Подслушването е по-малкото зло от послушанието ( на медиите)

Какво е по-ценно от Цецо за Бойко? Този въпрос искам да изведа в началото на текста, свързан с развитието на битката на Борисов за оцеляване.
Обвиненият за злоупотреби бивш министър на земеделието Мирослав Найденов има мотив да се защитава чрез хвърлената днес от него бомба с твърденията си за подслушванията в правителството на ГЕРБ, но авторът на този текст не може да бъде заподозрян в пристрастност към нито един от борещите се лагери в тази партия. Поради което ще добавя към твърденията за подслушвани министри нещо повече: Росен Плевнелиев е подслушван в качеството му на президент и източникът на тази информация не е Мирослав Найденов.
“Цветан Цветанов е подслушвал незаконно Росен Плевнелиев, Симеон Дянков, Трайчо Трайков и други политици. Усещах, че аз също съм обект на СРС-та, защото знаех, че е така”, заяви пред Би Ти Ви Найденов. Той разказа, че преди съставянето на служебното правителство е разговарял с президента Плевнелиев и двамата са оставили телефоните си в съседно помещение. “Тогава говорих с него за земеделски политики, но оставихме телефоните си и дори пускахме телевизор за страничен фон. Това не е нормално, разберете”, заяви Найденов, с което на практика казва, че държавният глава също се опасява от подслушване.
Росен Плевнелиев има основание за своите подозрения. Заяви го пред мен „едно лице” (няма да споменавам друго, дори и прокуратурата да се заинтригува, без съгласието на моя източник), което е било поканено от президента на разговор на 4 очи, оказал се на повече уши. „Лицето”, което е разговаряло в качеството на възможен служебен премиер, разпознава малко по късно подробности от водения уж строго конфиденциално в кабинета на държавния глава разговор. Детайли от него изтекли буквално минути след това в сайтове, притежание на медийната империя, командвана от депутата от ДПС Делян Пеевски.
Това, в което сега всички ще се вторачат е самото подслушване, но то е първата, а не втората сюжетна линия, макар тя за мен е по-важната. А именно: как държавата се ръководи и манипулира през медиите, които служат на милиционерщината и свързаните с нея капитали. Защото Цветанов, както изглежда, е пътник- контраатаката на Мирослав Найденов, който старателно защитава реномето на Борисов в същото време, показва, че най-вероятно партийният бос е готов да отреже дясната си ръка в името на своето оцеляване. Но многоръкият му октопод в медиите ще си остане в подмолите- той му е по-ценен и от Цецо.

Та че, призивът е: не се оставяйте да ви отклоняват вниманието! Скандалът с разкритията за подслушването наистина е голям, но той е като онези бомби, чиято цел е да оглушат жертвата и да отклонят вниманието й. А жертвата сте вие. От вас се иска да не забележите главното.
Истината е, че в България, с или без Цветанов, нищо няма да се промени, ако милиционерите се сменят и топят взаимно, но инструментариумът им остане непокътнат. Въпрос на повече „мускули” е кой ще го овладее- Първанов и компания предадоха тази щафета на Борисов и компания. Сега има вероятност Борисов да се откупи като я върне на приносителя Станишев, комуто далаверата с контрола над медиите служеше по същия начин и със същите посредници.
Ето на това, а не само и лично на Цветанов, трябва да се каже „баста” ( цитирам Мирослав Найденов с неговия призив да бъде спрян бившият вътрешен министър и той да напусне политиката). В противен случай всички наивници ще продължават да си мислят, че отиват да решават съдбата си с пускане на бюлетина в избирателните урни, а всъщност ще участват в кремирането на истината в крематориума на медийния монопол, в чиито пещи систематично и дългогодишно горят свободата на словото, поднесена като прах в медийните урни.
Прави ли ви изобщо впечатление двойното значение на думата „урна”- една за изборите и друга след крематориума?! Интересно съвпадение, нали.
Ако не се инкриминира престъплението срещу свободното слово, няма да има кой да контролира следващия престъпник, въоръжен с медии.

38 мнения за “Подслушването е по-малкото зло от послушанието ( на медиите)”

 1. Абсолютно прав сте –
  “няма да има кой да контролира следващия престъпник, въоръжен с медии”. Още повече, че той не е следващ, а е предишен – агент Гоце.

