Самобичуването с гербери няма да омилостиви пенсионерите

Най-слабата, направо едвам мъждукащата социална прослойка в България, е по 23 годишна традиция най-силният фактор в българското общество по време на избори.

Разбира се, че става дума за пенсионерите. С тях Борисов постигна истинско чудо: обедини ги в една формално несъществуваща, но реално задействана вече машина за отрицателно гласуване. Постигна го с изказването си в първия ден на официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ, когато заяви в Пловдив, че пенсионерите са изяли фискалния резерв на управляваната от него България. Едно успешно самозакопаване от първия миг на кампанията!

Такъв талант за настройване на огромна част от населението срещу себе си е демонстрирал досега само Ахмед Доган. Самозабравилият се властелин на коалициите взриви България с наглото си изявление пред избиратели през пролетта на 2009 г., че лично той раздава „порциите” в България.

Разликата между Доган, от когото Борисов отново изрази наскоро възхищението си като към „изключително хитър политик” и самия Борисов обаче е в две неща: Доган не пострада нито лично, нито партийно. Партията му все така монолитно се настани в съответния парламент, а Доган, въпреки бутафорните заклинания на Борисов, така и не беше настанен „на топло”. Бутнаха му като за пред наивниците едно барбекю и толкоз. След което направи крачка назад от вредното за кожата на един преял политик лъчение на прожекторите, за да си консумира на спокойствие порциите и да гледа сеира на останалите лакомници.

Борисов обаче доказа, че основното му различие с Доган е също в това, че изобщо не е толкова хитър, за колкото се има. Ако лидерът на ДПС демонстрира грандоманско самочувствие по въпроса за „порциите”, то Борисов си показа направо глупостта.

Чиста глупост е да повториш обидата към най-значимия електорален фактор, който Борисов вече веднъж наруга като „некачествен мат’рял”, оплаквайки се пред българи в Чикаго, че като министър-председател не е случил на народ като министър-председател.

Борисов обича да се хвали като дежурен победител във всички начинания, с които се захваща. И ето че постигна още една победа: над себе си. Веднъж, наистина хитро ( на интуитивно ниво) се самосвали от власт миналия февруари, за да оцелее и да се завърне на върха й. Но интуицията му този път не просто го подведе, а го закопа. Уж нищо не можеше да го спре, но той намери изход и от тази ситуация: спря се сам.

Настройвайки пенсионерите срещу себе си Борисов загуби битката за онази изборна победа, която „сензационно” му предричаха допреди броени дни. Да се свалиш два пъти в рамките на няколко месеца, това наистина е по силите само на особен „талант”.

По примирението на неговата сянка Цветан Цветанов, което лъхаше от ролята му на боксова круша на водещия в гербаджийската (досега) телевизия ТВ7 Николай Бареков, можеше днес да се разчете усещането за обреченост. Бареков толкова преигра да налита срещу хрисимия Цветанов, че на моменти на зрителя можеше да му домъчнее за клетия събеседник, който дори не се отбраняваше от разярения адвокат на бедните. Цветанов не само се съгласи с всички упреци на преродения във войнстващ говорител на бедняците директор на ТВ 7 за злините, причинени на хората от досегашното управление, но и не спря да благодари за побоя, който му беше нанесен с думи.

В такава еуфория Бареков не беше изпадал от онова време, когато ругаеше пристигналите в София с трактори протестиращи земеделци. Измисли им прякор „зърнари”. Беше им бесен по указание на властта (срещу която те протестираха). Пречели му да минава като столичанин свободно по улиците, когато идвал на работа и затова ги заплаши лично да им пали тракторите и да им реже гумите.

После същата власт заобича „зърнарите”, отпусна им в последния момент на своето управление близо милиард субсидии от бюджета и Бареков се преобрази в голям фен на земеделието, задавайки отговор на Цветанов да каже днес, че земеделието трябва да ни бъде най-любимото нещо. Кроткият събеседник моментално се съгласи и обясни, че земеделието може да ни изхрани. Така, заедно с мислителя на стола срещу себе си, той стигна до мъдрото откритие, че само храната може да спаси човечеството от глад.

