Всички блъфират- кой ще (на)мигне пръв в коалиционния дуел

Вчера прогнозирах ( почти сериозно) задаваща се нова тройна коалиция, която обаче няма да е удобно да бъде кръстена така и затова предложих на шега да се казва „дойна коалиция”. И заваляха опровержения…

Пак се шегувам- не твърдя, че съм предизвикал отзвука. Но е интересно съвпадението, че за броени часове започна благородно социалистическо състезание ( както се наричаше при комунизма яловата конкуренция в условията на държавния капитализъм). Станишиев патетично се закле, че никога БСП няма да се коалира с ГЕРБ, а партийният строител на ГЕРБ Цветан Цветанов изключи коалиция с БСП, ДПС и „Атака” , но вече не изключи вероятност от съюзяване с „България на гражданите”, потвърдила мигновено, че няма да си сътрудничи с никого в бъдещия парламент.

Цялото това отрицание на отрицанието прилича на сценка от надлъгването от каубойските филми, когато бабаитите с колтовете стоят разкрачени един срещу друг с ръка на кобура. Кой ли ще (на)мигне пръв в тази класическа сцена в нашия вариант, която повече прилича на т.н. мексиканска рулетка- ситуацията, когато всеки е насочил пистолета до главата на съседа и всички са практически на мушката?

Пръв мигна най-слабият актьор от героите във вчерашната ми статия „ Долу тройна, да живее дойната коалиция”- водещият Николай Бареков, когото уличих в рязко омекване спрямо сочения от ГЕРБ за главен враг с партиен билет лидер на БСП Сергей Станишев. Ден по-късно,тази сутрин, Бареков буквално истеризира, когато някакъв младеж в Сливен му намекна, че е продажник. Изоставяйки трибунката си, изживяващият се напоследък като народен трибун водещ на гербаджийската телевизия премина в контранастъпление и се разкрещя насред площада в Сливен, че той лично никога не можел да бъде купен от никой политик ( което вече може и да е вярно, защото вероятно е натрупал състояние от обслужването на банкерската телевизия и сигурно самият той има стартов капитал да си купи някой гладен кандидат за политик).

Но да ви кажа защо си изпуска нервите: защото изпуска поста си на директор в банкерската телевизия. Вече от седмица подготвя подчинените си, че предстои да ги изостави. Било заради това, че „обикновено не се задължал дълго на едно място”.

В ТВ7 съответно кошерът жужи с въпроса, кой ли търтей този път ще кацне със златния парашут на Делян Пеевски? Шефката на новините е сред номинираните от слуховете, защото тежестта й, измерена в коли и секретарки, расте с дни.

Че Бареков този път наистина ще си ходи, е ясно, но също така вече е виден и завоят в редакционната политика: тя все по-видимо червенее. Така са решили онези, които инвестираха много милиони в този проект на гербаджийската пропаганда, наследен от тройната коалиция, чиито създатели явно си припомнят корените под влияние на нахлуващите руски капитали в Корпоративна търговска банка. Меденото интервю на Бареков със Станишев беше само първия залп на „Аврора”.

Колкото до Пеевски, той е самоходна метафора на задаващата се дойна коалиция. Депутат е от ДПС, на когото толкова му е пораснала работата, че вече е водач на две листи на партията и същевременно олицетворява исторически спойката между ДПС,БСП и ГЕРБ. Защото беше заместник министър ( по авариите и бедствията) в тройната коалиция, когото Станишев „за малко” уволни, но Доган показа кой кара тройната композиция и го принуди да го възстанови, с което укрепи и дружбата по партийна линия. След това Пеевски беше избран да стане мост и към ГЕРБ, по който премина на заден ход майка му Ирен Кръстева, оттеглила се в чужбина, за да отстъпи на сина си ръководството на растящата медийна империя, която тя олицетворяваше преди кабинета„Борисов”, но за да не дразни окото на новата власт опразни мястото за ненагледния си син.

