Филип Василцев Българомразеца се готви за нов поход към България

Руският поп Филип ( когото отказвам да назовавам с уважителни титли и ще наричам тук за краткост „поп”- както в поезията на Христо Ботев), поставен начело на Руската църква в София, беше прогонен от България на 11 март, но има нахалството да кандидатства за завръщане с ясното съзнание, че това е скандално.

Поп Филип си позволи на българка земя да демонстрира руска надменност в Руската църква на бул. „Руски”, разположена на гърба на бившето съветско посолство и край катедралата, наречена на руския светец Александър Невски. С това си навлече съпротивата на българските енориаши и предизвика нова битка на българите за църковна независимост. Тя се увенча с успех след 10 месеца, завършили с 30 дневен ултиматум към Филип да напусне България, изтекъл на 11 февруари.

Малко повече от седмица след като руският поп се изниза тихомълком от България поради незаконното си пребиваване тук, Московската патриаршия, принудена от шума в руските медии ( главно в интернет, но и в опозиционната радиостанция „Ехото на Москва”), призна с половин уста за отзоваването на Филип.

Българските медии така и не обърнаха внимание на малката българска победа на справедливостта срещу имперската арогантност, демонстрирана от руския поп. Сега ги информирам отново: руският поп, може би поощрен от сигналите за българския мазохизъм, си е подал документите в българското посолство в Москва за българска виза независимо от факта, че на посланика на Москва в София Юрий Исаков, който се е опитал да ходатайства, е било заявено ясно, че нарушителят в расо е нежелан в България.

Прилагам към новината една прогноза: българските власти нямат намерение да подновят визата на руския поп, който си позволи да се държи господарски спрямо българските миряни. Онези в Москва обаче, които упорито лансират нежелания тук поп, явно залагат на надеждата, че очакват в София на власт да дойде по-сговорчиво българско правителство и правят нужните постъпки да се възползват от такъв евентуален сценарий, при който да наложат Филип Василцев Българомразеца на неговия руски престол в българската столица.

26 мнения за “Филип Василцев Българомразеца се готви за нов поход към България”

 1. Няма ли ЧЕРЕН ПЕЧАТ по тези земи, та да не е толкоз прокълната за нас родната територия, която е земен рай само за придошли варвари от дивия Североизток.

 2. Относно медиите, Иво, както споменах по повод информацията ти за напускането на България от въпросния поп, единствено може да се разчита на предаването на Горан Благоев по БНТ. Четейки настоящата ти статия веднага ми дойде мисълта, която виждам, че прогнозираш в края. Да, ще видим руското нахалство след победата на предсрочните парламентарни избори! Ще си позволя на пръв поглед страничния въпрос – питал ли си се защо БПЦ нямаше представител на въведението в служение на апостол Павел на новия папа Франциск І?

 3. Вероятно “руския светец Александър Невски” казвате със сарказъм.
  Страхувам се, че следващото правителство няма да е “по-сговорчиво”, а твърде сговорчиво, в Империята (на злото) може би имат вече и изборните резултати !!

 4. @айде и аз

  Пoпитaxтe: “Не разбирам кое му е лошото на национализма?А какво е тогава патриотизмът? И не ставате ли и вие отродници като тези, срещу които все пишете тука – червените от БКП/БСП/? Или и вие не обичате и не милеете за родината си, а клеймите всеки, който нарича себе си българин?Не разбирам такива злостни коментари по повод на родолюбието. Естествено, че действията на Сидеров и компания не са лицеприятни и говорят за връзки с недотам чисти хора. Но чак пък толкова гадории…”

  Oтговaрям: гopнaтa cтaтия e пиcaнa oт иcтинcки българcки патриот. Taкивa тeми нe ce cpeщaт oбaчe никoга в peпepтоapa на фaлшивия българcки патриот, нo иcтинcки pycки патриот Boлeн Cидepoв, койтo бpaни България oт вcички кoлoнизaтopи ocвeн oт бaш-кoлoнизaтopa ни – Pycия. He взимaйтe зa чиcта мoнeтa изявлeниятa на дoказaни политичecки мeнтeтa!

