Опера за три галоша

Забавна опера се завихри около скритата камера на Нова телевизия, която показа кухнята на далаверата с купуването на гласове с главни готвачи Емил Димитров( доскоро всесилен депутат от ГЕРБ), лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и футболния деец Димитър Ангелов-Дучето.

Смешното е, че участниците в сценката се опитват да се измъкнат от „кочината”, в която са попаднали, но техният приятел Дучето ги дърпа обратно там. Каракачанов например твърди пред медиите, че „случайно минавал”, за да поздрави точно в този хотел участниците в „семинара”. Дучето обаче държи да съобщи, че лично го е поканил.

С бившия лидер на агитката на ЦСКА няма да се занимавам- той самият ме заплаши, че можело да се занимае с мен, когато го споменах като приятел на един от самообявилите се лидери на протестите в София и за целта ми накрещя по телефона, а след това отиде в Нова телевизия да ме замеря с пошли намеци, според които съм бил „абортирал от Съветския съюз и от американците”. С такъв като този, когато се сбориш, наистина се цапаш- макар пледоарията му срещу моя милост беше именно с акцент, че съм „цапал името му” (подразбира се- чисто, като кладенчова вода), защото съм разкрил връзката му с въпросния протестиращ Янко Петров.

И все пак е емблематично как Дучето, заявявайки гръмко при скандала с моя милост, че не се бил занимавал с политика, сега, хванат на ”местопрестъплението” ( а дали то е такова без кавички, други трябва да кажат), вече твърди нещо съвсем различно: „така правят всички, които се занимават с политика”!

Ето тук е заровено кучето, разровено от Дучето: за кокала битката се води в политиката у нас нечестно и престъпно дори, но това се приема за нормално. До такава степен, че чак служи като гордо оправдание на извършителя, уличен с доказателства.

Не случайно в книгата си „Президент на РъБъ” цитирам на финала мисълта на Толстой, че от всички злини най-голямата е изразът „така правят всички”. Но какъв ти Толстой, каква ти мъдрост! Тук тече поредният сезон на веселата моцартова опера Cosi fan tutte „Така правят всички (жени)”. А либретото го пишат почитателите с манталитета на „веселяка” Мусолини и това не притеснява никого. Защото всички, от които се очаква да притеснят подобни дейци на опорочаването на самия смисъл на демокрацията, правят така, че тази опера да не слиза от сцената, на която ролите са раздадени не според гласовите данни на артистите, а според гласовете, които могат да купят зад кулисите.

16 мнения за “Опера за три галоша”

 1. Аз лично съм много доволна от тази оперетъчна сценка: Етрополски хотел, хора с почтени имена от сорта на “Дуче”, футболни агитки, Каракачански номера за цвят.Иска ми се да добавя и родителския вопъл на Емо Фаса, че е извел децата си зад граница, за да не ги отвлекат като детето на Бредо. Нали всички разбираме, че пред очите ни се разигрзава една сценка за едни МНОГО пари.Нямам никакво съмнение, че гербавите са му поискали “едни” пари, които са били така неприлични като размер, че Ротмансът е предпочел да евакуира децата си, нежели да ги плати. Разбираемо е неговото вопиене по медиите, не е разбираемо обЕсненито как така софийско живущи / Каракачанов, Дучето/ нещеш ли са попремонали над място, дето е на минимум 60км от обиталището им.Къде отиваш Домине или по-просто, наспроти какво @

 2. Уникално интервю с Дучето,сигурно точно така е “правел избори и Бай Ганьо”! Дори си мисля,че е изглеждал по същия начин. Много съм се смял на Алековия герой,но сега когато той оживява хич обаче не ми е смешно, даже ми е малко страшно! Сега ми хрумна точен отговор на един въпрос, зададен ми, когато бях още в гимназията. Въпросът бе: Положителен или отрицателен герой е Бай Ганьо? А отговорът е: положителен може да е само на книга, облечен в реалност обаче е 100% отрицателен!

 3. “Един призрак броди из Европа – призракът на комунизма”.
  Този призрак е налегнал България от 1944 г. и не ще да си ходи. От 23 години, с малки изключения по времето на Костов, призрака само сменя козината си, но все така плътно притиска демократичното развитие на малката ни страна, симулирайки промени. Само симулирайки…
  За жалост, светлина в тунела няма. Не и при този “материал”…

 4. Сутринта го гледах това…Дуче в един от сутрешните блокове. По- голяма пошлост и наглост не съм виждал. Пошлост в най- чист смисъл, неовъррзана с бяла якичка и вратовръзка. И говори с такъв тон, сякаш някой му е длъжен, направо нямам думи!!! За пореден път се потвърждава убеждението ми, че тези избори ще бъдат връх на политическото безсилие, наглост и простотия!
  Как живеем в тези условия, бе, хора!?!?!?

 5. Към Николай Димитров

  Не бъдете песимист, светлината в тунела сме самите ние. Верно, не сме много, но ни има. Погледнах фотографиите на Вашата страница. Майстор сте! Светлини и сенки, като от приказките!

 6. Гледах Ви при Милен Цветков. Благодаря Ви за плаката пред съдебната палата.В каквато и посока тръгна да разсъждавам, за несгодите в България, винаги стигам до един извод – виновни са комунистите.

