Диагнозата е: тук всички слушат

Вече го написах, но се налага да повторя: послушните не се вълнуват от подслушванията по върха върховете на държавата. Това е диагноза.

Ако гражданите в България не бяха приспани преди 12 години с обещания да ги оправят за 800 дни щяха сега да реагират болезнено на демонстративната гавра с тях. Защото от тях се иска да гласуват в тайната стаичка с уверения, че от тях зависи нещо в държавата, макар да се вижда и чува, че тук няма тайни.

Ако демокрацията с нейните правила и процедури имаха някакво значение за гражданите, трябваше да има в момента априлска революция, в сравнение с която февруарските бунтове да изглеждат като мълчалив и мирен поход на шепа пацифисти.

Ако гражданите не бяха тровени систематично с демонстрации на безнаказаност при всичките скандали с участието на най-овластените хора в държавата, днес нямаше да приемат за нормално „онези горе”да се подслушват най-долно един друг. Защото гражданите са се убедили от опит, че мачкането на законността е естественото състояние на нещата за онези, които са изпратили в съответните институции уж да я охраняват.

Ако не бяхме научени да приемаме за нормално да казваме „това не е за телефона” щяхме да сме масово възмутени от факта, че срещу подслушване практически никой не е защитен. При това- без да е известно кой е именно злодеят. Защото злодеите май са навсякъде и това внушение е най-важната част от внушението, което изключва да има добри и почтени герои в България.

В лабораторията на демократичния анализ всичкото това „ако” показва остро хронично разстройство на имунната система на гражданите за европейско развитие на България с тенденция от това да се възползват онези тук, които работят за евразийското й отклоняване от европейския път.

Хората в България реагират болезнено на високите сметки за ток с основание, но практически не реагират на ниския праг на задръжките при мачкането на законността по най-високите етажи на властта. Дали това е въпрос на неразбиране на връзката между единия и другия проблем? Или е глуха самоотбрана чрез пасивна съпротива срещу враговете, които дори и след като напуснат крепостите си продължават да се движат с бронирани коли и преториански охранителни гвардии ?

Ако смятате, че моите разсъждения са прекалено „отвлечени” и теоретизиращи проблематиката на злободневието, ето ви малко примери от продължаващия абсурд, при който властелинът в оставка продължава да се държи като „народен любимец”, медиен робовладелец и най-вече като непукист, пазен от многобройна полиция от същата тази предполагаема обич на хората.

В държава, населена от хора с усет за демократичните ценности, биха посрещнали такъв рушител ( на демокрацията) в съвременна България на публично място с развалени яйца, домати или камъни. Организирали са му обаче сцена със сценки от платена еднопратийна любов и той наистина си вярва, че от нея ще зачене нов етап на неговото всевластие.

Бившият премиер Бойко Борисов категорично отказа да разговаря с репортерите, които го чакаха пред сцената на предизборния митинг на ГЕРБ в Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС.
Той се обърна към журналистите с думите: “Демокрацията ми дава право да говоря и да не говоря. Не съм ви викал тук”. По подобен начин той се отнесе вчера към въпрос на БГНЕС в Смолян за незаконните подслушвания: “Не ви чувам. Нямам работа с вас”. При изключителни мерки за сигурност се проведе предизборният концерт в Стара Загора. Десетки полицаи охраняваха сцената, която беше заградена от плътни метални решетки като в зоопарк. Явно ГЕРБ предприема предпазни мерки, които да пазят експремиера от народната любов.
Знаеш ли колко им е мъчно, като гледат как хората ни обичат, обърна се той към един от гражданите на площада, дошъл за автограф. “Искат да се обесят от мъка, като гледат как ни обичат, как се бутат. Те мислят, че днес няма да дойде никой”, каза Борисов, видимо афектиран. Днес мислеха, че са ни убили, добави после той. Бившият премиер беше видимо ядосан и непрекъснато повтаряше пред гражданите как другите партии им завиждат заради любовта на народа. Борисов влезе и в ролята на режисьор, като започна да нарежда на хората как да се подредят, за да се снимат с него. По традиция той раздаваше автографи наляво и надясно, сякаш е звезда от Холивудски филм. /БГНЕС
Стара Загора / България