  А по скандала – за мен е ясно, че Борисов (Буда) най-накрая е решил да се отърве от Цветанов (Цвък), щом е пратил Мирослав Найденов (Миро Мършата) да разказва на публиката как милиционерът е подслушвал незаконно. Целта е ГЕРБ да спечелят с малко вместо с много, но Тиквата да е целият в бяло, а останалите – в екскременти.

  Така пътят за коалиция ГЕРБ-БСП с премиер Първанов, за който коментирах преди време в блога, е открит.

  Да му мислим ние…

 2. Ауу, ужасният Цветанов, как така ще подслушва на своя глава…нека сега Борисов му я вземе, предател такъв…ааа-ааа, кой за кого е предател, голямо объркване настава.

 3. А аз да попитам – не е ли прикриване на престъпление мълчанието и на Мирослав Найденов, и на Емо Фаса, и на тези дето от тук нататък ще запеят в хора?! Защо М. Найденов си изключваше телефона и си пускаше телевизора, а не извади страховете си още когато му се случваха, вместо да си пази топлото министерско столче?? Този артистичен “рев” по телевизорите е меко казано отблъскващ и циничен.Но ти си го казал много точно – “….Истината е, че в България, с или без Цветанов, нищо няма да се промени, ако милиционерите се сменят и топят взаимно, но инструментариумът им остане непокътнат. ”
  Раирани костюми за всички и да влиза фадромата да рине до камък. Това е спасението. Всичко друго е брутално нагло на фона на разпадащата се държава и оскотяването на останалото природонаселение.
  Защото аз не мога да си изпратя семейството в чужбина….

 4. И Мирослав Найденов, и Плевнелиев докато бяха министри бяха съгласни да бъдат подслушвани и въобще не възразиха на Борисов, когато той обяви, че ще ги контролира по този начин. Днес Плевнелиев отново не застава на страната на конституцията и заявява, че е необходима прозрачност, т.е. не е категорично против незаконните подслушванията. Правителството на ГЕРБ – беше съставено от хора, вкл. и Борисов, които имат определени зависимости, с които бяха държани на “въженце”.

 5. Плевнелиев е знаел за всичко това, но си е мълчал. Добрия президент е съучастник на мутра!?

 6. Здравейте г-н Инджев,
  прави ли Ви впечатление, че никъде не се коментира факта за срещата на Найденов с така наречения “Трактор”, за която той сам споделя, че е имало такава, но без да конкретизира повода?

  Успех с книгата и ще бъде хубаво, ако качите снимки от представянето, а защо не и клипче.

  В.

 7. Не се бях замислял за двойното значение на думата “урна”.

 8. Някой беше казал, че Б.Б. е политическо животно!
  Което много смърди, бих добавил…..
  При него не говорим за “политики”.
  Има много подобни екземпляри “нацвъкани” от него по веригата.

 9. Г-н Инджев, за едно мисля, че не сте прав. Борисов не е готов да отреже дясната си ръка. Или събитията от последните часове казват друго, което аз не долавям. Имам предвид много ясната защита дадена от Борисов за Цветанов. Никога не сте коментирал зависимостта на Борисов от Цветанов. Дали има такава? И ако е така, то Борисов ще предпочете да запази Цветанов до себеси, понеже медийният комфорт така или иначе му е гарантиран.
  Още нещо, пропуква се и една теза за противопоставянето между Борисов и Плевнелиев, на която аз като ваш читател вярвах. Може би истината е, че всички са толкова уплашени от бившия вътрешен министър, че ще го защитават в един глас със цената на всичко. Не знам дали гледам твърде повърхностно, нямам вашия опит, защото съм твърде млад дори не съм бил роден преди смяната на комунистическия режим, но така ми изглеждат нещата. Моля ви за коментар, дори да не бъдете последователен в това, което сте писал до сега, дайте някаква обективна оценка.
  Искам това от вас, като ваш читател и въз основа на действията на споменатите от вас политически фигури, които действаха напълно противно на вашата прогноза.
  Благодаря ! 🙂

 10. Aми прекалено много далавери се оправят по телефона явно. Имат си заседания и комисии където да се решават държавните въпроси. Даже мисля на депутати и министри да им се връчва служебен телефон с предупреждение, че всеки разговор се записва! И да подписват декларация, че са съгласни по всяко време да им се прослушва и личния за нерегламентирани контакти.