 7. Здравей Иво,
  Според мен, операта не е забавна, а плачевна.Вчера слушах конгрес №… на БКП в зала “Армеец” и разбрах, че Б.Б. е надсвирил байчо си Тодор Живков. Не само му е търкал ушите, но е попивал всичко казано и го е надградил. Единственото, което би могло да промени нещо е бързото излизане на “Офшорлийс” за България и отварянето на сметките в австрийските банки. Там са паричките от нашия труд.Само дето австрийците днес отказват да ги отварят, а представителите на ЕНП пеят дитирамби за Боко на конгреса. Морал!
  Поздравявам те, че днес беше един от малкото журналисти, защитили от настъпващия прокурорски произвол, колегата си от Медиапул.

 8. Съвсем не по темата, но мисля, че е важно! Днес на 86 годишна възраст е починала Маргарет Тачър, една велика личност благодарение на която сега все пак имаме възможност да се оправяме с боклуците си! Поклон пред светлата и памет!

 9. Великолепно, г-н. Инджев!

  Винаги съм се възхищавал на умението Ви да боравите с лексиката, но днес наистина сте ненадминат! Питам се до кого за съжаление достигат чудесните ви текстове и колко от тези, случайно попаднали на тях, ги разбират и осъзнават.

  А колкото до примитивните екземпляри, пропуснати от качествения контрол на природата с великодушното “Нека живее”, казано дали по адрес на Собакевич дали на така нареченото “Дуче”, те не заслужават внимание освен в случаи като този, когато поради скудоумие и тъпота помагат да се разкрие моралния облик на други не по-малко отвратителни представители на политическата менажерия като доносникът, петнящ името на ВМРО или наглецът, пляскащ карти с пожарникаря и пробутващ закони за лична употреба.

 10. четвъртият ешелон се заформя вече. както казва доктора- правени в час по трудово……..

 11. БСП си има незабравимия ПърДанов, а пък ГЕРБ – пърДянков. И за двамата, т.е., за БСП и ГЕРБ в Библията (Псалми, 94) е казано:

  3 Господи, до кога нечестивите,
  До кога нечестивите ще тържествуват?

  4 Те бъбрят, говорят надменно;
  Всички които вършат беззаконие, се хвалят.

  5 Те съкрушават людете Ти, Господи,
  И притесняват наследството Ти;

  Кукловодите, разбира се, очакват да изберем по-малкото зло – ГЕРБ. Може-би така и ще стане.

  20 Ще има ли съобщение с Тебе седалището на беззаконието,
  Което е хитро да върши зло чрез закон?

  Ще видим.

  Не бива да забравяме и краят на този Псалм:

  22 Но Господ е високата моя кула,
  И Бог мой е канара, при която прибегвам.

  23 Той ще обърне върху тях собственото им беззаконие,
  И ще ги отсече в нечестието им;

  Господ нашият Бог ще ги отсече.

  Какво може да се направи? Нищо.

 12. Г-н Инджев, във връзка и с казаното по-горе, искам да Ви помоля да коментирате и факта, че Емо Фаса забягна в чужбина, страхувайки се за живота на семейството си и въобще каква държава е нашата, в която депутат от управлявалата доскоро партия бяга поради страх от покушение от министър-председателя?!

 13. Към Николай Димитров:
  Господине, не само материала е виновен, всъщност въобще не е виновен според мен.
  Прав е Георги Марков, когато казва колко добронамерен и здравомислещ е бил българският народ преди от изток да дойдат варварите от землянките с червени петолъчки на челото.
  И въобще мисля си, че комбинацията великоруски шовинизъм + съветската военщина + утопичния комунизъм е най, най, най – разрушителната сатанинска сила вилняла и вилнееща все още(за съжаление) в историята на света.

 14. Докато има такива статии, надеждата не е загубена.Защото истината е важна.Дано само да станем повече , обединени около истината и да не примаме цинизма на лзжите им.Явно искат съвсем да ни ограбят, дано само да не им поъволим.

 15. Това, че едноризкият, другият прякор на Димитър Ангелов-Дучето се е взел насериозно и го раздава фактор само показва до каква степен чалгарията е овладяла територията ни. Да поясня. Едноризкият идва от факта, че откак е публична личност, има-няма 20-тина години от април до октомври ходи все с една и съща риза. Нечистоплътен отвсякъде. За огромно съжаление такива се харчат яко. Скудоумието МУ се приема за откровение на гуру.
  Статията на г-н Инджев е великолена, както обикновено. Убеден съм, че дори триото Император Тиквоний І, Емо Ротманса-Фаса и Дучето заедно да я четат и коментират трудно ще вдянат и 10% от нея. Единствено е сигурно, че авторът й ще бъде категорично и безвъзвратно зачислен на първа линия сред “негодниците”.
  Още едно истинско признание, без кавички, за чудесната работа която върши г-н Инджев за освестяването на народонаселението.

 16. Към ANTICOMM:

  След като може моя скромна милост да бъде наричан “дисидент” ( от председателя на СЕМ Георги Лозанов), което е термин, характерен за една недемократична държава,защо да няма и бегълци, доскоро управлявали депутати, които търсят убежище в чужбина ( дали заплахата за него е реална или не, не мога да знам)?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.