39 мнения за “Диагнозата е: тук всички слушат”

 1. Г-н Инджев, в момента гледам, как Люба люби Цветанов ден преди цветница в ефира на Нова телевизия. Този субект, който заедно с началника му би трябвало никога повече да не се показват, се радва на изключителното внимание и ласки на Люба Кулезич – не мога да повярвам!
  Как да повярвам, че нещо зависи от мен? Аз съм на 22 години и за подобни нагли подслушвания , арогантни мутренски действия, убийствена пропаганда чрез всички медии, съм чел само в учебниците по история. Не знаех, че е възможно да се случат тези неща в Европа – сега в 21 век. Естествено ще изпълня своя дълг към демокрацията и към България, като отида да гласувам. Но как да повярвам, че нещо зависи от мен?

 2. С няколко думи: “В лабораторията на демократичния анализ всичкото това „ако” показва остро хронично разстройство на имунната система на гражданите за европейско развитие на България с тенденция от това да се възползват онези тук, които работят за евразийското й отклоняване от европейския път.”
  Това е “S O S”!!!

 3. Бойко си го знаем. И да не го знаехме, с вашите всекидневни статии, посветени на този доста семпъл и простоват човек, щяхме да го опознаем повече от достатъчно. Не считате ли обаче, че в обществено-политическия живот на БГ участват и други фигури? Въпросът ми е – кога ще прочетем тук АКТУАЛЕН анализ на личности като Станишев, Сидеров, Местан, Ив.Костов,Кабаиванов? Нима те не са интересни за вас? И непрекъснатото ви фокусиране само и единствено върху ББ не постига ли обратен ефект – правите го по-интересен и значителен, отколкото е в действителност?!

 4. Добър ден г-н Инджев!
  Най-напред поздравления за представянето на книгата Ви “Премиерът на РъБъ”!Съжелявам, че нямах възможност да дойда от провинцията!Сега по темата – все си мисля, че за да станем нормална държава от мислещи и адекватно реагиращи хора ни е необходим някакъв катарзис! Както например при Германците след Втората Световна война – за съжаление това в почти всички случаи струва скъпо!Заплащат го обикновените хора и най-вече тези от активното поколение 30 – 50 годишните!Като чета форумите и гледам какво пишат и каква песен пеят повечето – КАК ГЕРБ БИЛА ЕДИНСТВЕННОТО СПАСЕНИЕ ОТ КОМУНИЗМА ми става тъжно и не съм оптимист! Явно трябва да заплатим с някакви мъки проглеждането на тези наши сънародници!Слушах въпросните записи – тъпотия, мафиотизъм и простащина! Дано не съм прав за мъките , които предвиждам! Бог да пази България!

 5. Обичат ли послушковците да слушат?
  Празнотата на душата нуждае ли се от “храната” на сеира?
  Тишината от страна на Цацаров е просто оглушителна.

 6. Г-н Инджев, все пак българският народ е достатъчно прост за да се радва на клоуна Борисов. Точно така, както ще го разпънне в мига, когато излезе от властта (не формално, както сега).
  Факта, че след всички изцепки на този неграмотен и нахален, и прост човек все още има хора, които му се радват говори красноречиво за нивото на народа.
  Както и факта, че останалите все не се организираме за да изметем тези недоразумения от политиката.
  А като си помисля, че всичко това се плаща с нашите пари стигам до извода, че трябва задължително да спрем финансирането на политическите субекти през бюджета.