Предполагам, че мнозина, когато четат констатациите ми дотук, изпитват чувство на безнадежност. Обаче ще ги изненадам този път истински. Ето на какво можем да се надяваме- защото е ясно, че само със собствени сили няма да можем да се измъкнем от тази мечешка прегръдка.

„Русия ще продължи да е основният повод за безпокойство в Европа и през следващите години. Това заяви американският генерал Филип Брийдлав, който е номиниран за командващ силите на САЩ и НАТО в Европа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.
“Русия ще остане основният повод за безпокойство в региона до 2020 г. поради географското си положение, природните си ресурси, военните си сили и желанието си за регионално влияние”, макар и да е изправена пред “системни слабости”, заяви генералът в писмено изказване за изслушването му в Сената, който трябва да одобри кандидатурата му.

Според Брийдлав, САЩ и НАТО трябва да покажат подкрепата си за тези свои съюзници, “които живеят в страни, които Русия приема като част от своята сфера на влияние”.

Макар и да призна при изслушването, че политиката на “рестартиране” на отношенията с Русия, предприета през 2009 г. от Барак Обама е в застой откакто Владимир Путин отново стана президент на Русия, генерал Брийдлав подчерта пред сенаторите, че е необходимо да се подаде ръка на Русия въпреки разногласията по Сирия или противоракетния щит в Европа.
“Трябва да престанем да възприемаме Русия като враг и да се опитаме да я привлечем към партньорство”, заяви Брийдлав”. ( Dir.bg)

Някой може ли да си представи, че България е изключение от процесите, описани от американски генерал? Точно обратното е: тъкмо нашата страна, атакувана от руското влияние с особена острота откакто Путин дойде на власт в Кремъл преди 13 години, е пилотният проект на руската мечка и нейната прегръдка се усеща тук задушаващо навсякъде.

Ето защо, за онези, които се правят че не виждат и не разбират за какво става дума, отново заявявам: България има нужда от преформулиране на своя демократичен проект. Нейната прозападна ориентация трябва да бъде отвоювана.

Разделението тук вече не е по линията „ляво-дясно”, а е на фронта на модернизирането на страната по успешния западен модел ( който няма алтернатива в днешния свят- дори и държавите с еднопартийни режими, като Китай и Русия, заимстват реториката на демокрацията и практиката на пазарното стопанство), обстрелван с руските корупционни практики: от АЕЦ „Белене”, до проникването в медиите.

Трябва да се противопоставим на опитите да бъдем държани в орбитата на неоколониалната си зависимост от съветско-руския колониализъм. Само чрез нашия отпор той ще бъде принуден да приеме, че има насреща си партньор, а не народ-колаборационист, готов да живурка по евразийски. По този път са минали и други колониални народи, които принудиха бившите си метрополии да им отстъпят свободата. Няма причина да не си я поискаме и ние, които сме в далеч по-изгодната ситуация ( не да вдигаме въоръжени въстания а) просто да си изпълняваме поетите съюзнически задължения.

Убеден съм, че тук ще възникне проект ( партия или под друга форма), който ще обедини реформаторски, прозападно ориентирани българи с достатъчно тежест, за да се противопостави на сегашната патова политическа ситуация, която работи само в полза на ориенталски ориентирания и не(на)виждан другаде по света „патриотизъм”, деклариращ любов към чужда държава, която има претенцията непрекъснато да ни освобождава- включително от необходимостта да се грижим сами за себе си.

40 мнения за “Всички блъфират- кой ще (на)мигне пръв в коалиционния дуел”

 1. От Вашите уста в Божиите уши, г-н Инджев!!!

