Пролетният листопад

Най-малкият по социологически рейтинг кандидат на ръба на опашката за следващия парламент успя да предизвика най-големия медиен шум. Причината? Листите(?).

Поне това се дочува на „първо четене“ като основание за разрива между „Единство“, единствения нов автентичен фактор в дясното политическо пространство и „старите играчи“ от ДСБ.

Понеже от „Единство“ отпаднаха като самостоятелен елемент от битката за доверието на десните избиратели, на прозападния фронт у нас се възцари шумно затишие- нищо ново не се случва, а старото е добре прецакано отдавна. Направо е обречено да кара избирателите да избират да стискат палци за едното оцеляване на шепа депутати или да заложат на това десните напълно да се изложат с оглед на евентуално изтрезняване за преброяването на палците през есента при (почти) неизбежни нови избори след един ялов 42-ри парламент. Защото палците май ще се броят (отново) на есен.

В разговора за вината за шумното затишие на прозападния фронт няма участвам преди да изплува истината, изговорена откровено пред хората, от които се очаква да си дадат доверието за лидери, които не са откровени с тях.

Междувременно да видим какво се случва на проруския фронт. Там скачените съдове на ДПС, „“Атака“ и БСП наливат вода в мелницата на ГЕРБ, която разчита да бъде припозната от оставените без алтернатива прозападни избиратели – отново като най-малкото зло в тази компания при поредната кампания.

Острите камъни „Единство“ и ДСБ не мелят заедно на прозападния фронт, но на проруския допълването в раздадените роли произвежда нужното брашно за разпределението на порциите- достатъчно поне като за вълка от приказката, който да си поръси лапата с него, за да заблуди седемте избирателчета, изоставени сами.

Сюжетът с възкресението на ГЕРБ-засега само като социологическа прогноза- е много пролетен. Но символиката не е в образа на „страдалеца“ Борисов, прикован на кръста на собствения си егоизъм заради който се скри в пещерата на своето его, готвейки се да повтори театъра с голготата, трънения венец и другите бутафорни в неговия случай атрибути на „спасителя“.

 

Пролетната символика е в мотиката. Вместо тя да прекопае лозето на българския баир, за да покълне алтернатива, мотиката се очертава да бъде настъпена отново от избирателите, на които лъжите, безпардонността и лакомията на досегашните управляващи явно не им стигат.

 

Маските не падат. Защото зад тях се извършва основното тайнство на побългарената демокрация- реденето на листите. Задава се пролетен листопад.

62 мнения за “Пролетният листопад”

 1. MMME: “Какъв е сценарият на ДС за изхода от изборите? Eтo: oт плейбоя Мартин Захариев до националболшевика и доносник на ДС Минчо Машиниста и циганските криминални босове – БСП покрива целия спектър. Затова съм склонен да прогнозирам, че за нея ще гласуват цели 16% от избирателите. Междувременно, ГЕРБ ще скочи до 26%, Сидеров и Местан ще се качат, съответно, до 8% и 7%, а Кунева и Костов ще останат под чертата. Оттам нататък нещата са ясни… Новият модел ще включва две големи партии: БКП (живковисти) в лицето на ГЕРБ, БКП (лукановисти) в лицето на БСП, БКП (побеснели от глад маргинали) в лицето на Атака и БКП (турци), в лицето на ДПС. Целта e връщане към изходната точка, от която тръгнахме „на преход“ преди 23 години. Единственият начин да се предотвратят тези планове за отказ от европейското развитие на България и превръщането й в бананова република без банани, е максимален брой избиратели да гласуват за ДСБ.” /http://www.bnews.bg/article-73299/

 2. Проблема на Българите е че не търпят авторитети. Десните и те като нас са Българи. А г-н Костов си е авторитет. Толкова голям проблем ли е той да си бъде начело на всички десни в България. Не мисля че е проблем. По скоро е практично като се има предвид случките със СДС и пренетциите им за съпредседателското място.

 3. Време е Иван Костов минавайки покрай народното събрание да се спре за миг и да прочете надписа над входа му: “Съединението прави силата”…силно съм разочарован от тия деления (поредни).

 4. до ММЕ – май, май остана само Иван Костов и ДСБ на народна позиция. Всички други се омотаха в грандиозни далавери.

 5. И пак няма да го има пълното болшинство (99,7 %)за БКП! Мина вече едното време!
  Просто избиратели няма да има.