 7. Отговорът е много лесен г-н Инджев. Хората не излизат на улицата, защото не са глупави. Те знаят, че “революциите” не дават решения на проблемите им. Това, за което Ви пиша вече няколко пъти, че не посочвате алтенатива, това е причината хората да не са на улицата. Те не виждат на кого да дадат доверието си. Същевременно разбират много добре, че на организираната криминалнокомунистическа сплав, няма как да се отговори само с “демократични” средства. Ако приемем, че записите от вчера са автентични, за което аз не се съмнявам, то едва ли са в полза на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Интересното е, че всичко е много добре подготвено. От появяването на Найденов, до бързата реакция на прокуратурата и последвалият театър. Но нека Ви споделя, какво ми направи на мен изключително голямо впечатление в тези записи. То всъщност, подкрепя и някои Ваши тези.
  Н.К.: Забраихте ма сичкити, само удари по мойта глава. Сички ми скачат.
  Б.Б.: Кой ти скача?
  Н.К.: Дисциплинарни производства другата седмица имам.
  Б.Б.: Кой т’ва.
  Н.К.: А кой, аз, президентът ми скача, всички ми скачат.
  Б.Б.: А кво иска президентът.
  Н.К.: Иска да не съм там, къдет съм
  Б.Б.: А къде си?
  Н.К.: В къщи да съм си …Мъка…

  Н.К.: Защо ми скача президента, ве? Бил съм твой човек, не знам кво било…
  Б.Б.: Който е казал, че си мой човек, то това е хубаво.
  Н.К.: А, хубаво ама, началникът ми каза, че президентът му се скарал. Казал му докога ще ги търпиш тия двамата?
  Б.Б.: Кои?
  Н.К.: Мене и Роман. Както се казва, не са хубави тия работи. Репресират ме. Червените ме репресират. Всички ме репресират.
  Б.Б.: Прокопиев. Прокопиев заради…

  М.Н.: Не, щото нали говорите за тоя Прокопиев. Щото той Прокопиев ме мрази мене, нали тогава го ударихме.
  Б.Б.: Да, но Плевнелиев тебе искаше да те остави министър, включително…
  М.Н.: Не, аз нали, разсъждавам, защото казахте, че атаката е евентуално от Прокопиев.

  Текста е взет от Mediapool, като съм събрал това, което според мен е интересно и истински скандално. В първата част излиза, че Плевнелиев кадрува(натиска гл. Прокурор) в прокуратурата. После излиза и връзката Плевнелиев-Прокопиев, а най-накрая, косвено признание, че е имало договорка Плевнелиев да е Премиер и даже е обсъждан кабинет в който Найденов остава(до кога не е ясно, но ако тезата за Прокопиев е вярна…). Затова си мисля, че хората са наясно с липсата на алтернатива и водени от може би някакъв инстинкт за самосъхранение се опитват да бъдат “рационални”, на принципа на най-малкото зло.

  Ще ми бъде интересно ако решите да напишете все пак нещо за алтернативата. Реалната алтернатива, тази която би спомогнала да се случи нещо, което да ни накара да се усмихнем.

  Приятна събота и неделя

  В.

 8. Здравейте! С интерес бих прочел Вашият коментар за заченатия но нероден “син Петко”, дори и след изборите ако това би се отразило негативно на синята идея. Но пък преди изборите за неглижирането на проблема с фалшифицирането на вота, който според мен ще е решаващ а и е решен вече. Очаквах ДСБ да имат ясна програма за противодействие, но съм разочарован и от всички политически сили в това направление.

 9. Защо наистина няма гняв.Това е много лошо.Това означава, че организма се е предал и не иска да живее.В кома ли сме?Ама и в кома да сме те пак ще ни ограбват и тъпчт , докато и последния не изчезне или тук или в чужбина.Защо сме такъв народ?

 10. Под предишна Ваша статия, г-н Инджев, написах, че емигрирах от България, защото нямам нерви да чакам маймуните да еволюират в хора…един от коментиращите, който пише с ник Тервел ми се обиди…
  С цялото ми уважение, г-н Тервел, ако четете, моля за вашия коментар за това, което се случва в България…и ако това не е поведение на маймуни…здраве му кажи!

  Да, разбира се, че има и хора в България, но за съжаление маймуните са мнозинство и маймуните са на власт!

 11. Дали това не е така очакваното дъно? Или може още да се очаква от този “опиянен” народ. Наистина много жалко.

