Обрат: когато Плевнелиев проговори, Борисов мълчи

Не ми е удобно да се правя на Джордж Буш (баща) като перифразирам прословутата му реплика „следете устните ми” и да препоръчам по аналогия: „следете този блог”. Но какво да се прави, когато прошепнах вече достатъчно ясно, че ледените отношения между президента Плевнелиев и премиера в оставка Борисов , макар и да не са декларирани в момента, вещаят истинска буря. Защото Плевнелиев, както ще прочетете в отпечатаната вече моя нова книга „Премиер на РъБъ” ни най-малко не „топли мястото” на Борисов, а в момента го замразява.
Бурята започна днес.
Дясната ръка на всемогъщия в кабинета „Борисов” вътрешен министър Цветан Цветанов-Директорът на ГДБОП Станимир Флоров, беше обвинен в корупция за деяния, извършени преди встъпването му в длъжност, съобщава Франс прес в кореспонденция от София, цитирайки българската прокуратура.
За онези, които не знаят, бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков нарече преди два дни в телевизионно интервю ръководената от Флоров служба „политическият юмрук на ГЕРБ”.
В началото на новия век Станимир Флоров, по онова време служител на ГДБОП, поддържал контакти с хора, замесени в контрабанда на наркотици, показват десетки тайни документи на НСС изпратени анонимно по имейли до прокуратурата в София. Флоров беше назначен за директор на ГДБОП през 2009 г, отбелязва Франс прес ( нали си давате сметка, че световна агенция не би проявила такава категоричност без да е убедена във фактите).
Документите, които бяха публикувани и в българските медии, се оказаха автентични, съобщи прокуратурата, която води паралелно разследване за изтичане на тайна информация. Според прокуратурата документите съдържали “данни за получаване (от Флоров) на особено голям подкуп, което съставлява изключително тежък случай”.
Станимир Флоров защитавал между 1999 и 2002 г. наркотрафиканти и предотвратявал планирани действия от полицията, като всеки път получавал за услугата си 20 000 дойче марки (10 000 евро). Компрометиращите документи за Станимир Флоров засягат индиректно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, тъй като Флоров беше начело на една от най-важните служби на министерството, съобщава от София Франс прес.
Световната агенция добавя: „Малко повече от три седмици преди предсрочните парламентарни избори на 12 май това е втората афера за пет дни, която засяга Цветан Цветанов, в момента председател на предизборния щаб на консервативната партия ГЕРБ на бившия премиер Бойко Борисов. На 15 април прокуратурата се произнесе по подозренията на социалистите срещу вътрешния министър за нерегламентирано подслушване на политици и бизнесмени от 2009 г. Резултатите от разследването на прокуратурата, отнасящо се за периода септември 2009- март 2013 г., бяха предадени на ЕК”.

Масираната атака срещу статуквото обаче нанесе удар и по още един наследен абсурд- срещу пребиваването на Валентин Николов начело на действащата българската ядрена централа в „Козлодуй”, където той беше монтиран без конкурс от Борисов без да има каквато и да е квалификация за такъв изключително отговорен пост.

Днес Николов, бивш снабдител на детски градини, но близък съратник на Бойко Борисов, е уволнен от ресорния министър Асен Василев след направена проверка, показала “изключително сериозни констатации”. Припомням, че книгата „Ядреналин” , на която съм съавтор с ядрения български дисидент Георги Котев, е посветена именно на едни много сериозни констатации за далавери н централата, но досега темата беше табу.

В началото на седмицата в поверената на политическото лице Николов централа имаше пореден инцидент с изтичане на водород, което е могло да предизвика взрив. Както и при предишни случаи Николов и компания се опитаха да принизят значението на случая, макар да се наложи реакторът бъде спрян две седмици преди предвидения планов ремонт.

