Предизборни обещания на погребалното бюро “Последна копка за България”

Не знам колко назад да се върна във времето, за да илюстрирам факта, че лозунгите за връщане на България- и най-вече претенцията за тяхната уникалност- са част от националната ни диагноза.

Атакистите например, които си взимат каквото им хареса от когото си поискат (присвояват си избирателно елементи от патриотизма и изцяло народния гняв срещу управляващите, подкрепяни от тях близо 3 година в парламента), претендират за авторството на лозунга от февруарската т.н. революция у нас: „ да си върнем България”. Всъщност това беше мотото на учредителите на ДСБ преди почти 10 години!

И БСП претендира да си „връща България”. Щяла да я даде на хората. Това, като вече писах, подозрително прилича на обещание да уреди своите хора отново – там, където изобщо са били изтикани от хората на ГЕРБ. Столетницата иска да си го връща на гербаджиите за това, че им посегнаха на шуробаджанащината с обратен знак, раздавайки по същия начин постове и други благини, като уреждане на търгове и комисионни за гербаджии.

Всъщност от самото си преобличане в нови партийни дрехи БКП винаги се е обръщала назад, за да черпи сили и вдъхновение за бъдещите си изборни успехи.

ГЕРБ пък в най-буквалния смисъл са се устремили да се върнат във властта. Как? ”Ще ги смажем”, възкликна в пристъп на откровеност вътрешният министър Цветанов в момента, когато премиерът Борисов подаваше оставка с явната заявка така да запази колкото се може повече контрола над държавния валяк и шансовете той да им прокара магистралата към обратния завой.

Кой на кого ще си го връща и ще го представя като връщане на България на хората ( или само на българите), предстои да видим. Но във всички случаи е трагикомично да наблюдаваме как ни обещават бъдеще чрез връщане. В ситуацията, при която България обитава дъното на европейските класации по качество на живот и ефективност на икономиката, но стои стабилно на върха им по бедност, корумпираност и демографска криза, обещанията за прогрес чрез копаене изобличава копачите като гробари.

Сигурно е подсъзнателно това самопризнание, но такъв е подтекстът на партийната автореклама, излъчвана сякаш от погребално бюро. Ще му се лепне отлично названието „Последна копка”, подходящо при закриване на обекта „България.

17 мнения за “Предизборни обещания на погребалното бюро “Последна копка за България””

 1. И БСП претендира да си „връща България”. Щяла да я даде на хората. Това, като вече писах, подозрително прилича на обещание да уреди своите хора отново – там, където изобщо са били изтикани от хората на ГЕРБ

  Горните Ваши думи са и толкова остроумно казани че вече само заради тях споменават с уважение Вашето име

 2. Когато ДСБ искат да си върнем България, това означава да я изтръгнем от руската сфера на влияние и тяхната 5-та колона – БСП; а когато БСП-“Атака” искат да си върнат България, това означава да я поднесат отново на тепсия на Русия, като прибират известни суми в собствени сметки! От това тяхно упражнение през годините вече страната е на доизживяване…

 3. Обектът “България” няма да бъде закрит скоро, г-н Инджев. БКП запълни политическия спектър чрез бутафорните си партии. Пробутаха ни ГЕРБ за дясна, БСП минава за лява, Каракачана и Волен взимат пари, за да се правят на националисти, а ДПС (това е най-абсурдното, но и то минава) се самоопределят като либерали.
  Парите валят отвсякъде. Официално от ЕС, неофициално от контрабанда, малко рубли… И от българина има все още какво да се вземе – уж за ток, вода, парно и т.н. Този обект е много доходен и докато е такъв, няма да се закрива от БКП. Чак когато се изчерпат всички ресурси, тогава евентуално …. обаче едва ли това е успокоително.

 4. Здравей Иво,
  Много си прав за тези три партии – БСП,Герб и Атака, но те от едно котило произлизат.
  Работейки днес имах възможността да слушам лидерите на по-малките партии, които се напъват да ни оправят. Имах чувството, че не боговете, а всички те са полудели.
  Дано погребението на майка България, го направим с достойнство!

 5. извън темата гледахте алекс съм сигурен за това няма да успеем ако продължим както той сам каза да вярваме на стари доктрини както винаги съм забелязвал хора живели и дишали свободно им е трудно да видят нещата в дълбочина в българия и той изпадна в оня транс на много мой роднини и приятели който живеят зад океана като припозна герб и бойко за едва ли не спасители на българия истината е че не е вярно и българите ще го докажат аз вярвам в тях

 6. Браво на г-жа Таня Стоянова! Коментарът Ви е просто в дсетката! Не си позволявам да коментирам г-н Иво Инджев, просто чета го, притежавам всичките му книги и надявам се да притежавам и поредната!