 12. Не смятах да коментирам и аз разговорите на Б.Б, М.Н и Н.К в “дома на Бойко в Банкя”, но чух доста странна реакция на меко казано просташкия тон на разговора. Милен Цветков и Сашо Диков, а по-късно и Слави Трифонов и Люба Кулезич заявиха, че какво па толко е казал, всеки така си говорил вкъщи, това било нормално. Да се вменява такава простащина на нормалните хора в България само, за да се оправдае простака Борисов, който по някаква зла ирония на съдбата беше и премиер и кмет и какво ли не е доста долно. Много жалко, че на въпросните журналисти/водещи това им се вижда нормално и естествено. Да бяха станали свинари или пъдари в някое село, това по би им отивало, след като думите на Борисов им се струват нормални, а не да се показват всеки ден по телевизията и да водят предавания, в които по-принцип трябва да се дават отговори на тежки въпроси от политическо и социално естество. После другото странно нещо беше изказването на Бойко Борисов, че влезли в дома му в Банкя да го подслушват. В началото, а и по-късно в записа се чува тропане на съдове, М.Н си поръчва вода, Н.К казва “нищо не искам” и “кафе не”, по късно мъжки глас казва типично по сервитьорски: “водичка”, Б.Б. си поръчва кафе(едва доловим глас казва: “кафенцето”), значи Б.Б. има в дома си или личен келнер или те просто са в някое заведение, в писмото от анонимния подател се споменава “Двете халби”, което при проверка в Гугъл се оказва бирария в София, кв. Белите брези(култово място), в което се предлага: мусака, дроб сърма, пълнени чушки, зелеви и лозови сърми – ястия любими на нашия премиер, което той вероятно често посещава и го е превърнал в свой личен стол. Освен това в началото М.Н., преди появата на Кокинов говори с друг човек, чува се шум, тропане, смях на висок глас, по-късно се чува женски старчески глас(може би в дома на Борисов често се отбива по някоя баба от Банкя). Нали не смятате, че М.Н. е чакал Кокинов в хола на Борисов с друг човек, той да се събуди или са си влизали последователно сами докато Борисов спи, защото при появата на Б.Б. той казва: “значи не съм се успал” ?! А, може би келнерът ги е посрещтал с думите “заповядайте, господарят спи”, но защо е тогава това тропане, смях, крясъци, включен телевизор, други гласове… Въпросния неидентифициран човек в началото с Найденов, преди появата на Кокинов е и записалият разговора, оттам е това туптене на сърце, което в медиите преписха на Найденов заедно със самото подслушване, защото е много удобно, понеже Найденов е обвиняем. Накрая на записа се чува мотор на автомобил и звуци от радиостанция и едно полицеско “слушам”, всмисъл очаквам нареждане. Може би Найденов освен ветеринар е паралелно и полицай. Самият подател на сигнала ясно е обяснил, че е служител на СДОТО (Специализирана дирекция “Оперативни технически операции”) и е един от хората, които осъществяват подслушвания по нареждане на Цветанов. Според мен Бойко пак лъже. И, то лъже най-нагло пред журналисти и цяла България, без изобщо да го е срам, че лъже, както сме свикнали вече. Идеята е, че Кокинов дошъл в дома му “на крак”, заедно с Найденов – обвиняемият, най-нагло го записвал в дома му, за да го изнудва после, той горкия какво да направи не може да ги изгони, нито пък е отишъл и организирал сам срещата, Бойко е жертва, на подла атака на Станишев и неговата банда, които вече го тормозят и в дома му. По-рано Борисов лъжеше от трибуната на Народното събрание и обвини Явор Дачков, който беше тотално разкъсан и сринат от най-различни “журналисти” и водещи в онзи период, че той е сглобил разговора за Мишо Бирата по идея на Алексей Петров, на когото Дачков е слуга, а когато редакцията на медията беше взривена го обвиниха че сам се е взривил пак по идея на Петров, за да злепоставят ГЕРБ. После Борисов си призна, че разговора е автентичен, но не се извини на Явор Дачков и как може един лъжец и простак да се извини на някого. Цветанов също лъже. Изобщо в сигнала е описано всичко и то се доказва от обстановката, която се чува. Но, тезата която се разви е, че Мирослав Найденов се разхожда със записващо устройство наляво-надясно и сега, след като е обвиняем и изключен от ГЕРБ пуска един запис за отмъщение или че в службите на МВР има едни хора на БСП, които на своя глава незабелязано от ГЕРБ и Цветан Цветанов, ги подслушват. Със сигурност феновете на ГЕРБ и Бойко веднага ще налапат тази въдичка. Жалка е ситуацията в България. Начело стоят едни лъжци, простаци, организирани като мутренска групировка, а хората им вярвят, както показват социологическите изследвания. Докога ще продължи тази жалка ситуация знае само българския народ, но на него явно му харесва шоуто, както предположих в предишната публикация. Жалко. Не вярвах, че българския народ няма нищо против мутренска групировка да управлява държавата му. През май сме на път да се изплюем в лицето на 1300 годишната си история за пореден път.