Неочакван порив на бурята с „посегателства” върху наследството на няколко поредни правителства бе усетен и в руския анклав на империята „Лукойл” край Бургас, каквото е пристанище „Росенец”. Него пък съм описал в книгата си „Течна дружба”, където твърдя, че докато съществува тази свободна от контрола на българските власти руска зона за разтоварване на каквото си поискат там руснаците, държавата България ще види „Шенген” през крив макарон – както и стана.

Засега пристанище„Росенец” бе само посочено като обект на проверка, но в същото време шефа на агенция митници Ваньо Танов уволни прекия шеф, отговарящ за този контрол: началника на Митница Бургас Валери Стефанов . Образувани са дисциплинарни производства срещу четирима негови подчинени, включително срещу заместника му Кирил Динев. Засега нямало основание за отнемане на лиценза на терминала на Лукойл в пристанище “Росенец”.

Всички тези събития, развихрили се за един ден, приличат на внезапно (контра)настъпление. Но не идват без предизвестие- имат своя предистория.

„Виновникът” за надигащите се беди за свързаната с ГЕРБ олигархия и нейното слугуване на руските интереси беше посочен не от друг, а от самия шеф на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев. Неговите мас(к)ирани сделки за придобиване на нови и нови стратегически важни за страната активи неизменно са обвързани с руски капитали.

Пред австрийския вестник „Der Standart” Василев нервно и без предупреждение нападна на 25 март президента Плевнелиев- безпрецедентна агресия на банкер, който се меси в политиката в една (предполагаемо) демократична държава с явното самочувствие, че друга държава го подкрепя.
Отговорът дойде от служебния премиер Марин Райков, назначен от президента Плевнелиев.
“Работната група във връзка с парите на държавните дружества в частните банки работи в момента. “. Това съобщение на премиера Марин Райков, направено след заседанието на правителството на 17 април, удря в слънчевия сплит КТБ, в която две поредни правителства държаха на депозит парите на най-големите български държавни предприятия. Банката фаворит на властта ги използваше да пазарува медии и журналисти в угода на същата власт.

Междувременно се случи следното:

