуна на този клоун да сипе “мъдрости” и правосъдие от екрана през ден. Някакси не мога — или по-точно не ми се ше — да повярвам, че те самите го канят по своя воля. Ако не го правят по свое желание, кой им/ни го натрапва и срещу какви суми? И накрая, ако всичко това е вярно, само за последните седмици трябва доста да са прибрали от него.

 45. Ranger e прав за пагубното влияние на сидеровите приказки върху безработните и отчаяните. Че няма да го арестуват за фашистки призиви, е ясно, но и по-важно е да има дебат върху тезите, които той тиражира в общественото пространство.
  Основната от тях е да се изгонят западните инвеститори и заменят с източни от Русия и Китай, понеже те му се струват на Сидеров по-соцaлни и хуманни. Ho Русия и Китай са страни, в които цари див капитализъм без никакви правила, който експлоатира безогледно природните богатства, околната среда и човека. Четох, че 180 милиона души в Китай живеят с по 600 лева годишен (!) доход. Питам се тогава как Сидеров ще мотивира китайския предприемач да дойде в България и да ми плаща 1000+ лева месечно, щом като има кой да му работи за жълти стотинки?

 46. Затова Герберите си назначиха ВСС ,главен/гладен/прокурор,конституциони
  съдии и т.н. Спокойно цацаров можеше да се самосезира и волен-БОЛЕН да го
  окошарат. ДА АМА НЕ -цитат на П.Бочаров

 47. SRESHTU TOZI IZROD SIDEROV TRIABVA DA SE PROTESTIRA, A SASHTO SRESHTU STANISHEV,PARVANOV, DOGAN IDUGI VINOVNITZI!!! A VIE PLIUVATE SRESHTU KOSTOV I BOYKO???????!!!

 48. Тази вечер ми се наложи да обяснявам на някой твърде млад за близостта на националнал-социалиазма и комунизма(болшевизма),беше ми много трудно!Когато не си го живял,просто не го разбираш, особено ако си на 21!

 49. @БИВШ CEДECAP
  Да знам българските думи. Но мисля, че “неудачи” е точно на мястото си.

 50. А бе там в “Атака” Сидеров има един заместник Павел Шопов, знаете ли че този има две “жълти книжки”, жалко че навремето в гювеча беше и депутат от СДС! Според мен тази партия е като лакмус за лумпени!

 51. Ако беше обикновен гражданин, заради поведението си, Сидеров щеше да бъде освидетелстван от съответните медицински служби. Но понеже е лидер на партия освидетелстването му, заедно с това на привържениците му, трябва да стане не от специалисти психиатри, а от обикновени гласоподаватели. В това е големият парадокс. Обикновените хора могат и да получат психиатрична помощ, но лидери на партии не могат.Просто да ги съжалиш.

 52. Към безпартийна:

  Така е, безнаказаността, на която се радва Сидеров, обяснява защо в България има толкова много желаещи да станат политици: такива като Сидеров го правят, за да си осигурят имунитет за всички безобразия, които вършат уж от името на “народа”.
  Странно е също, че протестиращите през февруари скандираха “партиите вън”, а позволиха на “Атака”, която дълго беше патерица на ГЕРБ във властта, да ги обязди. Успехът на “Атака” в това отношение е поощрение за нахалните и бруталните в политиката. Този урок ще бъде запомнен от други кандидати за евтина слава.

 53. Това да “ни” е като обица на ухото, когато “правим” протестен вот.То и през 2005-та си го знаехме какъв е и колко наивно “сме” си мислили, че можем да клатим клона на който седим.
  Много е лесно да плюеш служебния премиер по медиите, а като те покани на среща да не отидеш да му го кажеш в очите (не че са срамежливи).
  Много ще ми е интересно да видя Чуколов как обяснява на Меркел че ще Национал-приватизира хранителните им вериги и телекоми.
  Безочие!Тези знаят само да лъжат и крадат и то без никакво въображение.Не че другите са по-различни, нали са правени в едно място.

 54. Oligofren siderov – novoto-staro lice na rusofilskata i izposkana otkum intelekt BG.

 55. Искам да се върна малко назад в годините. Какво мисли г-н Инджев за времето, когато Сидеров беше главен редактор на в. Демокрация, КОЙ ГО ПРЕДЛОЖИ НА ТОЗИ ПОСТ, КОЙ ГО ПОДКРЕПИ, и какво ще сподели г-н Инджев като негов наследник (главен редактор) в същия вестник, тогава надежда за милиони българи. Ако може коментирайте, г-н Инджев, следните горе написани цитати от форума:
  …цървула“ доприпкал от Ямбол с фотоапаратче в ръка преди 20 години…
  …формирането на Атака е внимателно замислен стратегически ход от кремълските кукловоди. Но тяхна е и грешката – да подкрепят един прост, необразован, провинциален самозванец и нахалник, който определено не е в състояние да контролира емоционалните си изблици на простотия и злъч и по този начин компрометира не само маскировъчната си окраска, но и своите благодетели и техните цели. Този нещастник не само че не става за партиен водач, той не става и за горски…

 56. Явно Сидеров е свестен човек.На времето даде шанс на гробарите а те се оакаха.
  Сега дава шанс на бсп-то дано не пикнат на криво защото си ходят без проблеми.
  Това за охраната е нещо ново?
  А иначе за срива на Атака се говори от 2005 година но тая партия добавя все по големи изборни успехи.Като чета обаче тия демократи по горе се питам защо през прехвалената им демокрация все повече хора ровят по кофите?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.