Най-скъпият на ГЕРБ журналист ( който гузно размахваше от екрана документета, според които взимал едва 8 хиляди лева заплата), буквално изригна като защитник на онеправданите, заявявайки патетично, че заспива с мисълта за минималните доходи на хората. Нещо повече, Бареков нахока Цветанов да каже как се нарича човек, който има дори по-малки доходи от минималните ( т.е. пенсионера). „Той как се нарича, може би скот”? , премина във фалцет директорът на ТВ 7 в опит за самобичуване с гербери след гафа на Борисов от Пловдив.

И понеже договорката за съгласието на Цветанов да понася безропотно да бъде ритан в муцуната демонстративно беше застрашена от опит на Цветанов поне веднъж да възрази, обслужващият капиталите, които стоят зад тази телевизия, го върна обратно в мача с отрезвяващ шут: „ искате ли да Ви задавам само удобни въпроси”. Цветанов мигом се съгласи, че не ще. И си „призна”, че никога не е подкупвал ТВ 7 и лично Бареков, както му беше наредено изрично да потвърди. След което Бареков триумфално му благодари.

Контрастът между този приятелски разстрел на Цветанов и интимния масаж ( запазен в недалечното минало само за началниците от ГЕРБ), който обгрижи нежно преди по-малко от седмица Станишев в същото студио, беше повече от впечатляващ. Което не попречи на водещия да заяви войнствено на зрителите, че не е обърнал палачинката.

Така се изрази той, репликирайки Цветанов, който понечи да му припомни, че водещата Кулезич била изгонена от тази телевизия (лично от Бареков, впрочем), защото го поканила без опонент в ТВ 7 , когато по време на протестите телевизията „обърнала палачинката”. Освен всичко друго, Цветанов „освети” по този начин Кулезич като единица мярка за правоверност в защитата на ГЕРБ.

Отчаянието ражда всякакви уродливи чудеса. Сериалът с това мазохистично-садистично покаяние обаче едва ли ще омилостиви пенсионерите.От тях се очаква да се просълзяват от сапунените сериали, но този път те ще насапунисат въжето на лицемерните актьори, които ще плачат за пропуснатата възможност да измамят още веднъж публиката да ги извика на бис във властта.

52 мнения за “Самобичуването с гербери няма да омилостиви пенсионерите”

 1. ВИРТУОЗНО ИЗПЪЛНЕНИЕ!!!
  БРАВО!!!
  Искам да вметна една подробност за прословутото увеличение на пенсиите от Първи април: за инвалидна пенсия от 180лв., покачването е с 6 лв. или възлиза приблизително на 3% !!!

 2. Единият вариант е да е глупост.
  Но остава другият вариант – все пак сме в България. В статията много добре се сравняват “изхвърлянията” на Доган преди 4 години и “изхвърлянето” на Буда сега. Според мен сравняването им може да бъде много поучително, ако продължи в посоката, в която се задвижи политическия живот след “порциите” на Доган, раздухани от медиите преди 4 години:
  Има договорка (и поведението на ЦвЦв пред Бюреков го потвърждава). Договорка за спечелване (макар и с малко) на изборите от страна на БСП или, което е същото, спечелване с малко от страна на ГЕРБ, за да има възможност за аргументиране пред населението на една широка, “национално-отговорна” коалиция (“временна” – за 3-4 години) между двете партии. За благото на тези, които стоят отзад (Корпорацията, Групировката и т.н.).
  Защо така ли?
  Ами защото и от двете “партии” са си направили калкулациите, че нито една от тях няма полза от собствено коалиционно управление (БСП с ДПС; ГЕРБ с Атака) – ще е нетрайно , крехко, и ще започне да управлява с огромно недоверие от страна на поне 2/3 от населението. А това е по-лошо и от пирова победа.
  Затова са и подготовките от двете страни на еднакъв изборен резултат. За непартиен премиер. За “програмно” правителство. И т.н.

  Така че, според мен, изказването на Буда за пенсионерите е добре калкулирано в горния контекст.
  Дали е така, ще видим само след месец.