 11. Към Н.И.:

  Избягвам да “се обяснявам”, както се казваше в казармата, но зад тезата си за разрива между Плевнелиев и Борисов стоя твърдо- не защото предполагам, а защото знам.
  Известно ми е, че това не се потвърждава досега от друг източник и не ми е известно, кога някой от тях ще “мигне пръв” и ще го признае.
  Нали не очаквате един от двамата да се позова на моя блог, за да изрази подобна важна позиция? Дебнат се, но такова нещо не може да стои скрито дълго време.
  Специално за Плевнелиев проявявам разбиране: вероятно не желае да бъде упрекнат ( както упрекват мен заради критиката ми към Борисов), че “играе” в отбора на Станишев преди изборите и да му стоварят вината за евентуална червена победа на 12 май.
  Подобен е и случаят с Мирослав Найденов: той казва, че и Плевнелиев е подслушван ( в което не се съмнявам), но Плевнелиев внимава да не се превръща в производна величина на един обвиняем, какъвто в момента е бившият земеделски министър, търсещ отчаяно сламка, за която да се хване.В книгата си съм споменал, че Найденов е бил сред няколкото министри, който почти буквално са си живеели в Бояна, откъдето Борисов практически е управлявал по подобие на маниера на Първанов да дърпа конците от резиденцията си, а не от работното си място в центъра на София ( където много си личи кой пристига с лимузините и охраната на разни мисии, които не са за показване пред хората).
  Нормално е Плевнелиев сам да избере момента, в който да осветли тази тъмна история.
  Колкото до Цветанов и готовността на Борисов да го “отреже” от себе си, това също ще стане тогава, когато вече няма да има друг начин- както стана с Румяна Желева, която Борисов яростно защитаваше срещу целокупния Европейски парламент до последния възможен миг.

 12. Във филма „Животът на другите” (http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Veag-ptUkXI) дисидентите в ГДР имат същия проблем (отиди на 1:09:30). Разликата обаче е, че тогава е било немислимо следенето и подслушването на висши партийни и държавни функционери, това е било все едно сам да си пишеш некролога. Нашите смели българи-юнаци обаче го нямат този проблем, напротив, „тайните служби” работят на най-високо държавно ниво (и що да си губят времето с кокошкари?!), при това със знанието (или поне презумпцията) на подслушваните. Isn’t it ironic?, както се пееше в една популярна песен? Almost unreal, както се пее в друга.

  И какво излиза: нашите буболечки сега са толкова свободни да пълзят където си поискат, та засенчихме и режима в ГДР и прословутата ЩАЗИ! Маркус Волф може само да ни диша пръднята!! А като обществено развитие сме даже и преди 1984 г, понеже по това време даже в тоталитарните държави в Европа поне е имало някакви правила, макар и недемократични, а сега всеки може да мине под ножа ако е настъпил котето на хората с парите които реално управляват България.

  Ще пратя запитване в БНТ дали могат да покажат на зрителите филма „Животът на другите”. Според мен филма не е излъчван все още в България и е крайно време хората (и най-вече по-младите) да видят какво ставаше в източна Европа и да си направят някои изводи за себе си за да не се окаже че сега стават (и ще стават!) още по-лоши работи. По подобна на гореспоменатата ирония, БНТ направи преди няколко години реалити шоу което също се казваше „Животът на другите”. Естествено, в него не можеше да има истински „реални” проблеми от които страда цялото българско общество, а предимно от тези които народа ни обича на нарича „бели кахъри”.

 13. Официално предлагам новият прякор на Цв. Цв. да бъде ЧИЧКО УШИЧКО !!!

  Сега – сериозно.
  Мисля си, че в самата прокуратура вече са се уплашили от това, че хвърлената снежна топка на досегашните техни действия ше предизвика такава лавина от последващи събития и така ще разбуни духовете, че предстоящите избори сякаш не интересуват никого на фона на продължаващите нови и нови разкрития.
  Какво ли ни чака още….