“Рейтинговата агенция Мудис (Moody’s) понижи перспективата на оценката си за КТБ до негативна. Тоест се подготвя понижение на рейтинга на банката”, съобщи Дарик.
Разбира се дипломатът от кариерата Райков отрони само следното:
“Дори не можете да си представите колко различни съображения има, които трябва да вземем предвид. Тази работна група не обявява война на която и да е банкова институция, а има за цел да защити обществения интерес”.
Тук стигаме до най-голямата далавера на статуквото досега: медийния контрол чрез парите, депозирани в същата банка, изкупувала всички и всичко що се продава на медийния пазар. Дуелът е на живот и смърт за досегашните господари. Кой ли ще мигне пръв?- зададох въпроса в блога на 12 април.
Пръв тогава се издаде директорът на гербаджийската пропаганда в ТВ 7  Николай Бареков. Уличих го в рязко омекване спрямо сочения от ГЕРБ за главен враг с партиен билет лидер на БСП Сергей Станишев. Ден по-късно същият телевизионен директор си изпусна нервите в пряко предаване от Сливен, където се разкрещя, че никой политик не можел да го купи. Ангажирах се с твърдението , че на ТВ 7 е наредено от собственика вече да пребоядиса в червено поведението си и че Бареков нервничи защото ще напусне поста си на директор в банкерската телевизия.
За острия завой доказателства даде пак той на 15 април, когато преигра да налита срещу Цветан Цветанов. Най-скъпият на ГЕРБ български журналист нахока Цветанов и войнствено го предизвика с реплика „ искате ли да Ви задавам само удобни въпроси”, твърдейки, че не бил „обърнал палачинката”.
Преди обаче да дам пример ( отново съвсем пресен) за това как всъщност медиите на Делян Пеевски и КТБ наистина „обръщат палачинката”, се връщам към интервюто на шефа на КТБ Цветан Василев пред австрийския вестник, в което той заяви, че никога не бил използвал медиите си, за да атакува конкурентите. Интересно, какъв тогава му се „явява” от днес загазилия по закон бивш негов съзаклятник по овладяване на медийното пространство Цветан Цветанов? Питам, защото той е буквално атакуван с бухалка зад ъгъла в най-новия брой на седмичника „Уикенд”- нещо абсолютно немислимо буквално до вчера!
Ето в резюме акценти от това преобръщане на острието на гербаджийската пропаганда, регистрирано днес в сайта „Гласове”:
„Внезапно, макар и не неочаквано, в. “Уикенд”, който е собственост на Делян Пеевски и е финансиран от банкера Цветан Василев, се обърна срещу бившия вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това става ясно от последния брой на вестника, който е посветил три страници на скандала с незаконното подслушване от МВР. Те започват от водещата публикация на първа страница под заглавие “Шест тайни буса за подслушване”.
Публикацията е в рубриката “Голямото слухтене” и в нея се твърди, че “И Слави Трифонов бил записван незаконно”, “Над 150 души са следени постоянно”, “Мобилните подслушвачи са внесени от Израел и струват около 4 млн. евро”.
“Уикенд” помества на вътрешните си страници обширен материал по темата, като цитира имена на хора, които са били подслушвани незаконно от МВР. Статията е озаглавена “Не 1, не 3, а 6 ЦЕЦОмобила кръстосвали България”.
В публикацията се твърди, че “150 баровци са следени незаконно”. Вестникът публикува и снимки на една от истинските, специално оборудвани коли, с която са подслушвани видни политици и бизнесмени. Сред имената са Росен Плевнелиев, Георги Първанов, Сергей Станишев, Кристалина Георгиева, Ахмед Доган, Мая Манолова, Слави Бинев, Румен Овчаров, Илияна Йотова, Костадин Паскалев, Волен Сидеров, Симеон Дянков, Свилен Нейков, Трайчо Трайков, Слави Трифонов, Меглена Кунева, Стефан Данаилов, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев, Васил Божков, Богомил Манчев, Христо Ковачки, Николай Гигов.
Публикацията е изцяло в негативен тон спрямо Цветан Цветанов и индиректно го посочва за основен виновник за подслушванията. За баланс “Уикенд” помества интервю с Едвин Сугарев, който развива тезата си, че Цветанов “е сготвен от БСП”.
Вестникът публикува и статия срещу най-добрия приятел на бившия вътрешен министър, певеца Веселин Маринов. Според заглавието той е контрабандист на цигари. Трубадурът на МВР, както го нарича вестникът, изкарвал по 100 хил. евро месечно от износ на папироси за Гърция.
“Уикенд” отразява и другия скандал от тази седмица – справката за шефа на ГДБОП Станимир Флоров, изготвена от МВР през 1999-2000 г., по времето на министър Богомил Бонев.
Подобни публикации в този вестник бяха немислими само преди седмица. В последните четири години “Уикенд” се превърна в нещо като официоз на ГЕРБ и лично оръжие на Цветан Цветанов за изпълнение на мокри медийни поръчки.
Интересното е, че в последния брой на “Уикенд” няма и една дума за Бойко Борисов, нито дори негова снимка, което май не се е случвало в българско печатно издание от 13 г. насам”.
Всеки, който не е посветен пряко, ще си зададе въпроса: какво става? Нима сънуваме? Кога се е чуло и видяло български прокурор да засяга нива от ранга на Цветанов и Флоров насред пълното мълчание на „властелина” Борисов, а едновременно в един и същи ден да „падат главите” на доверени важни лица на властта, която има общ генезис със сегашното управление?
Вижте началото на статията ( и няколко предишни статии в този блог, посветени на разкритието, за което всички мълчат, но си позволих да обявя тук): макар и да не са декларирани, ледените отношения между Плевнелиев и Борисов водят до сегашните по(с)ледици. Не мога да попреча на желаещите да продължат да не вярват и да се опасяват, че съм ги подхлъзнал. На пожелалите да сглобят картинката от фактите обаче не им е нужна вяра: днешната буря е реалност, чиито по(с)ледици тепърва престоят.