 3. От няколко месеца БСП и ГЕРБ отчаяно се борят, щото мат`ряла (леко) да поохладнее към изтощения от три и половина годишнотo рязане на ленти Буда и Столетницата триyмфално да заеме мястото му. След като театрото с оставката на Буда и уличните протести на младежкото БСП не дадоха желания резултат, сиaмските близнаци Станишев и Борисов са минали към друго отчаяно средство в предизборната борба на БСП – да отвратят пенсионерите от ГЕРБ и ги насочат по правия Партиен път. Нещо ми говори обаче, че и тази сметка е направена без кръчмаря, защото разочарованите от дясна или “дясна” партия биха подкрепили всяка друга партия, но не и БСП. Все пак има разлика дали някой те лъже от 4 или от 68 години.

 4. Има една поговорка”Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи”. Единственото ми притеснение е да не забравят до 12.05 пенсионерите. Трябва да се напомня, да се напомня….

 5. Имам усещането, че сутрешния блок на ТВ7 има един единствен зрител и това сте Вие г-н Инджев :))) От Бареков не става и чеп за зеле, пък за сутрешното му предаване да не говорим.
  Айде със здраве и чакаме нова книга!
  Течна Дружба едва я намерих в София и я открих в една забутана книжарничка в центъра.

 6. Да не говорим, че от началото на април, когато зцапочнаха да дават надбавките, цените на хранителните продукти запълзяха нагоре. При това основни храни за най-бедните.
  Създава се райска обстановка за популисти и демагози. Никой не може да разбере, че покачване на пенсии и минимални заплати (обещавано от Атака ,БСП и почти всички партии да не изостанат в наддаването), не върши работа. Ще се засили инфлацията и … повишаването ще е за сметка на спестяванията на най-бедните. Защото богатите имат кредити, а не спестявания. Ще се повтори, в някаква форма, сценария от 89 и 96г. и някои ще се обзаведат с нови милионери – разбирай спонсори. На фона на тези обещания, програмата на ДСБ за засилването на дребния бизнес, който дава раб.места и учи хората на самостоятелност, са от малкото трезви гласове. Но как да се чуе при наличието на медии, които не спазват никаква хигиена на дебат и рантнопоставеност? Сутринта чух такъв диспут. Не беше диспут , а надвикване и прекъсване. Никой, ама нито един журналист, не зададе на никой от обещаващите подобрения и повишения на грижи и доходи за болни и пенсионери, за образование и т.н. въпросът, КАК и ОТКЪДЕ ще вземе пари за хебавите намерения?
  Задавайте тези въпроси на всеки от ДЕМАГОЗИТЕ И ПОПУЛИСТИТЕ! Най-вече на тези от разни “протестни партии”!

 7. Mediapool.bg: “При евентуално следващо управление на ГЕРБ партията няма да допуска кадрови грешки, защото има “достатъчно голяма база данни за лица, които могат да управляват”. Така в строг полицейски стил, сякаш говори за съмнителни лица, проучвани от службите, бившият вицепемиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов описа в понеделник пред ТВ7 как вижда следващо правителство на ГЕРБ.” – И каква излиза тя, господин Инджев? Излиза, че през миналия мандат ГЕРБ са учили да бръснат на нашите глави!

 8. към Сотиров:

  Резултатът от бръсненето е виден: най-много спечелиха бръснатите глави, които се очертават ако не като трета парламентарна сила, то със сигурност са с най-голям келепир от ситуацията, ако се съди по социологическите количествени критерии.

 9. Г-н Инджев,отново точен анализ и много се надявам да Ви се сбъдне прогнозата – нито един пенсионер да не гласува за милиционерския тандем Б.Б.-Цв.Цв., след това нагло изявление на Вожда и Учителя на герберастите!Дано им светне лампичката на имащите право на глас на 12 май и да не допуснем милиционери, далавераджии и скритите кукловоди-олигарси, отново на власт! Между другото да припомня, че от 1 април пенсиите не са увеличени, а са частично индексирани с процент от инфлацията за периода от 2009г. до 2012г.