 2. “…Убеден съм, че тук ще възникне проект ( партия или под друга форма), който ще обедини реформаторски, прозападно ориентирани българи с достатъчно тежест, за да се противопостави на сегашната патова политическа ситуация, която работи само в полза на ориенталски ориентирания и не(на)виждан другаде по света „патриотизъм”, деклариращ любов към чужда държава, която има претенцията непрекъснато да ни освобождава- включително от необходимостта да се грижим сами за себе си….”
  Ivo ,мисля ,че след смъртта на баронеса М.Т.убедеността ти ,Е още по-разбираема .Все повече хора вярват в необходимата ,възможна промяна , която целият цивилизован свят се стреми да постигне за да се възстанови балансът на силите ,движещи развитието на света ,особено след осъщественото вече обединение в Европа и затова още по-добре се вижда , че именно освобождаването на нашия континент от опасното, комунистическо влияние налага да се работи всеотдайно точно по такъв проект ,на който дори предлагам 🙂 следното име: ЛУКУЛ
  Поздрави !

 3. споделям оптимизма ви определено ще има такава формация и пред вид как ще се развият нещата след изборите е ясно че ще е има такава и то до края на годината таман преди новите избори да му мислят обичащи те русия явни и скрити повече от всичко на света

 4. Значи ще се появи прозападна партия в нашата просъветска татковина? Възможно е само ако ББ я направи, за да обере луфтовете на евентуален предсрочен вот догодина.Докато вие се тупате бодряшки по раменете и очаквате новата прозападна формация, ББ вероятно вече я проектира, след като така или иначе се заговори за нея. Що да не я направи той, вместо някой друг наистина да вземе да го изненада? Ще я спусне като манна небесна, за да отнесе гласовете ви, че и на останалите малцина прозападно настроени идеалисти. После по линия на европейската десница ще стане поредната патерица на ГЕРБ…
  Прозападните ни сънародници са на Запад. Дори радикални социалисти заминават на Запад – тук няма поле за истински опортюнизъм. Тук слагачеството, което на Запад се смята за позор, върлува в силно наситена конкурентна среда. Няма с кого да се скараш – слабите веднага застават на страната на Силния.
  Няма начин в тази благоприятна (за него) среда ББ да изтърве питомното. От доста време по БНР риториката е антипазарна, антипредприемаческа и антикапиталистическа. А БНР се слуша навсякъде и по заръката на Гьобелс чрез радиото пропагандата достига до най-глупавата част от населението. Законите (наложени от ББ) са антикапиталистически и антипазарни, макар да са представени като проевропейски и демократични. Демокрацията е сведена до едно гласуване на две години, в което основната маса гласоподаватели са или зомби, или тамагочита. Каквато и държавна (разбирайте своеволна, лична, в Негова полза) намеса в който и да е сектор от живота ни да поиска да осъществи ББ, ще намери достатъчно широка обществена подкрепа в лицето на нарочно създаваните от десетилетия идиоти с право на глас. Достатъчно е цацата да хвърли някого на тълпата и под прикритието на “обществения интерес” всичко може да мине за демократично. Дори лагерите, бригадите и затварянето на границите.
  С голяма надежда очаквам някой да ми докаже, че тотално съм сбъркал. Но дотогава – семейството в чужбина!

 5. Точно казано!За всички става все по ясно, че разделението е исток-запад.Сега е момента нещо да се “вклини” посредата или леко вляво.Не трябва да се разчита само на запада, защото имат лоши практики при износа на демокрация.Гледано по тази ос(не, че няма кръгове и грипировки), служебния ПМ разсече възела.Дали оня дет ще го наследи ще има кураж (не е известен с това качество).

 6. С тази статия автоматично се отговаря на критиките, че протестите и последвалата ужким патова политическа ситуация няма алтернатива. Един от основните аргументи на т.нар. “привърженици” на досегашната власт беше, че няма алтернатива, “да изберем по- малкото зло”.