P.S. Час по-късно след публикуваната на горния текст се появи следната информация:

Руската държавна банка “ВТБ Капитал” купи 9.9% от капитала на Корпоративна търговска банка /КТБ/ от Dewa International Limited, частна инвестиционна компания, съобщиха от българската финансова институция.

“ВКБ Капитал” е отговорна за инвестиционния бизнес на руската банка, а българският й клон е ръководен от бившия финансов министър в правителството на НДСВ Милен Велчев.

Корпоративна търговска банка /КТБ/ е петата по големина в България, а акциите й се търгуват на Българската фондова борса. До неотдавна българското правителство държеше в тази банка почти всички свои средства, изчислявани на милиарди левове.

Това даваше възможност на КТБ да отпуска краткосрочни кредити срещу високи проценти. Според експерти банката е печелила от сделките с държавни средства около 150 млн. евро месечно.

КТБ стана известна в последните години като активен играч на пазара на медиите, като подкрепи редица операции по закупуване на известни телевизионни канали и вестници.(Кафене.нет)

Решението на бившия премиер Бойко Борисов да изтегли 300 млн. лева от средствата на правителството в КТБ доведе до рязка промяна в медийния курс на ТВ7, която е собственост на банката.

Руската ВТБ и българската КТБ участваха в сделката за БТК, финализирана през миналата година.

Както отбелязват някои български експерти и журналисти очевидно Москва засилва своята експанзия в България, като “купува всичко което може да се купи”.

24 мнения за “Обрат: когато Плевнелиев проговори, Борисов мълчи”

 1. Не е Клинтън, а Буш старши доколкото помня. 🙂

  Поздрави!

 2. Бареков и днес нервно и агресивно се труди за новите си господари, но изглежда зле. Гнусно, довчера гербов трубадур, днес прогледнал. Такъв смешник няма да им трябва, рейтинг с боя не става… Борисов мълчи пиарски – ще се измъкне свеж – или предаден и готов за прочистване на кръга, или никъде нищо не се е доказало. Ако няма мнозинство – плътно в опозиция – следващите избори чукат на вратата. Дотогава прегладнелите нови ще сбъркат фатално с еврофондовете, ще им ги спрат, ще се задълбочи колапсът в енергетиката, ще се възкресят атомните призраци…и ето го завръщането на българския Берлускони -“аз казвах ли ви какви са крадци и негодници и сега пак ние да водим държавата в още по-най-тежката криза…” Кой ще ги спре, ще я поведат – сега в София, скоро и в други градове.

 3. Само като уточнение: “Read my lips” е реплика на стария Буш.

 4. Дано да греша за Плевнелиев и той да се окаже български политик, който отстоява прозападната ориентация на страната.
  ГЕРБ нанесоха унищожителен удар върху националната сигурност на страната допускайки с ужасяващата си некомпетентност скандала с подслушванията. Не, че комунистите са нещо по различно.

 5. Материалът Ви е точен както винаги и едва ли имате нужда от моето признаване и поздрави, но Ви ги отправям от сърце.

  А колкото до г-н Плевнелиев, започва да ми харесва. Все повече придобива собствен облик и се надявам да продължи в същата светлина.

 6. Безкрайно съм доволен от новините днес. Предприетите мерки от служебното правителство и изявлението на президента за пълното отваряне на досиетата на ДС са новините, които радват всеки мислещ българин. Очаквам повече промени, които да ни доближат до нормалните европейски държави. Не трябва да допускаме никога повече управления на БСП или ГЕРБ.

 7. Споделям част от анализа Ви – надявам се да има оптимистичен развой след тоталния мафиотски контрол – ГЕРБ, ЦКБ, медиийна пропаганда и пр.
  Но не смятам, че Плевнелиев има ресурса, а и интереса да се разграничи от Борисов.
  А не се и съмнявайте, че той също не е в бяло и е в зависимост от кукловодите Борисов и Цветанов.