 13. Не е луд който яде баницата,а този който му я дава!Нима на тези фенове не прави впечатление охраната и заградителните предпазни решетки между тях и любимеца им?!Очевидно НЕ!Когато става за безмозъчни същества това явление е ФАКТ!Прочем,първите “демократични”избори след 1989г. бяха спечелени от БКП!!Ето,няма промяна на манталитета на българина за тези 23 и отгоре години!

 14. Към B.:

  Не ви отговарям на искането да посоча алтернатива поради една очевидност: аз съм журналист и (поради това) критик на “останалите власти”, а дори и на тази, т.н. четвърта власт. Когато си въобразя, че съм месия, ще Ви се обадя.

 15. Към Радо:

  Явно днес ми е ден за изключения- защото по принцип не участвам в “концерта по желание”. Иска Ви се да пиша нещо и ми се карате, че не го правя. Ами пишете Вие!
  Но ако това предложение не Ви стига, замислете се върху факт, който самият Борисов изтъква с такава гордост: на кантара на “народната любов” той тежи повече от изброените от Вас имена заедно, нали така. Защо да си “играя на дребно” с някакви никакавци?
  Бай Борисов просто си проси да бъде рисуван, пъчейки се за снимка непрекъснато.

 16. СДС № 10 СДС № 10 СДС № 10 СДС № 10 Само млади , без ченгата , без Костов , ЕДИНСТВЕНО ДЕСНИ !!!

 17. Убеден съм, че блогът на Иво Инджев допринесе много за пълното разобличаване на двете най-скандални личности в българския политически живот. Считам, че е крайно време демократично настроените български интелектуалци с антикомунистическо мислене да се обединят в граждански комитет, който да постави тези две личности на подсъдимата скамейка за всичките злини причинени от тях на България.

 18. След тези записи на най-високо държавно ниво мисля че всички пътуващи към Западна Европа имат основание да кандидатстват за политическо убежище, особено ако са хора с гражданска позиция която са опитвали да изразяват активно. Съвсем сериозно, без 🙂 !

  Осъзнавам лицемерието на многобройните организации, формации, комисии, събрания и т.н. институции призвани да са стожер на демокрацията на запад, но все пак очаквам от тях някаква въздишка, или поне стон. Все пак трябва да има поне едно леко изръмжаване преди да започне да се говори за някакви административни мерки, да не говорим (о, боже!) за предпазни клаузи като в унгарския случай.

 19. България като най-изостаналата европейска страна има огромна нужда от независима от статуквото, национална, спонсорирана от ЕС телевизия. Медиите у нас досега обслужват единствено олигархията и систематично и целенасочено “приспиват инстинкта за самосъхранение” на хората и насаждат съмнение и дори отричане на демокрацията. Хората имат право и нужда от обективни новини, за да бъдат информирани и да не чакат сметката за ток да стане по-голяма от заплатата и тогава да видят лошото управление.
  Колкото за тези избори-има за кого да се гласува и това не са ГЕРБ, БСП и обкръжението им. Когато се появи независима от олигархията телевизия, ще има възможност за избиране на повече достойни хора в управлението на държавата.

 20. Всички слушат,пък ние се ослушваме,трайкаме си и си пишем.Ам май трябва да се опитваме да помагаме на останалите,в така създалата се обстановка,доста народ е изфирясал и се кефи на Волен, на Долен и на кого ли не.Невежеството е на власт.