 14. Имам усещането,че се разиграва театър по подобие на онзи по комунистичидсо време,когото неудобните или кривналите от партийната линия,биваха или хвърляни на вълците/бг публиката/или биваха изпращани на отговорни постове извън границите на НРБ.Скептичен съм,че Борисов ще “отреже “дясната си ръка,най-малко-преди изборите.Обърнете внимание:след случилото се с Трайчо Трайчев,възражението на последния бе срещу Б.Борисов.Днес Найденов напада Цветанов,без и да намекне за някакво участие на Борисов в историята с послушванията.Въпреки че последния на заседание на М.С.официално предупреди подведомствените му министри,че ще бъдат подсслушвани.Тогава,ВСИЧКИ ВКУПОМ ,се съгласиха с това ,като верни поданици на Падишаха.Вероятно в ГЕРБ има вече противоборстващи крила,които вече започват да удрят крошета.Плевнелиев,производна на Борисов,може би е запазил в съзнанието си обидата на Борисов,по повод продължителността на президентския му мандат.Допускам,че това овчедушно поведение на човек без достойнство,се бе отразило и на семейните му отнощения….И може би,момента за реванш ще настъпи…Къде ще бъде прокуратурата в оформящото се стълкновение,предстои да видим-Що се отнася до медиите,при тях нещата са ясни:те активно ще се включат на страната на очертаващияг се победител от схватката/да припомним поведението на Медия груп непосредствено преди и след изборите преди 4 години/.

 15. …Политиката се е превърнала в някакво шоу, хората искат да гледат шоу, а кой го прави по-добре от Бойко Борисов, никой, затова и той най-вероятно пак ще спечели изборите, колкото и невероятно да ми се струваше. Просто, българинът си е такъв. Той не е германец. Един германец например, винаги ще избере най-скучния и безинтересен сухар, но не и българинът, той ще избере най-готиния, най-колоритния, най-зрелищния, за да гледа сеир и да се хили като зелка отстрани на това, което прави неговият избранник па макар и паралелно в ущърб на собствената му държава и на самия него. Така един вид всички скандали и прстотии около Бойко Борисов всъщност работят за него, защото от ГЕРБ правилно са напипали струната на българина. Някои хора, които не мислят по този начин и са на съвсем друга вълна наивно са смятали, че след всичко около Бойко Борисов неговата партия ще изхвърчи от политиката, както НДСВ, само че НДСВ имаха за лидер един скучен “Цар”, който говореше възпитано и едвам сричаше български, а това, че е “Цар” омръзва бързо. Разни интелигентни и разумни хора могат денонощно да си говорят и развиват логически съждения, но резултатът е никакъв – тези които ги четат и слушат още повече се настройват да гласуват за Бойко, за да четат и слушат и вбъдеще “некви интелектуалци” как се жалват от нахалния и нагъл Борисов, за да чуят по телевизията поредния скандал и да видят как ще бъде коментиран тоя път и “какво ще кажат”. Евентуалните протести при нов мандат на ГЕРБ също са страхотно зрелище. Какво по-интересно да седнеш вечер с биричка пред телевизора и да гледаш наживо по Канал 3 как тълпата крещи по улицата, а полицаите ги млатят по главите с палки. А, най-голямото зрелище несъмнено ще бъде в изборната нощ, когато Бойко триумфално влезе в залата за пресконференции, като победител, след всичко казано и случило се. Само заради тези няколко минути си заслужава да гласуваш за ГЕРБ. Новият лозунг на ГЕРБ трябваше да бъде: “Show must go on”, но и “Имаме воля” също става. Имаме воля да ви забавляваме и занапред. Зрелището е гарантирано. Бойко Борисов ще властва докато не остарее и грохне и вече не може да прави шоу, нещо от рода на престарелия и грохнал Тодор Живков въпреки, че той дори престарял и грохнал пак правеше шоу. А, тези от вас, които се забавляват по-друг начин и искат просто нормална обстановка за живот и не им се чака толкова време, границите на България отдавна са отворени.