 10. Подозирам, че ГЕРБ се усетиха, че БСП не се опитва да спечели изборите, а да ги загуби и след есенни протести през зимата да вземе властта със решителна победа на нови предсрочни избори.

  Затова и ГЕРБ почнаха нарочно да се гърмят в краката, та да не им се падне “честта” да платят сметката за управлението си.

  Защото не е ясно кое е по-опасно в момента както за ГЕРБ, така и за БСП – дали да спечелят изборите триумфално, или да ги загубят катастрофално. В първия случай ще трябва да плащат огромните вересии на последното управление и да понесат чужди негативи, а във втория ще загубят конформистките си поддръжници и ще са заплашени от съдебно преследване.

  Най-безопасна е позицията е средната, на силна опозиция – с масивно присъствие е парламента, позволяваща активна самоотбрана чрез критика, но далеч от официалната власт (което не изключва задкулисни договорки и алъш-вериш).

 11. Ето едно интересно мнение от нета за ставащото спрямо ЦвЦв и за изборите изобщо:

  “Май населението си фърля капите и вика ура, да живей, пардон, да не живей. И не стопля какво му готвят от Задкулисието. Тъпият милиционер Цвък сега май си е намерил майстора и се чуди откъде му е дошло.

  Хайде да помислим:
  1. Р.Петков (равно приближен на Буда и на агент Гоце) пуска тайно на Станишков анонимен сигнал, професионално разписан, за подслушванията.
  Цвък и всички си мислят, че няма как от тая трънка да изкочи заек, освен че Пикаещия пуска по пързалката “любимия” ръководител (щото, нали, Цацата е гербаджийска и лично Цвъкова риба).
  2. Буда извъднъж ни в клин, ни в ръкав, на мероприятие, което се отразява от всички медии, заявява, че лошите пенции са му изяли бюджета. А Буда не е тъп, може да не е умен, но е хитър банкянски селяк, значи това изхвърляне не е случайно (спомнете си “случайното” изхвърляне на Доган преди 4 години, за порциите, и как то натопорчи избирателите, за да класират Будалите първи). Задачата на изхвърлянето за пенциите, ръфащи свидния боков бюджет е да настрои всички пенции срещу Буда, с идея да гласуват за БйеСеПйету.
  3. Всички извъднъж си мислят, че са ударили джакпота с разкритията на прокуратурата (която не е престанала да бъде мощно политическо оръжие) за подслушването, правено от Цвък, а самият той гледа тъпо и не вярва какво И КАК го е сполетяло.

  А то е:
  Буда и агент Гоце си потриват доволни кунките:
  1. Буда се освобождава (с отвращение, може би) от заплахата (Цвък) за своята еднолична власт,
  2. Гоце е готов да излезе на терена след месец – целия в бяло, и да стане премиер на една “национално отговорна коалиция за спасяването на майка България”, подкрепена от … ГЕРБ, част от БСП и цялото ДПС (Кунева като десерт, за който обича десерт).

  Така пО бива, нали?!

  Е, друг е въпросът дали сценарият ще върви по вода. По нашите краища понякога не тръгва баш тъй.
  Лошото е, че и тъй, и онъй, ще го отнесем ний.”

  Край на цитата

 12. Така, заедно с мислителя на стола срещу себе си, той стигна до мъдрото откритие, че само храната може да спаси човечеството от глад. :):):)

  Класа!!!

 13. Г-н Инджев,

  благодарен съм Ви за това, че давате възможност на читателите на сайта Ви да кажат и собственото си мнение. Ще се постарая да напиша неща, които да не Ви ядосат и да не ме изтриете, защото и аз се интересувам от коментари.

  Преди всичко искам да кажа, че всичко в предизборните кандарми приключи. Кой за когото е решил да гласува, ще го направи точно така, и никой не би могъл да му внуши друго решение. Остават само циганите, но мисля, че този път няма да има масово купуване на цигански вот. Референдума за АЕЦ Белене ясно показа, че тази далавера е прекъсната.

  И да не ставам много досаден, само ще кажа, че е много по-добре да се ашладиса умело голямото плодно дърво, за да дава всяка година много плод, отколкото да се допуснат отново тези с брадвите.

