Безплатните журналисти дискредитирали платените у нас

Врагът на свободното слово в България е открит- „група български журналисти на свободна практика“! Това е констатацията в декларацията на Българския медиен съюз, който обединява медийни босове и собственици, издирващи вината за дискредитирането на българските медии. Самият термин „дискредитиране“ показва ясно: съюзът не смята, че със свободата на медиите има проблем, а , че той е измислен от едни злодеи и национални предатели.

Така могъщата сила, която набеждава хилавите българските медии ( в които се наливат стотици милиони за обслужване на властта и на икономически лобита, включително на руските монополи), вече е разконспирирана. Най-после!

Отпадна загадката на какво се дължи пропадането на свободата на словото, за което говорят все повече не само международни организациии, но и посланици на съюзнически държави. Нещо повече, „групата български журналисти на свободна практика“, както излиза от вопъла на несменяемите началници, мачкат наред не само горките медии на магнатите Пеевски и майка му Кръстева, на Батков и батко му Тошев, на Венелина Гочева и кака й Шаренкова, но и са разпростряли пипалата си върху държави, в които „българските и румънските граждани са сатанизирани“.

В декларацията се твърди най-сериозно, че в в кампанията по дискредитирането на българските медии ( водена от „групата български журналисти на свободна практика“) са „въвлечени“ посланиците на въпросните чужди държави. Направо звучи като антибългарски, антидържавен международен заговор, организиран и воден от тази всемогъща, но тайнствена група български журналисти на свободна практика.

Има само един малък проблем: защо тези пусти изедници, които мътят водата на идеалните ни медии и дори командват чуждите посланици да участват в заговора, не са посочени поименно? Ето, медийните шефове, застават достойно срещу тази напаст с неопетнените си имена, рискувайки да им намалеят милионите в офшорните сметки, ако мощната група свободно практикуващи се ядоса и реши да им посегне групово или поединично.

Време е за списъци. Народът трябва да знае имената на изедниците, които си позволяват да пишат без пари и по този начин подбиват цената на пазара на несвободната журналистическа практика. Медийният бизнес страда от тази несправедливост- търговийката с влияние, журналистически поръчки и др. подобни продукти на българската медийна индустрия от чисто пазарна, става мръсно позорна. Гадовете от тайнствената група свободни журналисти упорито подкопават ценообразуването на разходите за поддръжката на несвободната журналистика и е крайно време обществеността да заклейми злосторниците, а държавата да защити интересите на платената журналистика с цялата строгост на беззаконието, на което е способна( както се вижда от толерирането на картели в медийния бизнес например).

В декларацията на Българския медиен съюз дори се призовава жертвоготовно началниците да развържат още повече кесиите, като раздадат съответна порция награди на заслужилите платени журналисти. Те може да са платени, но няма да откажат допълнителна порция, за да натрият носовете на самозабравилите се безплатно практикуващи.

Съд трябва за виновните- Народен, че и Международен дори. Само че как да стане, като пустите престъпници не са посочени поименно, за да се ориентират прокурорите?

Ей, страшно нещо се оказа тази група граждани за „чорбаджии и турци ( от империята на депутата от ДПС Пеевски например)“, както би казал писателят на свободна практика, ако трябваше да пише днес „Индже войвода“.

25 мнения за “Безплатните журналисти дискредитирали платените у нас”

 1. Веднага се почувствах съучастничка в този заговор, като и с пръст не бих докоснала/какво остава да им дам и стотинка/ гнусните им нагласени вестници и измислените им предавания, пълни с ченгета, от които се лее КГБ-истка лой с “мъдростта” на положителна карикатура и носталгия по соц-а, които са най-зловещите виновници днес цялата нация да е объркана и да не знае пътя, нито кое е добро, кое зло!!!