 7. Tuzhno e sluchvastoto se v broenite dni, ostavasti do izborite. Strashni sa fashizoidnite krjasazi, dumkaneto na barabanite… Njakade tova se sluchi, predi 80 godini. No barabanite uspjaha, zastoto direktivata ot Kremal beshe… znaem kakva. S BARABANITE!
  OT KOGO i NA KOGO da se vurne Bulgarija, tova nikoj ne se angazhira da definira. Izbiratelite po default na razbiranijata si sa ostaveni da reshavat.
  Adolf Schicklgrubber e na svetlinni godini pred nashite kresljovzi pone v edno-bil e vizioner za dobroto na stranata si. Vizdame li v publichnoto prostranstvo VIZIONER, kojto da izvede Bulgarija ot saznatelno natikanata v blatoto drevna zivilizazija i prekrasna strana, kojato obichame s bolka i nadezhda. Da, vizhdame, samnjavame se, boli ni.
  Ne, posledna kopka ste bude kogato mnozhestvoto dumka v takt s barabanite, uvazhaemi g-n Indzhev i ostavja na zakachalkata zaedno s imaginernija si kasket i malkoto sasipan ot 69 godini totalen kontrol i teror mozak…
  Mezhdu vprochem visioneri sa bili Karl Veliki, Otto von Bismarck, Napoleon… no da ne zabravjame Boris 1, Simeon 1, Kalojan.
  Ne, te ne sa dopuskali situazijata ot KAVKASKIJA TEBESHIREN KRUG-Brecht.
  Visoneri e imalo i ste se razhdat otnovo. Ima gi i sega. Zatova cheta tozi blog, g-n Indjev. Zastoto ste visioner.
  Zenka Kuiumdjieva

 8. Как може да се върви напред, когато с “връщането” се гледа назад. “Връщането” значи възстановяване на това което е пропаднало, което не върви и което не се понася. Как може да се печели с “връщане” назад. Явно алчните мечтаят отново да се върнат на старите сладки места. Защото само тяхната номенклатура са хора. Останалото са “врагове” и “боклук”.

 9. Думи, думи, думи, обещания… И какво променят? Нищо! Дори красивата фраза “Дела трябват, не думи” вече изгуби красотата си, а е толкова вярна!!! Но излязла от мръсни уста, тя се превръща в кал…

 10. “БСП претендира да си „връща България”. Щяла да я даде на хората.”
  Ще връщат? Дали и онази част която е в техните спонсори? …
  “Щяла да я даде на хората” !? И хората са определени, поименно.
  Няма да са всички, дето се надяват, ако , че са “наши”. Защото има и по-наши! :)))

 11. Малка анкета (напълно анонимна), на която попаднах съвсем случайно в социалните мрежи. Всеки може да види до коя партия стои най-близо. Четох доста коментари на познати и непознати, и се сблъсках с един феномен. Повечето от дясно мислещите, които след попълване на анкетата се намират най-близо до идеите на ДСБ, не искат да гласуват за тази партия;))) И тъй като ГЕРБ и Кунева не са алтернатива, просто тези хора няма да гласуват.

  http://www.vremezaizbor.com/

 12. Дали всички кандидати за премиерския стол са готови да застанат срещу един “безобиден” журналист като г-н Инджев. Който се изплаши значи не може да управлява. Нека ги предизвикаме.

 13. Драги Росене, наистина странно се държат тези хора, които според теб споделят позициите на ДСБ, но няма да гласуват за тази партия. Вероятно името Костов много ги смущава и как няма, като от години са подложени на огромна манипулация. “Бившата” ДС се справя отлично начело с агент Димитър, на който най-после му уредиха теливизионно време със странното наименование “Всяка неделя”, а не както трябва да се казва “Анти Костов”. Жалко е наистина хора с интелегентно поведение и мислене да повтарят димитровите мантри.

 14. @РОСЕН
  Нима не виждате колко е манипулативна тази анкета?!
  Разликата между обещание и възможности/реализация е огромна. Мимикрията е основна характеристика на партиите в Бг.

 15. Кога България е била на гражданите си особено пък след 1944г.?
  Не може “партията” на току-що верноподанически рапортувалите в Кремъл – путиноГАМНИ ш(ч)лемосексуалисти и путиноГАМНИ пикаещи мутросексуалисти ,да споменава дори думата за връщане във властта.
  Те никога не са я напускали , и никога не са я вземали , тя им е дадена от господарите ,на които са МОНОгамно отдадени. Това се вижда и от поредната последна визита с последния им монополен господар.
  Скоро освен путиноГАМНИТЕ путиносексуалисти , в Кремъл може да се отчетат и от партията на путиноГАМНИЯТ “български” НАЦИОНАЛсексуализъм.
  Всички „горди” наследници на установеният вековен съветски интер(?!)нациналсексуализъм.
  ДЕРЗАЙТЕ!

 16. към TORSION

  Не я намирам за лоша. Попълвал съм и други такива. На запад се появиха доста анкети от този род. Моят проблем с тези анкети е, че винаги давам резултати близки до либералите, но гласувам за консерваторите;))) Това означава, че крайният избор може би се влияе и от други фактори.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.