Прашките на Давид

„Публикуваме текста с известни съкращения”, пишат извинително вестниците, когато редактират някоя статия, поместена в съкратен вид.
В същия дух и аз помествам извадка от едно поръчково интервю с известно отвращение. И с извинение, че съм написал няколко статии за в. „Ретро” , макар и преди да бъде “купен” за нуждите на Бойко Борисов и неговата кампания- предизборната.
Обърнете внимание на класиката в зададените отговори, в които на ухажвания платец се задават удобни за отиграване игриви въпроси от рода на „ за Вас има малко тайни в държавата”, с което на наивния читател се внушава очакването Яне Янев да ни разкрие самата свещена истина от името на достоверен, но неназован източник, макар да е ясно, че е говорител на поръчителите Борисов и Цветанов.
В. Ретро:
– За вас има малко тайни в държавата. Съществува ли частен ГДБОП, който разработва досиета на политици, които ще бъдат пуснати в употреба преди изборите, за което алармират от легия „Антимафия”?
– Нямам такава информация. Но подобни структури съществуват вече 23 години и всеки, който е бил на власт, се изкушава да направи такива. Така че дали има една или няколко частни структури тип ГДБОП, това е въпрос на прокуратурата и би следвало тя да си свърши работата.
– Твърдите, че в 42-ото НС ще имате минимум 20 депутати. Бихте ли станали част от кабинет, в който отново министър-председател ще е Бойко Борисов?
– Моите прогнози са, че ГЕРБ и РЗС имат потенциал да сформират в следващото 42-ро НС дясно консервативно правителство, в което задължително трябва да има и гражданска квота. И ние сме гарант за това. РЗС може да бъде контрапункт на ГЕРБ и да започнем сигурни стъпки за приемането на нова българска конституция”.
Да преброим абсурдите:

1. За Янев нямало тайни в държавата. Обаче е тайна за него дали съществува частен ГДБОП.
2. За Яне Янев нямало тайни в държавата. Обаче, макар да няма „такава информация”, той знае, че „подобни структури съществуват вече 23 години”.
3. Яне Янев нямал такава информация. Макар обаче да имало малко тайни за него в държавата същият знае, че ВСЕКИ, който е бил на власт, се изкушава да си направи частен ГДБОП.Т.е. това се отнася и до ГЕРБ, с която той ( четете по-долу) няма нищо против да прави коалиция.
4. Яне Янев има информация, че се има с ГЕРБ достатъчно, за да сключат коалиционен брак ( признанието звучи като компромат срещу ГЕРБ). Нещо повече, РЗС щяла да е гарант за гражданска квота в такъв тандем, с което намеква, че от ГЕРБ няма да са много съгласни с такова навеждане, но той ще принуди Голиат като един Давид с прашки.
5. Яне Янев се вижда едновременно като коалиционен партньор на ГЕРБ и като „контрапункт” на своите гербаджийски поръчители.
6. Янев Янев смята, че като коалиционен партньор, но и едновременно контрапункт на ГЕРБ, може да започне „сигурни стъпки” по приемане на нова българска конституция- като контра на ГЕРБ.
Абсурдите, когато са наистина абсурдни до кикот, са като вицовете: нямат нужда от коментар.

18 мнения за “Прашките на Давид”

 1. Заключение: Яне Янев е гнусен паразит!

 2. Много точен психологически портрет на средностатистическия гербер!

  “Герберът е особен вид нискоинтелигентен индивид, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете на шофьор/ фризьорка/ чистачка/ прислужник в ЦК на БКП, герберът от малък е научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който му дава храна. Съвест и морал няма, обича да рита слабия и да се подмазва на силния. Склонен към търсене на “твърда ръка” и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен да полага усилия и да се труди честно, особено в конкурентна среда. Нулева фантазия, клиширани изрази, явни правописни и правоговорни дефекти при изразяване. Неугледен и отблъскващ външен вид, липса на елементарен стил, възпитание и навици – и мъжките и женските индивиди често напомнят на месари или на лъжливи кръчмари. Идеален слуга на БКП/ БСП – такъв, какъвто е бил и баща му или майка.”

 3. Започна реанимирането на “Болен Яне”. Герб има нужда от “пълнеж” за коалиционния презерватив, който ни подготвя. Все повече сайтове съобщават за масирани “читателски” атаки в подкрепа на “пълнежа”. Ето ви един от тях.

  http://offnews.bg/index.php/176951/platenite-pisachi-ii-yane-ole-stavash-mi-vse-po-simpatichen

 4. Вижте, господин Инджев, нещата са си съвсем прости и лесно обясними откъм причина. Когато една диктатура, като тази на Бойко Борисов, дойде на власт, тя започва да упражнява тотален контрол върху всички. Контрол – както и когато може. Така се оформят няколко типа последователи на диктатурата:

  Първо, има хора, които искат да се нагласят на хранилката. Това става посредством държавни поръчки за бизнеса, директни кешови плащания към застъпници и най-вече към журналисти. За мен два такива примера са Слави Трифонов и Николай Бареков. Те са публично известните. Малко по-назад остават редица крупни бизнесмени. Например Христо Стоичков, Киро Киров и много други.

