Долу тройната, да живее дойната коалиция

Станишев не веднъж се е карал на телевизионни водещи. Веднъж дори се опита да го направи с един италианец в студиото на Евронюз в Брюксел ( но номерът му там не мина, беше контриран ледено). Днес обаче беше хрисим, добричък, леко възбуден, но не толкова, че да не предизвика насрещните симпатии на водещия Бареков, известен като водещ подмазвач на Борисов.

Възможно ли е да са се разбрали „по мъжки”? Искам да кажа – Борисов и Станишев ( а не с Бареков, него никой не го пита, играе, каквото му възложат)?

Гукането в студиото на ТВ 7 беше толкова мило и пролетно, че чак Бареков се почувства длъжен накрая да се извини на аудиторията, че разговорът не бил „атрактивен”. Излишно скромничи обаче- атрактивен беше и още как! Взаимно привлекателен за двамата си беше.

Всъщност това са подробности към основната атракция от спектакъла със „завръщането на Бойко” в зала „Арена Армеец”. А тя (атракцията), както мнозина вероятно са забелязали, беше не в това, че Борисов „позволи” да му ръкопляскат дълго като на Сталин, а че забрани да „пляскат” Станишев.

Това го чуха всички , но дали всички си дават сметка на какво прилича изречената от Борисов забрана към ръкопляскащите туристи, събрани от цяла България срещу 600 000 лева в „неговата” си зала (наречена „Армеец”, както и други автори посочиха, на застрахователното дружество на групировката ТИМ)? Защото Борисов се провикна като към стадо, за да му забрани да говори за досието на Станишев- не искал повече да чува нищо по въпроса.

Това е повторение на забраната, която Борисов оповести от трибуната на зала 1 в НДК на 3 декември 2006-та година. На самия учредителен конгрес на ГЕРБ той постанови нещо като член първи от устава: „никой няма право да говори за ( т.е. срещу) Георги Първанов, освен мен”. Сега, както изглежда, повтаря номера на дресьора, но обектът на забраната, т.е. на висшето покровителство на Дон Борисоне, вече е победилият в битката с Първанов за БСП Сергей Станишев.

И друга реплика, напълно празна от особен смисъл извън контекста, но крайно нетипична за грандоманията на Борисов, „изпусна” на арената на „Армеец” ораторът Бойко: „трябва да бъдем реалисти”…

Реализмът явно струеше и днес в студиото на контролираната от ГЕРБ телевизия ТВ 7. Станишев въртеше и сучеше, за да обоснове отново и отново необходимостта след изборите да има управление на „всички партии”. Отличен параван за задкулисна договорка с ГЕРБ!

По-голяма безотговорност от размитата няма. В тази мътилка май се разшаваха акулите на бъдещо „програмно правителство”, а шараните се зарибяват отсега с червенеещи гербери.

Пишейки това като един негодник ( нали така определи Борисов пред аудиторията си критиците, подозиращи го в диктаторски наклонности), рискувам обаче да направя интрига между др. Борисов и др. Станишев. Защото Станишев пък ме беше изкарал „ненормален”, когато каза, че само ненормалните се интересуват от досиета. Но и Борисов се интересува- поне от моето ( което „откри” с възклицание по мой адрес на заседание на неговия кабинет на 18-ти юни миналата година- 4 години след „разкритието” на съответната комисия, която бях изпреварил отдавна със собственото си „саморазкриване”).

Успокоявам ги само, че може да съм ненормален негодник, но съм безобиден- това го заяви пък техният ментор Георги Първанов, който се подигра през октомври 2006-та, че не съм го обидил (преди) с нищо и затова съм един „безобиден журналист”.

Смятам за нормално да продължа да бъда годен, макар и леко обиден наблюдател на тандема Борисов- Станишев, който едва днес си призна от екрана на гербаджийската телевизия онова, което всички знаем и което беше универсално оправдание за всичко при досегашното правителство: „тройната коалиция е дискредитирана”, някак между другото подхвърли Сергей. А Николай, този „ловец” на новини, изобщо не удари камбаната на личния триумф. С което се издаде.