 14. Г-н Инджев, да чета многопластовия Ви стил винаги е удоволствие и гимнастика за невроните ми. Въведохте нов политически термин със “самобичуването с гербери”, ще последват “самобичуване с алени макове” или “самобичуване с червени рози”.
  В тандема Цветанов-Борисов откровено глупавият е Цветанов, той е по издънките. Борисов все пак е от школата на Тато – селски тарикат. Затова съм съгласен с мнението на 1_нayм.
  На следващите избори ще берем плодовете на изпростяването на нацията. Прост народ може да се манипулира лесно с демагогия и популизъм, но те не са само “леви” и “десни”, има и кафяви и това е исторически доказано и ще се потвърди на изборите. Преливането на пенсионерска кръв от ГЕРБ към БСП ще има сериозна утечка към АТАКА.

 15. Ей, дами и господа, я се поставете на мястото на някой, който би победил ГРОБ и би спечелил изборите – дали ще ви хареса вариантът да управлявате тия руини след милиционерите? И то при наличие на силно изострени обществени очаквания? Това ще направи много от разсъжденията, изложени в коментарите абсолютно ненужни. Ситуацията върви към “избори до дупка”. А точно от това най-малко има нужда България.

 16. Г-н Инджев

  Пенсионерите са електорат на БСП така че споко на 12 май ГЕРБ и ББ ще спечелят,просто няма друга алтернатива.Ако има такава напишете коя е.Поздрави.

 17. Цацата скочи с бутонките директно в Цветанов. Подслушването на мобилните телефони не било под контрол. Добър ден! То от три години насам хората пак започнаха да казват “не е за телефона”… Подслушването е обществена тайна и изобщо не е изненадваща новина, за каквато ни я лансират медиите, пардон, обаче сега, вече официално, прокуратурата се зае да види кой (егати!), кого и т.н. Защо сега? Защото Цветанов е доста тежък камък на шията на ББ. Ако ББ иска да се изстреля малко по-нависоко, ще трябва да хвърли баласт. Тамагочитата дадоха дефекти при теста “Белене” и сега ще трябва да им се пренастройват процесорчетата. А как точно може да стане това, без да се стига до публичен скандал със записани разговори, арести “на коленеееее” и прочие? Ами най-лесният начин е да се намери една наистина сериозна причина, която да не е свързана с престъпление. Например… лоши изборни резултати. Ако ГЕРБ не вземат 110-120 места, значи Цветанов може напълно достойно да се оттегли, като благородно поеме вината… и т.н. Дори може да продаде един имот, за да има от какво да живее после…
  Просто си размишлявам напосоки, но в тази връзка прехвърляне на няколко процента пенсионерски вот от ГЕРБ в която и да е друга партия (не е задължително да отидат в БСП) ще даде възможност на Борисов пак да излезе чист от тази ситуация. Дори, ако правилно си изиграе картите, а той е добър картоиграч, може и пълен контрол над парламента да си осигури на евентуални предсрочни избори през зимата.

  А може просто да е изтървал поредната глупост и медиите, пардон, да не са разбрали, че не трябва да я разгласяват.

 18. Много точен анализ,г-н.Инджев.Може би тези “изцепки”на ББ не са съвсем случайни.Явно си дава сметка,че още един мандат управление на ГЕРБ би бил пагубен за понататъшната му политичеса кариера.
  В положението в което Борисов”заряза”държавата,сваляйки се сам от власт,и бягайки от отговорност.
  Явно двете партий ГЕРБ и БСП ще си подхвърлят власта като горещ картоф,който я вземе не го чака нищо добро.Затова двете партий не се напъват много много,паритета ги устройва за да узаконят статуквото.
  А избори до дупка са им добре дошли,всичко се размива-народа кучета го яли.