 7. Крайно време е да се проумее, че разделителната линия в България не е ляво-дясно. Подобна заблуда само налива вода в мелницата на пребоядисалите се за пореден път комуняги!
  За жалост страната ни все още не е направила своя цивилизационен избор!
  Така, че днес и в близко бъдеще действителната разделителна политическа линия е Запад-Изток. Ще рече – Евроатлантика-Имперска Русия!
  Настоящото ни членство в ЕС и НАТО е формално и неефективно!Енергия и горива – на 90% под руски контрол. Армията ни – технически обезпечена с калашници, МИГ-ове и руска бронетехника. Генералите ни – комунисти под прикритие. Останалите силови структури – изцяло в ръцете на червената мафия. Съдебната система – също. В образователната система – преподаватели/”леви интелектуалци” и учебен материал идейно присъщ за времето от преди 1989. Земята ни осеяна с паметници във възхвала на руското/съветско оръжие и “подвига” на терористите-мандраджии. “Лява партия” на олигарсите-милионери от руската пета колона.
  Като че ли стига, въпреки, че изброяването може да продължи.
  Когато/ако някой ден България стане нормална държава храм-паметникът ще се именува “св.св. Кирил и Методий”, ПСА ще бъде на бунището, национален празник ще ни бъде Денят на независимостта, а всички улици, носещи днес имената на руски/съветски поробители, ще са преименувани с имената на достойните български герои и просветители!
  Posted by Павел Тинков | март 30, 2013, 19:04

 8. Прозападната ориентация е голям евфемизъм. Каква прозападна ориентация съзирате в крайно недемократичните практики на Унгария и Румъния например. Какво прави ЕС, при очевидната подигравка с демократичността от страна на тези държави. Ами нищо – чакат ги да се осъзнаят наред с Италия и в частност Кипър. Представители на ЕНП цъфтят в зала “Армеец” зад широките гърбове на откровени мутри и никак не се срамуват. От изтока – разбирай Русия, Китай, Индия и т.н. не очаквам нищо полезно. Но обстоятелството, че ЕС толерира /или просто замижава пред/ Виктор Орбан, Виктор Понта, Бойко Борисов вече ме докарва до разтреперване. Ако М.Тачър все още имаше думата, това щеше да е немислимо. Този т.нар.запад не е наясно със себе си и оттам произтича цялата мътилка в коректното политическо поведение. ЕС мимикрира, ослущва се , анимира скулптурката “Не знам, не чух, не видях”. Като извод от горното ми идва съждението, че “запад” остана да наричаме само САЩ, не и ЕС. Обаче САЩ са припознали нашенският орангутан като свой, по подобие на Сомоса, Нориега, Хашим Тачи – кучи син, но наш. Изводът е, че демократичното се преследва и налага от хора с истинска потребност за това, а не от епигони на този или онзи, все пробити бъклици.

 9. Хубаво е, че се опитвате да внесете малко оптимизъм, г-н Инджев. Как ми се иска да можеше да достигне до мен лично, да можех да повярвам само…Съмнявам се обаче в авторитета на позицията, от която се изказва американският генерал – кандидат-командващ на НАТО. Дори действащ командващ да го беше казал нямаше да има особена тежест, тъй като слувбата му е военна, а не политическа. Подобен род изказвания биха имали реален смисъл ако идваха от, да речем, Генералния секретар на НАТО. Какви бяха коментарът и реакцията на политическото ръководство на НАТО за “троянския кон” в лицето на България? И нима това, което е заявил гласно този генерал пред американския сенат да е някакъв оригинален извод? Та нима това да не истинското отношение на запада към Русия още от края на Студената война. Съзнавам че сами не бихме могли да се освободим от мечешката хватка, но не храня силни надежди и за помощ отвън.

 10. Такава партия има и това е ДСБ.Сигурно Дудука ще го направят шеф на БНТ.

 11. Прозападна партия може и да възникне, но тя няма да има сериозно влияние. По-голямата част от българите не харесват западния светоглед. По ред причини много по-близка им е руската мърлявщина, сербезлък, стаден инстинкт. Руската “прегръдка” действително е задушаваща, но ще трябва да стиснем зъби и да се мъчим да се измъкнем сами, без да разчитаме на когото и да било. Дано сме узрели вече достатъчно, та при следващото руско сгромолясване да успеем да се откопчим. Че ще има такова съм сигурен като гледам как руснаците не са си извадили почти никакви поуки от досегашните им подобни. Въпросът е както казах по-горе, дали на нас ще ни е дошъл акълът дотогава.