 6. Само за сведение нямам нищо общо с Бойко Борисов.Искам да кажа,че най добрият и най четен днес журналист и блогър Иво Инджев е съвсем сляп за политическата обстановка.Още не можете да видите,че без Бойко става още по-зле.Любопитно е как един умен човек може да е сляп за очевидни неща.Защото Вие освен умен,сте и един честен човек,това е ясно.Затова е и ясно,че сте сляп.Но съм сигурен,че ако се убедите в моето мнние веднага ше го обявите.Друг е въпросът дали сте се убедите.

 7. До Бивш ceдecap:
  По-точен и верен коментар не бях чел наскоро. Наистина!

 8. @Svetoslav Borisov

  Г-не, ДС-кукловодите биха се отказали от Борисов само ако намерят някое друго дясно ментé с достатъчна притегателна сила върху мат`ряла, с което да го заменят. Но тъй като (след неуспешния им опит с Кунева) друго такова не се вижда на хоризонта, можете да бъдете напълно спокоен – ГЕРБ ще спечели задаващите се избори и ще просъществува още няколко години. Въпросът е обаче къде точно съзирате вие жизнената необходимост от една партия, която печели избори с програмата на ДСБ, а сетне управлява по програмата на БСП?

 9. Към Svetoslav Borisov

  Ако има журналист в страната ни, който да не е “сляп”, това е Иво Инджев.

  Не е необходимо да имаш нещо общо с Борисов, за да бъдеш сляп. Какво трябва да се случи още в България, за да прогледнат тези, които мислят че Той е “по-малкото зло”? Какво???

 10. Към Svetoslav Borisov.Уважаеми господине,много бих желал да обясните на мен,а не чрез г-н Инджев,какво ще настъпи СТРАШНО за БГ ,ако Борисов не е на чело на властта в държавата ни!!Или смятате,че в обратния случай,нашите доходи ще достигнат средните в ЕС,че всички скандали свързани с ГЕРБ и неговите водещи фигури,характерни с досегашния мандат на Б.Б.ще останат в миналото?Както и да е ,в очакване съм на Вашите аргументи по темата,поставена на вниманието на г-н Инджев.

 11. До бивш седесар. Браво, хирургически точен анализ…

 12. Kam Svetoslav Borisov.S kakvo shte se zapomni zaruvaneto na boiko?Bednost, otchaianie, beznadejnost i jivi fakli, naslednizi na troinata koalizia s imich na turski kenef.Da pazi Bog Balgaria ot bezpametni.

 13. За мен основния въпрос е да има ли АЕЦ Беляне или не. За голямо съжаление сините не могат да се противопоставят на рубладжиите.Остава Б.Борисов-непоследователен и авторитарен и все пак единствена алтернатива.

 14. Споделям мнението на “Бивш седесар” и на “Иван”, мисля че късата памет и незачитането на авторитетите ще допринесе много хора да настъпят повторно същата мотика. Колкото до “Единството” на Надето, ами първо си създай партията, то не се състои само в едната регистрация, проведи малко партиен живот, структури, събрания, послания и тогава питай за съпредседателско място, а може да попиташ кой е съпредседател на “Коалиция СДС”, да не би да е Нихризов или пък Дилов-син, или кой е съпредседател на “Коалиция за България” кажи ми Наде, че аз не ги знам!!

 15. Не знам защо но всеки като чуе ДСБ и мисли само за Иван Костов (да вярно е че Костов си има кусури но нима другите политици и лидери нямат). Има доста други качествени и добри специалисти в ДСБ. Плюс това Костов а и не само той направи много добре като се отдели от СДС, тъй като тогава СДС се беше напълнило със кариеристи които си нямаха и престава от политика, икономика или право (всеки който е членувал в една от партиите на СДС знае много добре това, лично аз тогава се и отвратих от тези хора). И не мога да разбера как разумен човек ще сочи ГЕРБ като най-малкото зло. Ами не напротив ГЕРБ е голямо зло, не по-малко от БСП или ДПС. Тези три партии са най-много сраснали със Мафията (разбирайте монополите, руските интереси, организираната престъпност и корупцията). Ето това е избора които трябва да направим Мафията или ДСБ. Но най-вероятно ще пропуснем и този избор и през есента или другата зима пак ще тръгнем да търсим “справедливост”.