 19. Аз също смятам, че в момента властта е горещ картоф и паритетът устройва и ГРОБ и БСП.
  Обаче, хайде да не приписваме толкова преднамереност в действията на Главния ГРОБар. Ако той можеше така добре да планира действията си, ако имаха добър анализаторски екип, нямаше да ни докара до това дередже (никой не е заинтересуван от пощурял добитък, нали).
  Просто човекът действа интуитивно и импулсивно: у някои хора вегетативната нервна система има превес над централната…

 20. Г-н Инджев, би било добре, с Вашето остро перо да напишете статия по тема,защо никоя партия не заложи в програмата си, като един от първите приети закони, при евентуално мнозинство, да е закон за отмяна на закона за амнистията от 2009г.

 21. ve4e dosta vreme o4akvam ne6to ot vas—– pokajete posokata ! govorete za UTRE !
  🙂 6te prodalja da 4akam!

 22. Инджев,чакам някой ден да събереш смелост и да анализираш постъпките на Иван Костов със същата компетентност и жар, като тези на Б. Борисов.

 23. След размисъл в болницата и месец мълчание ББ изрита Цв, чез Цацата и би шута на пенсионерите?А дали не изтъргува изп. власт срешу президенската?Плевнелиев дали знае,че скоро ще подава оставка?Кризата продължава,БСП (на власт) проси от МВФ 6-7 милиардчета заем, делят 60/40 с ББ, а останалите да си спомнят добре вкуса на картофите!Между другото тези 34 милиардчета спестени от баламите като девалвираме левчето, ще докарат някой друг лев допълнително.Иначе няма да сме добре оправени!

 24. До толкова са се стреснали герберасите, че чак са скрили видеото което беше в Youtube с простотията произнесена от Буда за пенсионерите. При някои хора думите често изпреварват мисълта и изтърват по някоя глупост, но при Буда, думите няма какво да изпреварват. 😀

 25. Бедни ми бедни избирателю! Поради что се кахъриш? Ами че то е пределно ясно и няма никакво значение какво казал Бойко за пенсионерите и обратно, какво пенсионерите казали за него. До тук вече всички заявиха и то ясно се разбра, че всичкият политически наш така наречен “елит” е твърдо за евроатлантическия път на България! От президентът до най-дребното ни политиче, като Фидоската например, всички са твърдо за NATO! Даже и Волен, макар и да не го афишира публично е за NATO. Под NATO разбирасе те имат предвид No Action Talking Only! Бедни ми бедни избирателю, избирай не се двоуми!

 26. Нов опит.
  Първите цитати от поста ви бяха и мое мнение, след като петък в късната емисия чух изказването на Борисов, та час по-късно ми хрумна и това. Дотогава не го бях мярнал във фб. Сигурно и други са се сетили(във фб съм Stoyan Tonev Dimitrov).

  Второто мнение на 1_наум звучи доста логично. Но знаят ли за това от ЕНП и те сметнали ли са си сметката и как при такива факти? Или не са го очаквали?

  (или “не за публикуване”, са притискали Борисов, а той сега се дърпа?)

 27. Честит рожден ден г-н Инджев!
  Да сте жив, здрав и винаги оптимист! България има нужда от хора като Вас!

 28. Здравейте! Мисля че нещата са по-прозаични. Просто БиБитката пак се “изказа от сърце”. Да му е за “сефте”, да го дискутираме. Просто на човека езикът му изпреварва мисълта на моменти. ” Език мой, враг мой”.
  Не мисля, че ще има наказателен вот. Народът или по-точно предстаителната извадка наречена мат’рял е доказал, че това е доста под прага му на търпимост. “Дума дупка не прави”. Богат е българският фолклор в това отношение.

 29. Но и “Казана дума – хвърлен камък”…

 30. Към Здравко Атанасов ( и всички желаещи):

  Благодаря,
  Каня Ви на 25-ти април от 18 ч. пред Народната библиотека в София на представянето на новата ми книга “Премиер на РъБъ”!

 31. Честит рожден ден, г-н Инджев!
  Да сте жив, здрав, оптимист и речовит! Обществото ни се нуждае от хора като Вас!

 32. Честит рожден ден, г-н Инджев!Желая Ви много здраве и щастие в семейството!Не оставяйте перото Ви да пресъхва!На 25.04. от 18 часа се надявам на автограф, върху моя екземпляр от новата Ви книга “Премиер на РъБъ”.Мисля, че мога да оставя поне една “висяща” книга, а и други които четат и пишат в блога Ви сигурно ще го направят.Желая Ви много нови творчески успехи!