 21. Защо дори след този шокиращ запис, ние демократичните българи искаме пак да минем тънко?
  ЕС да ни спонсорира с едни пари за обективна телевизия???
  Или пък – защо да не ни дадат политическо убежище? Е, вярно е, че и сега може да ходим свободно да работим при тях, но друго си е така с политическото.
  ЕС да скърца със зъби и да ни защити от самите нас?
  Или пък защо най-скандалните фигури са точно две? Ами тези, които им дърпат конците ама не ги дават по телевизора, не са скандални, така ли?
  Не е ли време сами да си извадим каручката от калта на собствените ни заблуди, с които живеем в един по-удобен макар и илюзорен свят?
  Нека бъдем честни пред себе си и откровени с хората около нас. А ако не може да понесем болката от тази истина – може би е по-добре да замълчим веднъж завинаги ….

 22. Бе, кое е най-малкото зло? Най-просто зло ли, най-добре псуващото ли, най-егоистичното, тъпанарско, неспособно на нормален човешки език и словоред зло? Най-успешно напазарувало писарушки-мърлушки да го венцехвалят по вестници и телевизии? Злото, обърнало парламент, министерство, институции на жалък и ненужен придатък? Злото, което дреме само на значими културни събития?
  Хайде холан! Да ви се не видят и амфетаминените мерни единици.

 23. Напълно съм съгласен с Иво Инджев, че нито Станишев нито Борисов могат да представят истинската България. Но след преврата и свалянето на правителството направени от Станишев, той е единственият, който има най-голям шанс да се качи на седлото. Както самия Станишев признава, единствената му пречка е Борисов. Основният въпрос е трябва ли да му поднесем трона на тепсия. Защо толкова много хора не виждат кое е най-важно? Къде са медиите да го обяснят, вместо да се занимават с клюки?

 24. Вече четири месеца тежката артилерия на медиите бичува Борисов и сие, а в същото време за най-големият претендент Станишев да го замести, чуваме от време на време само кьор фишеци. Самият той сам не веднаж го казва – махнете Борисов само той ми пречи. И медиите слушат и изпълняват. 95 % процента от агитката са клюки, лъжи и недоказани обвинения за Борисов. Не че е стока, но страшно е мълчанието за другия. Резултатът е, че единственият възможен изход е Станишев да поеме юздите с своята клика и да вкара България съвсем в пропастта. А къде са българите сами да се оправят? Само ще мълчат и ще влачат робията.

 25. Да перифразираме това, което Иво ни казва: основният въпрос за изборите е дали да избираме комунистите на Борисов или комунистите на Станишев. Колкото и да са пребоядисани, пренагласяни, реформирани, деформирани или зад каквито и чадъри да се крият, все са тези, от които би трябвало да се отървем. Но избор фактически няма. Или едните или другите ще се качат пак на файтона с сладките неща. Борисов изглежда по-малкото зло, но Станишев използва огромен натиск. Просто невероятно този човек да проявява така енергия с всякакви фокуси, акробатики и подлози. Народа пак ще бъде управляван от войниците с шмайзерите по паметниците, уж по европейски.

 26. Сещам се за нещо, малко не в темата. За „LiteX„ -Литекс. Външно търговска банка на НРБ със седалище в Бейрут. Основна дейност търговия на оръжие „Кинтекс„ , наркотици и ДС. Мисълта ми е. че докато българската държавна администрация от президент до счетовотидел на отдел, не се изчисти от ДС ченгетата, както направиха други държави , няма да я бъде, Няма начин. И някакви путьовци като Гриша Ганчев да са „бизнесмени„ и да имат захарни заводи. Мъка…