 12. На фона на оптимизъма на г-н Инджев,се откроява ТРЕЗВАТА оценка на г-жа Иванова,която споделям напълно.В крайна сметка,мотото на политиката на ЕС е “интереса клати феса”.Това е положението:спасението на давещите се е в тяхни ръце!! Ако се върнем в историята от края на втората световна война,ще видим ,че АНГЛИЯ и САЩ пренебрегват всички ангажименти към Полша,и в крайна сметка я предоставят на Руската мечка.Да не говорим за БГ,антисъветското въстание в Унгария,Пражката пролет….На България са необходими политици държавници,които неса готови да се продадат за 30 сребърник/метафорично,разбира се/и да застанат твърдо зад интересите на България.Така постъпи Ив.Костов отказвайки въздущен мост на Русия и приемането на косовските бежанци,за което настояваха САЩ.

 13. Интересен анализ, на който попаднах преди няколко дни.

  How the US oil, gas boom could shake up global order

  http://openchannel.nbcnews.com/_news/2013/04/01/17519026-how-the-us-oil-gas-boom-could-shake-up-global-order?lite

  “Current and former diplomats note that the U.S. also could use its increased natural gas production to weaken rival Russia’s near monopoly on natural gas exports to Europe, via its state-controlled energy giant Gazprom. Already, declining prices fueled by the U.S. boom have benefited the European market.”

  И по-надолу

  “With some analysts predicting that oil prices could drop as low as $70 to $90 a barrel – down from the current price of nearly $110 per barrel of Brent crude oil – a “scramble” among OPEC members for market share could ensue, said Edward Morse, an energy analyst with Citigroup and co-author of a recent report on titled “Energy 2020: Independence Day.”

  An International Monetary Fund analysis indicates that many major oil-producing states need more than that lowest price level to meet their budgets and would be forced to increase output or reduce spending, which could trigger unrest. Among them, according to the report: Iran, Libya and Russia, at $117 a barrel; Iraq, $112; Yemen, $237; and the UAE, $84.”

 14. Че то прозападна беше ндсв-то. И прозападна, и про-всякаква, обслужваща всякакви интереси от всички посоки на света.
  И какъв пример ни дава тоя Запад? ЕНП подкрепя гербоваците, ПЕС си избира Станишев…Все едно, че се побългариха.

 15. Играта е да бъде отстранен Костов, защото начело на СК успяха да спрат Белене и Бургас-Александуполис. Да не забравяме неясната позиция на Бойко Геройко и ГЕРБ, и в двата случая, която обслужваше интересите на Русия и нейната пета колона. Ако ДСБ влезе в парламента под въпрос ще бъде “Южен потоп”, което ще провали “големия шлем” на Гоце. Наскоро чекиста и президент на синия футболен клуб, окичил се с името на националната светиня Васил Левски Тодор Батков заяви, че “Газпром” ще поеме футболния клуб, ако “Южен потоп” се случи. Наглостта на този човек е огромна позволявайки си да рекламира проекта. Това не е негова работа, а на българските власти.

 16. Не че е цвете ЕС с многобройните си, в много случаи антипазарни регулации, но работа ли му е да се меси в отделните страни? Май искаме пак силна братска ръка, която да ни направлява.
  Та каквото сами си направим…
  Завиждам на оптимизма на г-н Инджев! При 15-20% неграмотни граждани, при реално над 25% безработица, при тотална липса на политическа култура, на отговорна и интелигентна политическа класа и среда – каква дясна партия, какви 5 лева! Твърдата подкрепата за СК е реалната дясна база. Трябва да има тотален икономически и политически срив, за да се осъществи реално дясно управление.

 17. Г-н Инджев,чета от години блогът ви от години,имам и всичките ви книги.Вие сте човекът,който в огромна степен препокрива моето лично виждане за нещата.
  Но вече не се вижда надежда и смисъл.
  Пише ви човек на 39 г.със собствен бизнес,
  мъча се да плащам на 25 човека.Всички мои колеги(в нашата сфера)сме пред фалит.
  Какво ни очаква в тази държава,липсва всякаква надежда.Вие имате огромен авторитет,защо не се
  опитате да организирате хората около вас?
  Ще намерите много подръжници,бъдете сигурен.
  С уважение,
  Иван.