 2. Уважаеми господин Инджев,
  Нямам основание да Ви четкам, но Вие отново се оказахте ПРАВ! И за псевдожурналистиката у нас, и за шистовия газ. Римата е случайна.
  Но вижте какво става в голямата “братска” страна. Др. Путлер дава указания, правят се спешни анализи и о, чудо! Шистовият газ в Русия имал бъдеще! Огромни възможности за спасяване на гниещия режим на “суверенната” чекистка демокрация. Сега сигурно бг-еколозите ще очакват с трепет “безаналоговите” руски технологии за добив на шистов газ. И указания от Кремъл.
  ДА ЖИВЕЕ ЗДРАВОСЛОВНИЯТ РУСКИ (шистов)ГАЗ!
  Утре руският помияр Сидеров ще запее друга песен. Има ли някой, който още се съмнява, че българските екологични организации служат на руските държавни интереси? Представете си оная ква беше флорца Шаренкова как обяснява колко е хубав шистовият газ.
  Ангел Славчев на митинг в подкрепа пред руското посолство! Немедленно!

 3. Точно по темата си е горния линк. Въпросните медии по команда на другаря Путин ще се втурнат да ни обясняват колко хубав всъщност ще бъде шистовия газ, добиван от руснаци. Нищо че миналата година обясняваха колко лош ще е шистовият газ, добиван от американци. Аз очаквам лицето Ангел Свалчев, пардон, Славчев, да свали гарда и да говори колко модерни и безопасни са руските шистови технологии.

 4. уви броят на предателите на свободна практика е по-малък от броя на медийните шефове и мастити диригенти 🙁

 5. мда, ярък пример на поредната пародия в една пародийна държавица…

 6. Делян Пеевски и мамка му Кръстева, Батков и батко му Тощо Тошев, Венелина Гочева и кака й Светлана Шаренкова – 24 часа на ден и 7 дни в седмицата бранят, чрез слово, словесните български свободи. Безкористно, демек “безплатно”, трошат “собствени” пари. Та да пребъде словесната свобода по нашите родни славянски, макар и временно български земи. Да, ама не!
  Зловещи сили от Запад, използувайки безплатний труд на шепа блогъри, слага прът в колелото на историята.
  Но то (колелото де) ще се върти! До окончателната победа на…знаете на какво.

 7. Към ГАСТРО-ГЕОЛОГ & VORBIS:
  Приятели, опасявам се, че грешите!
  По мое мнение дори ако утре Русия започне да прилага хидрофракинг, а у нас се надигне вълна за отмяна на забраната, петата колона и “зелените” еко-палячовци ще продължат да крещят до небесата за “опасностите” от шистовите технологии. Ако им дадат указания и срещу Путин ще спретнат демонстрации, че трови руската природа.
  ЗАЩОТО ЕДИНСТВЕНО ВАЖНО И ТОГАВА ЩЕ БЪДЕ “БЪЛГАРСКАТА КУРИЦА” ДА НЯМА СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО И ДА КУПУВА ГАЗ ОТ РУСИЯ (по цена определена от ГАЗПРОМ)!
  🙁

 8. Да очаквам скоро да упрекнат и нас -четящите и споделящите мисли в този блог,че пречим на медийната свобода!Без пари да ми ги дават ще продължавам да не чета вестниците им!

 9. Наглостта на комунистическо-ченгесарската пасмина е безгранична! Историята е наясно, че те са ненадминати манипулатори. Огромни са парите, които хвърлят за пропаганда. Не разбирам защо им е всичко това. Трябва да си много прост, за да искаш да живееш в страна с мрачни и озлобени хора. Можещите млади да напускат и да срещаш по улиците предимно възрастни хора. Та това е държава без бъдеще.

 10. Към Павел Тинков:По-скоро ще започнат да ни убеждават че руския шистов газ е по-хубав от нашия и за това е по-добре да го купуваме вместо да разработваме и консумираме нашия!

 11. Към EVGENI:
  Докато има БЪЛГАРИ ще има БЪЛГАРИЯ!А “..комунистическо-ченгесарската пасмина..” е еднодневка,на която можем значително да намалим 24 часовия и живот.