 27. До Кирил
  Кириле, Кириле, Кириле ,
  Къде е СДС, къде са хората от митинга на Орлов мост през 1990.
  Аз лично виждам един Кабабахур и спомени за десетки предателства.Ще ти изброя няколко за опресняване на паметта
  Желю Желев-архипредател
  Георги Марков – Дантелата
  Венци Димитров
  Александър Йорданов- винаги ми е бил симпатичин , но….
  Кошлуков…. неам думи
  Петър Стоянов – много , много тъжно, все пак си мисля, че честта струва повече от парите.
  Дертлиев, Дренчев, Тренчев,Гошо Тъпото, Стоян Ганев, курв…та Богомил Бонев, Дилов-син – дал си дирника за едното шоу
  да ти ги изброявам ли повече?
  СДС стана ибрик на калпавия втори ешалон на БСП – оставям те сам да се сетиш за името на ибрика.
  Чесно ти казвам като видя Кабанезнамкойси първото нещо за което се сещам е БАХУР- мазен и с неподходящи подправки, запържен със свинска мас и сервиран с кисило вино. За киселините на следващия ден си отговаряш сам.

 28. Към Боро:

  Последното убежище на пропагандата на Борисов е да го представя като жертва -четири месеца го били бичували, горкич
  кият властелин на медиите!Нали беше велик, винаги победител, винаги прав, винаги пръв- как така лесно се превърна изведнъж в скимтяща жертвичка на очилаткото ( и на всеки, който си позволява да не го хвали)?
  Борисов щял да ни спасява от Станишев ( и шмайзерите намесвате- къде беше Борисов да ги махне за 4 години пълно всевластие…вместо това нарекоха вандали анонимните художници, рисували по любимия на Борисовия министър Вежди паметник!).
  Тази приказка за “по-малкото” зло Борисов е като да рекламираш на една булка друг изнасилвач, защото ще я изнасили по-ефектно ( отново).
  Забравихте само да го похвалите, че цели три години удължи агонията за АЕЦ “Белене” след 1 милиард евро български общи разходи( и лични приходи от комисионни върху тази сума)- два пъти и половина отгоре на платеното вече от тройната коалиция. Или да поздравите, че угоди на “Газпром” за шистовия газ.
  Тъкмо случаят с Белене е най-точната илюстрация в пари на лицемерието на втория ешелон на петата колона в България, която се бори как по-перфидно да обслужи колониалния интерес. Ако не беше така Борисов щеше да навре онези от първия ешелон Станишев, Доган и Сидеров там, където лицемерно обещаваше да ги натика, за да спечели цялата власт през 2009-та.

 29. Не затворихме срамната страница от тоталитарната ни история, отваряйки досиетата, сега държавата се тресе от старите тоталитарни практики! Но затворена е и литературата от същото това зловещо минало, нито се изучава в училище и всеки да има лична нетърпимост към комунистическите прийоми, затова ще берем позор с излагации пред партньорите на България от ЕС и НАТО, а Радой го е осмял още преди 30 години:
  Под всеки балкон – микрофон,
  под всеки биберон – микрофон!
  Под небосклона –
  осем милиона микрофона!

 30. Говорим си с клишета. Държавата била “скапана”. Управлявали ни простаци и престъпници.

  Добро утро мили сънародници.
  Държавата не е скапана. Тя не може да е добра или лоша.
  Един е проблемът, в основата на всичките ни оплаквания и недоволства – българите са лоши хора.

  Лошо било, казват, така да се обобщава. Е, това е изключение от правилото.
  Какво по-добро обяснение за всичко наблюдавано, ако не факта, че лошите хора имат превес. Лениви, глупави, страхливи, подли, лишени от вкус, миризливи, долни.

 31. В България изборът на управляващи е всъщност избор на (т. нар.) личности и докато това доминира, винаги ще бъдем потопени в блатото на типичните междуличнсотни конфликти на фона на политиката като най – печеливш бизнес у нас.
  Коя партия представя проект за управление, аргументиран с точен анализ на последните 69 години, с развитието и текущото състояние на наличните негативи и позитиви в тяхната връзка и взаимно влияние, с миграционните процеси и техния ефект през този период, с дълбочината и ефективността на индустриализацията и модернизацията на земеделието, с остатъчния им ефект, с точно отчитане на наличните човешки ресурси по възрасти, умения, консумиране, поребности и т.н., с техническото и ергономично ниво на условията за труд в страната, съотношението им с тези в напредналите страни и начини за стимулиране на достатъчно високо темпо за тяхното обновяване и развитие (за достатъчна наша конкурентност на пазара), за критичните нива на разходите на отделните граждани за поддържане на живота им (“гарантиран” чрез Конституцията) като част от доходите им, начина на тяхната промяна спрямо движението на личните доходи и пр., и пр.
  И чак на този фон да изпъкнат личностите, умеещи да организират използването на международни, банкови, икономически, политически, правни и пр. ресурси в интерес на такава програма. И чак тогава да избираме за кого и как да гласуваме, дори да си позволим по-малкото зло от субективна лична гледна точка.
  Но, от друга страна, питам аз – колко юнака избиратели има в “демократична” България, които задълбочено да прочетат такива програми, за да направят личните си изводи и да определят изборните си предпочитания?
  Мое скромно мнение: МАЛЦИНА!
  Тогава добре дошъл, Бат’Бойко и слава на уличните протести!