 16. Към Светослав Борисов

  Не съм съгласна с Вас че г-н Инджев е сляп но много се радвам че го намирате за най умният журналист.Но може би имате право само в това,че ако Бойко не спечели изборите,те ще бъдат спечелени от БСП които са на дъното на всичките безобразия и корупция.Всяко правителство е корумпирано но това на БСП е било най отчайващо.Но не критикувайте за това г-н Инджев,който разкрива дефектите на ГЕРБ.Просто не е честно

 17. Имам впечатлението че много от коментарите начело с бивш седесар,Иван и т.н се пишат от един и същ човек.Нищо лошо,но ми е смешно

 18. Нашите листи са разцъфнали от ноември и скоро ще вържат, а на когото сега му е време за листопад – той да му мисли!

 19. Не разбирам ‘демократите’, които се юрнаха да критикуват Светослав Борисов за неговото съобщение до г-н Инджев. Ами, оставете на г-н Инджев да отговори, ако желае. Не споделям мнението на г-н Борисов, но пък всеки има право на мнение. Г-н Инджев, като собственик на блога решава и кое да публикува и кое не. Много ми харесва статията и си мисля, че е хубаво да я прочетат всички политици от ДСБ, Единство и СДС. И да си помислят как пропиляха не само нашите гласове, но и надежди.

 20. Към Светослав Борисов
  Нищо ново под слънцето, още Ботев е казал “Свестните у нас считат за луди!”, в съвременен вариант – “Далновидните у нас смятат за слепи!”.

 21. Абсолютно споделям мнението на инж. Маджаров. Г-н Борисов ще спечели изборите, въпросът е с колко. Досега съм гласувала само за ДСБ, продължавам да вярвам, че г-н Костов е умен и достоен човек. Не виждам смисъл, обаче, гласът ми да отиде на вятъра. Българските социолози може да са всякакви и са всякакви, но поне затова, кой печели и кой отпада познават. Не мисля, че има голяма драма в нов мандат на ГЕРБ. Тоталното оплюване трябва да се насочи не към ГЕРБ, а към “скачените съдове”. А що се отнася до егото на Бойко Борисов – че кой го няма?

 22. Господа,Дами, изпадате в дребнотемие и примитивни разсъждения повтарящи се вече 25 години- четвърт век.Изходът е един : Вън комунистите от България.Да започнем открита кампания за изгонване комунистите от страната ни.Друг изход няма.

 23. Какво е по-малкото зло? Ето какво: първо казваш, че Белене е гьол, след това се изцепваш, че ако не се построи Белене, токът ще поскъпне 16 пъти, след това си против Белене, но на референдум няма смисъл да се гласува.
  Според въртенето на небесните сфери. И при тиквоцентризма настъпва замайване…хеле пък за следовниците. После другите били слепи. Между другото, окатият проводник на песента на сферите за по-малкото зло не си ли е отворил полето за коментари? Там може да настъпи сонм с ОМММ и тъй нататък.

 24. Ало, бившият седесар,Вие идиот ли сте ?

 25. Въпроса ми беше:
  Ще изтрезняваме или няма да изтрезняваме?

  Все по очевидно става, че няма да изтрезняваме, даже напротив, ще ни наливат до сензитивна кома с ментетата на цар социо и цар медио.
  За тези, които предпочитат по-малкото зло вместо доброто – мога само да ги поздравя – наздраве другари и другарки!
  И ще си позволя да допълня Айнщайн. Човешката глупост, освен че е безкрайна е и нелечима.
  Единственото, което мога да видя “положително” в цялата случка, е че ще бъда пряк свидетел на самозатриването на един народ. Което се случва по-рядко от появата на халеевата комета.

  И малко извън темата – г-н Инджев, бих се радвал ако блога Ви бъде оптимизиран и за смртфони.

 26. Експлоатирането на “по-малкото зло” е манипулативна техника, която се прилага върху българския избирател вече 23 години и е въпрос на интелигентност да се осъзнае, че такова животно в действителност няма. Злото си е зло, както и от където да се погледне и това зло си има име – БКП и репресивния и апарат – нейните ДС и УБО. Всяка партия или организация свързана с това зло е просто друго лице на същото зло.
  Удар със сърп и чук от ляво на дясно и от дясно на ляво дава едни и същи резултати – летални. Това ли е по-добрият избор за България?! Не мисля така! Не съм и не съм бил член на никоя партия, но за момента правилният избор е само един-ДСБ. Единствено в техните думи виждам визия за бъдещето и реална оценка за последствията, всичко друго, с което ни залива пресата е бла-бла, популизъм и демагогия, която ако тръгне да се реализира ще доведе до по-мрачен сценарии и от Жан Виденовия.