 8. Историята с последната авария в Козлодуй някак си утихна много бързо. Лично на мен ми направи шокиращо впечатление количеството на изпуснатия водород – 1200 кубически метра!
  От беглите ми знания по химия знам, че сместа от водород и кислород се нарича „гърмящ газ”. Спомням си и опитите в училище – цинк +солна киселина за да получим водород в неголямо количество и в колба с големината на обикновен буркан. Когато отворихме съда и поднесохме горяща кибритена клечка , доста здраво пукна и за секунда се появи огнено кълбо с диаметър около 30 сантиметра. А сега си представете 1200 кубически метра и си припомнете какво става с цепелина “Граф Хинденбург”/в интерес на истината там обемът е значително по голям – 200000 куб.м./ и скоростта на реакцията. Ако има някой компетентен, нека изчисли тротиловия еквивалент на 1200 куб. метра водород и какво е щяло да стане с централата. Нека благодарим на Господ, че ни е пожалил от “сигурната и яка“ съветска техника.

 9. ако линка не се отвори, напишете
  hydrogen explosion в Youtube ще се убедите

 10. Може би е настъпил момента Борисов да хвърли Цветанов на вълците. Не е много ясно кави показания

 11. Не е много ясно какви показания ще дадат полицаите на прокуратурата. Ако Борисов се разграничи по рано от Цветанов има шанс да привлече краен електорат, който му е нужен на изборите. Но нещата май отиват към ефекта на доминото. Чака ни интересна седмица. За съжаление нещата са трагични, а не интересни

 12. Поздравявам Иво Инджев за прецизния анализ!

 13. Само не разбрах-Плевнелиев срещу Борисов,Банкера и медиите му срещу Плевнелиев и срещу Цветанов ….???Голема Мешавица!!!

 14. Атаките срещу президента Плевнелиев започнаха моментално. На предна линия излезе (за да не я изпревари някои)и г-жа КУ()ЕЗИЧ, с помощта на наемника и лакея Яне, за да осъждат дейността на президента в настоящия момент и да съчиняват негови “грехове” и “прегрешения” в минало време. Иво, като имам в пред вид, какво те постигна теб само заради един зададен неудобен въпрос към предишния президент, кой им дава ефир на такива типове да сипят лъжи, обиди и заплахи към сегашния президент (държавен глава и главнокомандващ в истински смисъл на думата поради липса на парламент в момента)и се опитват да въздействат и влияят при вземане на решения отнасящи се за държавното управление.

 15. По сталинския модел на управление случващото се е напълно закономерно.
  Принципът е дледният: само ЕДИН да бъде добър, а всички останали да са лоши. Лошите по най-различни начини се домогват до властта, използвайки човешките слабости на ДОБРИЯ – доверие, честност, откритост и т.н. Някои от лошите дори стават приятели на ДОБРИЯ и след това го злепоставят!
  ДОБРИЯТ трябва да побеждава лошите. ДОБРИЯТ е жертва, той е излъган, неговото приятелство е предадено, неговата добрина е използвана от лошите. Лошите са виновни за всички беди, а ДОБРИЯТ е единствената надежда на народа. Народът ОБИЧА ДОБРИЯ!
  Така, чрез страх и любов, се държи властта.
  Сталин се е отървавал от “лошите” чрез (скалъпени от следващите лоши) съдебни процеси, широко отразявани в медиите. Огромни и повсеместни митинги са изразявали справедливия гняв на народа срещу “лошите”. Това се нарича ОБЩЕСТВЕНО МНЕНИЕ! Всеки, който отдели няколко часа да проследи историята на НКВД, ще разбере какво се готви в момента – ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ще свърши мръсната работа.
  Сегашната ситуация е следната: ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ще свали и унищожи “лошите”. Слагам ги в кавички не защото не са лоши, а защото са посочени да бъдат такива в този момент. ДОБРИЯТ има нужда да бъдат отстранени (от ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ) точно тези “лоши”. Тези “лоши” вече не са нужни на ДОБРИЯ и от тяхното отстраняване ТОЙ ще се опита да излезе победител!