 32. Предполагам, че едничката радост на заливаните с полицейска помия избиратели е суеверието, че Лошият Костофф е по-лош.
  За всичко е виновен той.
  И американците!

  Озъртайте се, драги сънародници, за нов Крали Марко, който да ви спаси от риска да мислите. Приятно снишаване и ослушване.

  Волен ви е спретнал православен националсоциализъм, а каквото ви готви Сергей сте го сърбали.

  Мисля, че паметника на поробителите сме го заслужили с четвърт век носталгично гласуване.
  Нека си стои там, докато пясъка в тази пустиня го засипе.

  А за онези, които не гласуват с краката си, има бюлетина номер 27.

 33. Чудесен коментар, господин Инджев! Боян напълно си го заслужи.

 34. Опазил ме Господ да похвалвам Бойко Борисов след 4 години на милиционерско управление и агресивна и самодоволна простотия. Исках да кажа,на Кирил, че днешното СДС не е моята синя мечта и надежда 1990.Искам да кажа, че Пловдив от синя крепост се превърна нещо абсурдно аморфно след 8 години управление на възможно най-корумпирания кмет – Иван Чомаков,който беше избран със сините гласове/той после стана директор на телевизия при Г. Гергов , а преди това по време на неговия мандат Пловдивсият панаир беше превзет от същия другар Гергов/. Та с две думи казано – за мен, днешното СДС е еманация на предателството. ДСБ/въпреки резерви към личността Костов/ са единствения разумен избор. Мисля че съм ясен този път.Като и да е! Нека не си разваляме настроението днес.
  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, ЖИВОТ, ЗДРАВЕ, НАДЕЖДА И КЪСМЕТ!

 35. Може би не ни трябва анализ на 69-те години управление. Все пак имаме резултатите му – а те са трагични.
  Може би трябва да имаме един анализ върху това – защо имахме това управление и какъв е изхода от него.
  Личното ми мнение е, че събарянето на езическото сатанинско капище на съветския окупатор би бил идеално за първи камък в строежа на достойна и демократична България!
  Не е ли жалко, че така наречената автентична десница не заявява ясно и категорично това?

  П.С. Докато има такива капища по тези земи, проклетията ще владее масите.

 36. „Хората губят ума си на тълпи, а се връщат към здравия разум бавно и един по един.”Очевидно в България се случва точно това.Сякаш хората вкупом са загубили здравия си разум и способността да различават доброто от лошото, моралното от неморалното и престъпното от законното.Искрено вярвам, че г-н Инджев със силата на перото си ще допринесе за връшането към здравия разум , ако не на всички,на голяма част от българите.

 37. @ СТЕФАН
  Това е основата на всички проблеми на България – подвластниния, финансирания, от комунисти и олигарси, развратЕн и вездесъщ “телевизор”.

 38. Късата народна памет пак ще докара на власт някой от клановете на ДС-шайката. Защото бесепе, герб, атака, резесе, пръмова и депесе принадлежат на едно и също котило. седесе са просто хрантутници, които ще продадат и майка си за да докопат някоя огризка от трапезата – те дори не са ми интересни. Единствената светлина в тунела е ДСБ. Проблемът е, че ние сме мазохисти и ако не страдаме, не можем да дишаме. Отвратен съм от огромната част от собствения си народ – това е чудовищно!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.