 27. Абсолютно подкрепям автора. Много точно написано, но мисля, че читателите ненадейно изместват фокуса на казаното. Според мен есенцията на статията е,че “В разговора за вината за шумното затишие на прозападния фронт няма участвам преди да изплува истината, изговорена откровено пред хората, от които се очаква да си дадат доверието за лидери, които не са откровени с тях”. Не би трябвало да ни убягва, че става въпрос за лидериТЕ, т.е. няма някой от лидерите, който да не попада в групата на “неоткровените”. Позволявам си само да добавя, че този проблем не е от днес или от вчера.

  И ако подобна позиция е по силите на един независим журналист, то въпросът за “независимостта” на политическите субекти борещи се (или пък не?!) за доверието на прозападния български гражданин остава висящ. А най-тъжното е, че това което се случва го прави още по-висящ.

 28. @ЕМИЛИЯ ИЛИЕВА
  Госпожо, мисля че когато човек гласува за някого, той го прави защото счита, че този някой най-добре ще го представлява в парламента. 23 години българите гласуват срещу по-малкото зло и за “да не ми пропадне гласа”. Това е порочно, безотговорно и неморално! Това не е “Левски” срещу ЦСКА. Трябва да се гласува “за”, а не “против”. За тези 23 години винаги съм намирал своето “за”, като всички съм бил и разочарован, сучвало се е и да не гласувам (за президент), но никога не съм изпитвал угризението с моя глас да ме управлява галфон, който почерня страната и прокужда децата ми.

 29. За съжаление социалната ни действителност е пълна катастрофа!Докато “електората” с надъхва с дрънканиците на Станишев и Цветанов няма да има сериозен дебат за развитието на обществото, а оттам и на държавата!За съжаление масата българи оценяват политиците по това какво не са направили, а не по това какво са направили!ГЕРБ така и не изясниха в крайна сметка за приватизация ли са или за национализация!

 30. Още веднъж за неразбралите. Bъпросът е дали в парламента ще седят за радост на златките и рубладжиите от Лондон caмo:

  – БКП (живковисти) в лицето на ГЕРБ,
  – БКП (лукановисти) в лицето на БСП,
  – БКП (побеснели от глад маргинали) в лицето на Атака и
  – БКП (турци) в лицето на ДПС;

  или за НЕрадост на златките и рубладжиите от Лондон, но в интерес на нормалните българи в парламента ще сa:

  – БКП (живковисти) в лицето на ГЕРБ,
  – БКП (лукановисти) в лицето на БСП,
  – БКП (побеснели от глад маргинали) в лицето на Атака,
  – БКП (турци) в лицето на ДПС и
  – ДСБ/Единство (европейска реформаторска десница).

  Който усетил тънката разлика – усетил. На останалите: Наздaровйе!.

 31. Do kome,tar ot London
  Pishi si che si ot Moskva.
  Ne ne e. Prosto e mnogo tochen. Az bih dobavil che se kasae za I-vo glavno sreshtu II-ro glavno sreshtu III-to glavno sreshtu IV-to glavno i t.n. glavno na DS.

 32. Най-лошия сценарий е втори мандат на комунистите от ГЕРБ.

 33. @ ЕМИЛИЯ ИЛИЕВА
  Няма кого да заблудите, че сте гласували “само за ДСБ”, това можете да го припявате на любителите на Тиквена диета, като по-малкото зло от глада.

  Надето и Малтинчо, навярно си мислят, че ДСБ се състои от Иван Костов, и той ще ги влачи цял живот на гърба си! Едно е парламентарна група, съвсем друго е претенцията за съпредседател на партия. Та нали ако сложим Надето за съпредседател означава да я признаем за по-по- от Петър Москов, Радан Кънев, Димитър Бъчваров, Калин Янакиев и още, и още. А нали това е смешно. Те, Надето и Малтинчо не можаха да се оправят с един пияница от Карлово и няколко софийски келеша, които ги изритаха по най-елементарен начин, тръгнали да претендират за позиции в някаква партия, която съществува в фантазиите им.

 34. Съгласен съм с позицията на IMBLACK. Няма зло и по-малко зло. И защо да се избира злото при положение, че има алтернатива, която е добро. А ДСБ и Единство мисля, че ще се разберат. Поне има декларирана воля за това от страна на ДСБ.