 18. Народе,българи !Спрете да спортите!Борбата е на живот и смърт!Ще ни има или няма .Решавате Вие.

 19. С цялото ми уважение, този път мисля че К. Ганев и г-жа Иванова са реалистите в този случай.

 20. към Иван:

  Не си позволявам да си въобразявам…

  Хората, които биха искали да споделят усещането за общност, каня на представянето на книгата ми “Премиер на РъБъ”.

  Обикновено отправям поканата си с публикация в блога, посветена на събитието. Този път го правя за начало като отговор на Вашия коментар.

  Каня желаещите на 25 април, четвъртък, от 18 ч., пред Народната библиотека в София.

  За мен ще бъде удоволствие да се разпиша за онези, които са си направили труда да дойдат на представянето на “Премиер на РъБъ”.

 21. Здравейте интелектуалци, защо толкова шум за нищо? A MODO Христо Ботев ще ви кажа: “Смешен плач”. Бях на Античния в Пловдив, атмосферата беще чудесна. ГЕРБ не са сатани, те са като нас, нормални хора. Нищо не пречи да обичаме Костов /заслужава го/, но това не трябва дя замъглява разума. На избори се отива не с емоции, а с разум. А разумът сочи едно – няма реална алтернатива на ГЕРБ. И много Ви моля, не скачайте върху чуждото мнение, нали сме демократи. И Вие, г-н Инджев, като любезен домакин, допуснете най-сетне и нещо друго, освен хвалебствия за Вашата, наистина уникална личност.

 22. Момента е решителен и Запада в лицето на САЩ трябва да направи своя избор или да застане твърдо на страната на Европа и да я защити от попълзновенията на Русия или да продължи яловата си политика на перезагрузка, която тотално се провали и само Обама и неговата администрация все още не желаят да признаят поражението си, по точно подигравката от страна на Русия към идеята за рестартирането на отношенията Америка-Русия. Какво се готви да направи Русия в следващите 8-10 години? Кой знае по добре от джобния путински философ Александър Дугин. Известно е влиянието на този “философ” върху самия Путин, а така също и сред руските студенти на които преподава. Така че неговите изяви в никакъв случай не бива да бъдат приемани лековерно и с пренебрежение, защото това би струвало невероятно скъпо както за Европа така и за света и за демокрацията, като форма за управление на обществото. Но за да разберете по-точно за какво става въпрос е най-добре да чуете самия Дугин.

 23. Да в ГЕРБ има много свестни хора, но това не прави Бойко Борисов и Цветан Цветанов свестни и демократи. Без тях може и партията да успее да обедини десните, с тях – никога. Не Ви нападам, но точно защото съм демократ имам право да опонирам.

 24. И още една реплика, ако позволи домакина. Немците също не са смятали Хитлер за САТАНА, но това не го прави обичан диктатор в днешни дни. Добре е да ни остане и малко здрав разум.

 25. @ ЕМИЛИЯ ИЛИЕВА
  Не, ГЕРБ не са сатани, нещо по-лошо са! Поне от това, което видяхме до тук, за последните прибл. 4 години. А съм сигурен, че оше нищо не сме видели.

  @ EVGENI , TORSION
  Бихте ли направили господа “обосновани предположения”, кой се предвижда да бъде обединителен център на “мощната дясна партия” наесен? След неуспешния проект Кунева, и при предстоящото сгромолясване на Герб, кукловодите няма да се оставят Костов да им обърква “работите”, я! ЖОКЕР: Това отново ще бъде куха лейка, с позавехнала, но приятна външност, обидчива и сръдлива, повърхностна, но бъбрива, и най-вече с високо самомнение, и с не неподозирани зависимости.