Че кой ще крещи „имаме новина” извън сценария, в който явно са пропуснали да му напишат на аутокюто : „ тук скачаш от стола, разкъсваш си рубашката, поливаш се с шампанско и викаш силно каква новина току-що си произвел, че да те чуят чак в Москва и във Външнотърговската банка на Русия, пряк началник на твоя работодател”?!

Остава да видим как ще се присъединят винаги готовите да коалиционерстват аркадаши от ДПС. Тях Борисов малко ги обиди на „лале” в последния ден на гербероподобния парламент, но мисля, че ще се ашладисат в уйдурмата без проблем.

Обаче имам неудобен въпрос: ако Кунева наистина изпадне от сметката, а „Атака” (поне веднъж) си спази обещанието да не се съюзява с ГЕРБ и БСП, как ще се казва тройната коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС? Звучи като онзи лаф от времето на Тодор Живков за кръстословицата за тъпаци, в която трябвало да се попълнят двете имена на др. Тодор Живков. И понеже няма да е удобно нито да е тройна, нито да е само двойна ( нали Станишев вече сондира за коалиция на съгласните, а субектите могат да се окажат точно три), им предлагам компромисно название: „дойната коалиция”.

17 мнения за “Долу тройната, да живее дойната коалиция”

 1. Da,no ako Boiko specheli s mnozinstvo,shte prezaka Stanishev i njama da pravi koalizia s nego.Natam otivat neshata,Gerb shte specheli s 30 prozenta. Politikata e mrasna rabota

 2. Магията на всеки фокус е в отвличане на вниманието – докато едната ръка чертае въздушни кръгове /кули, магистрали, детски площадки/, другата ръка държи за ушите заека, дето ще го спусне в шапчицата. Ще му /ни/ скрои шапката. Задкулисието му е майката… Понеже от години, години това задкулисие ни трови, позволявам си да обърна внимание на така актуалния сега “тачъризъм”. Ако не друго, г-жа Маргарет беше твърд сторонник на прозрачното, честното и отговорно политическо поведение. Когато и тук се появи толкова прям и безкомпромистен в изявите си политик, тогава може би ще имаме възможността да му възложим надеждите си. До тогава ще се задоволяваме с напудрените декори на ТV-7 и с неясната необходимост от един милион лева.

 3. а ти си искаш Костов, нали, Иво? Я питай пенсионерите, Иво?

 4. До СЕКИР
  Интелигентните и мислещи пенсионери искат Костов, защото той единствено може да изведе страната от кризата , да вдигне жизнения стандарт на хората, а от там и на пенсиите. Не го искат червените пенсионери , елементарните хора с промити мозъци, които не си правят труда да мислят или просто не могат и вярват на комунистическата пропаганда, която сатанизира Костов. Съвсем не е трудно да се види всичко това, само че за голямо съжаление българският народ е изключително прост и индикриниран.

 5. Към СЕКИР
  Като ще питаме пенсионерите(БСП) да питаме и руския посланик(Путин) или направо др.Ким от КНДР.
  Още 2009 обяснявах на евентуалните симпатизанти на ГЕРБ че следващото упавление ще е ГЕРБ-БСП просто няма нищо по естествено.

 6. СЕКИР,Костов го “питат” за пенсиите си пенсионерите с таван 770лв. А другите пенсионери, се питаха как да оживеят при Лукановата зима, от успеха на Жан… от времето на на последния партиен конгрес на БКП/преди да стане БСП и да изчезне пенсионния фонд, като даде стартов капитал на спонсорите на БСП! Казвам питаха, защото много от тях вече не са между живите. Не се радват, като тези с “орязаните” на заслужен отдих.
  Не мислете хората за толкова наивни. Не всички пенсионери, са с “орязани” пенсии както подсказвате. На 2 млн. те не достигат и за скромен живот. Но се питам как не можаха при три следващи правителства да ви ги “оправят” и да корегират приетите правила през 97-8год.? Дали не го направихте за да има кого да вините, или за да натрупвате пари за нови спонсори?