 12. Здравей Иво,
  То бива, бива напоследък олигархичен журналистически и социологически тепегьозлък, но чак толкова, не бива. Смятат ни за пълни “будали”. Как може някакви бивши комунистически главни редактори и никому неизвестни социолози, собственици на игрища на много популярния спорт у нас “голф”, да натрупат такава собственост и да ни дават акъл?
  И след като ти си главния проблем на “независимата българска журналистика” ти предлагам следните въпроси към твоите колеги:
  1. Към Петьо Блъсков – унищожителят на литературния български език: Как през 1992 г. извади 500 000 долара, за да закупи 5 декара на ул. 772 и на кого го продаде след това?
  2. Към Венелина Гочева: От кого закупи този боянски палат и за колко?
  Отговорите ги знам.
  Гледах преди месеци някакво предаване от твоята виличка.Тогава разбрах, че мога да ти имам пълно доверие,Иво!

 13. Да, драги Евгени, те наистина са много прости. Убедих се в това след като чух изказването на И.К. на срещата между представители на медийния бизнес в РБ и комисар Нели Крус. Те са прости, но са безпардонни и Е-кономични…досущ като Неновица и нейния син Николчо в повестта “Маминото детенце” от Л. Каравелов. Но за съжаление, такъв тип хора се съмнявам да се чувстват част от общеността. На тях не им трябва community. Те си имат висок дувар, тъмни стъкла и големи телевизори. Живеят си в тяхната силиконова реалност и понеже е в разрез с това зад дувара…си пускат ТВ 7.

 14. Към Румен Пейчев:

  Виличката, която дори не е моя ( от гледна точка на придобиването й- наследена е), е етернитово бунгало, което обаче е заобиколено от страхотната природа на Балкана и това прави тази къщурка център на семейната ми вселена.

 15. Въпросните “издания” на описания български медиен съюз/малката буква не е грешка!/, всъщност са употребявана тоалетна хартия, която зомбираните всезнайковци, самопровъзгласяващи се за “юнаци”, купуват/каква ирония, нали?/, и цитират вещо. А ако се загледате в бреговете на високопарно наречения “река” Перловски канал, или в двора на Военното ендека/хендек, където безсрамните царедворци закопаха милиони/,други струпвания /наричани ласкаво с евфемизма “несанкционирани сметища” от чиновниците/на боклуци из скъпата/изчистването наистина би я направило непосилно скъпа…за поддържане/ татковина няма да изброявам, всеки гражданин с прилично домашно възпитание ги е виждал навсякъде, римата с “юнаци” се налага от само себе си…

 16. Аз не знам как не са се сетили другарите да сложат ръка и на интернет, подобно на някои свои съмишленици по света. Тогава такива “подли” журналисти на свободна практика нямаше да им развалят рахатлъка, че и да трябва да се обясняват.

  Това ме навежда за пореден път на въпроса за прекратените излъчвания на “Свободна Европа” и “БиБиСи” на български. Наивно ми се струва някой в Щатите или Велокобритания да е решил, че демокрацията, свободата на словото и правовата държава са победили безвъзвратно у нас…

 17. Kam Marin Velichkov. Ot tova, koeto ste postnali, zashto li pravia asoziazia s edna pesen”kak shte gi stignem amerikanzite i zadminem dori”