 16. Единствената разлика с Румиту Йелева е, че тимаджийската невеста не държеше с компромати Тиквата, докато Цветанов “това работи”, така да се каже.
  Цитат от преди няколко часа:
  “Всичко, което съм правил, съм съгласувал с премиера.”
  Това каза в Златоград бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС

  Това означава, че все пак Цвинокио се страхува от развитието на ситуацията и дава ясен сигнал на Буда – хвърлиш ли ме на вълците, отиваме и двамата.
  Толкова се се оплели един в друг, че “само смъртта може да ги раздели”.

 17. Към Галина,
  мисля, че само фадромата няма да свърши работа, трябва преди това да работи и къртипилара – те направо са се бетонирали!

 18. Г-н Инджев,

  Проследих събитията през деня, тяхното отразяване в различните медии, коментарите на едни или други публични личности и.т.н

  Със съжаление и днес обществото обсъди информацията подадена от Найденов, възможните причини, последствия и.т.н по един несериозен начин характерен за последните 10 или повече години.

  Под несериозен имам предвид липсата на каквато и да е основа, общо разбиране за нещата и въобще възприемане на реалността.

  За пореден път, когато у нас се съберат журналисти, публични личности вкл. политици, за да коментират една тема или събитие по телевизията резултата е по-голямо объркване и недоумение за всички.

  Причината според мен е факта, че всички ние сме объркани и изгубени в хаоса на безпредметното и безпринципно говорене, липсата на представа кое е нормално и кое не, какво е допустимо и какво не, какво е приемливо и какво не …..

  У нас проблема е, че ако тези представители на интелигенцията бъдат попитани колко етажа има една висока сграда отговорите им ще бъдат от 10 до 250 етажа. Един ще отговори мислейки си за Младост 2, друг за новото строителство по големите градове на страната, трети за Франция и други страни в Европа, а четвърти за САЩ, ОАЕ и Канада да речем. Никой обаче няма да отговори в контекста на разговора или темата и дори няма да попита “висока сграда от каква гледна точка”

  Този проблем важи за цялата страна и всички сфери на живота, но по-важното е, че всички ние било то журналисти, лекари, политици, учители, учени сме го приели и го толерираме по един или друг начин.

  Трябва да си признаем и да зявим, че посредственото е взело връх и е новия еталон/стандарт.

  Пример:
  Найденов казва, че му се налага да остави телефона си извън помещението, където е срещата с Плевненлиев. Това не прави впечатление на журналистите водещи предаването и те го приемат единствено и само от логиката, която Найденов представя, т.е правя така, защото ме подслушват.
  По късно през деня този пример бива коментиран, задаван като въпрос на политици и лица вкл. и Плевненлиев и съответно се получават няколко абсолютно различни, несвързани и безпредметни отговора и коментара. В заключение няма как да се разбере дали това е доказателство в подкрепа на тезата на Найденов или да речем проява на възпитание по думите на президента, част от протокол целящ подсигуряване на сигурността на срещата и.т.н

  Считам, че именно вие журналистите от всички други професии носите пряката отговорност за това положение в страната и задължението да създадете общо разбиране за нещата в страната.

 19. Благодаря за отговора г-н Инджев, само искам да кажа , че не съм ви търсил обяснение за нещо, а по-скоро разяснение.
  Питах Ви просто като ваш читател 🙂

 20. Мисля, че по БТВ тече сериал.Първо в слушалките на Митко Ц. се чу високо и от нас – абе гух ли си , нали ти казах да не питаш за Миро.После Миро цъфна да обеснява, че уж нямало цензура в БТВ, а пък тръгна да топи Цветанов.Сега чакам следващите серии.Г-н Инджев е прав за медиите, че ни манипулират, в полза на управниците, които им дават нашите пари чрез КТБ.

 21. Идват избори. Вече имахме най-крадливото управление – на тройната коалиция, и най-уродливото – това на ГЕРБ. Какво си избирате? Защото има много социолози/политолози, които ни съветват, че ако не изберем някое от двете, ще си хвърлим гласа на вятъра. За да спя спокойно обаче, аз ще избера нещо друго. Съветвам и всички вас.