 33. Честит рожден ден, господин Инджев! Желая Ви здраве и дълъг, все така смислен живот, остро перо и непримиримост!

 34. Честит рожден ден,г-н Инджев и от Мадрид!Желая Ви здраве и късмет!Дано намеря книгата през август по време на отпуската си.Другите Ваши книги са тук с мен.

 35. …стойностният текст задължава.
  “О милостивявам”

 36. Честит рожден ден,г-н Инджев!Бъдете жив и здрав!Необходим сте и на много наши сънародници ,които са извън пределите на родината!

 37. ЧРД ,г-н Инджев!Нека перото ви още доста години служи на мислещите.

 38. Честит Рожден ден, г-н Инджев! Пожелавам Ви в отлично здраве да служите на ИСТИНАТА поне още 50 години.

  ***

  @Б.Борисов
  Kоя част от посланието на 1_НАYМ не разбрахте? Толкова ли е трудно да вденете, че всеки глас за ГЕРБ или БСП е глас за националноБЕЗотговорно правителство начело с финансовия експерт на мафията Пламен Орешарски? Hе e ли ясно, че Борисов също като Станишев не би посмял да стане отново премиер в днешната обстановка, защото има голяма вероятност следващия път да бъде изгонен с камъни от сградата на Министерския съвет?

 39. К.ГАНЕВ
  “от три години насам хората пак започнаха да казват “не е за телефона”…”
  От три години? Да не би да е на два пъти по 33 г!? Герб не са ни новатори, нито откриватели на този занаят. Но най-много се възмущават тези, които си мислеха, че ще стоят винаги от към “слушащата” страна.
  …….
  Честит рожден ден, господин Инджев! Желая Ви здраве, щастие и успехи.

 40. Иво,позволи ми да те поздравя от името на хилядите българи,за които написаното от теб Е истинско вдъхновение,Днес :)Честит Рожден Ден!Наздраве!До нови срещи!Това не е краят на книгите,нали :)Успех!Късмет!Напред, с Надежда в Доброто И с Радост!

 41. ЧРД, г-н Инджев! Пожелавам Ви дълголетие и здраве.

 42. Колко много от тези анализи и прогнози водят до отвратителния извод,че след 12.05.13 трябва да напуснем страната си или ако решим да останем трябва да се примирим с така очертаващата се убийствена действителност.Тези анализи и прогнози наливат вода във воденицата на всички партии и групровки,чията леталност се дължи единствено на русия.Не може един свободен и демократично мислещ БЪЛГАРИН да допусне това.Затова спазвайте неостъпно убежденията си.Вярвайте и за миг не допускайте каквото и да е съмнение в тях,защото това е пътя.Защото това е пътя водещ до независима БЪЛГАРИЯ и благоденствие на БЪЛГАРИТЕ.Този път е кауза на една партия.Референдумът го загатна. 12.05.13 ще го затвърди.”Ако имате вяра…нищо няма да бъде за вас невъзможно” /Матея 17:20/

 43. Честит рожден ден,г-н Инджев! Здраве и щастие в семейството! Успех във всички начинания!

 44. Съжалявам за грешката.Да се чете “виталност”.

 45. @ TORSION
  Боко не може, не знае, но г-жа Румяна (Бъчварова) и може, и знае. Все пак тя е, ако не най-добрия, то един от най-добрите социолози в България.(най-добрия по скромното ми мнение). И… с това свършва цялата Бойкова лъчезария и герберска компетентност, т.е. баламосването на БУДАлите.

 46. Г-н Инджев,
  Честит Рожден Ден!!!
  Бъдете ЗДРАВ, весел и все така ТАЛАНТАНТЛИВ ЖУРНАЛИСТ!!! Всеки ден чета вашите статии. Благодаря!
  АК

 47. Тук темата е по-скоро:
  Фискални или Фекални резерви са отредени и раздадени на уви унизително бедните ни пенсионери (изключвам борците против фашиЗЪМА)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.