 18. http://aig-humanus.blogspot.com/2013/04/blog-post_3.html

  Да бе, оказва се, че наистина главният враг на медийната свобода у нас била самата… свободата! Ето, четете, ако не вярвате: Безплатните журналисти дискредитирали платените у нас, текстът е на ИВО ИНДЖЕВ. Не се смущавайте от оруеловските мотиви в тия твърдения (“СВОБОДАТА Е РОБСТВО!”, “ЛЪЖАТА Е ИСТИНА!” и пр.), у нас явно светът на Джордж Оруел отдавна е построен в целия си блясък: у нас всичко е наопаки, таман обратното на което трябва да бъде. И ето, оказва се, някаква нищожна групичка свободни журналисти, журналисти на свободна практика, били… най-злите врагове на свободата – сфащате ли сега тънкия намек? А пък продажните, лъжливи журналисти, медийните мекерета, които за пари са способни и родната си майка да продадат, няма как, по тази логика, излиза, са нещо като същински бастион на… свободата, на морала, на достойнството, на просперитета и на самото величие, в крайна сметка, на нашата целокупна мутренско-бандитска родина България! Но да не се задълбочаваме в тия прекалено иреални зависимости, ето, четете за какво по-конкретно става дума, гаврата си струва, бляскава е, изцяло е оруеловска по мащаба и размаха си:

 19. Към ИВАН БОЯДЖИЕВ:
  Прав сте. И това е вариант. Той и без това руският шистов газ е по-хубав (естествено и по-скъп), защото … е руски.
  А по темата – като чета тук името петьо блъсков (с извинение), се сещам за едно есе на Иво БЕРОВ, отпечатано на първа страница на в. ДЕМОКРАЦИЯ преди години, озаглавено ЛИЦЕ. Мисля, че то изчерпва темата.
  🙂

 20. Към mila:

  Така излиза, г-жо Мила. Въпреки досието стоя прав и с физиономията си срещу всичко онова, което ДС олицетворява. Вече четвърт век. Именно четвърт век, защото съм започнал с тази позиция още преди 10-ти ноември 89 г. ( и срещу Т.Живков). А вие, която сте без досие( ?), къде сте? Защо не сте “ербап”? Защо се криете в безсилието си да ми опонирате? И срещу какво негодувате- срещу онова, което пиша ли ( искате да ми забраните ли)? Заклеймете го, но не можете, не искате или не ви позволяват. Което прави личната ви атака срещу моята личност не само подла, но и релефно безсилна в глупавата си злоба.
  Това е отговор на всички подобни подхвърляния,с които не смятам да занимавам аудиторията ( и които се изсипват напоследък в “промишлени” количества- особено след като написах за Яне Янев като острие на гербаджийската компроматна война).
  А какво ли щеше да ми се излее на главата, ако бях откраднал някой милион, ако бях на хранилката на комисионните на монополите и олигарсите, както са онези, които са се устремили отново към властта? Но понеже не съм- не ги конкурирам, а “само” им се противопоставям, яловата им ярост се сипе срещу мен под формата на “досие”- това си е самопризнание за невъзможността да ми се вмени друг грях и колкото повече ми се натяква, толкова повече ще се превръща в сертификат за невъзможността да бъда изкаран един от грабителите на съвременна България, които са истинските поръчители на нападките срещу скромната ми личност.
  Слугувайте им, но не разчитайте на успех в опитите да ми въздействате.

 21. Към Иво Инджев:
  Има известно сходство между нас – и във “вилите”, и в семейната ни вселена. И затова, повярвай ми, и аз съм “безплатен журналист”. Има ги такива!

 22. Мила родна картинка!!
  Чак се просълзих от носталгия!!

  🙂

 23. Четвърта власт
  В пост комунистическа България която е препълнена с “високо образовани””Калинки” заради привилегиите давани от БКП,днес има много голям проблем с тъй наречената независима четвърта власт.Ние относително знаем как кой и с какви законови средства и подбор, оглавява другите три власти, какъв мандат имат и какви права и задължения имат.Въпроса е кой и как овластява журналисти и те да се чувстват пожизнено недосегаеми.Сред тези журналисти полувъзпитани и полуобразовани “Калинки”,които имат привилегиите да бъдат купувани за да се гаврят с много сериозни неща,като националната сигурност и с авторитета на уважавни личности.Предизвикват поради своята простотия и некомпетентност епидемия от слухове и самоубийства.Кой овласти и в частните медии,тези “Калинки”,които имат достъп до всеки дом,без подбор,поне за някакъв морал и нравственост.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.