 22. Че сиамските близнаци б.б. и ц.ц. са се оплели,като свински черва спор няма,това се потвър
  ди от казаното в Златоград от Буда- “аз имам пълно доверие на ц.ц,”.Единственото спасение е
  на изборите поече Българи да помислят със сивото си вещество,ако имат таково,а не с меките си
  части на за…ка си.Изхода е на 12.27 .

 23. МОЕТО КАТЕГОРИЧНО МНЕНИЕ Е, ЧЕ БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ СА СКАЧЕНИ СЪДОВЕ…ТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ, ВЪПРЕКИ ЧЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ВРАГОВЕ…МНОГО СА ЗАВИСИМИ ЕДИН ОТ ДРУГ…АКО ЕДИНИЯ ПРЕМАХНЕ /ЕЛИМИНИРА/ ДРУГИЯ, ТОВА МОМЕНТАЛНО ОЗНАЧАВА, ЧЕ И ТОЙ ЗАГИВА…ЗНАЯТ СИ “КИРЛИВИТЕ РИЗИ”…И СЕ ДЪРЖАТ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ТОВА…ПОВЯРВАЙТЕ МИ г-н Инджев, така е…

 24. М.Найденов не е мой любимец,но му свалям щапка за това което направи по БТВ. За разлика от него обаче аз не смятам че главния проблем на ГЕРБ е Цветанов. Главния проблем на ГЕРБ е че не е партия в класическия смисъл на думата, а клуб по интереси(Е.Дайнов дори ги нарече варварска орда). Като такива който и да беше на мястото на Цветанов щеше да върши същото, т.е да им пази интереса със всички налични средства.Защото без интереса се разпада и клуба,пардон партията. Затова за тях въпрос на живот и смърт е да спечелят следващите избори.

 25. “Борисов: 15-20 годишните ще гласуват за мен за президент на следващите избори”

  Този или още не схваща какво се случва, или, напротив, командва парада и знаейки добре, че без неговото позволение нищо не се случва (напр. в медии, прокуратура, съд) си позволява да се гъбарка с публиката.

  Едно е сигурно – ако до една година това “същество” и бандата му все още са фактор в БГ политика, аз просто ще напусна страната с еднопосочен билет. Защото погнусата от това да съм съгражданин и да съжителствам с тинята, която поддържа въпросното “същество” ще са минали поносимото.

 26. Значи Плевнелиев вече не целувал ръката, която опорочи изборите за да го направи президент? О, какъв морал само! Как да не му простиш, ако е знаел но не е счел за необходимо да разгласи незаконното подслушване на властта, или пък откровените лъжи за тридесетте милиарда долара активи, които както той казва, са останали в наследство от комунистическото управление но лошата приватизация ни лишила от тях? За къмпинг Корал и Велчев изглежда нямаме (законен) повод да му прощаваме, затова ще си го спестим.
  Искам да помоля президента само за едно нещо, ако пак му хрумне да мъкне за дар огромно, кичозно и нелепо изглеждащо яйце върху крак от стол, то нека това да е лично от негово име, защото потънах в земята от срам!

 27. Новата книга Премиер е страхотна, като разбирасе и предишните -супер

 28. Скандалите не увеличават подкрепата за БСП. Те намаляват подкрепата за ГЕРБ и създават място за един нов политически проект. Получава се една патова ситуация, в която няма да има анти вот, защото няма кой да го вземе;))) В този ред на мисли излиза, че изборите на 12 май ще доведат до нови избори.