 26. Аз също съм от Пловдив, но не бях на Античния театър вчера вечерта, макар, че бях официално поканена. Не защото хората , които са били там са сатани.ГЕРБ не е алтернатива на БСП и никога не е била. Много е наивно да се твърди обратното след като ГЕРБ до вчера управляваха.
  ГЕРБ се стремят да имитират дясна политика. Не може да си с десни разбирания и да хвалиш какъв велик държавник е Тодор Живков. Не може един път да кажеш, че без Белене токът ще поскъпне, после да правиш безмислен референдум за него уж си против.Поведението на Борисов е шизофренично, но така е като не си честен и открит, мислиш едно , но вършиш друго, а говориш трето.Така е като служи на двама господари Той служи на Кремъл, но външно се старае да не ядоса Брюксел.

 27. Към Е.Илиева

  Здравейте интелектуалке! “Избирателите на ГЕРБ(Цветанов и Борисов) са хора като нас”. Да, няма съмнение! Избирателите на Путин – също, на популиста Берлускони – също, даже на Хитлер са били хора като нас. И те ли са/били без алтернатива? Не са ли всички демократични партии алтернатива на едно провалено, почти еднолично, анти-реформаторско и популистко управление? А как ви изглежда вероятноста от “безалтернативнаТА” коалиция ГЕРБСП? Тя плод на вашият/нашият разум ли ще бъде? Или мислите, като мишока контантинов, че който гласува за малка партия, гласува за “гетото”? Интересна е вашата представа за демократичност. Апропо, ако искате ми “скачайте” по мнението, колкото си искате.

 28. До Лидия Сергилова:

  Е, чак пък да ни няма. Нас 45 комунистически терор не ни затри, та сега тез гешефтари ли?

 29. Проектът за силна партия изповядваща ценностите на западната цивилизация е идеалистичен. При народонаселение, наричано матРиял от Император Тиквоний І, “вие сте проЗти и аз съм проЗт и ще се разберем” в което 80% се кефят на чалга идеята е обречена на фактически провал.
  За мен трябва после изборите наистина да се пробие дъното и да се свърши веднъж завинаги дълбаенето да се случи следното-трипартиен парламент. Абсолютно, още по-добре квалифицирано мнозинство за ГЕРБ и двете дружески партии БСП и ДПС за “опозиция”. До една година от тях заради изчерпан ресурс и липса на управлеченски капацитет няма да ги има. Нещо повече. Твърди се, че вчера зад кулисите на Античният театър на два пъти ББ е заявил, че БСП му “крои шапката”.Нарочно го бута към властта за да се провали скоропостижно. Ерго, глупав, глупав, ама не чак дотам.
  В момента, колко съм прав скоро ще се види, кукловодите нямат нищо против Иван Костов да влезе в парламента. Защото извън него той става опасен. При неизбежните нови вълнения защото червата на повечето вече гуркат от глад вероятността да си спомнят, че това е Държавникът който на два пъти спаси страната от икономическа катастрофа неимоверно нараства.
  И аз смятам, че в лицето на ДСБ имаме национално отговорна партия с доказано прозападна ориентация.
  На чиновниците от Брюксел, на западноевропейските политици и администрацията на Обама затънали в собствени проблеми е наивно да се разчита. Оставени сме в условията на квазигражданско общество и с формалните атрибути на демокрацията сами да се оправяме. Така и трябва да бъде.

 30. @ Емилия Илиева: ГЕРБ не са сатани, те са като нас, нормални хора.

  Понеже наглостта наистина няма граници, ще си позволя един “дипломатичен” отговор.

  Подкрепящите БСП/ДПС/ГЕРБ са или с ментални проблеми или им е платено.
  За избори се намират и групи обединяващи едновремено и двата признака – 100 лв и кебепчета са “мотив” за “демократичен избор”.
  Няма друго обяснение за подкрепата, при толкова много ДОКАЗАТЕЛСТВА за анти-българския, анти-ЦИВИЛИЗОВАН характер на горните групировки.

  Нормалните хора не пренасят наркотици, не си купуват шест апартамента със “заеми от пенсионери” – български пенсионери!!!, не узаконяват заграбването на планините и крайбрежието, не харчат МИЛИАРДИ за “гьол” край Белене.

