Ангел

Не е по темата.Нали така пишем в коментарите си, когато искаме да споделим нещо „друго”?
Пиша си отдавна с един дарител. Непознат ми е физически, но ми е повече от брат. Духовно. Има ужасно чувство за хумор и за тумор (този път не се шегувам, не е само игра на думи).
Дарява ми упорито всеки месец огромна по нейното значение за мен сума. Изпадайки в криза му се наложи да я намали съществено с 10 лева и ми се извини за това.
Изпадам и аз в криза. Защото моят непознат ангел дарител със страхотното чувство за хумор отново е на операционната маса. Часове преди това ми изпраща вицове на няколко езика, на които си общуваме.
Казва се Ангел.

21 мнения за “Ангел”

 1. Иво, можем ли всички ние тук, твоите читатели, да направим нещо, за да подкрепим и помогнем на твоя приятел – Ангел ?! От какво има нужда ? Напиши, моля те! И преди всичко да се помолим за Ангел-а….

 2. Често наши братя( и сестри) по дух са не тия, които са ни родни по кръв. А родните по кръв понякога( уви!!!) са най- тежката рана на душата ни.
  Бог да бди над Вашия Ангел, господин Инджев! И над Вас. Амин. Пък, ако решите- споделете как е минала операцията.

 3. Дано Бог му помогне. И на Вас. Тъжно е когато не можем да помогнем на хората, на които дължим дори и минута добро чувство, дух, настроение. Впрочем, дали не можем?
  Казват че ВЯРАТА е способна да сътвори чудеса. А верующия човек се моли. Молитвата на множество хора създава онази невидима енергия, която помага на нуждаещият се. Аз ще се помоля за този непознат Човек! Направете го и вие, читатели и Хора!

 4. г-н Инджев,
  баш по темата си е!Не е случайна поговорката – “Приятел в нужда се познава!”. Състрадателността е общочовешко качество, солидарността също, но не оная “социалистическата” – наложена със сила, а осъзнатата идваща от изградени принципи и духовна потребност. Искрено се моля за успешната борба на Вашия приятел с коварната болест! Бог да го пази!Съчувствие и кураж!

 5. На Ангел, този благороден сънародник, желая от сърце успешна операция и бързо възстановяване!!!

 6. Такива като Ангел са силни с това, че, макар и в нужда и физически слаби, не само не търсят и не молят за милост и състрадание, но самите те се раздават. Иво, положителната оценка и доверие точно от хора като Ангел вероятно е по-важна от оценката и мнението на всички политици накуп….

 7. Към Галина:

  Ангел не иска нищо, освен споделеното приятелство.
  Изключително образован и интелигентен, с впечатляващи познания по чужди езици( без това да му е специалност- превъзхожда ме и ме респектира в това отношение).
  Баща му пък продължава да оперира нуждаещи се ( лично от него, защото му имат доверие), пътувайки сам с автобус извън София, макар да е прехвърлил 90-те години ( той също мина през ада на болницата, където се “запознахме” чрез телефонен разговор, за който ме “подстрека” Ангел).
  Тези хора, които се борят с живота и за живота си, си заделят от залъка, за да ми показват солидарност. Има и други, разбира се ( едно семейство българи от Канада ме издири миналото лято в почти неоткриваемото място в Балкана, където прекарвам със семейството си, за ми стиснат ръката). Просто се опитвам да не изпадам в сантименталности, в центъра на които е собствената ми особа, поради което се въздържам да се разпростирам по тази тема.
  Ето заради такива хора вярвам, че все пак не сме народ “мърша”, колкото и да сме разочаровани от себе си.

 8. От сърце Ви желая успешна операция и да сте все така смел в борбата за живота си, Ангел!

 9. Г-н Инджев, предайте и моите поздрави на Вашия приятел и благодетел Ангел.От сърце му пожелавам да премине успешно операцията му и да е последна.Да оздравее и да продължи да прави щастливи хората , на които държи. Нека Бог да е с него и да му помага.

 10. Иво ,още веднъж ПО ТЕМАТА :)кратко и съвършено точно Е споделеното:”Не е по темата.Нали така пишем в коментарите си, когато искаме да споделим нещо „друго”?
  Пиша си отдавна с един дарител. Непознат ми е физически, но ми е повече от брат. Духовно. Има ужасно чувство за хумор и за тумор (този път не се шегувам, не е само игра на думи).
  Дарява ми упорито всеки месец огромна по нейното значение за мен сума. Изпадайки в криза му се наложи да я намали съществено с 10 лева и ми се извини за това.
  Изпадам и аз в криза. Защото моят непознат ангел дарител със страхотното чувство за хумор отново е на операционната маса. Часове преди това ми изпраща вицове на няколко езика, на които си общуваме.
  Казва се Ангел.”Да се молим за Ангел ,така както се молим за себе си -искрено и с обич!

 11. Към SteveN:

  Това за оценката е абсолютно вярно и проверено през годините- от политици получавам само нападки или премълчаване даже в ситуация, която съм породил, а те коментират. Един “нескромен” пример: наскоро новини от моя статия в блога бяха цитирани от световни медии и отзвукът в България беше неминуем по тази причина- че са световно известни. Световно неизвестните български медии бяха принудени да отразят обратно завърналата се тук новина, но направиха всичко възможно да принизят авторството на новината. Същото направиха и политиците, които я коментираха пред българските медии.
  Дори и да са съмишленици, политиците у нас се пазят да кажат добра дума за някого извън онези, които подреждат в листите си.
  Изглежда това е част от общонационалното ни заболяване не само да не признаваме авторитети, но и да се “пазим” от това да си ги “създаваме”.

 12. Бог да пази Ангел! Дано операцията мине успешно и възможно най-бързо да се въстанови изцяло.
  За съжаление, г-н Инджев е прав. Политиците и не само българците са изключително ревниви към успехът на другите. Но това са бели кахъри.

 13. Успешна операция на Ангел от все сърце.
  Става ми тъжно за непознатия Ангел и въобще за това, че талнтливи, свестни, благородни хора изживяват изпитания. Остава надеждата, че тъгите ни и изпитанията имат смисъл.

 14. Дано всичко мине успешно! Господ да бди над него!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.