 29. Не забравяйте ,че Управлението на България освен ПОСТИЖЕНИЯ в годините на преодоляване на комунистическото влияние у нас ,донесе на българите и това чудо ,което в началото на зараждането му изглеждаше да е СКАЧЕН СЪД ,а всъщност се оказа ,че след като не е по силите на скачилите се да се разкачат подобаващо както повелява нашата българска традиция ,ВИЖДА СЕ вече и това ,че имаме такъв природен ,обществен феномен :сиамски близнаци в управлението ,но това не е управление подобно на управлението на полските братя -близнаци.Хубавото е в това ,че с оперативна намеса може да се постигне този баланс в обществото ни така,че да се възвърне нормалността в управлението ,благодарение на европейската цивилизована практика :”…Принципите на субсидиарност и пропорционалност се съдържат в член 5 от Договора за Европейския съюз (ДЕС).
  Субсидиарността е водещ принцип за разграничаване на отговорностите на държавите-членки и тези на ЕС — т.е. отговаря се на въпроса „ Кой трябва да предприеме действие? “. Ако Съюзът разполага с изключителна компетентност в дадена област[3], тогава очевидно Съюзът следва да предприеме действия. Ако Съюзът и държавите-членки споделят компетентността[4], принципът постановява предимството на държавите-членки да предприемат действия. Съюзът следва да предприема действия, само когато държавите-членки не могат да постигнат целите в достатъчна степен и когато поради причини, свързани с мащаба или последиците, Съюзът може да ги постигне в по-голяма степен.
  Пропорционалността е водещ принцип за определяне на начина, по който Съюзът следва да упражнява своята компетентност, както изключителната, така и споделената — отговаря се на въпроса „ Под каква форма и от какво естество следва да бъдат действията на ЕС? “. В ДЕС се предвижда съдържанието и формата на дадено действие на Съюза да не надхвърлят необходимото за постигане на целите на Договорите. При всяко решение трябва да се предпочете най-малко ограничаващият вариант….”
  Къде е мястото на гражданите в тази операция ,гарантираща на обществото ни нормалност в управлението на държавата ни,не стои като въпрос и дори се знае ,че каквото и да се случи на предсрочните парламентарни избори у нас -ФАКТ Е ,че ЕВРОПЕЙСКАТА ,ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА НА :БЪЛГАРИТЕ ,призвани да отстояват ДЕМОКРАЦИЯТА в обществото ни,вече си има знамЕ!!!УСПЕХ НА КРЕАТИВНИТЕ БЪЛГАРИ!

 30. Има една реклама за смяната на аналоговата телевизия с цифрова, която стана досадна и определено додея на всички. Така е и с настоящата масова логореа за т.н. “подслушвания”. Нещо не дават очаквания резултат. Пък времето върви. Май остана единствения “полезен” ход, да се намери някой лумпен да подпали Позитано в стил Ван дер Любе. Това не е съвет, да не си помисли някой.

 31. Не съм за ГЕРБ. Не че е без грешки. Но нещата са обърнати с краката нагоре. Излиза, че за ГЕРБ СРС службите с държавни пари са записвали разговорите, които да бъдат от полза за Станишев специално за изборите. Така ГЕРБ стана виновен за САМОПОДСЛУШВАНЕ. Как се оказа, че подслушаните разговори са в ръцете на Станишев, който ги изнесе. Кой му даде право да стои над всички и да подслушва всеки в правителството. Защо никой не се възмущава от това нахалство, дързост и измама, а всички пеят в хор с него “долу ГЕРБ”.

 32. Ако има записи за ГЕРБ, СРС службите трябва да имат записи и за Станишев, Костов, Кунева, Местан, Янев. Къде са? Ако ги няма, излиза че агитпропчиците на БСП са наели своите хора само за тази специална предизборна акция.

 33. За нивото на Борисов всичко е ясно.

  Но не мога да намеря логиката с излизането на записите та ако можете да ми помогнете.

  Ако приемем, че това което казват всички е вярно, а именно:
  1. Борисов и Цветанов подслушват с цел контрол и натиск
  2. Такъв е упражняван дори върху членовете на кабинета
  3. Подслушвани са всички вкл. другите партии и важни бизнесмени

  То тогава:
  4. Защо излизат записи само с участието на Борисов и то показващи негативни за него и партията неща
  5. Как така, като Борисов и Цветанов са толкова зли някакви хора дето са работили за тях си позволяват да правят копия на самите записи и непрекъснато да ги дават на медии и прочие
  6. До сега няма никакви записи за други политици и уличаващи ги в нещо материали, да не би те да нямат кирливи ризи при положение, че са подслушвани от години.
  7. Ако Цветанов или Борисов сами пускат материалите то каква е логиката да пускат точно тези и каква би била целта им, да се прецакат сами ли?

 34. @Боян
  Моето становище е както “Долу ГЕРБ!”, така и “Долу БСП!”. За другите посетители на блога не мога да говоря, но съм убеден/а, че само ZLATKA и шепа други другари не споделят това мнение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.