 7. Коалиция БСП-ГЕРБ НЯМА да има. Не можете да очаквате някоя от двете групировки (или и двете) да поеме отговорност сега или през есента. Те са доказано безотговорни. Ще ни бъде предложен продължителен и безвкусен театър, след който следващото правителство ще се окаже “програмно”, “експертно” и т.н,. и зад него ще стои “отговорно” за съдбините на РъБъ парламентарно мнозинство (разбирай БСП-ГЕРБ-Атака). Прокълнати сме да живеем в интересни (подли) времена!

 8. Az niamam pritesnenie nito za izborite, nito za badeshteto na stranata, goze e na instruktaj pri putin. Pak shte ni pomognat.

 9. @ вълкодав
  а Ти защо се навираш в този блог,а не си четеш вестник “ПОМИЯ”/т.е.”Дума/?На всичко отгоре си и неграмотен!

 10. @Вълкодав

  Гн.Инджев по скоро ще спори с магаре отколкото открито да изрази политическата си принадлежност….

 11. Когато говориш в хор с БСП и си престанал да виждаш в лицето на бившите комунисти основния си политически противник, когато със собствените си думи, действия или бездействия работиш за реставрацията на неговата политическа власт – тогава нямаш никакво право да се наречеш “десен”.
  Едвин Сугарев

 12. Към Б.Борисов:

  Вашият опит да се се заяждате е ялов, защото наистина нямам политическа принадлежност, както и претенцията за нещо друго, освен да съм свободен човек с демократични убеждения. И къчовете на магаретата, които ми оспорват това право, не могат да ме променят, а само изобличават магарешкото им ниво на мислене.

 13. Към Gazdov

  Разсмяхте ме, цитирате Сугарев,като Конфуций! Неговата демократичност се свежда само и единствено до неговото его. Той е десен точно толкова, колкото Жельо Желев, само дето е с брада. Интересно ми е какво ще пише след като види коалиция на ГЕРБ и БСП. Е, със сигурност ще продължи да налага И.К. Май това е смисъла на живота му.

 14. Интересен прочит на събитията. Задавали ли сте си въпроса защо БСП губи непрекъснато? Ами тяхната кампания е изцяло насочена към дискредитиране на политическия опонент, 4 години плюене по медиите, 4 години Станишев се появява на първа страница на днес.бг за да обяснява колко е тежко положението, спретнаха метеж и правителството, изненадващо за всички, подаде оставка, досие Буда, интрига със СРСта и пр. А преди 4 години, гласуваш за Бойко и получаваш Костов, рекламата със джъмбо джета и брадвата?
  Негативната кампания винаги е имала негативен резултат, и това се е потвърдило многократно от историята. Бате ви Бойко просто заръча да не се води негативна кампания. По-важното за тях е да не вкарат ГЕРБ в обяснителен режим. Да, това е авторитарна партия до голяма степен, но явно само така могат да се държат здраво юздите. Видяхме до какво доведе многолидерството в т. нар. дясно пространство.
  Колкото до г-н Костов, когото мнозина в този блог лелеят, не виждам за какво се уповавате на него, човекът си имаше своя момент в историята на България и няма потенциален шанс да управлява. Напуснат от почти всички свои хора, които сега виждаме при др. Пръмова, какво доверие да имам на неговата разпадаща се партия. И неговата кампания е изцяло негативна, и което е по-лошото, в хор с радиоточките от БСП.
  Хубавото е, че остава само един месец до изборите. После ще знаем накъде. Дали ще чоплим новото правителство на ББ или нещо друго. Не съм сигурен, че бих изтърпял нови 4 години “Берово” правителство. Според мен добре ще е отговорността за следващото управление да е само на 1 партия. Коалиция БСП-ГЕРБ е възможна, ако ББ иска да затрие партията си и да излезе с гръм и трясък от политиката.

 15. Gazdov, в момента ГЕРБ са много по-голяма заплаха за България, отколкото БСП. Невероятно, но факт!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.