 35. До ImBlack Напълно съм съгласна с Вас.За голямо съжаление ние сме много малко, а наоколо точи нокти злото в различни вариации – автентично, клонирано, пребоядисано. Жалко е, че не сме заедно. На мене лично не са ми ясни действителните причини. Какво точно делим – идеи или места в листите и имена по плакатите. Дано Иво, както винаги, не се окаже прав – да се броим наново през есента!

 36. Само за припомняне, когато някой играе ролята на чистофайник в 12 без 5, текста на ЕДИННА ПЛАТФОРМА, подписана на 20 януари 2013, като акцентирам на следния абзац:

  “…Нашите избиратели ни дадоха ясни знаци като категорично ни подкрепиха на последните европейски, национални и местни избори; излъчиха двама свои депутати в Европейския парламент, 15 депутати в Народното събрание и достойно представителство в местната власт. И като на президентските избори отхвърлиха ПОДМЯНАТА и показаха, че подкрепят само ТРАЕН С-Ъ-Ю-З на единната реформаторска десница.

  Ние, от ДСБ и Гражданско сдружение „Национален съюз Единство”, обявяваме волята си да представляваме своите избиратели на всички бъдещи европейски, национални и местни избори като единна политическа формация. За целта ще ЗАПОЧНЕМ веднага изгражданеТО на общи органи на политическо представителство и ръководство на национално и районно равнище.

  КАНИМ партиите, организациите и гражданите, които СПОДЕЛЯТ принципите на нашата Единна платформа, да се присъединят към нас като станат част от нас ИЛИ наши политически п-а-р-т-н-ьо-р-и.”

  http://dsb.bg/bg/blogs/article/3566

  И специално обръщам внимание на думичките “траен съюз”, за да се случат следващите думички “единна реформаторска десница”.

 37. Листата на “Коалиция за България” е старата песен за уж Отечествения Фронт. БКП/БСП разиграва новият вариант на вечната им шарада с маски. Безпартиен или някоя популярна кукла се поставя уж начело, заобиколен от армия “помощници и специалисти” с разни “Зам” титли, а те са в същност истинските проводници на подмолната дейност. Разбира избраният да служи, е както саксия с красиво цвете, и няма достъп до никаква информация и не знае какво става под неговото “ръководство”. Примери навсякъде. Има ги даже и при сегашният Президент Плевнелиев. Историята се повтаря още от първото “правителство” на ОФ, ръководено от Кимон Георгиев с само две министерства на БКП – “МВР” и “Правосъдието”, които проведоха най-голямото клане на българите. Някога под чадъра на “земеделката” Светла Даскалова, един от главните главорези на БКП, ген Мирчо Спасов водеше “прочистването” на “враговете” в своите концлагери. Стара история, но винаги на нов глас. За това е хубаво да си знаем миналото, и да не го забравяме, когато е “удобно”.
  Няма “преход”, няма промяна. Децата, внуците, и старите вълци от БКП пак ни баламосват.

 38. Кой е най-силният политик през прехода? – естествено Костов, защото издържа и то в опозиция на грандиозен натиск, клевети, гнусотии и т.н. , а не като Бойко да се скрие при най-малката трудност.
  Кой е най-компетентният политик – пак Костов, защото той правеше най-точнитеу анализи и даваше най-верните решения, но кой да слуша, мафията не слуша, тя само краде.
  Кой е най-принципният политик, който н прави компромис с идеите и принципите си в името на обществото – пак Костов
  Е, може ли един такъв човек, издигнал се над политическата паплач в България да бъде водач на едно неграмотно, освирепяло, бездуховно, чалгализирано мнозинство, което си харесва Бойко?

 39. Ало, Коментар от Лондон, Вие човек ли сте …гербер ли сте…

 40. Като чета коментарите много се радвам че почти всички са за Костов и ДСБ.Аз също съм Костовиска и се радвам че открих Костовиски блог.По смело,давайте още такива коментари за да победим на изборите.Да ! НИЕ ЩЕ ПОБЕДИМ !

 41. Към Коментар от Лондон

  Не считам че господинът описващ се като биви седесар е идиот.Той наистина е малко глупав но не трябва да му обръщате внимание.Не го познавам,а от това което пише,защо мислите че е идиот.Аз виждам само един леко задръстен човек но в никакъвм случай идиот.Това даже е обидно и трябва да му се извините

 42. Прав е Инджев.
  Прав е и ZACHEV.