 5. След Чернобилската катастрофа в института ни дойде съветски лектор, който ни твърдеше между другото, че последиците за населението били незначителни. Към площта на СССР… Тогава се обадих, че на територията на България населението ще се редуцира.
  -Заселим!- беше лаконичният отговор…

 6. Към К. Николов:

  Святото на руския светец Ал. Невски, който няма абсолютно нищо общо с българската история, е че е символ на вековната омраза, разпалвана в Русия към Запада, изразена във войни на Запад ( с днешните ни съюзници в НАТО и ЕС), но в съюз с татарите от “Златната орда”, които съсипват систематично България…
  Русия ни налага чрез символиката на своя светец своята концепция за света, в който ни отреждат мястото на сателит във вечната руска параноя спрямо Европа.И ние покорно се съгласяваме ( ако не броим онези няколко години в началото на века, след руската военна агресия срещу Варна и Балчик, подложени без никаква причина на артилерийски обстрел), когато България намира сила да отмени названието на катедралата в София и да я нарече на св.св Кирил и Методий.

 7. Към Христо Бойчев:

  Нещо повече, в Рим имаше представителство на българските мюсюлмани, но не и на БПЦ. Дали пък така косвено не си признават гузно колко са далеч от Франциск и скромността, която проповядва ( и излъчва) в контраст с върхушката на БПЦ?

 8. Ако социалистите по някаква причина се завърнат на власт след 12-ти Май, можем да очакваме, че въпросния поп Филип не само ще се завърне победоносно, но и ще освети поредната “първа копка” за Белене ! Споменавайки за изборите, реалната картина в момента показва, че ще има коалиция от 2 до 3 партии. Това означава всеки да си тегли каруцата към своето, а отговорността към държавата ще я оставят някъде по средата между тях…за следващото служебно правителство.

 9. В коя страна комунистите (про руските доктринери) не са омаскарили всичко, до което се докоснат? Ето още един паралелен пример:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/03/30/2032486_citat_na_denia_v_skandala_s_podslushvaniiata_stanishev/
  По-голямо кощунство от това сравнение на два антипода във всяко отношение не мога да си представя. Това е наглост обусловена от генетично заложената агресия срещу България! Не само направиха всичко да затрият гроба на Апостола, но сега с такива пошли сравнения се опитвта да го окарикатурят докрай. “Станишев бил малко, като Левски”! Просто нямам думи!

 10. А може би патриаршеския ни храм трябва да се казва Св. Иван Рилски.
  А вътре да пише – “златото е като змия за инока”.
  Лично мнение.

  Между другото, има ли някакъв вариант да се зададе въпрос на политиците по време на дебатите им за тяхното отношение към капището на СА?
  И не смятате ли, че трябва да започнем да говорим за капището на СА е не за “паметника”, до колкото самото понятие паметник е сложено тенденциозно и под някаква форма го подкрепя. В смисъл хората като чуят паметник не мислят много нататък а просто казват – щом е паметник да стои.
  Мисля, че словото е достатъчно силно за да замъглява и просветлява. И войната със злото не може да е само на ниво – истина и лъжа а и с употребата на правилното слово. И най-вече чрез премахване на капищата му, които го вкореняват в националната памет.

 11. Преди викахме на площадите -“ДОЛУ БКП “, днес осъзнахме, с много голямо закъснение,че е трябвало да викаме ” ВЪН КОМУНИСТИТЕ -БКП/БСП ОТ БЪЛГАРИЯ “.

 12. Покрай тия изроди от рода на попа ще намразя и обикновените руснаци. Те, милите им дай да се почерпват редовно и въобще нищо друго не ги интересува.

 13. Видях снимка на попа Василцев в Кафене.нет(ivo.bg). С пловдивския “дедо” поп Николай си приличат по външен вид и излъчване, като две брадясали “сестри”.

 14. Преди време в един форум попитах защо не се смени името на катедралния храм с това както е било направено през 1916г. По точно на “Св.Св. Кирил и Методий”. И, ме блокираха във този комунистически форум…. Явно в интернет има много платечи хейтъри на комунистическата-про-съветска партия и унищожават и в зародиш инакомислието както и в реалния живот…. Докога? Няма ли БОГ?

 15. @ДМ
  Трябва ли да ангажираме БОГ с несвършената от нас работа?
  Между другото като ходих в упоменатата черква видях една икона, на която имаше някакъв с лампази и ордени от царско време. Някой знае ли на кой “светец” е тази икона, защото така и не можах да почета написаното, поради тъмнината в черквата?

 16. 1) Четох, че и тримата кандидати за Патриарх( преди избора) са защитили научни титли в Москва – били са все на “специализация” към Руската Патриаршия;
  2) Има ли някаква представителна статистика , колко от несемейните млади Българи, които на времето са учили или работили в СССР са се върнали не женени за Рускини( а и такива, които са били женени и след престоя си там са се развели и оженили за Рускини)?
  3) Инициаторът за строежа на Паметника на “Царю Освободителю” бил Стоян Заимов(женен за Рускиня), а синът му Съветският шпионин Генерал Владимир Заимов;
  Горните три точки като ги свържете не ви ли говорят, какъв е единият от алгоритмите за колонизация и васализация?