  Всяко депускане за спонтанност на събитията при тоталната власт на ДОБРИЯ над медиите е наивно неразбиране на авторитаризма. ДОБРИЯТ се мъчи да повтори действията на Сталин.

  Сталин успя! Не забравяйте това. Отстрани “лошите” Киров, Зиновиев, Бухарин и още много други… За тези, които не знаят – обвинени са в шпионаж!!! (Ехо – кога ще ви дрънне камбаната?!Подслушването в родината ни дори не е оригинална идея!) В този процес на отстраняване на “лошите” се наложи Сталин да отстрани “лошите” Ежов, Ягода и още стотина по-низши ръководители на НКВД, след като те МУ свършиха мръсната работа. Сталин взе цялата власт и след това взриви целия свят. В крайна сметка завзе една трета от Европа. До смъртта си остана на власт. ТОЙ успя!
  Неговите наследници, въпреки че го отрекоха, не се подвоумиха да застрелят “лошия” Берия и чак след това да го осъдят на смърт, като на процеса пробутаха двойник. За всеки случай застреляха и двойника… Неговите наследници не се отказаха от НЕГОВАТА стратегия. Малко я посмекчиха – първо нагаждат ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ към нуждите си, а след това оствят на народния гняв да свърши останалото.

  Надеждата, че нещо може да се промени към по-добро от изобличаване на “лошите”, е илюзия. Това е най-гадният възможен сценарий. ДОБРИЯТ просто набира нови хора, като се отървава от компрометираните стари.

  Изход няма. Невежеството е сила!

 16. Има един много важен момент, който се премълчава.
  От подслушването на В. Танов “Ало, Танов, виж там за Мишо Бирата…” в действителност компрометиран бе не шефът на митниците, а МУТРАТА.
  В тоя факт трябва да се вгледаме.

  При вече доказаното нагло подслушване, извършвано наред и систематично е ясно, че МУТРАТА не може лесно да се освободи от НЕ-умния. Просто “борецът с корупцията”, известен още и като “апартаментчикът” със сигурност има голям брой “годни” доказателства срещу самата МУТРА.

  НО НЕ-умният има много незаконно събрана информация, касаеща не само “шефа” му, а и всички оповестени в списъка на противния по принцип Стани-шеф.
  Лесно е да се досетим, че и МУТРАТА и НЕ-умният са разчитали, че събраното чрез подслушване ще им гарантира непробиваема защита.
  Вече е очевидно обаче, че “големите” ( като КТБ) не са съгласни с такива “индивидуални изпълнения”.

  Преди да продължа ще напонмя още два факта – МУТРАТА се “чул с (лили)Путин” преди да избяга от властта и 10 % от КТБ са вече офоциално руски, т.е. не се крият зад офшорки.

  В КТБ не са нищо по-различно от самата МУТРА и затова реакциите им са мутренски – заплахи, опити за изнудване.
  КТБ обяви настъпление по два фронта едновременно, от една страна срещу Плевнелиев, за да защити статуквото с държавните депозити и от друга страна срещу НЕ-умния (и МУТРАТА) за да се предодвратят “вреди”от информацията му(им). Банкерът се опитва да компрометира докрай НЕ-умния. Та кой би повярвал на думите на един доказан лъжец, дори и те по изключение да са истина!

  МУТРАТА все още не е фронтално атакувана. Руските “другари” му напомнят, чрез нападението срещу НЕ-умния, какво се очаква от него.
  “Думам ти дъще – сещай се снахо!”

  Много е вероятно да се очаква някакво “договаряне”, някакво “споделяне на знания”, след което атаките срещу НЕ-умния да престанат, палачинката да се преобърне пак и бЮрековци отнова да започна да ближат г@з@ на МУТРАТА, която ще бъде още по-послушна и още по-контролирана.
  Скоро ще разберем!