  Отдавна, още от „зората на демокрацията” , та до днес, именно въздържането от откровенност на лидерите в решаващи моменти от битката със злото ни е изяждала главата.
  Ако се беше състояла, тогава и сега, зрящите и прогледналите щяхме да сме много, много повече.

 43. Пълна трагедия! “Представители” на десницата се хапят тук като чакали… По всички параграфи комсомолците печелят срещу фрагментираната, прояждана от някакви тотално неадекватни “вътрешни” битки, които интересуват не повече от 4-5 човека. Я да ми обясни някой, който твърди, че 23 години се е гласувало за по-малкото зло, 97 за какво гласувахте??? И тогава ли гласувахте за по-малкото зло? Ако сте го направили тогава, а сега твърдите, че гласувате “ЗА” ДСБ, в единия от двата случая си противоречите. И ще Ви издам още една “очевадна” тайна. В несъстоялата се симбиоза ДСБ/Единство поне едната съставна играе за другарите. Дано да е несъзнателно(макар да е почти невъзможно).

  Обречеността се обуславя от факта, че комсомолците първо се концентрират първо върху спасяването на “цялото”, понасят вътрешно партиини загуби с цел да вземат или запазят властта. В т.нар. дясна част от политическото пространство реалността е точно обратната.

 44. “че ако Бойко не спечели изборите,те ще бъдат спечелени от БСП…”
  Спекулацията със страховете на хората е вече отживелица на фона на това ,до което ГЕРБ докара народа ни и само предубедени българи не виждат ,че кръвта,самозапалванията,самоубийствата,бедността социалната криза ,които ни сполетяха са в резултат на не решаването на проблемите в икономически и политически план от страна на управляващите от ГЕРБ ,които се провалиха в управлението си и ,което всъщност е израз на провала на представителите на ретроградните комунисти в тяхно лице. Днес имаме две БКПта в лицето на ГЕРБ и БСП ,които заради провалите си в управлението на държавата ни провалиха перспективата на нашия народ за развитие към по-добро. Посоката на развитие на БКП е обратна на посоката на развитие на обществото ни т.е. обогатявайки се – комунистите ограбиха народа ни.Перспективата за подобряване живота на българите е обърната и сега е време да продължим в правилната посока по пътя на ценностното обогатяване на обществото ни,което не се споделя именно от комунистите ,които за да оцелеят -перфидно унищожават духа на нашия народ т.е.вероломството им е престъпление спрямо нашата нация.Има изход и ако гражданите не успяват да го видят ,то Е поради отсъствие на правилно политическо действие,което да съхрани устоите на Демокрацията у нас.Посоката е ЯСНА -ДЕЙСТВИЕТО ОСТАВА.

 45. Човек .който е гласувал за ДСБ,никога не би си помислил ,че гласът му отива на вятъра.

 46. E, ПИПИ, все пак всички помним как костов се скри след изборите, “обиден” на народа, недей да си мислиш, че сме толкова късопаметни.

 47. Имаше Демократическа партия,няма Демократическа партия!Къде отидоха имотите й?Това беше най богата партия.При възстановяването й ,участваха голям брой потомствени демократи,имаше и нови членове.Имаше надежда за дясна партия.Дойде Александър Праматарски и всичко отиде по дяволите.Кой го остави да разбие партията?Сега го чака същата участ.

 48. ГЕРБ е по-лошият вариант на БСП. Не мога да повярвам, че хора, гласували за ДСБ могат да се заблудят до толкова, че да наричат ГЕРБ дясна партия. ДСБ остава единствената партия за десния избирател. Слушах интервю с Надежда Нейнски и останах с впечатление, че “препъни камъка” е нейното желание за създаване на бъдеща нова дясна партия, в която ДСБ да се влее и Костов да не е лидер. Струва ми се, че не е правилно да поставя такива условия, особено сега преди изборите и не е честно да премълчава истината с обяснения за доверие.

 49. Невъзможно е хора,позволили да бъдат облъчвани,зомбирани, да прозрат,че наистина само Костов и всички,които са с него,които го поддържат ,са хора достойни,компетентни,безкомпромисни.Спомням си и до днес думите на Костов,когато напусна СДС:”Оставам тук,за да не се загуби посоката”.Озлоблението към Костов е породено от страха от неговата безкомпромисност.Той не си позволи да флиртува с хората,да храни в устата кръшни девойки.Не търся по-малкото зло,защото в такъв случай бих загубила самоуважение.От 23 години имам своето представителство,докато сама не се уверя,че съм грешилаКостов стои над тази гмеж,обявила се и за политически”елит”.Превъзходството не се прощава.