  Второ, има хора, които някой е успял да проконтролира с нематериални средства, с компромат. Възможно е някои от тези хора да идват и от първата група, но новата ситуация рязко променя състоянието им. Тоталната полицейщина и следене могат да доведат до това, имат ресурс. Подобен род лица не могат да се отдръпнат от потъващия кораб за разлика от представителите на първата група. За мен такива примери са политиците Яне Янев и Емил Кошлуков, журналистът от Нова телевизия Васил Иванов.

  Ето така простичко стоят нещата и ще продължават да стоят. Яне Янев ще продължава да е такъв, докато го има в политиката. За него друг път няма. Да Ви давам ли аналогични примери с Кошлуков и Иванов?

 5. Не е лесно след близо 70 години социалшизофрения….
  Прашки с флашки, купени с рублащки от рубашки.
  Само едно не мога да разбера – що за животно е читателят на тези долнопробни парцали?

 6. Г-н Инджев, искрено съм възмутен от клеветата ви, че издаваният от мен вестник Ретро е купен за нуждите на БОЙКО БОРИСОВ и настоявам да ми се извините. Вече пета година Ретро е една от малкото открито опозиционни медии у нас, даваща трибуна на забранени другаде автори като Тома Биков, Иван Бакалов, Евгени Дайнов, Атанас Чобанов, Велислава Дърева, Таня Бургуджиева, Цветозар Томов, Иван Гарелов… Включително понякога и на самия вас.
  В цитирания от вас брой, където е поместено интервюто с Янев, има поне десет други текстове, критични към ГЕРБ. Направете си труда и не четете избирателно, хич не ви отива.
  Ретро си е позволявал да публикува многобройни разследвания, коментари, интервюта и читателски мнения против Борисов, още докато беше опасно и той беше на власт. По тази причина аз и хора от моя екип и семейство сме ставали обект на тенденциозни данъчни и полицейски разработки.
  Няма да ви позволя с подобна долна клевета да зачеркнете морално чистата история на изданието, което не веднъж ви е давало трибуна да изкажете свободно мнението си.
  Настоявам или да докажете твърдението си, или веднага да се извините във вашия сайт. В противен случай ще бъда принуден да ви призова в съда, както и да разглася безобразната ви интрига в своите печатни и електронни издания.

  недялко недялков

 7. Янето получава папки с тайни за разгласяване, както инструкции за действия. За по-голяма автентичност го ожениха. При Ьолен Волен е подобно, но с по-скромен и многократно повтарящ се репертоар. ГЕРБ няиа собствена идеология-преписва от ДСБ и прави Като БСП. Психиатрията е пьлна.

 8. Към Недялко Недялков:

  Първо: радвам се ,че “Ретро” не е купен, макар това да не личи от подмазваческото интервю с острието на гербаджийската компроматна война Яне Янев. Значи и без да е купен ( а само със сменен главен редактор), не отказва да участва в тази пропаганда. “Ретро” не е продажен? Много се извинявам!
  2. “Няма да Ви позволя” – това Ви издава като човек със самочувствието на онези диктатори, срещу които моя скромна милост пише именно, защото се опитват да му забранят това.
  3. “Крайно време” е да бъда заплашен със съд от някой медиен началник и с това да стане ясно защо в България свободата на словото е въпрос на пари- който ги има, плаши със съд дръзналите да не се продават ( Вие, господин Недялков, ме цензурирахте при първата ми статия, която ми поръчахте за “България днес” в опит да си купите името ми за 400 лева месечно, използвайки факта, че съм без работа и можете да ме придобиете евтино- поискахте да махна от статията си критиката към Венелина Гочева и поради тази причина не позволих статията ми да бъде публикувана и отказах да пиша повече за Вас)
  4.Това ли е сега Вашето отмъщение- да ме плашите със съд в личния ми блог, който бихте могъл да подминете със същото презрение, с което отказахте да се срещнете с мен, когато ми предлагахте да пиша за Вашия вестник? Колко пари ще ми искате или ще пледирате да ме пратят в затвора, защото парите не Ви интересуват?
  5. Понеже Вашите издания не се радват на особена популярност, сега читателите разбират от този блог, че “Ретро” НЕ Е продаден, а си е същия. За което настоявам да ми благодарите.Но не в личния ми блог.
  6.И не ме заплашвайте с компромати в изданията си- това вече е толкова долно, че дори и горното, с което ми се заканвате, би трябвало да пребледнее от срам.