  Повечето посетители в блога не са “хора като ГЕРБ”.
  Защото ГЕРБ са ОЛИЦИТВОРЕНИЕ на ВСИЧКО онова, което демократите и обичащите България НЕ СА!

  И не ни скачайте с номера “нали сте демократи – приемете мнението ми”.
  Да си демократ не пречи да разпознаваш налудността и/или политическата проституция в чуждото мнение.

  Вървете си със здраве при ГЕРБ!
  Той и Хитлер е имал много избиратели!

 31. Поздрави, на Радост !!! Пловдивчанка съм ,обичам Пловдив!
  Успех,с Д-есен- напред,
  Радост:)

 32. Към РАДОСТ ,
  Не знам дали дори подозирате, че след осуетяването на обединението на десните избиратели изказахте едничката сал надеждица, която ни е останала: “Той…се старае да не ядоса Брюксел.” И понеже наисстина се умилква и на Кремъл заради властчицата, твърде мизерна е тази наша последна “надеждица”. Ама, като няма риба и ракът е риба!Оптимизъм да е!

 33. Госпожо Емилия Илиева,въобще не ме убедихте,че “няма алтернатива”Това сме го слушали и друг път преди избори,но не е вярно.Хубавото на демократичното общество е именно това,наличието на алтернативи.И ще ме убедите в правотата си,когато ми покажете с какво платформата на ГЕРБ ви привлича.Тази партия е абсолютно копие на БКП и не може да бъде друга,защото структурно е изградена като са ползвани структурите на МВР/голия меч на революцията/.И не ми обяснявайте,че “ГЕРБ не са сатани, те са като нас, нормални хора. ” Злобата,с която Цветанов обиждаше семейството на Иван Костов ме кара да нямам нищо общо с герберите.И нека не обсъждаме личностите.Сигурно знаете какво казва една умна жена- Елеонор Рузвелт:” :„Големите умове дискутират идеи, средните събития, а МАЛКИТЕ обсъждат хората”.Бъдете здрава!

 34. Барман-робот в елитно столично заведение. С имплатирана програма за коефициент на интелигентност от 0 до 160 варираща гъвкаво съобразно поредния клиент. Застава първият. Скенер-160. Подема се разговор за кибератаки, за климатичните промени, за влиятелни блогари и т.н. Идва втория с айкю 80. Лаф за футбол, за пиячка, за жени и т.н. Третият веднага лъсва-0. Барманът с усмивка на идиот подхваща приказката: “Нали и този път ще гласуваме за Бойко”.

 35. Благодаря на Елена и GB!
  Сега е актуално да се цитира Маргарет Тачър( Бог да я прости)!
  “Има два пътя- единият е десен, другият е грешен (от right и wrong)”
  Ех, как ни трябва сега една Маги Тачър.

 36. В България вече има прозападна партия и тя се казва Демократи за Силна България (ДСБ). И още една прозападна партия да се появи, няма да има повече успех от нея, защото антиевропейските и особено антиамериканските настроения, които най-влиятелните български медии насаждат у населението, са налице. Прозападната насоченост си е е отвсякъде кауза пердута в днешна България, затова препоръчвам на разочарованите от злодея Костов да основат една прокитайска партия с гарантиран успех (c такава даже бисерът на българскaтa политикa Волен Сидеров е готов да коалиционира).

 37. Към г-жа Емилия Илиева – “Няма реална алтернатива на ГЕРБ”!! Някой беше казал – “На всички хора им минават глупави мисли през главата, само че умните не ги казват на глас!”. Друг пък казваше – ” Когато човек говори, си оголва гърба, а когато пише и фланговете!”. И понеже, наистина сме демократи – Бъдете жива и здрава и Бог да Ви пази! Боже размърдай мозъка на повече Българи!
  Към г-жа Иванова,
  моите поздравления за поста!Почти 100% точен анализ!Бъдете жива и здрава!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.