 50. Както е видно, повечето тук ще гласуват за ДСБ, въпреки че някои от нас имат своите резерви,но и съзнават че това е единствената добра алтернатива на статуквото. Обаче ми се иска да вникнем в думите на Зашев. Виждам, че неговите коментари са редки, но изключително смислени -явно е от мислещите и неудобните.
  Прави ми впечатление,че сме мн. крайни,първосигнални -от “осанна” до “разпни го” по повод Неински и това, без да знаем подробности.Както виждате авторът се пази от коментари.

 51. Към БИВШ СЕДЕСАР

  Както виждате и тук се заформят мили контакти. Веско(много отворен човек) прави “приятелски забележки” на Каруцар от Лондон. Интересно ми е какво са изгубили двамата тук. Приличат ми на екзибиционисти, които се предлагат, въпреки че никой не желае да ги вижда. Да са сбъркали блога?

 52. ‘Костовиски блог’от Иво Инджев…..Много точно казано.А що се отнася до Ваньо той е толкова надменен и егоцентричен че горко на привържениците и последователите му.

 53. Чета коментарите и не вярвам на ушите си! За повечето които коментират темата за партии не знам какво да кажа или да си мисля! А бре хора, вие луди ли сте да възраждате чучелата които толкова време ви разиграват и ви се смеят зад кулисите? Явно! Иначе нямаше да четем тези безмислени бръщолевения за червени, сини , зелени и бембени лидери. Къде са ви лидерите през годините ? и вижте себе си! И пак помислете преди да пишете тези глупости.
  Приятно писане.
  ПП.
  Ако имате идеи, да кажете нещо, правете си труда тогава иначе губите времето на хората а че вие сте загубени няма съмнение.

 54. Към Бивш седесар:
  Вашата съвършена класифиакация пропуска само едни комунисти: т.н. Безпартийни комунисти. Май само на тях е съдено да се разчита. Ма не свършия ли!?

 55. нека в духа на настъпващите и аз направя едан прогноза
  Борисов с малак преднина ще вземе 25-30 проценат реален вот,
  социалистите -малок под (или малок над) 20
  ДПС гласовете от Турция ще налеят до 13-14
  Атака ще качи до 11-12
  и НФСб ще се вмъкен с 5,5-6 процента
  Кунева и костов ще са близо но няма да влязат.
  ИЗбирателната активност ще ниска – около 50 процента, може и да паден под нея.
  при това положение кабинет няма как да се състави – Волен ще реве, че против всичок и всичик, надявайки се на нови избори, след 3-4 месеца за да си вдиген рейтинаг ан сбора между ДПс и КБ ще даде процентите на Борисов НФСБ плюс КБ също е вариант, но те не биха се коалирали с ДПС (националистическа паритя)
  а Никой няма да се коалира с Борисов – поне не от изброените.
  Така ще отидем на нови избори и чак до септември-октомври ще ни управлява служебиниит кабинет.

 56. MMME Анализът е трагично верен.Скачането срещу Костов по повод липсата на единство в сините десни/щото има и червени десни/ е прибързан. Една от целите на пролетния маскарад е отстраняването на СДБ от сцената. Не изключвам Неинска/ски да е част от конструкцията. Надежда има само в надеждата да се гласува яко за ДСБ.

 57. Жалко, че Костов не разбра, че Единство е единственият му шанс и единственият шанс за разумна и смислена десница. Сигурен съм, че в типичния си стил е мачкал хората от Единство, че искал да е единствен председател на водопад и на тях им прави чест, че постъпиха толкова категорично, отстояха си каузата и не позволиха той да им я изземе и подмени. ДСБ заслужават всичко, което ще им се случи на тези избори, заслужават си лидера, заслужават си и погрома, който им предстои. Дано поне там се съхранят някакви смислени хора, за да направят после с хората от Единство общата партия. Иначе тежко й на България

 58. Apostol-е, пределно ясно разбрахме хипотезата ти за мачкането на хората от Единство от страна на Ив. Костов, за което съм ти благодарен. Обаче нищо не казваш за СДС, откъдето всъщност се откъснаха тези, които съставиха Единство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.