 9. Само преди дни написах, че така наречените “разочаровани от Иван Костов”, “десни”, гербави и гърбави нямат място в този блог, но те настояват, напират да ги допуснат и тук – въпреки медийните си “мегафони”, въпреки десетките журналистически бюреци, впрегнати в пропагандата им.
  Защото се убедиха, че силата на интелекта и почтенността на един мъж са сравними със силата на пропагандата на десетките бюреци.

  Убедиха се защото блогът на Иво има МИЛИОНИ посещения.

  Сега някой си Недялко, дето давал “дори” на “жирналистката” ДъРлева да си публикува БСПарската словестна диария се сърди на Иво и настоява за отговор ТУК.

  Понеже е разконспириран като подмазвач и жирналистически бюрек в услуга на достойния за погнуса Янев( За погнуса поради отблъскващата му политическа нечистоплътност минаваща през “Ще уволня Бойко…” до “направя коалиция с ГЕРБ“).

  Естествено Недялко иска отговор в блога – нали читателите на неговия бюрек, т.н “вестник” са около половин милион за 10 години.

  Понеже знам, че Недялко ще прочете, ще му напиша следното.
  Недялко – колкото и да се дъРлите на Иво, НЯМА да получите уважението, което той има от неговите читатели.
  Защото, Недялко, не става само с ядене, а трябва и акъл.

  Щом ти плащат за подмазвачески “интервюта” нямаш място сред почтените българи, които уважават истината и обичат България.

  Не ти е мястото в тоя блог, е две думи!

  П.С. Забраних на мойте по-възрастни роднини да си купуват бюрека “Ретро”. Не обичам миризмата на гранясало!

 10. Като човек живеещ от много години в странство, не знаех за съществуването на вестник Ретро. От любопитство сега го потърсих в нета и на първо място ми излезе следния линк:

  http://ehranov.com/?page_id=463

 11. Ама този г-н Недялков,чува ли се какво говори?Тези,които ги изброи,не слизат от телевизионния екран-Татяна Бургуджиева(има ли нещо общо с генерал Бургуджиев?),кандидат депутат от БСП,Велислава Дърева,Цветозар Томов,Тома Биков,Евгени Дайнов….,тях червеното знаме роди ги!Дори на лаика е ясно,че тези хора нито са политолози,нито социолози,нито журналисти,те са едно НИЩО,ДЪРДОРКОВЦИ!Къде са Иво Инджев,Христо Христов,Лъчезар Тошев,Андрей Ковачев,защо не ги виждаме на страниците и екраните?Голяма част от българите могат да отсеят сеното от плявата,г-н Недялков!

 12. Духовната желязна завеса ,която ни дели от европейската цивилизация не пада за нас българите,защото хора като Недялков,Янев и всички горе изброени и още стотици други ни държат в изолация.Има един плевел,казва се ЩИР,той задушава всички култивирани растения около себе си.Хвалеше се Яни Янев,че ходил в британския парламент,да говори с политици.На какъв език?Зарадвах се много,че не знае езици и пожелах никога да не научава,за да не може да излага нацията.Българската трагедия е,че празноглавците се възпроизвеждат,кооперират и не дават на нормалния,почтен,образован човек да живее,те го задушават,като щир.

 13. Когато чета подобни на НН в мен се поражда невероятен конфликт между циничното откровеното и благоприличното в мислите и думите ми.
  От уважение към г-н Инджев и неговия труд ще се въздържа от какъвто и да било коментар за недоялко (той знае какво във НДК).

 14. В нашия случай – хвани тоз рОден Давид, пък удари тоз рОден Голиат, та дано се срути и Златния телец на БСП!

 15. E-e-e-e g-n Nedialkov, shte ni razplachete.
  Вече пета година Ретро е една от малкото открито опозиционни медии у нас, даваща трибуна на забранени другаде автори като Тома Биков, Иван Бакалов, Евгени Дайнов, Атанас Чобанов, Велислава Дърева, Таня Бургуджиева, Цветозар Томов, Иван Гарелов.

  Osobeno Dareva, Toma Tomaov i Garelov sa sred nai-zabranenite…
  Askolsum Nedialkov

 16. Тази фамилията и е Буруджиева и татко и като зам.началник на ШЗО в Плевен се гордееше че е участвал в убийството на Генерал Луков заедно с Виолета Якова.

 17. Доживях да чуя, че Буруджиева, Дърева, Гарелов са забранени автори. Колкото до Томов – тези дни той не слиза от екраните, разярен срещу Мира Радева.

 18. iane ianev, oshte edin OTVRATITKO na prehoda…koito aporopo mai se okazva bezkraen…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.