  Сигурен признак за такова развитие ще е ако “неочаквано” Плевнелиев остане единствена мишена на “независимата” журналистика, а прокуратурата пък “забрави” за подслушванията.

  А, забравих.
  Още един признак за последното ще е публикация на Сугарев, в която да се твърди нещо от рода на “аз ви казах, че БСП натопиха Цветанов, но той Костов е виновен”.

  Иво, моля те от сърце да ми простиш, че пиша за Сугарев тук.
  Опитвам се да защитавам истината, така както тя прозира зад фактите.

 17. Г-н Инджев,не за първи път благодаря,че Ви има.Благодарение на Вашите анализи си изяснявам сложните игри на тъй наречените “големи” политици.Жалко,че много малка част от хората могат да прочетат това,което Вие пишете.

 18. За баланс “Уикенд” помества интервю с Едвин Сугарев, който развива тезата си, че Цветанов “е сготвен от БСП”.
  В случая “Уикенд” просто е публикувал разни менюта на разни ресторанти. Едвин Сугарев твърди същото и за “манджата” с Флоров:
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=11293&rid=154
  Франс Прес са чужденци, които се дфоверяват на менютата на “ресторантите” ни, но за чужденеци това е разбираемо. Наай-многото да получат накрая разстройство, кото не могат да си обяснят. Но вие Г-н Инджев би трябвало добре да различавате у нас менютата и да ви е ясно кое меню у нас е ресторантско или си е пенкелер кръчмарско. Или все още се съмнявате в качествата на готвачите от кръчмата на БСП! Мисля си, че ако човек не обича омлет, не го обича в никое заведение. Не върви някак внезапно омлетът в някоя кръчма да се окаже изненадващо вкусен! Апропо служебният премиер, както разбирам е обявил отварянето на досиетата за чалга история на прехода. Това пък “меню” откъде ли идва? Може пък и да е прав, макар че тук всъщност става въпрос за лекарства и аптеки, не токлова за кръчмарски менюта.
  Поздрави!

 19. Да атаката на Боко известен като Тиквата започна и много ми е гот.Кулезич бзлваше срещу президента , само пяна дето не и излизаше от устата ама какво от това, няма да може да обзрне нещата.Дано да продзлжат в този дух президента и правителството и за КТБ и за АЕЦ Козлодуй и за Лукойл и лиценза му и за Флоров.

 20. И аз съм благодарна,че Ви има Г–н Инджев!

 21. Наближаващите избори изглежда предизвикват много интересни събития. Статиите Ви напоследък се четат на един дъх. Какво удоволствие! Цветанов и Борисов никога няма да си обърнат гръб и те не са кукловодите, а куклите. Дори ми се струва възможно да са , поне в известна степен, информирани за случващото се тези дни т.е, да взимат “информирано участие”.
  Веселин Маринов – контрабандист на цигари. Дори и да е вярно е много смешно. Поболях се от смях.

 22. “Всеки, който не е посветен пряко, ще си зададе въпроса: какво става? Нима сънуваме? Кога се е чуло и видяло български прокурор да засяга нива от ранга на Цветанов и Флоров насред пълното мълчание на „властелина” Борисов…”

  Това ми напомня за „Нощта на дългите ножове”в нацистка Германия през 1934г: Хитлер (Борисов) е толкова притеснен от неуправляемостта на SA отрядите (НКС на ГЕРБ) че е принуден да отстрани шефа им Ернст Рьом (Цветанов) и други видни функционери и идеолози от NSDAP въпреки че без тях Хитлер не би бил и една десета от това което е тогава. Причината за чистката е че в силовите структури на нацистката партия възникват някои противоречия и борби за власт които е трябвало да бъдат туширани и Хитлер е направил това по метода „нет человек – нет проблем!”. На по-видните Гестапо (МВР) дава възможност сами да се застрелят, на други им помагат от SS (НИС на ГЕРБ).

 23. GB, държа да Ви кажа нещо важно като между стари познати, по-полека със цитирането на Сугарев. Все пак тук е блогът на Иво Инджев!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.