 17. Лично пострадала от “отношението” в този храм, когато посрещам приятели от чужбина вече НЕ ги водя в Руската църква, а само в Храм-паметника като задължително ги информирам за истинското му име Св. Кирил и Методий! Включително есента на 2012 , когато посрещах гости от Бразилия!

 18. Крайно време е да се проумее, че разделителната линия в България не е ляво-дясно. Подобна заблуда само налива вода в мелницата на пребоядисалите се за пореден път комуняги!
  За жалост страната ни все още не е направила своя цивилизационен избор!
  Така, че днес и в близко бъдеще действителната разделителна политическа линия е Запад-Изток. Ще рече – Евроатлантика-Имперска Русия!
  Настоящото ни членство в ЕС и НАТО е формално и неефективно!Енергия и горива – на 90% под руски контрол. Армията ни – технически обезпечена с калашници, МИГ-ове и руска бронетехника. Генералите ни – комунисти под прикритие. Останалите силови структури – изцяло в ръцете на червената мафия. Съдебната система – също. В образователната система – преподаватели/”леви интелектуалци” и учебен материал идейно присъщ за времето от преди 1989. Земята ни осеяна с паметници във възхвала на руското/съветско оръжие и “подвига” на терористите-мандраджии. “Лява партия” на олигарсите-милионери от руската пета колона.
  Като че ли стига, въпреки, че изброяването може да продължи.
  Когато/ако някой ден България стане нормална държава храм-паметникът ще се именува “св.св. Кирил и Методий”, ПСА ще бъде на бунището, национален празник ще ни бъде Денят на независимостта, а всички улици, носещи днес имената на руски/съветски поробители, ще са преименувани с имената на достойните български герои и просветители!

 19. Това само може да се очаква от руснаците! В тях генетично са им набити имперски амбиции. Руската диаспора е може би четвъртата в България. На възлови места в енергетиката и ген. щаб на българската армия работят рускини женени за българи.

 20. Съвършено сте прав, господин Тинков, а могат да се изброят и още примери за нашето тежко обсебване от така вредното русофилство!!! Съгласна съм, че нищо добро не ни чака докато не се отърсим от него, не си върнем достойнството като народ и не поставим на мястото им тези “братя славяни, уж освободители”!!!
  За жалост, обаче, малко са Журналистите и Личностите, които ни образоват в тази насока, получавайки трибуна за това. Ето защо мисля, че то ще е дълъг и мъчителен процес, но се моля на Бог да започне да се случва по-скоро!

 21. КЪДЕ ГО ЧУКАШ, КЪДЕ СЕ ПУКА!!! АРХИМ. ФИЛИП (ВАСИЛЦЕВ) СЕ ПОЯВИ В СЪСТАВА НА БЪЛГАРСКА ЦЪРКОВНА ДЕЛЕГАЦИЯ!!! УНИКАЛНО!!! “На 28 март в Нижний Новгород, Русия, пристигна българска църковна делегация, водена от Ловчанския митрополит Гавриил, съобщава сайтът на Нижегородска епархия.
  В състава на делегацията са включени: Браницкият епископ Григорий, игумен на Троянския манастир, архим. Теоктист, предстоятел на Българското подворие в Москва, архим. Филип (Василцев), бивш предстоятел на руското подворие в София, и Съботин Стоянов, директор на свещоливницата в Илиянци.” Двери.бг

 22. Много от Вас ядливи седерастчета да си пъхнат израстъците в хралупките, издълбани от лъжливите обещания за демонокрация от Запада.
  Ама абдали недокла..ни, защо бъркате отец Филип с Русия ? Стойте си и сега глупци с османски ген, половин айляци, половин фашаги, зер в дупките и землянките. Айде в Анадола – Вашата родна дупка селска.

 23. Какие комплаксари! Смешно вас читать! Ты, Иво, просто трепач! Твой пост про золотую орду выдает, что ты некомпетентен в вопросах истории. Россия континетальная держава со знаком плюс, которая не начинала войн в своей истории, за исключением Русско-турецкой! Зря вас освободили, жизни положили наши предки. Вам ведь все равно под кем прогибаться…
  Да ни си посмел да пишеш за отец Филип!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.