Цветанов призна, че не протестите са свалили Борисов

Ако беше вярно внушението за Бойко Борисов като „строител на България”, за поколенията той би трябвало да остави колона с надпис: „Човек и дълго да лъже, все някога си признава и без да иска”.

Истината всъщност беше изречена днес от неговото второ „аз” Цветан Цветанов- дали е неволно или като израз на завърналата се самоувереност на бегълците от отговорността за управлението, това е въпрос с повишена чудност. За да се хареса пред чужденците Цветанов признава:

„Хората не протестираха срещу правителството, а срещу високите сметки и монополите в България. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на конференция, посветена на България, в Баварското представителство в Брюксел, предаде репортер на Агенция „Фокус””.

С това свое изявление Цветанов бламира от сърце лъжите на своя началник, че той бил свален от „метеж”. Беше ясно, че се самосвали, за да постави в цайтнот всички, които не разполагат с добре наточените инструменти на властта и нейната партия, т.е., за да използва инерцията на властовия си ресурс за организиране и печелене на скорострелно свиканите предсрочни избори.

Ако човек се разрови година-две назад в цитатите ще види, колко често Борисов е въздишал мечтателно, че най-доброто за ГЕРБ би могло да бъде точно това: свикване на предсрочни избори преди упражняването на властта да ерозира необратимо доверието на избирателите в партията. Колко пъти само е повишавал тон със заплахата, че ако не го слушаме, оставката му била в джоба!

Трябваше му само повод. Дали сам си го създаде или използва обстановката, това е сред „мистериите”, около които вероятно дълго ще има спорове. И те едва ли ще бъдат разгадани категорично ( освен ако Цветанов не изпадне пак в някое откровение в чужбина, за да се похвали какви фокуси умеят да правят от ГЕРБ), защото истината е някъде по средата. Но е факт: оставката на Борисов изобщо не е предизвикана от „метеж” или от загриженост „да не се пролива кръв” (както патетично се обоснова той от трибуната на Народното събрание), а от егоистичния му нагон за лично оцеляване. Това, в превод на езика на парализираните от страх пред неочаквания за тях развой гербери, означаваше на 20 март всъщност заявка за тяхното… оцеляване също. Защото за къде са без вожда си!

В книгата си „Премиер на РъБъ”, която ще се появи до дни, давам и друг актуален пример за това, че при Борисов нищо не е толкова важно, колкото личният интерес. Читателите ще научат, че той е обмислял до последния момент да се кандидатира за президент през 2011 година по такъв начин, че и той цял държавен глава да (пре)бъде, и партията му да остане цяла- по модела на политическия вълкодав Георги Първанов. Някой- при това не кой да е- му застава обаче на пътя и този факт ще бъде голямо откритие за публиката, която вярва на самохвалните оценки на Борисов, че винаги печели на политическия тепих.

13 мнения за “Цветанов призна, че не протестите са свалили Борисов”

 1. Г-н Инджев,обичам да чета Вашите коментарии,както и книгите Ви.Искам да Ви помоля,ако имате възможност,да ме уведомите за Вашата нова книга,за да си я закупя,както за себе си,така и за своите приятели.

  С уважение Албена Леви

 2. Г-н Инджев, много искам да знам кога ще излезе новата Ви книга “Премиер на РъБъ”. Притежавам всички Ваши книги и не искам да пропусна поредната!

 3. Много точно казано. Бъдеще за България вече няма.

 4. Възниква един естествен въпрос: ако ГЕРБ участва в следващото управление на страната – самостоятелно или коалиционно, как ще връзват пробития от тях бюджет и как тогава ще се оправдават с некадърността на предишните управляващи?

 5. Не знам защо Иво Инджев държи толкова да уличи Борисов в лъжа, но това че протестите на хората бяха заради високите сметки не противоречи, че сметките бяха организирани да ескалират в точно в определен момент, когато пък подготвени излязоха с камъни – което си беше организиран метеж….

  Друг въпрос е защо тъкмо тогава беше организиран метежа.

 6. @Гошо, сложни въпроси задаваш но на доста по елементарни не можеш или не искаш да отговориш?

 7. Гошо, Борисов лъже толкова много, че е трудно да го уличиш в истина. Да това е проблем. Даже изреченото от него “вие сте прости и аз съм прост” е лъжа. Истината би звучала “вие сте прости, а аз съм хитър”.

 8. Любопитно, кой ли е застанал на пътя Му – посланик, сокол или приятелски камък?

 9. Г-н Инджев, какъв е начинът да си закупя книга с автограф? ( Не съм от София )

 10. Към SteveN:
  Шеговитият- като ме поканите на гости. А възможният вероятно е по пощата, но проблемът е в прецедента: ако случайно има доста желаещи, едва ли мога да смогна да се справя с тази задача, без да обидя никого.

 11. ВЗЕТИ СА ПРЕДОХРАНИТЕЛНИ МЕРКИ ,ЗА ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ СТАТИЯТА В “ДНЕВНИК” НА ЕВГЕНИ ДАЙНОВ “ПОРЕДНИ ИЛИ ПОСЛЕДНИ ИЗБОРИ”

 12. Г-н Инджев, по-интересния парадокс в откровението на Цветанов са високите сметки на тока и монополите в сектор енергетика. Парадоксът се състои в това, че регулацията в сектора е държавна, цените на тока са в следствие на тази “регулация”, която неизбежно е била под контрола на същите тези хора. Безумието на това изказване на лицето Цветанов е безгранично.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.